104.497 members 5.108 online
Log in Become a member
Qruiser
"Inte ett öga är t…
"Inte ett öga är t…
"Inte ett öga är t…
"Inte ett öga är t…

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 valde jag att gå ut i media och berätta om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare blev jag headhuntad av RFSL och arbetade där fram till 2008 då jag flyttade till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse. Brinner för öppenhet!

Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Är utbildad inom NLP och är ACMC Meta-Coach och Executive coach.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Red ribbon en relik att slakta?

Rebus  (updated by Rebus)

Häromdagen ringde en journalist från tidningen Blikk - en norsk hybrid av QX och komUt -och undrade vad jag tänkte om den "røde sløyfa". Jag fick mig berättat att på Aksepts sommarfest lyste solidritetssymblen med sin frånvaro och vad tyckte jag om det.

Nu var jag inte på sommarfesten ,som jag förresten också var inviterad att tala på, och kunde egentligen inte veta om det var sant det som journalisten berättade. Och i ärlighetens namn, vem bryr sig?

Red ribbon vad är det?

Precis som det rosa bandet som solidariserar sig med kvinnor och bröstcancer så har hiv/aids ett eget band; Red ribbon – det röda bandet.  Bandet bärs av dem som visar solidaritet med personer som drabbatsav hiv/aids och/eller anhöriga i hemlandet så väl som världen i stort.

En snara runt halsen

För många år sedan skrev jag att red ribbon kändes som en snara runt min hals. Jag stod på aidsscenen omgiven av familj, vänner och anhöriga Alla väntade på att luckan i golvet skulle öppnas och jag falla ner med den röda snaran runt halsen. Det blev aldrig så, tack och lov. 1996 kom det numera välbekanta miraklet som räddade många med mig från en säker och fruktad död.

Segertecken

1998 tröttnade jag på bandet som också kändes som en börda. Det fanns inget jävlar anamma i bandet – nästan bara offerroll, tårar och lidande. Därför vände jag det röda bandet upp och ner bena benen i vädret och voila där var segertecknet.

Jag har en önskan om att ändra symbolen, vända den upp och ner och sätta på en slogan ”Öppenhet vinner!”.

Vi fyller symbolen med Motivation, Inflytande, Ledarskap och kunskap –M.I.L.K. då har vi äntligen kommit dit som jag önskar vi alla kunde ha styrning av våra egna liv utan att känna oss som offer eller självföraktade.

Vore inte det härligt?


Walter Heidkampf är utbildad Metacoach och medlem av DNCF - Den Norske CoachForeningen.

Med företaget Mål och Mening erbjuds en-till-en coaching - workshops. föreddrag och seminarer.

Läs mer på hemsidan Nytenk

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Jävla hivbögar som sprider hiv!

Rebus  (updated by Rebus)
Fick en önskan från en läsare om att förklara vad stigma och självstigma egentligen är.
Själv menar jag att ordet stigma urvattnats och används i alla möjliga och omöjliga sammanhang och för att tydligöra vad det egentligen handlar om använder jag mig av "förakt" istället.
Förakt när det gäller hiv/aids kan vara brist på förståelse för sjukdomen, missuppfattningar om hur hiv överförs, bristen på tillgång till behandling, oansvarig mediarapportering om epidemin, av aids som en obotlig sjukdom, och fördomar och farhågor om ett antal socialt känsliga frågor, bland annat sexualitet, sjukdom och död, och narkotikamissbruk.

Avståndstagande i en sexuell relation kan upplevas som föraktfullt av den hivpostiive personen och kan samtidigt handla mer om den egna synen på en själv än själva föraktet.

Ta ingen skit
Om vi blir föraktade handlar för mig om hur jag förhåller mig till det som kan anses stigmatiserande. Med andra ord så kan jag faktiskt välja om jag blir stigmatiserad eller inte. Om jag vägrar ta emot skitsnack från en person, så kan hen hur gärna hen vill aldrig stigmatisera mig. Därför är det så viktigt att bemöta förakt, skitprat och annat strunt som sätts på pränt i bland annat sociala medier.
Ta rubriken till det här inlägget som exempel; På vilket sätt kan det vara stigmatisering av hivpostivia bögar? Varför skulle det inte vara stigmatiserande?

Vad är stigma?

Stigma betyder urspungligen märke eller sticksår och var ett kroppsligt tecken, som skars eller brändes in för att varna allmänheten för stigmats bärare på offentliga platser. Stigmatiseringen var både ett varningsmärke för allmänheten och ett straff – alla stigmatiserade var socialt marginaliserade, kriminella eller förrädare. Det fanns därför ett nära samband mellan det kroppsliga märket och individens moraliska och kulturella status.

Synlig och osynligt

Ett synligt stigma är t.ex. fysiska handikapp eller hudfärg.Hiv kan betraktas som osynligt så länge personen ifråga inte utvecklar symtom av biverkningar. Hivinfektionen går att dölja och individen behöver inte konfronteras med det i vardagen.  Situationer där den hivpositive personens identitet blir ”avslöjad” kan upplevas som tufft, men är det förakt om man  får en negativ kommentar?

Skillnader

Föraktet urskiljer skillnader  t. ex. hivpositiv-hivnegstiv, svart – vit, blind – seende, osv. Skillnaderna tenderar att vara grovt förenklade och bortser från att det finns stora variationer inom en grupp, t.ex. bland hivpositiva män och kvinnor.

När det prats, skrivs och diskuteras om personer som lever med hiv buntar en del gärna ihop oss till en grupp "de hivpositiva" och gör inte skillnad på om vi är män/kvinnor, bögar/hetero, sprutnarkomaner, prostituerade och så vidare. Anonymisering gör det lättare att trycka ner gruppen , för då slipper den skitpratande personen förhålla sig till den enskilde hivpositive individen.

Normalt - onormalt

Skillnaderna i sin tur associeras till något negativt där den ena polen får utgöra det normala och den andra ses som något avvikande. T.ex. kan svenskar skapas som ena polen och romer som den andra. Svenskar associeras i detta fall till hederlighet och romer till ohederliga. Hivnegativ anses som bra medan hivpositiv är något dåligt.

Vi och dom

"Vi", de personer som är hivnegativa utgör normaliteten och "dom" , de personer som bär på hivviruset är de som aviker från normen.

Grupper och enskilda individer som föraktas - ”dom” - har en låg status i samhället och löper risk att diskrimineras när man söker arbete, sjukvård, utbildning och/eller bostad.  Att vara stigmatiserad kan ge sämre utgångspunkter i att ta vara på sig själv och andra och mindre möjlighet till delaktighet i eget liv.

Förakt skapar gemensam identitet

I sin yttersta mening handlar stigmatisering om kollektivt identitetsskapande genom uppdelningar i normalt/onormalt, vi/dom, acceptabelt/oacceptabelt och så vidare. Genom stigmat skapas osynliga gränser som talar om vad/vilka som hör till och vad/vilka som faller utanför.


Walter Heidkampf är utbildad ACMC Metacoach, NLP coach och certifiserad i Den Norske CoachForening.

En till en coaching - Föredrag - Workshop
Mer info: Nytenk.no
Kontakt: Walterheidkampf (at) live.no

 

 

 

 

Comments (2)  
 Report  

Inte ens hiv+ berättar för varandra

Rebus  (updated by Rebus)
Att det självförakt en del personer med hiv har mot sig själva - självstigma - är starkare än det förakt som sägs finnas i samhället - stigma - , har jag varitövertygad om i många år. De sista veckorna har jag fått nytt bränsle på den överbevisningen.
En KK som jag träffat lite då och då  de senaste åren och som är införstådd med att jag har hiv, sa när vi träffades första gången, att det att jag var hivpostiv inte var något problem överhuvudtaget, eftersom han använder kondom.
Så träffar jag en vän som visar mig en bild på en person han nyligen träffat. Jag ler och säger att honom vet jag vem det är. Så pratar kompisen lite mer och "vid sidan av" -opps! - kommer det fram att han också har hiv. Ok...
Så vi har träffats flera gånger, jag berättar att jag har hiv. Han har det också men säger ingenting. Vad handlar det om tänker jag för mig själv?
Nästa episod är den när en annan person ringer och berättar att hans bästa kompis berättat om sin hivsttus. Han är hysterisk och är "beyond bananas" som han uttryckte det och fortsatte "Men grejen är den att jag inte vill berätta att jag också har hiv. Du vet rykten sprids så snabbt."
Killen kommer till mig på jobbet, vi snackar några timmar, han ställer frågor, jag ställer frågor, vägleder och i bakhuvudet tänker jag hur fantstiskt bra stöd den här killen skulle ha av att veta att också hans bästa kompis också har hiv.
Två bäst vänner och rädslan hindrar den ene att få stöd, support och backup...
Än en gång är jag så tacksam att jag gjort upp med min hiv en gång för alla.
Leve öppenheten!

Walter Heidkampf är utbildad ACMC Metacoach, NLP coach och certifiserad i Den Norske CoachForening.
En till en coaching - Föredrag - Workshop
Mer info: Nytenk.no
Kontakt: Walterheidkampf (at) live.no
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Feltastisk ...

Rebus  (updated by Rebus)


Ju större drömmar jag har desto fler beståndsdelar är nödvändiga och desto bättre behöver jag vara på de olika elementen. Vissa saker är självklara som planering, ett tydligt mål och att bryta ner det stora målet i mindre delar. Sedan är det en sak en del av oss tenderar att undvika, något vi gör vårt bästa för att slippa tänka på, något vi ogärna pratar om… nämligen att göra misstag och fel.

Jag gjorde ett misstag för inte så länge sedan, trots att jag var säker på att det jag företog mig skulle gå vägen. Nu gjorde det inte det. Jag var besviken, samtidigt var det en helt ny känsla, ett helt nytt tillstånd som väcktes efter feedbacken jag fick på mitt framträdande. Jag var lugn och visste att det var en del saker jag gjort fel. Feedbacken var lärorik, den var helt riktig och gav mig vägledning att göra annorlunda och bättre nästa gång.

I lugnet fanns också en annan övertygelse - misslyckandet var bara feedback på vad jag gjorde vid det aktuella tillfället. Mina kunskaper, mina färdigheter, min talang fanns fortfarande kvar. Det var inte jag som person som var misslyckad, det var det jag gjorde som kunde vart bättre. Wow! Det var en upplevelse jag kunde ta till mig utan bortförklaringar eller negativt självsnack om hur fel jag egentligen var och för första gången vad jag kan minnas, kunde jag integrera till hundra procent och omfamna och göra till en lärningsprocess.

Bara att höra eller läsa orden misstag  eller misslyckande,  kan ge kalla kårar, men gissa vad?

Om vi inte kan plocka fram felen i dagsljuset, omfamna misstag och snedsteg så kommer vi aldrig att helt få fingern ur rumpan och få till det vi önskar. Varför? Att göra fel eller misslyckas är oundvikligt och en del av att vara lyckad. Vill vi framåt, göra framsteg och utvecklas kommer vi inte särskilt långt om vi är rädda att misslyckas eller rädda för konstruktiv feedback på vägen.

Bli kompis med mina misstag

Jag tror att de som lyckas på ett eller annat sätt, också har känt på hur det kan vara att göra fel, både en och flera gånger. Ja jag vet att det är lätt att säga, och ändå är det en stor sanning; Den bästa läraren för framgång är felsteg och misstag. Det är det vi lär oss något av, om vi bara törs bli kompis med misslyckandets mekanismer. När vi byter ut gamla föreställningar och ersätter dem med mer verkningsfulla ramar på våra tankar om misslyckande är halv jobbet gjort.

Träning ger färdighet.

Tänk bara på den lilla tjejen som ska lära sig gå. Hon reser sig, ramlar, reser sig och ramlar igen. Och så där fortsätter det ändå tills hon lyckas ta de första stapplande stegen mot pappa som står 1 meter framför och hejar på. Därmed inte sagt att vi måste uppsöka fel och misslyckanden. Grejen är att lära sig skilja på vad jag gör och vem jag är. Jag är knappast mina handlingar och misslyckanden är inget annat än meddelanden om att korrigera det jag håller på med.

Lagom bra ta chanser bättre?

Det finns bokstavligen inget bättre sätt att lära sig något än att försöka och misslyckas och försöka och misslyckas och försöka igen och till slut lyckas. Det verkar som att ju äldre vi blir desto mer skrämmande blir misslyckande för oss. Vi rättar in oss i medelmåttans sandlåda och med hjälp av jantelagen blir vi vilseledda att tro att genomsnittlighet är bättre än att ta risker. Det är helt ok att vara lagom. Min poäng är att en del av oss lyssnar mer på vad andra tycker och menar, än på vår egen röst och vad vi själva vill oavsett omgivningens attityder. Hellre tryggt och tråkigt än att riskera verka dum i andras ögon!

När jag har en önskan som har mer känslomässig styrka och energi än vad upplevelsen av ett misslyckande har, kommer jag att finna och samtidigt kunna uttrycka mitt bästa- jag-tillstånd. Det kommer i sin tur att vara lika spännande som det är för den lilla flickan att lära sig gå .

 


 

Walter Heidkampf är ACMC Metacoach NLP coach og certifiserad medlem av DNCF - Den norske coachforening

www.nytenk.no

kontakt och frågor: walterheidkampf (at) live.no

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Klart du kan

Rebus  (updated by Rebus)
Conchita med sitt skägg bryter tabun och trycker på knappar som vi kanske inte varit medvetna om tidigare. Conchita är med på att riva ner mina och kanske också dina begränsande tankar om vad som är möjligt.
I personlig utveckling och särskilt bland amerikanska gurus i branschen är allt möjligt. Du kan bli vem du vill, du kan göra allt du vill. Sikta högt och kom halvvägs. DEt viktiga för mig är inte alltid att uppfylla min önskning. Jag inser mer och mer att det är resan mot min "dröm" som är spännande, kul och intressant. Jag förstår också att målet under resans gång kan förändras och att det är helt ok.
Sikta mot stjärnorna, varför då?
När jag siktar högt når jag med stor säkerhet längre än om min utgångspunkt är låg. Hänger du med? Att ha en önskan något att brinna för ger mitt liv mening. Idag hr jag flera saker jag brinner för och när jag ser tillbaka 5 år upplevde jag att jag inte hade något som gav mig mening längre...
Fyra kärnkrafter
En bra vardag där jag har inflytande över mina tankar, mina käslor, mina ord och mina handlingar är något av det allra viktigaste för att stå stadigt när vindarna blåser och det känns tufft och motigt.
Mina drömmar,mina förhoppningar är jag och ingen annan. Jag lever mitt liv och levever efter mina övertyglser. när jag gör det  - utan att det skadar någon annan - blir jag också en schysstare person att vara med.
När jag har M.I.L.K. - motivation, inflytande, ledarskap och kunnskap då får jag energi på vägen till mina toppar.

Walter Heidkampf är ACMC Metacoach, NLP Coach och sertifiserad i Den norske coachforening.
Walter driver företaget Mål & Mening och har workshops, föredrag, seminarer och en till en coaching för företag, organisationer och enskilda.
kontakt: walterheidkampf (at) live.no
mer info : www.nytenk.no

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Bra bättre bäst med M.I.L.K.

Rebus  (updated by Rebus)

Vore det inte fantastiskt om det räckte med en viktig färdighet för att få till det du själv önskar?  Sanningen är den att det faktiskt räcker med just en viktig färdighet för att förverkliga sina mål.

 

Oavsett vad jag försöker få till, så kommer livsshjulet att snurra snabbare och effektivare och med tiden kommer det jag arbtar för att infrias. Fysiska verktyg behöver jag inte, som till exempel en plastbunke för att göra degen till kanelbullarna.  Jag klarar mig bra på det språk jag har, och jag behöver bara finslipa på en färdighet.

Vill du veta vad som krävs?

Det räcker inte att bara tänka, fundera och ta ett beslut om att vi ska göra en förändring. Det krävs handling och det krävs något mer... Det finns ingen övernaturlig hemlighet som vims sala bim ordnar upp våra liv utan någon som helst ansträngning från vår sida.

När du får tillgång till den här färdigheten, kommer du att på köpet att hantera eventuell osäkerhet och rädsla på ett helt annat sätt än tidigare. Du kommer att ha större fokus på vad du önskar och med hjälp av dina ansträngningar och ditt beteende snurrar ditt livsshjul framåt.

Vill du ha hemgjorda kanelbullar, istället för de där torra och trista bullarna som finns i butiken?

Då måste du själv göra arbetet. Du behöver följa ett recept, blanda ihop ingredienserna på rätt sätt, låta degen jäsa och så vidare. Det här är livet på livets villkor. Du kan få mycket av det du önskar samtidigt som det begärsatt du är villig att göra det som krävs för att få det. Så, vad är det för egenskap som krävs, vilken är den där ingrediensen som kommer före våra framsteg?

Svaret är enkelt när du hör det: Delaktighet – Inflytande - Ansvar

Du äger ditt liv. Så som du har det just nu idag, är på grund av eller tack vare det du gjort, dina beslut och på tack vare dina handlingar. Vad mer vil du ha ut av livet?

I.M.F. - Inte Mitt Fel - är en av de effektivaste metoderna för att lägga över ansvaret på andra för det som händer mig. Livet kommer aldrig att bli till det bättre så länge vi skyller på omständigheterna runt oss. Det handlar istället om att förhålla sig till det som sker och ha Motivation, Inflytande Ledarskap och Kontroll nog i vardagen, med andra ord M.I.L.K.

Att ha M.I.L.K. i vardagen och se dig själv i spegeln och äga ditt liv är lika enkelt som att laga kanelbullar efter ett recept.

Livsstilsprogrammet M.I.L.K. är fyllt med insikter och strategier för att bygga upp varumärket som är DU. Du får lära dig att avslöja dina falska föreställningar om dina egna begränsningar och färdigheter och spränga dem i småbitar.

Föreställ dig att upprepning av en god vana ALLTID kommer att ge effekt, och hur du enkelt kan komma med i leken. Det lär du dig genom M.I.L.K.

När du får ännu större förståelse för vad du har missat tidigare, och varför det inte är fel på dig som person men på det du gör, då upptäcker du  varför ditt ibästa jagtillstånd har varit dolt. Bit för bit letar du och finner gömstället ochplockar fram ditt bästa jagtillstånd.

Tänk dig vidarre att du definierar din sanning om vad du kan, och varför du har fastnat, kommer du då inte att känna att pressen från dina axlar blir mindre?

Lyssna, se och känn att upptäckten av hemligheten med att skapa din egen vardag ligger i dig själv och är något du alltid burit på och kan förverkliga...


 

 

Walter Heidkampf är utbildad ACMC Metacoach, NLP coach och har kurser, föreläsningar, workshops för företag och organisationer och en till en coaching.

läs mer på: nytenk.no

frågor och funderingar: walterheidkampf( at)live.no

 

Ha det bäst :)

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Fira Gratta Prisa

Rebus  (updated by Rebus)
När jag jämför mig mindre med andras framfart och ägnar mig mer åt det som är mitt kvitto på framgång, mår jag också bättre. Det finns bara en av mig och jag har min egen väg till det liv och vardag jag önskar.
Jag firar mer än någonsin förut mina framgångar längs vägen, varje dag och varje litet steg som jag tar. Hejar på mig själv, mitt mod och min handlingskraft. Omger mig med ett hejargäng där alla gläds åt varandras framgångar.
Min dröm är beroende av min definition på framgång inte andras meningar.
Andra ord för fira;  lyckönska , gratta , uppvakta , hylla, gratulera, erkänna, berömma, prisa.

Minimera negativitet från levande och döda och ge mig själv tillåtelse att leva min dröm är en viktig drivmotor för mig.  Jag är designern till min egen drömkollektion, jag är regissören i mitt livs film, jag är författaren till min bok om mitt liv. Det är du också! Så uppdatera och fyll kollektionen, boken eller filmen med sådant som ger glädje, wow och diggkänslor.

10. Hur Firar du dina små och stora framsteg?

 


 

Walter Heidkampf är utbildad ACMC Meta-coach och Certifiserad Executive Coach.

for kontakt och mer information:

walterheidkampf(at)live.no

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Bredkäftad sätter fart på ...

Rebus  (updated by Rebus)
Nyligen certifiserad coach läser jag i VG - Verdens Gang - om att det aldrig tidigare funnits så många coacher som det finns idag i Norge.
Ane Kat, en hypad blond sned- och bredkäftad standupkomiker som lever på att skita ner andra i sina shower, går lös på coaching branschen som ny krönikör i VG.
Bra att hon sticker ut sin nuna, så ljuset sätts på en bransch som lider av att lyckosökare som missbrukar en obeskyddat titel "coach." Bra därför att kritik kan bemötas och goda exempel visas upp.
Certifisering i en seriös Coachförening som DNCF - Den norske coachforening - är en label att se efter när du vill ha några tommars mental träning.
Aldri før har det vært flere personlige coacher i Norge. Vi fikk flere hundre nye bare i fjor - og det finnes betydelig flere veiledere og rådgivere enn psykologer her i landet.

Walter Heidkampf är certifiserad i DNCF - Den norske Coachforening, ACMC Metacoach och NLP coach.
kontakt: walterheidkampf(at)live.no
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

När dröm blir verklighet

Rebus  (updated by Rebus)
Resan som började 2011 med nyfikna steg och en 50-års aktig tankemässig härdsmälta om att jag inte längre hade något mål i livet har idag slutat med att jag idag blev fullvärdig medlem i DNCF - Den Norske Coachforening. Hurra och grattis!
Att ha mål och en mening med min vardag sätter fokus och en pekpinne framåt. När jag vet åt vilket håll jag är på väg är det lättare att göra "rätt" val. Ett mål behöver inte vara slutstationen. Pekpinnen kan peka åt ett håll och under resana gång visar det sig att riktningen ändras. Målet blir inte helt det jag tänkt från början. Och är det det som är viktigt, att målet uppfylls och delmålen hålls till 100% oavsett vad som skjer?
Inte för mig iallafall. Idag är jag så tacksam för mina vägledare på coachteam - House of Leadership - Lene, Jeanette, Erica och Ragnhild. Utan ert stöd, uppmuntran och välvilja hade kanske min verklighet sett annorlunda ut.
Stort tack till Rolf Angeltvedt, min chef på Helseutvalget, som inte helt överbevisad, ändå hejat och supportat.
Och sist men inte minst Staffan Strömberg - all kärlek till dig !
Tusen tusen tack

Walter Heidkampf är utbildad ACMC Meta-coach och Certifiserad Executive Coach och Sertifiserad medlem av DNCF - Den Norske Coachforening.

for kontakt och mer information:

walterheidkampf(at)live.no

Nytenk.no

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Löften Lova Hedersord

Rebus  (updated by Rebus)
Att vara i samklang med mig själv och mina värderingar är en av nycklarna till en schysst vardag.
Bestäm vad som är viktigt och börja bygga upp din vardag kring de positiva prioriteringarna. Ett sätt att få inflytande och kontroll över våra föresatser är att uttala dem högt. Ställ dig själv framför en spegel där du ser hela dig. Hur ser du, hur låter du när du säger dina önskningar till din spegelbild? Vad tänker du? Vad säger du till dig själv?

Om du redan gjort en  spännings- och livsstilslista så uppdatera den. Stryk det som aldrig kommer att förverkligas, de försvagar bara vår självtillit.

9. Vad är beviset på att du håller dina personliga löften?


Walter Heidkampf är utbildad ACMC Meta-coach och Certifiserad Executive Coach.

for kontakt och mer information:

walterheidkampf(at)live.no

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report