104.247 members 5.199 online
Log in Become a member
Qruiser
MidoSweden
Instagram and…
Blogg
London 12/20
Ku Bar
Gaymap
Douglas 12/20
G&D's Nightclub
Gaymap
London 12/20
Trash Palace
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalan.

Osallistu keskusteluun!
- facebook.com/qxsuomi
- twitter.com/qxsuomi
- Instagram qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Kaapista tullut Rogers avoimena

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Amerikkalainen ammattijalkapalloilija Robbie Rogers kertoi homoseksuaalisuudestaan helmikuussa 2013 ja ilmoitti välittömästi lopettavansa jalkapallouransa Leeds United -joukkueessa. Avoimessa haastattelussa hän kertoo elämästään, myös siitä ensimmäisestä kerrasta miehen kanssa.
Sittemmin Rogers pyörsi päätöksensä ja palasi ammattijalkapallon pariin. Nykyään hän pelaa amerikkalaisessa LA Galaxy -joukkueessa.
Rogersilta on juuri ilmestynyt kirja Coming Out to Play. Hän antoi myös haastattelun, jossa avoimesti kertoi, mitä hänen uuteen elämäänsä avoimesti homoseksuaalina miehenä kuuluu.
Rogers kertoo olevansa ypleä siitä, että hyväksyi homoutensa ja rohkeni tulla kaapista.
Haastattelussa Rogers myös kertoo, että harrasti seksiä ensimmäisen kerran lukiossa naisen kanssa ja se oli ihan ok. Rogers kertoo, että ensimmäinen kerta miehen kanssa tapahtui vasta 25-vuotiaana, sen jälkeen kun hän oli tullut kaapista.
Rogers antoi haastattelu GQ-lehdelle, joka on nimennyt hänet Vuoden mieheksi. Rogersin mielestä "Vuoden mies on varma seksuaalisuudestaan ja ei pelkää sitä, mitä muut ajattelevat".

Tags: urheilu


Gay Gaalan liput nyt myynnissä!

QX-Sami  (updated by QX-Sami)

Suomen suurin homokansan juhlagaala tuo jälleen riemua ja säihkettä talveen! QX Gay Gaala järjestetään Suomessa toista kertaa keskiviikkona 4. helmikuuta 2015, paikkana on juhlava Savoy-teatteri Helsingin keskustassa. Tapahtuman juontaa valloittavan ihana Maria Sid.

Gaalan juontaa valloittava Maria Sid. Kuva: Teemu Kuusimurto.

Maria Sid:"Kaikille samat oikeudet - se on minulle itsestäänselvyys. It's all about respect!"

- Erityisesti tänä vuonna Gaala tuntuu erityisen juhlavalta. Tulossa on suuri juhla tasa-arvoisuuden ja arvostuksen puolesta, sanoo Maria innoissaan.

QX.fi-uutissivun lukijoiden antamien ehdotusten perusteella on äänestykseen valittu kaikkiaan kuutisenkymmentä ehdokasta. Palkinnot jaetaan 10 kategoriassa QX.fi -sivustolla tammikuussa toteutettavan äänestyksen perusteella. Äänestys on avoin kaikille eikä juryä ole, voitto ratkeaa yleisön antamilla äänillä.

Tuleva Gaala on aikaisempaa uskollisempi ruotsalaisen Gaalamme menestyksekkäälle konseptille - QX Gay Gaala on yllätysten yö; voittajat, esiintyjät, palkinnonjakajat ja shownumerot selviävät vasta tapahtuman edetessä. Kuka on Vuoden homo, Vuoden hetero, Vuoden kotimainen artisti, Vuoden kirjan kirjoittaja …

Vuoden homo 2014 Elias Koskimies:"Ensimmäinen QX Gay Gaala oli minulle ikimuistoinen kokemus."

- En malta odottaa QX Gay Gaala-iltaa, toteaa Elias Koskimies, joka voitti kaikkiaan kaksi palkintoa Gaalassa 2014, Vuoden elokuva ja Vuoden homo palkinnot.

- Olen vältellyt gaaloja ja seurapiirejä kaikki vuodet mutta lopulta on löytynyt paikka, jossa mahtava tunnelma ja pinnistelemättömyys kohtaa, sanoo Elias.

- Vuoden Homo -voitto oli täydellinen yllätys ja kannusti minua suuresti jatkamaan valitsemallani tiellä: pitämään rikasta, monitasoista ja upeaa gaykulttuuria kukoistavana omalta osaltani, jatkaa Elias, jolta ilmestyi tänä vuonna esikoisromaani Ihmepoika. Onko Eliaksen romaani, mukana äänestyksessä? Se selviää äänestyksen alkaessa tammikuussa, kun kaikki ehdokkaat julkistetaan.

- Tulevaan suhtaudun huolettomasti. Kuka ikinä onkaan tänä vuonna voittaja, mahtavaa. Se on joka tapauksessa voitto gay-yhteisölle, toteaa Elias.

QX Gay Gaalan pääyhteistyökumppaneina 2015 ovat Finlayson ja Barefoot Wines & Bubbly.

 

Suomen QX Gay Gaala 2015 keskiviikkona 4. helmikuuta Savoy-teatterissa. Lippuja QX Gay Gaalaan voi ostaa Lippupalvelusta maantaista 15.12.2014 alkaen.

Tags: Gay Gaala

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Seta juhlisti 40-vuotista taivaltaan

QX-Suomi

Seta juhli lauantaina 13. joulukuuta 40-vuotista taivaltaan Helsingissä ravintola dtm:ssä. Tilaisuuden juonsivat Mikko Silvennoinen ja Laura Haimila.

 

Juhlassa piti puheen Setan puheenjohtajana 1980-luvun alussa toiminut, myöhemmin tasavallan presidenttinä kaksi kautta toiminut Tarja Halonen.

 

- Miten voidaan odottaa ja edellyttää, että ihmiset - kun ei voi päättää omasta elämästään - että he ottaisivat vastuun siitä alueesta missä he ovat tai koko planeetasta, kysyi Halonen puheessaan.

 

Löydät kuvia juhlista Ranneliikkeen sivuilta.


Avioliittolaki hyväksytty

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Eduskunta on tänään hyväksynyt tasa-arvoisen avioliittolain äänin 101-90.
Samalla eduskunta hyväksyi Jani Toivolan lausumaehdotuksen, jonka mukaisesti eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy viivytyksettä valmistelemaan tasa-arvoisen avioliittolain vaatimia muutoksia muihin lakeihin ja antaa niistä esityksen eduskunnan käsiteltäväksi 2015 loppuun mennessä.
Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksymisen kunniaksi Tahdon2013 järjestää tänään rakkauden rakettishown Kansalaistorilla Helsingissä kello 18.
Kuva: tahdon2013.

Tags: Tahdon2013


Päivi Räsänen: Hallitussopu vaarassa

QX-Suomi  (updated by QX-Suomi)

Kristillisdemokraatit eivät hyväksy, että eduskuntaan tuotaisiin hallitusohjelman ohitse uusia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevia esityksiä.

Sosiaali- ja terveysministeriössä sekä oikeusministeriössä on valmisteilla vielä tälle vaalikaudelle esityksiä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä.

Kristillisdemokraatit vastustavat ehtojen lieventämistä sukupuolen korjauksissa, ettei esimerkiksi naisesta mieheksi muuttunut voisi synnyttää.

Sisäministeri, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen muistuttaa, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä koskevat suunnitelmat eivät sisälly hallitusohjelmaan.

– Kun olemme näinkin kapealla hallituspohjalla, niin luotan siihen, ettei hallitussopua lähdetä vaarantamaan esityksillä, joita ei ole hallituksessa yhdessä päätetty ja linjattu.

yle.fi

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

"Täytyy tottua ajatukseen" - Zyskowicz

QX-Suomi

Avioliittolakiuudistusta vastaan äänestänyt kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) arvioi että han tulee tottumaan uuteen määritelmään.


– Minulle sopii hyvin, että jokaisella on samat oikeudet, mutta avioliittoa pidin miehen ja naisen välisenä. Nyt täytyy tottua ajatukseen, että avioliitto tarkoittaa myös samaa sukupuolta olevien liittoa. - Ei se minulle kuitenkaan ole vaikeaa, hän arveli.

Koko haastattelu täällä: yle.fi

Tags: politiikka Tahdon2013


"Homoliittolaki voi vielä kaatua"

QX-Suomi

Muutos 2011 -puolueen kansanedustaja James Hirvisaari uumoilee, että tasa-arvoisen aviolittolain eteneminen eduskunnassa voi kokea vielä yllätyksen.

- Homoliittolaki voi vielä kaatua eduskunnan 2-käsittelyssä ensi viikolla. Jos joku hylkäämistä ehdottaa ja joku kannattaa, siitä äänestetään, hän kirjoitti perjantaina Twitterissä.

Hirvisaari kertoo myös aikovansa ehdottaa kansanäänestystä avioliittolaista.

- Jos joku lausumaehdotustani kannattaa, siitäkin äänestetään ensi viikon perjantaina.

Marraskuun lopulla Hirvisaari avautui asiasta suorasanaisesti.

- Monista tuntuu, että kristikunta perseraiskattiin ja päälle kustiin, paskannettiin ja oksennettiin. Mutta sehän ei "suvaitsevaisia" liikuta, hän sanoi eduskunnan äänestettyä kansalaisaloitteen puolesta.

demari.fi

Tags: politiikka yhteiskunta Tahdon2013

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Toisenlaisen pukoodin bileet

QX-Sami

Itsenäisyyspäivää pääsee juhlistamaan ilmana frakkiakin, sillä MSCSports järjestää 6.12. Sport Gear -bileet. Järjestävä tahoo kertoo, että bileet ovat saavuttaneet suuren suosion homo- ja bi-jätkien keskuudessa.

Ennen bileitä on oiva mahdollisuus täydentää sportti- ja fetissivarusteita tänään perjantaina 5.12.  Fettarijärkien Siivouspäivässä TersassiBaarin terassilla klo 19 alkaen.

Hard Games -bileet järjestetään lauantaina 6.12. Nosturin takana Teatteri Toivon tiloissa, osoitteessa Telakkakatu 6, Helsinki, kello 20-02.

 


 

Tags: viihde


QX Gay Gaalan ehdokasasettelu alkaa

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
He olivat Gaalassa tammikuussa. He ovat edelleen ajankohtaisia. Kuka tai ketkä heistä tulevat noutamaan palkinnon Savoyn lavalla? Alkaen ylhäältä vasemmalta: Elias Koskimies, Ronny Roslöf ja Petteri Paavola, Jenni Vartiainen, Janna, Krista Siegfrids, Laura Halme ja Tuija Pehkonen, Tahdon2013-kampanja, ToosaTV.  Alkuperäiset kuvat Karo Holmberg ja Tero Heino.
On tullut jälleen aika katsoa tätä vuotta ja nimetä ehdokkaat helmikuun Gay Gaalaan. Kuka sinun mielestäsi on Vuoden homo, Vuoden hetero?
Ehdota vapaasti

Tässä muutama vinkki toimitukselta muistin virkistykseksi. Voit ehdottaa mitä tahansa muutakin meille suomalaista hlbti-ihmisille tärkeää tai ajankohtaista asiaa vuodelta 2014.

QX Gay Gaala Helsingissä Savoy-teatterissa keskiviikkona 4. helmikuuta.

 

 

Vuoden Homo, Bi, Trans

Vuosi lähti isolla vaihteella, kun olympiauimari Ari-Pekka Liukkonen tuli kaapista. Näyttelijä Minna Haapkylä kertoi uuden rakkautensa olevan nainen. Jani Toivola oli runsaasti esillä tuoreen isyytensä myötä. NRJ:n Laura Haimila oli ehdolla viime vuonna, mutta ei aivan yltänyt voittoon, ehkä 2015?

Vuoden hetero

Onko hän poliitikko? Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne kehotti puolueensa kansanedustajia äänestämään avioliittolain puolesta. Aikaisemmin paljon homojen puolesta puhunut Alexander Stubb ei ollut pääministerinä enää ihan yhtä suora. Arkkipiispa Kari Mäkinen ja Helsingin Piispa Irja Kantola kannattivat molemmat julkisesti avioliittolakia. Paleface räppäsi avioliittolain puolesta.

Vuoden kotimainen artisti

Jannan ura lähti lentoon uuden albumin myötä. Jenni Vartiaisen Terra myi tuplaplatinaa tänäkin vuonna. Jari SIllanpäältä tuli uusi levy. Diandra, Cheek, Haloo Helsinki, Kaija Koo, Mirel Wagner, Suvi Teräsniska, Anna Abreu - kenen pitäisi olla mukana äänestyksessä? Vain viisi mahtuu, valinta ei ole helppo!

Vuoden kotimainen kirja

Tämä kategoria on tänä vuonna kutkuttavan jännä, niin monta hyvää romaania on tullut ulos. Voittaako Elias Koskimiehen Ihmepoika, Tommi Kinnusen Neljäntienristeys, Antti Holman Järjestäjä ja jo Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saanut Pajtim Statovci kirjallaan Kissani Jugoslavia. Kaikissa käsitellään homoteemaa, kaikki ovat kirjoittajansa esikoisromaaneita. Vai pitäisikö meidän äänestää jotain ihan muuta teosta? Mikä se on? Kerro meille!

Vuoden TV-tähti

Salatut elämät sai lisää homodraamaa kun vanha tuttu Pete Lattu tuli nuorukaisten Ronny Roslöfin ja Petteri Paavolan väliin. Kuka heistä veisi palkinnon, kun sen viime kerralla vei Larias. Cristal Snow taisteli Tanssii tähtien kanssa. Niin teki myös Janna. Vain Elämää -tähdet ja homoikonit Paula Koivuniemi, Paula Vesala ja Jenni Vartiainen ovat meille tärkeitä. Anne Kukkohovi hurmasi Koko Suomi leipoo -ohjelmassa.

Vuoden show, näytelmä

Onko se Svenskanin Mamma Mia? Vain Elämää 3 -konsertti, koska Paula Koivuniemi, Paula Vesala ja Jenni Vartiainen? Helsingin Gay-teatteri toi ensi-iltaan Edward II ja Jeffrey -näytelmät. Jokin muu teatterikappale?

Vuoden drag

Meillä on Jukka Kuronen, Miss Divet, ShoWhat, ToosaTv. Vai olisiko hän Antti Holman Putous-hahmo Kissi Vähä-Hiilari? Hän voi olla joku muu, jota juuri sinä ehdotat. Hän voi olla vakiintunut drag-taiteilija tai jonkin näytelmän naistähti, joka onkin mies. Tai toisinpäin.

Vuoden Keep Up the Good Work

Tahdon2013-kampanja vei kaksi palkintoa viime vuonna. Kova vääntö ja puserrus nähtiin myös tänä vuonna ja kampanjan taakse saatiin vielä kansalaisaloitteen lisäksi tuhatkunta yritystä ja sosiaalinen media oli tulessa. Veikkausliiga allekirjoitti Tasa-arvoisen Urheilun Lupauksen. Varusmiesliitto otti asiakseen hlbti-varusmiesten kokeman syrjinnän kitkemisen.

Vuoden homopaikka

Kannusta suosikkipaikkaasi. Voit ehdottaa ravintolaa tai baaria, kahvilaa tai toistuvaa klubi-iltaa. Dtm vei voiton 2014, miten käy nyt? Freedom, Hercules / Mann's Street, Hugo's, Cavalier / Terassibar, Café Kulma / Bear Park, Succes, Mixei, Stroke vai joku muu?

 

Kerro meille ehdotuksesi

Ehdokasasettelu on päättynyt. Äänestys on tammikuussa.

Tags: Gay Gaala


Naisten Uuden vuoden bileet tulevat taas

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Viime lauantaina QX:n Helsingin yöstä kertovassa juttusarjan viimeisessä osassa harmiteltiin sitä, että Helsingissä ei ole paljoakaan biletarjontaa naisille. Etenkin legendaarisia Kaisaniemen Uuden vuoden bileitä muisteltiin hartaudella.
Heseta vastasi nopeasti ja Uuden vuoden bileet ovat taas totta!
Helsinki Pride tuo takaisin muutaman vuoden tauolla olleet perinteiset Uuden vuoden Naistenbileet Kaisaniemessä!
- Eikös sinunkin mielestä kesään ole aivan liian pitkä aika?! Pridet tulevat vain kerran vuodessa ja loppu vuosi menee laskiessa päiviä seuraavaan kesään, lasketellaan Hesetan tiedotteessa pilke silmäkulmassa.
Kesän naistenbileet saavat nyt jatkoa perinteisillä uuden vuoden naistenbileillä. Ravintola Kaisaniemi avaa ovensa kaikille naisille ja naistenmielisille uuden vuoden aattona, 31.12.2014 klo. 22-04.
Alkuillan speed datingstä voit löytää uuden ystävän tai vaikkapa juuri sen upea naisen, ketä suudella kun kello lyö maagiset kaksitoista ja vuosi vaihtuu.
Bailata saa aamun pikkutunneille ja rakettien ihailuun on erinomaiset mahdollisuudet ihan muutaman askeleen päässä Kaisaniemenlahden rannassa.
Illan lipputulot menevät Helsinki Pride 2015 tapahtuman hyväksi! Ikäraja k-18, lisätietoja Hesetan sivuilta.

Tags: viihde