110.090 members 3.131 online
Log in Become a member
Qruiser
Birmingham 5/22
The Village Inn
Gaymap
Manchester 5/22
Cruz 101
Gaymap
Edinburgh 5/22
G H Q
Gaymap
Manchester 5/22
Vanilla
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalan.

Osallistu keskusteluun!
- facebook.com/qxsuomi
- twitter.com/qxsuomi
- Instagram qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Karukosken ToF-elokuva etenee

QX-Sami
Dome Karukosken ohjaama ja yhdessä Tom of Finland Säätiön kanssa kehittelemä elokuvaprojekti etenee. Elokuvan verkkosivu on avattu.
Elokuva kertoo verkkosivujen luonnehdinnan mukaan Touko Laaksosen historiasta tuttua tarinaa. Toisen maailmansodan jälkeen homoja pidettiin sairaina, poliisit hakkasivat ja hoitoon passittaminen oli yleinen käytäntö. Tämän keskellä yksi mies fantasioi toisen laisen todellisuuden. Tuloksena oli täysin uudenlaista homoeroottista taidetta. Tompan miehet ovat ylpeitä, terveyden ja ylimiehisyyden perikuvia, seksuaalisesti vapaita.
Touko Laaksosen taide ruokki muutosta Yhdysvalloissa ja rohkaisi seuraavan sukupolven homoja tulemaan esiin ja juhlistamaan miehisyyttään.
Kuvakaappaus Tom of Finland -elokuvan verrkosivulta, tof.fi

Tags: kulttuuri ToF


Kansanedustajat perustivat verkoston

QX-Suomi

Kansanedustajat perustivat tänään verkoston seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien edistämiseksi. Ajankohtaisia asioita ovat translain uudistaminen, äitiyslain säätäminen ja moninaisten perheiden huomioiminen perhevapaajärjestelmässä.

Kansanedustajien 21.5.2015 perustama verkosto levittää ajankohtaista tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointiin vaikuttavista asioista ja edistää tarvittavia uudistuksia. Kaikki kansanedustajat ovat tervetulleita verkostoon.

Suomalaisten enemmistö kannattaa yhdenvertaisia oikeuksia, ja asiallinen tieto sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta on yhä useamman saatavilla. Työtä on kuitenkin yhä paljon tehtävänä, jotta oma elinympäristö olisi turvallinen ja yhdenvertainen jokaiselle koko elämänkaaren aikana.

Tällä kaudella ajankohtaisia lainsäädäntöasioita ovat muun muassa translain uudistaminen, äitiyslain säätäminen ja moninaisten perheiden huomioiminen perhevapaajärjestelmässä. Lisäksi esimerkiksi sateenkaarinuorten hyvinvointi, yhdenvertaisuus vanhuuspalveluissa ja intersukupuolisten henkilöiden kohtelu ovat tärkeitä teemoja.

– On tärkeää, että niin sukupuoltaan pohtiva nuori, paikkaansa työelämässä etsivä sateenkaariperheen isä kuin kotipalvelua käyttävä tai palvelukodissa asuva transsukupuolinen ikäihminen tulevat kohdatuiksi asiantuntevasti ja kokonaisena omana itsenään.”, kansanedustaja Jani Toivola muistuttaa.

– Upeaa, että kansanedustajat perustivat tämän verkoston ja että saamme tehdä tätä ihmisoikeustyötä tiiviissä yhteistyössä. Tämä on historiallista”, Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää toteaa.

Lesbojen, homojen, bi- ja transihmisten sekä muunsukupuolisten henkilöiden oikeuksiin ja asemaan on tullut viime vuosina monia tarpeellisia uudistuksia. Eduskunta hyväksyi laajan kansanliikkeen pohjalta tasa-arvoisen avioliittolain, joka tulee voimaan vuonna 2017. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolait on uudistettu, sukupuolen moninaisuus on otettu perusopetuksen opetussuunnitelmaan ja seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuoli-identiteettinsä vuoksi vainoa kokeneille ihmisille on myönnetty Suomesta turvapaikkoja. Oikeusministeriö julkaisi vuonna 2014 selvityksen, jonka mukaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisessa on silti yhä paljon puutteita.

Verkoston puheenjohtajana toimii kansanedustaja Jani Toivola ja varapuheenjohtajina kansanedustajat Jaana Pelkonen ja Aino-Kaisa Pekonen. Verkoston sihteerinä toimii ihmisoikeusjärjestö Seta.

seta.fi


Massiivinen viisukatsomo ja bileet

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Lähtölaskenta Helsinki Prideen alkaa euroviisubileistä 23.5.2015.
Tapahtuman tuotot käytetään Helsinki Priden järjestämiseen ja se mahdollistaa maksuttoman kulkueen ja puistojuhlan kaikille. Billeet toteuttavat yhteistyössä Helsinki Pride, Nyt ja Euroviisuklubi OGAE Finland ry.
Illan aikana lavalle livenä nousevat Satin Circus ja Ruotsin viisuuvoittajaLoreen. Euroviisufinaali alkaa klo 22 ja se heijastetaan kokonaisuudessaan suorana Circuksen jättimäiselle valkokankaalle.
Euroviisuhenkisten DJ:n ja juontajien luvatan tuovan euroviisut sydämeesi ja tanssikenkiisi!

The Circus Narinkkatori, ovet klo 19
Ikäraja 18-v.
Ovelta liput 20 € + 3 € narikka. Liput myynnissä ennakkoon Lippupalvelussa
The Circus yökerhossa on juhlittu railakkaasti aikaisemminkin. Vuonna 2011 siellä olivat Priden Etkot ja Pääjuhla. Myös Suomen ensimmäinen QX Gay Gaala pidettiin The Circuksessa 2014. Videolla 2011 Priden etkotunnelmia.

Tags: kulttuuri pride

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

8 merkittävintä hlbti-viisuartistia

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Viisuviikon mittelöiden keskellä on hyvä muistella, miten tähän on tultu. Euroviisut täyttää tänä vuonna 60-vuotta ja se yhdistetään tänä päivänä jo itsestäänselvästi etenkin mediassa seksuaalivähemmistöihin. Tässä listattavat kahdeksan hlbti-esiintyjää ovat osaltaan vaikuttaneet siihen, mitä Euroviisut tänä päivänä ovat.
1 Conchita Wurst
Conchita Wurst Rise Like a Phoenix, vei voiton Itävaltaan 2014 kilpailuissa. Sai maksimaalisest 12 pistettä kaikkiaan 13 maalta ja ääniä myös Venäjältä, Albaniasta ja Azerbaizanista. Voiton jälkeen Conchita Wurts on esiintynyt lukuisilla Pride-festivaaleilla ympäri maailman, puhunut Euroopan parlamentissa ja YK:ssa hlbti-yhteiösn puolesta.
2 Dana International
Yksi maailman kuuluisimmista trans naisista Dana International eli Yaron Cohen voitti Euroviisut 1998 Diva kappaleellaan. Dana Intenational tekee edelleen levytyksiä ja toimii hlbti-oikeuksien lähettiläänä.
3 Paul Oscar
Islantilainen Paul Oscar osallistui Euroviisuihin 1997 kirjoittamallaan Minn Hinsti Dans kappaleella. Paul Oscar oli Euroviisujen ensimmäinen avoimesti homo laulaja.
4 Maria Serifovic
Helsingin Euroviisuissa esiintyi kaksikin hlbti-mielessä merkittävää esiintyjää. Serbian Marija Serifovic vei voiton kotiin Molitvalla. Marija kertoi olevansa lesbo 2013 ja on mukana Serbian politiikassa ja peräänkuuluttaa suvaitsevaisuutta seksuaalivähemmistöille.
5 DQ
Tanskaa edusti Helsingissä DQ eli Peter Andersen kappaleella Drama Queen. Hän oli ensimmäinen yksin lavalla esiintynyt drag-esiintyjä Euroviisujen historiassa.
6 Sestre
Vuonna 2002 Euroviisuihin tuli Sloveniasta drag trio Sestre. Esiintyjät olivat herättäneet kotimaassaan runsaasti homovastaisia reaktioita. Vastalauseet kaikuivat Slovenian parlamenttiin ja myös Euroopan Unioniin saakka, mutta turhaan. Sestre saavutti 13. sijan.
7 Olav Klingen & Jonny Nymoen
Ensimmäiset viisuhistorian lavalla olleet homoartistit olivat Great Garlic Girls drag-ryhmän Olav Klingen ja Jonny Nymoen, jotka esiintyivät Norjan Ketil Stokkenin edustuskappaleen taustatanssijoina 1986 kisoissa.
8 Bearforce1
Karhukvartetti Bearforce1 pyrki Sveitsin viisuedustajaksi Wieniin 2015, mutta onni ei potkinut. Siitä huolimatta tässä Action Man kappaleessa on viisukämpin aineista jos missä!

Tags: viihde


Viisu-Wien avoinmielisenä

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Euroviisuhulinat alkavat Wienissä toden teolla tänään ensimmäisellä semifinaalilla. Itävallan pääkapunki myös haluaa tuoda esiin homoystävällisyyttään ja kaupungin liikennevaloissa nähdään samaa sukupuolta olevia pareja käsikkäin, kertoo Time.
Kampanja pyrkii avoimuuden lisäksi myös edistämään turvallisuutta liikenteessä, erikoisten valojen odotetaan kiinnittävän enemmän huomiota, kertoi Wienin kaupungin valaistusosaston edustaja Reutersille.
Aiheesta uutisoi Suomessa ensin Markkinointi ja Mainonta.

Timen artikkeli, lue tästä.

Tags: kulttuuri


Cate Blanchet lesbokohun pyörteissä

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Lauantaina (16.5.2015) Cannesin elokuvafestivaalilla nähty Cate Blanchetin tähdittämä uutuselokuva Carol sai lesbohuhut liikkeelle.
Viime viikolla Variety lehden haastattelussa näyttelijää siteraattiin siten, että hänellä olisi ollut lukuisia naissuhteita.
Carol-elokuvassa Blanchet näyttelee varakasta naimissa olevaa naista, joka rakastuu kunnianhimoiseen myyjättäreen.
Cannesin ensiesityksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Blanchet torjui kaikki lesbohuhut.
- Muistaakseni haastattelussa minulta kysyttiin, onko minulla ollut naissuhteita mihin vastasin, että kyllä monesti. Jos tarkoitatte, onko minulla ollut seksisuhteita naisten kanssa, vastaukseni on ei ole, mutta ilmeisesti tämä ei päätynyt painoon, Blanchet sanoi.
Blanchet, neljän lapsen äiti lisäsi, mutta vuonna 2015, tällä ei pitäisi olla mitään merkitystä, mutta jatkoi, että elämme vahvasti konservaativisia aikoja.
- Vaikuttaa siltä, että homojen on näinä päivinä puhuttava homoudestaan koko ajan, se pitää mainita ensimmäisenä ennen työtä ja mitä tahansa muuta osaa persoonallisuudesta.

Tags: viihde

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Keskustan kansanedustaja lähettilääksi

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Sateenkaariyhteisöt ry on nimittänyt kuluvan vuoden Hyvän tahdon lähettilääksi Keskustapuolueen varapuheenjohtajan kansanedustaja Annika Saarikon. Sateenkaariyhteisöt ry ylläpitää ranneliike.net ja lepakkolaakso.net sivustoja.
Ranneliikkeen sivulla kerrotaan, että Saarikon ajattelu perustuu jakamattomaan ihmisarvoon ja muutos rakentuu kyvylle kuunnella ja yritykselle ymmärtää.
Sateenkaariyhteisöt ry katsoo, että Saarikolla on mahdollisuuksia auttaa lisäämään vuoropuhelua ja murtaa ennakkoluuloja.
Keskustapuolue ei ole millään tavalla profiloitunut seksuaalivähemmistöjen puolella olevana puolueena. Puolue on vastustanut samaa sukupuolta olevien oikeutta perheen ulkopuliseen adoptioon ja viime vuonna tuleva pääministeri Juha Sipilä äänesti tasa-arvoista avioliittolakia vastaan, kuten suurin osa puolueen kansanedustajista, muistuttaa Ilta-Sanomat.
Katso Annika Saarikon tervehdys videolta, linkki.

Tags: yhteiskunta


Wonderlust-festivaali Helsingissä 4.-6.6

QX-Suomi
TIEDOSTAVAN SEKSIN FESTIVAALI WONDERLUST HELSINGISSÄ 4.-6.6.

Monimuotoista ja tiedostavaa seksiä juhliva Wonderlust-festivaali
järjestetään Helsingissä 4.-6.6. Tapahtuma kutsuu yleisökseen
heteroita, queereja, seksuaaliaktivisteja, uteliaita, aloittelijoita,
kinkyjä ja ujoja sekä kaikkia niitä ihmisiä, jotka eivät olisi aiemmin
kuvitelleet osallistuvansa seksifestivaaleille.

Tämän vuoden kansainväliset vieraat ovat pornoartisti Dale Cooper
sekä BDSM:ää ja spirituaalisuutta yhdistävät London Faerie ja Marti.
Dale Cooper on kuratoinut festivaalille kaksi alternatiivisen
eroottisen elokuvan/pornon näytöstä ja osallistuu
keskustelutilaisuuteen seksuaalisuudesta tietokonepeleissä ja
teknologiassa. London Faerie ja Marti pitävät festivaalilla kaksi
osallistavaa työpajaa.

Wonderlust kannustaa festivaalikävijöitä seksuaaliselle
tutkimusmatkalle jonka päämäärä on kunkin itsensä näköisen
seksuaalisuuden löytäminen, omien rajojensa tunnistaminen sekä
toiveidensa ja unelmiensa kohtaaminen. Wonderlust tarjoaa turvallisen
ympäristön haastaa oma seksuaalisuutensa mm. keskustelemalla,
katsomalla vaihtoehtoista pornoa, kirjoittamalla seksistä
kollektiivisesti ja osallistumalla työpajoihin, joiden rohkeusaste
vaihtelee.

Wonderlust toteutettiin ensimmäistä kertaa kesällä 2014. Kaikki
festivaalin tapahtumat myytiin loppuun ja Suomen seksologinen seura
myönsi tapahtumalle Vuoden Valopilkku -palkinnon.

Wonderlust-festivaalia tekevät Essi Aittamaa, Julius Elo, Eva
Neklyaeva, Jarkko Partanen, Anni Puolakka ja Anna Tuononen.

Sexpo-säätiö, seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö,
toimii vuoden 2015 festivaalin pääyhteistyökumppanina.

TV-vinkki: Usko, toivo ja rakkaus

QX-Suomi

Dok-sarjaan kuuluva Usko, toivo ja rakkaus (Tro, hopp och kärlek) esitetään Yle Fem -kanavalla perjantaina 15.5. kello 20.00 ja uusintana lauantaina 16.5. kello 14.30. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

Dokumentin toimittaja on Elisabeth Morney.

http://areena.yle.fi/1-2293173


Penis tuli muotiin

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Brittilehti The Guardian pohdiskelee artikkelissaan viime aikaista peniksen ilmestymistä miesten muotiin.
Tammikuussa Rick Owensin muotinäytöksessä Pariisin muotiviikolla penikset heilahtelivat herkästi cat walkilla. Owensin malleilla ei ollut alusvaatteita ja tunikat heidän yllään oli leikattu siten, että penis näkyi.
Valokuvaaja McLellan kuvasi Raf Simonsia Arena Homme+ lehdelle, miesmalli Danny Blake oli alaston. Yhdessä kuvassa kuvattuna suoraan edestä, toisessa yllään vain jumpperi ilman alaosaa.
Äskettäin tyylilehti Man About Town julkaisi numerostaan rajoitetun painoksen McLellanin ottamalla kansikuvalla,  jossa oli alastomana jalat auki malli Michael Morgan (kuva). Rajoitettu 500 kappaleen painos myytiin loppuun 10 minuutissa.
Fantastic Man -lehden 10-vuotisjuhlanumerossa oli kuvattuna alastomina eri ikäisiä miehiä.
Miehinen alastomuus ei sinällään ole mitään uutta muotimaailmassa. Bruce Weber on pitkään kuvannut runsasmuotoisia ja päivettyineitä miehiä ilman rihman kiertämää. Tom Fordin M7 tuoksun kampanja lanseerattiin reippaasti alastoman ja edestä kuvatun miesvartalon voimalla.
The Guardinin artikkelissa todetaan, että peniksen uuteen tulemiseen liittyy uusi ulottuvuus, aiempaa raaempi ote. Etenkin kuvaaja McLellanin töissä on läsnä tietty brittiläisyys, joka on kaukana täydellisistä vartaloista ja virheettömästä päivetyksestä.
- Sosiaalinen paine pitää penis piiossa antaa sille valtaa, jota se ei ehkä ansaitse. Mutta eikö olekin hienoa, että jokin voi olla samanaikaisesti pyhää ja maallista, toteaa Owens.

Tags: kulttuuri