94.995 members 4.632 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/24
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Manchester 10/24
Axm bar
Gaymap
Manchester 10/24
Cruz 101
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Du är så sexig, lust att träffas?

Rebus  (updated by Rebus)

Hur jag väljer att presentera mig på min gaysir – eller qruiserprofil har betydelse för det bemötande jag får av personer som kontaktar mig. Text och bild har en mening för mig medan den som läser och ser dem ibland lägger in en helt annan betydelse. Om någon över huvud taget bryr sig längre…

 

Jag får en del mail ifrån hivpositiva killar och män som säger att de blir illa behandlade på träffsajter som Gaysir elelr Qruiser. För någon innebär det att de blir ratade. Andra har sagt att de blir utskällda och anklagade för att sprida hiv. Samtliga av de som kontaktar mig uppger att de har anonyma profiler och påfallande ofta även de som är oförskämda mort dem. Det får mig att tänka att det kan vara lättare att slå på någon anonym när man själv är anonym, då slipper man ta ansvar för sina handlingar.

Förakt och självförakt

På en del profiler läser jag att vederbörande är friska och förutsätter att de som tar kontakt också är det. Det kan jag förstå kan upplevas som förakt av en del personer med hiv. Samtidigt kan jag vända på det och fråga mig själv; Varför reagerar jag så starkt? Kan mina negativa reaktioner också säga en del om mig själv och vad jag på ett omedvetet plan har för uppfattning om mig själv som en hivpositiv person? Ibland har det varit nyttigt att se min del i dt som sker innan jag eventuellt spyr galla över andra. Lärde mig det knepet på NA – anonyma narkomaner.

Vad kan du göra om du får skit?

När jag arbetade på RFSL fick jag styrelsen att ta ett beslut att inte tillåta kontaktannonserpå RFASL sajten där man uttryckligen skrev at man var frisk och önskade kontakt med enbart personer som var friska. Friska i det här sammanhanget är entydigt med att vara hivnegativ.

Mitt råd till dig som upplever dig kränkt, stigmatiserad eller diskriminerad är  att omedelbart rapportera  till Qruiser på  http://www.qruiser.com/support.php eller på Gaysir där du klickar på Inklag-ikonen til höger i profilen.

Profiltext, bilder och dagbok

Jag har lärt mig att inte ta för givet att männen och killarna som tar kontakt med syftet att få sig ett ligg, läst min profiltext. Ibland har de gått direkt i bildgalleriet och bildat sig en uppfattning om vem jag är, vad de tror att jag gillar.

Några reagerar bara på profilbilden som kan skapa lust, erotiska tankar eller bilder i hjärnan som leder till att blodet blir som kolsyra och strömmar ut till kroppens erogena zoner och vips är meddelandet sänt – Du är så sexig, har du lust att träffas?

Så finns det de som läser profilen och/eller dagboken och går igång på ett eller annat.Det kan vara av sexuell karaktär och lika gärna frågor som har att leva med hiv att göra. Jag får för mig att personer inne på min sida triggas av det de ser och läser som gör att man drar sig till eller vänder sig ifrån.

 

Comments (2)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report