84.298 medlemmar 2.557 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
With Angel
Boken om mitt…
Blogg
Ooh aah, just…
Sista paketet...
Blogg
Malmö 22/11
Bee kök & bar
Gaymap
Stockholm 22/11
Österlånggatan 17
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Förklaring till föregående inlägg...

cigarbear
Trodde att jag var tydlig men med tanke på kommentarerna så var jag inte det, så då får jag väl förtydliga mig lite.
Bör alla få komma till Priden?!
Jag anser att INGEN ska bli bojkottad/portad/utfryst från den. Att vara en hbt-person har inget med din politiska åsikt, hudfärg, handikapp eller religion att göra med. Så fort hbt-rörelsen bestämmer vem som ska få komma och inte komma på en pride så visar man att man inte står för de demokratiska och mänskliga rättigheter. Det finns högerextrema organisationer och religiösa fundamentalister som har hbt-personer i sina organisationer. Så länge de kan respektera andra så anser jag att de är välkomna. Tyvärr anser inte hbt-eliten detta, och därmed bestämmer de vem som är hbt-vänlig nog för att bli inbjuden till debatter och seminarier.
Har jag något emot transpersoner?
NEJ!!!! Jag gillar och respekterar transpersoner, men varje gång jag har något kritiskt att säga om hbt-rörelsen så bestämmer folk att jag hatar transpersoner?! Jag vet inte hur folk får ihop den kopplingen. Jag älskar transpersoner och jag har skällt ut bögar som uppför som respektlösa idioter mot transpersoner. Det är något cool över transpersoner att man måste bara gilla dem. Så sluta tro att jag hatar transpersoner.
Är jag en gnällig gubbe som hatar hbt-världen?
Nej! Jag är ganska insyltad i den vare sig jag vill eller inte. Men jag gillar inte allt som kommer ut från den och jag förbehåller mig rätten att säga ifrån när det rent åt helvete. Dock, så är jag noga med att komma med konstruktiv kritik. Alltså hur man borde göra istället. Tyvärr, uppfattas även den konstruktiva kritiken som gnäll och motförslagen som trams eftersom det kommer just från någon som vågar kritisera hbt-rörelsens verksamhet. All kritik måste hela tiden avfärdas eller tystas ner, vilket är en ganska underlig och odemokratisk inställning.
Men engagera dig då, istället för att gnälla?!
Det gjorde jag vid Prides årsmöte men mina motioner röstades enhälligt ner fast det skulle gynna ökad demokrati och engagemang inom rörelsen. Ni kan läsa mer om detta här. Motiveringen var att: "Styrelsen bestämmer enväldigt tema för Priden och så har vi alltid jobbat och det har alltid varit bra!". Om en styrelse bestämmer tema så måste man sitta i styrelsen och det är inte så jäkla enkelt. Där sitter ju hbt-eliten och endast hbt-eliten kommer in i styrelsen. För att bli en av hbt-eliten så måste man tycka som de övriga i hbt-eliten. Snacka om mångfald inom rörelsen?!
Så du tycker inte om "hbt-eliten"?
NEJ!!! Jag anser inte att en grupp personer som styr hbt-rörelsen och som tycker lika, ska sätta en agenda för hur resten av hbt-personer och hbt-samhället ska vara och tycka. Hbt-eliten saknar all form av självkritik vilket gör att hela hbt-rörelsen får lätt sekt-liknande drag. Och det är just denna form av styrning och avsaknaden av självkritik som ligger som grund för den inre splittringen.
Så bör man fortsätta med Pride?
Absolut!!! Det är förutom en fantastisk fest, så är det en möjlighet att visa samhället att hbt-personer finns överallt. Under pride ska man kunna diskutera och workshopa hbt-problematik i dagens samhälle och det behövs för att få en levande rörelse. Tyvärr så blir den inte så levande om alla tycker lika. Och Priden blir inte så rolig om pride själv signalerar ut hat och förakt mot allt som inte är hbt-vänligt. Bara för att välrden hatar oss behöver vi väl inte visa hat tillbaka?! Det blir inte bättre då och knappast roligare.
Pride behövs verkligen fast i en gladare och vänligare form.

Taggar: Pride HBT Transpersoner

Kommentarer (0)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl