94.933 members 3.475 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/27
Coyotes Bar
Gaymap
Edinburgh 10/27
G H Q
Gaymap
Manchester 10/27
Cruz 101
Gaymap
Manchester 10/27
Taurus Bar & Rest…
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Sånt är livet (13)

Rebus  (updated by Rebus)

När jag hälsar på mina gamla arbetskamrater frågar tjejerna alltid hur jag mår. Ulla till exempel granskar mig noggrant. En kärleksfull kram följt av hur glad hon är att se mig och hur frisk jag ser ut.

- Har du gått upp i vikt?

- Ja jag väger lite mycket. Börjar få kärlekshandtag. Känn.

- Det är bara bra med lite extra kilon.

- Jag har börjat träna igen.

- Du sköter dig. Det är bra, säger hon och tänder en Marlboro light.

Som på beställning kommer nästa frågeställning; den om kombinationsbehandlingar. Ni vet de där fantastiska Proteashämmarna jag tidigare skrivit om. Berättar för henne om biverkningarna jag haft, tveksamheten, oron som gnager och ovissheten att inte veta.

En rädsla speglar sig i hennes ögon. Genom min pessimistiska syn och ovilja att ta till mig hela medicinpaketet med hull och hår, är det som om jag tog ifrån henne något. Ett hopp kanske.

- Vi måste ändå tro på det här. Vad har du att förlora ?

- Min död. Att inte få dö i aids, tänker jag man väljer att ingenting säga.  Orkar inte med den diskussionen igen.

 

Jag vänjer mig

Går jag ner i vikt tror någon plötsligt att jag är på väg att dö i aids. Lägger jag på hullet, ja då blir alla glada och tror att jag därmed överlevt det dödliga hotet som hivviruset utgör. Hur jag än vrider och vänder på mig dyker hivets fula tryne upp i oanade skepnader.. Jag vänjer sig.

Det dyker upp perioder när jag inte orkar gå omkring och låtsas att det är  stärkande jordnötter jag äter som en annan jävla StålLångben. På mitt arbete är det dagligen något som får mig att relatera till mig själv och min sjukdom. Men jag vänjer sig som sagt.

Sura uppstötningar är ytterligare en anmaning att allt inte är som det ska vara och klockan tre avlöser eftermiddagsskiftet morgonens intag av proteashämmare. Se upp där nere nu kommer förstärkningen. 2 liter vatten om dagen. Nyttigt för kroppen säger hälsofreaken. Bra mot potentiell  njurstenbildning. Orsakad av proteashämmare Crixivan säger jag. Kliet på kroppen av  torr hud. Vad beror det på ? Min läkare skrev ut en hudlotion. Bra? Visst - men också den en påminnelse. Jag vänjer sig.

Till sist vill jag berätta om killen på en fest härförleden som blev alldeles ifrån sig när jag berättade att jag har osäker sex med min pojkvän. Inte blev han lugnare när jag sa att denne också vara smittad. Nej då kom en banna om det dumdristiga i våra förehavanden och minsann visste han inte att mina eller pojkvännens virus kunde bli resistenta eller att vi kunde överföra virus som accelererar förloppet. Ni kan ju faktiskt dö!

Man vänjer sig svarade jag.

"Sånt är livet." Krönika i RFSLs medlemstidning Kom Ut! Nr 2 1997

Tags: Krönikor RFSL 1995-2000

Comments (2)  
 Report