95.667 members 3.313 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 9/28
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Edinburgh 9/28
G H Q
Gaymap
Manchester 9/28
Axm bar
Gaymap
Manchester 9/28
Cruz 101
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
QX.fi
QX on Skandinavian suurin homosivusto. Julkaisemme päivittäin homo- ja homoystävällisiä lukijoita kiinnostavia uutisia viihteen, kulttuurin, median ja politiikan aloilta sivustollamme QX.se ja suomeksi tässä blogissa.

Kerran vuodessa järjestämme QX Gay Gaalat Helsingissä ja Tukholmassa.

Osallistu keskusteluun!
- Facebook.com/qxsuomi
- Twitter.com/qxsuomi
- Instagrammissa qx.fi

Lähetä juttuvinkki: ehdotukset@qx.fi
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 3186

Gaygaalan juontavat Jani Toivola ja ...?

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Arvuuttelu seuraavan Gaygaalan juontajista jatkuu vielä. Toinen juontajista on kansanedustaja Jani Toivola. Arvaa kuka on Janin juontajapari.
Kerro oma arvauksesi gaalan Facebook-sivulla. Oikein arvanneiden kesken arvotaan unohtumaton gaalailta kahdelle: liput kutsuvieraspaikoille ja Show Dinner. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortteja QX-Shoppiin.
Kuka on tuo Janin kanssa videolla näkyvä toinen herrasmies? Kuvaaja: Jussi Virkki.
Voit myös jo nyt ehdottaa omia suosikkejasi mukaan äänestykseen. Ehdolleasettelu on avoinna osoitteessa Qx.fi/gaygaala17 Äänestys alkaa joulukuussa.
QX Gay Gaala Savoy-teatterissa torstaina 2.2.2017. Liput ovat myynnissä lippu.fi ja Savoy-teatterissa. Liput alkaen 15 €. Setan jäsenjärjestöjen jäsenet, opiskelijat ja työttömät alennettuun hintaan.

Tags: Gay Gaala

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Aito avioliitto -marssi kuivui kokoon

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Helsingissä eilen lauantaina järjestetty sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustava Aito avioliitto -marssi keräsi vain pienen joukon ihmisiä.
Sukupuolineutraalin avioliittolain vastustajia eduskuntatalon edessä syksyllä 2014. Kuva: Sami Montell / QX
Helsingissä järjestetiin eilen lauantaina useita mielenosoituksia. Eniten väkeä keräsi Peli poikki -mielenosoitus rasisimia vastaan, johon osallistui 15 000 ihmistä. Myös Aito avioliitto -kampanja oli aktivoitunut ja järjesti samanaikaisesti oman marrsin sukupuolineutraalia avioliittolakia vastaan. Aito avioliitto -kansalaisaloite oli hiljattain eduskunnan lähetekeskustelussa ja on tulossa vielä eduskunnan käsittelyyn.
Vaikka Aito avioliitto -kampanja keräsi sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamista vaativan kansalaisaloitteensa taakse yli 100 000 kannattajaa ja on näkynyt katukuvassa ympäri maata, ei lauantain marssi houkutellut juuri ketään. Enimmillään Aidon avioliiton puolesta oli paikalla vain 40 ihmistä. Huuto aidon avioliiton puolesta kaikui kuitenkin iltapäivällä kuuluvasti megafonista Rautatientorin ympäristössä.

Tags: yhteiskunta Tahdon2013


Uusi homobaari aukeaa tänään

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Helsinkiin avataan tänään uusi homobaari. Room Bulevard sijaitsee nimensä mukaisesti Bulevardilla butiikkihotelli Indigon kyljessä.
Uusi Room osoitteessa Bulevardi 26. Kuva: Sami Montell / QX
Room Bulevard avaa ovensa tänään perjantaina kello 18. Baari on avoinna kello 02:een. Samoin on koko tuleva viikonloppu. Ensi viikosta alkaen Room Bulevard on avoinna 14-02.
Room Bulevardin takana on kaksi hyvin tuttua nimeä. GLoungesta lähtenyt Timo Partanen ja dtm:stä lähtenyt Markku Valtanen pyörittävät baaria yhdessä.
Mutta se sijainti. Aina välillä uutisia lukiessa Suomesta piirtyy kuva vahnoillisena ja ei niin avaramielisenä maana. Tämä uusi homobaari sijaitsee suureen Restel-ketjuun kuuluvan lifestyle-hotellin kyljessä. Room Bulevardin tilalla oli itse asiassa aikaisemmin hotellin oma baari. Ei vanhoillisessa maassa tällaista tapahdu!
Todennäköisesti baariin tulee ensimmäisenä iltana kova tungos, joten kannattaa jo pitää kiirettä!

Tags: viihde


Ketkä juontavat Gaygaalan? Arvaa, voita!

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Suomen neljäs QX Gay Gaala on torstaina 2. helmikuuta 2017. Tänä vuonna gaalassa on juontajapari. Arvaa ketkä juontajat ovat ja voita.
Kuva: Jussi Virkki / QX
Arvuuttelu seuraavan Gaygaalan juontajista käy villinä. Arvauksia on tullut paljon, mutta oikeaa paria ei ole vielä kukaan osannut veikata. Tähän mennessä on muun muassa paljastettu, että juontajamme eivät ole aikaisemmin työskennelleet yhdessä ja että molemmat ovat ainakin olleet näyttelijöitä. Tässä on vielä videoklippi auttamaan.
Kerro oma arvauksesi gaalan Facebook-sivulla. Oikein arvanneiden kesken arvotaan unohtumaton gaalailta kahdelle: liput kutsuvieraspaikoille ja Show Dinner. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortteja QX-Shoppiin.
Voit myös jo ehdottaa omia suosikkejasi mukaan äänestykseen. Ehdolleasettelu on avoinna osoitteessa Qx.fi/gaygaala17 Äänestys alkaa joulukuussa.

QX Gay Gaala Savoy-teatterissa torstaina 2.2.2017. Liput ovat myynnissä lippu.fi ja Savoy-teatterissa. Liput alkaen 15 €. Setan jäsenjärjestöjen jäsenet, opiskelijat ja työttömät alennettuun hintaan.

Tags: Gay Gaala


Pirkko Saisiolta uusi romaani

QX-Sami
Pirkko Saision tuore romaani kertoo täydelliseltä vaikuttavassa avioliitossa elävästä kuusikymppisestä menestyvästä miehestä, joka saa yllättäen viestin nuoruuden kaverinsa kuolemasta.
 Mies ja hänen asiansa kertoo tunti tunnilta yhdestä viikossa marraskuussa. Kuolinilmoitus lehdessä kertoo, että Pablo on kuollut. Voiko se olla totta? Tunnit ja päivät sulavat käsiin.
Nuoruuden kaverin kuolema suistaa tarkkanäköisen ja epäileväisen juristimiehen pois tasapainosta. Vai oliko Pablo enemmänkin kuin kaveri? Ote alkaa lipsua ja arvostelukyky hämärtyä.
Kuva: Siltala Publishing
Kun juristin toimistoon tulee perunkirjoitusta tekemään Pablon aikuinen poika, nuori mies, on tilinteon aika tullut.
Pirkko Saisio: Mies ja hänen asiansa, Siltala 2016, 403 sivua.

Tags: kulttuuri


Uusia tuulia Helsingin yössä

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Helsingin homoyöelämässä puhaltavat syksyn kolkutellessa muutoksen tuulet. Apajille on tulossa jälleen uusi tulokas ja dtm:ssä on tapahtumassa muutoksia.
Dtm on voittanut Vuoden homoklubi -palkinnon QX Gay Gaalassa jo kolmesti. Kuvassa ravintolapäällikkö Markku Valtanen (oikealla) noutamassa palkintoa yhdessä Peter Lindenin (vasemmalla) kanssa 2014 Gaalassa. Palkintoa jakamassa Minna Kivelä. Kuva: Karo Holmberg
Viime vuoden lopussa dtm:n pitkäaikainen ravintolapäällikkö Markku Valtanen lopetti työnsä. Nyt myös hänen tilalleen palkattu Markus Hakala on lopettanut työt dtm:ssä pari viikkoa sitten. Dtm:ää pyörittävän Äkä Oy:n pääomistajiin kuuluva Karri Nieminen vahvistaa QX:lle, että ravintolapäällikkö ei enää työskentele talossa.
- Dtm:ssä on tapahtunut ja tapahtumassa muutoksia. Ravintolapäällikkömme ei enää työskentele meillä, vaan yhtiön omistajat yhdessä vuoropäällikkö Tomi Häkkisen kanssa vastaavat dtm:n toiminnasta tästä eteenpäin.
- Olemme parhaillaan remontoimassa tilaamme, uudistamassa kanta-asiakasjärjestelmäämme ja kokoamassa loppusyksyn ohjelmaa. Julkistamme uudistukset kanta-asiakasbileissä lauantaina 1.10. Illan päätähtenä on NikoLa.
Karri kertoi QX:lle, että dtm:n fyysiset muutokset tarkoittavat pintaremonttia ja tilojen muuttamista toimivammaksi.
Dtm:n tarinaa jatkaa 11 omistajan Äkä Oy, joka osti konkurssiin ajautuneen liiketoiminnan Afrodite Oy:ltä 2011, samalla dtm muutti Iso Roobertin kadulta nykyisiin tiloihinsa Mannerheimintielle. Mikä Äkä? No tietenkin Älä kerro äidille!
Room Bulevardi avataan pian. Kuva: Sami Montell
Mikäs se uusi tulokas sitten on? Hugo's Roomin ovien sulkeuduttua Timo Partasen piti jäädä vapaaherraksi, mutta hän lähtikin mukaan uuteen GLounge & Skybar -ravintolaan. Sieltä Timo on jo lähtenyt ja on nyt avaamassa uuden Roomin Bulevardille. Siitä lisää piakkoin!
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Tom of Finland -elokuvan tiiseri ulkona

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Dome Karukosken ohjaama Tom of Finland -elokuva on tulossa ensi-iltaan 24.2.2017. Ensimmäinen tiiseri on nyt julkaistu suomenkielisenä versiona. Elokuva julkaistaan kansainvälisesti. Elokuva on osa Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa ja sen budjetti on lähes 4 miljoonaa euroa.
Elokuvassa Touko Laaksosta näyttelee Pekka Strang (vasemmalla) ja hänen rakastetuaan Veliä Lauri Tilkanen (oikealla). Kuvakaappaus trailerista / YouTube.
(Tom of Finland -elokuva on yksi QX Gay Gaala 2017 yhteistyökumppaneista.)

Tags: viihde kulttuuri ToF


Papille tappouhkauksia vihkimisen takia

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Helsinkiläinen pappi Toni Fagerholm kertoi syyskuun alussa aikovansa vihkiä hompareja, kun avioliittolaki ensi maaliskuussa muuttuu. Hän on saanut tappouhkauksia, kertoo Helsingin Sanomat.
Kuvakaappaus: hs.fi
Piispainkokous linjasi kuun alussa, että samaa sukupuolta olevia pareja ei kirkossa vihitä eikä siunata, vaikka avioliittolaki muuttuukin sukupuolineutraaliksi maaliskuun alusta alkaen. Osa papeista, muun muassa helsinkiläinen kahden lapsen isä Toni Fagerholm kertoi Ylen haastattelussa aikovansa vihkiä homopareja tästä huolimatta. Haastattelun jälkeen kirkkoon kuuluvat ihmiset ovat lähettäneet Fagerholmille tappouhkauksia.
- En anna niille ihmisille valtaa. Minua ei voi uhkailla hiljaiseksi, Fagerholm kertoo Helsingin Sanomille.
Jos pappi vihkii kirkon linjan vastaisesti hompareja, tiedossa on rangaistus. Tarkempaa tietoa, millainen rangaistus olisi, ei vielä ole. Asiat käsitellään aikanaan tuomiokapituleissa. Kirkkolaissa ei ole suoraan sanottu, millainen rangaistus mistäkin rikkeestä tulee.
Lähde: HS. fi

Tags: yhteiskunta Tahdon2013

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Vasta 18-vuotias Jere voitti Drag-kisan

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Jere Sivonen voitti myöhään eilen perjantaina Drag Show Artist -kilpailun. Kilpailuun osallistui kaikkiaan yhdeksän kilpailijaa.
Vasta 18-vuotias Jere Sivonen vei voiton Drag Show Artist -kilpailussa. Kolmen kärkeen ylsivät lisäksi Lola Lorenzo ja Vinyl Envy. Muut kilpailijat olivat Lena Darling Ludwig Hotmess Vanessa Alexandra, Henrietta van Fittan, Trouble ja Elsa.
Jere Sivonen on ollut nuoresta iästään huolimatta jo paljon julkisuudessa, kun media nosti nuoren meikkitaitelijan esiin pari vuotta sitten. Jeren taidoista ovat kertoneet mm. Iltalehti ja Yle.
Jeren omalla YouTube-kanavalla on muun muassa Jeren versio Paula Koivuniemestä.
Kuvat Drag Show Artist / Mega-Paula, kuvaaja Jouni Nieminen.

Tags: viihde

Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Suuri Drag-juhla huomenna

QX-Sami  (updated by QX-Sami)
Suomen yksi tunentuimmista Drag-artisteista, pitkän uran tehnyt Mega-Paula, tuo huomenna takaisin legendaarisen Drag-kilpailunsa. Tuomaristossa on mukana Arja Saijonmaa ja Drag-kilpailijoiden ohella lavalle astuvat Scandinavian Hunks.
Scandinavian Hunksien versio Dragista. Kuva: hunks.fi
Huomenna perjantaina Drag Show Artist -kilpailu palaa muutaman tauon jälkeen. Uudistuneen Herculeksen suurella lavalla nähdään illan aikana kaikkiaan yhdeksän kilpailijaa.
Tuomaristossa ovat Arja Saijonmaa, Drag-artisti Divet eli Marko Vainio, Miss Finland Shirly Kasslin ja Salkkareista tuttu näyttelijä Petteri Paavola sekä yhteistyökumppaneiden edustajat Westerbackin toimitusjohtaja Katja Warborn ja Kaarina Kivilahti Boutique Kaarina K:sta. Palkintoja jaetaan tuhansien eurojen edestä, kertoo Mega-Paula QX:lle.
Drag Show Artist -kilpailun juontaa Mega-Paula itse yhdessä Mr Finland 2016 Alex Benjamin Hytösen kanssa.
Arja Saijonmaa, Mega-Paula ja Alex Benjamin Hytönen. Kuvat: Peter Knutson, oma, Instagram/alexandro_benjamin
QX-Shop on yksi Drag Show Artist -kilpailun yhteistyökumppaneista.

Tags: viihde