99.153 members 3.427 online
Log in Become a member
Qruiser
Sexyrian
ChemSex & Bareb…
Blogg
Sexyrian
IDAHOT ! ☀
Blogg
Edinburgh 5/24
G H Q
Gaymap
London 5/24
Eagle London
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Maria Hansson Nielsen
Transaktivist
Föreläsare
Bloggare
Debattör
Woman, 63, Söderhamn
 
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 2106

Ökande homofobi och transfobi.....

Maria Hansson Nielsen  (updated by Maria Hansson Nielsen)

 Det är inte bara i de gamla Sovjetstaterna som villkoren för HBTQ-personer blir allt tuffare. Även här i Sverige drabbas allt fler av en ökande homofobi och transfobi.

En undersköterska från Falköping, började få problem med sin kommunala arbetsgivare, när hon vågade berätta på jobbet att hon är lesbisk. Dessa problem accelererade, och nu har hon blivit uppsagt. Självklart har kvinnan nu gjort en anmälan till DO.

Kort tid efter att Elisabeth Ohlson Wallin lämnat sin gåva, HBTQ-altartavlan Paradiset till Skara Domkyrka, meddelade domprosten Anders Alberius att kyrkorådet vid sitt augusti sammanträde skulle ta beslut om vart altartavlan skulle placeras. Sedan kom överraskningen. Kyrkorådet tog inget sådan beslut. Kyrkan valde att lämna tillbaka Paradiset till Elisabeth Ohlson Wallin.

På internetsidan för Nya Lidköpings-Tidningen NLT pågår just nu en debatt om Skaradomkyrkas beslut att lämna tillbaka altartavlan Paradiset. I en kommentar skriver ”Farbror Nisse” bland annat: ”jag förstår inte varför HBTQ-personerna skulle behöva en egen, om syftet är annat än att provocera”

För en tid sedan blev en homosexuell man misshandlat av ägarna till den restaurang i Göteborg han jobbade på. Orsaken var just att han är homosexuell.

Detta är bara några exempel på hur det hårdnar kring oss. Tyvärr nås jag allt för ofta av information från HBTQ-personer, som mobbas i skolor och på fritidsaktiviteter. En majoritet av de som tar kontakt, är transsexuella som vågat ta steget ut som sig själv.

I mina ögon finns det enbart ett enda sätt, att bemöta den ökande homofobin och transfobin. Information, information och återigen information. Skolorna, olika organisationer som fackföreningar, politiska partier, idrottsklubbar, scoutorganisationer med mera, måste öppna upp för mer information. RFSL, KIM och FPES samt andra organisationer bör bjudas in i större utsträckning än vad som är fallet just nu.

Även media har ett stort ansvar, för att information kan nå ut till allmänheten. Artiklar, radioprogram och även TV program där HBTQ-personer porträtteras på ett seriöst sätt, är ett effektivt sätt att nå ut med information.

Tags: politik religion samhälle foto & konst HBTQ

Comments (2)  
 Report