102.980 members 2.493 online
Log in Become a member
Qruiser
Douglas 11/23
G&D's Nightclub
Gaymap
London 11/23
Village Soho
Gaymap
London 11/23
Bar Code
Gaymap
London 11/23
Eagle London
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
jonvoss
Kort sammanfattat är jag en rännstensunge med rötter bakåt i den skånska myllan (nå... mylla och mylla) som sedan barnsben engagerat mig i politik och party! Lever idag med min kloke och vackre man i Sjöstan. Sedan början av 80-talet har jag arbetat med gaymedia. Det har varit en lång resa med en makalös utveckling. Mycket finns kvar att göra såklart - därför brinner mitt engagemang fortfarande!
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Qruiser blogs
Other sites
Widgets
Statistics
Blog id: 7

Inga riktiga finländare!

jon  (updated by jon)


Jag har börjat kolla lite i motionerna som nu lämnats in till riksdagen. Spanade in Cassandra Sundin, den första öppet bisexuella riksdagsledamoten från ett nationalistiskt parti. Ingen egen motion inlämnad ännu, men hon har signerat flera tillsammans med andra SDare.
I en, som undertecknats av tf ordförande Mattias Karlsson, skrivs att hon och kollegorna vill stärka minoritetsspråk och dialekter i Sverige.
Vi anser att det för en kulturarvsbevarande svensk myndighet borde vara mer prioriterat att bevara och levandegöra hela den svenska nationens kulturarv än att samla kunskap om användningen av invandrarspråk inom den svenska statens gränser.
Så mycket suck över deras fixering vid att göra allt för att försämra för de som kommit hit de senaste 50 åren. Så destruktivt. Sån total brist på ledarskap. Men såklart helt väntat.
Men sedan kommer det fantastiska ställningstagandet från de storsvenska Sverigedemokraterna. Markerat som ett eget stycke för säkerhets skull:
Till den svenska nationen räknar vi de finlandssvenska och estlandssvenska minoriteterna.
Jaha så då vet vi nu att inte bara Sannfinländarna tycker att finlandssvenskar inte är riktiga finländare.
Men, som med Zlatan, kanske det ändå inte är lagstiftande politiker som skall peka ut vilka enskilda eller folkgrupper som tillhör eller inte tillhör den svenska nationen. Känns kladdigt.

Tags: politik

Comments (2)  
 Report  

Allons enfants de la Patrie

jon  (updated by jon)
Verkar som mormonerna fått rejäl fart på att skriva in all info från svenska släktregister i sina olika databaser! Man tackar för det!
I min uppväxt har mitt namn gjort att jag alltid sett oss som en tyskättad familj. Joachim Voss, född 1 maj 1773, kom som taffellägare till Ystad från den lilla staden Tüchen i Brandenburg.
Eftersom jag också heter Voss efternamn har det lätt blivit så att just den anfadern har blivit det jag sett som kvintensen av vad min släkthistoria är. Lätt att patriarkalt missa mammas, farmors, mormors och morfars sida alltså....
Så fick jag - tack vare mormonerna - ihop sista pusselbiten av min mormors mors efternamn Vroland. Anfadern (ja, ja, jag vet att det är patriarkalt det också, men jag är inte färdig ännu) på den linjen är Albert Joseph Vroland, född 1778 i Versaille. Tjusigt låter det. Han kom till Blekinge för att bli språklärare vilket sedan släkten fortsatte att sysselsätta sig med under lång tid.
Då var farfar och mormors sidor täckta bak till de som invandrat. På farmors sida är det min oldemor, Emilie Catinka Ferdinandine Christensen, född i Holmens sogn, som kom in i landet från Köpenhamn i slutet av 1800-talet tillsammans med min oldefar, Nils (Olsson) Hammer, som var skånsk bonde utbildad i Danmark till smed, sedermera fabrikör i Malmö med sängstommar som specialtet. Och på morfars sida är släktberättelsen - och den tror jag på blint - att den finske ogifte frihetshjälten (?) August Maximilan Myhrberg, född 1799 i Brahestad, på ett besök i Uppsala haft en fling med jämnåriga Catharina Strömberg med sonen Karl Oscar som resultat. Myhrberg har för övrigt en minnessten rest över sig på Johannes kyrkogård i Stockholm. Inte någon kattskit där inte :-)
Så tyska, franska, danska och finska gener mixat med en herrans massa skånska, blekingska och även småländska bönders alltså. På bara lite drygt 300 år.
Så bra kan det gå så länge inte SD styr.

Tags: Släktforskning

Comments (3)  
 Report  

Kloka Astrid Lindgren

jon  (updated by jon)
Det var hårt och bittert att höra för den som avskyr all nationalism så innerligt som jag gör. Jag trodde du visste det. Jag trodde du visste, att jag ogillar allt indelande av människor efter nationer och raser, all sortens diskriminering mellan vita och svarta, mellan arier och judar, mellan turkar och svenskar, mellan män och kvinnor. Ända sedan jag var så stor att jag kunde börja tänka självständigt har jag tyckt illa om det blågula fosterländska storsvenska, allt det där om ”kommer någon våra fjäll för nära, då mulnar det i Svitiod”, det förefaller mig lika avskyvärt som Hitlers tyska nationalism. Någon patriot har jag aldrig varit. Vi är alla människor – det har varit mitt speciella patos här i livet.

Tags: samhälle

Comments (3)  
 Report  

Pappa kungen

jon
Hur i fanders kan man vara så hysteriskt upprörd att man galer om censur över att Pippi Långstrump berättar att hennes pappa var kung.
Helt rätt såklart att unga svenskar med eller utan mörk hy skall slippa höra skällsordet med djupt rasistiska undertoner användas av deras hjältinna.
Fullständigt onödigt helt enkelt - slut på debatten. Redigering och uppdatering av språkbruk sker oavbrutet och i alla tider.
Tjafsdebatt som drivs av närmast sociopatisk brist på empati.

Tags: samhälle

Comments (2)  
 Report  

Låt dig inte luras av främlingsfientliga

jon  (updated by jon)

 

 

Det är i och för sig sant att tystnad kan vara bästa vapnet. Och det är sant att varje gång vi talar om de bruna så riskerar dess kraft att öka. Men årets val ser ut att ge Sverigedemokraterna ett oroande stark ställning.

När Sverigedemokraterna genom väl genomstekt valfläsk ändrat sitt budskap att stoppa invandringen till ”hjälp flyktingar i närområdet” tycker de sig ha hittat det förlösande.

Och sanningen är att de PR-folk som legat bakom detta omkast i kommunikationen har fått sig en extra fjäder i hatten.

Budskap och politik kan formuleras på många olika sätt, men i praktiken betyda samma sak.

90% skall invandringen minska om Sverigedemokraterna får som de vill. Det innebär att landet skärmar av sig närmast totalt från omvärlden och för en lång rad individer och familjer innebär det stora problem och umbäranden.

Att säga detta rakt ut har partiets strateger märkt inte går hem hos nog många väljare. Så istället vände de på steken. Jimmy Åkesson riktar anklagelsen mot de som inte vill återsända de flyktingar som tagit sig hit. För säger han - om vi tillåter de som tar sig hit att stanna och bygga en framtid med oss, så kan vi inte hjälpa de som är kvar i ”närområdet”.

Det är så falskt så det skär sig. Speciellt när det uttalas från ett parti med fast grund i den bruna fascistiska myllan. Men det ser ut att ge resultat. Vid SvTs avslutande valdebatt under fredagen kunde endast Jan Björklund leverera tydlig moteld mot Åkessons nyordsspel. De övriga verkade närmat perplexa över Åkessons sätt att omformulera en för individer totalt inhuman och för svenskt samhälle och ekonomi helt destruktiv politik.

Precis så agerar partiet också när det gäller profileringen i hbt-frågor. Ett parti som aktivt motarbetat såväl äktenskap som familjebildning för samkönade par, som tydliggör gång efter annan att heterosexuell familjebildning har en särställning och att stat och samhälle skall understödja traditionella könsroller och familjebildningar.

Homosexuella är man inte emot, sägs det. Det är en privatfråga som ”politiker inte skall lägga sig i”?

Konsekvensen av detta är att partiet fortsatt är emot att likställa homo- med heteroäktenskap och familjebildning. Det vi hbt-personer definieras utifrån är endast något privat bakom stängda dörrar. Något vi inte skall prata om. Den homosexuelle är en sexuell avvikare som inte skall synas och framförallt inte prövas som adoptant eller ges stöd att leva i en öppen och av samhället erkänd och understödd samlevnad.

Man lyckas tona ner även detta synsätt på ett nyordssätt sätt. Göra den politik som betyder markant försämrade villkor för hbt-personer så otydlig så att budskapet att homosexuella inte bör misshandlas kan tolkas som att partiet nu är positivt inställt.

På lördag kväll, dagen innan valet, har Sverigedemokraterna final på sin valturné på Nytorget i Stockholm. Platsen de utsett som sin värsta motpol. Där finns självklart inget annat att hämta där än förhoppningen om att någon låter sig provoceras så att kvällsnyheter och morgontidningar fylls med bilder på en tårtad Åkesson – timmarna innan valsedeln skall läggas.

De PR-folk Sverigedemokraterna har till sitt förfogande är tveklöst kunnig. Enkelt, smart och så många riskerar att gå i fällan.

Låt dig inte luras av de främlingsfientliga.

Resultatet av riksdagsvalet kan sluta så illa att Sverigedemokraterna blir tredje största parti. Det ger partiet i så fall en talmanspost och, enligt tradition, ordförandeskap i ett av riksdagens utskott.  Och de kommer, som det ser ut, få ännu en period med en vågmästarroll.

I trygghet om att 90% av svenska folket säger nej till deras väl regisserade propaganda kommer dock en minoritetsregering kunna styra landet vidare.

En minoritetsregering som med stöd av oppositionen undantaget SD, kommer fortsätta se till att Sverige är ett öppet land och att Sverige i praktiken och i samarbete med den hbtq-politiska rörelsen, tar tag i den vardagsdiskriminering som hbt-personer lever med. Det är betryggande.

Men i långa loppet ser den politiska utvecklingen ut som att det nu på allvar bör diskuteras tydligare samarbeten inom såväl som mellan blocken för att minska framtida risker för att högerextrema partier får inflytande. De orostider vi ser runt i världen, lär leva kvar en tid till och har potential att utvecklas till direkta katastrofer även för hbtq-personer även i vår del av Europa.

Att Sd kan komma att bli tredje största parti är en konsekvens av fragmenteringen hos de politiska huvudkrafterna. På den rödgröna sidan finns två partier som rimligen skulle kunna arbeta tätt ihop V och Fi, som tillsammans skulle kunna bli större än Sd. På den borgerliga sidan skulle Fp och C tillsammans bli större än Sd. Kanske tid att fundera på ett fördjupat samarbete! Och ärligt, är blocktänkandet i längden konstruktivt nu. I orostider.

Totalt sett står vi dock just nu trygga med att det svenska folket tackar nej till rörelser som, hur deras politiska rävspel än lyckats trixa till språket, vill stänga landet, vill vända utvecklingen i en negativ riktning för regnbågsfamiljer och hbtq-individer. För att inte tala om de av oss som är födda i ett annat land.

QX har frågat alla riksdagspartiet, plus Feministiskt initiativ och Piratpartiet, en lång rad aktuella hbtq-politiska frågor. Vi har även listat en rad öppna hbtq-personer på valsedlarna och därmed gett dig möjlighet att visa ditt stöd till att just dessa med sina erfarenheter får en politisk roll i riksdag, landsting eller kommun.

Alla partier har svarat på våra frågor, förutom Sverigedemokratera. Det är såklart symptomatiskt då partiet saknar politik på området. Förutom att säga att de numera inte gillar att vi misshandlas emn att vi inte skall få prövas som adoptanter, leva i öppenhet eller på annat sätt bilda regnbågsfamiljer som erkänns och ges stöd av samhället.

Låt dig inte provoceras av de främlingsfientliga, skrev QX i en ledare i samband med den nederländska politikern Pim Fortuyns framgångar. Vi säger det igen. Denna gång i trygg vetskap om att omkring 90% av svenska folket inte lockats in på det bruna spåret.

Årets val ur hbtq-synpunkt handlar om att välja de vi tror på allvar tar tag i de kvarvarande lagliga problemen på nationell nivå främst vad gäller transpersoner, frågor kring lika vård, stöd mot diskriminering och till regnbågsfamiljer, liksom hur vi lokalt ser till att göra det möjligt att leva som hbtq-person i hela landet. Det handlar även om att personer som 21-åriga Alhaji från Gambia, som flytt sitt hemland undan förföljelse och strandsatts i närområdet, grannlandet Senegal, där han och andra hbtq-flyktingar vägras asyl eftersom homosexualitet även där är kriminaliserat. Alhaji skall ges en möjlighet att söka sin framtid i länder där homosexualitet inte är kriminaliserat. Som här. För där, i närområdet, är det inte ens i närheten av möjligt.

Rösta på söndag! Att inte rösta är att överlåta makten åt andra.

För glöm aldrig parstor Martin Niemöllers budskap från den tid då de bruna regerade i Europa:

… Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude;
Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.


Kryssa i valet! Vi listar öppna hbtq-politiker i valen

QX frågar om skola, fritid och arbetsliv

QX frågar om utrikespolitik, asyl och EU

QX frågar om transpolitiska frågor

QX frågar om familjepolitiken

 

Foto: Drago Prvulovic / TT

Tags: QX Ledarstick

Comments (2)  
 Report  

Absurditeter och SD kapitel 4

jon  (updated by jon)

 

Vad är det som säger att den s k normaliseringen slutar med att bi- homo- och transpersoner skall normaliseras? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala.

Så skrev Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder i sin blogg 2007.

Han skrev detta i ett utfall mot Stockholm Pride-festivalen. Idag skulle man tro att han på allvar ångrade detta med tanke på partiets flirt med homosexuella, bisexuella och transpersoner såväl i förra valet, men även lite halvhjärtat, i år.

Men inte ångrar han sig inte. Han säger - som alla de som uttalat sig rasistiskt och som fått avgå - att han uttryckte sig klumpigt. Då.

I radioprogrammet Metropol i maj (länk nedan) förklarade han sitt blogginlägg igen. Vi får veta att det hela handlade om - vad han minns - en affisch från Stockholm Pride med bild på ett barn, och som hans minns, med texten "typ Kalle 5 år, bög".

Det tolkade Björn Söder som någon slags koppling till pedofili eller "sexualisering". Programledaren påpekar att Pridekampanjen handlade om diskussionen kring om man föds som homosexuell eller ej.

Man undrar stilla hur hans fantasivärld egentligen ser ut! Varför gör han den omedelbara kopplingen mellan kampanjen och sexualisering? HBT-personer har en vardag som du Söder - allt handlar inte om att pöka. Pust, att behöva skriva det igen ca 30 år efter att alla andra fattat poängen.

Men sedan tar han ett rejält kliv till in i klaveret. I radioprogrammet anklagar han - lite yvigt och svävande men dock - Pride för att ha låtit en "dömd pedofil" vara invigningstalare, "något år". Vem det är framgår inte och tyvärr pressas han inte på fakta.

Att vräka ur sig lösa och generaliserande påståenden och grova anklagelser mot Pride-rörelsen är i och för sig ett kännetecken för Sverigedemokraterna. Det handlar om att närmast desperat vilja koppla ihop hbtq-rörelsen inkluderat Pride med sexuella övergrepp på barn. Precis som religiösa fundamentalister ägnar sig åt.

I nästa andetag säger han att det "finns krafter i bland annat Danmark, vet jag", som vill legalisera pedofili. Jaha? Det finns det såklart, liksom i Sverige och i alla länder på jorden. Men vilka krafter är det och vad har det med Stockholm Pride att göra?

Han förklarar att han absolut inte tycker homosexualitet och pedofili är samma sak utan att han med blogginlägget "filosofiskt" ville kommentera hur samhällets syn förändrats och hur det kan leda fel.

Att "filosofisk" koppla samman Pride-rörelsen med sexuella övergrepp mot barn för att därmed måla upp bilden av ett dekadent samhälle är ett resonemang som vi sett allvarliga konsekvenserna av i Ryssland. I Ryssland, liksom i Sverige, baseras den öppna eller indirekta sammakopplingen på lögner, ryktesspridning och en förfalskad historiebeskrivning.

Söders "filosofiskt" politiska utspel avslöjar dock tydligt vad som rör sig i huvudet hos ledande Sverigedemokrater. Han upprepar att partiet inte "vänder sig mot homosexuella, så länge det inte skadar någon annan, som det gör i fallet pedofili". Och återigen upprepas därmed, med kluven tunga, sammankoppling. Vad har det ena med det andra att göra överhuvudtaget? Är pedofili plötsligt något specifikt homosexuellt?

Det är alltså inte en lokalpolitiker som städar festlokaler med armbindeln på vi talar om, inte ens ett förstanamn i Stockholm som för några år sedan vräkte ur sig svepande påståenden om invandrare. Utan om partisekreteraren. I maj 2014.

Björn Söder ljuger, medvetet manipulativt eller på grund av beräknande ignorans, men det visar på ett tankemönster som aldrig släpper taget om de "nationalistiska", "socialkonservativa", dvs främlingsfientliga, grupperingarna.

Det absurda är att det faktiskt finns HBTQ-personer som tror att Sverigedemokraternas "socialkonservativa"/"nationalistiska" politik kommer leda till ett bättre samhälle för dem. Hör vad partiledningen säger och gör, sa och gjorde. Det är exakt samma munväder som när Putin påstår att han inte är emot homosexuella trots landets "anti homopropaganda-lagar" riktade mot hbtq- och Pride-rörelsen i påstått syfte "att skydda barnen" - allt medan hbtq-personer, barn som vuxna, tvingas in i garderoben under hot och slag.

Kanske idé att rösta på söndag. Typ.

Tags: politik

Comments (2)  
 Report  

Absurditeter och SD kapitel 3

jon  (updated by jon)
 Sommar, semester och så kommer man hem till gruppen SD-HBTs utspel på Nyheter 24 om att "vanliga" homosexuella tycker det är hemskt med kinky-seminarier i Pride House. Antar de dessutom menar att det är hemskt med SLM/Whish/Dekadance-delarna i paraden och kinkykvarteret i Pride Park också.
I Sverigedemokraternas valplattform får vi nu veta att de är "verklighetens folk". Snott rakt av från Kristdemokraterna. Bilden av det socialkonservativa, nationalistiska partiet tar allt mer tydligt formen nymoralistiska hycklare.
I riksdagen vräkte Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson ur sig att de konstnärer som målar blommor som kan se ut som kvinnliga könsorgan skall sättas i fängelse. För att skydda barnen alltså. I riksdagen säger hon det. Som makthavare.
Jag antar att Putin har inspirerat SD.
Det är absurt att det finns hbt-personer som säger sig vilja rösta på SD. Tänker på vänner jag har som faktiskt överväger detta och då med hänvisning till att de vill trotsa "de etablerade" och sedan FI-framgångarna lägger till att de tycker illa radikalfeministiska "moralister".
Men skärp till er.
SD snor inte bara Kristdemokraternas slogan utan plockar upp en förtryckande och unken sexualmoral som bara handlar om en enda sak: hyckleri och - surprise - rädsla för det som påstås vara avvikande!
Glädje över sexualitetens många uttryck är en av grunderna i den kamp vi h, b, t-personer har fört. Tiden med skuld och skam, dit SD-HBT med stöd av sitt parti vill föra tillbaka oss, var den era då vi smög, i våra privata rum, med vår kärlek och vår sexualitet.
Jag kommer aldrig frivilligt låta Sverigedemokraterna tvinga mig att tyngd av skuld och skam gå med krökt rygg.

Tags: samhälle

Comments (0)  
 Report  

Orkar bara inte Neneh Cherry

jon
Hamnade på You Tube för att se Neneh Cherrys "Got you under my skin". Det är det absolut bästa som gjorts och ett så kraftfullt statement.

Så fattar långsamma jag att hon släppt "Blank Project" tidigare i år.
Så totalt plågsamt bra.
Hon, syrran och Darin och typ 100 till av helt fantastiska artister i det här landet. Värt att fira en het sommardag som denna!

Tags: musik

Comments (0)  
 Report  

Absurditeter och SD kapitel 2

jon  (updated by jon)
 Skaffade energi genom att nyss posta en positiv sak om Neneh Cherry innan jag fick ihop detta kapitlel två om detta det absurda.
Det finns alltså hbt(q)-personer som röstar på SD. Jag gissar, grundat på vad folk kommenterat i bloggen här och i snack med folk som jag känner och som lutar åt SD, att det för dessa handlar om någon slags reaktion på det man tolkar som religiös fundamentalism hos "muslimer".
Julia Kronlid är riksdagsledamot för Sverigedemokraterna tillika ledamot i partistyrelsen (på bild till vänster, från riksdagens hemsida). I senaste numret av tidningen Sans intervjuas hon om sin syn på kreationismen: dvs att människor inte härstammar från apor utan är skapade av Gud.
Kronlid berättar i Sans att hon tycker att skolan skall framföra kreationismen tankar parallellt med evolutionsvetenskapen (eller teori säger hon nog):
- Jag tror att det finns en högre makt som ligger bakom hela skapelsen. Det kan finnas en viss utveckling i naturen, men jag ifrågasätter delar av evolutionsteorin. Jag accepterar inte evolutionsteorins påstående att människor härstammar från aporna, säger hon.
Sans citerar även SDs partiprogram där det framgår att man anser att den svenska staten inte skall "vara religiöst neutral”. Staten skall favorisera kristdendom.
Kronlig tycker även att kungen enligt lag skall vara lutheran. Ingen plats för Drottning Kristinas upprättelse alltså.
För tydlighet - inte elaka förvridningar av citat utan den politik Sverigedemokraterna driver alltså. Och lite ironi från mitt håll då.
Och Julia är oroad över att nya ärkebiskopen inte tror på jungfrufödseln rent bokstavligt... alltså att jungfru Maria blev på smällen genom att ha befruktats av Gud själv.
Jo det är ju såklart möjligt att tro så - ingen förbjuder det. Möjligen argumenterar man emot dock.
Kronlid som riksdagsledamot för det främlingsfientliga Sverigedemokraterna tillhör med stor sannolikhet den förvirrade grupp "kristna" som ännu inte fattat att berättelsen om Sodom och Gomorra - som Gud förstörde på grund av människornas oförbätterliga ondska - inte handlar om homosexualitet utan om - hallååå: främlingsfientlighet.
Att inte öppna sitt hem för flyende och att behandla de som söker skydd illa.
Det är den största synden i kristen, judisk, muslimsk tusenårig tradition.
Därför att mänsklig erafrenhet säger att: en dag är det du, dina barn, dina barnbarn... som tvingas fly på grund av krig, fattigdom eller för att du/de vill pröva lyckan "over there" - som t.ex Karl-Oskar och Kristina.
Snälla du som inte ser dig som rasist men fått uppfattningen att SD vågar säga sanningen om religiösa fundamentalister (muslimska sådana såklart, men ändå). Läs deras program. Lyssna på vad de säger. Och läs vad de skriver.
De representerar helt enkelt en "socialkonservatism" med värre kristet fundamentalistiska övertoner än kristdemokraterna ens kommer i närheten av.

Tags: politik religion

Comments (0)  
 Report  

Absurditeter och SD kapitel 1

jon  (updated by jon)


Sverigedemokraterna har ungefär lika stort stöd i hbt-gruppen som i övriga samhället.
Ser man Qruiser-undersökningen inför förra valet var det dock tydligt att stödet från lesbiska och bögar var klart lägre än i resten av befolkningen.
Men det finns alltså de hbtq-personer som ger sitt stöd till SD i hbt-gruppen. Inte helt förvånande såklart.
Jag gissar att det för många handlar om oro för religiös fundamentalism påeldad av hets mot muslimer.
Hbt-gruppen är fortsatt skeptisk till Kristdemokraterna trots att det partiet lättat på sin religiösa retorik. Antar att man minns hur partiet förklarat sig i och för sig vara emot att vara elak mot hbt-personer, men att dessa för guds skull inte skall betraktas som lika med heterosexuella.
Framförallt då inte regnbågsfamiljer.
Absurt blir det just därför att det socialkonservativa SD med religiös retorik ser ut att ha mer stöd än KD i hbt-gruppen.
SD som på sin hemsida säger exakt samma sak (nej nej, inte elak Södermalsmbo som beljuger utan korrekta citat nu alltså):
Trakasserier och diskriminering skall inte accepteras (tack för det) men hbtq (sic! även SD har anammat bokstavskombinationen) är en privatfråga, står det på en plats på hemsidan.
Men går man till stycket Familjen så får vi veta att SD:
"...inte anser det vara förenligt med barnens bästa att låta samkönade par och polyamorösa grupper adoptera och inseminera samt att det bör vara upp till de religiösa församlingarna själva att avgöra huruvida vigselakten skall utsträckas till att gälla även andra än två människor av olika kön,..."
Ungefär det som KD sagt genom åren till toner av hbt-personers fnysningar.
Och vad kom nu detta med religiösa församlingar ifrån? Vem driver den frågan sedan vi år 2000 inte längre har en statskyrka? Eller tror SD att det är staten som beslutar om de religiösa församlingarna fortfarande? Eller kanske vill de införa statskyrkan igen?
Och var dök plötsligt polyamorösa upp ifrån i detta sammanhang? Det ekar av Putin lång väg när SD skall ”skydda” barnen.
SD kämpar verkligen hårt för att hålla hbtq-flirten så där lagom genomskinnlig så att de (hetero-)familjefundamentalistiska kärnväljarna som inte längre orkar lyfta järnrören får sitt till livs.
Undrar för övrigt vad finlandssvenskar tycker om att brittiska Tory-partiet som släppte in Sannfinländarna i sin partigrupp i EU. Se vad katten släpat in!

Tags: politik samhälle

Comments (4)  
 Report