104.663 members 4.101 online
Log in Become a member
Qruiser
Pridesuccén fortsatt…
Pridesuccén fortsatt…
Pridesuccén fortsatt…
Pridesuccén fortsatt…

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 valde jag att gå ut i media och berätta om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare blev jag headhuntad av RFSL och arbetade där fram till 2008 då jag flyttade till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse. Brinner för öppenhet!

Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Är utbildad inom NLP och är ACMC Meta-Coach och Executive coach.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Bränn dem på bål

Rebus  (updated by Rebus)
Under den svenska hivepidemin har smittskyddsläkarna utstått en del spått och spe.
Smittskydslagen med sin informationsplikt får en del att se rött och så finns det faktiskt somliga personer med hiv som också menar att informationsplikten är bra.
Funnes det möjlighet att bränna dem på bål skulle det förmodligen ha gjorts för länge sen av de mest fantastiska motståndarna. Att vara för informationsplikten och hivpositiv upplever jag  är detsamma som att vara en förrädare.
Smittskydet i Stockholm idag jämfört med samma smittskydd i mitten av 90-talet är som att jämföra päron och äpplen. Från fyrkantiga paragrafryttare med i det närmaste noll social kompetens, till smidiga förstående och hjälpsamma personer, nämna smittskydd blivit ett riktigt mysställe för oss med hiv.
Dessa fantastiska människor bland annat smittskysläkare Ingela Berggren, Psykologen Solveig Danelsson Ekbom och juristen Herr Gröön har fått mig att förstå att smittskyddet är med oss och inte emot oss.
Det verkar  fortfarande finnas personer inom vård och omsorg vars moral och behov av att hålla ryggen fri sätter käppar i hjulet för en effektiv hivprevention.
I morgondagens krönika från 1997skriver jag om en kurator som då gjorde vad hon skulle enligt sin bedömning av smittskyddslagen,men ändå blev det så fel.
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report