104.151 members 3.431 online
Log in Become a member
Qruiser
MidoSweden
Instagram and…
Blogg
London 12/17
Escape Bar
Gaymap
Manchester 12/17
Legends & The…
Gaymap
London 12/17
Ku Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 berättade jag i media om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare headhuntad av RFSL och 1996 kom miraklet hivmedicinerna. 2008 flyttade jag till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse.

Brinner för öppenhet och att sy och designa mina egna kläder.

Utbildad inom NLP, ACMC Meta-Coach och Executive coach. Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat, liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Andreas Lundstedt en bluff ?

Rebus  (updated by Rebus)

Med öppenheten kom lugnet. Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg för att minska självförakt, förakt och fördommar. Andreas lundstedt kämpade och stretade emot. Förminskade sig för varje gång han förnekade ryktena om att han var hivpositiv. Varför kan man undra? Självförakt? Rädsla för avståndstagande? Ja förklaringarna är många och sanningen vet bara Andreas.

 

En artikel på DN.se om Andreas Lundstedt ger mig ännu ett bevis på att öppenhet lönar isg och är bra för vår psykiska hälsa. Bara rubriken talar sitt tydliga språk :"Jag var en bov som int vågade säga sanningen."

Så här står det bland annat i DN artikeln, skriven av Thomas Lerner:

En höstdag för fem år sedan berättade bästa vännen Tess Merkel, en av medlemmarna i Alcazar, att hon hört ryktena om att Andreas hade hiv. Hon undrade om det stämde? Andreas svarade som vanligt att det inte alls var sant, men så ... han kände plötsligt att han inte längre kunde ljuga sin vän rakt upp i ansiktet och viskade svagt att han hade hiv.

– Då tog Tessan min hand och kramade den ömt. Hennes reaktion fick mig att slappna av. Plötsligt kändes luften jag andades ren och klar. En känsla av frihet smög sig på mig. Nu var jag inte ensam längre. Tessan visste och hon skulle inte överge mig. Och om hon inte skulle göra det, kanske andra också ville fortsätta att vara med mig. Mitt liv började på nytt.

 

Foto: Eva Tedesjö

Comments (0)  
 Report