94.979 members 4.233 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/23
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Edinburgh 10/23
G H Q
Gaymap
London 10/23
Eagle London
Gaymap
Manchester 10/23
Coyotes Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Inbördeskrig i det fördolda (3)

Rebus  (updated by Rebus)

Konfrontationen med hivviruset är kuslig. Fram till nu har jag varit hivpositiv men inte sjuk. En bedräglig lögn. En sanning med modifikation. Ett sätt att skjuta den realistiska verkligheten framför mig.

Ett inbördeskrig i det fördolda Krönika Kom Ut! Nr 5 1995

Jag står naken framför spegeln. Betraktar min kropp. Stryker med fingrarna över huden. Följer rörelserna med blicken. Inga utslag eller tecken på sjukdomen. Ändå finns det där hivviruset. Ett inbördeskrig som pågått i det fördolda under sex års tid.

Lura gärna nån annan

Genom att låta yttre företräden avgöra var jag befinner mig i min hivinfektion har jag lurat mig själv. Ett självbedrägeri för att orka leva. Sanningen är en annan. Från den stund viruset trängde in i min kropp har det successivt brutit ner organ och funktioner. Först nu när behandling med bromsmediciner är aktuell blir sjukdomen så tydlig. För första gången får jag ett konkret bevis på att det inte står rätt till med mig. Jag blir förmodligen inte den förste att ”överleva” hivviruset. Det är frustrerande och tydligare än någonsin att inget botemedel finns. En desperat känsla växer sig allt starkare  - hjälp mig!

Aids på recept

Kombinationen Retrovir och Hivid förlänger min tid som ”frisk”. Men det är bara en tidsfråga. Tabletterna gör mig illamående och huvudvärken dunkar på. ”Det är övergående” säger doktorn. Jag blir rädd. Dödsångesten kommer krypande och förlusten av mitt förlorade liv skär som knivar i mitt bröst. Så nära en aidsdiagnos som nu har jag aldrig varit.

Verktyg för att överleva

Trots rädsla och dödsångest är känslorna annorlunda. Gråten och skriken över Furusjön och överlevnadskursen har inte varit förgäves. Samtalen med min kurator under årens lopp har gett mig styrka att arbeta mig igenom kriserna, mod att våga känna smärtan och kraft att ta mig i den berömda kragen och gå vidare - Trots allt.

Det är svårt. Jag försöker leva här och nu. Hur jag än vrider och vänder på mig så är min tid kortare än någonsin. Men, det är den tid jag har och bara jag själv kan göra något bra av den.

I dödens närhet växer sig viljan att leva starkare. Ser mig i spegeln och bestämmer mig för att hålla ut. Himlen får vänta. Jag brottas med helvetet ett tag till.

Tags: Krönikor RFSL 1995-2000

Comments (0)  
 Report