95.005 members 3.957 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/23
Coyotes Bar
Gaymap
Manchester 10/23
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
London 10/23
Eagle London
Gaymap
Edinburgh 10/23
G H Q
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Majs
Jag har nog ett rött hjärta men jag kanske är blå i själen fast jag är gul?

Jobbar med fest & event och skribentjobb!
 
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Widgets
bloggping
Statistics
Blog id: 3112

Intervju med Malin Söderberg

Majs  (updated by Majs)

Foto: Orlando G Boström

Efter att Miss Gay Sweden har legat i dvala i 3 år så har nu tävlingen återuppstått med buller och bång. Jag har intervjuat i stort sett alla vinnare och några kandidater som har varit med under åren. Jag var med och grundade Miss Gay Sweden år 2005 och det har varit riktig kul att få ha varit med från början med att ha bokat in artister som Linda BengtzingSonja AldénPayTVEdith Backlundoch gruppen KNOB. Vi har alltid haft med en underbara medverkande som Ulf LidmanTiina RosenbergDenise RudbergTasso StafilidisPy BäckmanAlexander ErwikPetra ÖstergrenSara LövestamnLinda TheleniusMian Lodalen mfl.  Nu har tävlingen i samarbete med Clean nått oanade höjder och finalen sker 4:e augusti på Göta Källare som kommer att bli något extasiskt då vi harJean-Pierre Barda och Josefine Tengblad som konferencier samt en riktig stor artist på scen!

Sist ut kommer Malin Söderberg som vann år 2007. Jag tycker Malin verkligen täpper till truten på folk som hela tiden säger att Miss Gay Sweden diskriminerar, utelämnar och kränker vissa grupper och är allt för enkelspårigt.

Hur tänkte du när du fick syn på Miss Gay Sweden tävling för tjejer. Det är väldigt stort och vågat att du vågade ställa upp?

Jätteroligt att tävlingen har återuppstått efter tre år och vi behöver nya förebilder till olika typer av kultur och minoriteter.  Förebilder är något som vi alla behöver ha sin identitet med. Jag tänker på min dövhet, jag ser inte det som en hinder och jag har lyckats nå många. För en månad sa en döv femtonårig till mig att jag är hennes förebild och jag blev rörd. Trots att det var fem år sen jag ställde upp i tävlingen så pratas det fortfarande om mig. Att en döv ställde upp i tävlingen var stort och jag har gett inspiration över hela världen att ingenting är omöjligt. Kan jag så kan du!

Vem anmälde dig och vad sa din omgivning?

- En vän, Jonna anmälde mig och jag kände först att det var en kul grej men när tävlingen pågick så förstod jag hur viktigt det var att medverka som döv i en sån här tävling!

Var det någon som sa att det inte går? Vad fick dig att ställa upp? Minns du hur det kändes när du stod på scen?

-  Jag minns fortfarande hur jag var på scenen, vilka klädsel jag hade och jag minns tydligen att en hörande brud stod neråt vid scenen. Hon tecknade “du är snygg” Jag tecknade tillbaka “TACK”. Hon blev SÅ glad och hoppade runt sina vänner. Det minns jag starkt. Det var en sån underbar kväll. Fortfarande idag pratas det om att jag har vunnit och det sprids överallt i hela världen där jag reste mycket. Jag träffade många och flera kom till mig och frågade om det stämde. Dom tyckte det var WOW att jag var ensam döv.

Tycker du att Miss Gay Sweden är en viktig tävling?

- Jag har nått ut till fler än vad jag trodde. Så jag tror tävlingen är lika viktig nu som då, för att kunna nå flera på samma sätt som jag gjorde/gör även till olika typer av kultur. Alla är lika mycket värda. Jag har visat att ingenting är omöjligt. Jag ser f ram emot att titta på tävlingen den 4 aug. Nu sticker jag till USA och kommer hem för att fira med Prideparaden och se Miss Gay- tävlingen!

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report