93.658 medlemmar 4.335 inloggade
Logga in Bli medlem
Qruiser
Tompalicious
More Ketchup!!
Blogg
Fag For Real
Glad kille
Blogg
Tompalicious
Chop chop!
Blogg
Stockholm 6/12
Chokladkoppen
Gaymap

blog.qruiser.com
Jag bloggar på Skandinaviens största gay- och queercommunity Qruiser. Bli medlem du också!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta sivustollamme QX.se ja suomeksi tässä blogissa.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalat Helsingissä ja Tukholmassa.

Osallistu keskusteluun!
- Facebook.com/qxsuomi
- Twitter.com/qxsuomi
- Instagrammissa qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Kategorier
Senaste inläggen
Kalender
«
Ti 1 To Fr
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Övriga sidor
Widgets
Statistik
Blog id: 3186

Isyysrahakiista repii perussuomalaisia

QX-Sami  (uppdaterad av QX-Sami)
Perussuomalaiset vastustavat yhtenä rintamana sukupuolineutraalia avioliittolakia vieläkin, vaikka laki on jo hyväksytty - Aito avioliitto -kansalaisaloite nähdään mahdollisuutena kaataa laki. Puolueen sisällä on kuitenkin ristiriitaa lasta yksin hoitavien isien oikeudesta isyys- ja vanhempainrahaan kertoo Helsingin Sanomat.
Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee parhaillaan hallituksen esitystä muutoksista sairausvakuutuslakiin. Esitys sovittaisi lain vastaamaan sukupuolineutraalia avioliittolakia.
Tuore sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (kuvassa) ja kansanedustaja Juho Eerola ajavat muutosta, joka toisi isälle oikeuden isyys- ja vanhempainrahaan lapsen kanssa asuvalle ja lapsesta huolehtivalle isälle, vaikka lapsen äiti ei asuisikaan samassa taloudessa. Mattilan ja Eerolan linja on yhteneväinen sosiaali- ja terveysministeriön työryhmän viime vuotisen raportin kanssa.
Raportin mukaan "ei voida pitää perusteltuna, että lapsesta huolehtiva isä jää täysin päivärahajärjestelmän ulkopuolelle ja vaille taloudellista tukea. Tältä osin lainsäädäntöä tulisi muuttaa". Kohta ei kuitenkaan ole mukana hallituksen esityksessä.
Muutosta vastustaa kansanedustaja Mika Nikko, jonka mukaan muutos ei auttaisi heteroisiä, vaan edistäisi samaa sukupuolta olevien parien oikeuksia avaamalla oven sijaissynnytykseen. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on Helsingin Sanomien tietojen mukaan Nikon linjoilla, kuten on eduskuntaryhmän enemmistö.
Eerolan mukaan hallituksen lakiesitys on sukupuolen perusteella syrjivä, kuten se onkin.
STM:n työryhmässä muutosta vastustivat työnantajien edustajista Kunnallinen työmarkkinalaitos ja Elinkeinoelämän keskuskliitto, koska muutos lisäisi työnantajien kustannuksia. STM:n arvion mukaan muutos maksaisi 400 000 euroa vuodessa.
Lähde: HS.fi

Taggar: yhteiskunta

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

QX:n viikkokatsaus 28.11. - 4.12.

QX-Sami  (uppdaterad av QX-Sami)
Erilaiset poikakalenterit kilpailevat pääsystä pukinkonttiin ja juuri sinun seinällesi, nyt trendinä näyttäisi olevan lisätä hellyttävää viestiä, sillä miesten mukana nähdään myös eläimiä. Tukholmassa oikeistopolitiikko vietiin turvaan homoklubilta. Madonna teki Trump-vastaisen esiintymisen.
Orlandon uusi ensi vuonna aukeava stadioni saa Pulse yökerhosurman uhreille omistetun osan katsomoon. Katsomoon tulee yhteen kohtaan penkkirivit sateenkaaren väreissä. Lisäksi stadionille tulee 49 uhrille omistettu tyhjä rivi. Orlando City Soccer Club osoitti tukensa ammunnan uhreille jo aikaisemminkin tapahtuman jälkeen ja teki merkittävän rahalahjoituksen uhreille heidän perheilleen. (Kuva: Orlando Cty Soccer klubin puheenjohtajan Philip Rawlins/Twitter)
Caitlyn Jenner (67) kertoi tulevasta muistelmateoksestaan ja lupasi välähdyksen salaisuuksistaan, jotka kameroilta jäävät piiloon. The Secrets of My Life on tulossa myyntiin 25. huhtikuuta. Kirja kertonee lisää yksityiskohtia Caitlynin olympiavoitosta, elämästä Kardashianin klaanissa ja miten hänestä tuli maailman tunnistettavin transnainen ja transaktivisti.
Pakistanin yksi johtavista transaktivisteista, Kami Sid, on saanut upeilla kuvillaan malliuransa hyvään alkuun. Kami Sid on Pakistanin johtavia ja tunnetuimpia aktivisteja, häntä on haastateltu myös useissa kansainvälisissä julkaisuissa ja BBC:n How Gay Is Pakistan? dokumentissa. "Kuvat esittävät transyhteisön kunniakkaasti valtaväestölle",  totesi Kami Sid kuvistaan.
Vuoden vaihde on kalentereiden kulta-aikaa, tässä onkin kuuma ja tyylikäs vinkki. Ranskalaiset maanviljellijät on kuvattu vähissä vaatteissa tietenkin maaseudulla ja eläinten kanssa. Kuvat on ottanut ranskalainen muotikuvaaja Fred Goudon. (Kuva: Fred Goudon)
Kalenteribisnekseen ovat lähteneet myös eläinlääketieteen opiskelijat Cornellin yliopistosta. Kalenterin tuotot menevät muun muassa eläinten sairaalalle. Kalenterissa on miesten lisäksi vuohia, lehmiä, koiria ja kenguru. Kalenterin kunniaksi on myös video, josta kyllä tuleekin iloinen joulumieli.
Ruotsissa perussuomalaisia vastaavan puolueen ruotsidemokraattien puoluejohtaja Jimmie Åkesson astui homoklubi Secret Gardeniin Tukholmassa sillä seurauksella, että muut klubilla olijat järkyttyivät oikeistopolitiikon läsnäolosta ja tilanne muodostui uhkaavaksi. Suojelupoliisi puuttui tilanteeseen tunnin kuluessa ja ohjasi Åkerssonin ulos tiloista.  Poliitikko oli kierrellyt yleisön joukossa puhumassa. Vahtimestarit olivat joutuneet poistamaan useita asiakkaita, jotka olivat halunneet kertoa näkemyksensä puoluejohtajalle. Monet asiakkaat olivat myös lähteneet pois klubilta protestina Åkerssonin läsnäololle.
Popin kuningatar Madonna oli USA:n presidentinvaalien aikana vahvasti Hillary Clintonin puolella. Nyt Madonna on tehnyt tulkinnan kollega Britney Spearsin Toxic-biisistä -kyseessä on Trump-vastainen viesti Madonnan tapaan. Esityksen taustalla nähdään tuleva presidentti vähemmän imartelevassa tarkoituksessa. Sosiaalisessa mediassa Madonnan esitystä on tervehditty ilolla ja Huffingtonpost totesikin, että Madonna teki sen, hän todella pelasti maailman neljässä minuutissa - viittaus Madonnan omaan hittiin.
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

YK:n HBTQ-vastaava tapasi aktivisteja

QX-Sami  (uppdaterad av QX-Sami)
Keskiviikkona (30.11.) Vitit Muntarbhorn avasi ILGAn maailmankonferenssin Bangkokissa. Muntarbhorn on YK:n ensimmäinen hbt-ihmisten syrjintää valvova asiantuntija.
Kuvan keskellä Vitit Muntarbhorn kiinalaisten ILGAn edustajien kanssa. Kuva: AP Photo/Dake Kang/TT
Keskiviikkona ILGAn konferenssin avauspuheenvuoron piti thaimaalainen juristi Vitit Muntarbhorn. Hän on YK:ssa ensimmäinen, jonka tehtävänä on seksuaaliseen suuntautumiseen ja identiteettiin liittyvien ihmisoikeusasioiden seuranta. Tehtävä perustettiin kovan vastarinnan jälkeen vasta viime viikolla. Afrikan maiden ryhmä pyrki estämään tehtävän perustamisen.
ILGAn maailmankonferenssi on järjestyksessä 28., osanottajia on 700 ILGAn kuudesta eri paikallisojärjestöstä. Kyseessä on historian suurin ILGAn konferenssi. Viimeksi konferenssi pidettiin neljä vuotta sitten Tukholmassa.
Puheenvuorossaan Muntarbhorn kertoi työsarkansa pääalueet. Rikosluokituksen poistaminen, sairausluokituksen poistaminen, eri sukuopuoli-identiteettien tunnustaminen, tasa-arvon edistäminen ja tukeminen, toimia yhdessä poliittisten, uskonnollisten ja muiden mielipidejohtajien kanssa seksuaalivähemmistön kunnioituksen ja suojelun saavuttamiseksi ja että hbt-ihmisillä olisi mahdollisuus ottaa yhdenvertaisesti osaa perhe-elämään ja yhteiskunnan kehitykseen.
Puheensa lopuksi Muntarbhorn julisti, että pyrkii kohti maailmaan, missä ihmisoikeuksia kunnioitetaan, sukupuolijako ei ole niin määräävä ja missä opettajat, aikuiset ja koko yhteiskunta vahvasti käyvät kiusaamista, syrjintää ja viharikoksia vastaan.
Via QX.se

Taggar: yhteiskunta

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Tuure Boelius ToF-musikaaliin

QX-Sami  (uppdaterad av QX-Sami)
Suosittu tubettaja Tuure Boelius on kiinnitetty Tom of Finland -musikaaliin nuoren Touko Laaksosen rooliin.
Porilainen Tuure Boelius (15) tuli suuren yleisön suosioon syksyllä julkaistuaan Youtubessa videon, jossa hän tuli ulos kaapista, video on katsottu jo lähes 200 000 kertaa. Tuuren Youtube-kanavalla on yli 81 000 tilaajaa.
– Tämä näytelmä sopii erittäin hyvin tämänhetkiseen elämäntilanteeseeni. Repliikit ovat sellaisen vähän erilaisen nuoren pojan repliikkejä, jotain samaa hänessä on kuin minussa itsessäni, Boelius sanoo Satakunnan kansalle.
Musikaaliin Tuure pääsi koelaulutilaisuuden kautta. Hän on pitkään harrastannut teatteria ja tanssia ja esiintynyt aikaisemmin muun muassa Sound of Music- ja Housut pois- musikaaleissa Porin teatterissa.
– Ihailen Tuurea kyllä suuresti. Siinä on monella aikuisella oppimista nuoren miehen rohkeudesta ja siitä, millä avoimuudella ja rehellisyydellä hän maailman kohtaa, sanoo ohjaaja Reija Wäre Satakunnan kansalle.
Tom of Finland musikaalin kantaesitys on tammikuussa.
Aiheesta uutisoi ensin Satakunnan kansa.

Taggar: kulttuuri

Digga (6 medl.)  
 Anmäl  

Maailman aids-päivä on 1. joulukuuta

QX-Sami  (uppdaterad av QX-Sami)
Huomenna joulukuun 1. päivänä vietetään Maailman aids-päivää. Maailman terveysjärjestön teemapäivää on vietetty jo vuodesta 1988 alkaen. Kynttilätapahtumilla muistetaan aidsiin sairastuneita ja siihen menehtyneitä.
Muistopäivään liittyy useita tapahtumia. Maailman aids-päivän konsertti on Helsingissä Lähetyskirkossa kello 18.30, esiintymässä ovat Olivia Amupala, Sakari Löytty ja Jakaranda, tapahtumaan on vapaa pääsy. Aikaisemmin aamulla Helsingin yliopistolla on Suomen Punaisen Ristin tempaus kello 10-12. Kristillinen muistohartaus on kello 17 ja Uskontoneutraali muistohetki kello 18 molemmat Kampin kappelissa, missä on mahdollisuus sytyttää kynttilä hiv-tartunnan saaneiden ja aidsiin menehtyneiden muistoksi.
Tapahtumia on myös Tampereella, Oulussa, Joensuussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Porissa, Rovaniemellä, Turussa, Vaasassa. Ohjelma näkyy kokonaisuudessaan Maailman aids-päivän sivulla.
Hiv leviää etenkin silloin kun ihmiset eivät tiedä, että heillä on hiv-tartunta. Mitä useammin harrastat suojaamatonta seksiä henkilön kanssa, jota et tunne, sitä suurempi todennäköisyys on saada tartunta. Hiv-testissä käyminen onkin seksuaalisesti aktiiviselle ihmiselle hyvä tapa huolehtia omasta ja myös muiden terveydestä. Homomiesten suosima Grindr deittisovellus otti äskettäisen päivityksen yhteydessä mahdollisuuden käyttäjien lisätä profiilinsa tieto hiv-statuksestaan ja viimeisestä testaustpäivästä.

Hiv-testiin voi hakeutua omalle terveysasemalle, sukupuolitautien poliklinikoille, opiskelijaterveydenhuoltoon, työterveyshuoltoon tai yksityiselle terveysasemalle. Hiv-tukikeskuksen sivuilla on kattavat tiedot hiv:stä ja muista seksitaudeista.

 

 

Kuva: Worlds AIDS Day 2016 Angry Aids.

Taggar: yhteiskunta

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Setan puheenjohtaja vaihtui

QX-Sami

Setan uudeksi puheenjohtajaksi 2017 - 2018 valittiin viikonloppuna ihmisoikeusaktivisti Viima Lampinen (33), hän on aiemmin toiminut Setan hallituksen varapuheenjohtajana.

Puheenjohtan valinnut Setan edustajakokous vaati kannanotossaan pikaista translain kokonaisuudistusta.

”Vaadin ihmisoikeuksia kunnioittavaa Suomea. Ei enää huomautuksia ihmisoikeusloukkauksista. Haluan elää Suomessa, joka kunnioittaa henkilön itsemääräämisoikeutta. Translaki on uudistettava välittömästi”, Lampinen sanoo.

Edustajakokous valitsi varapuheenjohtajiksi Aleksi Koiviston ja Milja Henttosen. Hallitukseen valittiin uusiksi jäseniksi Emma Hotakainen ja varajäseneksi Maria Gustafsson. Hallituksessa jatkavat Krister Karttunen, Mari Mäki, Emil Bulut, Henna Vidén sekä Anssi Pirttijärvi.

Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

QX:n viikkokatsaus 21. - 27.11.

QX-Sami  (uppdaterad av QX-Sami)
Marraskuun viimeisellä täysimittaisella viikolla tuli uutisia muun muassa Ellen DeGeneresin kunniamitalista, Russel Toveyn uudesta elokuvasta ja homosarjamurhaaja sai tuomionsa. Ensi viikolla ollaankin sitten joulukuussa.

HBO:n Looking tv-sarjasta tuttu brittinäyttelijä Russel Tovey toteaa tuoreessa haastattelussa, että homous on parasta, mitä hänelle on tapahtunut. "Tein sillä urani". Tovey, puhui näin ottaessaan kantaa siihen, että kaapista tuleminen voisi tuhota näyttelijän uran. Tovey näyttelee 9. joulukuuta ulos tulevassa elokuvassa The Pass seksuaalisuutensa kanssa kamppailevaa Valioliigan jalkapalloilijaa. (Kuvakaappaus The Pass / YouTube.)
Ellen DeGeneres sai Bracack Obamalta Presidential Medal of Freedom -kunniamerkin. Puheessaan Obama totesi, että tänä päivänä on helppo unohtaa, kuinka paljon rohkeutta Elleniltä vaati tulla kaapista 20 vuotta sitten kaikkein julkisimmalla näyttämöllä. Muistin virkistyksenä kannattaa katsoa Ellenin haastattelu kaapista tulon jälkeen 1997.
Intiassa Delhi Queer Pride valtasi kadut tänään sunnuntaina (27.11.). Instagrammiin virtaa kuvia tunnisteella #DelhiQueerPride
Tuore videokooste Delhi Queer Pridesta.
Yhdysvalloissa Etelä-Carolinassa kymmeniä kokoontui Columbiassa kaupungintalon lähistölle muistamaan kaikkiaan 26 maassa tänä vuonna surmatuksi tullutta trans-ihmistä. Surmattujen määrän uskotaan olevan tätäkin suurempi, silllä kaikkia surmia ei aina kirjata oikein viharikoksina tai oikeaa sukupuoli-identiteettiä ei kerrota poliisiraporteissa. Tapahtumassa nähtiin pieni mielensosoitus, poltettiin kynttilöitä ja luettiin ääneen transsukupuolisuutensa takia väkivaltaisesti kuolleiden nimet. Kyseessä on vuosittainen muistotapahtuma.
Brittiläinen sarjamurhaaja, joka etsi uhteikseen homomiehiä Grinderista on saanut tuomionsa. Stephen Port tuomittiin perjantaina neljän miehen murhasta elinkautiseen. Murhaaja kirjoitti oikeudenkäyntinsä aikana kylmääviä kirjeitä, joissa kertoi seksisuhteistaan kansanedustajiin ja BBC:n juontajatähteen. Kirjeistä myös paljastuu, että Porter nyt pitää itseään jonkinlaisena vankilan julkkiksena.
Digga (0 medl.)  
 Anmäl  

Viva Granlundille kulttuuripalkinto

QX-Sami  (uppdaterad av QX-Sami)
Helsingin kulttuuripalkinnon sai tänä vuonna kuvataiteilija Viva Granlund, joka tunnetaan parhaiten suurista julkisten kaupunkitilojen seinämaalauksista.
Kuva: vivagranlund.fi
”Viva Granlund on murtanut kaupunkitaiteen ja -byrokratian betonoiduksi luullun vastakkainasettelun. Hän on osoittanut, että kaupunkia voi ja pitää muuttaa”, perustelee kirjastolautakunta Granlundin valintaa tiedotteessaan.
Helsingin kulttuuri- ja kirjastolautakunta myöntää vuosittain kulttuuripalkinnon helsinkiläiselle taiteilijalle tunnustuksena merkittävistä taiteellisista ansioista tai merkittävästä työstä Helsingin kulttuurielämän hyväksi. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Taggar: kulttuuri

Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Valioliiga tukee vähemmistöpelaajia

QX-Sami  (uppdaterad av QX-Sami)
Briteissä jalkapallon valioliiga palloilee viikonloppuna sateenkareen väreissä. Rainbow laces -tempauksella valioliiga antaa tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville pelaajille ja faneille.
Brittien Valiolgiina Rainbow Laces -kampanjalla on oma logo. Kuva: Premium League
Tarjoamme jalkapalloa kaikille kaikkialla, sanoo Valioliigan toimitusjohta tiedotteessa ja jatkaa "kampanjalle antamamme tuki ja päätös tulla TeamPriden jäseneksi on tunnustus siitä, että hlbt-yhteisö on tärkeä ja oleellinen osa meidän yhteisöämme".
Rainbow laces -viikonlopun aikana pelaajien kengännauhoissa nähtäneen sateenkaarikuvio. Valioliigan some-tilit Facebookissa ja Twitterissä ovat jo sateenkaaren väreissä.
Vähemmistömme oikeuksien esiin nostaminen osoittautui välittömästi merkittäväksi, kun monet Valioliigan tempauksesta raivostuneet alkoivat häiritä liigan somesivuja homofobisilla kommentteilla.
Aiheesta uutisio ensin YLE.
Digga (1 medl.)  
 Anmäl  

Persut haluavat kumota avioliittolain

QX-Sami  (uppdaterad av QX-Sami)
Eduskunnan käsittelyssä parhaillaan olevasta Aito avioliitto -kansalaisaloitteesta on tullut perussuomalaisille periaatekysymys. Perussuomalaisten puheenjohtaja ulkoministeri Timo Soini vaatii kansalaisaloitteen käsittelyä eduskunnan täysistunnossa, vaikka se ilmeisesti on perustulain vastaista. Asia on tällä hetkellä perustuslakivaliokunnan käsittelyssä.
Sukupuolineutraalin avioliittolain kannattajia eduskuntatalon edessä marraskuussa 2014, kun eduskunta äänesti lain hyväksymisestä.
Aito avioliitto -kansalaisaloite haluaa avioliiton olevan mahdollinen vain miehen ja naisen välillä. Aito avioliitto -kansalaisaloite on vasta-aloite eduskunnan aikaisemmin hyväksymälle Tahdon2013-kampanjan sukupuolineutraalille avioliittolaille, jonka eduskunta on jo hyväksynyt ja presidentti allekirjoittanut ja joka on astumassa voimaan 1.3.2017.
Helsingin Sanomat uutisoi, että Timo Soini ajaa vahvasti Aito avioliitto -kansalaisaloitteen käsittelyn puolesta. Soini jopa uhkailee hallitusyhteistyön vaikeuttamisella, jollei Aito avioliitto -kansalaisaloite saa samanlaista käsittelyä eduskunnassa kuin muut kansalaisaloitteet. Ja tässä on ongelma, sillä Aito avioliitto -kansalaisaloite ei ole kuten muut kansalaisaloitteet. Aito avioliitto -kansalaisaloite on ensimmäinen vastaa-aloite toisen kansalaisaloitteen kumoamiseksi. Asiasta ei ole ennakkotapauksia. Ilmeisenä vaarana on, että vasta-aloitteen hyväksyminen aiheuttaa ikuisen vasta-aloitteiden kierteen. Vai laskelmoiko Soini, että tämän jälkeen vasta-aloitteet torpattaisiin?
Perustuslakivaliokunta on luvannut ottaa kantaa Aito avioliitto -kansalaisaloitteeseen itsenäisyyspäivän tietämillä.
Kyseessä lienee perussuomalaisten poliittinen peli. Jos lakivaliokunta ei hylkää Aito avioliitto -kansalaisaloitetta perustuslakivaliokunnan lausunnon perusteella, todennäköisesti eduskunnassa ei saataisi kokoon enemmistöä, joka voisi kumota aikaisemmin hyväksytyn sukupuolineutraalin avioliittolain.
Perussuomalaisten jytkystä romahtanut kannatus ja kevään kuntavaalit lienevät motivoineet Soinin jytkyttämään seksuaalivähemmistöjä tavoitteenaan parantaa puolueensa kannatuslukuja. Soini voi myös käyttää Aito avioliitto -kansalaisaloitteen käsittelytapaa tai mahdollista eduskunnan äänestystulosta, hallituskumppanien käyttäytymistä siinä, syynä lähteä hallituksesta - jotta perussuomalaisten kannataus lähtisi nousuun. Perussuomalaisten hallituksesta lähtöä ennen seuraavia eduskuntavaaleja onkin veikkailtu sen jälkeen, kun puolueen kannatus on romahtanut.
Lähde: HS.fi

Taggar: yhteiskunta Tahdon2013

Digga (0 medl.)  
 Anmäl