94.949 members 3.209 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/26
Axm bar
Gaymap
Manchester 10/26
Cruz 101
Gaymap
Manchester 10/26
Coyotes Bar
Gaymap
Edinburgh 10/26
G H Q
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Maria Hansson Nielsen
Transaktivist
Föreläsare
Bloggare
Debattör
Woman, 63, Söderhamn
 
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 2106

Information nödvändigt....

Maria Hansson Nielsen  (updated by Maria Hansson Nielsen)

 Efter min medverkan i radions Tendens i tisdags, har det strömmat in både bra och dåliga reflektioner. Mest bra. Exempelvis har Hälsinglands museum skrivit till redaktionen för Tendens och frågat om rapportern tillsammans med mig skulle vilja komma till dem under hösten. De vill ha ett liknande samtal inför publik. Självklart sa jag ja till det.

De negativa reflektionerna är från tre olika personer. Argumentationen vilar helt på okunnighet och ett allmänt hat till hbt-personer. Bland annat påstår en av dessa, att Feminint Initiativ var ett bra parti, men nu har hbt-personer förstört hela partiet. Ett av argumenten för detta påstående är att det är hbt-personer, som efter de gick med i FI, nu har övertalat de andra att ställa krav på ett ”tredje” kön. Påståendet hämtas från att FI argumentera för en möjlighet att ha ett neutralt juridiskt kön, och använder pronomen hen. Vi som följt utvecklingen av FI, vet att påståendet är falskt, eftersom FI redan när partiet bildades, framförde denne åsikt.

Bland de e-mail jag fått vill jag nämna om en kvinna, som skrev att hon efter att ha lyssnat på programmet, ändrat sin inställning till transsexuella. Fler liknande reaktioner har jag fått i min inkorg. För mig är det ett bevis på att ju mer information som når ut i medierna, desto bättre blir det för oss. När folk vet vad transsexualism handlar om, visar de också en större förståelse för oss, och förstår de problem vi har i vardagen. Detta är också en av de viktigaste orsakerna till att jag ofta är med i media.

Nu blir det spännande att se vilken reaktion det blir, efter det att jag tillsammans med Maria Sundin och Johanna Marseille deltagit i fredagens ”Ett samtal om transidentiteter” på Regnbågsfestivalen i Malmö.

Tags: politik religion samhälle feminism Radio

Comments (4)  
 Report