97.405 members 3.847 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 7/30
Coyotes Bar
Gaymap
Manchester 7/30
Axm bar
Gaymap
Edinburgh 7/30
G H Q
Gaymap
Manchester 7/30
Taurus Bar & Rest…
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta sivustollamme QX.se ja suomeksi tässä blogissa.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalat Helsingissä ja Tukholmassa.

Osallistu keskusteluun!
- Facebook.com/qxsuomi
- Twitter.com/qxsuomi
- Instagrammissa qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Transsukupuolisuus ehkä pois listalta

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Transsukupuolisuus saatetaan poistaa Maailman terveysjärjestö WHO:n listauksesta, jossa se määritellään mielisairaudeksi. Kyseessä on kansainvälinen yleisessä käytössä oleva ICD-luokitus.
Marssijat translain puolesta Helsingin Pride-kulkueessa viime vuonna. Lain muutosta odotetaan yhä.
WHO valmistelee parhaillaan päivitystä nyt 1990-luvun alussa tehtyyn ICD-luokitukseensa. Uuden listauksen on määrä olla valmis hyväksyttäväksi 2018.
Tällä hetkellä transsukupuolisuus määritellään mielenterveyden ja käyttäymisen häiriöksi.
Transsukupuolisten henkilöiden sukupuoli on toinen kuin heille syntymässä oletettu. Usein henkilö pyrkii korjaamaan kehoaan vastaamaan omaa kokemustaan.
Lähde: HS.fi

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Prinssi innosti HIV-testiin

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Prinssi Harry kävi HIV-testissä ja innosti esimerkilään muita. Kuninkaallisen perheen Facebook-sivulla 14. heinäkuuta julkaistiin päivitys ja video prinssin HIV-testissä käynnistä.
Kuva: The Royal Family Channel

Prinssi Harryn kerrotaan päivityksessä menneen testiin poistaakseen kynnyksen käydä testissä. Kunnes jokainen suhtautuu rennosti HIV-testiin, riippumatta siitä kuuluuko riskiryhmään vai ei, HIV-testin leima ja pelko jatkuvat ja tautitapaukset eivät vähene, todetaan päivityksessä.
HIV-tartunnat ovat Briteissä olleet kasvussa huolimatta vuosien työstä. Yhtenä suurimpana syynä on se, että jopa 17% HIV-positiivista henkilöistä ei tiedä kantavansa virusta ja levittää sitä eteenpäin.
Prinssin testauksen jälkeen uuden kotitestin tilaukset viisinkertaistuivat.
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Homofobian hinta on mielettömän suuri

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Inhimillisen kärsimyksen lisäksi homofobia tulee myös taloudelle kalliiksi. Tähän tulokseen on tullut YK:n tutkija Erik Lamontagne. Pelkästään länsimaissa menetetään yli 45 miljardia euroa bruttokansantuotteesta joka vuosi.
Lamontagnen vielä julkaisemattoman tutkimuksen mukaan homofobinen lainsäädäntö ja sosiaaliset normit voivat aiheuttaa Länsi-Euroopan valtioille ja Pohjois-Amerikalle 45 miljardin euron menetykset bruttokansantuotteeseen joka vuosi. Saharan eteläpuolisissa maissa menetys voi olla jopa 4,5 miljardia euroa. Maailmanlaajuinen kustannus voi olla jopa 108,5 miljardia euroa.
Eri tekijät, kuten syrjivät palkkakäytännöt, epätasa-arvoinen palkkaus ja lyhyempi eliniänodote aiheuttavat sen, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset eivät ehkä ansaitse kuten heidän pitäisi - ja se hidastaa maailmantaloutta vuosittain tähtitieteellisellä summalla.
Tämä on silti vasta alkuasetelma. Lamontagnen tulokset perustuvat vain homomiehiin ja muihin miehiin, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa.
- Nämä luvut aliarvioivat seksuaalisen suuntautumisen leiman todellisen kustannuksen, Lamontagne sanoi sähköpostissa Business Insideri -lehdelle.
- Luvu olisivat suuremmat, jos voisimme laskea mukaan LBTI:t ja feminiiniset miehet.
Transsukupuolisista ei ole riittävästi dataa, ja se rajoittaa tutkimusta, Lamontange sanoo ja kertoo yrittävänsä huomioida heidät tulevassa mallissa.
Homofobia voi aiheittaa pienemmät tuot ja vähemmän työmahdollisuuksia. Tämä taas tarkoittaa vähemmän rahaa valtion bruttokansantuotteeseen.
Tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa homo- ja bi-miehet ansaitsevat 10 - 32 prosenttia vähemmän kuin yhtä pätevät heteromiehet. Toisen tutkimuksen mukaan naiset, joiden epäiltiin kuuluvan seksuaalivähemmistöihin työhakemuksensa perusteella, saivat 30 prosenttia harvemmin kutsun jatkoon. Yhdysvalloissa on yhä myös osalvaltioita, joissa työstään voi saada potkut seksuaalisen suuntautumisen perusteella.
Seksuaalivähemmistöjen syrjintä on myös yhdistetty lyhyempään elinikään. Leimautuminen aiheuttaa mielenterveyden ongelmia ja altistaa itsemurhayrityksille valtaväestöä useammin. Lisäksi voi joutua viharikoksen uhriksi. Osassa maailman valtiosta homoseksuaalisuudesta voidaan tuomita vankilaan ja 10 maassa siitä voidaan tuomita kuolemaan.
- Ekonomistille eliniänodote on elämä, jolla voi ansaita rahaa, Lemontagne toteaa.

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Arabiankielinen homolehti nosti raivon

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Ensimmäinen arabiankielellä julkaistu homolehti on nostanut raivon Lähi-Idässä. Lehden perustajat ovat saaneet tappouhkauksia ja heidät on uhattu viedä oikeuteen arabiankielisen julkaisun vuoksi.

 Ympäri maailmaa tulleet kommentit sen sijaan ylistivät arabiankielistä julkaisua lhbti-oikeuksien merkkipaaluna.
Kyseessä on Jordaniassa tehty onlinelehti, joka on aikaisemmin julkaistu englanninkielisenä. Touko-kesäkuun numero on ensimmäinen, joka julkaistiin myös arabiaksi lehden yhdeksän vuotisen historian aikana. Lehden perustaja Khalid Abdel-Hadi kertoi Raseef22-lehden haastattelussa, että syy julkaisun englanninkielisyyteen oli juuri pelko reaktiosta ja siksi julkaisu on tähän asti ilmestynyt vain englanninkielisenä.
- Monet homot (Lähi-Idässä) osaavat lukea vain arabiaa ja he toivoivat, että teemme arabiankielisen julkaisun, Abdel-Hadi kertoo.
Arabiankielinen artikkeli haastattelusta levisi nopeasti arabiankielisissä maissa ja keräsi lukuisia vihaisia kommenteja, kuten Abdel-Hadi oli pelännytkin.
 Jordanian mediaa valvova viranomainen julkaisi lausunnon, jonka mukaan My Kalia ei ole rekisteröity ja jos julkaisu painetaan, asia käsitellään oikeudessa.
Lehteä on syytetty kommenteissa ja mediassa yleisön provosoinnista ja väitetty, että julkaisu olisi länsimaiden rahoittama ja tarkoituksena on istuttaa homoseksuaalisuus Lähi-Itään.
Lähteet: My Kali, GSN

Tags: yhteiskunta


Hands - Orlandon uhrien muistolle

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
 Adam Lambert, Britney Spear, Jennifer Lopez, P!nk ovat yhdessä monen muun tähden kanssa tehneet kappaleen Hands Orlandon uhreille.
Joukko poptähtiä on julkaissut laulun Pulse homoklubille tehdyssä iskussa menehtyneiden muistoksi. Kappaleella ovat mukana: Mary J. Blige, Jason Derulo, Britney Spears, Tyler Glenn, Selena Gomez, Halsey, Ty Herndon, Imagine Dragons,
Juanes, Adam Lambert, Mary Lambert, Jennifer Lopez, the Trans Chorus of Los Angeles, Kacey Musgraves, MNEK, Alex Newell, P!nk, Prince Royce, Nate Ruess, RuPaul, Troye Sivan, Jussie Smollett, Gwen Stefani, Meghan Trainor. Kappaleen tuotot menevät iskun uhreille perustettuun rahastoon ja kahelle muulle järjestölle. (Kuva: Interscope Records)
Koskettavalla videolla tunnetut tubettajat esiintyvät kappaleen sanat kämmeniinsä kirjoitettuina. Videolla on mukana myös kolme iskusta selviytynyttä ja kuvia uhrien perheistä.
Lähteet: QX.se, Vulture.com

Tags: kulttuuri


Vihapuheen tilalle on tullut sotapuhetta

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Porissa on tänään keskiviikkona keskusteltu suomalaisen yhteiskunnan arvopohjasta ja sen muutoksista.
Kuvituskuva, kuva: Sami Montell
Suomalaisille tärkeimmät arvot ovat rehellisyys, auttamisen halu ja anteeksianto, sosiaalipsykologian emeritusprofessori Klaus Helkaman tutkimuksen mukaan.
Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtajan Aino-Kaisa Pekosen mielestä nykyilmapiirissä hyökätään helposti ja provosoidaan, hänen mukaansa vihapuheen tilalle on tullut sotapuhetta. Pekonen kaipaisinkin yhteiskunnalliseen keskusteluun enemmän vastaantuloa.
Setan hallituksen jäsen Emil Bulut toi esiin arvojännitteen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ja maahanmuuttajien välillä.
– Maahan­muut­ta­jien parissa voi olla homofobiaa lietsovia puheenvuoroja, ja seksu­aa­li­vä­hem­mis­töjen parissa tästä syystä muuka­lais­vihaa, Bulut sanoi Suomenmaan mukaan.
Seta ry järjesti yhdessä Suomi Areenan kanssa keskustelun arvoista Suomessa. Keskustelumassa olivat kansanedustajat Aino-Kaisa Pekonen ja Matti Vanhanen, Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Anna Munsterhjelm ja Seta ry:n hallituksen jäsen Emil Bulut. Keskustelua veti Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio.
Keskustelusta on Linda Saukko-Raudan hieno visualisointi.

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Tue suomen ensimmäistä homoelokuvaa

QX-Sami  (updated by QX-Sami)

Suomen tiettävästi ensimmäinen kokopitkä LGBTQ-elokuva tarvitsee joukkorahoitusta toteutukseen. Elokuva kertoo kahden eri kulttuurista olevan miehen romanssista suomalaisessa järvimaisemassa.

Pariisissa opiskeleva Leevi on palannut kesäksi Suomeen auttamaan isäänsä kunnostamaan ränsistynyttä kesämökkiä myyntikuntoon. Isän ja Leevin välit ovat viilenneet pojan aikuistumisen ja äidin kuoleman myötä, eikä taiteellinen poika vastaa isän odotuksia suomalaisesta miehisyydestä. Auttamaan on palkattu myös syyrialainen rakennusmies Tareq.

 Kahden nuoren miehen välille kehittyy yhteys ja kiihkeä suhde. Rakkautta varjostavat isän suhtautuminen, Leevin opintojen jatkuminen ulkomailla ja Tareqin monimutkainen suhde perheeseensä. Voivatko vähemmistöt löytää kestävän onnen nyky-Suomessa?

Elokuvan luonnehditaan olevan realistisella, miltei dokumentaarisella, otteella toteutettu ajankohtainen romanttinen draama.

Elokuva käsittelee kolmen päähenkilönsä kautta kansalaisidentiteetin, miehisyyden ja seksuaalisuuden yhtymäkohtia sekä kotimaastasta pakeneminesta.

Elokuva tarkastelee Suomea ja suomalaisuutta useasta näkökulmasta-  Se luotaa suomalaisten omia ennakkoluuloja sekä valtaväestöä että vähemmistöjä kohtaan.

Elokuva kuvataan Savitaipaleella Etelä-Karjalassa. Elokuva valmistunee keväällä 2017. Tähtäimessä ovat pääsääntöisesti Suomen pääelokuvafestivaalit ja kansainväliset LGBT-elokuvafestivaalit. Tavoitteena on myös mahdollinen kansainvälinen VOD-levitys sekä TV-esitys Suomessa.

Tareqin roolissa näyttelee Abed Kabbani (kuvassa ylhäällä), joka on oikeastikin kotoisin Syyriasta. Leeviä esittää Janne Puustinen (kuvassa alempana). Elokuvan käsikirjoittaa ja ohjaa Mikko Mäkelä. Tuottajana on Jarno Pimperi, joka on tuttu Helsingin Gayteatterista ja tv- ja elokuvarooleista.

 

Elokuvalle voi antaa rahoitusta täällä.

 

Katso elokuvan tuotannon esittelyvideo.

 

Oikaistu: Elokuvan tuottajana oli tietolähteen virheen vuoksi mainittu väärä henkilö

Tags: kulttuuri


Priden villi jälkipyykki

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Pian viime lauantain Helsingin pridekulkueen jälkeen nousi suuri kohu kulkueessa virkapuvussaan marssineesta ylikersantti Juho Pylvänäisestä. Kommentointi asiassa räjähti sosiaalisessa mediassa.
Kiista tiivistyy siihen onko pridekulkue mielenosoitus tai ylipäänsä sellainen kannanotto, joka voidaan mieltää poliittiseksi. Ja eihän se ole. Sellaiseksi sitä kuitenkin yritetään värittää ja sitä kautta tuomita osallistuminen virka-asussa. Pridessa kyse on ihmisoikeuksista, ei politiikasta tai etujen ajamisesta.
Hämmennystä lisäsivät puolustusvoimien hapuilevat kannanotot. Ensin tuli tiistaina julkisuuteen YleX:n puolustusvoimien tiedottaja Henrik Gahmbergin kannanotto.
- Emme näe tarkoituksenmukaisena ja suotavana, että yksittäinen sotilas esiintyisi sotilaspuvussa vapaa-ajalla vastaavanlaisissa tilaisuuksissa, koska silloin sen perusteella sotilaan käyttäytymisellä ja esiintymisellä luodaan vastaavalla tavalla kuvaa puolustusvoimista.
Meni yö ja koitti keskiviikko. Puolustusvoimien viestintäjohtaja Jan Engström tarkensi edellisen päivän lausuntoa, joka katsottiin tarpeettoman tiukaksi, pridekulkueeseen osallistuminen on jokaisen sotilaan omassa harkinnassa. Perusteluna oli juurikin se, että pride ei ole lähtökohtaisesti mielenilmauksellinen.
Ilta-Sanomille antamassaa lausunnon tarkennuksessa Engström toteaa silti, että puolustusvoimat ei osallistuisi prideen viranomaisena, koska se ei kuulu puolustusvoimien lakisääteisiin tehtäviin.
Toivottavasti tämäkin seikka tarkentuu ja valtion virka-asuissa marssivat tulevat osaksi pridekulkuetta Suomessakin. Ruotsissa sekä poliisi että puolustusvoimat osallistuvat prideen virallisina tahoina.
Ylikersantti Juho Pylvänäinen otti marssillaan kantaa syrjivää ja homovastaisuutta viljelevää armeijakulttuuria kohtaan. Eikä suotta, kuten saimme tässä sopassa huomata.
Juho Pylvänäinen puolustusvoimien virka-asussa ja vielä sateenkaarilippu kädessään. Kuva: Instagram/Helsinki Pride
Monissa muissa maissa armeijan henkilökunnan osallistuminen pridekulkueisiin on jo tapa. Miten Suomi voi tässä olla eri leiriä? Kuvassa Ruotsin puolustusvoimien henkilökuntaa Karlskronan pridekulkueessa 2015. Kuva: Mats Nordström
Lähteet: Yle.fi

Tags: yhteiskunta pride

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Uusia drag-artisteja etsitään kilpailuun

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Pitkästä aikaa järjestettävä Drag Show Artist -kilpailu etsii hakijoita. Edellisen kerran kilpailu järjestettiin syksyllä 2012.
- Kilpailussa haetaan Drag Show -esiintyjää, ei niinkään pelkkää kaunista Drag -missiä, kertoo Mega Paula eli kilpailun tuottaja Juha Rastas.
- Uusia jännittäviä ja erikoisia persoonia on aina kiva saada kisaan mukaan, toteaa Juha.
Mutta mitä voittajalta sitten vaaditaan?
- Peruukin suuruudella eikä koron korkeudella ole suurinta merkitystä tässä kilpailussa. Esiintymistaito, karisma ja muuntautumiskyky on se mihin tuomaristo kiinnittää huomiota ja ne seikat ovat kyllä ratkaisseet aiemmat voittajat, tiivistää Juha.
Kilpailun ovat aikaisemmin voittaneet Laila-Annikki Koivunen 2009, Linnea Von Kattendam 2010, Chiquita 2008 ja 2011 ja Valtsu 2012.
Kilpailuun voi ilmoittautua täällä.
Drag Show Artist -kilpailu perjantaina 16.9.2016 Herculeksessa. Lippujen ennakkomyynti alkaa 8.8.2016.
Drag Show Artist -kilpailun tuomarit 2010: Jorma Uotinen, Janne Kataja, Paula Lehtomäki, Heidi Luumi, Petri Lehtinen, Helena Ahti-Hallberg, Maria Sid. Kuvat: Mega Paula

Tags: kulttuuri


Suomalainen alkkaribrändi tukee prideja

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Suomalainen alusvaatebrändi The Other Danish Guy on Kölnin Priden pääyhteistyökumppani. Kyseessä on brändin ensimmäinen mallisto, joka lanseerattiin viime viikolla Saksassa Kölnin Pride-tapahtuman yhteydessä.
Brändi on tehnyt kolmivuotisen yhteistyösopimuksen CSD Colognen, sen mediakumppani GoPinkColognen ja Jugend Gegen Aids -järjestön kanssa. Tommi Lähden, toinen omistajista, kertoo, että brändin tarinan lähteneen sattumasta. Toisen perustajan Matti Pesosen mukaan kilpailua on turha pelätä. Suomen markkinan pienuuden takia yhtiö päätti ottaa startin Keski-Euroopasta. Tapahtuman aikataulu osui hyvin yhteen ensimmäisen tuotantoerän valmistumisen kanssa.
Kölnin Pride kuuluu Euroopan suurimpiin, kävijöitä on yli miljoona. Samaan aikaan vietettiin myös Helsinki Pridea ja Helsingin Eurogameseja. Markkinoita olisi voinut ehkä polkea käyntiin kotimaassakin.
Kuva: The Other Danish Guy/Facebook
Lähde: M&M

Tags: muoti

Digg entry (0 memb.)  
 Report