95.652 members 3.775 online
Log in Become a member
Qruiser
art for the life
art fromme
Blogg
art for the life
art forbthe life…
Blogg
Edinburgh 9/29
G H Q
Gaymap
Manchester 9/29
Taurus Bar & Rest…
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Maria Hansson Nielsen

Besviken.....

Maria Hansson Nielsen  (updated by Maria Hansson Nielsen)

 Jag är besviken på mitt eget parti, Kristdemokraterna. Vist är det besvärande att motionen från kd-Stockholm röstade ned, men än mer besvärligt är några av de uttalanden som gjordes från talarstolen. Exempelvis när Maria Larsson sa:

”Det är inte jämförbart med tvångssteriliseringar. Här har man på frivillig väg valt att byta kön. ”

Man väljer inte byta kön. Man begär att få tillhöra det kön man är. Det är ett svårt beslut. Tyvärr vill inte Maria Larsson respektera individens rätt att själv besluta över sitt eget liv, utan att man först måste sterilisera sig. Den transsexuella har det redan mycket svårt. Utan ändrat könstillhörighet kränks personen varje gång denne måste ha kontakt med myndigheter och sjukvården. Att ständigt få påpekat man tillhör ett kön, som är det motsatte till vad man är, är en allvarlig psykisk påfrestning och självfallet mycket kränkande.

Maria Larsson säger även: ”Partistyrelsen förordar att kravet kvarstår.”

I och med detta innebär Rikstingets beslut att Kristdemokraterna väljer stå upp för en lagstiftning som kritiseras av Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter, Thomas Hammarberg.

Vid senaste valet stod jag ute på torget och pratade för att Kristdemokraterna vill göra Sverige mänskligare. Tyvärr måste jag konstatera att partiet numera öppet ställer upp för en politik där Transsexuella inte behandlas på ett mänskligt sätt.

Tags: personligt sex politik religion samhälle

Comments (11)  
 Report