102.610 members 2.759 online
Log in Become a member
Qruiser
That sad Boy
Black Room Boy
Blogg
London 10/2
Village Soho
Gaymap
Douglas 10/2
G&D's Nightclub
Gaymap
Manchester 10/2
Cruz 101
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalan.

Osallistu keskusteluun!
- facebook.com/qxsuomi
- twitter.com/qxsuomi
- Instagram qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Sinuiksi Hämeenlinnaan ja Seinäjoelle

QX-Suomi  (updated by QX-Suomi)

 

 Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi on käynnistänyt vertaistukiryhmätoiminnan Hämeenlinnassa. Myös Seinäjoella on käynnisteillä oma ryhmä.

Hämeenlinnan ryhmä on tarkoitettu kaikenikäisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville.

 


-Ryhmä tapaa keskiviikkoisin 17–19 ja ensimmäinen kokoontuminen on 1.10. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan kertoo Hämeenlinnan pääaktiivi Annika Valtonen.


Seinäjoella on tarkoitus sopia yhteinen tapaaminen ryhmän perustamista varten kun vielä muutama vapaaehtoinen ilmoittautuu mukaan. Kiinnostuneet löytävät hankkeen toiminnanjohtaja Mikko Väisäsen yhteystiedot sinuiksi.fi -sivustolta.


Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu www.sinuiksi.fi vastaa seksuaalista suuntautumista ja sukupuoli-identiteettiä koskeviin kysymyksiin.

Voit soittaa päivystysaikoina tai lähettää kysymyksesi anonyymisti verkon kautta vastattavaksi.

ranneliike.net

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Taidetta ja kysymyksiä himojen torilta

QX-Sami

Internet ja sosiaalinen media hallitsevat elämäämme. Nettideittailu on tavallista. Joillekin internet ja verkossa esitelty oma vartalo tarjoaa satunnaisen seuran haun lisäksi narsistista mielihyvää, toisille se on loppumaton aarreaitta tirkistelylle. Näin kuvaa Antonio Da Silva lyhyelokuvaansa PIX.

 

Taiteilija koosti PIX-videon 2500 homomiehen kuvista. Salamanvälkkeen tahtiin vaihtuvat toisiinsa lomittuvat kuvat muodostavat yhdessä yhden vartalon kuvan. Da Silva haluaa herättää videota katsovan homomiehen ajattelemaan.

Onko homon pakko paljastaa kroppansa?

 

Peili, kännykkä, paljastettu ylävartalo ja lupaus nautinnosta ilman sitoumuksia on deittailussa tämän päivän homokäyttäytymisen synonyymi. Mutta onko näin pakko olla, vai onko se vain väliaikainen ja tarpeellinen vaihe homomiehen elämässä? Johtaako tälläinen homojen nettikäyttäytyminen parempaan viestintään vai eristääkö se homot siitä normaalista, mitä olemme yrittäneet tavoittaa kaikki nämä vuodet?

 

Onko kohtaaminen tunnetasolla korvautunut tarpeella painaa kännykkäsovelluksen näytä lisää miehiä -painiketta uudelleen ja uudelleen?

 

PIX näyttää kolmessa minuutissa, mitä sosiaalisen median himojen torilla tapahtuu.

PIX on katsottavissa kokonaisuudessaan Antonio Da Silvan nettisivulla.

Tags: kulttuuri


Kumppani vai velikö se siinä vieressä?

QX-Sami
Onko näissä kuvissa veljekset vai rakastavaiset? Tumblrin sivu Boyfriendtwin kerää kuvia miespareista, jotka kieltämättä näyttävät yllättävän toistensa klooneilta. Sivun otsikko kysyy, mikä voisi olla seksikkäämpää kuin itsensä deittailu.
Joku voisi sanoa, että nyt on kyllä kyse narsismista. Toinen näkee vain tyylillä leikittelemistä. Vaan meneehän se vanha sanontakin niin, että vakka kantensa valitsee. Mutta kyllä näitä kuvia katsellessa tulee pakosti mieleen, että onko tässä ulkonäkö ollut se ainoa pariutumisen kriteeri.
Aiheesta kirjoitti Gay Star News

Tags: viihde


Testikävely homoina mykisti I-Suomessa

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Lappeenrannan Uutisten kaksi miestoimittajaa testasivat, miten Lappeenrannassa suhtaudutaan käsi kädessä kävelevään nuoreen miespariin.
Lehden jutussa kuvataan kuinka toimittajat Joonas ja Janne kävelevät Lappeenrannassa, missä on runsaasti venäläisturisteja.
Vastaantulijoiden reaktiot eivät henkineet hyväksyntää. Yksi käänsi katseensa pois, toinen tuijotti suu auki, osoiteltiin ja naurettiin. Kahvilan ikkunassa päät kääntyivät.

Tags: yhteiskunta


Transsukupuolinen taiteilija voitti

QX-Sami
Kuopiossa pidettävän vuoden 2014 ANTI – Contemporary Art Festivalin yhteydessä jaettiin merkittävä live art -palkinto. Kanadalainen Heather Cassils palkittiin 30 000 euron rahapalkinnolla, joka on yksi Suomen suurimmista kulttuuripalkinnoista.
Kansainvälisesti tunnettuna monitaiteellisena taiteilijana Cassils rikkoo rajoja esiintyen transsukupuolisena. Hän hyödyntää käsitteellistämistä, feminismiä, kehotaidetta, homoestetiikkaa ja voimakkaasti treenattuja vartaloita erilaisiin performatiivisiin tarkoituksiin. Taiteilija käyttää myös liioiteltuja fyysisiä piirteitä kyseenalaistaakseen vallan, kontrollin ja sukupuolen rooleja.
Palkinto on ensimmäinen suomalainen palkinto, joka jaetaan live art -taiteen kentällä toimivalle taiteilijalle, mutta ainoa laatuaan myös maailmanlaajuisesti.
Hard Times performanssi. Kuva: videokaappaus. Katso koko video täältä.
Tuomaristoon kuuluivat kansainvälisen Holland Festivalin ja Lontoon Cultural Olympiad 2012 -tapahtuman johtaja Ruth Mackenzie, suomalainen taiteilija Anssi Kasitonni ja arkkitehti Juhani Pallasmaa.
Lähde: kuopio.fi

Tags: kulttuuri


HGT:n uutuus kertoo seksistä

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Helsingin Gay-teatterin tämän syksyn ensi-illassa on 6.11.2014 Paul Rudnickin näytelmä Jeffrey.

Jeffrey työskentelee tarjoilijana, kuten moni muukin työtön näyttelijä. Ja hän rakastaa seksiä. Mutta maailma on muuttunut. Eletään 90-luvun alkua New Yorkissa, ja AIDS on pakottanut ihmiset muuttamaan suhtautumistaan seksin suhteen - siitä on tullut vaarallista. Jeffrey päättää kieltäytyä siitä kokonaan. Miten välttää seksi suurkaupungissa ja mitä sen tilalle?

Onnistuuko selibaatti, kun unelmien mies odottaakin kulman takana kuntosalilla? Ja hän on HIV-positiivinen. Kannattaako rakastua, jos se tietää menettämisen tuskaa tulevaisuudessa?
Paul Rudnickin ”Jeffrey” on vauhdikas ja romanttinen komedia, joka syleilee elämää. Se on tarina täynnä räiskyviä henkilöitä, ystävyyttä ja suuria tunteita.

HIV on edelleen olemassa. Onko suhtautumisemme siihen muuttunut?Onko AIDS enää muuta kuin kehitysmaiden ongelma? Stigmatisoiko HIV-tartunta edelleen kantajansa? Näihin kysymyksiin et saa vastausta HGT:n esityksessä, mutta se herättää katsojat miettimään omaa suhtautumistaan.

Näytelmän ohjaa kulttuurin moniottelija Cris af Enehielm ja sen on suomentanut alkuperäisteoksesta teatterin oma poika Ari Murto.

Helsingin Gay-teatterin esitykset Valtimonteatterin tiloissa, Aleksis Kivenkatu 22 (sisäpiha), 00500 Helsinki 6.-22.11.2014

Tags: kulttuuri


Sponsorit karttavat HLBTI-myönteisyyttä

QX-Suomi
Kiruna IF Pride-paraatissa Kuva: Annika af Klercker / TT
Ruotsalainen Kiruna IF urheiluseura on menettänyt useita sponsoreita ja yhteistyökumppaneita sateenkaarisatsauksensa jälkeen.
Kiruna IF on halunnut esimerkillään näyttää että jääkiekko on avoin laji kaikille. Seura kutsuu projektia "Hyväksyntäprojektiksi" ja tarkoituksena on nousta samalla pelaamaan 1. divisioonasta kärkiliigaan.
Kiruna IF:n puheenjohtaja Johan Köhler kommentoi sponsorikatoa:
- Olemme mielummin ilman näitä sponsoreita jotka eivät jaa kanssamme samaa arvomaailmaa. Jos emme saa tarvitsemaamme taloudellista tukea hyväksymme sen että jatkamme 1. divisioonassa pelaamista.

Tags: urheilu


Etsitään nuorta komeaa miestä

QX-Sami  (updated by QX-Sami)

Halutaan söpöjä ja kauniita nuorukaisia valokuviin. Näin ilmoittaa salaperäinen wahlfors-nimimerkki Qruiser.comin profiilissaan. Valokuvissa on muutama wahlforsin vesileimalla merkitty kuva, joissa poseeraavat rohkeasti kauniit ja virheettömät nuoret miehet. Mistä on kyse?

Wahlfors nimimerkki kätkee taakseen nuoren suomalaisen ammattikuvaajan. Hän haluaa projektinaan kuvata miesvartaloita. Hän toimii nimimerkin suojassa, koska ei halua projektin vaarantavan toimeentuloaan valokuvaajana.

Mitä wahlfors pelkää, valtaväestön vai homoyhteisön reaktioita?

Wahlfors epäilee, että valtaväestö ei osaisi arvostaa sisältöä vaan viittaisi kintaalla koko touhulle. Homoyhteisön puolella hän uskoo ajattelun  olevan avoimempaa. Homomiehet osaavat arvostaa ja ihastella kehon estetiikkaa. Homoyhteisöstä nouseva kritiikki liittyisi todennäköisesti ennemmin itse kuvaamiseen. Kyseessä katsottaisiin olevan mukavalokuvaaminen

- Epäiltäisiin, että Ihan varmasti joku vanha setä läähättää naama kuolassa kiinteitä runkoja. Sellaisesta ei kuitenkaan ole kyse - enkä muuten myöskään ole vanha setä.

Nimimerkkii takaa työrauhan. Kritiikki ei tavoita ja sähköpostilaatikko ei täyty turhasta postista.

- Pääsyy nimimerkkiin on kuitenkin se, etten saa henkilönä minkäänlaista pornokuvaajan leimaa"koska en sellainen ole.  Päivätyökseni otan valokuvia yritys- ja yksityisasiakkaiden tarpeisiin. Nimimerkki suojaa osittain myös kuvattavia.

Kuviinsa Wahlfors haluaa nuoria hyvännäköisiä miehiä.

- Aihe kiinnostaa itseäni, joten sitä kuvaa tietysti mieluiten. Loppupeleissä kyse ei ole kuitenkaan siitä mitä haluan kuvata, vaan siitä mitä haluan kuvillani tuoda esille tai kertoa – nuoret kundit ovat upeita sekä sisäisesti että ulkoisesti. Heidän kuvaaminen on myös henkireikä työkiireiden vastapainona.

- Parikymppiset kundit näyttävät siltä, ettei elämä ole vielä ehtinyt karkaista ja kovettaa, ollaan haavoittuvaisia ja herkkiä. Vaikka ollaan upeita kuin veistokset, niin silti tunne-elämässä kuohuu, varmuutta ja epävarmuutta samassa paketissa.

- Jotkut haluavat esitellä itseään, toiset taas haluaa hyväksyntää – jotkut pelkästään hyviä kuvia itsestään.

Deittisovellukset ja deittisivut kuten Qruiser, ovat täynnä miesten paljastavia omakuvia. Pelkästään kännykässä toimivat appsit kuten Grindr ovat tehneet seuranhaun helpoksi ja kuvakeskeiseksi. Tuoko ammattilaisen ottama eroottinen valokuva jotain lisäarvoa?

- Todennäköistä on, että kun kuvaaja osaa asiansa, kuva on sisällöllisesti ja teknisesti parempi, sanoisin jopa näyttävämpi – ainakin miellyttävämpi katsella. Hyvä kuva ei synny vahingossa, se on ihan oikeasti silmää miellyttävä tai eroottinen, eikä epäeroottinen kuten monet "räpsyt".

- Kyllä siitä kullistakin saa todella hyvän näköisen kun tietää miten kuvata ja valaista – jos ei tiedä mitä tekee, voi lopputulos olla jotain todella epäkiinnostavaa.

Kun valokuvaaja ehdottaa alastonkuvia voi moinen mielenkiinto herätää kuvattavassa ristiriitaisia tunteita.

- Ensin ollaan usein epäileväisiä, kysytään, että miksi juuri minua halutaan kuvata. Heti perään huolestutaan siitä, mitä kuville tapahtuu tai lähtevätkö ne leviämään. Nämä toistuvat melkein kuvattavasta riippumatta.

Ammattikuvaajaa sitoo laki. Käytännössä jokainen kuvattava lasketaan asiakassuhteeksi, siinä ei paljon kannata kuvaajan hölmöillä. Wahlforsin Qruiser-profiilissahan on esillä ainoastaan niitä kuvia joiden esittelemiseen olen saanut luvan, ei muita.

Wahlforsiin saa yhteyden hänen Qruiser-profiilinsa kautta ja sitä kautta voi kysellä tai sopia kuvauksista.

Paljonko yksi alastonkuva maksaa?

- Jos kyse on ihan työtehtävästä, tilatusta kuvauksesta, puhutaan noin 150-250€:n keikasta. Kuvattavalle jää silloin käteen sekä valmiit web-kuvat, että isot full resolutio -kuvat. Kuvaukset voi tehdä missä vaan, kotona, studiossa tai vaikka ulkona.

- Joskus on itselläni tarve päivitellä portfoliota uusilla kuvilla, silloin kyselen mielenkiintoisia kundeja kuvattavaksi, sellaisessa tapauksessa kuvaus ei maksa mitään. Tosin silloin kuvattava ei myöskään saa itselleen kuin webbikuvat vaikkapa qruiser-profiiliin laitettavaksi. Tämän tyyppisissä kuvauksissa kuvia tulee myös Qruiser-profiiliin esittelemään käden jälkeä, nettiportfolio sekin.

Kuvat: Jan-Erik Wahlfors

 

Tags: viihde kulttuuri


Tänään on biseksuaalisuuden päivä

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Syyskuun 23. päivä on biseksuaalisuuden päivä. Päivän tarkoituksena on, että biseksuaalien yhteisö, heidän ystävänsä ja tukijansa tunnustavat ja juhlistavat biseksuaalisuutta, sen historiaa, yhteisöä ja kulttuuria ja kaikkia biseksuaaleja läheisiään.
Biseksuaalisuuden päivää on vietetty vuodesta 1999 alkaen, ensin Yhdysvalloissa.
Huffington Post on päivän kunniaksi kerännyt listaan 28 biseksuaalia julkisuuden henkilöä. Listalta löytyvät mm. Magan Fox, Billie Joe Armstrong, David Bowie, Angelina Jolie, Drew Barrymore, Lady Gaga, Kesha, Fergie, Pete Townshend.

Tags: viihde


Stubbille vetoomus translaista

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt Transgender Europe, ILGA-Eurooppa ja Amnesty International ovat vedonneet pääministeri Stubbiin Suomen translain uudistamisesta itsemääräämisoikeusperustaisesti.
Järjestöjen kirjeessä todetaan, että Suomen translaista on poistettava lisääntymiskyvyttömyys- ja naimattomuusvaatimusten lisäksi 18-vuoden ikäraja ja lääketieteellinen selvitys sukupuolen juridisen vahvistamisen ehdoista.
Translain katsotaan loukkaavan ihmisoikeuksia
Maanantaina myös kotimaiset ihmisoikeustoimijat Seta, Sateenkaariperheet, Trasek, Ihmisoikeusliitto ja Amnestyn Suomen osasto tapasivat pääministeriä. Järjestöt esittivät toiveen, että pääministeri varmistaa, että translakiuudistus ehditään käsitellä tällä vaalikaudella.
Tapaamisessa luovutettiin myös Amnestyn translakia koskeva valokuvavetoomus. (Kuva)
Pääministeri kiitti keskustelun olleen hyödyllinen ja kertoi hallituksensa vievän translain uudistusta eteenpäin mahdollisimman paljon.

Tags: yhteiskunta trans

Digg entry (0 memb.)  
 Report