107.409 members 4.111 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/10
Tribeca
Gaymap
Manchester 10/10
Cruz 101
Gaymap
Manchester 10/10
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Manchester 10/10
Vanilla
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta sivustollamme QX.se ja suomeksi tässä blogissa.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalat Helsingissä ja Tukholmassa.

Osallistu keskusteluun!
- Facebook.com/qxsuomi
- Twitter.com/qxsuomi
- Instagrammissa qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Margaret Cho tulee jälleen

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Kansainvälinen Stand up -tähti Margaret Cho saapuu Joulukuussa jälleen Suomeen. Haastattelussaan QX:lle koomikko kehui muun muassa suomalaista kahvia. Seksuaalivähemmistöjen puolestapuhujana ja räväkkänä esiintyjänä tunnettu Margaret Cho on tehnyt videotervehdyksen suomalaisille.
Katso Margaret Chon videotervehdys Facebook-sivultamme ja osallistu siellä arvontaan. Jaossa on kaksi kahden henkilön lippupakettia Margaret Chon esitykseen Savoy-teatterissa 3.12.2015 Helsingissä.
Margaret Cho, kuva: Kyle Christy
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Uutuuksia QX Shopissa!

finnmatti  (updated by finnmatti)

 

 

QX Shopista löydät sateenkaarituotteita syysiltoihin, mm. kynttilöitä, onnittelukortteja ja käsinneulottuja villamyssyjä.

Miehille löytyy suuri valikoima Andrew Christianin seksikkäitä alushousuja sekä Tom of Finland –tuotteita piristämään koleita syysiltoja.

Uutuutena amerikkalaisen Rufskinin vaatteita miehille. Rufskin on tunnettu trendikkäistä ja laadukkaista urheilu- ja alusvaatteistaan.

Nyt voit myös maksaa ostoksesi Klarna-laskulla. Saat 14 päivää maksuaikaa eli sinun ei tarvitse maksaa ennen kuin olet saanut tuotteet.

Tags: muoti & kauneus


QX täytti 20 vuotta

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
QX-lehden 20 vuotta juhlittiin viime torstaina Tukholmassa. Juhlahumua kävi tallentamassa GayTV, katso videolta juhlatunnelmia! Ruotsinkielistä QX-lehteä ja QX.fi-sivua ylläpitää ruotsalainen QX Förlag Ab.

Tags: viihde

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Kuppatartuntojen määrä kasvussa

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Kuppatartunnat ovat yleistyneet kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) sukupuolitautien poliknikan erikoislääkäri Eija Hiltunen-Back. Kyseessä ei kuitenkaan ole käsistä lähtenyt epidemia.
Kuppatartunnat ovat yleistyneet nimenomaan miesten välisessä seksissä.
Kuvituskuva: Sami Montell
- Täällä poliknikalla on ollut nyt syksyllä vähän keskimääräistä enemmän kuppatartuntoja. Yhteinen nimittäjä on nimenomaan miesten välinen seksi.
Kuppa tarttuu herkästi suuseksissä ja voi olla pitkään oireeton. Oireetonkin kuppa kuitenkin leviää.
Kuppa on hoidettavissa penisiliinillä.
Sukupuolitautitesteissä voi käydä useissa paikoissa, omalla terveysasemalla, opiskelijaterveyden huollossa Husin sukupuolitautien poliknikalla. Myös työterveyshuollossa sukupuolitautitestit voivat kuulua palveluihin.
HIV-tukikeskus järjestää "Kuppanen yö" -tapahtuman 17.10. kello 18 - 23 tiloissaan Unioninkadulla Helsingissä. Tapahtumassa testataan uutta kupan pikatestia samalla voi tehdä myös hiv-pikatestin - anonyyminä.
Lähde: Hs.fi

Tags: terveys

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Taiteilija kyseenalaistaa homoselfiet

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Instagram on myös homomiehille mahdollisuus tuoda esiin fyysisyyttään ja seksuaalisuuttaan keinoilla, jotka eivät aikaisemmin ole olleet mahdollisia.
Osa näyttäisi hyödyntävän seksiä ja seksuaalisuutta Instagrammissakin saadakseen huomiota ja seuraaajia. Suosittuja tunnisteita ovat muiden muassa #instagay, #scruff, #gayboy, #gymgay.
Taiteilija on tarttunut tähänkin ilmiöön ja vienyt sen uudelle tsolle. Instagrammissa käyttäjä @placeunknown käyttää kuvissaan ja videoissaa realistista nukkea asennoissa, joita Instagrammiin hurahataneet homomiehetkin käyttävät. Kuvista on ensikatsomalla vaikea erottaa, että kyseessä ei olekaan aito miehekäs mies.
Kuva: Instagram/@placeunknown
Taiteilija ei tahdo kertoa henkilöllisyyttään. Huffington Post on kuitenkin onnistunut saamaan yhteyden tähän taiteilijaan, Hollannissa asuvaan mieheen.
Taiteilija kertoo, että halusi luoda jotain, joka heijastaa sitä, miten homomiehet käyttävät sosiaalista mediaa jakaakseen itsestään kuvia enimmäkseen ilman paitaa tai alastomana.
-Instagram antoi mahdollisuuden huijata ihmisiä kuvaamalla realistisen näköistä nukkea, koska kuvia katsotaan yleensä vain sekunti tai pari.
- Kuinkakohan moni on edes huomannut, että kyseessä on nukke.
Taiteilija @placeunknown toivoo, että ihmiset kiinnittäisivät enemmän huomiota siihen, mitä jakavat, mitä katsovat ja mistä pitävät.
- Käyttäkää enemmän mielikuvitusta ja älkää ottako asioita niin vakavasti sosiaalisessa mediassa. Kuten Oscar Wilde sanoi, "Illuusio on nautinnoista tärkein".
Aikaisemmin homomiesten sosiaalisessa mediassa jakamia kuvia on käsitellyt taiteessaan muun muassa Antonio Da Silva videoteoksellaan PIX.
Kuva: Instagram/@placeunknown
Kuva: Instagram/@placeunknown

Tags: kulttuuri


Ministeri erosi heti homofobian vuoksi

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Kreikan liikenneministeri on eronnut tehtävästään alle vuorokausi nimityksensä jälkeen.
Kreikan pääministeri Alexis Tsipras nimitti tällä viikolla oikeistolaisen Itsenäinen Kreikka -puolueen Dimitris Kammenoksen liikenneministerikseen huolimatta Kammenoksen tavasta laukoa homofobisia ja antisemitistisiä kommentteja.
Ministeri arvosteli Twitter-tilillään ja Facebook-sivullaan Ateenan Pride-kulkuetta säälittäväksi. Lisäksi hän vaikutti tukevan juutalaisvastaisia salaliittoteorioita 9/11 katastrofiin liittyen.
Kuvistuskuva: Sami Montell
Ministeri Kammenos kielsi kirjoittaneensa kyseisest kommentit ja väitti tuomitsevansa homofobian ja antisemitismin ja että joku muu on lähettänyt kyseiset kommentit. Kyseiset kommentit on sittemmin poistettu.
Kammenos päätti kuitenkin erota ministerin tehtävästään kansallisen edun nimissä, jotta hallituksen sujuva toiminta olisi mahdollista.

Tags: yhteiskunta


ToF-patsasaloitteen perusteet väärät

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Helsingin kaupunginvaltuusto päätti eilisessä äänestyksessä, että Touko Laaksoselle ei tule muistomerkkiä tulevan keskustakirjaston yhteyteen.
Vasta pari viikkoa sitten 7. syyskuuta kaupunginhallitus kannatti patsasta, jos se toteuttaisiin lahjoitusvaroin. Vaaltuusto äänesti kuitenkin nyt patsasehdotuksen kumoon. Patsaan puolesta äänesti 14 valtuutettua ja sitä vastaan vain 13 valtuutettua, mutta peräti 58 äänesti tyhjää.
Vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki äänesti tyhjää vaikka kertoi Iltalehdelle kannattavansa Touko Laaksosen muistomerkkiä Helsinkiin. Arhinmäki totesi, että aloite patsaasta on tehty vääristä motiiveista.
Perussuomalaisten Nuuti Hyttinen perusteli patsasaloitetaan Facebookissa sillä, että Tom of Finland -patsas herättäisi muslimeissa paheksuntaa ja vähentäisi tarpeetonta hengailua keskustakirjaston ympäristössä. Kokouksessa Hyttinen kuitenkin korosti, että muslimien karkoitus ei ole hänen ensisijainen motiivinsa.
Lähde: Iltalehti

Tags: kulttuuri ToF


Halutaan: Muistoja ravintolailloistasi

QX-Sami  (updated by QX-Sami)

Muistot ravintolailloista ovat tärkeitä ja nyt niitä kerätään jälkipolville. Hotelli- ja ravintolamuseossa avataan ystävänpäivänä 2017 näyttely Rakkauden tiloja – nautinnon nälkä.

Näyttelyyn halutaan myös sateenkaarinäkökulma – ovathan ravintolat, kahvilat, baarit ja yökerhot olleet kautta aikain keskeisiä homojen, lesbojen, bi- ja transihmisten tapaamis- ja pokaamispaikkoja. Museon kokoelmissa ei kuitenkaan ole riittävästi tietoa kulttuuristamme. Sinulla on nyt mahdollisuus korjata tämä puute!

Lähetä museon Restopedia –tietokantaan muistojasi ravintoloista, kahviloista, baareista ja yökerhoista. Muistot voivat olla muun muassa tekstiä, valokuvia, ravintoloiden ruokalistoja ja mainosmateriaalia. Osoite on www.restopedia.fi

Restopediaan muistot kirjoitetaan yleensä omalla nimellä. Ellet halua julkaista omaa nimeäsi, sateenkaarimuistojen keruuseen voi poikkeuksellisesti osallistua nimimerkillä. Lähetä muistosi 30.11.2015 mennessä. Jos haluat lähettää kirjeen, osoite on: Hotelli- ja ravintolamuseo / Restopedia, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G 60, 00180 Helsinki.

Lisätietoja varten tarkemmat yhteystiedot Hotelli- ja ravintolamuseon projektiin täällä.

 

Kuvituskuva: Juhlijoita Ison Roobertin kadun dtm:ssä. Kuva: Sami Montell

 

Tags: kulttuuri

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Nepaliin edistyksellinen perustuslaki

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Nepalin uusi demokraattinen perustuslaki on Aasiassa ensimmäinen, jossa erityisesti suojellaan lesbojen, homojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten yhteisöjen oikeudet. Valtiota ja oikeuslaitosta kielletään syrjimästä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä.
Uusi perustuslaki on iso askel kansakunnalle, joka on käynyt läpi sodan, palatsiverilöylyn ja tuhoisat maanjäritykset sen 65 vuoden aikana, jonka pyrkimys modernin valtion luomiseksi on kestänyt.

Homofobia ja mielenterveys kytköksissä

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Uusi tutkimus osoittaa vahvan yhteyden mielenterveyden ja homofobian välillä. Tutkimuksesta uutisoitiin Journal of Sexual Medicine -lehdessä.
Tutkimukseen osallistui yli 500 opiskelijaa, joiden ikä oli 18 ja 30 vuoden välillä.
Löydösten perusteella opiskelijat, jotka saivat eniten pisteitä psykotismin kokeessa olivat muita homofobisempia. Psykotisimi on persoonallisuuden piirre, joka on usein liittynyt vakaviin mielenterveyden ongelmiin, jotka voivat johtaa korostuneeseen vihaan ja vihamielisyyteen.
Tutkijat katsovat tutkimuksen osoittavan homofobian sairaudeksi.
- Kun vuosisatoja on keskusteltu siitä, että onko homoseksuaalisuus katsottava sairaudeksi, osoitimme ensimmäistä kertaa, että todellinen hoitoa vaativa sairaus on homofobia, joka liittyy mahdollisesti vakaviin mielenterveyden häiriöihin.
Tutkimuksen teki Rome Tor Vergatan yliopisto Italiassa.

Tags: yhteiskunta