104.338 members 4.122 online
Log in Become a member
Qruiser
MidoSweden
Instagram and…
Blogg
London 12/22
Escape Bar
Gaymap
London 12/22
Ku Bar
Gaymap
London 12/22
Heaven
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 berättade jag i media om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare headhuntad av RFSL och 1996 kom miraklet hivmedicinerna. 2008 flyttade jag till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse.

Brinner för öppenhet och att sy och designa mina egna kläder.

Utbildad inom NLP, ACMC Meta-Coach och Executive coach. Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat, liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Categories
Latest entry
Calendar
« »
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

All entries from 22 August


"hivsmittad" nej! Hivpositiv ja!

Rebus  (updated by Rebus)
Är det något jag är allegrisk emot är det när vi som lever med hiv buntas ihop till ett gäng "hivsmittade".  Här är ett exempel på rubrik från Norrbottenskurirens nätupplaga
Hivsmittade har för mig en stark negativ värdeladdning och signalerar avståndstagande väcker motstånd och något jag vänder mig ifrån och vil inte ta i, ens med tång.
Jag tänker att hivstmittade-begreppet  kan användas när vi pratar om personer som ännu inte känner till sin hivstatus. Hivpostiv blir man den dagen man får sitt hivpositiva besked. Och då kan man också anstränga sig och undvika bunta ihop oss till en grupp utan individuella skillnader, tankar och känslor. Några förslag: Personer som lever med hiv, hivpositiva kvinnor och män, hivpositiva personer.
Smitta är en annat ord i hivpreventiva sammanhang som får håret att resa sig på mig. Hivöverföring är neutralare och mindre dramatiskt.
Säkrare sex och osäker sex undviker jag, särskilt i samtal och diskussioner med personer som lever med hiv. Använder när jag kommer ihåg kondombruk istället. Osäker sex är per definition något mindre bra och att något vi som lever med hiv är väl medvetna om. Kan bli något man sätter likhetstecken till. osäker sex= dåligt = jag är en dålig person
Menar att ju mindre värdeladdade ord vi använder ju lättare blir det också att prata om hiv, hivöverföring och kondombruk.
Comments (0)  
 Report