102.219 members 2.704 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/25
Cruz 101
Gaymap
Bournemouth 10/25
Gay men nudist…
Gaymap
Birmingham 10/25
The Village Inn
Gaymap
Manchester 10/25
Tribeca
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalan.

Osallistu keskusteluun!
- facebook.com/qxsuomi
- twitter.com/qxsuomi
- Instagram qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Kulttuurikaappi arvojen äärellä

QX-Suomi
Helsingin Gayteatterin perinteikkäitä Kulttuurikaappi-iltamia vietetään jälleen Kansallisteatterin Lavaklubilla lauantaina 25.10.2014.
Tällä kertaa otamme kantaa yhteiskunnan järkyttäviin mittasuhteisiin paisuneeseen yliseksualisoitumiseen. SEKSIÄ, SEKSIÄ, SEKSIÄ! Joka paikassa on pelkkää seksiä! HGT:n NON-SEX -ilta muodostaa tervetulleen seksivapaan vyöhykkeen pääkaupunkimme kulttuuritarjontaan. Illan teema pyörii tervehenkisten arvojen ympärillä: Ystävyys, läheisyys, selibaatti! Mukana myös kotitalousopetusta sekä muutama varoittava sana seksin vaarallisuudesta.

OHJELMA:

Ovet auki ja lipunmyynti alkaa klo 19:00
Ohjelma alkaa n. klo 20:00

Hauerwaas ; runoja, videoita ja musiikkia.
Viihderyhmä Hansa Lovers ; turkulaista improa ja sketsejä.
Tom of Finland Rovaniemen markkinoilla
Minna Kivelä ; sketsiä, sektsiä, textsiä...
Lipastin Laiva : Pop - rock - trio Turuust`
Mehumaija, hulvaton kuusihenkinen show-orkesteri
Makupaloja HGT:n uudesta tuotannosta "Jeffrey"
Yhteislauluja
Bingo ja mitkä palkinnot...
Click, click, flash, flash - avoimet kuvaukset
90 - luvun hittisikermiä pitkin iltaa
Special - drinksut
Viime hetken muutokset ohjelmassa mahdollisia...
Lavaklubilla on saatavana tarjoilua
Liput ovelta ja järjestäjiltä 10€

Mainio pläjäys taas tiedossa HGT:n Kulttuurikaappi - iltamissa, tervetuloa viihtymään ja yllättymään!

Tags: kulttuuri


Vinokino alkaa Turussa

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Vinokino 2014 starttaa tänään perjantaina Turussa Jo 23. kertaa järjestettävää elokuvafestivaalia vietetään Turussa koko viikonloppu 26.10. saakka. Helsingissä Vinokino näkyy 7.–9. marraskuuta.
Monipuolisen elokuvatarjonnan lisäksi festivaaleilla on paljon oheisohjelmaa kuten Drag Queen- ja Drag King -työpajat, sarjakuvapaja, näyttelyitä ja iltabileitä.
Out in the Dark nähdään Vinokinossa. Kuva: Vinokino
Osa elokuvista on nähtävillä myös Jyväskylässä 24.–25.10., Oulussa 25.–26.10. ja Tampereella 30.10.–2.11. Elokuvissa on ajankohtainen trans-näkökulma.
Vinokino kertoo tänäkin vuonna elokuvan keinoin tarinoita transihmisistä, heidän perheistään ja sukupuolen moninaisuudesta. Tämä on erityisen tärkeää siksi, että Suomi polkee lainsäädännöllään transihmisten oikeuksia monin eri tavoin.
Vinokino on itsemääräämisoikeuteen perustuvan lainsäädännön puolella, ja haluaa tehdä osuutensa lisäämällä tietoisuutta sekä herättämällä keskustelua.
52 Tuesdays -elokuva on 16-vuotiaan Billien ja hänen sukupuolenkorjausprosessia läpikäyvän äitinsä tarina. He tapaavat joka viikko tiistaisin vuoden ajan. Elokuva kertoo näistä tapaamisista ja heidän keskusteluistaan.
Boy Meets Girl -elokuvan päähenkilö on transsukupuolinen ja elokuva kertoo ennen kaikkea siitä, että sukupuolet ja suuntautuneisuudet eivät ole rajoituksia.
Sundancen elokuvajuhlilla ihastuttaneessa Chelsea McMullanin ohjaamassa My Prairie
Home -dokumentissa tai oikeastaan dokumentti-musikaalissa artisti Rae Spoonin modernit folk-kappaleet nivoutuvat yhteen hänen oman elämäntarinansa kanssa. Musiikkia ja puhetta yhdistelemällä Rae kertoo avoimesti sukupuoli-identiteettinsä muotoutumisesta, päätöksestään käyttää itsestään they-pronominia, sekä lapsuudestaan uskonnollisuuden ja ongelmaisten perhesuhteiden puristuksessa. Rae Spoonin musiikki on herkkää ja valloittavaa.
My Prairie Home, kuva: Vinokino
Koko ohjelma Vinokinon sivuilla.

Tags: elokuvat yhteiskunta vinokino

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Ebola Jumalan rangaistus homoille

QX-Sami

Homot ovat joutuneet hyökkäysten kohteeksi Liberiassa.

 

Liberialainen homoaktisti Leroy Ponpon kertoo Reutersille, että homoja on ahdisteltu, heidän kimppuunsa on käyty ja joidenkin autoja on tuhottu. Liberian uskonnolliset johtajat ovat julistaneet, että Ebola on Jumalan rangaistus homoseksuaalisuudesta ja ihmiset syyttävät taudista homoja.

 

- Sen jälkeen kun papit julistivat Ebolan olevan Jumalan lähettämä rutto rangaistukseksi sodomiasta Liberiassa väkivalta on lähtenyt käsistä. Nyt vaaditaan jopa kuolemanrangaistusta. Elämme pelossa, kertoo Ponpon puhelinhaastattelussa Reutersille.

 

Ponpon kertoo, että hän uskaltaa enää liikkua vain öisin, pimeässä. Hän pelkää, että päivänvalossa hänet tunnistettaisiin, koska paikallislehti julkaisi hänen kuvansa ja puhelinnumeronsa etusivullaan. Liberian pääkaupungissa Monroviassa ei kuitenkaan ole öisin turvallista liikkua. Lisäksi Ebolan takia on voimassa ulkonaliikkumiskielto klo 23-06, jonka rikkomisesta seuraa vankilatuomio.

 

Homojen asema oli Liberiassa huono jo ennen Ebolaepidemiaa.

Tags: yhteiskunta Afrikka

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Wahlroos: Hymyilevää luullaan homoksi

QX-Sami
Björn Wahlroos on jälleen kerran hämmentänyt suomalaista keskustelua. Eilen keskiviikkoiltana Wahlroos heitti Tulevaisuuden Suomi -paneelikeskustelussa myös homokommentin.

- Sä yrität hymyillä kadulla jollekin, niin se luulee, että olet homo tai jotakin, Björn Wahlroos sanoi Iltalehden mukaan.

Puheenvuorossaan Wahlroos kommentoi suomalaista keskustelukulttuuria ja suomalaisten sosiaalisuutta, jossa hänen mielestään olisi parantamisen varaa.

Parempi tämä on kuin Juhani Tammisen homokommentit, mutta ehkä Wahlroos ei ole viime vuosina kävellyt paljonkaan Helsingin kaduilla, kyllä hymyyn jo vastataan kohteliaasti miestenkin kesken.

Tags: viihde

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Homoystävällisimmät paikat listattu

QX-Sami
Tunnettu ja arvostettu matkaopas Lonely Planet on listannut maailman homoystävällisimmät kohteet.

Listan ykkösenä komeilee Kööpenhamina. Se on myös Suomea lähin homoystävällinen kaupunki, sillä Tukholma ei tällä listalla ole. Eikä Helsinki. Sen sijaan Islannin Reykjavik on mukana kymmenen kärjessä.

Kymmenen kärki: Kööpenhamina, Uusi Seelanti, Toronto, Kalifornian Palm Springs, Sitges Espanja, Berliini, Kreikan Skiathos ja Mykonos, New York, Reykjavik, Montevideo Uruguay.

Kuva: Wonderful Copenhagen

Lähde: Lonely Planet

Tags: matkustelu

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

TV-pomo näpäytti homovihaajaa

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Eräs katsoja valitti, että Shonda Rimesin TV-sarja toi ruutuun liikaa seksiä homohahmojen välillä. Hänen olisi kannattanut jättää valittamatta.
Kuva: ABC Television, Richard Shotwell/Scanpix

Shonda Rimes on nainen sellaisten menestyssarjojen kuin Greyn Anatamia ja Scandal taustalla. Hän on mukana myös tuoreen How to Get Away Witht Murder -sarjan tekijäkaartissa. Kaikissa hänen sarjoissaan on vahvoja ja älykkäästi kirjoitettuja hahmoja, jotka voidaan lukea hlbt-perheeseen. Tällä viikolla näiden hahmojen välillä oli rakkautta sen alastomassa muodossa ja yksi Rimesin Twitter-seuraajista kommentoi valittamalla Rimesin Twitterin- tilille. Rimes vastasi pian napakasti.
- Scandalin ja How to Get Away Witht Murderin homokohtaukset ovat liikaa. Ne ovat vailla merkitystä eivätkä tuo mitään lisää tarinaan, kommentoi valittaja.
SR: Ei ole mitään HOMO-kohtauksia. On kohtauksia, joissa on ihmisiä.
Jälkeenpäin Rimes vielä täydensi vastaustaan. "Jos käytät termiä "homokohtaukset", olet paitsi myöhässä bileistä, sinua ei edes kutsuttu. Hei hei."
How to Get Away Witht Murder alkoi Yhdysvalloissa neljä viikkoa sitten ja on jo osoittaunut yhdeksi syksyn kuumista menestyksistä. Kuva: ABC Television
Aiheesta uutisoi QX.se

Tags: tv


ToosaTV: juhlistatko parisuhdettasi?

QX-Sami
ToosaTV tuo aina maanantaisin piritystyksen uuden hykerryttävän videosketsin muodossa Ilta-Sanomien nettisivuilla. Tänään NikoLa ja Cristal Snow nähdään esittämässä pariskuntaa, joka löytää aihetta juhlaan hieman erilaiselta kantilta.Kuva: Cristal Snow / Instagram

Katso ToosaTV Juhlitko sinä tarpeeksi rakkautta -video Ilta-Sanomien sivulta.

Tags: viihde ToosaTV

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Antti Holman Putous-hahmo jo ilmiö

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Viime lauantaina alkaneen Putouksen uudella kaudella syntyi heti hittihahmo. Antti Holman sketsihahmo Kristiinsa "Kissi" Vähähiilari on villinnyt kansaa ja mediaa koko viikon.
Antti Holma edustukunnossa Kissinä. KuvaNumi Nummelin.
Personal traineria esittävä hahmo tuo hyvin esiin sen, että näyttelijä Holma on itsekin viihtynyt kuntosalilla.
Putous Mtv3-kanavalla lauantaisin kello 19.30.
Avoimesti homo näyttelijä Antti Holma on tällä hetkellä kovassa nosteessa ja häneltä on syksyllä ilmestynyt myös esikoisromaani Järjestäjä. Kirjassa kuvataan muun muassa homon seksielämää hyvinkin ronskiin tyyliin.

Tags: tv


Tupakointi ja suuseksi terveysriski

QX-Sami
Tuoreen tutkimuksen mukaan suuseksi ja tupakka yhdessä lisäävät suusyöpien ja kurkunpääsyöpien riskiä. Aiheuttajana on suuseksissä leviävä HPV16-papilloomavirus. Pysyväksi jäävä virusinfektio voi ajan kuluessa johtaa syöpään.
Tulosten mukaan virus oli selkeästi yleisempi tutkituista henkilöistä niillä, jotka harrastivat sekä suuseksiä että tupakoivat. Riski kasvoi päivittäin poltettujen savukkeiden määrän mukaan. Noin kolme savuketta päivässä polttavilla riski oli 31 prosenttia ja noin neljä savuketta polttavilla jo selkeästi korkeampi 68 prosenttia.
John Hopkinsin yliopiston tutkimuksessa oli mukana lähes 7 000 vapaaehtoista, joille esitettiin kysymyksiä tupakoinnista ja seksikäyttäytymisestä. Miehiä oli tutkimuksessa mukana 51,2 % ja naisia 48.8 %.
Tutkimus julkaistiin lääketieteen aikakausilehti JAMA:ssa. Aiheesta uutisoi Suomessa Helsingin Sanomat.

Tags: muoti & kauneus

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Juhani Tamminen: Saatanan homopostia

QX-Suomi

”Tämmöistä saatanan homopostia tänne lähetätte”, kommentoi jääkiekkovalmentaja Juhani Tamminen puhelussaan Ylioppilaslehdelle, joka oli lähettänyt kirjeen hänen kotiosoitteeseensa lokakuussa.

Kirje on osa juttusarjaa, jossa Ylioppilaslehti lähettää postia ajankohtaiselle henkilölle.

Lue koko juttu täällä.