103.284 members 4.128 online
Log in Become a member
Qruiser
QX GayMap: Torsdagsb…
QX GayMap: Torsdagsb…
QX GayMap: Torsdagsb…
QX GayMap: Torsdagsb…

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta.

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi

Peukuta ja seuraa QX:ää! facebook.com/qxsuomi - twitter.com/qxsuomi

QX:n kirjoituksia voi kommentoida. Kaikki kommentit esikatsellaan. Tämä ei tapahtu heti. Epäasiallisia kommentteja ei julkaista. Kommenttien tulee mm. liittyä kirjoituksen aiheeseen.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Other sites
QX GayMap
QX på svenska
Webb-hinnasto Suomi
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Britti vei Mr Gay World -voiton

QX-Sami
Mr Gay World -kilpailu Roomassa on päättyi viikonloppuna Britannian voittoon. Pokaalin vei Stuart Hatton Jr, hän on 29-vuotias.
Suomen edustaja Peter Linden ei pärjännyt kilpailussa.
Lisää tietoja myöhemmin.
Kuvat: Beate A Tecza / Mr Gay Media

Tags: viihde

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Michael Sam ei saanut sopimusta

QX-Suomi

Michael Sam on jäänyt ilman NFL-sopimusta.

Samista tuli keväällä ensimmäinen amerikkalaiseen jalkapalloiigaan varattu pelaaja, joka on kertonut julkisesti homoseksuaalisuudestaan. Lauantaina hänen mahdollisuutensa päästä pelaamaan liigaan kuitenkin heikkenivät, sillä St. Louis Rams ei valinnut häntä liigaryhmäänsä.

Sam oli yksi neljästä pelaajasta, jotka pudotettiin viimeisinä 53 pelaajan liigajoukkueesta.

iltasanomat.fi

ts.fi

 

Tags: urheilu

Comments (0)  
 Report  

Berliinin pormestari eroaa

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Berliinin pormestari Klaus Wowereit ilmoitti eroavansa tehtävistään. Syynä eroon ovat Berliinin uuden lentokentän rakentamisen lukuisat ongelmat.
Wowereit on toiminut Berliinin pormestarina 13 vuotta. Vuonna 2001 hän tuli kaapista vaalikampanjansa aikana.
Pormestari jättää paikkansa, mutta hän pysyy sydämissämme, kommentoi eroa Gerhard Hoffman, joka on ollut mukana hbt-toiminnassa 70-luvulta lähtien.
Wowereit on virka-aikanaan vieraillut ahkerasti homo- ja nahkamiesten tapahtumissa.
Kansainvälinen media on antanut Wowereitille tunnustusta hänen panoksestaan tehdä Berliinistä yksi maailman suosituimmista turistkikohteista.
Klaus Wowereit lehdistötilaisuudessa tiistaina. Kuva: AP Photo/Markus Schreiber / TT

Tags: matkustelu Berliini

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Mieslaulaja teki Nickit

QX-Sami
Brittiläinen X Factorista tuttu laulaja-lauluntekijä ja malli Sam Morris ei suotta salaile miehistä viehätysvoimaansa tuoreella videollaan.

Lyhyt musiikkivideoksi nimetty videoteos esittelee miehen varsin kokonaisvaltaisesti.

Terveisiä vain Miley Cyrukselle, Nicki Minajille ja muille aikaisemmin revitelleille - osaavat ne jampatkin.

Tags: viihde

Comments (0)  
 Report  

Tom Of Finland -näyttely Helsinkiin

QX-Sami
Tom of Finland eli Touko Laaksonen (1920-1991) tunnetaan itsevarmoista ja maskuliinisista mieshahmoista. Tämä häpeilemätön seksuaalisuus on nyt esillä perjantaina avautuvassa näyttelyssä Helsingissä.
Tom of Finland - Tuhmat ruudut -näyttely on varaslähtö Lasipalatsin aukiolla 5.-7.9.2014 järjestettäville Helsingin sarjakuvafestivaaleille.

Laajasti töillään viime vuosituhannen lopun homokulttuuriin vaikuttanut Laaksonen piirsi sekä yksittäisiä kuvituksia että sarjakuvia. Hänen tunnetuin hahmonsa on MUU Galleriassa nähtävissä sarjakuvissakin seikkaileva Kake.
Tuhmat ruudut -näyttelyssä on Touko Laaksosen sarjakuvien lisäksi näytteillä Tom of Finlandin perinnettä jatkavia kansainvälisiä taiteilijoita kuten Benoît Prévot, Bill Ward, Etienne, The Hun, Michael Kirwan, Joe Phillips, Studio Splatter ja Thor Of Sweden.

Näyttelyn avajaisia saapuu kunnioittamaan Tom of Finland Foundationin puheenjohtaja ja perustaja Durk Dehner. Erityisnäyttelyssä on nähtävillä myös Mari Kasurisen suunnittelema Tom of Finland -poni.

Sarjakuvafestivaalien jälkeen Tom of Finlandin aistillinen elämänilo valtaa Postimuseon Tampereella. Samaan aikaan 8. syyskuuta julkaistaan maanlaajuisesti Tom of Finlandille omistetut postimerkit, jotka aiheuttivat suurta kiinnostusta ympäri maailman ja rikkoivat postin myyntiennätyksiä.

Kuva: Untitled (Mike - "In The Park" osa 1 1975. Tom of Finland Foundation.

Helsingin sarjakuvafestivaalien Tom of Finland - Tuhmat ruudut näyttely MUU Galleriassa 29.8.-28.9.2014, osoitteessa Lönnrotinkatu 33. Näyttely on osa Setan 40-vuotisjuhlavuoden tapahtumia.


Tags: kulttuuri Tom of Finland

Comments (0)  
 Report  

Setan hallitukseen uusia jäseniä

QX-Sami
Setan hallitukseen etsitään uusia jäseniä. Edustajakokouksessa 29.-30.11. valitaan vuosiksi 2015-2016 Setan hallitukseen kolme jäsentä, puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, kaksi varsinaista hallituksen jäsentä ja yksi varajäsen.

Setan hallitus avaa erinomaisen näköalapaikan valtakunnallisen järjestön johtamiseen ja poliittiseen vaikuttamiseen ihmisoikeuksien edistämiseksi, kerrotaan järjestön sivulla.

Kiinnostuneiden toivotaan ilmoittautuvan 15.10.2014 mennessä, lisätiedot ja ohjeet järjestön sivuilta seta.fi.

Tällä hetkellä Setan hallituksessa on puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa, hallituksen jäseniä on viisi ja varajäseniä kaksi. Miehiä hallituksessa ovat puheenjohtaja, toinen varapuheenjohtaja ja kaksi hallituksen jäsentä.

Tags: yhteiskunta Seta

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Divet Köpiksen Pridella

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Yksi Suomen suosituimmista ja ahkerimmista drag-artisteista Marko Vainio eli Divet esiintyy tänään alkaneilla Kööpenhaminan Prideilla. Divetin esitys nähdään osana kansainvälistä drag-kavalkadia Priden päälavalla lauantaina.
Kuva: Divet
"Marko Vainio on loistava kansainvälinen artisti. Tänä vuonna hän esiintyy osana lopputapahtumaa, mutta olemme jo aloittaneet neuvottelut Markon kanssa laajemmasta esiintymisestä vuoden 2015 Gay Pridessa", kertoo Lars Henriksen, Kööpenhaminan Gay Priden puheenjohtaja.
Marko Vainio on ainut suomalainen esiintyjä tämän vuoden tapahtumassa.

Kööpenhaminan Divet Showssa esiintyvät muun muassa Tina Turner, Whitney Houston, Conchita Wurst, Celine Dion ja Beyoncè.

"Olen pidemmän aikaa työstänyt shown viemistä ulkomaille ja tämä on loistava avaus sille", kertoo Marko QX:lle

"Suomalainen drag-kulttuuri on oikeasti hyvää ja sitä pitää näyttää maailmalla."

"Rakastan tehdä kansainvälisiä hahmoja ja nyt Tanskassa näytän heille myös heidän oman viisuvoittajansa Emmelie de Forestin lavalla."

Mutta nähdäänkö Kööpenhaminassa myös suomalaisia hahmoja? "Kovasti myös tätä mietin, mutta tällä kertaa menen kansainvälisellä setillä lisänä muutama ruotsalainen tähti", paljastaa Marko.

Divet Show on voittanut kaksi kertaa viihdeohjelmien Suomen mestaruuden ja  vuonna 2015 Divet Show juhlistaa 10-vuotista taiteilijauraansa.

Tags: viihde

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

A-P Liukkonen avioliittolaista

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Uimari Ari-Pekka Liukkonen kilpailee tänään Berliinissä uinnin EM-kisoissa. Liukkonen on mukana finaalissa tänään. Finaali uidaan klo 17.05.
Perjantaisessa Helsingin Sanomissa julkaistussa haastattelussa alkuvuodesta homoudestaan kertonut Liukkonen otti myös kantaa tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.
"Ei pitäisi olla keneltäkään pois, jos kaikilla olisi samat oikeudet. Se, että jostakin tuntuu, että avioliitto on miehen ja naisen välinen asia, ei ole kovin hyvä argumentti", sanoi Liukkonen Helsingin Sanomille Berliinissä.

"Raamattuun vetoaminen taas on asia, joka kirkon pitää miettiä, siihen ei eduskunnan tarvitse sotkeutua. Ja jos miettii adoptio-oikeutta, maailmassa on aika paljon lapsia, joilla ei ole ollenkaan vanhempia. Jos heillä olisi mahdollisuus päästä kotiin, jossa on kaksi aikuista, minusta se olisi aika paljon parempi tilanne."

 

QX:n haastattelu: Uimari tuli kaapista, entä sitten?

QX: Suomalainen urheilija puhuu houmoudestaan

 

 

Kuva: Mikko Rasila / QX. Lue haastattelu QX:stä.
A-P otti Suomen ainoan mitalin uinnin EM-kisoissa

Ari-Pekka Liukkonen voitti pronssia sunnuntaina Berliniin EM-kisoissa. Liukkonen ui Suomen ennätysajan ja pääsi sillä kolmannelle sijalle miesten 50 metrin uinnissa. Mitali oli Suomen ainoa Berliinin kisoista.

Kuva: AP Photo/Michael Sohn/ TT

(Päivitetty EM-kisatuloksen tiedoilla ja kuvalla).

 

Tags: urheilu Ari-Pekka Liukkonen

Comments (0)  
 Report  

Jäävesi-haaste villitsee

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Yhdysvalloista levinnyt haaste, jossa otetaan saavillinen jääkylmää vettä niskaan leviää reippaasti. Suomessakin julkkiksia on jo kasteltu.
Jäävettä ovat ottaneet päälleen myös mm. Lady Gaga, Ricky Martin. Myös Conchita Wurst otti haasteen vastaan. Tässä muutama video linkitettynä sunnuntain viihteeksi.
Haasteen tarkoituksena on tehdä hyväntekeväisyyttä ja kerätä varoja ALS-taudin tutkimusta varten. ALS on liikehermoja rappeuttava sairaus.
Lady Gaga ja jäävesisaavi. (Kuvakaappaus). Video on katsottavissa Lady Gagan Instagramissa.
Ricky Martin. Linkki.
Conchita Wurst osallistui haasteeseen. Linkki videoon .
Kooste jalkapalloilijoiden panoksesta. Linkki videoon.
Justin Bieber otti haasteen vastaan. (Kuvakaappaus Instagram-videosta Justin Bieberin tililtä.)
Brittiläinen realitysaippuatähti Dan Osborne osallistui aatamin asussa (kuvakaappaus). Video löytyy tähtösen Instagram-tililtä.

Tags: viihde Ice Bucket Jäävesi-haaste

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Brittipoppari tahtoo Grinderin loppua

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Brittiläinen 22-vuotias pop-laulaja Sam Smith on sinkku ja etsii elmäänsä miestä. Hän toteaa, että Grindristä ei oikeaa miestä löydy.

Brittiläisen Metro-lehden haastattelussa superhitin Stay With Me laulaja Sam Smith kertoo olevansa sinkku, mutta että hän ei koe älypuhelinsovelluksia keinona löytää elämänsä mies. Smithin mielestä Grindr ja Tinder pilaavat romantiikan.
"Sovellukset saavat meidät unohtamaan keskustelutaidon ja taidon tutustua ihmisiin", Smith sanoo.
Deittisovelluksissa ulkonäkö saa laulajan mielestä kohtuuttoman suuren merkityksen. Mikään ei korvaa juttelemista kasvokkain, ulkonäkö ei takaa mitään.
"Kokemukseni mukaan parhaimman näköiset ihmiset, joiden kanssa olen ollut treffeillä ovat myös tyhmimpiä".
"Lopettakaa Grindrin ja Tinderin käyttö", Sam Smith toteaa. Laulaja on itse nyt hiljattain tapaillut miestä, joka ei löytynyt deittisovellusten avulla.
Sam Smithin hitti Stay With Me, liveversiossa mukana Mary J. Blige. Linkki.

Tags: viihde

Comments (0)  
 Report