105.344 members 2.969 online
Log in Become a member
Qruiser
London 4/19
Bar Code
Gaymap
London 4/19
Heaven
Gaymap
London 4/19
Comptons of Soho
Gaymap
Manchester 4/19
Axm bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Jag har nog ett rött hjärta men jag kanske är blå i själen fast jag är gul?

Jobbar med fest & event och skribentjobb!
 
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Widgets
bloggping
Statistics
Blog id: 3112

HBT-handboken

Majs

Nu är det helt klart att vi från RFSL Hälsingland kan meddela att ingen mindre än Elisabeth Thand Ringqvist, vd för Företagarna i Sverige kommer till Hälsingland och Söderhamn. Det känns så fantastiskt roligt och vilket underlättar vårt arbete ännu mera för RFSL Hälsingland och framförallt då jag har varit i kontakt med företagare runt om i stan.

Elisabeth Thand Ringqvists meritlista är gedigen och med risk för att bli alldeles för långrandig med stil och klass välkomnar vi in er företagare och andra näringsidkare till en timmes föreläsning med eftermingel på Best Western SöderH. 2013 släppteFöretagarna en hbt-handbok. Handboken ska underlätta för företagare att bli bättre arbetsgivare och leverantörer. Att medarbetare och kunder känner sig sedda och respekterade är grunden för att bygga ett starkt företag och en bra affär. Vi från RFSL Hälsingland vill vara med och påverka överallt. Med det vi tror kan bidra till öppenhet, acceptans och ett bra marknadsvärde attraktivitet för företagare och entreprenörer eller andra intressenter som tror på utveckling i samhället för allas lika värde.

I samarbete med RFSL Hälsingland, Best Western SöderH, Företagarna Sverige och Kajsa (Kajsa Wines) Bergqvist sponsrar vi med lite läskande för ett kort eftermingel-snack för att vi vill lyfta upp entreprenörskapet och sprida budskapet att alla kan och har möjlighet att nå sina egna mål med rätt kunskaper och framåtanda!

Vart: Best Western SöderH

Tid: 11.00 När: 25/4

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

RFSL HÄLSINGLAND

Majs

Foto: Jocke L Èstrade

Idag hade RFSL Hälsingland årsmöte och vi skrev historia. RFSL står för Riksförbundet för sexuellt likaberättigande och arbetar för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners rättigheter. Vi hoppas på ett gediget samarbete med näringsliv, landsting, föreningar, företag, organisationer, krogar och andra verksamheter som tillhör samhället rent generellt.

Vi var ett tjugotal medlemmar runt om Hälsingland som hade samlats på Verkstäderna och RFSL Ordförande Pell Uno Larssonfrån Örebro och förbundet hade rest till Söderhamn för att vara med tillsammans under vår uppstart. Vi är en fantastisk styrelse med bred kunskap inom olika områden. Jag är stolt över att få vara RFSL Hälsinglands första ordförande. Redan sen den dagen vi bildade interimsstyrelsen så har vi varit i full gång och nu kan vi fortsätta på samma bana men ännu bättre. Det kommer säkerligen uppstå lite skavsår men därifrån kan det alltid bli bättre. Ingen är felfri. Ingen kan allt.

Det handlar om att sprida och skapa kunskap tillsammans. Det handlar om att vi ska nå ut till så många som möjligt, vikten över att vi kan göra skillnad för den som behöver och för den som vill lära sig mera bara för att vi är människor. Vi går mer och mer åt ett integrerat samhälle. Gör en lokal insats. Det är viktigt att tänka hur vi som medborgare förmedlar åsikter och värderingar.

Det finns många konkreta fördelar med ett föreningssamarbete. RFSL Hälsingland kan via samverkan och partnerskap med utvalda samarbetspartners få inspiration, se sin affär och sin marknad i nytt ljus och skapa ett ökat engagemang bland oss alla. Det är dags för närsamhället att göra en lokal insats  och där vi alla verkar. Det finns ingen nackdel att få insyn i ny kunskap genom nya perspektiv. Vi ska nå nya, gamla och nygamla målgrupper. Att arrangera enskilda möten med olika föreningar kan vara ett långt och långsamt steg.

Som RFSL Hälsingland är det viktigt att vara lyhörd, veta hur marknaden ser ut och vilka nya målgrupper som finns. Vi ska bredda kunskapen. På lång sikt växer ett resultat fram genom gemensamt ansvar och gemensamma samarbeten.

Vi ska arbeta med det här varje dag och vi ska göra skillnad tillsammans med så många som möjligt. Rom byggdes inte på 1 dag. Vi kommer inte att riva murar eller göra underverk dom första dagarna, veckorna, månaderna eller året men vi bygger upp en långsiktig skillnad med många härliga aktörer och människor som behöver oss.

Många pratar om att vi inte behöver RFSL eller varför är detta så viktigt? Ja, varför är detta så viktigt? För mig är det viktigt att kunna göra skillnad eller åtminstone visa någon person att vi faktiskt finns. Ibland räcker det för folk att veta vad som finns och vilka så kan man känna hopp och en framtid. Idag finns det alldeles för många människor som tror att dom är ensam över sin situation. Det finns människor som inte vet vem dom ska vända sig till. Du kan alltid vända dig till RFSL oavsett län om du behöver prata. Ingen människa ska behöva vara ensam, förlora sin familj, ingen människa ska ta sitt liv för att den person tror sig vara ensam, annorlunda och onormal. Vi ska leva. Vi ska finnas och vi ska göra skillnad. Hänger du med?

>> https://www.facebook.com/RFSL HÄLSINGLAND

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Majs i 2 kategorier

Majs
Booom! Finest.se i samarbete med viaplay är stolta över att presentera sajtens första tio finalister i kategorin, Årets Toppbloggare till Finest Award. Vem har blivit nominerad om inte Majs. Jag har även blivit nominerad i kategor Årets HBTQ-blogg. Jag har ett värdigt motstånd och vi är alla lika delaktiga till att göra världen lite finare. En röst på dig är en röst på oss alla.
Jag säger inte att du ska ge din röst till mig utan vi gör alla våra val och eftersom jag aldrig trodde jag skulle bli nominerad så är det här en vinst i sig. Efterom jag dessutom är nominerad i två kategorier så är det dubbelvinst.
Här finns alla nominerade: http://finest.se/finestawards/
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Nu finns RFSL i hela Hälsingland

Majs
Då är det offentligt. För några veckor sen bildade vi en initirmstyrelse i samband med ett annat stort projekt. Vad kan vara större än RFSL Hälsingland? Det här kommer att bli så fantastiskt bra för dom som vill vara med och kämpa samt lyfta upp viktiga frågor, händelser och för dom som vill vara med att engagera olika tillställningar. Det finns folk som har saknat och längtat att få vara med att starta upp något så viktigt som RFSL. Nu finns denna möjlighet och eftersom Hälsingland och Söderhamn ligger så i framkant med tanke på allt som har hänt så är det här en bra början, ett steg mot rätt riktning för dom individer som behöver och vi som vill vara med och påverka.

Jag har haft som en liten ambition och det är fortfarande. Genom att skapa RFSL Hälsingland så tror jag i min vildaste fantasi att det kan bli bättre för folk som idag inte känner hopp, törs inte komma ut och för dem som lever i det dolda, förtryck samt är född i fel kropp. I min vildaste fantasi så hoppas jag att någon/några känner hopp, att inte behöva flytta från stan, sin lilla glesbygd och kanske finns det människor som väljer att flytta hem där vi nu kan vara med och påverka oavsett läggning, könstillhörighet, etnicitet och sexuell läggning. I samband med RFSL så kan alla vara med och påverka. Ung som gammal. Arbetslös som arbetare. Stödmedlem eller engagerad. Att det redan idag finns 30 medlemmar i Söderhamns kommun tycker jag säger väldigt mycket och igår värvade jag fyra nya.

Arbetet började för längesen då RFSL grundades och nu fortsätter vi kampen för allas lika värde
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Majs Keller om sitt avhopp från Pride!

Majs  (updated by Majs)

Det är inte med glädje jag väljer att hoppa av men det blir bäst för mig själv om jag ska må bra och säkert för nån annan. Jag är oerhört ledsen över vissa situationer men jag är samtidigt starkare. Jag är stolt och glad över Söderhamn. Jag är stolt och glad över att så många uppmärksammade Söderhamn under Stokholm Pride och att vi var ett 100-tal som gick. Glädje i den renaste formen.

Att avsluta världens bästa jobb som verkligen har gett mig och så många andra stor Proud känns. Däremot så har vi alla haft mindre bra ledare och det är synd att dom ska få fortsätta i den anda jag inte står för men bra för andra. Det fina i det här är att jag får fortsätta jobba med människor som kan se med öppet öga på mångfald och där alla får ta bladet ur munnen utan att bli minimerad eller trakasserad på det sätt jag känner i stan. Myntet har två sidor och min sida behöver inte stämma i allas ögon men jag hoppade av med ett avslut där jag ändå fick chans att boka in Buck Angel och Jeanette Larsson som kommer att ge ett upplyft för stan.

Pride ägs inte av nån utan den är för oss alla. Så vad ni än kan göra för Pride, do it och låt aldrig någon ta ifrån er känsla på vad ni tycker och tänker samt vart ni står i olika värderingar. Jag är inte delaktig i själva referensgruppen men jag kommer att se till att staden kommer blomma lika mycket som under år 2013.

Jag kommer att fortsätta med det jag gör hela tiden och jobba med människor som har samma värderingar och utgångspunkter som mig

Pride blev en succé (HelaHälsingland.se)

Majs Keller x-trafik (Resa)

Kämpar för mänskligheten (SöderhamnsNytt)

All kärlek är vacker (aftonbladet)

Regbågsmäsan fyllde Norrala Kyrka (Qx.se)

Det man inte känner till är man ofta rädd för (DN)

Majs Keller har valt att hoppa av arbetet med Söderhamn Pride. Nu berättar hon om samarbetssvårigheterna med Lennart Westman.

– Jag hade världens bästa jobb, men en oduglig chef, säger hon. Förra veckan berättade Majs Keller på sin blogg att hon hoppar av arbetet med sommarens Pridefestival. Där skrev hon att det var som en stor, tung sten lättat från hennes hjärta, att hon äntligen skulle få skriva, känna och tycka precis som hon ville.

Till tidningen sa hon att hon inte hade några övriga kommentarer. När vi träffar henne nu, säger Majs Keller att hon står fast vid beslutet att lämna referensgruppen även om arbetet med Söderhamn Pride har varit det roligaste jobb hon hittills haft. Och som samtidigt fått henne att växa som människa.

– Det har varit både roligt och krävande, men tyvärr har inte samarbetet med Lennart Westman fungerat. Hon beskriver honom som en man som ska bestämma allting själv, med ett kontrollbehov som slår det mesta. Hans sätt att behandla sina anställda överstämmer inte ett dugg med de värderingar Pride står för, anser Majs Keller.

– Jag har under flera år arbetat inom gayrörelsen och kan mycket om den, jag har också många idéer och vet vad som behövs för att lyckas. Men Lennart Westman har hela tiden valt att inte lyssna. Han tystar ner mig så fort jag öppnar munnen. Problemen började redan i våras, och månaden innan festivalen skulle äga rum pratade de överhuvud taget inte med varandra. Men utåt märktes ingenting.

– Jag var ledsen och arg redan då, men för mig var festivalen det viktigaste. Den gjorde vi inte för mig eller Lennart, snarare för personerna som inte vågar vara sig själva och för att söderhamnarna skulle lära sig mer om hbtq-världen, säger Majs Keller.

Numera har det gått så långt att Lennart Westman blockerat henne på sin Facebooksida, innan tog han bort henne från referensgruppens maillista.

– Det som gör mig så ledsen är hans senaste inlägg på Facebook – jo jag får inläggen mejlade till mig av kompisar – är att han skriver att hans agerande mot enskilda medlemmar har varit mot sådant han upplevt kunnat skada förtroendet hos samarbetspartners, sponsorer och omgivning.

Jag har pratat om känslan om utanförskap och hur det är att komma ut. Det företag eller samarbetspartner som inte kan vara delaktig till människan och mångfald kanske bör fundera på varför man stöttar pride, säger Majs Keller. Inlägget gjorde Lennart Westman efter gårdagens artikel där tidningen berättade att även Maria Hansson Nielsen valt att lämna referensgruppen. För hennes del handlar det om att arrangemanget fortfarande drivs som ett handelsbolag och inte som en ideell förening. Majs Keller säger att hon inte bryr sig så mycket om det drivs som ett bolag eller förening, det viktigaste är ändå att Pridefestivalen blir av. Och hon tänker inte lägga sig ner.

– Jag kommer att samarbeta med andra entreprenörer och RFSL Gävleborg med olika föreläsare och annat som gör att staden kommer att växa med olika valalternativ för en bra Pride. För det begreppet ägs ju inte av Lennart Westman, säger Majs Keller. Själv säger han att han inte riktigt förstår vad hon pratar om. Många av de förslag referensgruppen tagit fasta på kommer just från henne. Däremot gillar han inte att hon i sin blogg bland annat kritiserar kyrkan.

– Kyrkan är vår samarbetspartner och då talade jag om för henne att det inte är passande att hon som marknadsför Söderhamn Pride skriver såna saker på sin blogg. När hon i stället började kritisera mig valde jag att blockera henne på Facebook och vår hemsida. Det skadar helt enkelt arrangemanget. Han håller heller inte med om att det är han som bestämmer allt. Han har delegerat ut olika arbetsuppgifter, men när det handlar om att ta beslut vill han vara med. –

Det är tråkigt att det har blivit så här, men jag tror inte Majs är van med att jobba tillsammans med andra. Nu kommer hon inte att vara aktuell för något mer samarbete med Söderhamn Pride, säger Lennart Westman.

När Majs Keller får höra att hon inte är van med att samarbeta skrattar hon bara. Hon har inte gjort annat.

– Pride handlar om gemenskap, det är ingen enmansshow. Men visst är jag kritisk till att pastor Lars Nilsson förvägrade oss att hålla en regnbågsmässa i Ulrika Eleonora.

Journalist, Åsa Kastman

Comments (2)  
 Report  

Majs Keller talar ut!

Majs  (updated by Majs)
Idag står det på hela Hälsingland den mest relevanta delen på varför jag hoppar av världens roligaste arbete. Det mest lustiga i det hela är ett uttalande:
Det är tråkigt att det har blivit så här, men jag tror inte Majs är van med att jobba tillsammans med andra. Nu kommer hon inte att vara aktuell för något mer samarbete med Söderhamn Pride, säger Lennart Westman!
Under alla mina år jag har jobbat med klubb, fester och event så har vi väl inte gjort något annat än att samarbeta. Jag har jobbat med fina personer och dom största i Sverige som Bernhard (Kolingsborg) Daniel Larsson (Gaynight on Galaxy) Rebecca Bergman (Präst) Johan Bergqvist (Eskilstuna) Navid Kabiri (Clean) Joe Nilsson (Wonk) Stefan Olsson i Karlshamn, LiseLott Wkholm (Präst) Richard Strauss i Karlskrona plus många flera och för att nämna några. Jag tror inte vi kan hitta någon som har svårt med våra arbeten ihop förutom att det ibland har klämt i klackskrona så har vi kunnat löst det utan att kränka varandra eller låta sig nån bli minimerad.

Hen får mera gärna bestäma att jag inte är delaktig i Söderhamn Pride men jag är delaktig i Pride för Söderhamn. Det är en stor skillnad!
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Varför jag hoppar av Pride!

Majs  (updated by Majs)
Jag bloggade tidigare idag om att jag hoppar av arbetet med Pride. Jag kommer inte vara delaktig men innan jag hoppade av så hade jag en dialog med fina Jeanette Larsson och Buck Angel som kommer att komma till Söderhamn och deras Pride. Eller deras? Vem äger Pride, vem har rätten? Om jag gör Stenbackens Pride, Köpmansgatans Pride eller Rådhusets Pride? Kluvet!
Jag skrev: Delvis har det varit mitt år, det har även varit ditt. Under dom dagar, månader, timmar och minutrar det är bra, då är det ditt år. Det är även ditt och mitt år då du står med huvudet i sanden där du aldrig önskade att du fanns. Nu kanske du inte har haft denna känsla lika mycket som mig men den har funnits där och den gör fortfarande. Livet har sina prövningar och går det att sålla, ta bort dålig energi och sånt som jag inte står för, något som ödslar min vistelse till något fult, varför då inte förändra? Göra något åt det som så många har sagt. Därför känns det så jävla (rent utsagt) jag svär sällan, skitbra att inte fortsätta jobba med Pride i Söderhamn. Det är som en stor jäkla tung sten som lättar från mitt hjärta och jag kan äntligen få skriva, känna och tycka precis som jag vill. Kan jag lämna dom största stenarna från min ryggsäck så gör jag det nu. Även om förnimmelser, över 1500 komversationer på ditt och datt och tankar som aldrig kan suddas ut så är det här det skönaste jag kommer att kunna säga. Nej, jag är inte delaktig längre. Därmed vill jag säga att jag givetvis kommer att se till att det blir fester, gala och sjukt skoj på stan och lite runtom men jag är inte delaktig i den själva organisationen. Jag ska jobba med människor som lyssnar, peppar och där jag inte behöver sitta och vänta på vad som är okej eller inte. Jag får fritt tänkande, jag blir inte reducerad, raderad eller minimerad. Så även om en stor sten har försvunnit så känner jag mig friare än nånsin! Boooom!
När Kuriren ringer mig så vill jag inte ge några kommentarer, inte innan julafton men så länge jag känner att mitt hjärta känns lättsamt så är det bra. Vi vill ju alla ska må och leva fint.

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Tidningen Resa!

Majs

Jag vill inte ta så mycket plats och bre ut mig. Jag vill liksom inte basunera ut allt jag gör, vad jag är och kan men när det hade ringt ett par gånger på telefon och jag vägrade svara så kom det några sms där det stod att man gärna vill ha en intervju med mig för Tidningen Resa som skickas till alla hushåll i Gävleborg 4 gånger per år. Det fanns såklart en muta med ifall om jag skulle ha sagt nej, vilket jag gjorde först.

Vad jag däremot tvekade över var att jag inte vill låta det se ut som att det är jag som är Pride. Jag har inte gjort Pride i Söderhamn ensam. Jag hela tiden sagt att det är bättre att man intervjuar nån annan för jag vill som sagt inte ta åt mig hela äran, vilket jag är väldigt noga med att poängtera på grund av olika anledningar.

Däremot är jag oerhört glad att journalister tycker jag är intressant, rolig, trevlig, ödmjuk och personlig. Det stärker såklart mitt självförtroende över att ställa upp och vara någon slags profil/förebild. Det hjälper alltid någon och det är min ambition och har alltid varit. Att låta någon annan se det jag själv missade när jag var yngre, inte vågade vara som person eller tro att jag är ensam. Även om jag inte är den första man tar kontakt så är det viktigt för folk att veta, att du är inte ensam.

Idag är jag så fruktansvärt glad över alla mina vänner och arbetskompisar inom koncern jag arbetar med. Jag kan vara mig själv. Vi kan skoja, skämta och jag kan prata om mina gamla tanter jag tittar på. Det finaste var när jag får ett sms från ena arbetet "din tant är här." Dessa händelser har jag aldrig tidigare kunnat drömma om i lilla Söderhamn.

Samtidigt känner jag att det inte bara är positvt med att vara ”den här öppna personen i stan” en del tror fortfarande att bara för att man umgås med en som är gay så betyder det att man vill ligga eller att jag helt plötsligt skulle vara intresserad. Vilket självförtroende denna hen måste ha? Det är ju i för sig bra. Att ha bra självförtroende. Helt ärligt? Bara för att man tycker om tjejer så betyder inte det att man tycker om allt som rör sig. Bara du har rätt skor. Skoja.

Vad jag tycker är svårare nu är det här med att vara född i fel kropp och att en del fortfarande uttrycker sig att jag är en snygg kvinna. Jag är ingen kvinna. Jag är en person. En hen. En Queer. En människa som inte vill definieras i något kön. Dom flesta vet. Dom flesta förstår och jag vill bara säga tack till er. När en dörr stängs så öppnas det en ny och en helt ny väg är på G!

Comments (0)  
 Report  

En Vintersaga!

Majs

Mathias Holmgren släpper en Vintersaga lagom till vintermörkret och julen. Den efterlängtade och omtyckta version av Ted Ströms episka Vintersaga. En tidlös och talande beskrivning av det vemodiga, mörka och vackra Sverige, inspelad tillsammans med Sveriges bästa musiker i Kingside studios, producerad av Otto Wellton och Andreas Osslund. "Världens bästa svenska låt, som jag tror människor kommer ta till sig, trots tidigare populära inspelningar med Jerry Williams och Monica Törnell, " säger Mathias som nu har bestämt sig för att ge ut en remastrad version som singel.

>> Itunes

>> Spotify

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Sång & Matmarknad i Trönö 14/12

Majs
Lördag 14/12 lyfter vi upp fina och underbara Trönö. När jag jobbade med Präst Lise-Lott Wikholm inför en mässa 8 juni resulterade det så fint att vi ville fortsätta att göra något kul och lyfta upp det som händer runt omkring tillsammans.

Jag och Lise-Lott hade möte med Trönö/förening/företagarna och presenterade vår idé. Trönöföretagare är en förening för företagare som bor/eller verkar i Trönö, en väldigt initiativrik förening med bra åsikter och med bra gemenskap. Det är dags att lyfta upp näringslivet och turismen samt uppmärksamma det som händer utanför City. 

För att vi ska kunna bevara landsbygden och ta del av gamla arv och natur så är det här en otrolig viktig inkomstkälla för landsbygden, där människor kan åka till gårdar för att handla närproducerade varor och att vi lyfter upp det som händer oavsett om det handlar om mat eller hantverk.

Trönö församlingshem öppnar upp för julförsäljning klockan 13:00. Vid 16:00 presenteras ingen mindre än:

Lina Olsson 
Elin Thyr 
Maria Leander 
Gunilla Matsson 

I Trönökyrka med sång och härlig julstämning. I samarbete med Trönöföretagarna, svenska kyrkan.

Mer info kommer

____

Årsavgiften för enskilda stödmedlemmar och ideella föreningar är 100:- För företag tillkommer en serviceavgift på 200:-, alltså totalt 300:-BG-konto: 5280-9910
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report