95.009 members 3.168 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/21
Axm bar
Gaymap
Manchester 10/21
Coyotes Bar
Gaymap
Edinburgh 10/21
G H Q
Gaymap
Manchester 10/21
Cruz 101
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta sivustollamme QX.se ja suomeksi tässä blogissa.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalat Helsingissä ja Tukholmassa.

Osallistu keskusteluun!
- Facebook.com/qxsuomi
- Twitter.com/qxsuomi
- Instagrammissa qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Guldankan-jupakasta tuli lupagate

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Viikonloppuna dtm:n portsarien ovipolitiikasta syntynyt somekohu nousi eilen Helsingin Sanomiin. HS:n kirjoituksessa lainattua Valviran kommenttia tulkittiin niin, että nyt oleskeluluvalla voisi tarvittasessa todistaa olevansa täysi-ikäinen ja siten oikeutettu ostamaan alkoholia. Väärin meni, QX selvitti asiaa.
Homobaari Suxes Turussa on alusta alkaen hyväksynyt oleskeluluvan todistamaan asiakkaan iän tarvittaessa, eilisestä lähtien niin tekee myös dtm. Kuvituskuva
Lauantaina Regnbågsankanin pääjuhlan yhteydessä dtm:ssä osa kutsuvieraista ei päässyt ravintolaan sisään, koska he eivät pystyneet todistamaan ikäänsä Valviran vaatimalla tavalla. Tapahtuneesta noussut somekohu pääsi myös Helsingin Sanomiin. Helsingin Sanomien jutusta on ymmärrettävissä, että Valviran kanta olisi tarkentunut ja oleskeluluvalla voisi nyt alkoholia ostaessa todistaa ikänsä. Muuttunut tulkinta herätti välittömästi kiitosta ja dtm ennätti ilmoittamaan, että jatkossa heillä oleskelulupakortti riittää iän todentamiseen. Paitsi, että mikään ei ollut muuttunut, virallisen ohjeen mukaan oleskelulupakortti ei edelleenkään kelpää iän todentamiseen.
Valviran aluehallintovirastojen ohjauksesta vastaava ryhmäpäällikkö Kari Kunnas täsmensi QX:lle, että voimassa olevaan ohjeistukseen ei ole tullut muutoksia, eikä ohjeita olla muuttamassa, kuten HS:n eilisestä kirjoituksesta on tulkittu. Oleskelulupa ei riitä pätevään iän todistamiseen, kun alkoholia ollaan ostamassa, ei ravintolassa, eikä kaupassa.

Valviran ohjeessa ravintoloille mainitaan hyväksyttäviksi todistuksiksi iästä henkilökortti, passi ja ajokortti. Ulkomaiset passit ja ajokortit käyvät myös, jos niistä käy ilmi ikä ja ne eivät vaikuta helposti väärennettäviltä. Alkoholilain perusteella asiakkaan ikää ei tarvitse kontrolloida ravintolan ovella, vaan kun alkoholia tilataan henkilökunnalta. Käytännön syistä etenkin yökerhoissa ikä pyydetään tarvittaessa todistamaan jo sisäänpääsyn yhteydessä. Valvira ei voi yksin päättää, mitkä todistukset Suomessa ovat iän todistamiseen päteviä, vaan niistä määrää muu lainsäädäntö.

- Ravintola tekee päätöksen siitä kenelle anniskelee, avainroolissa on ravintolan ammattitaitoinen henkilökunta. Jos anniskelutilanteessa tai ravintolan ovella ei ole syytä epäillä alaikäisyyttä, ei mitään todistuksia tarvitse kysellä.

Jos ravintolassa asiakkaan alaikäisyydestä kuitenkin nousee epäilys, eikä asiakkaalla olisi esittää virallista henkilöllisyystodistusta, tulisi asiakkaan ikä selvittää. Tällöin ei oleskelulupa riitä. Käytännössä iän pyrkisi viime kädessä selvittämään poliisi. Tällainen tilanne voi syntyä esimerkiksi AVIn tarkastajan tai poliisin ollessa paikalla suorittamassa niille määrättyä valvontatehtävää.

Alaikäisille anniskelu on vahvasti sanktioitu. Rikkomukset käsitellään tapauskohtaisesti. Arvioitavaksi tulisi, olisiko ollut syytä nähdä, että kyseinen henkilö on alaikäinen ja onko häntä pyydetty todistamaan ikänsä ja millaisen dokumentin hän on ravintolassa esittänyt. Ratkaisukäytäntö on tiukka, tämä on tuomioistuinkäytännössä vahvistettu. Alaikäiselle anniskelusta seuraa vakiintuneen sanktiokäytännön mukaisesti heti ensimmäisellä kerralla anniskeluluvan peruuttaminen määräajaksi. Alkoholilaki on tiukka. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan yhtenä alkoholipolitiikan keskeisenä tavoitteena on lasten ja nuorten suojelu alkoholin aiheuttamilta haitoilta.

Keskustelun kiihtyessä on vähemmälle huomiolle jäänyt keitä tämä käytäntö koskettaa. QX selvitti asiaa Maahamuuttovirastosta, joka myöntää oleskeluluvat. Oleskelupaan on merkitty luvan haltijan syntymäaika. Oleskelulupa on henkilöillä, joilla on Suomeen tullessaan ollut esittää esimerkiksi kotimaansa passi, josta ikä on voitu todeta. Myös osalla turvapaikanhakijoista on esittää passi tai muu kotimaansa virallinen todistus, josta ikä voidaan todeta. Näiden osalta oleskelulupaan merkitty syntymäaika pitää paikkansa. Tosin ulkomaalaiset passit ja ajokortit ovat virallisesti hyväksyttyjä iän todentamiseen.

Joillakin turvapaikanhakijoilla ei kuitenkaan ole olemassa mitään kotimaansa todistuksia, joista syntymäaika voitaisiin todeta. Tällöin oleskelulupaan merkitty syntymäaika perustuu muun muassa turvapaikanhakijan omaan ilmoitukseen. Maahanmuuttoviraston viestinnän mukaan turvapaikkahakemuksen käsittelyaika on tällä hetkellä keskimäärin seitsemän kuukautta.

Turkulaisesta homobaari Suxesista Ilari Makkonen kertoo QX:lle, että heillä on aina hyväksytty maahanmuuttajien väliaikaiset paperit.

- Olemme alusta lähtien päästäneet maahanmuuttajat baariimme ja hyväksyneet heidän väliaikaiset paperit todistamaan heidän ikänsä. Tasa-arvon turvasatama on meidän iskulause ja sitä olemme noudattaneet myös pakolaisten suhteen, sanoo Ilari.

Nyt siis myös dtm on muuttanut linjaansa ja oleskelulupa riittää iän todentamiseen. Suomen suurin homoklubi Hercules ei vielä muuta linjaustaan. Herculeksen toinen omistaja Erkki Koski kertoo QX:lle, että he noudattavat Valviran voimassa olevaa ohjetta, mutta seuraavat tilannetta. Samoin tekee Mixei Tampereella.

Juttu lauantaisesta Guldankan-kohusta on luettavissa täällä.

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Cristal Snow ja homouden julistus

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Cristal Snown uusin Die Hard -biisin video yhdistää 70-luvun huuruiset kauhuelokuvat ja homojen oikeudet.
"Olisi ihan älytöntä ja typerää kiehnätä jotain naista näissä videoissa", kommentoi Cristal Ylelle. Kuvakaappaus Die Hard -videolta / YouTube
Cristal Snow kertoi Ylen haastattelussa aikovansa tuoda homoutta esille, koska homoseksuaalisuus ei vielä 2016 ole normaalia ja arkipäiväistä.
- Mä olen homo niin kauan, kunnes kuolen. Laulan rakkaudesta ja tiedän vain, miltä tuntuu olla rakastunut mieheen.
Cristal Snow pyrkii puuttumaan vääryyksiin ja olemaan hyvä esikuva nuorille. Kritiikkiin liiallisesta homouden esille tuomisesta on vastaus valmiina.
Haistakaa kaikki vittu, olen just niin homo kuin haluan.
Via yle.fi

Tags: viihde


Palkinnonjako siirtyi dtm:stä kadulle

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Tänä viikonloppuna suomenruotsalainen Regnbåsankan vietti juhlaviikonloppuaan, tapahtumat olivat dtm:ssä. Launtain ohjelman kohokohta Guldankan-palkinnon jako siirtyi kuitenkin dtm:n tiloista Mannerheimintielle, koska osalta paikalle kutsutuilta turvapaikanhakijoilta evättiin sisäänpääsy.
Ted Urho sai Guldankan-palkinnon kadulla. Kuva: Johan Finne
Kuvakaappaus: Facebook
Viikonlopun Regbågshelgen on Setaan kuuluvan Regnbåsankanin vuotuinen juhla, sateenkaariviikonloppu, joka huipentuu Guldankan-palkinnon jakoon. Guldankan-palkinto jaetaan vuosittain taholle, joka on merkittävällä tavalla edistänyt tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia, etenkin Suomen ruotsinkielisillä alueilla. Tänä vuonna palkinnon sai Ylen toimittaja Ted Urho.
Guldankan palkintoa ei kuitenkaan jaettu dtm:n lavalla, vaan kadulla ravintolan edustalla kylmässä ja pimeässä.
Regnbågsankanin sateenkaariviikonloppuna oli turvapaikanhakijoita koskevaa ohjelmaa ja siksi järjestö oli kutsunut turvapaikanhakijoita myös dtm:ään mukaan juhlaansa. Dtm kuitenkin eväsi turvapaikanhakijoilta pääsyn ravintolaan sillä perusteella, että heillä ei ollut virallista henkilöllisyystodistusta, josta heidän ikänsä olisi voitu todeta. Lopputulemana tapahtuman järjestäneen Regnbågsankanin kaikki vieraat siirtyivät solidaarisuuden osoituksena ulos, jossa Guldankan-palkinto jaettiin ja juhlat jatkuivat muualla.
Tapahtuneesta on meneillään iso haloo Facebookissa. Dtm:n omistajat ovat jo kommentoineet tapahtunutta ja vetoavat alkoholilakiin ja Valviran ohjeisiin, joiden mukaan virallinen henkilöllisyystodistus on pyydettäessä esitettävä. Dtm:llä ei tällä hetkellä ole ravintolanjohtajaa, vaan omistajat vastaavat itse ravintolan pyörittämisestä.
Tilaisuudessa läsnä ollut Cihan Arikan kertoo QX:lle, että juhliin kyseessä eivät varsinaiseti olleet turvapaikanhakijat, vaan maahanmuuttajat, jotka ovat jo saaneet luvan asua Suomessa. Kaikki olivat nuoria, 20 - 30 vuotiaita.
- Yksi ovelta käännytetyistä kertoi minulle, että hän on aikaisemmin käynyt dtm:ssä muutamia kertoja ilman, että ovimiehet ovat pyytäneet nähdä hänen henkilöllisyystodistustaan. Nyt kun hän tuli 7-hengen ryhmän mukana, ovimiehet "halusivat tarkistaa hänen ikänsä". Miehen mukaan kyse oli siitä, että aikaisemmin häntä oli pidetty valkoihoisena, kertoo Cihan Arikan. Cihan työskentelee Ruotsin RFSL:lle ja hän oli Sateenkaarviikonlopunna Helsingissä mukana keskustelutilaisuudessa turvapaikanhakijoihin liittyvistä aiheista.
Cihan lisää, että ei ole lainkaan epätavallista, että myös Ruotsissa Malmössa homoklubit kieltävät ulkomaalaisilta sisäänpääsyn.
- Valitettavasti myös meidän keskuudessamme esiintyy syrjintää, vaikka juuri meidän tulisi olla avoimia kaikille.
Facebook-keskustelussa yksi ryhmästä, joilta sisäänpääsy evättiin kertoo, että dtm:n henkilökunnan käytös heitä kohtaan oli muutenkin törkeää.
Dtm:n omistavan Äkä Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja nykyään operatiivisiin toimintoihin osallistuva Karri Nieminen sekä vähemmistöomistaja ja nykyään myös dtm:n ohjelmasta vastaava Mikko Silvennoinen, kiistävät syrjinnän ja vetoavat alkoholilakiin, jos ikää ei voida todistaa, ei ravintolaan voida päästä sisään. Lain rikkomisen seurauksena voi ravintola menettää anniskelulupansa on dtm käyttämä peruste.
Ravintola ei kuitenkaan rikoslain mukaan saa syrjiä ketään etnisen alkuperän, ihonvärin tai taustan perusteella. Alaikäisyys sen sijaan on pystyttyvä todistamaan luotettavasti vain jos asiakkaan alaikäisyydestä on varteenotettava epäilys.
Ikävä päätös yhdelle vuoden merkittävimmistä illoista. Turvapaikanhakijoiden henkilöllisyyden ja siten iän pätevä todistaminen on tunnustettu epäkohta, joka odottaa ratkaisua. Vaikea silti uskoa, että tähän tilanteeseen ei olisi voitu löytää iloisempaa lopputulosta alkoholilain rajoissa, ilman, että koko tapahtuma pitää siirtää muualle.
Aiemmin lähes täysin Seta-Säätiön omistama dtm myytiin yksityishenkilöiden omistamalle yritykselle konkurssin myötä 2011.
Päivitetty lisätiedoilla ma 17.10.2016.

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

QX:n viikkokatsaus

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
On jälleen aika tutkailla, mitä maailmalla on tapahtunut kuluvalla viikolla, mistä emme ole vielä kertoneet. Tässä toimituksen valinta enemmän ja vähemmän tärkeitä aiheita kuluneelta viikolta. Sunnuntain kunniaksi pidämme pääpainon viihteessä ja kulttuurissa.
Tuore kampanja pyrkii edistämään tietoisuutta seksuaalisesta ja fyysisestä väkivallasta. Polished Man -niminen kampanja pyytää miehiä lakkaamaan yhden kynnen kirkkaalla kynsilakalla. Tämän toivotaan herättävän keskustelua tuntemattomien kesken ja huomaamaan lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa tarkemmin. Kampanja tukena on useita miestätähtiä, kuten Zac Efron ja Chris Hemsworth (kuvassa). Kuva Polished Man YGAP /Instagram


Yhdysvallat on kohta valmis valitsemaan uuden presidentin. Vaaliväittelyitä on nähty kaksi, eivätkä ne ole olleet helppoa katsottavaa, sen verran alas on maailman johtavan demokratian presidentinvaalien taso laskenut. Näin oikeistopopulistit jytkyttävät maailman joka kolkassa. Some kuitenkin tarjoaa nauruterapiaa tähänkin ongelmaan. Oheisella videolla drag-tähti Ru Paul lipsynkkaa ehdokas Trumppia.

Lokakuun 11. on Kansallinen Ulostulon päivä Yhdysvalloissa. Merkittävän tapahtuman kunniaksi monet julkkikset julkaisivat Instagram-tileillään kuvia, mitä merkitsee olla hlbti ja olla ylpeä siitä. Kuvat löytyvät tägillä #nationalcomingoutday. Kuvassa ammatilaisurheilija Gus Kenworthy miesystävänsä kanssa. Kuva: guskenworthy / Instagram
Uusi tutkimus mullistaa käsitykset pornon katsomisesta. Archives of Sexual Behaviour lehdessä julkaistu tutkimus paljastaa, että viimeisen kuuden kuukauden aikana 21% heteromiehistä oli katsonut homopornoa ja 55% homomiehistä oli katsonut heteropornoa. Tutkimusta on kommentoitu siten, että seksuaalinen mielenkiinto ja käyttäytyminen on pelkkää identiteettiä laajempaa.


Kantritähti ja superjulkkis, homoikoni ja hlbti-oikeuksien puolestapuhuja Dolly Parttonilla on viesti, jota kannattaisi Suomessakin kuunnella, kun kirkon parissa kiistellään homoparien vihkimisestä ja kristillinen puolue vastustaa äitiyslakia. "Me olemme kaikki Jumalan lapsia. Me olemme mitä olemme ja meidän tulisi antaa olla mitä me olemme". Tuoreessa haastattelussa itsekin uskovainen Dolly ihmetteli, miten kristyttänä itseään pitävät ihmiset voivat tuomita muita ihmisiä. Kun vain Jumalan tehtävä on tuomita.
On aika hylätä ajatukset siitä, että miehetkin eivät voisi meikata. Meikkibrändi CoverGirlin uusin lähettiläs on somesensaatio James Charles, 17-vuotias meikkitaiteilija New Yorkista.

Tags: QX viikkokatsaus

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Helsingissä voidaan vihkiä homopareja

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Helsingin hiippakuntavaltuusto on päättänyt, että Helsingissä kirkot voivat maaliskuun lainmuutoksen jälkeen vihkiä myös homopareja. Kanta poikkeaa täysin piispainkokouksen viimeisestä kannanotosta, joka ei samaa sukupuolta olevien parien siunaamista tai vihkimistä salli.
Helsingin hiippakuntavaltuusto käsitteli eilisessä (13.10.2016) kokouksessaan avioliittolain toimeenpano-ohjeiden pyytämistä tuomiokapitulilta. Hiippakuntavaltuusto kuitenkin päätti yksimielisesti, että toimeenpano-ohjeita ei pyydetä. Samalla hiippakuntavaltuusto hyväksyi kirkkaalla enemmistöllä, 13 - 6 yhden äänestäessä tyhjää, hyväksyä ponnen, jossa se esittää käsityksenään, että 1.32017 alkaen sekä valtion antamaa vihkimistehtävää että kirkon omaa siunaamistehtävää voidaan toteuttaa ongelmitta kaikkien avioparien ollessa kyseessä.
- Vastakkainasetteluille ei ole tarvetta. Kirkko on keskusteleva yhteisö, ja tässä tilanteessa kaikkien asiasta kiinnostuneiden on tuotava esiin eri tulkintamallit ja vaihtoehdot. Olen iloinen Helsingin hiippakuntavaltuuston käymästä asiallisesta ja hengeltään ystävällisestä keskustelusta, jonka tuloksena kannanotto hyväksyttiin, hiippakuntavaltuuston puheenjohtaja Johanna Korhonen sanoo Helsingin hiippakunnan tiedotteessa.

Tags: yhteiskunta Tahdon2013


Sheila aikoo voittaa Talent-kisan

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Drag-taiteilija Antti Taipale, eli meidän oma Sheila, kamppailee tänään Nelosella Talent Suomi -ohjelmassa.
Sheila ja Tommy esittivät quick change -numeron QX Gay Gaalassa helmikuussa. Kuva: Jan Lampikari

Antti esiintyy Talentissa yhdessä Maria Krestjanoffin kanssa. Yhdessä he esittävät Sheilan ja Tommyn quick change -numeron eli salamannopean vaatteiden vaihdon. Antti kertoo, että numerossa yhdistyy taikuutta enemmän sukupuoliroolit ja tarina.
Antti ja Maria tai Sheila ja Tommy ovat esiintyneet yhdessä noin viisi vuotta. Antin ura drag-artistina on kestänyt tuplaten pidempään, jo kymmenen vuotta. Antti voitti Miss Drag Queen -kilpailun toisen perintöprinsessan tittelin 2006.
Videolla Sheila ja Tommy esittävät quick change -numeron QX Gay Gaalassa helmikuussa 2016.

Tags: kulttuuri Gay Gaala


Pirkko Saisiolle merkittävä palkinto

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Tänään maanantaina on Aleksis Kiven päivä ja suomalaisen kirjallisuuden päivä. Suomalaisen Kirjallisuuden Seura jakoi Aleksis Kiven Rahaston palkinnon tänä vuonna Pirkko Saisiolle.
Kuva: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura / Instagram
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura halusi tällä kertaa jaetulla palkinnolla korostaa palkittavan monipuoleista ja omaleimaista elämäntyötä.
- Saision tuotanto ja toiminta suomalaisen kirjallisuuden, teatterin ja kulttuurin kentällä on kaikin perustein erittäin merkittävää ja samalla hän on vaikuttanut ratkaisevasti siihen kulttuuriseen ilmapiiriin, jossa elämme”, perusteluissa todetaan Helsingin Sanomien mukaan.
Palkinnon jakajat nostivat Saision teoksista esiin esikoisteos Elämänmenon (1975), salanimillä Jukka Larsson ja Eva Wein kirjoitetun tuotannon ja omaelämänkerrallisen trilogian Pienin yhteinen jaettava, Vastavalo ja Punainen erokirja.
Tunnustuksen antajat toteavat myös Saision näytelmä-, elokuva- ja televisiokäsikirjoitusten kantaneen sanomaa esittävän taiteen puolelle. Saision kynästä on syntynyt myös liberettoja, laulujen sanoituksia ja musikaaleja.
Perusteluissa kiitetäänkin, että "kaiken kaikkiaan Saisio on luonut laajan, omaäänisen ja ansiosta arvostetun tuotannon ja tehnyt poikkeuksellisen mittavan elämäntyön suomalaisen kulttuurin saralla”.
Aleksis Kiven Rahaston palkinto on suuruudeltaan 15 000 euroa. Palkinto on jaettu viimeksi 2013 kirjalija Leena Krohnille. Aikaisemmin palkinnon ovat voittaneet kutakuinkin kaikki suomalaisen kirjallisuuden suuret nimet Mika Waltarista ja Väinö Linnasta Helvi Hämäläiseen ja Pentti Saarikoskeen.
Lähteet: HS, SKS

Tags: kulttuuri


QX:n viikkokatsaus

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Viikon päätteeksi katsomme, mitä maailmalla on tapahtunut sellaista, mistä emme ole aikaisemmin uutisoineet.
Disko elää! Kauan eläköön Alcazar! Bilepumppu on tehnyt useammankin comebackin. Nyt Alcazar esiintyy jälleen Tukholmassa, Disco Defenders show kiertää jo neljättä kautta ja takana on reilusti yli 100 esiintymistä. Kaikki hyvin kuningaskunnassa siis. Kuva: Mats Bäcker


Suomi ei saa tarpeekseen Touko Laaksosen ylimaallisista uroista ja hyvä niin. Turun Kaupunginteatterin ToF -musikaalissa miesten mies Kakea esittää Scandinavian Hunkseissa esiintynyt Ville Eerola. Toukon roolissa nähdään Olli Rahkonen. Musikaalin ensi-ilta on 27. tammikuuta.


Helsingin Sanomat kertoi Tapahtumahotelli huoneen perustajasta Evon Söderlundista, joka perusti yrityksen yhdessä miehensä kanssa. Huoneella menee nyt lujaa. Jokaisessa tilassa on jokin toimistorutiineista poikkeava juttu. Ei kuitenkaan mitään homostelua.
- Halusin nimetä Kaarihuoneen Prideksi, koska sisaruksistani kaksi on homoseksuaalisia, ja tämä huone on tehty heidän kunniakseen, kertoi Evon Helsingin Sanomille. Hänen puolisonsa kuitenkin huomautti, että nimien ei kannata olla poliittisia.


Pohjois-Carolinassa kiistelty vessalaki aiheuttaa osavaltion taloudelle kasvavaa vahinkoa. Aikaisempien boikottien vanavedessä on nyt National Junior College Athletic Association siirtänyt baseballin mestaruusottelut muualle. Vessalain vuoksi Pohjois-Carolinan osavaltio joutuu myös oikeudenkäyntiin liittovaltiota vastaan.


Homojen teloittamisen puolesta saarnaava islamilainen pappi Shaykh Hamza Sodagar pitää parhaillaan luentosarjaa Lontoossa Iranin valtion koulussa. Sodagar pitää itseään nuorten muslimien roolimallina ympäri maailman.


Joukko kiinalaisia urheilijoita osallistuu ensimmäistä kertaa Gay Gamesiin Pariisissa 2019. Kiinan joukkueeseen kuulu noin 20 urheilijaa, määrä voi vielä muuttua. Aikaisemmin Kiinaa on edustanut yksi uimari.


Itävalta ei vielä saa tasa-arvoista avioliittolakia, sen sijaan siviilivihkimistä päivitetään ja homoparit saavat lisää oikeuksia.
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Jani Toivola avoimena romaanissaan

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Tuoreessa omaelämänkerrallisessa romaanissaan Jani Toivola pohtii omaa tarinaansa ja ihmisenä olemista.
Kansanedustaja, näyttelijä ja juontaja Jani Toivolan romaani Musta tulee isona valkoinen pohtii identiteetin rakentumista ja kasvua, tai tarinaa, kuten Jani sitä nimittää.
Janin äiti on suomalainen ja isä kenialainen. Yksi kirjan tarinoita onkin, kun Janin elämään yllättäen ilmaantuu veli ja veljesten matka isän juurille Keniaan.
Romaanista myös selviää, että Jani salasi pitkään seksuaalisen suuntautumisensa. Käännekohdaksi muodostui New York, minne hän parikymppisenä muutti. Romaanissa Jani paljastaa etsineensä nuorena miehenä seksiä metsästä Brooklynissä. Lopulta tapahtui kivulias yhdyntä tuntemattoman tupakanhajuisen huppupään kanssa, sanoja ei vaihdettu.
Jani kertoo olonsa keventyneen ja tunteneensa itsensä voittamattomaksi, kun hän vihdoin kertoi äidilleen olevansa homo.
Jani Toivola juontaa QX Gay Gaalan helmikuussa yhdessä Mikko Leppilammen kanssa.
Musta tulee isona valkoinen: Miten päästää irti pelosta ja häpeästä ja seistä omilla jaloillaan, Siltala, 220 sivua.
Kuvat: ylempi/janitoivola.net, alempi/Siltala Publishing.

Tags: kulttuuri

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Deittitappajan oikeudenkäynti alkoi

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
41-vuotias Stephen Port Lontoosta on syytettynä neljän homomiehen murhasta. Port löysi uhrinsa dettiappisten kautta. Oikeudenkäynti alkoi tällä viikolla.
Kuvakaappaus: Pink News.co.uk
Syytteen mukaan Port käytti deittiraiskaushuume GHB:tä huumatakseen uhrinsa sen jälkeen, kun oli tavannut heidät homodeittiappsien kautta. Neljän uhrin ruumiit löydettiin hautausmaalta Barkingista kesäkuun 2014 ja syyskuun 2015 välisenä aikana.
Port on syytteessä kaikkiaan 29 rikoksesta murhiin ja muihin miehiin kohdistuvista muista hyökkäyksistä. Port on kiistänyt syyllisyytensä kaikkiin kohtiin.
Poliisin harhauttamiseksi Port oli lavastanut GHB pulloja ja jopa itsemurhaviestejä uhriensa kehoihin. Port oli sitten siirtänyt ruumiit asunnostaan hautausmaalle, missä hän oli asettanut ruumiit istuma-asentoon.
Syyttäjän mukaan omaa seksuaalista nautintoaan tavoitellut Port eri tavoin huumasi, teki seksuaalistä väkivaltaa ja neljässä tapauksessa murhasi asuntoonsa kutsumat nuoret homomiehet. Syyttäjä jatkoi, että Portin käyttäytymistä ruokki hänen halunsa päästä yhdyntään nuorempien homomiesten kanssa, kun nämä ovat tajuttomiksi huumattuja.
Port on saanut syytteet neljästä murhasta ja ruumiiden myrkyttämisestä, seitsemästä raiskauksesta, neljästä seksuaalisesta väkivallanteosta ja kuudesta myrkytyksen yrityksestä.
Lähde: Pink News
Digg entry (0 memb.)  
 Report