94.976 members 4.143 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/24
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Manchester 10/24
Axm bar
Gaymap
Manchester 10/24
Cruz 101
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Majs
Jag har nog ett rött hjärta men jag kanske är blå i själen fast jag är gul?

Jobbar med fest & event och skribentjobb!
 
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Widgets
bloggping
Statistics
Blog id: 3112

Bandy

Majs
I samarbete med RFSL H så inleder Brobergs förening en öppenhet som kan skapa mer acceptans och kunskap för den som behöver.
Comments (1)  
 Report  

Duka

Majs
I veckan hade vi Fackförbundet Vision Söderhamn på beställning med glögg, sallad och fin pizzapuffe. Det var stort och kul.
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Scandinavias Most Hung Cruise

Majs

27 november är det dags för nordens största gaykryssning, Candy Christmas Cruise! 

Det blir en gaylicious julkryssning som ni sent kommer glömma, det kan vi lova! Sedan 2009 har Gaynight On Galaxy hållt gaykryssningar i november varje år. Nu tar Candy Christmas Cruise över och gör det större, bättre, galnare och snyggare. Och det är du som gör partyt!

Har presenterar vi ett litet smakprov på vad ni kommer få uppleva. Följ oss på facebook för senaste nytt: www.facebook.com/candychristmascruise

Våra alldeles egna svenska superdiscogrupp. Alcazar behöver ingen närmre presentation känns det som. Högvis med discohits, fem gånger i melodifestivalen, otaliga gånger på QX-gaygala och Stockholm Pride. Nu är de med oss på Candy Christmas Cruise
för att få hela båten att gunga av disco.
Vi är så barnsligt förtjusta och stolta över att presentera den världsberömda fotografen och ikonen Mike Ruiz, all the way from New York City. Mike är både fashion and celebrityfotograf och har jobbat med allt och alla. När han inte fotar Nicki Minaj, Kate Perry, Beyonce, Prince, Ricky Martin, Britney Spears, Tyra Banks eller någon annan av världens superstars, så fotar han för Garnier, L´oreal, Vanity Fair, Elle, Vouge. Ja listan kan göras hur lång som helst när det gäller denna fd. fotomodell som ställde sig på andra sidan och blev en superstjärna inom sin bransch. Mike kommer ha ett eget event ombord med utställning av valda bilder genom sin karriär. Samt en samling limited edition bilder som du kan köpa och få signerade av Mike himself i en meet an greet med denna superstar inom fashion & celebrity foto.

Och på Candyfloor-golvet. Kristina Gern, Sibel, Cazzi Opeia och Malin Ross är de fyra tjejer som tillsammans bildar Female DJ Revolution. Två av dem är DJ:s och två av dem vokalister, som bjuder på skönsång i samklang med den elektroniska dansmusiken. De tar plats och det med all rätta. Fusionen av de fyra tillsammans skapar en vibrerande energi som ruskar om dig ända ut i hårtopparna.
Till Candy Christamas Cruise kommer Sitges egna primadonnor Lady Diamond, Miss Ruby och Miss Pandora med en naughty X-mas show. Tre Brittiska damer med bitch-kapacitet som spenderar sitt liv i den katalanska gayorten Sitges men på vintern inte kan hålla sig borta från kyla och snö utan följer med på vår kryssning! Lady Diamond har också lovat att ta med sig Tomten och några sexiga tomtenissar.
Martin Rolinski tar denna gång med sig den unga blivande stjärnan Sophie Hanson för att framföra sin kommande singel "Hurricane". Självklart kommer även Martin att framföra flera av sina BWO-hits och sin mellolåt från 2013 "In and out of love". Det här blir hur bra party som helst!
Duo RAW är en nattklubbsduo med bas i Sverige. De har sedan starten 2012 gjort sig kända runtom världen för sin alternativa "clubkids-stil" och sina haute couture kreationer. Deras mål är att skrämma, upphetsa och inspirera och de lämnar ingen oberörd. På scenen lovar de att bjuda på deras nya musik, stripp, performanceart och såklart avantgardistiska outfits.
Partyt kommer starta redan i terminalen, och när ni stiger ombord kommer tomten vänta med sina sexiga nissar med klappar åt de snabbaste.Partyt kommer starta redan i terminalen, och när ni stiger ombord kommer tomten vänta med sina sexiga nissar med klappar åt de snabbaste.
I år är det 40 år sedan ABBA vann Eurovision med "Waterloo". Denna kryssning skall vi fira det lite extra genom att visa biofilmen och musikalen Mamma Mia! och inte nog med det. Det blir i sing along version. Sitges Primadonnor kommer att hålla igång och
dela ut sånghäfte till alla i biosalongen. Sen är det bara att sjunga med i alla hits!
Vi har hela tre dansgolv ombord på CANDY CHRISTMAS CRUISE. Här presenterar vi alla golven och vilka dj´s som spelar.
CANDYGIRLS (girls floor):
- PAMELA: Lino, Paradise/Garage, Honey, Zipper, Candy]
- FEMALE DJ REVOLUTION: [The World...]
ZENITH (top floor): RnB, Hip-Hop, 80s & 90s
- MAKKAN: [Candy, Honey, Lino, Glory, Paradise]
STARLIGHT (main floor): Hits, House, Mello & ESC
- ANDREAS GRAVELEIJ: [Candy, Paradise, Lino]
- ALEX WALLER: [Candy, Wonk, Glory, Zipper]
Bokat?
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Karlskrona Pride Cruise 17/10

Majs
 Visst är det härligt med alla kreativa event som dyker upp både här och där samt hur det verkligen sprids inom olika län och orter. Jag tycker det här är positivt och det betyder väldigt mycket för den det berör. Skepp o hoj!
Comments (0)  
 Report  

Another Gaynight 27/9

Majs
En naken Kenny Solomon lockade partysugna till Söderhamn där Pride firades för andra året i rad. Nu kommer han tillbaks för en stor höstfest som RFSL Hälsingland och Arton-78 presenterar 27 september. Stort! (qx.se)
Comments (1)  
 Report  

RFSL14

Majs

Det ska vara givande, roligt och viktigt med att bli medlem i RFSL Hälsingland samt stöttning. Nu har AFTEK och dryckogott blivit först runt omkring Bollnäs med att sponsra RFSL Hälsingland på något sätt och vårt arbete för allas lika rätt.

Butiken AFTEK i Arbrå och webbutiken dryckogott.se från Arbrå av alla ställen i Hälsingland. Här kommer alla som är och blir medlem hos oss få förmånliga rabatter i butik AFTEK i Arbrå och dryckogott.se på webb. 10% på sortimentet (uppvisa medlemskort) samt kod: RFSL14 på nätet.

Det här är så otroligt fint då företaget dessutom sponsrar vår RFSL Hälsingland med en fin summa för fortsatt arbete. Vem hade kunnat ana detta 22 feb. Storstäder i all ära men Arbrå rockar och vi med dom.

Bli medlem: https://app.rfsl.se/medlem/blimedlem.php

(Välj avdelning: Hälsingland)

Comments (0)  
 Report  

RFSL HÄLSINGLAND gästar USM Friidrott

Majs
På uppdrag av Svenska Friidrottsförbundet inbjuder Söderhamns IF till Svenska Mästerskapet för ungdom i Söderhamn 8 – 10 augusti 2014.

Tävlingen kommer att ta plats på Hällåsens Friidrottanläggning i Söderhamn.
___

Tillsammans med flera olika aktörer så kommer även RFSL Hälsingland att finnas på plats med glädje, gemenskap, demokrati och delaktighet för det är några av de värdegrunder som svensk idrott ska vila på enligt Riksidrottsförbundets idéprogram och vi vill vara med för att synas, lyfta upp samarbete och ha roligt!
Comments (0)  
 Report  

RFSL HÄLSINGLAND gästar Grillnatta 28/7

Majs

Vi gjorde stor succé på Pride Hudik genom att synas, delade ut Qx-tidningen, boken Udda med Sara Lövestam och skapade samtal i kombination med medlemsvärvning. Vår föreningen vill synas och höras samt marknadsföra oss på ett professionellt och tydligt sätt  som kommer att bli allt viktigare i framtiden för den som är i behov. Det är viktigt att bygga upp ett varumärke, en förening och vårda vårt arbete mot allas lika rätt i samhället. De sociala medierna som Facebook, Twitter, Instagram, Bloggar, Qruiser, Qx, Gaymap och YouTube är tydliga kanaler att synas i, framför allt för den nya generation man vill locka till sig ännu flera medlemmar än vad vi börjar få i dag.

Så jag vill bara nämna att jag hade ett glädjande samtal då jag tidigare  presenterade RFSL Hälsingland där jag talade om varför vi finns och varför vi behövs. Det var en självklarhet att vi skulle få delta på Grillnatta i Bollnäs enligt projektledaren för Grilllnatta 2014.

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

RFSL till Pride Hudik 5/7

Majs
Foto: Daniel Nilsson

Vi kommer att finnas på Pride Hudik lördag 5 juli för att visa att vi finns för hela Hälsingland.


___

14.15 Sitter vår viceordförande, Jonna Källström Böresson med i en paneldebatt med David Berjlund, Maria Hansson Nielsen, Anders Wallner, Anna Karin Hammar och Matilda Tudor.

___

Vill du stötta RFSL Hälsingland. Bli medlem och medverka i arbetet för hbtq-personers rättigheter. Du kan bli medlem på plats eller gå in på:https://app.rfsl.se/medlem/blimedlem.php Och välj: Hälsingland.

#detblirbättre #Itfetsbetter
Viceordförande, Jonna Källström Böresson
Comments (2)  
 Report  

Centern på Pride Hudik 5/7

Majs

Jag har skrivit det tidigare och jag skriver det igen eftersom jag tycker att duktiga och driftiga människor som gör något och vill komma nånvart här i livet bör hyllas. Jag är aldrig sen med att uppmärksammas det som uppmärksammas bör oavsett etnicitet, läggning och tillhörighet. Det finns folk som påverkar och tar ställning på olika sätt och det jag tycker är bra kanske andra inte tycker? Jag kanske inte håller med samma personer hela tiden i allt men hur kul skulle det vara? Hur sker utvecklingen då?

Vi är alldeles för mesiga när det gäller att ge varandra beröm i dagens samhälle. Jag kanske inte alltid instämmer men jag ser hellre kompetent folk försöka än att inte göra något alls.

Jag vill precis som Magnus Svensson tillvarata landsbygdens potentialer med en bra strategi för investeringar, utveckling och tillväxt för kommunens mindre tätorter samt kommunens kringliggande landsbygd. Jag tycker Magnus Svensson är banbrytande på ett milt sätt. Det är egentligen det bästa sättet att agera på. Att förändra utan att göra något stort väsen omkring sig.

Magnus Svensson är nyskapande och trendig men trendigheten passar ändå in på landsbygden och småorterna. Det går att vara trendig på en liten ord och allt är en definitionsfråga beroende på vem du frågar, vem du berör och vill beröra. Jag känner ju inte Magnus Svensson mera än till vad jag har sett bland sociala medier och det är väl det jag känner är positivt, att han syns som väljare och människa inför den som kan vara intresserad som sympatisör, företagare, organisation eller förening. Jag behöver inte alltid sympatisera med Magnus Svensson i alla frågor. Vem gör det i ett parti eller snarare i livet. Du sympatiserar med en person för vad den är. Du behöver inte alltid acceptera frågeställningarna eller hanteringen i det du inte gillar. Det räcker med att vi respekterar att vi alla kan tycka olika men samtidigt försöka prata om det. Jag vill inte definiera mig till något parti men Magnus Svensson är bra.

Han har viljan, kraften och idéer som inte alls är omöjlig att jobba med. Det handlar om att taga emot, lyssna och agera efter den mån vi kan. Det handlar inte om vem som ska ha flest rätt utan det handlar om viljan till att vara med och förändra. Syns du inte så finns du inte!

Nu gör Magnus Svensson (c) det igen och med denna gång tillsammans med Caroline Schmidt (c) i Hudiksvall i samband med Pride Hudik 5 juli. Centerpartiet Gävleborg är riktigt duktig med att närvara i samband med RFSL Hälsinglands tillställningar åtminstone generös med att bidra med en symbolisk summa så vi i vårt arbete kan arbeta för att alla ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som andra. Jag blir återigen glad över att se Centerpartiets roll i samband med en Pridefestival som i denna gång närvarar i Glada Hudik. Oavsett vart Majs står politiskt så tycker jag att alla upplyft med uttal, diskussioner, medverkan och debatter samt goda och konstruktiva ord för HBTQ-personers framtid är bra.

Centerpartiet utgår från alla människors lika rätt och värde. Vi har länge varit pådrivande i kampen för homosexuellas, bisexuellas och transpersoners likaberättigande. Att Hudiksvall nu har en egen Pride är något vi tycker är väldigt bra. Det stärker kommunen och regionen i synen på vår öppenhet och tolerans. Alltför många lever fortfarande i skam och i rädsla för att visa sin kärlek eller vem hen är. Vi står helhjärtat bakom denna manifestation och deltar aktivt i Hudiksvall Pride !

Kampen mot diskriminering måste fortsätta Den som älskar någon av samma kön ska ha samma rättigheter som människor som älskar personer av motsatt kön. Fortfarande utsätts många HBT-personer för diskriminering, våld och hatbrott. Det leder till att många HBT-personer mår dåligt, blir deprimerade och begår självmord. Även om det har blivit bättre under senare år finns det mycket kvar att göra. Inte minst är det viktigt att Sverige driver på andra länder i arbetet.

Mer kunskap om HBT-frågor i vården.

Familjer kan se olika ut. Det finns familjer med enbart en mamma eller en pappa. Det finns familjer med två mammor eller två pappor eller både och. Därför tycker vi att det är viktigt att det finns kunskap om hur olika familjer fungerar vid föräldrautbildningar.

Centerpartiet anser också att det behövs mer HBT-kunskap i vården. För HBT-personer kan det innebära en trygghet att gå till en vårdcentral, mödravårdcentral eller annan vårdgivare som har speciell erfarenhet och kunskap om gruppens behov. Landstingen bör också verka för att öka kompetensen bland vårdpersonal generellt.

Vi tycker det är viktigt att få fram fler mödravårdscentraler och fertilitetskliniker med särskild kompetens om HBT-familjer. Vi vill också uppmuntra fler mödravårdcentraler att regnbågscertifiera sig.


Caroline Schmidt (c)
Kommunalråd i Hudiksvall

Magnus Svensson (c)
Distriktsordförande i Gävleborg

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report