84.213 medlemmar 3.363 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Stockholm 24/11
Nytorget 6
Gaymap
Göteborg 24/11
20th Anniversary …
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Lyckad presentation

cigarbear
Har varit på otaliga presentation under min tid på Ericsson och det jag främst har lärt mig där är hur man INTE ska presentera saker och ting. Många tekniker där tänker inte riktigt på hur de ska förmedla informationen som de har i presentationen. Oftas blir det en väldigt plottrig, detaljerad bild som är i princip omöjlig att förstå. Lägg sedan till ett monotont mumlande och väldigt tekniska termer som enbart en handfull personer kan förstå. Och som grädden på moset så är presentationen på en torsdag kl 13:00 då en majoritet av århörarna har fyllt sina magar med ärtsoppa och pannkakor, och därmed hamnat i lunch-koma.
Det är sådana här saker jag hade med mig i bagaget nu när jag kom till Unibet. Hade varit på några presentationen där av skillda kvalitéer och insåg att det här kan bli svårt att fånga åhörarnas uppmärksamhet.
Så igår skulle jag presentera ett nytt litet verktyg under smörgås-mötet. Företaget bjuder på väldigt goda smörgåsar och man får lyssna om man vill. Störst stör-momentet är den högjudda kaffemaskinen och att folk gärna pratar om annan om presentationen är ointressant.
Till min fördel så fick jag låna en mikrofon som överröstade allt ljud i lokalen. Andra småsaker är förberedelser av tekniken så att den fungerar, stänga av mobiltelefonen, och att man är välklädd. Att vara välklädd har stor betydelse när man presenterar något. I Sverige så är det inte så vanligt att man har kostym på sig på alla teknik-kontor. En diskret skjorta och kavaj utstrålar att man har något viktigt att säga och då lyssnar folk.
Sedan det viktigaste är ju själva presentationen. Jag var noga med att välja tillräckligt storlek på typsnitt, viktiga slagord och mycket bilder. Runt varje ord så berättar jag lite mer. Då måste folk både titta på presentationen och lyssna på mig. Allt i en lagom fart. Och försöka tala tydligt med så korrekt engelska som möjligt.
Efter min powerpoint-presentation så hade jag en liten demo och besvarade på några frågor.
När alla frågor var besvarade så kom de faktiskt applåder, till min stora förvåning. Det slog mig att alla hade varit tysta och lyssnat under hela presentationen. Jag hade lyckats förmedla min information och genom att ha en lyckad presentation. Även efteråt hörde jag ryktesvägen att presentationen var bra.
Berömmet värmde hela dagen sedan och humöret var på topp. Tänk att lite beröm kan göra så mycket.
NOTE: Bilden är ganska komisk eftersom den motsäger sig själv. Det är svårt att ta en sådan där kille på allvar om att lyckas i affärer när han har en plottrig presentation som är mer eller mindre oläslig och som han själv har hamnat mitt i.

Taggar: jobb Lyssna information Unibet presentation

Kommentarer (1)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl