94.971 members 2.135 online
Log in Become a member
Qruiser
London 10/26
Eagle London
Gaymap
Edinburgh 10/26
G H Q
Gaymap
Manchester 10/26
Cruz 101
Gaymap
Manchester 10/26
Coyotes Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Maria Hansson Nielsen
Transaktivist
Föreläsare
Bloggare
Debattör
Woman, 63, Söderhamn
 
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 2106

Det handlar om ren hat, och inget annat.

Maria Hansson Nielsen  (updated by Maria Hansson Nielsen)

 Efter ett hundratal anmälningar, stängde Facebook av den homofobiska gruppen ”Nej tack till homosexuella”. Det tog inte lång tid, innan en ny homofobisk grupp lades upp på Facebook. Namnet på denne grupp är: ”Nej tack till homsexuella i ditt land”. Här hotar man de som tänker anmäla sidan med orden: ”Ni som anmäler sidan gör det på eget ansvar”. På sidan finns en bild, där två homosexuella män förbereds för hängning. Bildtexten är: ”welcome to serbia!” Tyvärr är det ett medvetet starkt ogillande riktat mot homosexuella/homosexualitet som nu marknadsförs via sidor på Facebook. Det handlar om ren hat, och inget annat.

 Efter det att först S:t Petersburg införde ett förbud mot ”propaganda för homosexualitet” har fler tidigare Sovjetstater, och även vissa länder i östra Europa försvårat livet för hbt-personer. Svenska homofober är inte sena att inspireras av den hårdnande attityd, som rapporteras från öst. Det vi set de senaste dagarna på Facebook, är enbart en bekräftelse på att den brutala elaka homofobin återfått modet att öppet visa upp sig.

 När de flesta var säkra på att den värsta avarten av homofobi, var ett minne blott i Sverige, ser vi nu att den funnits hela tiden i extremhögerns gömslen. Nu när dessa negativa krafter återigen för ut sitt hat helt öppet, är det viktigt att vi inte backar. Vi måste föra kampen, och vi måste stå tillsammans. Vi kommer lyckas stoppa de värsta hatet igen, men då bara om vi håller ihop.

Tillsammans är vi starka. Står vi tillsammans kan ingen låsa in oss i garderopen igen!!!!

Tags: politik religion samhälle HBTQ

Comments (3)  
 Report