84.187 medlemmar 3.177 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Ooh aah, just…
Köpfri dag....
Blogg
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Malmö 25/11
WONK
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Det är inte satir!

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Elisabeth Ohlson Wallin har gjort ett fotomontage på Kungen och hans vänner som äter pizza på Camilla Henemarks nakna kropp. I en hörnet av bilden försöker drottning Silvia tvätta bort ett hakkors från golvet.
"Det här är satir." - säger Elisabeth Ohlson Wallin. Tyvärr så skrattar jag inte åt detta alls eftersom jag inte tycker att det är kul alls, utan jävligt onödigt.
Jag gillar vårt kungahus faktiskt och det är faktiskt något jag är stolt över som svensk. Men jag skulle själv inte vilja vara någon kunglighet. Ser det mer som en förbannelse. Carl, Viktoria, Carl-Philip, Madeleine och Estelle föddes som kungligheter. De föddes med förpliktelser och offentliga liv. De har inte haft valet att få bli vanliga Svenssons. Med andra ord så måste de mer eller mindre gilla läget för vad de är. De föddes så. Man kan säga samma sak om mig. Jag föddes till bög och det är inget jag kan ändra på.
Det som skiljer mig och familjen Bernadotte är att jag inte behöver skriva "bög" i pannan på mig utan jag kan vara väldigt anonym och som vem som helst. Det är en lyx att bara kunna vara människa utan hävda sin sexläggning eller yrke.
Ser man familjen Bernadotte som vilka Svensson som helst så är deras snesteg inte så farliga. Att mannen i familjen var på strippklubb i sina unga år är inte hela världen. Att kvinnan i familjen har en släkt som var mer eller mindre öppna nazister är inte heller en stor affär. Hon håller på med så mycket välgörande arbete för barn runt om i världen. Varför ska hon bli dömd för något som sina föräldrar har gjort?!
Jag hade på mitt förra jobb en kollega, vars farfar var nazist och hans pappa, liksom han delar stora delar av den ideologin. Inte har man en häxjakt på honom för det.
Vi vet att både vår kung har gjort dumheter och vår drottning har ett mörka familjehemligheter. Men blir det bättre av att man gång på gång häcklar, driver, jagar dem och hänger ut dem om och om igen?!! NEJ, det blir inte bättre.
Hur skulle vi må om det kom en lag som sa att alla som är bögar och flater måste tatuera in det i pannan på sig?! De som har gått på strippklubb måste tatuera in "Horkarl" i pannan. De som haft nazister i släkten måste tatuera in ett hakkors i pannan. De som blivit dömd för pedofeli måste tatuera in "Pedofil" i pannan. De som kört onyktert och åkt fast, måste tatuera in "Rattfyllerist" i pannan. De som våldtagit någon måste tatuera in "Våldtäktsman" i pannan.
När man blottlägger sig på detta vis, så har man väldigt lite att sätta emot eftersom du alltid kommer bli dömd på förhand av din omgivning. Som kunglighet så kan du inte försvara dig så enkelt mot vad skvallerpressen eller andra skriver för nedsättande om dig. Du kan bara ta avstånd och hålla tyst, för börjar du käfta emot så blir det mångdubbelt värre.
Så nej Elisabeth Ohlson Wallin, det här är inte satir. Det är ren jävla mobbing av andra människor. Visst är det kungligheter, men de är även människor.
"Ecce homo"- "Se människan".
Vad säger du, Bettan, kan vi se det mänskliga i vår kungafamilj?! Eller ser vi bara förakt?
Det tål att tänkas på...

Taggar: satir Elisabeth Ohlson Wallin kungligheter Bernadotte

Kommentarer (10)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl