84.225 medlemmar 1.816 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Belysningen e…
Blogg
Ooh aah, just…
Mina andra pjuck…
Blogg
Göteborg 25/11
20th Anniversary …
Gaymap
Stockholm 25/11
Urban Deli Sveavä…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Kille, 44, Enskede
 
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 162

Vad är roligt och för vem?

cigarbear  (uppdaterad av cigarbear)
Fick en intressant upplevelse idag. Jag la upp ett videoklipp på facebook om varför rugby är bättre än fotboll. I filmen så förnedrar man fotboll som en fjollig sport och spelar Y.M.C.A "Go West" i bakgrunden. Och när man visar vilken macho sport rugby är så spelas "For Whom The Bells Tolls" av Metallica. Jag tyckte filmen var kul och vill sprida den på facebook, men det tog inte många minuter innan jag fick mothugg av en rugbyspelande bög (ej lagkamrat) som ansåg att den var homofobisk och sexistisk?!
Jag själv såg den inte som det utan såg den mest som en kul grej. Men visst är den sexistisk och homofobisk, samt försöker roa folk genom att utnyttja stereotyper.
Jag tog bort filmen från facebook, då jag insåg att personen i fråga tog illa vid sig. Frågan var om jag gjorde rätt när jag tog bort den?!
Personligen ansåg jag inte att den kränkte mig och den inte hade något ont uppsåt. Men andra såg bara det kränkande i filmen.
Jag är inte lättkränkt av mig. Jag kallar mig själv för "bögjävel" vilket är ett oerhört kränkande uttryck om en heterosexuell man hade kallat det till en homosexuell man. Men det är inte kränkande om jag kallar mig själv för "bögjävel"?!
Heteros bör inte skämta om bögar eftersom det lätt kan uppfattas som förnedrande, men bögar kan dra samma skämt så är det ok?! Jonas Gardell är duktig på att göra sig rolig på bögars bekostnad och ALLA skrattar åt det. Skulle Björn Söder (SD) dra samma skämt så skulle det blir diskriminering?!
Jag undrar om det finns humor som inte är kränkande för någon, vid något tillfälle?!
Humor är svårt. När är det ok att driva om/med någon/något och när är det inte ok? Humor verkar vara som alkohol. Det är kul i lagom mängd, men när man fått för mycket så slår det ofta tillbaka i form av illamående och ångest. Sedan så finns det absolutister. Folk som inte klarar av någon form av humor utan att känna sig kränkta.
Jag gillar lite råare humor så länge den är solidarisk och driver lika mycket med ALLA stereotyper. Det är därför jag gillar TV-serier som "Family Guy", "American Dad" och "South Park". Och jag läser seriertidningar som "Pondus" som är fullsmäckat med homofobiska och sexistiska skämt, bara för att serien ger en insikt om sig själv och man får lite självdistans att inte man inte alltid ska ta sig själv på så jävla stort allvar. Och så är det väldigt roligt också...
Det svåra med humor är kanske inte hur den förmedlas alla gånger utan att humor handlar lika mycket hur den tolkas. Var syftet med bögskämtet att förnedra och skapa en nidbild av bögar, eller var syftet bara att bringa fram skratt hos folk för att bögar bara är lite roliga ibland?! Det här är inte så enkelt utan det är nog upp till var och en att bestämma vad som är roligt och inte för just hen (Oh herregud!! Jag använde ordet "hen" för första gången på allvar). Och sedan säga ifrån på ett bra sätt när man har gått för långt i sitt skämtande.
Som sagt, humor är inte så lätt alla gånger...

Taggar: bög gay humor Family Guy Jonas Gardell kränkt South Park Pondus Björn Söder rugby skämt American Dad

Kommentarer (3)  
Digga (3 medl.)  
 Anmäl