109.670 members 5.088 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 7/1
Legends & The…
Gaymap
Birmingham 7/1
The Village Inn
Gaymap
Manchester 7/1
Tribeca
Gaymap
Manchester 7/1
Coyotes Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalan.

Osallistu keskusteluun!
- facebook.com/qxsuomi
- twitter.com/qxsuomi
- Instagram qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Saudi-Arabia jatkaa homotuomioita

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Saudi-Arabia on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä viime viikkoisen YK:n ihmisoikeusneuvoston kokouksen jälkeen.
Kokouksessa nostettiin esiin, että homoseksuaalisuudesta rankaiseminen vangitsemisella, kiduttamisella, kemiallisella kastraatiolla, ruoskinnalla ja kuolemantuomiolla on kansainvälisesti tunnustettujen ihmisoikeuksien vastaista.
Saudi-Arabian edustajien mukaan sille esitetyt pyynnöt hlbti-oikeuksien tukemisesta eivät ole hyväksyttävissä ja merkitsevät sekaantumista maan sisäisiin asioihin.
Faisa bin Hasan Trad, Saudi-Arabian hallinnon edustaja YK:ssa, sanoi, että maa ei hyväksy kritiikkiä ihmisoikeuksien osalta. Arab Newsin mukaan Trad sanoi, että Saudi-Arabia yritetään esittää huonossa valossa.
Saudi-Arabian sisäministeri kirjoitti Twitterissä, "Saudi-Arabia vastustaa kaikkia homo-oikeuksia koskevia päätöslauselmia. Ministeri kertoi maan tukevan ihmisoikeuksia, kunhan se tapahtuu islamin lain mukaisesti.
Kesäkuussa useita miehiä pidätettiin kaksissa homojuhliksi kerrotuissa tapahtumissa. Viime vuonna 24-vuotiaalle miehelle tuomittiin 450 ruoskan iskua ja vankeutta.

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Väkivaltaisuuksia Istanbulin Pridessa

QX-Suomi

Turkin Istanbulissa järjestetty Pride-kulkue sai tylyn päätöksen sunnuntaina, kun mellakkapoliisi ampui paraatiin osallistuneita vesitykillä ja kumiluodeilla, kertoo uutistoimisto Reuters.

Uutistoimiston paikallaolevan valokuvaajan mukaan poliisi pyrki voimakeinoin pysäyttämään kulkueen Taksim-aukion läheisyydessä. Uutistoimisto AFP:n mukaan poliisi on käyttänyt myös kyynelkaasua.

Taksim-aukiota on käytetty usein erilaisiin mielenosoituksiin. Vuonna 2013 aukiolla oli levottomuuksia viikkojen ajan, kun Turkin hallituksen vastustajat osoittivat siellä mieltään.

hs.fi


Helsingissa marssi yli 25 000

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Rekkoja kulkueeseen osallistui seitsemän, tässä euroviisuklubi, Nyt.fi, Hot ry odottavat lähtöä.
Miss Gay -kilpailun lehdistön suosikki Elina Gustafsson (alla).
Transvestiittiyhdistys Dream Wear Club marssi omana osastonaan.
Drag Queens of Finland oli mukana marssilla ensi kertaa. Mukana olivatkin lähes kaikki ammattidrägit. Yllä Nikola ja Divet (ylempi kuva) Jukka Kurosen huikea lintuasu (yllä ja alla).
Puistojuhlassa esiintyi mm. Jesse Kaikuranta. Kaivopuistossa juhlittiin piknik-tunnelmissa auringon helliessä. Väki täytti koko puiston.
Kaikki kuvat: Sami Montell
Katso vielä lisää kuvia Helsingin paraatista QX.se

Tags: yhteiskunta pride


Seta palkitsi Finlaysonin

QX-Sami  (updated by QX-Sami)

Seta palkitsi tänään Helsinki Priden yhteydessä Asiallisen tiedon omenalla Finlayson Oy:n.

Asiallisen tiedon omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on edistänyt seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen asemaa tai levittänyt asiallista informaatiota seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuolen moninaisuudesta.

 

 

 

Finlaysonin Fellows-kuosi. Kuva: Finlayson, rajaus QX

 

Finlayson on tuonut markkinoinnissaan positiivisesti esiin seksuaalisen suuntautumisen moninaisuutta, kannustanut nuoria elämään rohkeasti omana itsenään sekä osoittanut yritysvastuullisuutta. Finlayson julkaisi viime vuoden marraskuussa Tom of Finland by Finlayson -malliston, joka perustuu Touko Laaksosen taiteeseen.

 

 

Toukokuussa Finlayson onnitteli Helsingin Sanomien etusivun mainoksessa ylioppilaita Tom of Finland -teemaisella kuvalla ja tekstillä ”Olkaa rohkeita, ravistelkaa, kyseenalaistakaa. Uskokaa itseenne, tehkää suuria ja olkaa onnellisia” (kuva).

Huhtikuussa Finlayson kertoi lopettavansa yhteistyön avoimen hlbti-vastaiseen ja rasistiseen Magneettimedia-julkaisuun yhdistetyn tavaratalo Kärkkäisen kanssa.

”Finlaysonin markkinointi tuo kuvaavasti esiin sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevien asenteiden ja ilmapiirin muuttumisen” perustelee Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää.

 

Finlayson oli myös QX Gay Gaalan yhteistyökumppani merkittävällä rahallisella panostuksella sekä Helsingissä, että Tukholmassa helmikuussa 2015. Kuvassa Helsingin Gaalan juontaja Maria Sid Mert Otsamon Finlaysonin Tom of Finland -kankaasta tehdyssä leningissä laskeutumassa lavalle. Kuva: Tero Heino

 

Tags: pride


Homoliitot vihdoin läpi USA:ssa

QX-Sami
Yhdysvaltain korkein oikeus on tänään perjantaina hyväksynyt samaa sukupuolta olevien parien avioliitot koko maassa.
kuva: Jacquelyn Martin/TT
Merkittävä historiallinen päätös syntyi tiukan äänestyksen 5-4 jälkeen.
Korkeimman oikeuden ratkaisu päättää ristiriidan siitä, onko toisessa osavaltiossa solmittu samaa sukupuolta olevan parin avioliitto hyväksyttävä, myös niissä osavaltioissa, joissa samaa sukupuolta olevien parien avioliitot eivät ole laillisia.
 Samaa sukupuolta olevien parien avioliitto on nyt perustuslaillinen oikeus.
Ratkaisua verrattiin jo etukäteen rotuerottelun aikanaan lopettaneisiin korkeimman oikeudn päätöksiin.
Oikeuden päätöstä oli oikeustalon eteen kerääntynyt suuri joukko ihmisiä, jotka puhkesivat hurraahuutoihin, kun päätös julkistettiin.
Kuva: Jacquelyn Martin/TT
Lähde: QX.se

Mr Gay 2015 on Aku Raita

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Myöhään eilen illalla valittiin uusi Mr Gay Finland. Kilpailun finaalishow dtm:ssä on yksi Helsingin prideviikon näkyvimmistä tapahtumista.
Uusi Mr Gay on 26-vuotias Aku Raita, helsinkiläinen parturi.
Kuvassa uusi Mr Gay Finland Aku Raita. Kuva: Ömer Acar/dtm

- Aku oli kilpailijoista selkeästi monipuolisin. Tuomaristo arvosti hänen aitoa läsnäoloaan haastattelussa, rehtiä lavakarismaa ja anteeksipyytelemätöntä asennetta. Myös Akun nallekarhumainen komeus sulatti tuomariston sydämet, tuomariston puheenjohtaja Mikko Silvennoinen iloitsee.
Mr. Gay Finlandin 1. perintöprinssi sekä lehdistön suosikki on 27-vuotias Joonas Nilsson, ja 23-vuotias Niko Hämäläinen valittiin 2. perintöprinssiksi. Yleisön suosikiksi tekstiviestiäänestyksen selkeällä äänienemmistöllä valittiin 22-vuotias Jami Riutta.
Lehdistön suosikin valitsi QX:n toimitus. Joonas Nilssonin hurmasi välittömällä olemuksellaan ja rohkeudellaan. Joonas nosti esiin tabun omasta yhteisöstämme. Homot eivät ole yhtenäinen yhteisö. On ristiriitoja ja painostetaan yhteen muottiin. Tästä meidän pitäisi alkaa puhua.
Kuvassa voittajat, alemmassa kuvassa lehdistön suosikki Joonas Nilsson. Kuvat: Ömer Acar/dtm

Tags: pride mr gay

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Nyt se avioliittolain vatulointi alkoi

QX-Sami
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) on vakuuttanut, viimeksi kuluvan kesäkuun alussa, että hallitus on sitoutunut edellisen eduskunnan päätökseen avioliittolain muutoksista.
Nyt oikeusministeri Jari Lindström (ps) on kertonut, että hän ei haluaisi esitellä lakia valtioneuvostossa. Tasa-arvoinen avioliittolaki on vaikea pala sekä Lindströmille itselleen, että koko perussuomalaisten puolueelle, joka yhtä kansanedustajaa lukunoottamatta vastusti lakia loppuun saakka.
Mahdollisesti Linströmille vaikean lain esittelee protokollan mukaiseti hänen sijaisensa esimerkiksi ministerin ollessa matkoilla.
Vihreiden eduskuntaryhmä on tänään jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyvien lakien etenemisestä.
Vastaus pitää antaa kolmen viikon sisällä.

Tags: yhteiskunta Tahdon2013

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Miss Gay on Catariina Salo

QX-Sami
Tuomaristo valitsi eilen iltana ravintola dtm:ssä uuden Miss Gayn. Voittaja on Catariina Salo, 34-vuotias toimittaja Helsingistä.
Kilpailun finaalin talent-osiossa Catariina piti vahvan feministisen puheenvuoron. Catariina kuuluu toiseenkin vähemmistöön, suomenruotsalaisiin, jonka hän totesi tuntuvan arjessa homoutta enemmän.
Ensimmäistä kertaa valittiin myös lehdistön suosikki, jonka nimesi QX:n toimitus. Lehdistön suosikiksi valittiin 23-vuotias Elina Gustafsson. Elina on urheilija, palkittu nyrkkeilijä ja tavoitteena siintävät olympialaiset. Elinalla katsottiin olevan hyvät mahdollisuudet edistää tietoutta seksuaalivähemmistöstä. Elina valittiin myös ensimmäiseksi perintöprinsessaksi.
Elina Gustafsson, Catariina Salo ja toiseksi perintöprinsessaksi valittu Nevena Ek. Kuva Ömer Acar/dtm

Lehdistän suosikki Elina Gustafsson. Kuva Ömer Acar/dtm

Tags: viihde Mis Gay


Hallitukselta vaaditaan jälleen toimia

QX-Sami  (updated by QX-Sami)

Kaikkiaan 33 ihmisoikeus-, nuoriso- ja opiskelijajärjestöä julkaisi keskiviikkona Suomen hallitukselle osoitetun kannanoton, jossa vaaditaan translain ihmisoikeusloukkausten poistamista.

Järjestöjen mukaan sukupuolen juridista vahvistamista koskeva lainsäädäntö eli niin kutsuttutranslaki tulee uudistaa ihmisoikeusperustaisesti niin, että sukupuolen juridinen vahvistaminen tapahtuu henkilön omalla ilmoituksella. Tämä noudattaisi Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen ja muiden ihmisoikeuselinten suosituksia sekä seuraisi viimeaikaista kansainvälistä kehitystä. Uudistus on tarkoituksenmukaista tehdä samalla, kun translaki avataan avioliittolain muutoksesta johtuen.

”Vaadimme, että Suomi täyttää kansainvälisesti antamansa lupaukset ja sitoumukset ihmisoikeuksien toteuttamisesta”, sanoo Trasekin puheenjohtaja Antti Karanki.

Translain muutoksia on valmisteltu sosiaali- ja terveysministeriössä, mutta edellinen hallitus ei antanut asiasta esitystä eduskunnalle.

Järjestöjen mielestä on syytä harkita, onko erillinen translaki ylipäätään tarpeellinen esitettyjen muutosten jälkeen, vai sopivatko juridisen sukupuolen vahvistamiseen liittyvät säännökset Tanskan mallin mukaan paremmin väestötietolakiin, jossa muutenkin säännellään henkilötunnuksen muuttamiseen liittyviä tilanteita.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet seuraavat järjestöt: Amnesty International Suomen osasto ry, Demarinuoret, DreamWearClub ry, Ihmisoikeusliitto ry, Kansallinen sateenkaariryhmä - Kasary ry, Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKA, Keskustanuoret, Keskustan Opiskelijaliitto (KOL) ry, Kokoomuksen Nuorten Liitto ry, Kokoomuksen Opiskelijaliitto Tuhatkunta ry, Kynnys ry, Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA, Naisasialiitto Unioni ry, Opiskelijoiden liikuntaliitto ry (OLL), Piraattinuoret ry, Punainen sateenkaari (SKP:n HLBTQ-työryhmä), Regnbågsankan rf, Sateenkaariperheet ry, Seta ry, Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry, Suomen Mielenterveysseura, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry, Suomen opiskelijakuntien liitto - SAMOK ry, Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry, Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ry, Svensk ungdom, Trasek ry, Vammaisfoorumi ry, Vasemmistonuoret ry, Vasemmisto-opiskelijat ry, Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liittoViNO ry, Åbo Akademis studentkår.

 

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Deittivinkit prideviikoille

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Parhaillaan juhlitaan Helsingissä prideviikkoa. Kesällä on vielä tulossa muitakin pridetapahtumia sekä Suomessa että ulkomailla, esimerkiksi Turussa, Tukholmassa, Madridissa, Ibizalla. Koko maailman pridetapahtumat näet QX:n pridekalenterista.
Pride on tilaisuus juhlia sellaisena kuin olet, avoimesti, vapaasti ja vailla pelkoa. Ihmisten kerääntyessä yhteen on aina mahdollisuus myös romantiikalle.
Tässä on viisi perustekijää, jotka auttavat sinua löytämään prideilta seuraa.
Kuvituskuva
Tunnista ja tunnusta homoutesi ja hyvät puolesi
Ennen kuin voit rakentaa terveen suhteen toisen ihmisen kanssa, sinulla on oltava terve suhde omaan itseesi. Se, että tuntee tai on vuosikaudet tuntenut, että homoudessa olisi jotain vikaa voi aiheuttaa paljon häpeää ja itsetunto-ongelmia. Pridella näkyvät monet onnelliset ihmiset ja parit auttavat eroon näistä ikävistä tuntemuksista. Nauti siitä mitä olet! Muut ovat valmiit hyväksymään sinut, jos vain annat sen tapahtua.
Deittaa viisaasti
Prideilla silmäkarkkia on aina tarjolla tavallista enemmän. Ihmiset ovat juhatuulella ja hilpeys on vallitseva mieliala, se näkyy myös pukeutumisessa ja näin kesäaikaan vaatteiden vähyytenä. Antaudu rohkeasti silmäpeliin. Mieti tarkasti, mitä haluat ja sitten hyödynnä eri keinoja saavuttaaksesi tavoitteesi. Pridekautena deittisivustoillakin käy kuhina kovempana kuin muulloin. Et todellakaan ole yksin saalista narraamassa, usko pois!
Ensivaikutelma on kaikista tärkein
Ensimmäinen kontakti on se mistä kaikki alkaa, jos alkaa. Jos ensimmäinen yhteydenotto tapahtuu internetissä, kannattaa edes nopeasti lukea se profiili läpi. Muuten voit jäädä ilman vastausta. Varmemmin vastauksen saa, kun kiinnostus näkyy myös viestin sisällöstä. Lukeeko profiilissa, että hän pitää kirjoista? Kerro, minkä kirjan itse olet lukenut viimeksi tai aiot seuraavaksi lukea ja kysy häneltä, mitä hän lukee. Ei tarvitse keksiä mitään monimutkaista.
Tunnista omat pelkosi
Deittailu ei ole helppoa, joka niin väittää joko valehtelee tai on pahasti harhainen. Kun avaat itsesi uusille mahdollisuuksille olet aina haavoittuvainen. Haavoittuvuutta ei yhteiskunnassamme aina arvosteta. Jos sinua jännittää paljon, kerro se hänelle. Voi olla, että hän kokee samoin. Ja jos hän on kiinnostunut, todennäköisesti näin onkin. Se, että yrität peitellä hermostuneisuuttasi vain luo etäisyyttä välillenne kun tarkoitus on lähentyä.
Ryhdy toimintaan
Jos luit tänne asti, olet selvästi kiinnostunut ottamaan riskin ja tutustumaan uusiin ihmisiin, ehkä jopa löytämää uuden romanssin ja kumppanin. Miksi siis odottaa enää yhtään kauempaa. Tuolla ulkona on muitakin aktiivisesti etsimässä sopivaa ihmistä ja pride on siihen mitä parhainta aikaa, sen monissa eri tapahtumissa tai netissä - tai molemmissa.