106.338 members 4.210 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 1/30
Axm bar
Gaymap
Manchester 1/30
Legends & The…
Gaymap
Manchester 1/30
Cruz 101
Gaymap
Manchester 1/30
Coyotes Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Hur i h-e gick det här till?

Rebus  (updated by Rebus)
Under inspelningen av realityserien "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014 erfor jag att sy inte är bara bara. Desto mer jag lärde mig desto svårare verkarde konsten att sy bli,desto mer respekt fick jag för söm och fashion och desto roligare blev det.
Veckans Rawmence plagg är inspirerat av cirkus. Det är västen jag sätter på mig när jag behöver inspiration och sätta igång min kreativa del.
Mönstret är ett skjortmönster utan ärmar och utsvängt nertill.
Tyget kommer från Stoff & Stil och är ett möbeltyg. Banden köpte jag på Olsson tyger - en hel hög med stuvbitar för 300 kr. Ett fynd om du frågar mig.
Från Kol till diamant
När jag är novis, inte kan, vet och känner till de grundläggande kunskaperna om "hur en slipsten ska dras," ja då är det antingen kör jag på, blir handlingsförlamad eller ger fan i hela projektet.
Jag har klivit upp ur myssoffan (komfortsonen) och förmodligen tagit ett för stort kliv. när vi går för snabbt fram reagerar vi på tre sätt rädsla, flykt, handlingsförlamade. Ett mindre steg gör istället att vi hamnar i lärandesonen. Visst, här kan det också finnas ett mått av rädsla,men poängen är att vi trots det prövar oss fram. Vi känner rädslan och gör det ändå!
Självinventering eller hur i helvete gick det här till?

Att fråga ut mig själv - göra en inventering - hjälper mig att dra nytta av aktuella erfarenheter för liknande situationer längre fram. Det är förmågan att vända en negativ erfarenhet til en positiv erfarenhet. Lära sig läxan med andra ord
Det är enkelt , jag behöver ärlighet och 5 minuter.
1. Vad var det som hände?
2. Vad var det som fungerade?
3. Vad fungerade inte?
4. Vad lärde jag mig i den här händelsen?


Walter Heidkampf är foredragsholder, kurselder og sertifisert coach i DNCF og finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 hösten 2014.
För mer information:
Kontakt:
walterheidkampf@live.no

Tags: Rawmence of the week

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Don´t worry Be happy

Rebus  (updated by Rebus)
När telefonen ringer och det är min husdoktor i andra änden, hoppar hjärtat till och en ilning far genom magen. Vad är det nu för fel?
Idag var det positiva nyheter. Ordningen är återställd i virusfabriken efter en liten harmlös dipp i december.  Virusmängd 49 virus per ml/blod i december och idag omätbart igjen. Sedan starten av detta medicinmirakel har mina virustal varit omätbara.
Som jag skrivit tidigare bytte jag ut en tablett mot en annan och hivviruset gråter bittra tårar. "När jag äntligen hade chansen". Fan att du hållr efter kroppen din!
Kronisk infektion
Trots fantastiska mediciner påminner jag mig om att jag bär på en kronisk infektion som fakitkst blossar opp den dagen jag slutar med min behandling. Hälsan hänger på en skör tråd och kostar staten cirka 80 000 kronor per år. Kronisk infektion = gratis behandling. Tusen tack för det!
Smittsam eller inte - det är knappast frågan längre
Redan 1999 skrev jag som anställd på RFSL s hivkanlsi broschyren "Bara för att det finns mediciner behöver man inte chansa". Den väckte inte särskilt stor uppmärksamhet. Och debatten "Smittsam eller inte smittsam, det är frågan" var inte särskilt stor vad jag kan minnas. Annat ljud i skjällan har det varit de senaste åren och när jag var hos min läkare angående "virusdippen" i december frågade jag henne vad hon tänkte kring smittsamhet när en person står på fungerande behandling.
Hon visade mig de senaste riktlinjerna för hiv i Norge som säger att en person med en fungerande hivbehandling och omätbara virusnivåer inte är att räkna som smittsam.
Och för att undga andra otäcka könsjukdomar rekommenderas kondom.
Hivnegativ med virus i kroppen ....
Så det betyder i mitt tänk att jag och mina andra hivpositiva vänner som fyller dessa kriterier är mer eller mindre ointressanta i det hivpreventiva arbetet. Intressant är de killar och tjejer som inte lyckas ta sina mediciner, får virusutveckling, motståndskraft mot mediciner och kan på så sätt bidra till att hålla liv i överföringen av hiv. Inte att förglömma män och kvinnor som oskyldigt går med hiv i kroppen utan att veta om det.
Så summa summarum omätbart virus skitbra. Kondom ändå bättre!
Walter Heidkampf, Skandinavisk Föredragshållare, Kursledare, Certifiserad coach i DNCF och Finalist i realityshowen "Det store symesterskapet "i NRK 1 2014
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Surkuk/Bitterfitta? Du väljer själv!

Rebus  (updated by Rebus)

Vårt sinnestillstånd avgör hur bra eller dåligt vi presterar. Tänk tillbaka på ett tillfälle när du inte var i form. Du kände dig kanske kraftlös, trött eller håglös. Lusten, motivationen eller orken fanns inte helt enkelt.

 

Motsatsen till brist på energi är flyt. Flyt har vi när det mesta går bra, det är dubbeltumme upp, du presterar bra och situationer som uppstår hanterar du lättvindigt och finner olika lösningar.

Det går att styra sitt eget sinnestillstånd och det går också att påverka andras sinnestillstånd. Tänk dig att du kan skapa det tillstånd du behöver när du behöver det, vore inte det fantastiskt?

Och du, då har jag god nyheter. Det går! Det kallas för att ankra.

här kan vi "koppla på" och förstärka positiva känslor och bettenden i dig själv.

Ett klassiskt exempel på ett ankare är temamusiken ur filmen "Hajen" från tidigt 70-tal. Signaturen är signalen på att hajen äri närheten och förbereder sig på attack. Kommer du ihåg hur du reagerade? När du tänker på den musiksnutten i dag, behöver du knappast se en haj för att förställa dig hur den ser ut och vilka känslor musiken skapar. Filmmakarna använde musiken under hela filmen för att stimulera samma känsla och reaktion.De skapade ett stimuli eller som dt kallas inom NLP - ett ankare.

Ett ankare är en trigger som frigör minnen, känslor och tillstånd.Tänk tillbaka, vilka sånger och melodier kan framkalla situationer och händelser från det förflutna?

Dofter triggar mig

Jag kan til exempel åka direkt tillbaka till en restaurant i Rom på en tvärgata till Via Veneto, när jag känner doften av sopor. När jag hör "Yes sir I can boogie" med Bacarra är jag tillbaka hos min kompis Lena och vi sitter i hennes rum och hon berättar om sin resa till Benidorm.


 Mitt ansiksuttryck påverkar mig

 

samma sätt har jag upptäckt ett ankare när jag tränarlöpbandet. När det blir jobbigt, ansträngande och hjärtat slår snabbare, andningen blir häftigare och tankar om att ge upp kan dyka upp; då rynkar jag näsan och biter i hop käkarna.

Få det du behöver när du behöver det

När jag istället rättar blicken rakt fram låter bli att rynka på näsan och tänker at jag ler, går smilmuskeln upplite grann. Och det märkliga sker att ansträngningen som kändesgränsen för det hållbara går lättare. Vi kan alltså styra vårt tillstånd och vi kan få det vi behöv er när vi behöver det. Det är en del av det jag menar med att ha M.I.L.K. i tillvaron.

här kan du skapa din egen trigger för ett bra tillstånd

1. Bestäm dig var på kroppen du vill ha ditt ankare/din triggerpunkt; trycka i hop tumme och pekfinger till exempel.

2. Tänk tillbaka på en stituation där du hade det önskade tillståndet. Om du inte varit i ett sådant tillstånd tidigare, föreställ dig, låtsas som du visste.

3. Lev dig in i känslan och minnet av situtionen. Vad tänkerdu? Vad kännerdu? Vad hör du? Lukter? smaker?

4. När känslan ärstark som möjligt på en skala 1-10 där 10 är topp, sätter du ankaret, det vill säga trycker i hop tumme och pekfinger.

5. Upprepa steg 1-4 tre gånger.

6. Använd sedan samma ankare när du vill framkalla känslan/sinnestillståndet.

Träning ger färdighet
Bara det att bli medveten om att vi kan påverka våra tillstånd kan skapa ändring. Desto mer du tränar på ditt ankare desto starkare blir det. Ha tålamod, tiilit och du kommer se att på sikt fungerar det.

Walter Heidkampf är foredragsholder, kurselder og sertifisert coach i DNCF og finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 hösten 2014.
För mer information:
Kontakt:
walterheidkampf@live.no

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Posterboy

Rebus
"Vær kreativ, glad, nygjerrig og inspirert - klart du kan! Det er Hobbybokklubbens slogan for boken "Det store symesterskapet" som nå kommer direkt fra printern.
Og jeg sier Endelig! Endelig!Endelig!
Det tok omtrent 55 år , komme ut som homo, bli smittet med hiv, slenge meg inn i et kort og intensivt dopmissbruk, flytte til Oslo, Bli Mr Gay Norway 2009 og top 7 i MR Gay World 2010 før jeg fikk bli posterboy - å da blev det i Hobbybokklubben og for Boken "det store symesterskapet".
Jeg synes dette er så dritkult at det ikke er sant. Hva? 2015 begynner kjempebra syns jeg he he
Comments (0)  
 Report  

Copycat

Rebus  (updated by Rebus)
Konst är att knycka från andra och göra till sitt eget, eller hur? Möjligen tillhör jag  designerns mardröm. Det händer att jag köper ett plagg, går hem, ritar av mönstret och lämnar tillbaka plagget dagen efter. MEN inom NLP är det något som uppmuntras och som kan transformera en grå mus till en präktig bisamråtta.

För en tid sedan visade min arbetskollega mig en bild på Lenny Kravitz efter att jag kommit till jobbet i värsta halsduken. Kolla bilden :)
Scarfen får bli veckans Rawmenceplagg i kategorin Redesing.
Här köpte jag 6 likadana scarves och sydde ihop dem på bredden. Oversized, svulstig och ett statement ingen undgår!
Sy ihop delarna (röd markering) för hand eller på maskin. Garn i annan färg kan göra hela skillnaden. go crazy!
Att bli sitt bästa jag oftare, sträcka mig lite längre och förkovra mig innebär att se på dem som gått före - vinnarna. Hur bär sig till exempel John Galliano åt för att få till sina kreationer? Vad är det Northug gör som får honom at bli en vinnarskalle?
Hur tänker vinnarna, oavsett vad det handlar om, vad ser de framför sig, vad känner de i precis det ögonblicket det händer?
Hålla sig till  dem som gått före
Att leta upp någon som gjort det jag vill göra är smart. Att läsa om den personen, elelr andra böcker i personlig utveckling är inte heller något dumt alternativ.
Lära av sina misstag
Jag blir bättre av att göra fel. Att göra misstag är att växa. Att kunna vara feltastisk är en av grundstenarna i att bli sitt bästa jag oftare. hur många gånger ramlade jag inte omkull när jag skulle lära mig att cykla eller åka slalom? jag bra undrar!
Feltastisk innebär att göra om sina misstag och fel till kvitteringar på att göra om eller ta ett steg tillbaka och göra på ett annat sätt.
Feltastisk innebär också att justera sitt "mindset" - sätt att tänka". För visste du att hjärnan skiter fullständigt i om infomrationen är rätt eller fel, bra elelr dålig. Den gör bara det den får besked om.
Jag blir alltså det jag tänker. Bra att ha med sig nästa gång du tänker "fy fan, jag är värdelös" eller "Yeah , jag är så jävla bra."   Det har betydelse i det låmga loppet.

Walter Heidkampf är foredragsholder, kurselder og sertifisert coach i DNCF og finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 hösten 2014.
För mer information:
Kontakt:
walterheidkampf(at)live.no

Tags: Meta-Coach Rawmence of the week

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Kåt på ...

Rebus  (updated by Rebus)
På tio i topp listan över rädslor står  rädslan för att inte duga och rädslan att inte bli sedd högt. Att bli ensam och att prata inför publik är två andra rädslor som platsar bland de 10.
Om det har undgått någon, så kan jag berätta att jag har ett ganska stort bekräftelebehov. Ett behov jag lärt mig hantera och sätta nya ramar runt. Uppmärksamheten är mindre och mindre för synlighetens skull. Det finns också andra bakomligande betydningar, bland annat den att öppenhet om hivstatus är väsentlig för att undgå självförakt och okunskap.
Jag var på gymet. Tidig morgon kl 07.00. Cardioträning var på programmet.
Där sprang, gick och flåsade vi ikapp. Framför oss sju tvskärmar inställda på samma kanal.
Och rätt vad det var ser jag 7 närbilder på rad på ... en tårfylld Walter.
Det var en fem sekunders chockupplevelse, nästan lite genant. Såg mig omkring och några hade förstås reagerat, titade på mig, log och nickade mot skärmarna.
Är det det här som är "15 minutes of fame?"
Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Nakenchock !

Rebus  (updated by Rebus)
Vi hanterar information genom våra sinnen - det vi ser, hör, känner, luktar och smakar.
Några har lättare att ta in information genom bilder, det man ser, andra genom tal, det man hör och ytterliga andra vaknar till när känslor knyts ihop med den information elelr upplevelse man har för ögonblicket.
Att bilder har betydelse - åtminstone den här gången - visar med all tydlighet den här händelsen. Häng med!
Häromdagen bytte jag profilbild på Grindr och Gaysir.
Bilden föreställer en nytränad torso där jag kramar om min symaskin. Det hör inte till vanligheterna att det rasslar till i meddelandeboksen. Döm om min förvåning när grindr appen gick bananas och 10 meddelanden kom in på 5 minuter.
Så vad tror ni; Var det mig eller symskainen killarna var intresserad av?
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Konsten är att göra det till mitt!

Rebus  (updated by Rebus)
Veckans plagg och reflektion:
När jag lever i tråd med det jag vill och den jag vill vara går livet på räls. Jag känner mig tillfredställd och jag kan känna hur det porlar kolsyra i venerna. Mungiporna åker upp, promenaden till och från jobbet går med lätta steg.
Jag går dit näsan pekar, tränar på att lyssna mer på vad jag själv vill än vad andra förväntar sig av mig som en mann på 55 år. Jag har också egna föutfatade meningar om hur jag borde leva och vara som jag fått med mig från barnsben, från familj, kompisar, kompisars föräldrar, jobbarkollegor, tidningar, Tv med mera med mera.
Framtiden här och nu
När vi närmar oss 50 -60 årsåldern börjar några av oss fundera på pensionen och vad vi ska göra då när vi har all tid i världen.  Det liksom förväntas att alla vill pensioneras. Jag vill inte bli pensionerad. Jag har startat mitt livs projekt och har för avsikt att jobba så länge jag kan vill och har lust. Och risken är att vi lever i framtiden och glömmer bort att framtiden den är faktiskt nu. Det är det jag gör idag som får ringverkningar i framtiden.
På samma sätt lever jag i tråd med min övertygelse att vägen till jobbet är en enda lång catwalk. Jag syr numera alla mina kläder själv. En del plagg är riktigt bra sydda, andra har sina skavanker. Men det är inte det viktiga. För mig handlar det om uttryck att förmedla en känsla, sätta färg och form på min och andras tillvaro en grå onsdagmorgon längs KarlJohans gate i Oslo.
VECKANS PLAGG
 Bilden är från en paus i inspelningen av "Det store symesterskapet" i Bergen i juni 2014.
Jag har ett par tunna haremsbyxor  med grenen så låg att den nästan släpar i golvet- och en trikå tröja med en ren öppning utan knäppning.
Mannen på T-shirten är min guru John Galliano som numera håller til på Margiela.
TIPS: Gillar du ett plagg du ser i butiken? Köp det på öppet köp. Rita av det och sy det sedan själv.
Lämna tillbaka.  Eller kanske har du ett gammalt favoritplagg som du slitit ut. klipp isär, rita av mönstret och gör din egen version.
"Konst är att stjäla från andra och göra det till sitt eget!"

Tags: Rawmence of the week

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Kunsten er å gjøre ting til sitt

Rebus  (updated by Rebus)
Når jeg lever i tråd med hva jeg vil og som jeg ønsker går livet på skinner. Jeg føler meg fornøyd og jeg kan kjenne hvordan det klukker kullsyre i venene. Munnvikene går opp og turen til og fra jobben går med lette skritt.
Jeg vil følge dit nesen peker og trener stadig vekk for å lytte mer til hva jeg ønsker, enn hva andre forventer av meg som en 55 år ung mann. Jeg har også egne forutintatte meninger og jobbe med om hvordan jeg tror jeg burde leve og være, som jeg fått med meg fra barndommen, familien, venner, venners foreldre, arbeidskollegaer, aviser, TV, med mere.
Fremtiden her og nå
Når jeg nermet meg 50 begynte jeg nesten per automatik  tenke på pensjonisttilværelsen, og hva jeg skal gjøre når jeg har all tid i verden. Vi er oppdragt til å bli pensjonist, og det er da ikke merkelig att det blir liv blandt enkelte når det diskuteres å høye pensjonist aldern. Jeg ønsker ikke å bli pensjonert. Jeg har startet mine livsprosjekter og tenker jobbe så lenge jeg ønsker og har lyst.
Jeg får være obs på å ikke utsette ting til seinere - fremtiden. Det er det jeg får til idag som vil gi ringvirkninger i fremtiden. Det finnes egentlig ingen fremtid tenker jeg, kun nåtid och fortid.
Produserer det meste av mine klær selv.
Og hva er meningen med det? For eksempel tenker jeg meg turen til og fra jobben som en catwalk. For meg handler det om uttrykk - formidle en følelse, legge farge og form på mine og andres liv en grå onsdag morgen sammen Karl Johan.
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Mr gay/synisse/hivdiva goes clubbing

Rebus

Nå blir det til å kreere en houseoutfit. vi sjåes 30 januar, ikke sant?
Helseutvalget inviterer til en kveld fylt med House, Show og dristighet!

Denne kvelden står DJ Skorm Volt (kjent fra SCORE og SLM) bak spakene, mens VJ Vertu Exo sørger for visuelt eye-candy 90-tallet bare kunne drømme om.

Strap your platforms on! Throw a little glitter on your body and lets go dancing!

ID:20

CC:50

Klubb 9 (3.Etg på Elsker) - Kristian IVs gate 9, 0164 Oslo

www.helseutvalget.no

www.mixcloud.com/skormvolt

Helseutvalget inviterer til en kveld fylt med House, Show og dristighet!

Denne kvelden står DJ Skorm Volt (kjent fra SCORE og SLM) bak spakene, mens VJ Vertu Exo sørger for visuelt eye-candy 90-tallet bare kunne drømme om.

Strap your platforms on! Throw a little glitter on your body and lets go dancing!

ID:20

CC:50

Klubb 9 (3.Etg på Elsker) - Kristian IVs gate 9, 0164 Oslo

www.helseutvalget.no

www.mixcloud.com/skormvolt
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report