110.420 members 3.926 online
Log in Become a member
Qruiser
The creative…
We are the pros
Blogg
The creative…
Clinging to doub…
Blogg
Manchester 5/4
Cruz 101
Gaymap
Manchester 5/4
Tribeca
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalan.

Osallistu keskusteluun!
- facebook.com/qxsuomi
- twitter.com/qxsuomi
- Instagram qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Suomelle pronssia Mr Gay Worldista

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Mr Gay World -kilpailu  Etelä-Afrikassa on päättynyt. Voittaja on 21-vuotias saksalainen Klaus Burkart.
Suomea edustanut Tomi Lappi pääsi kolmannelle sijalle. Toisena oli Hong Kongin Emmanuel Mass Luciano.
Mr Gay Worldin voittaja Klaus. Kuva: Mr Gay World.
Tomi Lappi toi Suomelle kaikkien aikojen ensimmäisen kärkisijan Mr Gay World -kilpailuista. Kuva: Riley and McFarlane DNA magazine.

Tags: mr gay world


Saara Aalto onnellisena

QX-Sami
The Voice of Finland -kilpailusta tunnettu laulalaja ja lauluntekijä Saara Aalto on kertonut Instagram-tilillään löytäneensä uuden kumppanin.
Saara Aalto julkaisi kauniin yhteiskuvan ja tekstin, jossa hän kannustaa myös meistä jokaista rakkauteen ja avoimuuteen.
Katso kuva ja teksti Instagrammista.
Kuvakaappaus Instagrammista

Tags: viihde


Tänään gaykuoron juhlakonsertti

QX-Sami  (updated by QX-Sami)

Helsingin gaykuoro – Helsingfors gaykör Out ’n loud järjestää säkenöivän 10-vuotisjuhlakonserttinsa ”X” Helsingin konservatoriossa tänään 2.5.2015 kl.18.00.

Luvassa on helmiä vuosien varrelta sekä aivan uutta, varta vasten kuorolle sävellettyä musiikkia.

 

Out' n loud esiintyi talvella Tavastialla Tahdon2013-kampanjan kiitosbileissä. Kuva: Sami Montell

 

Tunnelmat vaihtelevat Out’n loudin katkeransuloisista kaupunkitarinoista nykymusiikkiin ja kansainväliseen poppiin – riemastuttava lavashow sisältää myös yllätysvieraita. Kantaesityksenä Jarkko Kantolan ”Love Will Find Out the Way”.

Helsingin gaykuoro on 40-jäseninen kuoro, joka viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan. Kuoro laulaa kotimaisten kielien lisäksi mm. englanniksi, ranskaksi, venäjäksi ja espanjaksi.

Out‘n loud on esiintynyt Lontoossa, Tallinnassa, Pariisissa sekä Dublinissa. Yleisöennätys lienee Senaatintorin Uudenvuoden konsertti 2011 jonka näki paikalla olleiden lisäksi n.800 000 televisiokatsojaa. Helsingin gaykuoro ONL on esiintynyt kymmenissä TV- ja radio -ohjelmissa, Runokuorosodasta vuoden 2015 Uuden Musiikin Kilpailun -finaaliin.

Keväällä 2014 kuoro julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa Out 'n loud.

 

Konsertti:
Liput:15 euroa Tiketistä.
Paikka: Helsingin Konservatorio, Ruoholahdentori 6, Helsinki
Aika: 2.5.2015 kl.18.00

Tags: kulttuuri

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

DATES + pikadeittitapahtuma

QX-Suomi
Suunnitteletko reissua Helsinkiin toukokuussa? Kaipaatko arkeesi komediaa? Entä haluaisitko tavata uusia ihmisiä vielä ennen kesää?

Svenska Teaternilla Helsingissä toukokuussa! DATES on komedia (lyhytnäytelmä) + pikadeittitapahtuma. Mukana myös pikadeittitapahtuma HBTQ-miehille (16.5) ja HBTQ-naisille (23.5).
Esitys ruotsiksi. Pikadeitteihin voi osallistua kielellä millä tahansa!
Liput osoitteesta: biljetter@svenskateatern.fi.

Tags: kulttuuri

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Hugo's Room lopettaa vappuna

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Vappuhulinat ovat vasta alussa, mutta Hugo's Roomin hetket ovat luetut. Helsinkiin Iso Roobertin kadulle 2009 perustettu homobaari sulkee tänään ovensa.
Hugo's Roomin ravintoloitsijan Timo Partanen arvioi Helsingin Sanomille, että homoravintoille on yhä vähemmän tarvetta.
- Nuoret menevät niin sanottuihin heteropaikkoihin herkemmin kuin vaikkapa yli 35-vuotiaat, sanoi Partanen Helsingin Sanomille.
Hugo's Roomin Facebook-sivulla toivotetaan kaikki tervetulleiksi kunnon monttubileisiin vappuaattona.
Kuva: Facebook / Hugo's Room
Via hs.fi
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

ToF -patsasjupakassa outoja piirteitä

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Perussuomalainen Helsingin kaupunginvaltuutettu Nuutti Hyytinen on saanut ehdotuksellaan monet ymmälleen. Hyttinen ehdotti jo helmikuussa, että Helsinkiin tulisi pystyttää ToF -patsas taiteilija Touko Laaksosen kunniaksi.
Uutinen alkoi levitä vasta eduskuntavaalien jälkeen alkuviikosta.
Perussuomalaisten ryhmässä ToF -patsas ei saa jakamatonta suosiota. Kolme ryhmän valtuutettua on kieltäytynyt allekirjoittamasta aloitetta, koska patsas olisi perussuomalaisten arvojen vastainen. Ryhmän puheenjohtaja Seppo Kanerva totesi Iltalehdelle, että "patsas, jossa miehet ovat kikkelit vastakkain, ei ole sopivaa kulttuuria lapsille".
Muidenkaan puolueiden valtuutettujen suhtautuminen aloitteeseen ei ole varauksetonta. Vasemmistoliiton Veronika Honkasalo ei allekirjoittanut aloitetta.
Hyttinen vakuuttaa toimivansa ilman taka-ajatuksia. Hyttinen vakuuttaa, että nuorten perussuomalaisten suhtautuminen seksuaalivähemmistöihin on arvostavaa.
Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkunen on julkisesti kertonut olevansa biseksuaali.
Perussuomalaiset nuoret käyttävät myös ToF -postimerkkejä, koska "se on hauska ja humoristinen merkki".
Hyttinen on pannut merkille, että jotkut tasa-arvoista avioliittolakia tukeneet kaupunginvaltuutetu eivät ole kannattaneet patsasaloitetta ja toteaa, että "sisällöllä ei ole merkitystä, vaan sillä kuka tekee."
Via Nyt.fi
Lue ToF -patsasehdotuksesta lisää täältä.

Tags: kulttuuri

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

"Jumala antoi minulle naisen sielun"

QX-Suomi  (updated by QX-Suomi)

 

Pitkään odotettu olympialegenda Bruce Jennerin syvähaastattelu nähtiin perjantai-iltana Yhdysvaltojen aikaan Diane Sawyerin 20/20-ohjelmassa.

Jenner kertoi haastattelussa ensimmäistä kertaa tarinansa sukupuolenkorjausprosessistaan. Etukäteen haastattelua kutsuttiin yhdysvaltalaismedioissa Jennerin ulostulohaastatteluksi. 

– Sanoisin, että olen aina ollut hyvin hämmentynyt sukupuoli-identiteetistäni, 65-vuotias Jenner kertoi kyyneleet silmissään. 

Jenner sanoo haastattelussa olevansa nainen kaikilta aikomuksiltaan ja päämääriltään. 

– Aivoni ovat aina olleet paljon enemmän naisen kuin miehen... Ihmisten on vaikea ymmärtää sitä, mutta se minun sieluni on.

Sawyer kertoi ohjelmassa, että tämä oli viimeinen haastattelu, jonka Jenner antoi "Brucena" ja lisäsi, että Jenner haluaa puhuttavan itsestään naisena. 

– En voi tehdä tätä enää, Jenner sanoi. 

Bruce Jenner tuli tunnetuksi jo 70-luvulla kymmenottelijana ja olympiavoittajana. Viime vuosina hän on ollut julkisuudessa lähinnä seurapiiriperheensä myötä. Bruce Jenner on Kim, Kourtney ja Khloe Kardashianin isäpuoli ja perheen nuoremman polven kaunotarten Kendall ja Kylie Jennerin isä.

 

iltasanomat.fi

 


Mr Gay World -kilpailu alkaa

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Tomi Lappi osallistuu Mr Gay Word -kilpailuun Etelä-Afrikassa. Viime kesän Mr Gay Finland -kilpailun 1. perintöprinssi kamppailee voitosta 20 muun miehen kanssa. Tällä kertaa mukana on myös Ruotsin edustaja.
Pitkän huiskea, 189 cm, 24-vuotias Tomi on ammattitanssija. Suosikkiasioikseen Tomi mainitsee viiden kuukauden ikäisen veljentyttärensä sekä esiintymisen, etenkin sen miten pitkän harjoittelun jälkeen onnistunut lopputulos palkitsee. Tomi pitää myös äidin laittamasta ruuasta, sarkastisesta huumorista, suomalaisesta kahvista ja hyvistä yöunista.
Kuva: Mr Gay World
Tomi haluaisi voittaa Mr Gay World -kilpailun ja toimia helposti lähestyttävänä ja leikkisänäkin sanansaattajana ja kasvoina niin vakaville kuin vähemmän vakaville yhteisöä puhuttaville asioille.
Vanhemmilleen Tomi tuli kaapista samalla, kun ilmoitautui Mr Gay World -kilpailuun.
Vaikka onkin perintöprinssi, Tomi osallistuu Mr Gay World -kilpailuun, koska hallitseva Mr Gay Finland Peter Linden ehti jo osallistua siihen viime vuonna.
Mr Gay World -kilpailu käydään Etelä-Afrikassa Kap Kaupungissa ja Knysnassa sunnuntaista 26.4. lauantaihin 2.5. Maanantaina 4.5. on kotiinpaluun aika sunnuntain after-partyn jälkeen.

Tags: mr gay world

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

ToF -patsaasta ehdotus Helsinkiin

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettu perussuomalaisten Nuutti Hyttinen ehdottaa Tom of Finland patsasta Helsinkiin nousevan keskustakirjaston edustalle. Vaihtoehtoisesti käy pysyvä näyttely Touko Laaksosen teoksista kirjaston aulatiloissa.
Hyttisen vaaltuustoaloitteeseen on lähtenyt mukaan 35 valtuutettua.
 Aloitteessa tuodaan esiin Touko Laaksosen taiteen vaikutus populaarikuluttuuriin ja Laaksosen töiden näyttelyitä maailman museoissa. Aloitteessa mainitaan myös Laaksosen ansioista sodassa ja hänen työnsä viime vuonna saamasta näkyvyydestä postimerkeissä ja Finlaysonin tekstiileissä (kuvassa).
Helsingin Sanomille Hyttinen kertoo, että aloite lähti turhautumisesta MTV Push -tapahtumaan ja Guggenheim-hankkeeseen. Hyttinen haluaisi, että Helsinki tukisi kotimaisia taiteilijoita nykyistä paremmin.
Helsingin taidemuseon lausunnon mukaan kaupunki ei kustanna henkilömuistomerkkejä ja kirjaston taiteeseen varattu ns. prosenttiperiaatehankekin on jo muuten vireillä.
Helsingin kaupungin kirjastotoimen johtajan Tuula Haaviston mukaan Tom of Finland -patsasta olisi vaikea sovittaa Töölönlahden ympäristöön.
Valtuustoaloite etenee seuraavaksi kaupunginhallitukseen.

Tags: kulttuuri


Ikäraja pois Mapplethorpen näyttelystä

QX-Sami
Kiasman Robert Mapplethorpen näyttelyssä oli yhden valokuvateoksia sisältävän huoneen ikäraja 18-vuotta.
Kiasma sai ikäsuosituksesta runsaasti palautetta ja on nyt päättänyt poistaa sen. Intendentti Marja Sakari kertoo, että ikäsuositusta ei enää esitetä. Edelleen kuitenkin suositellaan, että esimerkiksi mm. vanhemmat ja opettajat harkitsevat esittelevätkö huoneen kuvat lapsille ja nuorille.
Eros-huone Mapplethorpen näyttelyssä Kiasmassa. Kuva: Petri Virtanen Kansallisgalleria
Kyseissä näyttelyn Eros-osuudessa on sadomasokismia sisältäviä kuvia, mutta myös kuvia suutelevista ja halaavista miehistä.
Kiasman näyttelykokonaisuus on lähes sama kuin Pariisissa Grand Palais'ssa viime vuonna. Ranskassa on Suomea tiukempi lainsäädäntö ja Eros-osa oli kielletty alle 18-vuotialta.

Tags: kulttuuri

Digg entry (0 memb.)  
 Report