77.127 medlemmar 1.707 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Ooh aah, just…
Underbar shoppin…
Blogg
Ooh aah, just…
Söndag...
Blogg
Göteborg 19/11
Bee Bar
Gaymap
Stockholm 19/11
After goes Secret…
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
En personlig och lite spretig blogg med betraktelser och tankar om mig själv och folk i allmänhet, samt olika fritidsprojekt inom t.ex. pyssel och bakning.
Kille, 32, Stockholms län
 
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Widgets
Statistik
Blog id: 4531

Chattkonversationer

Koibito  (uppdaterad av Koibito)
Jag tappade* nån på Grindr, och han tappade tillbaks med pratbubblan. Så jag skrev till honom. Det var inte lätt att komma på nåt att skriva, för det stod extremt lite på hans profil. Man fick inget intryck av vad han är för slags person. När ni gör era profiler, se till att det finns nåt som folk kan använda som ingång för att börja skriva till er!
*Engelskans tap. Jag vet, jag tycker själv det ser konstigt ut när det står tappa. Neutral
Iaf, vi skrev några meddelanden fram och tillbaks, men han svarade enordigt, och ställde inga frågor till mig. Det här betyder väl att han inte är intresserad, men varför tappade han mig tillbaks från första början då?
Ibland råkar man på såna där personer. Det känns som att han är en prinsessa som bara sitter där och väntar på att nån annan ska uppvakta honom och göra hela jobbet. Men det krävs faktiskt två personer för att ha en konversation (chatt eller IRL), så båda måste hjälpas åt för att föra konversationen framåt.
Så jag gav upp. Jag tänkte att jag borde på nåt vis meddela honom om att jag inte är intresserad trots allt, för jag hatar när man har en chattkonversation med nån, och så slutar han bara att svara helt plötsligt. Men jag kunde inte komma på hur jag skulle formulera mig, och tänkte att jag gör det imorgon. Men nu har jag inte varit inloggad på Grindr på ett tag, så nu känns det konstigt att skriva nåt alls efter så här länge. >_< Förhoppningsvis har han inget emot att jag inte hör av mig.

Taggar: dejting

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Det brinner

Koibito
I tisdags fick jag ett SMS där det stod att man skulle stänga fönster och dörrar för att det brann i några sprängmattor i ett industriområde. Så jag kollar ut genom fönstret och ser detta:
Men vad är en sprängmatta??! Jag googlade precis, och om jag förstått rätt så är det nåt man lägger ovanpå när man ska spränga nåt, för att inte skiten ska flyga all världens väg.
Det har varit många bränder häromkring på senare tid tycker jag. För några veckor sen brann det nånstans i min byggnad; brandkåren var här. Och dessförinnan brann en bil ute på parkeringen. Och idag har jag också känt lukten av rök. Vet inte om det brunnit här i huset igen.

Taggar: Vardag

Kommentarer (2)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Arbetslivet och erfarenhet (moment 22)

Koibito
Jag är så less på jobbsökande. Igår jag fick jag ett nej-svar från en arbetsgivare. De sa i princip att jag borde inte ens ha sökt det jobbet, fast på ett artigt sätt. Det är så bittert att jag inte står ut!

Den här gången berodde det på att de inte gillade min portfolio. Men vanligtvis är det så att jag faller bort direkt bara för att jag inte har tillräckligt med erfarenhet.

Man hör ibland företag klaga på att det finns inte tillräckligt många personer med erfarenhet att anställa i Sverige. Men hur tror de att folk ska få erfarenhet om de inte öppnar upp juniora positioner eller tar emot praktikanter? Många företag tar inte emot praktikanter (ens om de får betalt!) för att det finns ingen som har tid att handleda. Och det i sin tur beror på att företagen i sin girighet anställer färre personer än som egentligen skulle behövas för den arbetsbörda som finns. Arg Man hör ju jämt talas om en massa uppsägningar, och att de som har jobb får gå på knäna.

Så det är som att arbetsgivarna vill bara ha erfarna ansökande, men förväntar sig att nån annan ska tillhandahålla de praktikplatser och juniora positioner som skapar erfarenhet. Om nån arbetsgivare mot förmodan skulle läsa det här, så vill jag säga att se till så att folk får chansen att lära sig yrket hos er. För det här är ohållbart!

Taggar: rant jobb

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Fel att utbilda sig?

Koibito
Jag såg lite av nåt program idag som handlade om bildning; jag kollade inte hela. En del handlade om att nuförtiden tycker folk att det ska finnas en direkt kvantifierbara nytta av att utbilda sig, och det känner jag igen väldigt mycket.
Jag har studerat en del bara för att jag vill lära mig om ett ämne som jag är intresserad av, och samtidigt haft lite dåligt samvete för det. För jag känner en press från omgivningen om att det man studerar måste man omsätta i praktisk nytta. (Och visst skulle jag vilja göra det, men det är inte så lätt inom vissa ämnesområden.) Det är som att det är fult eller omoraliskt att studera nåt bara för studerandets skull, eftersom utbildning är gratis i Sverige och då tär man på samhällets resurser, om man sen inte skaffar ett jobb som har med den utbildningen att göra, så att man genererar skattepengar.
*suck* Hur ska man bemöta det?

Taggar: tv samhälle utbildning

Kommentarer (0)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

"Vanliga" killar

Koibito
Jag lyssnade på ett gammalt avsnitt av Bögministeriet. De pratade om termen straight acting och typ hur dumt det är när bögar låtsas vara straighta, vilket jag kan hålla med om, och om att själva termen är dum och ologisk. Det här är en debatt som kommer upp då och då, men folk glömmer alltid bort att i engelskan behöver acting inte nödvändigtvis betyda "spelande", utan det kan lika gärna betyda "bete sig".
Baksidan med debatten är ett slags svaghetsförakt. Det pratas om hur dålig självkänsla bögar har som kallar sig straight acting har, och att det är mycket finare med folk som är starka och trygga i sig själv. Och det är väl trevligt, men vem klarar av att vara så för jämnan? Jag tycker att man ska försöka se till så att det finns plats även folk med brister, för det har alla.
Jag funderade också på om jag är straight acting. Men det är jag nog inte. Inte med betydelsen "spela" i alla fall, för jag är bara inkapabel att spela några roller. På Qruiser har jag angett att jag är grabbig, fast egentligen är jag inte grabbig. Men jag är inte direkt fjollig heller. Jag är bara jag. Det fanns ingen bra kategori, så jag valde bara grabbig. Vad ska man kalla en kille inte är fjollig? Straight acting, grabbig och vanlig är alla dåliga benämningar enligt Bögministeriet. Uppspelt

Taggar: personligt samhälle Bögministeriet könsnormer

Kommentarer (1)  
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Adjö till en värdefull vän

Koibito  (uppdaterad av Koibito)
En kompis till mig dog för några veckor, och idag begravdes han. Han var allvarligt sjuk, men han var envis och var på bättringsvägen. Jag vet inte vad exakt som hände, men som jag uppfattade det så blev han hastigt värre igen. Ledsen

Jag var inte med på begravningen, men jag hade en egen liten minnesstund hemma efter jobbet för honom. Hans familj hade skrivit om en fond som de gärna vill att man skänker pengar till. Jag är verkligen inte den som brukar ge pengar till välgörenhet, men nu gav jag lite grann. Jag kände att det är det enda sättet på som jag kan vara till lite praktisk nytta.

Vi träffades här på Qruiser. Han hade sett nåt som jag skrivit på forumet, jag kommer inte längre ihåg vad det var, men han tyckte att det var ödmjukt. Sen när jag skrev tillbaka så tyckte han att det var fantastiskt att jag delade upp i stycken så att man såg vad som var svar till vad. Jag var mest förvånad över att han gjorde så stor grej av alltsammans; men det är väldigt hedrande när någon uppmärksammar en på ett sådant positivt sätt. Glad

Vi var mest chattkompisar; han var en sån person som man kunde prata om ALLT med. Och det gjorde inget om diskussionen dog ut. Man kunde börja en ny diskussion senare. Och det gjorde inget om det hade gått lång tid sen man senast hördes av, det gick att fortsätta som ingenting.

Vi träffades till slut i vintras. Jag och min pojkvän var och åt middag hos honom och hans sambo. Jag såg honom bara totalt tre gånger IRL, så det är väldigt sorgligt att det inte blev mer.
Jag tecknade en bild av honom. Som referens använde jag ett foto som nån hade lagt på hans FB, och jag vet inte vem det var, så jag hoppas verkligen att det är okej med den personen. Neutral
Diamanten med dess många facetter, som ligger över hjärtat, symboliserar de många karaktärsdragen som ihop blir till en personlighet.
Den blåa strålen symboliserar hans rationella sida och vetenskapliga världsbild. Den lyser upp hans vänstra sida av huvudet, eftersom den vänstra hjärnhalvan sägs vara den logiska, organiserade halvan.

En röd stråle är riktad mot hans vänstra arm, den armen som är närmast sammankopplad med hjärtat. Den symboliserar hans omtanke om människor. Jag har hört i efterhand att han har varit med i SSU, så det kan lika gärna ses som en symbol för socialdemokratin.

Den mörkröda strålen, som symboliserar passion, lyser mot de nedre regionerna. Han var en person med aptit och som gärna drog snuskskämt.

Den lila strålen lyser mot marken framför honom, och symboliserar nyfikenhet och hans intresse för människor.

Den gröna strålen lyser rakt fram. Den står för hans egna livsväg. Han följde inga färdiga koncept eller normer, utan läste på om olika sorters filosofier och "plockade ihop" sitt egna förhållningssätt och sina egna regler för hur han ska leva sitt liv.

Den gula strålen lyser också framåt, men uppåt mot himlen (ideal) eller solen (lycka), mot något som är lite bortom räckhåll som tvingar en att klättra för att nå det. Han var njutningslysten; och den gula strålen symboliserar det goda i livet, i både stort och smått.


Till sist, vad jag skulle vilja säga till Anders är:
Tack för att jag fick vara din vän
Jag behövde inte jämt vara den som först tar kontakt och föreslår att vi ska träffas
Du betydde en hel del, även fast vi inte hann lära känna varandra så väl som jag hade önskat
Farväl!

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Argumentationsteknik

Koibito  (uppdaterad av Koibito)
Jag såg på avsnitt 2 av Det goda liver i Skandinavien. Programmet handlar om en britt som reser runt i de skandinaviska länderna. Avsnitt 2 (som finns kvar på SVT Play i en vecka till) handlade om Danmark.
Huvudpunkten i avsnittet var att Danmark är ett så bra land att leva i för att folk är så öppna där och för att folk där litar på varandra. Fast jag undrar lite hur väl det stämmer i och med Dansk folkepartis framgångar. :/

Men jag tror det är helt rätt att för att ha ett väl fungerande samhälle, så måste det finnas tillit mellan alla människorna. Jag tror att vi har brist på den här tilliten i Sverige. Det har blivit väldigt polariserat här. De rika tror att alla fattiga lever på bidrag som de rika betalar för genom skatter, de fattiga tror att de rika utnyttjar de fattiga och gör sig förmögenheter på deras bekostnad, och så finns det de som tror att alla Sveriges problem beror på invandrare som snyltar på svenskarna.

Den här polariseringen har lett till en hätsk debattklimat. När det gäller diskussioner som handlar om invandrare, genus eller HBTQ, så verkar det som att en del lyssnar ofta inte på den som har bäst argument, utan på den av debattörerna som tillhör den mest marginaliserade gruppen. Särskilt inom medierna så vinklas det ofta så att ena parten är det synd om, och den andra parten är rasist/misogynist/homofob/kapitalist. De har väl goda avsikter, men jag tror att det skadar ändamålet, om man spelar på sitt moraliska övertag.

För jag tror att det är många människor som ser det här, och känner att det är orättvist, men kan inte sätta ord på det riktigt. Och då är det lätt att falla för SD:s agenda. Jag tror att SD utnyttjar den här känslan som en del har, att de som tillhör olika minoriteter "alltid har rätt".

Så jag har tänkt att vi får vara försiktiga med att använda oss av argument som de har fel för att de är rasister/misogyna/homofober/whatever *pekar finger*, och istället argumentera för varför nåt är fel. Det skulle också vara bra om folk kunde säga till när nån argumenterar på det dåliga sättet, även om man är på samma sida som personen ifråga. Det behövs ett ord för den här typen av beteende. Saker och ting blir så mycket klarare när man kan sätta ord på känslor och fenomen som är svåra att förklara.

Taggar: tv politik samhälle

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Paradise Hotel

Koibito  (uppdaterad av Koibito)
Jag skrev det här redan 7/12, så det är lite inaktuellt nu tyvärr. >.<
Jag satt och kollade på Paradise Hotel häromdagen. Mm, jag vet, det är skräp, men jag ville se på hunkarna. Fast nu tänker jag inte följa det mer, orkar inte glo på hunkar när de är så fula i ansiktet, och ännu fulare i sitt sätt att vara.

De är såna bimbon allihopa. (Det är underhållande visserligen, men...) Kanske är det bara en roll de spelar, men om de faktiskt inser hur de ter sig i andras ögon, så borde de också inse att det får konsekvenser sen när de återvänder till verkliga livet. Folk har ju ingen anledning att anta att de bara gör sig till för TV, så de kommer ju att tro att de här personerna verkligen är så puckade på riktigt. Såvida de inte bara är puckade?

Sen de här tjejerna, de häver ur sig en massa kontroversiella, eller typ provokativa saker, för de tror att folk ska tycka att de är intressanta personer då. Det känns inte som att de är sig själva. Eller visserligen behöver det inte vara osant när de säger saker som "jag är inte rädd för att säga vad jag tycker" med ett arrogant flin på läpparna, men jag tror att de väljer att framhäva vissa delar av sig själv på ett extremt sätt, för att de är så himla angelägna om att folk ska tycka att de är intressanta och coola. Om man är sig själv så framhäver man inte vilken slags person man är på det sättet, utan man kan bara vara liksom. Det är nog därför det känns som att de bara spelar olika karaktärer.

Och sen de här killarna. >.< De tror säkert att de får status eller nåt när de spelar svin.

Aja, det var lite tankar som flög omkring i mitt huvud efter programmet när jag satt och målade en present för min pojkvän. En annan sak som jag kom att tänka på, var när det var nån i det där programmet som sa "den som sig i leken ger, får leken tåla". Det där talesättet har alltid stört mig så otroligt mycket, och nu kom jag på varför. Du vet när man var liten, och det fanns lekar som man egentligen inte gillade, för att man kände sig mobbad då och de lekarna slutade alltid med sårade känslor? Såna där lekar som grundar sig på nån slags utslagning, och om man är dålig på den leken så förlorar man alltid väldigt tidigt?

Ett exempel är när vi lekte att vi var dinosaurier på skolrasten. Om man blev uppäten av en annan dinosaurie så dog man. Och jag som var minst och svagast blev såklart första måltavlan, och dog direkt för att jag inte kunde springa ifrån de andra, och så slutade det med tårar för att sen var man ute ur leken när man var död. Ändå så deltog man alltid i såna lekar. Varför? Jo, för om man inte är med så hamnar man utanför.

Så när alla andra leker en sån lek, så har man att välja mellan att vara med, och bli förödmjukad, eller att vara ensam. Och det är inte många människor som är starka nog att välja att vara ensam.

Så jag tycker att vuxna borde sluta säga "den som sig i leken ger, får leken tåla" till barn. Det är oansvarigt.

Taggar: tv stream of consciousness skvaller

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Start

Koibito  (uppdaterad av Koibito)
Hej! I den här bloggen kommer jag att skriva om olika tankar jag har. Ibland, särskilt när jag håller på att måla, så dyker det upp en massa tankar, och jag har tänkt att det skulle vara bra att få ner det i skrift. Och då kan en blogg vara en bra grej.

Det är inte så himla ofta jag "filosoferar" dock, så jag kommer inte att uppdatera den här bloggen så ofta. Men vi får se hur det blir. Texterna kan handla om lite allt möjligt, t.ex. folks beteende. Sen så är jag intresserad av bakning, pyssel och en massa annat, så det kan hända att jag även skriver om olika saker jag skapar.

Taggar: personligt

Kommentarer (0)  
Digga (1 medl.)  
 Anmäl