109.059 members 5.298 online
Log in Become a member
Qruiser
Flee Elsa Linn
FIRA VÅREN med …
Blogg
Manchester 4/1
Tribeca
Gaymap
Manchester 4/1
Vanilla
Gaymap
Manchester 4/1
Axm bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalan.

Osallistu keskusteluun!
- facebook.com/qxsuomi
- twitter.com/qxsuomi
- Instagram qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Sinuiksi -palvelu kaipaa palautetta

QX-Suomi

Pirkanmaan Setan hallinnoima Sinuiksi - valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu toivoo saavansa palautetta palvelua käyttäneiltä.

- Palveluumme tuli vuonna 2014 yli 700 yhteydenottoa. Tällaiselle matalan kynnyksen asiakaspalvelulle on tarvetta. Saamme paljon kiitosta tehdystä työstä, koetusta hyödystä kuin myös tärkeää kritiikkiä mm. vastausaikojen venymisestä. Ajoittain palvelussa oli ruuhkaa ja vastaamiseen meni enemmän aikaa kuin luvattu viikko, kertoo palvelun toiminnanjohtaja Mikko Väisänen.

Väisänen kertoo, että tyypillisiä yhteydenoton syitä ovat hallittu ulostulo, itsemäärittely eli seksuaalisen suuntautumisen ja/tai sukupuoli-identiteetin miettiminen omakohtaisesti, perheenjäsenen tai läheisen kohtaaminen, sosiaaliset paineet, vähemmistöstressi, itsesyrjintä, seksi, seksuaalisuus, seurustelun aloittaminen, yksinäisuus, vihapuhe, kiusaaminen, eheyttäminen tai muu syrjintäkokemus, homo- ja transfobian käsittely ja vertaisten tavoittaminen.

Sinuiksi-palvelun palautekysely

http://ranneliike.net/teema/sinuiksi-palvelu-kaipaa-palautetta-siihen-vuonna-2014-yhteytta-ottaneilta?aid=11649

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Kannatusta itsemääräämisoikeudelle

QX-Suomi

Amnesty International Suomen osasto

Sateenkaariperheet ry

Seta ry

Trasek ry

 

Tiedote 25.3.2015

 

 

Kansanedustajaehdokkailta vahva kannatus itsemääräämisoikeudelle sukupuoleen

 

Järjestöt haluavat ihmisoikeuksista vaalikysymyksen

 

Neljä ihmisoikeusjärjestöä järjesti keskiviikkona Helsingissä valtakunnallisen vaalipaneelin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksista. Tilaisuudessa käsiteltiin muun muassa translakia, turvapaikanhakijoita ja mahdollisuutta vahvistaa lapselle useampia kuin kaksi vanhempaa.

 

Kaikki panelistit kristillisdemokraatteja lukuun ottamatta kannattivat itsemääräämisoikeutta sukupuoleen. Tämä tarkoittaisi, että juridisen sukupuolen vahvistamiseksi ei enää edellytettäisi mm. ja pitkiä tutkimuksia, vaan sukupuolimerkinnän voisi korjata maistraattiin tehtävällä ilmoituksella. Johan Ekman (rkp) totesi, että juridinen ja lääketieteellinen sukupuolen korjaus on erotettava toisistaan. Tapio Huttula (kesk) sanoi haluavansa translakiuudistuksen hallitusohjelmaan. Kokoomus, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset ovat Amnestyn puoluekyselyssä ilmoittaneet vastustavansa lakiuudistusta.

 

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan erityisesti transnuoret kokevat itsensä usein näkymättömiksi koulussa ja muussa yhteiskunnassa. ”Translaki suojaisi nimenomaan lapsia ja nuoria, kun he tulisivat näkyviksi esimerkiksi koulussa. Ammattilaiset tarvitsevat pelisäännöt – nyt sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta ei aina osata puhua”, Jani Toivola (vihr.) sanoi. Perheoikeuksista paneelissa käsiteltiin muun muassa äitiyslakia ja mahdollisuutta vahvistaa lapselle useampia kuin kaksi juridista vanhempaa. ”Äitiyslaki ei ole keltään pois vaan vahvistaa lasten oikeuksia”, Pilvi Torsti (sd.) totesi.

 

Kaikki ehdokkaat kristillisdemokraatteja lukuunottamatta ilmoittivat kannattavansa Suomeen toimintaohjelmaa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien edistämiseksi. ”Ratkaisevaa on, mitä todella tehdään ja osoitetaanko toimintaan myös resurssit”, penäsi Vasemmistoliiton Mai Kivelä. Kokoomuksen Jaana Pelkosen mukaan on ihme, ettei tällaista ohjelmaa jo ole. ”Myös muiden ryhmien ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta tulee edistää ihmisoikeusohjelmalla”, totesi Ritva Elomaa (ps.).

 

”Puolueiden välillä on eroja, mutta myös useimpien puolueiden sisällä ehdokkaiden kannoissa on suuria eroja. Vaadimmekin, että puolueet sitoutuvat eduskuntavaaleissa selvästi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksiin”, Setan puheenjohtaja Panu Mäenpää sanoo.

 

Kohti sateenkaarevaa Suomea -paneeliin Kirjasto 10:ssä Helsingissä osallistuivat eduskuntapuolueiden kansanedustajaehdokkaat Johan Ekman (r.), Ritva Elomaa (ps.), Tapio Huttula (kesk., sit.), Mai Kivelä (vas.), Asmo Maanselkä (kd.), Jaana Pelkonen (kok.), Jani Toivola (vihr.) sekä Pilvi Torsti (sd.).

Tilaisuutta oli kuuntelemassa yli 100 henkilöä. Vilkasta keskustelua käytiin myös Twitterissä aihetunnisteella #SateenkaariSuomi.

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

USA: Lakihanke homojen surmaamisesta

QX-Suomi

Kalifornian osavaltiossa Yhdysvalloissa on käynnissä oikeudellinen väittely, joka liittyy homojen ja lesbojen tappamista vaativaan kansanäänestyshankkeeseen.

Oikeusoppineiden mukaan näyttää siltä, ettei osavaltion oikeusministerillä ole valtuuksia pysäyttää selvästi perustuslain vastaista hanketta alkuunsa.

Kalifornialaislehtien The Sacramento Been ja San Francisco Chroniclen mukaan asianajaja Matt McLaughlin on jättänyt helmikuussa anomuksen ja suorittanut 200 dollarin maksun, jotta homojen ja lesbojen tappamista vaativa lakialoite tulisi kansanäänestykseen vuoden 2016 vaalien yhteydessä.

Lehdet pitävät itsestään selvänä, ettei McLaughlinin lakihanke koskaan muutu oikeaksi laiksi. Mutta missä vaiheessa hanke kompastuu tai päästetään päiviltä, on epäselvää.

Kalifornian oikeusministeri Kamala Harris ei ole kommentoinut, aikooko hän sallia McLaughlinin lakihankkeen etenemisen seuraavaan vaiheeseen. Osavaltion lainoppineet toteavat, ettei Harrisilla ole välttämättä vaihtoehtoja: vuonna 1978 Kalifornian oikeusministeri yritti pysäyttää kansanäänestyshankkeen, mutta päätöksen kumosi osavaltion korkein oikeus.

Kaliforniassa tavalliset kansalaiset voivat edistää lakeja kansanäänestysten kautta. Jotta hanke etenisi kansanäänestykseen saakka, sen tueksi tarvitaan 365 000 ihmisen allekirjoitus.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1426998219630

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

HELSINGIN GAYTEATTERI: JEFFREY

QX-Suomi

Yleisön vaatimuksesta ja omasta ilostamme HGT tuo Paul Rudnickin näytelmän"JEFFREY" uudelleen Valtimonteatteriin. Viime marraskuun loppuunmyydyt esitykset jättivät monet halukkaat ilman lippuja!

Nyt 10 lisänäytöstä!

 

 

Kevään uusinta ensi-ilta on 6.5.2015 klo 19!

 

Näytelmä kertoo Jeffreystä joka on työtön näyttelijä. Hän työskentelee tarjoilijana, kuten moni muukin työtön näyttelijä.

Ja kuten monet, monet muutkin, hän rakastaa seksiä. Mutta maailma on muuttunut. Eletään 90-luvun alkua New Yorkissa,

ja AIDS on pakottanut ihmiset muuttamaan suhtautumistaan seksin suhteen - siitä on tullut vaarallista. Jeffrey päättää

kieltäytyä siitä kokonaan. Miten välttää seksi suurkaupungissa ja mitä sen tilalle?

 

Onnistuuko selibaatti, kun unelmien mies odottaakin kulman takana kuntosalilla? Ja hän on HIV-positiivinen.

Kannattaako rakastua, jos se tietää menettämisen tuskaa tulevaisuudessa? Paul Rudnickin ”Jeffrey” on

vauhdikas ja romanttinen komedia, joka syleilee elämää. Se on tarina täynnä räiskyviä henkilöitä, ystävyyttä ja suuria tunteita

 

HIV on edelleen olemassa. Onko suhtautumisemme siihen muuttunut?

Onko AIDS enää muuta kuin kehitysmaiden ongelma?

Stigmatisoiko HIV-tartunta edelleen kantajansa?

Näihin kysymyksiin et saa vastausta HGT:n esityksessä, mutta se herättää katsojat

miettimään omaa suhtautumistaan siihen.

 

Näytelmän ohjaa kulttuurin moniottelija Cris af Enehielm ja sen on suomentanut alkuperäisteoksesta teatterin oma poika Ari Murto.

 

Esitykset Valtimonteatterissa, Aleksis Kivenkatu 22 (sisäpiha), 00500 Helsinki 6.-16.5.2015

http://www.gayteatteri.info/hgt_jeffrey.html

Tags: kulttuuri


Syrjimätön Suomi

QX-Suomi
syrjimatonsuomi.fi-sivusto tarjoaa kansanedustajaehdokkaille vuoden 2015 eduskuntavaaleissa mahdollisuuden allekirjoittaa sitoumuksen, jossa he lupaavat edistää yhdenvertaisuutta laaja-alaisesti. Taustalla on useita kansalaisjärjestöjä.
152 ehdokasta on tähän mennessä allekirjoittanut sitoumuksen.

Sivuston toteutuksesta ja ylläpidosta vastaa Pirkanmaan SETA ry.

http://www.syrjimatonsuomi.fi/

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

#‎fiveFilms4freedom‬

QX-Suomi

#‎fiveFilms4freedom‬ eli maailman ensimmäinen kansainvälinen, digitaalinen hlbti-elokuvafestivaali alkoi tänään. Viisi hlbti-teemaista lyhytelokuvaa on vapaasti nähtävillä verkossa 19.–29.3.

Elokuvat ovat osa Lontoossa järjestettävää BFI Flare -elokuvafestivaalia.

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Can't Stop the Music - Orionissa pe 27.3

QX-Suomi

Can't Stop the Music - musiikin täytyy jatkua (1980)

 

pe 27.03.2015 16:30
Elokuvateatteri Orion

Liput 8€

 

Can't Stop the Music (1980) vie meidät diskon aikakaudelle. Village Peoplen tarinan yhtymäkohdat todellisuuteen jäivät etäisiksi, tekopyhiä amerikkalaisia kauhistutti miehinen alastomuus, ja hittikimarassa kuultiin "Y.M.C.A." Teos jakoi Xanadun kanssa ensimmäisen kultaisen Raspberry-palkinnon vuoden huonoimpana elokuvana.

https://kavi.fi/fi/elokuva/110838-cant-stop-music-musiikin-taytyy-jatkua


Drag Me To HEL 28.3.2015

QX-Suomi

Pridelavoilta, Normihomolehdestä ja televisiostakin tuttu dragkuningatar Lola Vanilla ja työryhmä järjestävät Dubrovnikissa 28.3.2015 kolmannen kerran dragia ja esittävää taidetta queer-asenteella yhdistävän Drag Me To HEL -illan.

Tapahtuma haluaa räjäyttää auki suomalaista dragskeneä, tarjota lava-aikaa myös erikoisemmille esityksille ja tuoda yhteen erilaisista alakulttuureista ponnistavia artisteja ja yleisöjä.

Tänä vuonna tapahtuman pääesiintyjinä nähdään Lontoon kaunein drag queen, monipuolinen malli, näyttelijä ja laulaja Miss Cairo sekä australialainen boylesquetähti Raven. Illan juontaa burleskitapahtumien suosikkijuontaja Lamey Crackhouse.

Drag Me To Hel:n lavalla nähdään myös merkittävä joukko viime syksyn School of Vanilla -työpajoissa hioutuneita ja alkunsa saaneita esityksiä sekä tapahtuman ensimmäinen avaus kuvataiteen alalla, kun illan ajan nähtävissä on Mari Kasurisen ja Lola Vanillan pop up -näyttely.

Liput ennakkoon Tiketistä 22 euroa, ovelta 25 euroa.

Helsingin kaupungin kulttuurikeskus tukee tapahtumaa.

https://www.facebook.com/events/964532950241974/


Jako tyttöjen ja poikien nimiin poistuu?

QX-Suomi

Jaottelusta tyttöjen ja poikien nimiin saatetaan luopua nimilaissa, kertoo 12 maakuntalehden Lännen Media.

Nykyisessä nimilaissa tytölle ei saa antaa miehennimeä eikä pojalle naisennimeä. Nimilautakunnan puheenjohtaja Urpo Kangas arvioi Lännen Medialle, että vastaisuudessa riittäisi rajoitus siitä, ettei etunimi saa olla hyvän maun eikä lapsen edun vastainen.

Nimilain uudistamisesta ei ole tehty poliittista päätöstä, mutta oikeusministeriön alainen nimilautakunta on jo alkanut hahmotella uudistuksen päälinjoja.

mtv.fi

Tags: yhteiskunta


Tue venäläisiä hlbti-aktivisteja!

QX-Suomi

Venäjä on tuominnut kaksi Setan yhteistyöjärjestöä, Rakursin (Arkangeli) ja Maximumin (Murmansk) sakkoihin ns. ulkomaiset agentit -lain perusteella. Kummallekin järjestölle langetettiin 300 000 ruplan (n. 4500 euroa) sakko niiden kieltäydyttyä rekisteröitymisestä "ulkomaiseksi agentiksi".

Järjestöt aikovat jatkaa vaikuttamistyötään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien puolesta sekä vertaistoiminnan ja psyykkisen tuen tarjoamista hlbti-ihmisille. Ne tarvitsevat sinun tukeasi voidakseen jatkaa toimintaansa. Voit lahjoittaa Maximumille ja Rakursille Setan kautta. Seta toimittaa lahjoitukset järjestöille.

Lahjoitustili: Danske Bank FI21 8000 1571 0819 35 (Seta ry)
Viitenumero venäläisten järjestöjen tukemiseksi: 20132
Keräyslupa: 2020/2013/1852. 
Voimassaoloaika: 19.7.2013-18.7.2015. 
Keräysalueena on koko Suomi lukuunottamatta Ahvenanmaata.

Venäjän hlbt-verkoston englanninkielinen uutinen Maximumin tuomiosta 5.3.2015:

http://lgbtnet.ru/en/content/murmansk-lgbt-organization-maximum-has-been-fined-300-000-rubles-refusing-accept-foreign

 

Venäjän hlbt-verkoston englanninkielinen uutinen Rakursin tuomiosta 12.2.2015:

http://lgbtnet.ru/en/content/arkhangelsk-lgbt-organization-rakurs-has-been-fined-300-000-rubles-refusing-accept-foreign

Tiedot Setan keräysluvasta ja lahjoittamisesta Setalle ja jäsenjärjestöillemme:

http://seta.fi/tue-setaa/

Setan Facebook

Tags: yhteiskunta Venäjä