84.259 medlemmar 2.345 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Musikfria dagen.…
Blogg
Ooh aah, just…
Vikken morgon...
Blogg
Stockholm 21/11
Österlånggatan 17
Gaymap
Malmö 21/11
Bee kök & bar
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Skitsnack

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Hur ofta får vi inte höra fina ord om de mänskliga rättigheter och hur viktigt och självklart det är att man ska föjla dem? Men vem är de till för och när ska man följa dem? För mig som en blå-ögd blondin så är det frågor som inte ens ska behöva ställas eftersom det är självklart att ALLA ska följa de mänskliga rättigheterna och de gäller ALLA människor på jorden. Men så fungerar inte verkligheten.
Mänskliga rättigheter är bra saker att stå för när det inte finns något annat motstridigt intresse. Det är jävligt bra PR. Men när det finns ekonomiska eller maktintressen så är de mäsnkliga rättigheterna bara i vägen.
Det går bra att skryta om hur duktiga vi svenska är på att följa de mänskliga rättigheterna, samtidigt som vi säljer vapen till diktaturer?! Vad är det för mänskligt i det?
Det går bra att säga att man värna om mänsklliga rättigheter, när vi planerar att bygga en vapenfabrik i SaudiArabien. En diktatur på så många vis.
Det går bra att säga att man värnar om de mänskliga rättigheterna när man utvisar hbt-personer till länder där de garanterat blir dödade pga sin sexuella läggning.
Det går bra för Sverige, ett land som kämpar för de mäsnkliga rättigheterna, att åka till Azerbajdzjan och sjunga i Eurovisionsfestivalen när regimkritiker misshandlas och fängslas.
Sverige är en vapenexportör och vår vapentillverkning skapar arbetstillfällen. Om folk dör pga våra vapen så är ju inte det vårt fel?! Vi säger ju inte till att döda andra med dem, eller hur?! Och så måste vi tänka på jobben i Sverige. De kommer alltid först. Sedan kan vi ju titta på det här med mänskliga rättigheter.
Vad är det för fel att bygga en vapenfabrik i SaudiArabien?! Vi erbjuder teknologiutbyte. Eller snarare vi får ett bra olje-avtal och de får sin vapenfabrik. Vad de ska använda sin vapenfabrik till har ju inte vi med att göra?! Det viktigaste är ju vårt affärsavtal. Affären är bra för Sverige och får inte hindras av personer som gnäller om mänskliga rättigheter.
Klart vi måste deltaga i Eurovisionsschlagern nu när vi har en sådan bra låt. Då har vi inte tid att tjafsa om mänskliga rättigheter. "The show must go on, because the people want a show.".
Vi kan ju inte låta alla flyktingar stanna bara för att de sägar att de är bögar, får då skulle hela Sverige bli ett bög-flykting-förläggning. Hur skulle det se ut?! Och många låtsas ju bara om att vara bögar, så vi måste hellre fälla än fria! Vi tänker alltså på Sveriges bästa framför flyktingars bästa. Visst är det jobbigt med alla som gnäller om mänskliga rättigheter men det är bara att ignorera dem. Beslut är beslut och kan inte överklagas!!
Klart vi ska se på fotbolls-EM?! Inte kan vi låta mänskliga rättigheter hindra oss att dricka bärs och se på fotboll på TVn?! Och det där gapiga fjollorna har ju inget med fotboll att göra. Inte ska man blanda ihop politik och sport?!
Så här låter det när vi svenska resonerar. Sakta men säkert så tänjer vi på mänskliga rättighets-principen och skalar av det till det är nästan inget kvar. Det är bara floskler och skitsnack som blåögda, politisk korrekta svenskar går på.
Vad kan vi göra då?!
Ingetnting! Absolut ingenting!!
Demonstrationer och protester är i det närmast tandlösa i Sverige. Speciellt om man ställer mänskliga rättigheter mot arbetstillfällen, olja, flyktingkostnader, melodifestivalen och fotbolls-em. Får folk välja så väljer de bort de mänskliga rättigheterna.
De enda man kan hoppas på är att deltagarna i både Eurovisionsschlagern och fotbolls-em, vägrar deltaga på grund av brott mot de mänskliga rättigheterna. Att artisterna vägrar sjunga och att fotbollsspelarna vägrar spela.
Det är då jag börjar få tillbaka tron på människan och de mänskliga rättigheterna.
Men just nu vill man bara krypa ner i sängen, dra täcket långt upp över öronen och låtsas att allt är en ond dröm som man snart vaknar upp från...

Taggar: Pride HBT mänskliga rättigheter fotbolls-em vapenexport arbetesstillfällen

Kommentarer (1)  
Digga (2 medl.)  
 Anmäl