107.796 members 3.937 online
Log in Become a member
Qruiser
Edinburgh 3/3
G H Q
Gaymap
Manchester 3/3
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Birmingham 3/3
The Village Inn
Gaymap
Manchester 3/3
Vanilla
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalan.

Osallistu keskusteluun!
- facebook.com/qxsuomi
- twitter.com/qxsuomi
- Instagram qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Vaaliteemana kaataa avioliittolaki

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen kertoi STT:lle, että puolueen tavoitteena on säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä. Puolue tekee työtä sen eteen, etteivät avioliittolain muutokset tulisi voimaan eduskuntavaalien jälkeen.
– Tavoitteena on, että tulevan eduskunnan kokoonpano olisi sellainen, että se pystyisi ottamaan uuden linjauksen avioliittokysymykseen, Räsänen sanoo.
Räsäsen mukaan Kristillisdemokraatit tavoittelevat vaalivoittoa ja pääsyä hallitukseen.
Lähde: kdlehti.fi

Tags: yhteiskunta


Naispari suuteli, joutui kuulusteluihin

QX-Suomi

Valokuva kahden naisen suudelmasta on johtanut rikosepäilyihin Pietarissa, uutisoivat Ruotsin televisio SVT ja brittilehti Daily Mail. Toinen naisista vahvistaa Ruotsin televisiolle joutuneensa kuulusteluihin sen jälkeen, kun suudelmakuva alkoi levitä sosiaalisessa mediassa.

Naiset olivat ottaneet suudelmakuvan helmikuun alussa lentokoneessa. Pääosassa valokuvassa eivät ole suinkaan he itse, vaan samaan kuvaan mahtunut tunnettu poliitikko Vitali Milonov. Hän oli keskeisesti ajamassa niin sanottua homopropagandalakia, joka kieltää homoseksuaalisuutta koskevan tiedon antamisen lapsille.

Milonov on kommentoinut kuvatuksi tulemista sanomalla, että olisi heittänyt naiset koneesta alas, jos olisi huomannut heidän puuhansa.

Toinen naisista kuuluu pietarilaisen homobaarin omistajiin. Kuvaepisodin jälkeen syyttäjänviraston tutkija teki liikkeeseen ratsian.

Tags: yhteiskunta

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

UMK:ssa homoraati

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Huomenna lauantaina ratkeaa kuka edustaa Suomea euroviisuissa. UMK:n voittajaa valitsemassa on myös kahdeksan raatia, yksi on Sateenkaariväkiraati. Siinä mukana ovat Mikko Silvennoinen, Laura Haimila, Jukka Kuronen ja Alina Toivonen.
Muita raateja ovat mm. lasten, Marttojen, musiikintekijöiden ja taksikuskien ja suomenruotsalaisten raadit.
UMK:n finaali lauantaina 28.2. kello 21 Yle2. Finaalissa ovat mukana myös QX Gay Gaalassa esiintynyeet Ooppera Skaala (ylhäällä) ja Norlan el Misionario. Kuvat: Karo Holmberg.
Lähde: Yle
(Päivitetty puuttunut kuva)

Tags: viihde


"Suomi painostettiin hyväksymään laki"

QX-Suomi

Pietarilaisen kaupunginvaltuutetun Vitali Milonovin mielestä Suomessa avioliiton solmineita samaa sukupuolta olevia pariskuntia ei Venäjällä voida kohdella pariskuntina.

 

– Jos samaa sukupuolta olevat parit, jotka ovat solmineet avioliiton Suomessa, tulevat Venäjälle, meidän maamme alueelle, heitä ei vain pidetä puolisoina. Heidän avioliittoaan ei tunnusteta voimassaolevaksi Venäjällä, hän sanoi.

 

Uutinen Suomen sukupuolineutraalin avioliittolain etenemisestä pääsi eilen otsikoihin Venäjällä. Presidentti Sauli Niinistö vahvisti perjantaina tasa-arvoiseen avioliittoon liittyvät avioliittolain muutokset ja uudistettu laki tulee voimaan maaliskuun alusta vuonna 2017.

Venäjällä samaa sukupuolta olevien avioliitot on kielletty. Yhtenä Venäjän ”homolain” innokkaimpana puuhamiehenä olleen Milonovin mukaan suomalaiset poliitikot ja presidentti Niinistö toimivat ”Brysselin ankaran painostuksen alla” edistäessään tasa-arvoista ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa.

– He murtuivat, se on selvää. He joutuivat lobbauksen alle. Tällainen päätös on epäilemättä tehty Brysselin ankaran painostuksen alaisena, Milonov kommentoi eilen Metro-lehdelle Suomen tasa-arvoisen avioliittolain etenemistä.

Hän lisäsi, että lain hyväksymisen ei kuitenkaan pidä antaa mitenkään vaikuttaa ”suomalaisten ja venäläisten ystävällisiin suhteisiin”.

iltasanomat.fi
Tags: yhteiskunta Tahdon2013


Tasavallan presidentti vahvisti lain

QX-Suomi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vahvistanut avioliittolain muutoksen perjantaina. Sukupuolineutraali avioliittolaki tulee voimaan maaliskuussa 2017.

Kyseessä on ensimmäinen laki, joka on saanut alkunsa kansalaisaloitteesta.

Presidentin allekirjoituksen jälkeen oikeusministeriö valmistelee sukupuolineutraalin avioliittolain edellyttämät muutokset muihin lakeihin.

Lakiesitykset annetaan eduskunnalle ensi syksyn aikana, jotta kaikki muutokset ehditään käsitellä ennen uuden avioliittolain voimaantuloa.

Presidentin kanslian tiedote:

”Laki avioliittolain muuttamisesta (KAA 3/2013 vp). Lakia muutetaan kansalaisaloitteen pohjalta. Jatkossa myös samaa sukupuolta olevilla on oikeus solmia avioliitto. Laki tulee voimaan 1.3.2017. Eduskunnan lausuma; Eduskunta edellyttää, että hallitus ryhtyy viivytyksettä valmistelemaan esityksen tasa-arvoisen avioliittolain edellyttämistä muutoksista tarvittaviin muihin lakeihin ja antaa esityksen eduskunnan käsiteltäväksi 31.12.2015 mennessä.”

yle.fi

Tags: yhteiskunta Tahdon2013


Lasinpesuneste jokaiselle

QX-Sami
Kotimainen Megamyynti Areena -outletketjun ensimmäinen oma tuote on perinteisen sukupuolijaottelun rikkova lasinpesunestesarja.

"Ajan hengessä ajattelimme heti rikkoa perinteisiä kaavoja ja tehdä She- ja He-tuotteiden lisäksi Not sure -tuotteen", yhtiö kertoo.

Nestettä saa kolmessa värissä, She on vaaleanpunainen, He sininen ja Not sure vihreä.
Aiheesta uutisoi Markkinointi ja mainonta.

Arctic Pride Rovaniemellä

QX-Suomi

Arctic Pride järjestetään 20.-22.2. Rovaniemellä. Viikonlopun aikana luvassa on teatteria, livemusiikkia, näyttelyitä, klubi-ilta, kulkue, nuotiopiirikeskusteluita, sateenkaarihartaus, nuortenbileet ja paljon muuta.

Arctic Pride on rento ja hyväntahtoinen tasa-arvon ja moninaisuuden juhla. Se tarjoaa kohtaamispaikan ja tuo esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen elämää arktisilla leveyksillä. Arctic Pride kannustaa jokaista olemaan rohkeasti oma itsensä ja kunnioittamaan erilaisuutta muissa.

 Tapahtuman järjestää Rovaniemen Seta ry.


Japanissa tunnustetaan homosuhteet

QX-Suomi

Shibuyan alueesta Tokiossa tulee Japanin ensimmäinen alue, jossa tunnustetaan ensi kertaa virallisesti, että parisuhteita on myös samaa sukupuolta olevien ihmisten kesken.

Shibyan pormestari Toshitake Kuwahara ilmoitti torstaina, että alue alkaa myöntää parisuhdetodistuksia osana pyrkimyksiään lisätä kunnioitusta seksuaalivähemmistöjä kohtaan. Shibya on noin neljännesmiljoonan asukkaan muodikas ja vauras alue, jossa sijaitsee useita ulkomaisia yrityksiä ja suurlähetystöjä.

Japanin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin ei yleensä kohdistu avointa vihaa, eikä homoseksuaalisuus ole maassa rikos. Poliitikot eivät kuitenkaan edes mainitse heidän oikeuksiaan, ja hiljaista syrjintää muun muassa kouluissa ja työpaikoilla esiintyy paljon, vähemmistöjen edustajat kertovat.

Lue koko juttu YLE:n sivuilla.


Venäläisen sitcomin tähti tuli kaapista

QX-Sami
Huippusuosittu venäläisen komediasarjan miesnäyttelijä Odin Biron, 30, kertoi homoudestaan Vulturen haastattelussa. Aihe on arka Venäjällä, missä lainsäädäntö kieltää niin kutsutun homopropagandan.
Biron on kansallisuudeltaan amerikkalainen ja kotoisin Minnesotasta. Venäläisessä televisiosarjassa hän esittää naivia amerikkalaista.
Bironin ystävä ja näyttelijätoveri Ivan Okhlobystin kannattaa homoseksuaalisuuden kriminalisointia ja on ehdottanut, että Venäjä polttaisi homot uuneissa.
Biron kertoo, että hän ei pidä itseään aktivistina, mutta homojen kohdatessa sortoa Venäjällä, hänen on pakko käyttää mahdollisuuttaan puhua asiasta.
Tuoreeltaan kritiikkiä Bironin ulostulosta oli venäläisestä mediasta vaikea löytää.
Lähteet: nbcnews, vulture.com

Tags: Venäjä

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Venäläisen homoparin kuva voitti

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Herkkä valokuva venäläisestä homoparista on valittu maailman parhaimmaksi lehtikuvaksi. Kuvan on ottanut tanskalainen Mads Nissen.
Vuoden 2014 vaikuttavimmat kuvat valitsi maailman arvostetuin kuvajournalismin kilpailu World Press Photo.
Aiheesta kertoi Helsingin Sanomat.

Tags: Venäjä

Digg entry (0 memb.)  
 Report