102.843 members 5.645 online
Log in Become a member
Qruiser
Caralalos
high school.
Blogg
Edinburgh 9/23
G H Q
Gaymap
Bath 9/23
Leigh House
Gaymap
Manchester 9/23
Legends & The…
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalan.

Osallistu keskusteluun!
- facebook.com/qxsuomi
- twitter.com/qxsuomi
- Instagram qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Other sites
QX GayMap
QX på svenska
Webb-hinnasto Suomi
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Tänään on biseksuaalisuuden päivä

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Syyskuun 23. päivä on biseksuaalisuuden päivä. Päivän tarkoituksena on, että biseksuaalien yhteisö, heidän ystävänsä ja tukijansa tunnustavat ja juhlistavat biseksuaalisuutta, sen historiaa, yhteisöä ja kulttuuria ja kaikkia biseksuaaleja läheisiään.
Biseksuaalisuuden päivää on vietetty vuodesta 1999 alkaen, ensin Yhdysvalloissa.
Huffington Post on päivän kunniaksi kerännyt listaan 28 biseksuaalia julkisuuden henkilöä. Listalta löytyvät mm. Magan Fox, Billie Joe Armstrong, David Bowie, Angelina Jolie, Drew Barrymore, Lady Gaga, Kesha, Fergie, Pete Townshend.

Tags: viihde

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Stubbille vetoomus translaista

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt Transgender Europe, ILGA-Eurooppa ja Amnesty International ovat vedonneet pääministeri Stubbiin Suomen translain uudistamisesta itsemääräämisoikeusperustaisesti.
Järjestöjen kirjeessä todetaan, että Suomen translaista on poistettava lisääntymiskyvyttömyys- ja naimattomuusvaatimusten lisäksi 18-vuoden ikäraja ja lääketieteellinen selvitys sukupuolen juridisen vahvistamisen ehdoista.
Translain katsotaan loukkaavan ihmisoikeuksia
Maanantaina myös kotimaiset ihmisoikeustoimijat Seta, Sateenkaariperheet, Trasek, Ihmisoikeusliitto ja Amnestyn Suomen osasto tapasivat pääministeriä. Järjestöt esittivät toiveen, että pääministeri varmistaa, että translakiuudistus ehditään käsitellä tällä vaalikaudella.
Tapaamisessa luovutettiin myös Amnestyn translakia koskeva valokuvavetoomus. (Kuva)
Pääministeri kiitti keskustelun olleen hyödyllinen ja kertoi hallituksensa vievän translain uudistusta eteenpäin mahdollisimman paljon.

Tags: yhteiskunta trans

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Pojat mekoissa transtytön puolesta

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Koulun virkailijat rankaisivat Rio de Janeirossa transtyttöä, koska hän käytti mekkoa. Yhdeksän päivää tapahtuneen jälkeen 17-vuotiaan Maria Munizin luokkatoverit päättivät protestoida. Sekä mies-, että naispuoleiset opiskelijat pitäisivät mekkoa koulussa samana päivänä.
Pian hänen luokkakavereidensa tempauksen jälkeen Muniz saikin kuulla, että koulun asettamat rangaistukset on kumottu. Pedro II koulun rehtori kertoi brasilialaiselle Globo-lehdelle, että koulu harkitsee pukukoodin löysentämistä.
Protestin jälkeen valokuva koulun oppilaista mekoissaan on levinnyt sosiaalisessa mediassa tunnisteella #VouDeSaia.
- Minua on aina opetettu koulussa, että tulisi hyväksyä itsensä, kertoi Muniz Orange Newsille.
Maria Muniz oli aikaisemmin nimeltään Mario Muniz. Hän kertoi aina aikaisemmin käyttäneensä housuja, mutta tunsi olevansa alistettu. Pukeutumalla mekkoon hän päätti tulla ulos kaapista.
Brasilialaiset opiskelijat mekkoprotestissaan. Kuva: Twitter
Aiheesta uutisoivat mm. orange.co.uk, advocate.com

Tags: yhteiskunta trans

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Turku Pride houkutteli mukaan yli 3 000

QX-Suomi

Tapahtumaan ilmoittautui ennakkoon 2800 ihmistä. Poliisin mukaan kokonaismäärä nousi noin 3 500 osallistujaan. Rauhanomainen mielenosoitus kulki Taidemuseonmäeltä Kupittaalle ilman välikohtauksia.

Järjestäjien mukaan suomalainen yhteiskunta on vielä kaukana eri seksuaalisuuksien ja sukupuolten yhdenvertaisuuden tunnustamisesta. Mielenosoituksessa nostettiin esiin translaki ja aloite avioliittolain uudistamisesta.

www.ts.fi

Tags: politiikka yhteiskunta


Törkylento laskeutuu pian Helsinkiin

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Lentoemo nimeltä Pam Ann on australialaisen komediennen Caroline Reidin 1990-luvun lopulla luoma stand up -hahmo. Pam Annin esitykset ovat hulvatonta ja räävitöntä irrottelua. Vitsien lähteenä ovat lentokonehenkilökunta, lentäminen, eri lentoyhtiöiden julkisuuskuva ja tietysti matkustajat. Komedienne on vuosien saatossa niittänyt suurta suosiota ympäri maailman. Pam Annin show kävi ensi kertaa Suomessa pari vuotta sitten.
Kuva: James and James
Tuore show, Plane Filthy, saapuu Helsinkiin 23. lokakuuta. Pam Ann vastasi lentojensa välissä QX:n kysymyksiin. Kuten Pam Ann Show, ovat myös tämä haastattelu kielletty alle 18-vuotialta.
Mikä oma huono lentokokemuksesi kääntyi viihdyttävimmäksi osaksi Pam Ann Showta?
P. Sketsi, jossa lentohenkilökunta juoksentelee keittiön ja kärryjen väliä ilman että touhulla olisi mitään pointtia, on ollut show’ni suosituimpia osia.
Lapsi itkee lennon aikana, mitä tekee Pam Ann?
P. Tukehduttaisin sen tyynyllä, jos voisin, mutta valitettavasti en voi, joten paras apu on sekoittaa unipillereitä maitoon.
Miten pitää kohdella ihmisiä, joilla ei ole lainkaan tapoja?
P: Visine-silmätipat ruoassa saavat heidät paskomaan housuihinsa.
Onko lentokapteenin ääni kuulutuksessa koskaan kuulostanut seksikkäältä?
P: Totta vitussa! Mikään ei ole parempaa kuin seksikäs saksalainen aksentti Berliinin-lennolla.
Kone on lähdössä ja turvavyöt kiinnitettyinä, mies, jolla on muhkea pullotus saa …?
P. Suihinoton.
Olet ollut Cherin lämppärinä. Do you believe in love?
P: En. Uskon kylläkin kunnon kymmentuumaiseen.
Paras romanssivinkki homomiehelle?
P. Kytke pois päältä se saatanan Grindr.
Mistä löytyyy homomiehelle nopeimmin kyyti: appiksesta, homoklubilta vai Pam Annin showsta?
P. Showni väliajalta. Tänä vuonna otin mukaan väliajan vain teitä homoja varten, jotta voitte tauolla lutkuttaa kullia ja tulla takaisin toiseen näytökseen.
Mitä on tarjoiluvaunussasi Helsinkiä varten?
P. Vodkaa ja kokaiinia

 

Pam Ann Plane Filthy European Tour 2014 Savoy-teatterissa 23. lokakuuta klo 20. Liput Lippupalvelusta alk. 36,50 € kpl.

Haastattelu: Sami Montell / QX. QX on Pam Annin kiertueen mediapartneri Suomessa.
Pam Annin videoterveiset suomalaisille.

Tags: viihde Pam Ann


Miestenklubi Stroke 5 v.

QX-Sami
Viisi vuotta sitten DJ Mr A:n luotsaama miehille suunnattu Stroke-klubi aloitti Kampissa Loop-baarissa. Sittemmin Stroke on nähnyt monta kotia ja villinnyt myös Munaristeilyllä.
Tänään Stroke-klubi viettää 5-vuotis juhlaansa Kalliossa Kuudes Linja ravintolan tiloissa. Deejiivieraana on Snax, soittolistalla housea, diskoa, funkkia ja klassikkoja.
Merkkipäivän kunniaksi klubilla juhlitaan pimeässä vain miesten kesken.
Stroke Underwear Party Munaristeilyllä pääsiäisenä 2010. Kuva: Sami Montell

Tags: viihde

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

t.A.T.u-laulaja kieltäisi homopoikansa

QX-Sami  (updated by QX-Sami)

Lauluduo t.A.T.u. flirttaili vuosituhannen vaihteessa lesbokuvastolla. All The Things She Said -hitin musiikkivideo herätti ristiriitaistakin huomiota ympäri maailman. Videolla laulajatytöt suutelevat univormuissaan sateessa. Lisää hittejä tuli, Not Gonna Get Us ja All About Us. Vuonna 2003 duo edusti Venäjää Euroviisuissa.

 

Kuva: tatugirls.com

 

 

Hiljattain toinen laulajista Yulia Volkova kertoi venäläisen TV-ohjelman haastattelussa, että voisi hyväksyä oman poikansa homoseksuaalisuutta. "Kieltäisin hänet. Miehen pitää olla tosimies. Lesbot ovat ok."

 

"Miehen pitää olla tosimies"

 

Laulaja yritti selittää kantaansa sanomalla, että vapaus ei ole miehelle samalla lailla hyvä asia ja että on esteettisesti paljon viehättävämpää nähdä yhdessä kaksi naista kuin kaksi miesta.

 

- Haluan sanoa, että en ole homoja vastaan. Minulla on monia homoystäviä. Mielestäni on edelleen parempi olla homo, kuin olla murhaaja, varas tai narkomaani. Jos näistä valitsee, on hieman parempi olla homo.

 

 

t.A.T.u-laulajat lesbosuudelmassa All The Things Said -videolla.

 

 

Aiheesta kirjoitti QX.se

Tags: viihde Venäjä


WAD Girls esiintyy Helsingissä

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
The WAD Girls on reilut 10 vuotta vanha dragshowryhmä Tukholmasta. He esiintyvät Helsingissä dtm:ssä tänään.
Helsingissä nähdää dragshown perinteitä kunnioittava show, joka on ladattu täyteen euroviisu- ja discohittejä, muutamia huumorin höystämiä numeroita sekä pari yllätystä suomalaiselle yleisölle.
The WAD Girls on perustettiin vuonna 2003 yhden viikonlopun pituiseksi jipoksi markkinoimaan Maailman Aids Päivää ja siihen liittyviä tapahtumia. Tarkoituksena oli hauskalla tavalla muistuttaa siitä, että HIV on edelleen läsnä, eivätkä siihen liittyvät ennakkoluulot ole vähentyneet saatika hävinneet. Yhden viikonlopun pituiseksi tarkoitettu markkinointijippo onnistui ja on nyt jatkunut jo yli 10 vuotta.
The WAD Girls koostuu neljästä viehättävästä kypsässä iässä olevasta neiti-ihmisestä: Miss Märtha Muskel, Miss Horatcia af Oralia, Mamma Dolores ja Granny Jasmine.
Ryhmä on koko toimintansa ajan kerännyt varoja ruotsalaiselle Posithiva Gruppenin tukisäätiölle. Tähän mennessä on kerätty jo lähes 45 000 euroa . The WAD Girls on ollut ehdolla QX Gay Gaalassa vuoden dragshowryhmäksi Ruotsissa 2005 ja 2013.

Tags: viihde


"Jääkiekossa ei ole homoja"

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Sosiaalisessa mediassa nousi eilen illalla kohu jääkiekkopersoona Juhani "Tami" Tammisen lausunnosta. Tamminen puhui ammattikorkeakoulu Metropolian Metrosport 2014 -tilaisuudessa Olympiastadionilla.
Keskustelutilaisuudessa mukana ollut Roope Salminen kertoi esittäneensä Tammiselle tilaisuudessa kysymyksen, "mistä johtuu, että Liigassa yksikään seksuaalivähemmistöä edustava pelaaja ole uskaltanut tulla julkisesti kaapista ja että mitä Liiga, Jääkiekkoliitto tai lajiyhteisö ovat viime vuosina tehneet ongelman ratkaisemiseksi?"
"Lätkässä ei törmää pikku hiirulaisiin"
Tamminen vastasi," jääkiekko on maskuliininen laji. olen tehnyt kymmeniä vuosia töitä junioritasolta ammattilaisiin ja voin kertoa, että siellä ei pikku hiirulaisiin törmää".
"Sanoin tilaisuudessa, että en ole nähnyt jääkiekkopiireissä yhtään homoa", täsmensi Tamminen Ilta-Sanomille.
Tilaisuuden aiheena oli Kuinka yhteisöllisyys luo hyvinvointia, muita keskustelijoita Leena Harkimo, Abdirahim "Husu" Hussein, Hanna Huumonen, Tuire Ranta-Meyer.
Aiheesta kirjoitti Ilta-Sanomat.
Useat ammattijääkiekkoilijat ovat ottaneet kantaa avoimuuden puolesta. Suomessa Straight Star Allyn Harri Tikkanen, joka valittiin Vuoden heteroksi Gay Gaalassa tammikuussa.
You Can Play -projekti on esimerkiksi yksi ammattiurheilijoiden ponnistus homofobiaa vastaan Yhdysvalloissa.

Tags: yhteiskunta urheilu

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Mielenterveysseura avioliittolaista

QX-Suomi

Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen edistää mielenterveyttä

Suomen Mielenterveysseuran mielestä avioliittolain muutos edistää yhteiskunnan hyvinvointia ja vähentää kiusaamista, syrjintää ja epätasa-arvoista kohtelua. Mielenterveysseura vetoaa kansanedustajiin, että he hyväksyisivät eduskunnan käsittelyyn tuodun kansalaisaloitteen.

Suomen Mielenterveysseura muistuttaa, että seksuaalisuus ja sukupuoli ovat yksilön voimavaroja ja ihmisten seksuaalioikeuksia on kunnioitettava ihmisoikeuksina. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt kohtaavat edelleen syrjintää ja kiusaamista, joten vähemmistöihin kuuluminen on edelleen monille ihmisille vaikea ja kipeä asia, joka halutaan salata.

– Oman identiteetin kannalta merkittävän asian salaamista voi tutkimusten mukaan verrata uuvuttavaan ruumiilliseen työhön. Tasa-arvoinen avioliittolaki edistäisi hyvinvointia ja onnellisuutta yhteiskunnassa, joten avioliittolain hyväksymisen voi nähdä myös perustavanlaatuisena mielenterveystyönä, muistuttaa Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja Marita Ruohonen.

Avioliittolain muutos ei maksa yhteiskunnalle juuri mitään. Tasa-arvoisen avioliittolain hyväksyminen on tehokas ja edullinen tapa edistää suomalaisten hyvinvointia ja mielenterveyttä.

Eduskunta käsittelee kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista täysistunnossa marraskuussa.

Linkki tiedotteeseen.

Tags: politiikka yhteiskunta