104.347 members 4.800 online
Log in Become a member
Qruiser
MidoSweden
Instagram and…
Blogg
London 12/22
Comptons of Soho
Gaymap
Manchester 12/22
The New Union…
Gaymap
Manchester 12/22
Tribeca
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 berättade jag i media om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare headhuntad av RFSL och 1996 kom miraklet hivmedicinerna. 2008 flyttade jag till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse.

Brinner för öppenhet och att sy och designa mina egna kläder.

Utbildad inom NLP, ACMC Meta-Coach och Executive coach. Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat, liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Categories
Latest entry
Calendar
« »
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

All entries from 20 May


Snart kan hivneg. hålla hiv stången

Rebus  (updated by Rebus)
The Food
and Drug Administration (FDA) i USA har rekommenderat att introdusera det hivläkemedlet, Truvada, att användas för att förhindra HIV-infektion bland män som har sex med män (MSM) och par där den ena partnern lever med HIV.
Än så länge är det inget annat än rekommendatiner och ett slutligt beslut om godkännande av Truvada görs av FDA den 15 juni 2012. Om detta har jag skrivit i ett tidigare inlägg 2010 - piller føre pippa
Truvada är ett hivläkemedel som personer med hiv får för att undgå att utveckla hivrelaterade infektioner och aids, och kan användas i förebyggande syfte till personer som inte har HIV, och som har beteenden som möjliggör överföring av viruset.

Truvada som ett piller före pippa har möjlighet att minska antalet ny hivtillfällen. Samtidigt finns det invändningar som behöver övervägas. Belackarna menar att "piller före pippa"-kuren kan skapa en stämning av att faran är över och leda till att fler knullar utan kondom. Andra menar att den förebyggande behandingen kan ge intryck av att hiv/aids är botat.
En annan frågeställning är vem som ska betala för behandingen? Indivien själv eller staten?

Rätt använd kan behandlingen vara effektiv och bör knappast ersätta kondombruket säger FDA. Varför säger man det m du behandlingen är så effektiv undrar jag?  Kanske för att ha ryggen fri...
Hiv är att betrakta som en allvarlig kronisk infektion. Det betyder att det per idag inte finns någon botemedel mot hiv och att medikalisering på egen hand kan stoppa hiv-epidemin är ett alltfr enkelt tänkande.
Comments (2)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report