109.037 members 2.679 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 8/1
Coyotes Bar
Gaymap
Manchester 8/1
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Manchester 8/1
Axm bar
Gaymap
London 8/1
Eagle London
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta sivustollamme QX.se ja suomeksi tässä blogissa.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalat Helsingissä ja Tukholmassa.

Osallistu keskusteluun!
- Facebook.com/qxsuomi
- Twitter.com/qxsuomi
- Instagrammissa qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Jerusalemin Pridessa puukotettiin kuutta

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Ääriortodoksi juutalaismies puukotti kuutta Jerusalemin pridekulkueessa torstaina. Puukotetuista kahden tila on vakava.
Puukottaja hyökkäsi marssijoiden kimppuun takaapäin huutaen ja samalla puukottaen, kunnes poliisi pidätti hänet.
Puukottaja oli vasta kolme vuotta sitten vapautunut vankilasta.
Tapahtumasta on katsottavissa video BBC:n sivuilla.
Lähde: BBC

Tags: pride

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Prideen osallistuu runsaasti heteroita

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Tukholman prideviikon alla julkaistu tuore tutkimus kertoo, että pridetapahtumaan osallistuu suurin joukoin valtaväestöä. Maanantaina 27. heinäkuuta julkaistut tulokset kertovat, että 43 % viime vuonna (2014) Tukholman Pridekulkueeseen osallistuneista oli heteroita.
Tukholman pridekulkueen starttipaikalla 2012. Kuva: Sami Montell
Göteborgin yliopiston tutkijat jakoivat 810 kyselylomaketta tapahtuman aikana, vastausprosentti oli 29 %. Tutkimus on osa laajempaa vertailevaa tutkimusta, jossa tutkitaan pridekulkueisiin osallistujia kuudessa Euroopan maassa, Ruotsissa, Italiassa, Alankomaissa, Sveitsissä, Briteissä ja Tsekeissä.
Tukholman pridekulkueen heterovahvuus eroaa huomattavasti Lontoon lukemista, jossa heteroita oli kulkueessa noin kolmannes vähemmän, 16 %.
Tutkija Mattias Wahlströmin mukaan heteroiden suuri määrä Tukholman pridekulkueessa johtuu osaksi tapahtuman järjestäjän antamista signaaleista ja siitä, että seksuaalivähemmistöjen asiat ovat vahvasti koko kansan asia.
Tukholman pridekulkueen osallistujista 59 % oli naisia, 34 % miehiä.  Yksi kolmesta kertoi osallistuneensa tapahtumaan spontaanisti. Seitsemän kymmenestä kertoi osallistuneensa aikaisemminkin.
Tukholman prideviikko huipentuu lauantaina 1. elokuuta kulkueeseen, johon odotetaan 40 000 osallistujaa ja 400 000 katsojaa.

Tags: yhteiskunta pride


Monikulttuurisuuden puolesta

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Viikonvaihteen kuumimmaksi puheenaiheeksi noussut perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen vihapuheet odottavat edelleen selvittämistä.
Multilahjakas Antti Holma tekaisi Immosen vihapuheesta rakkauslaulun. Voit katsoa videon YouTubesta.
Huomenna tiistaina 28. heinäkuuta järjestetään Helsingissä Kansalaistorilla mielenosoitus avoimen ja monikulttuurisen Suomen puolesta. Tapahtumassa puhuu ainakin kansanedustaja entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja, kansanedustaja Ozan Yanar ja muta suomalaisia politiikkoja, urheilijoita ja vaikuttajia. Tapahtumassa esiintyvät Maija Vilkkumaa, Anssi Kela ja muita eturivin artisteja. Tapahtuma löytyy Facebookista ja sitä voi seurata tunnisteella #meilläonunelma.

Tags: yhteiskunta


Tampereella pridekonflikti

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Tampereella on ajauduttu kummalliseen ja haitalliseenkin tilanteeseen. Viime viikonloppina järjestettiin Tampere Pride ja hieman aikaisemmin, kesäkuun alussa, Pirkanmaan Pride.
Pirkanmaan SETA ry on sivuillaan julkaissut tiedotteen, jossa se pyrkii selittämään, miksi Tampereella on kaksi erillistä eri järjestäjien toteuttamaan pridetapahtumaa.
Aikaisempi yhteistyö Ilkka Veiströmin kanssa ajautui vaikeuksiin 2012 Pridejen aikana. Ilkka Weiströmin yritys My Solutions oli vastussa marssin järjestämisestä. Äärioikeistolainen Finnish Defense League ilmoitti, että heidän jäsenensä osallistuvat Tampere Priden marssille näennäisesti hlbti-vähemmistön etuja puolustaakseen. Ennen tapahtumaa Veiströmin yritys ilmoitti vetäytyvänsä marssin järjestämisestä ja se lankesi Pirkanmaan SETA:lle.Veiström oli kuitenkin ehtinyt toivottaa Finnish Defense Leaguen tervetulleeksi mukaan marssille ja marssin turvajärjestelyistä tuli vaativampia.
Asiat mutkistuivat edelleen kun Veiström lähetti jälkikäteen Pirkanmaan SETA:lle laskun Priden aikaisten Leimarit-bileiden lipputuloista. Tulojen tilittämisestä Veiströmille ei löytynyt mitään sopimusta ja Pirkanmaan SETA kieltäytyi maksamasta laskua. Veiström ei vienyt asiaa eteenpäin. Pirkanmaan SETA oli järjestänyt leimareita vuosittain jo 1988 alkaen. Tässä vaiheessa Pirkanmaan SETA päätti lopetaa yhteistyön Veiströmin yrityksen kanssa.
Seuraavan vuonna 2013 Pirkanmaan SETA järjesti omin voimin Pirkanmaan Pride - tapahtuman muita pridetapahtumia ei tuolloin Tampereella ollut. Hyvin sujuneen tapahtuman jälkeen Pirkanmaan SETA alkoi valmistella seuraavaa 2014 tapahtumaa. Tuolloin kävi ilmi, että pirkanmaanpride.fi ja pirkanmaapride.fi domainit oli ostettu Veiströmin yritykselle, vaikka hänellä ei ollut mitään tekemistä Pirkanmaan Pride -nimisen tapahtuman kanssa. Veiström tarjoutui luovuttamaan hankkimansa domainit, mikäli Pirkanmaan SETA maksaisi laskun 2012 Pridejen lipputuloista. Pirkanmaan SETA kieltäytyi ehdotuksesta. Pirkanmaanpride.fi -osoite johtaakin Veiströmin hoitaman Tampere Priden kotisivulle.
Veiström on järjestänyt Tampere Pride -nimisen tapahtuman sittemmin sekä 2014 että 2015.
Pirkanmaan SETA ry:n puheenjohtajana Tuure Pitkäsen allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan nykytilanteen, Tampereella järjestettävän kahden erillisen Priden tapahtuman, aiheuttavan sekaannusta ja olevan resurssien tuhlausta. Tiedotteessa todetaan lopuksi, että on epätodennäköistä, että tapahtumat yhdistyisivät.

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Karhut valtasivat Helsingin

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Viikonloppuna säältään epävakaisen Helsingin valtasivat karhumiehet. Lauantaina oli Mr A:n luotsaama Bears On Board -risteily. Sunnuntaina päivällä Karhupuistossa kisattiin jo viidettä kertaa korkkareissa.
Karhupuiston kavila Kulman järjestämässä tapahtumassa oli ennätysmäärä osallistujia ja katsojia. Tapahtuman tuomaristossa olivat Nisa Soraya ja Tommy Kilponen. Tapahtuman juonsivat Minna Kivelä ja NikoLa.
Ennen kilpailun alkua vietettiin 30 sekunnin hiljaisuus Karhupuiston lippakioskin Bear Park kahvilan puolesta. Helsingin kaupunki on päättänyt myydä Karhupuiston lippakioskin ja sen myötä myös Drag Bear Racen jatkuvuus on vaakalaudalla.
Sekä karhuristeily että korkkarikisa pantiin merkille valtamediassa mukavan runsaasti. Tapahtumista kertoivat mm. Me Naiset ja Yle.
Ennen juoksuosuutta Karhupuistossa kyykkyhypittiin Madonnan tahtiin. Kuva: Sami Montell

Tags: viihde


Tasa-arvoinen avioliittolaki kumoon?

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain marraskuussa äänin 105-92. Laki ei ole vielä voimassa. Lain on määrä astua voimaan maaliskuussa 2017. Tai sitten ei.
Aito avioliitto -kansalaisaloitteen tarkoitus on kumota tasa-arvoinen avioliittolaki. Tämä vasta-aloite on nyt ylittänyt vaaditun 50 000 kannattajan rajan ja se siirtyy eduskunnan käsiteltäväksi. Eduskunnan on asia myös käsiteltävä.
Nykyisen eduskunnan äänet jakautuisivat todennäköisesti toisin kuin marraskuussa 2014. Tasa-arvoista avioliittolakia selkeimmin vastustastaneet perussuomalaiset ja keskusta ovat nyt suurimmat puolueet.
Nähtäväksi jää miten eduskunta suhtautuu kansalaisaloitteen vasta-aloitteeseen. Lainsäädännön puolesta, prosessina, tasa-arvoinen avioliittolaki voidaan kumota, vaikka se ei vielä ole voimassa.
Eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitinen arveli Ylelle, että vasta-aloite on lakivaliokunnassa joidenkin kuukausien päästä, kunhan se on ensin tarkastettu oikeusministeriössä.
Lakivaliokunta vastaa vasta-aloitteen käsittelystä eduskunnassa. Ylen vaalikoneen vastausten perusteella enemmistö lakivaliokunnan jäsenistä olisi kuitenkin tasa-arvoisen avioliittolain kannalla. Lakivaliokunnan puheenjohtana on kokoomuksen Kari Tolvanen, joka äänesti edellisessä eduskunnassa tasa-arvoista avioliittolakia vastaan.
Päivitetty 20.7.

Tags: Tahdon2013

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Merkel: "Avioliitto on miehen ja naisen"

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Angela Merkel on sanonut, että avioliittossa on mies ja nainen. Merkel kertoi suhtautumisestaan homoliittoihin saksalaisen YouTube-tähden LeFloidin haastattelussa.
Merkel kertoi vastustavansa syrjintää, mutta olevansa tyytyväinen tämänhetkiseen tilanteeseen Saksassa, missä lainsäädäntö takaa samaa sukupuolta oleville pareille osittain samat oikeudet kuin heteroavioliitoissa on.
Kuvakaappaus haastattelusta LeFloid / YouTube, katso haastattelu tästä linkistä.
"Minä tuen vahvasti kaiken syrjinnän poistamista", Merkel sanoi haastattelussa.
"Minulle, henkilökohtaisesti, avioliitto on miehen ja naisen välistä yhteiseloa. Tämä on minun käsitykseni, mutta tuen siviililiittoja", Merkel jatkoi.
Saksa on Italian, Sveitsin ja Itävällan ohella viimeisiä läntisen Euroopan maita, joissa tasa-arvoinen avioliitto ei ole mahdollinen. Voimassa oleva lainsäädäntö rekisteröidyistä parisuhteista on vuodelta 2001.
Mielipidetutkimusten mukaan 75 % saksalaisista sallisi homoliitot. Kannatus on siis suurempaa kuin se oli suomessa eduskunnan hyväksyessä tasa-arvoisen avioliittolain 2014.

Tags: yhteiskunta Tahdon2013

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Käsi kädessä Moskovassa - ei hyvä idea

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Venäläisen YouTube-kanavan ChebuRussian kuvaama video näyttää, mitä tapahtuu Moskovan kaduilla kun kaksi miestä kulkee käsi kädessä - haukkumista, pilkkaa ja väkivaltaa.
Kuvakaappaus videolta, YouTube / ChebuRussia.
ChebuRussian sosiaalisessa kokeessa kaksi nuorta miestä kulkee käsi kädessä. Kävelyn kuvasi videolle kävelyyn osallistunut kolmas henkilö, jolla oli videokamera kätkettynä laukkuunsa.

Tags: Venäjä

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Australian rugbyliiga tukee homoliittoja

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Australian kansallinen rugbyliiga NRL on liittynyt mukaan tukemaan tasa-arvoista aviliittolainsäädäntöä Australiaan. Järjestö on allekirjoittanut yritysvetoisena alkaneen aloitteen.
Kesäkuussa Australian lehdissä julkaistiin koko sivun mainos, jossa 154 brändiä kehotti hallitusta äänestämään homoliitoista. Kampanjassa mukana olivat mm. Google, Twitter ja Qantas. Sittemmin kampanja on kasvanut vauhdilla ja nyt sen takana on jo 391 eri yritystä ja brändiä.
Rugbyliigaa ennen mukaan ehtivät ilmoittautua Australian jalkapalloliitto ja jalkapalloliiga.
 Rugby-tähti Thomas Burgess kommentoi Sydney Morning Herald -lehdelle (kuvakaappaus) mikä saa hänet puolustamaan hlbti-oikeuksia.
- On välinpitämätöntä ja vanhanaikaista (ajatella), että mies voi rakastaa vain naista. Tänä päivänä voit rakastaa ketä tahansa. Ja ihmisten pitää vain hyväksydä se.
Australian pääministeri on usein ilmaissut vastustavansa homoliittoja.
Viime viikolla kerrottiin, että lakiehdotus homoliitoista olisi tulossa parlamenttiin muutaman viikon kuluessa. Kaksi aikaisempaa ehdotusta ovat kaatuneet.

Tags: yhteiskunta


Tarjamosta uusi Setan pääsihteeri

QX-Sami  (updated by QX-Sami)

Filosofian maisteri Kerttu Tarjamo on valittu Seta ry:n pääsihteeriksi 1.11.2015 alkaen. Tarjamo seuraa pääsihteerinä tehtävässä vuodesta 2005 lähtien toiminutta Aija Saloa. Salo aloittaa ylitarkastajan virassa uudessa yhdenvertaisuusvaltuutetun toimistossa.

Tarjamo on toiminut Setan jäsenjärjestössä HeSetassa 2000-luvun alkupuolelta lähtien muun muassa puheenjohtajana, varapuheenjohtajana ja puhelinpäivystäjänä sekä Suomen suurimman hlbtiq-tapahtuman, Helsinki Priden, vastuuhenkilönä. Valtakunnallisessa Setassa Tarjamo on toiminut kansainvälisen toimikunnan jäsenenä.

Tarjamo työskenteli 2013–2015 neuvonantajana Strasbourgissa Euroopan neuvoston seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin yksikössä.

Koulutustaustaltaan Tarjamo on historioitsija. Hän on tutkinut Jyväskylän yliopistossa sodan jälkeisten yhteiskuntien haasteita.

”Setan pääsihteerin ydintehtävä on mahdollistaa sekä Setan ammattilaisille ja vapaaehtoisille että jossain mielessä koko hlbtiq-liikkeelle Suomessa muutoksen edistäminen yhdenvertaisuuden toteutumiseksi”, Tarjamo toteaa.

”Olen todella iloinen, että saimme pääsihteeriksi yhden Suomen vahvimmista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuskysymysten asiantuntijoista, joka tuntee myös jäsenjärjestöjemme vapaaehtoistyön arkea, sanoo Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää.

Pääsihteeri johtaa järjestön laajaa vaikuttamistyötä ja muuta toimintaa yhdessä hallituksen kanssa. Hän toimii 10 hengen työyhteisön ylimpänä esimiehenä sekä hallituksen esittelijänä ja sihteerinä. Setan pääsihteeri toimii toukokuusta 2015 alkaen myös eduskunnan vastaperustetun hlbti-verkoston sihteerinä.

Tags: yhteiskunta