104.346 members 4.868 online
Log in Become a member
Qruiser
MidoSweden
Instagram and…
Blogg
Bath 12/22
Leigh House
Gaymap
Manchester 12/22
Tribeca
Gaymap
Manchester 12/22
The New Union…
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 berättade jag i media om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare headhuntad av RFSL och 1996 kom miraklet hivmedicinerna. 2008 flyttade jag till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse.

Brinner för öppenhet och att sy och designa mina egna kläder.

Utbildad inom NLP, ACMC Meta-Coach och Executive coach. Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat, liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

3 guld yeah!!!

Rebus  (updated by Rebus)

På väg till jobbet tänkte jag på att det är tre stora saker i mitt liv som påverkat och som delvis format mig och bidragit till den jag är idag. Det handlar om  homosexualitet, hiv, och drogmissbruk. I tal och skrift har jag vid flera tillfällen sagt att jag sagt att komma hem och berätta för mamma och pappa om att vara bög, hivpostiv och knarkare inte direkt var med samma stolthet som det skulle vara att visa upp 3 olympiska  guldmedaljer.

Så på Tollbugata i Oslo härommorgonen vänder tankarna åt andra hållet. Det är ju precis det det varit tänker jag – tre härliga guldmedaljer.

Det är ingen konst att bli nerslagen, det ger varken poäng eller medalj, eller hur? Grejjen är att ta sig upp igen, det ger medalj och välbehövliga poäng för att fortsätta hålla sig uppe.

Med andra ord, att till exempel ta tag i knarkandet, komma ur det och hålla mig drogfri år efter år är inget annat än präktig guldmedalj. Att lära mig att leva med först en dödlig sjukdom som sedan blir behandlingsbar och samtidig hantera mitt eget självförakt tillsammans med delar av omgivningens förakt och avståndstagande, det är också det värt en medalj av ädel valör i min värld. Att gilla läget att jag är 100 procent homo tycker jag också luktar guld.

Sammantaget 3 guld. Inte illa. Och så har jag ett gäng silver- och brons också.Om dem berättar jag en annan gång. Dessa fantastiska skinande medaljer hade varit omöjliga utan stöd från familj, vänner och arbetskamrater. Tacksamhet är bara förnamnet.

Comments (2)  
 Report