96.652 members 4.782 online
Log in Become a member
Qruiser
Vaasan SETA ry
Sähly Innebandy …
Blogg
Manchester 8/28
Coyotes Bar
Gaymap
Manchester 8/28
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
London 8/28
Eagle London
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta sivustollamme QX.se ja suomeksi tässä blogissa.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalat Helsingissä ja Tukholmassa.

Osallistu keskusteluun!
- Facebook.com/qxsuomi
- Twitter.com/qxsuomi
- Instagrammissa qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Sápmi Pride alkaa tänään Kautokeinossa

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Loppuviikko Kautokeinossa sujuu pridetunnelmissa. Tapahtuma siirrettiin Inarista Kautokeinoon.
Tänä vuonna tapahtuma on Inarin sijaan Kautakeinossa, koska Kautakeinon seurakunta kieltäytyy vihkimästä samaa sukupuolta olevia pareja, siksi Priden järjestäminen juuri siellä katsottiin tärkeäksi.
Sápmi Priden järjestelyissä on mukana tänä vuonna myös Sámi nuorten järjestö. Ohjelma löytyy tapahtuman Facebok-sivulta.

Tags: pride


Hankoon Prideen viikonloppuna

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Pride valtaa Hangon tulevana viikonloppuna. Ohjelma alkaa perjantaina klo 18 opastetulla kävelykierroksella. Kesäinen ristely starttaa heti perään.
Kuva: Hanko Pride/Facebook
Lauantaina on myös Lasten Pride heti kello 10 alkaen. Kulkue lähtee liikkelle yhdeltä ja päivään mahtuu musiikkia ja vaahtobileet rannalla. Ohjelmaa riittää sunnuntaihin iltapäivään asti.
Katso ohjelma Hanko Priden sivuilta.
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Homodraama jatkuu elokuvassa

QX-Sami
HBO:n Looking jatkuu elokuvassa. Looking: The Movie on katsovissa HBO Nordicilla. Elokuva jatkaa siitä, mihin sarjan toinen kausi päättyi.
Kuva: Hbo Nordic
Homojen Sinkkuelämäksi luonnehdittu sarja kertoi kolmen miehen ystävydestä ja ihmissuhteista San Francisossa. Elokuvassa Patrick palaa kaupunkiin liki vuoden poissaolon jälkeen juhlimaan ystäviensä kanssa. Paluunsa myötä Patrick joutuu käsittelemään taakseen jättämänsä suhteen kiemuroita ja tekemään vaikeita ratkaisuja.
Kuva: Hbo Nordic
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

HS: Tupakaverin homous ei enää ongelma

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Helsingin Sanomat selvitti alokkaiden suhtautumista homoihin. Haastatteluun osallistui tuvallinen alokkaita Haminan varuskunnassa.

Päivän Helsingin Sanomissa helsinkiläinen Lasse Pipinen muistelee armeija-aikojaan vuonna 1998. "Ei olisi ikinä tullut mieleen kertoa armeijassa, että olen homo", Lasse kertoo HS:lle. Hän ei usko, että kaapista tulosta olisi seurannut mitään ikävää, mutta ei kuitenkaan ottanut riskiä. Lasse uskoo, että nykyään tilanne on parantunut ja vuosituhannen taitteessa syntyneille nyt nuorille aikuisille toisen seksuaalisella suuntautumisella ei ole väliä.
Helsingin Sanomien haastattelemat kahdeksan heinäkuussa asepalveluksen aloittanutta nuorta eivät kokeneet tupakaverin homoutta ongelmana. Yleisin toteamus oli, että "jokainen saa olla sellainen kuin on".
Puolustusvoimissa on alattu herätä siihen, että seksuaalivähemmistöjemme edustajia on tuettava asepalveluksen aikana. Varusmiesten kouluttajien uudet ohjeet valmistuivat vuosi sitten. Varusmiehet saavat yhteensä kolmen tunnin koulutuksen tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta, kiusaamisesta ja syrjimättömyydestä.
- Jokaisen alokkaan pitäisi koulutuksen perusteella tietää, miten toimia, jos hän ei tule kohdelluksi yhdenveroisesti, sanoi Pääesikunnasta verkkoviestinnän päällikkö Anna Lind HS:lle.
Lähde: HS.fi

Tags: yhteiskunta


Onni kertoo homoista - ja mediasta

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Pekka Hiltusen uutuusromaani on tarina kahdesta asiasta seksuaalivähemmistöjen asemasta ja mediasta, niiden muutoksesta 90-luvulta eteenpäin.
Kuva: Pertti Nisonen
Pekka Hiltunen on toimittaja itsekin ja työskentelee Mondo-lehden toimituspäällikkönä. Hänen esikoisteoksensa Vilpittömästi sinun (2011) oli arvostelumenestys ja palkittu teos, jonka käännösoikeudet on myyty jo kuuteen maahan.
Onni on teräväkärkinen aikalaisromaani, riemukas kertomus Rovaniemen homoista ja Helsingin mediasta ja globaalia glooria tavoittelevasta Youtube-sukupolvesta.
Kirjan alussa homot ja lesbot piileskelevät pimeässä kellarissa Setan kerhotilassa. Pohjoisen miehet eivät ole häveliäitä. Kyrpäjutuissa ei säästellä. Matkalla kohti nykypäivää osa murtuu.
Onni on myös kertomus työelämän muutoksesta media-alalla. Toimittajien tehtävä on suoltaa "sitä jumalatonta, perkeleellistä viihdyttämisen ja nänneäisten keskustelujen tauhkaa, jota tungetaan verkkoon ja somekanaviin".
Onni on myynnissä ja kirjailijan Facebook-sivulla on tarjous sähkökirjasta.
Lähteet: hs.fi, kirja.fi

Tags: kulttuuri


Pulse-yökerhosta ehkä muistomerkki

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Orlandon surunäyttämö Pulse-yökerho saatetaan jättää koskemattomaksi. Orlandon pormestari Buddy Dyer kaavailee Pulsesta pysyvää muistomerkkiä.
Kuva: Loren Elliott / Ap / TT
Monta näkemysta on esitetty siitä, mitä pitäisi tehdä gayklubi Pulselle, missä 49 ihmistä ammuttiin kaksi kuukautta sitten.
- Meidän on päätettävä ajanjaksosta, jonka Pulse pidetään täysin koskemattomana kunnes pystytämme muistomerkin. Paikalle tulee jatkossakin väkeä katsomaan tilaa, miltä se näyttää, sanoo pormestari Dyer ja jatkaa, että nyt ei ole vielä aika ottaa paineita siitä, miltä tuleva muistomerkki näyttäisi.
- Ihmisiä matkustaa paikalle ympäri maailman. Olen oikeasti hieman yllättynyt siitä, miten monta vierailijaa meillä on ollut, Dyer jatkaa.
Lähde: QX.se
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Lahti Pridea juhlitaan koko ensi viikko

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Elokuu alkaa Lahti Pridella, joka kestää koko viikon maanantaista sunnuntaihin. Tapahtuman järjestää Lahden Seta ry. Pride-kahvila avatiin jo heinäkuun alussa ja on saanut hyvää palautetta.
Lahdessa priden teemana on Mielenterveyttä kaikille ja aiheeseen liittyen on useita tapahtumia ja puheenvuoroja.
Kuva Kainuun Prideilta. Kuva: Lahden Seta / Facebook.
Lahti Pride huipentuu ensi lauantaina kulkueeseen klo 13 alkaen, puistojuhlaan Pikku-Vesijärjven luona ja burleskiteemaisiin iltabileisiin Mugissa. Kulkueeseen suositellaan mahdollisimman värikästä pukeutumista. Iltabileisiin on liput ostettava etukäteen.
Lähteet: Lahti PrideUusi Lahti

Tags: yhteiskunta pride


Transsukupuolisuus ehkä pois listalta

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Transsukupuolisuus saatetaan poistaa Maailman terveysjärjestö WHO:n listauksesta, jossa se määritellään mielisairaudeksi. Kyseessä on kansainvälinen yleisessä käytössä oleva ICD-luokitus.
Marssijat translain puolesta Helsingin Pride-kulkueessa viime vuonna. Lain muutosta odotetaan yhä.
WHO valmistelee parhaillaan päivitystä nyt 1990-luvun alussa tehtyyn ICD-luokitukseensa. Uuden listauksen on määrä olla valmis hyväksyttäväksi 2018.
Tällä hetkellä transsukupuolisuus määritellään mielenterveyden ja käyttäymisen häiriöksi.
Transsukupuolisten henkilöiden sukupuoli on toinen kuin heille syntymässä oletettu. Usein henkilö pyrkii korjaamaan kehoaan vastaamaan omaa kokemustaan.
Lähde: HS.fi

Tags: yhteiskunta


Prinssi innosti HIV-testiin

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Prinssi Harry kävi HIV-testissä ja innosti esimerkilään muita. Kuninkaallisen perheen Facebook-sivulla 14. heinäkuuta julkaistiin päivitys ja video prinssin HIV-testissä käynnistä.
Kuva: The Royal Family Channel

Prinssi Harryn kerrotaan päivityksessä menneen testiin poistaakseen kynnyksen käydä testissä. Kunnes jokainen suhtautuu rennosti HIV-testiin, riippumatta siitä kuuluuko riskiryhmään vai ei, HIV-testin leima ja pelko jatkuvat ja tautitapaukset eivät vähene, todetaan päivityksessä.
HIV-tartunnat ovat Briteissä olleet kasvussa huolimatta vuosien työstä. Yhtenä suurimpana syynä on se, että jopa 17% HIV-positiivista henkilöistä ei tiedä kantavansa virusta ja levittää sitä eteenpäin.
Prinssin testauksen jälkeen uuden kotitestin tilaukset viisinkertaistuivat.
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Homofobian hinta on mielettömän suuri

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Inhimillisen kärsimyksen lisäksi homofobia tulee myös taloudelle kalliiksi. Tähän tulokseen on tullut YK:n tutkija Erik Lamontagne. Pelkästään länsimaissa menetetään yli 45 miljardia euroa bruttokansantuotteesta joka vuosi.
Lamontagnen vielä julkaisemattoman tutkimuksen mukaan homofobinen lainsäädäntö ja sosiaaliset normit voivat aiheuttaa Länsi-Euroopan valtioille ja Pohjois-Amerikalle 45 miljardin euron menetykset bruttokansantuotteeseen joka vuosi. Saharan eteläpuolisissa maissa menetys voi olla jopa 4,5 miljardia euroa. Maailmanlaajuinen kustannus voi olla jopa 108,5 miljardia euroa.
Eri tekijät, kuten syrjivät palkkakäytännöt, epätasa-arvoinen palkkaus ja lyhyempi eliniänodote aiheuttavat sen, että seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset eivät ehkä ansaitse kuten heidän pitäisi - ja se hidastaa maailmantaloutta vuosittain tähtitieteellisellä summalla.
Tämä on silti vasta alkuasetelma. Lamontagnen tulokset perustuvat vain homomiehiin ja muihin miehiin, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa.
- Nämä luvut aliarvioivat seksuaalisen suuntautumisen leiman todellisen kustannuksen, Lamontagne sanoi sähköpostissa Business Insideri -lehdelle.
- Luvu olisivat suuremmat, jos voisimme laskea mukaan LBTI:t ja feminiiniset miehet.
Transsukupuolisista ei ole riittävästi dataa, ja se rajoittaa tutkimusta, Lamontange sanoo ja kertoo yrittävänsä huomioida heidät tulevassa mallissa.
Homofobia voi aiheittaa pienemmät tuot ja vähemmän työmahdollisuuksia. Tämä taas tarkoittaa vähemmän rahaa valtion bruttokansantuotteeseen.
Tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa homo- ja bi-miehet ansaitsevat 10 - 32 prosenttia vähemmän kuin yhtä pätevät heteromiehet. Toisen tutkimuksen mukaan naiset, joiden epäiltiin kuuluvan seksuaalivähemmistöihin työhakemuksensa perusteella, saivat 30 prosenttia harvemmin kutsun jatkoon. Yhdysvalloissa on yhä myös osalvaltioita, joissa työstään voi saada potkut seksuaalisen suuntautumisen perusteella.
Seksuaalivähemmistöjen syrjintä on myös yhdistetty lyhyempään elinikään. Leimautuminen aiheuttaa mielenterveyden ongelmia ja altistaa itsemurhayrityksille valtaväestöä useammin. Lisäksi voi joutua viharikoksen uhriksi. Osassa maailman valtiosta homoseksuaalisuudesta voidaan tuomita vankilaan ja 10 maassa siitä voidaan tuomita kuolemaan.
- Ekonomistille eliniänodote on elämä, jolla voi ansaita rahaa, Lemontagne toteaa.

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report