102.272 members 4.804 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/25
Tribeca
Gaymap
London 10/25
Ku Bar
Gaymap
London 10/25
Candy Bar, Soho
Gaymap
London 10/25
Comptons of Soho
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 berättade jag i media om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare headhuntad av RFSL och 1996 kom miraklet hivmedicinerna. 2008 flyttade jag till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse.

Brinner för öppenhet och att sy och designa mina egna kläder.

Utbildad inom NLP, ACMC Meta-Coach och Executive coach. Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat, liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Mer enn hivpositiv

Rebus  (updated by Rebus)
Nå har bevåkningen av "Det store symesterskapet" i NRK 1 onsdag 19 november begynt.  Gled dere når jeg og de andre syr så det ryker ur maskinene.

Tags: SØM & FASHION

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

I väntan på ...

Rebus  (updated by Rebus)
"Det store symesterskapet" en realityseriesom i Sverige heter "hela Sverige syr (tv4) är framskjutet och startar 19 novemer kl 19.45
I väntan på det har jag gjort mig en tur tlll Køpenhamn. Där fann jag äntligen slitna denimtyger, som jag har letat både live och på nätet. Äntligen!!!
Så nu blir det jeans som ser ut som jeans ska se ut. Med det vanliga hänget givetvis :)

Tags: mode fashion SØM & FASHION Det stora symesterksapet Hela Sverige syr sy nytenk.no

Comments (0)  
 Report  

Smittfarligt beteende frias ...?

Rebus  (updated by Rebus)
Som  stark förespråkare för borttagandet av informationsplikten isamband med hiv är det glädjande att HD valt att bortse från plikten i fastställandet av den friande domen mot en 23 årig heteroman. Och grunden till det är god följsamhet av medicinerna, som enligt HD innebär att mannen inte längre kan anses vara smittsam.
Det man inte verkar ha tagit i beaktning är 23 åringens sexuella beteende. Vid upprepade tillfällen, ivart fall fyra gånger, har mannen haft sex utan kondom. Tillsynes inga  tillfälliga "glippar". Trots effektiv behandling är kondom fortfarande smart att använda för att begränsa syfilis, gonorré med flera infektioner. Hur ställer sig HD till det? Kontentan av domen tolkar jag som att så länge en person inte tros kunna överföra hiv på grund av hivbehandling är ett smittfarligt beteende helt ok.
Bra behandling = Låg smittsamhet=Normalisering
Samtidigt är det fantastiskt att vara med om den förändring som nu kan skönjas. Normaliseringen av hiv gör små framsteg både i domstolar och i bögars vardag. Och det är tack vare effektiva mediciner och dem av oss som för det mesta är öppna och berättar om sin hiv för  sexpartners och orkar ta diskussionen med trångsynta sexraggare på olika sociala medier. Sen att jag kan bli "övergiven på sängkanten" som Joakim Berlin säger i en intervju här på QX.se . är en del av den sexuella jakten. Some win and some loose. Att kräva att ens partner ska ha sex med mig när jag berättar att jag har hiv är väl ingen mänsklig rättighet stiftad av WHO, eller ?
Homo eller straight att ta en hivtest er greit
"Vår kamp mot kriminalisering av hivpositiva har gett resultat, säger Joakim Berlin som jobbar på Positiva Gruppen i Västsverige vidare. Är det verkligen så att hivpositiva kvinnor och män kriminaliseras och kan straffbeläggas bara för att vi har hiv? Näppe! Är det inte snarare vårt eventuellt smittfarliga beteende som kan föra till straff?
Joakim använder sig av den seglivade myten att  en orsak till att bögar inte testar sig är på grund av smittskyddslagens informationsplikt. Det finns inte vad jag vet någon forskning som ger belägg för detta. Det är bara tyckande och menande precis som normen om friskhet som en anledning att inte testa sig.
Jag är övertygad om att bögar flest inte känner till informationsplikten men har en klar moralisk uppfattning att envar som känner till att han eller hon är smittad bör berätta om det. Tacksam för att bli överbevisad om detta.
Infoplikten ett minne blott
Och nu kan alltså hivpositiva kvinnor och män med en välfungerande behandling med omätbara virusnivåer bli friskrivna från informationsplikten - det är ett steg framåt. Tack för det! 
Kom ihåg att få det inskrivet i din patientjornal annars gäller det inte!
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Släpp loss!!!

Rebus
Yeah i mars drar jag äntligen för att se mannen, myten, legenden in action: Unleash the power within 2015
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Vad hände sen...

Rebus  (updated by Rebus)

Vad vill du bli när du blir stor?  Alla har säkert fått den frågan som barn. Drömmarna var stora og utann ågra men, ursäkter eller hinder.

När jag flyttade til norge og var i brytningspunkten att fylla 50, drog en massa tankar runt i hvudet på mig. Vad vill jag göra resten av mitt liv? Var det så här det skulle bli? singel, gammal och bo på 32 kvadrat mitt i Oslo? Vad mer finns det att göra efter 50? Är det möjligt att starta om...

3 november fyller jag 55. Och vad hände med mina självreflekterande frågor. Svaren kom, inte på en gång men damp ner lite då og då.

Kort sammanfatt har detta skjett:

2009 Tilldelas HIV-Sveriges Red ribbon för min anmälan som ledde till rättegång mot en kursgård som diskriminerar personer med hiv.

2009  anmäler mig till Mr Gay Norway – vinner hela skiten!

2009  Representerar Norge i Mr Gay Europe – slutar på en hedersvärd 12 plats av 24 deltagande.

2009   Representerar SLM i Mr Leather Europe i Rom  – blir sist!

2010  Representerar Norge i Mr Gay World – blir 7:a og tilldelad en utmärkelse för mitt synliggörande av personer som lever med hiv.

2010  Går in i en formsvacka med depressionslikannde tillstånd. Går i kognitiv beteende terapi og vardagen förändras drastisk.

2010 Börjar en NLP coach utbildning.

2012  Blir certifiserad ACMC Meta Coach.

2013 Registrerar företaget Mål & Mening.

2014 Blir certifiserat coach i Norsk Coachforening.

2014 blir antagen til TV-serien ”Det store symesterskapet” som börjar sändas på NRK1 19 november kl 19.45.

I dag, här och nu har jag en bra vardag. Jag har tagit till mig nya sätt att hantera mina beteenden, förhållningssätt og tankar och återupplivat den gamla verktygslådan.

Jag har satt mig långsiktiga mål såväl som kortare delmål och sakta men säkert närmar jag mig.

Med mental träning har jag lyckats vända en negativ trend till att peka uppåt.

Jag är den jag är og så länge jag inte trampar någon på fötterna tänker jag fortsätta mitt race mot 80 bast!

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Definere meg den som kan...

Rebus  (updated by Rebus)

Hva definerer et menneske? Hva betyr det å være en mann av kjøtt og blod? På workshops jeg har med unge jenter og gutter er det flere som sier at de syns det er vanskelig å sette seg i en boks som homo-, hetero- eller bisexuell.

 

Jeg er et menneske i første hånd, ikke homofil, sier de og kvir seg for å  ta stilling. Dette utsagnet har jeg tenkt på og det ligger mye i det. Når jeg spør; Hva er du mer da? Hvem er du mer enn den homofile gutten? Ja da tar det helt av...Da blir det liv i øyene på vedkommende og svarene kommer ut av munnen som store såpebobbler reflektert med regnbuens farver.

Hva skiller meg ut?

jeg tror på åpenhet og mener at det er få hemmligheter som ikke tåler dagens lys.

Åpenhet om homosexulitet, hiv og drogmissbruk har bidratt til at jeg blitt et mer reflektert menneske, med tro på meg selv og det jeg gjør. Det gir meg kraft og styrke å møte det som andre kanskje syns er flaut eller miskrediterende. Jeg driter i det rett og slett.

Når jeg er sann med meg selv, blir jeg lyckkligere. Och når jeg er lykklig kan jeg leve hverdagen med mindre frykt og skam, og når jeg lever med mindre frykt og skam blir jeg motivert og kreativ. Det er da jeg har flow, det er da jeg skinner, det er da jeg er solen i mitt univers. Det er da jeg definerer meg, det er da jeg er Walter.

Gjennom å speile mine med- og motganger mot hverandre får jeg en blueprint på hva jeg er og kan bli. Grensene sitter kun i mine tanker. Og når jeg oppdager det, ja da er det ikke mulig stoppe meg!

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Kick ass!

Rebus  (updated by Rebus)

Min komfortzon – min myssoffa – det mentala området där jag upplever att jag har kontroll - är bekväm, trygg men  knappast stället att befinna mig i hela tiden. Jag har lagt märke till att när jag vill ha något annat än det jag har, så kan jag fortfarande göra samma invanda saker som håller mig kvar i myssoffan. Det gör att jag inte får det jag vill ha, min ändring kommer aldrig till stånd.

 

Det finns ett uttryck som säger; ”Bättre ett känt helvete än ett okänt paradis”. Det är desamma som att stanna kvar i det gamla oavsett om jag har det bra eller inte, för det är det enda jag känner till. Allt annat är okänt och otryggt.

Känn rädslan och gör det ändå

Förändring kräver mod. Mod att kliva upp och ur den trygga myssoffan. Livet kräver av mig att bli något mer, att använda min fulla potential och skapa den bästa versionen av mig själv. Att bli mitt bästa jag lite oftare!

För mig är meningen med livet bland annat att utforska vem jag är och sättet att göra det är att vidga och spränga mina mentala gränser för vad som är möjligt. Jag har fått lära mig att universum expanderar hela tiden. Om jag föreställer mig att jag är en del av universum så är min uppgift att utveckla mig mer och mer. Det är en ständigt pågående kraft som jag är en del av. Och det är den kraften som är med på att skapa min lycka. Det är när jag går framåt som jag också kan känna det där härliga flytet och till och med kärlek till mig själv andra och det jag gör. Förändringens kraft kittlar, skapar spänning och får mig också att känna rädsla, för det kan vara riktigt obehagligt att vara på en plats där jag inte vet vad jag kan förvänta mig.

Det undermedvetna vill mig väl

Det finns också en annan kraft som letar efter balans och mys. Det omedvetna sinnet regulerar och styr våra kroppsfunktioner bland annat hjärtslag och andning. Och allt detta hålls inom strikta gränser. Det är grundläggande funktioner för liv. Och likaväl behöver det omedvetna förhålla sig till ändring likt en termostat. Det vill behålla funktionerna som de är. Den här delen av det omedvetna vill oss bara gott, gör ingen skillnad på bra/dåligt eller positivt/negativt och vi kan näppe överleva utan den organiseringsförmåga vårt omedvetna sinne har. Och när det kommer till mina överbevisningar om hur världen ser ut ur min synvinkel, tillhandahåller det undermedvetna en fast grund att stå på. Vad skulle hända om allt som du tror på plötsligt skulle förändras eller upphöra och försvinna?  Du vågar knappt tänka tanken eller hur? Och det är orsaken till att en del överbevisningar håller oss på plats trots att vi egentligen önskar något annat.

Master and servant

Som en fångvaktare håller mig det undermedvetna på plats av det enkla skälet att jag vet vad jag har men jag vet inte vad jag får. Det omedvetna gör vad som helst för att undvika ändring. Det använder rädsla, tar avstånd, undertrycker och dömer. Det är min inre kritiker. Den får mig att känna mig liten och värdelös. Det kan vara den grundläggande orsaken till en mindre bra självbild och det omedvetna är bra på att hålla mig på plats och undvika ändring.

Det är grundläggande att jag lär mig att mitt undermedvetna är min tjänare och att jag är chefen. Ändå är det lätt att det är omvänt. Det omedvetna är användbart men behöver veta sin plats. Och jag behöver veta min plats. Det är jag som kör bussen - jag är busschaffören. Og mitt undermedvetna är passageraren som kangöra allt för mig när den får rätt instruktioner.

Rädsla är inte skriven i sten

Jag behöver påminna mig om att rädsla inte är skriven i sten och att jag är trygg och säker. Som busschafför behöver jag veta vart jag ska. Veta vad jag vill är det första steget till att ta kontroll över det omedvetna sinnet.

Att skapa en mening och mål ger bränsle till min längtan, min passion och det jag brinner för. Det ger mig kraft att orka ändra.

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Et spark i ræva

Rebus  (updated by Rebus)

Komfortsonen – kosesofaen - er komfortabel og trygg, men neppe stedet å finne meg i hele tiden. Jeg har lagt merke til at når jeg vil ha noe annet enn det jeg har, så kan jeg fortsatt gjøre de samme kjente tingene som holder meg igjen i kosesofaen. Det betyr at jeg ikke får det jeg vil, noen endring vil aldri skje.

Det er et uttrykk som sier; "Bedre et kjent helvete enn et ukjent paradis." Det er dem som forblir i det gamle uansett om man har det bra eller ikke, fordi det er det eneste man vet om. Alt annet er ukjent og usikkert.

Føl frykten å gjør det likevel

Endring krever mot. Mot til å ta steget opp og ut av den trygge kosesofaen - det mentale sted hvor vi føler vi har kontroll. Livet krever meg til å bli noe mer, å bruke mitt fulle potensial og skape den beste utgaven av meg selv litt oftere.

Min mening med livet betyr blant annet å utforske hvem jeg er. Måten å gjøre det på er å utvide og sprenge grensene. Jeg har lært at universet utvider seg hele tiden. Hvis jeg kan tenke meg at jeg er en del av universet, er det min oppgave å utvikle meg mer og mer. Det er en pågående kraft som jeg er en del av. Det er den kraften som er med på å skape lykke. Det er når jeg går fremover jeg kan føle et kult flyt og elske meg selv og andre. Endringens kraft rister, skaper spenning og får meg til å føle frykt - det kan være veldig ubehagelig å være på et sted hvor jeg ikke vet hva jeg kan forvente.

Det ubevisste vil bare godt

Det er også en annen kraft som er på jakt etter balanse og hygge. Det ubevisste sinn regulerer og styrer våre kroppsfunksjoner som hjerterytme og ånde. Alt dette holdes innenfor strenge grenser og er grunnleggende funksjoner for livet. Og likevel er det ubevisste sinn som en termostat nøtt til å forholde seg til endringer. Det ønsker å beholde funksjonene som de er. Denne delen av det ubevisste vil bare gode ting, og vi kan neppe overleve uten den organiseringevne det ubevisste sinn har. Det ønsker oss så godt at det vil at alt skal være som det er. Her finnes ingen rett eller feil, positivt eller negativt, bra eller dårlig. Her tas kommandoer mot uten vurdering og de sterkeste blir til troer. Og når det kommer til mine troer om hvordan verden ser ut fra mitt ståsted, gir disse troene underbevisstheten et solid fundament å stå på.

Hva ville skje hvis alt som vi tror på plutselig endret seg eller forsvant? Du tørr knapt å tenke tanken, ikke sant? Og det er grunnen til at noen av våre overbevisninger om hva som er sant holder oss på plass selv om vi virkelig vil noe annet. Hvis jeg ikke tar kommando over mine tanker vil noen annen gjøre det og oppfylle sine drømmer. Hvems drømmer ønsker du leve?

Når jeg ruler kommer underbevisstheten gjøre alt for meg.

Som en fangevokter holder meg underbevisstheten på plass av den enkle grunn at jeg vet hva jeg har, men jeg vet ikke hva jeg får. Det ubevisste vil gjøre alt for å unngå endring. Det bruker frykt, avvisning, undertrykkelse og fordømmer. Egot er min indre kritiker. Det gjør meg liten og verdiløs. Egoet kan være roten til lav selvfølelse og er flink til å holde meg på plass og unngå endring.

Det er viktig at jeg lærer at min underbevissthet er min tjener, og at jeg er sjefen. Likevel, er det lett at det er omvendt. Egoet er nyttig, men trenger å vite sin plass. Og jeg trenger å vite min posisjon. Jeg kjører bussen- Jeg er busschafføren.

Frykt er ikke skrevet i stein

Jeg trenger å minne meg selv på at frykten ikke er skrevet i stein og at jeg er trygg og sikker. Som busschaffør trenger jeg å vite hvor jeg skal. Vite jag hva jeg ønsker er det første skrittet til å ta kontroll over det underbevisste.

Skape mening og mål gir drivstoff til mine ønsker, min lidenskap og det jeg er opptatt av. Det gir meg styrke til å forandre.

 


 

Walter Heidkampf - ACMC Meta-coach

Mål och mening

 

Bilde fra: www.produktivitetsbloggen.se

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

No - Norm - Normal - no thanx

Rebus
Fann den här bilden på nätet. Jag sitter och förbereder en workshop till helgen med temat Motiavion & Glädje - Att vara sitt bästa jag oftare. Jag använder egna erfarenheter och när jag konstaterar att mina tre guld; homosexualitet, hivpositivitet och drogeriet är allt annat än innanför normen. Om man därtill lägger till att jag är ett syfreak som älskar fashion och att sy mina egna outfits, ja då inser jag att som 54 -åring att normalitet inte är min starka sida. Åhh det känns så jävla skönt!
Att vara sitt bästa jag oftare handlar om hur vi kan använda oss av våra fem sinnen till att förändra lagrade negativa minnen (bilder) tankar och överbevisningar till att bli kraftfulla personer som själva bestämmer över sin vardag.  Om inte jag tar ledningen i mitt liv, så finns det så många andra som med nöje tar över ansvaret av mitt liv och leder mig dit de vill och inte dit jag jag egentligen önskar vara, men är för bekväm för att göra nåt åt det.
Genom att bli uppmärksam på hur vi tänker och vårt språkbruk har vi en god start till att sjefa i eget liv. Hur cool är inte det?

Walter Heidkampf är ACMC Meta-coach och utbildad inom ramen för NLP.
Här kan du läsa mer: mål och Mening
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Alexander Wang goes H&M

Rebus  (updated by Rebus)

Själv tillhör jag inte den minimalistiska typen. Här är det för ögonblicket mycket mönster stora byxor med häng och mycket rymd som gäller. Helt motsatt till en sober och urban designer som Wang. Mer om min mer eller mindre crazykollektion "Rawmence" vid ett senare tillfälle. Shoppingnerven väcks till liv när jag googlar runt på Alexander Wang och inspirationen kommer som ett brev på posten.
Mens fashion magazine skriver att samarbete är själva grunden för modedesign och att det alltid är en spännande satsning när H&M är involverat.
Så när vi nyheten sprids att Alexander Wang, en ung New York talang, kommer att skapa en ny kollektion för både män och kvinnor i samarbete med H & M , får varje fashionista världen över en rejäl fashionorgasm.
Mens Fashion magasin skriver vidare att det fortfarande råder hemlighetsmakeri bakom satsningen och konstaterar samtidigt att Wangs erfarenhet borgar för att det kommer att bli en unik kollektion.
Klädkåta pojkar, killar och män får ladda upp och ställa sig i kö 6 november då kollektionerna lanseras på en H&M butik nära dig.

Walter Heidkampf är livsstilscoach och utbildad ACMC-coach och driver företaget Mål & Mening.  Läs mer på nytenk

Tags: SØM & FASHION

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report