107.760 members 2.574 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 3/2
Cruz 101
Gaymap
Manchester 3/2
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Manchester 3/2
Tribeca
Gaymap
Manchester 3/2
Axm bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
Finalist i "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014, Föredragshållare, kursledare och certifiserad Coach i DNCF.

Öppet hivpositiv sedan 1994. Arbetar med livsstilsrelaterade frågor först i RFSL från 1995 och sedan 2008 i Helseutvalget-Norge.

Öppenhet om hivstatus är ett kraftfullt verktyg mot självförakt och okunskap.

www.nytenk.no
www.pinterest.com/heidkampf

walterheidkampf (at) live.no
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Hvorfor? Ukens Rawmence

Rebus  (updated by Rebus)
En av mine visjoner er å være mitt beste jeg litt oftere. Det innebærer bland annet å pusse og slipe på adferdsmønster og tankemåter. Hva er da vits å gjøre noe med?
Skal jeg fokusere på det jeg ikke er så bra på eller skall jeg putte energi i det jeg er bra på og bli enda bedre på det?
Jeg tror på at vi har de resuserne vi trenger, akkurat som en av prinsippene innenfor NLP.
Og det er jo sånn at vi ikke alltid vet hva slags resurser vi har fordi vi har tankemåter som sier noe annet. Eller så kan vi i oppveksten hørt en gubbe fortelle oss om at vi ikke har evnene til å gjøre ditten eller datten.
En god ting da er å ta hjelp av en veivisere, mental trenere. Jeg for eksempel er metacoach og min styrke er å få øyene til å rulle hos mine klienter. På lik linje blir jeg veldig glad, litt frustrert og irritert akkurat når spørsmålet kommer fordi jeg ikke alltid kan gi et kjapt och bra svar, når min coach stiller spørsmål som gir meg bakoversveis.
Øyene ruller og bakoversveis
Spørsmål som får meg å reflektere, oppdage mønstrere og finne mine resurser uten å bli fortalt hva jag kan, hvem jeg er elelr hva jeg burde og ikke burde er gull vert.
Det jeg opplever at jeg tidligere  gjorde var å spørre meg selv "Hvorfor er jeg sånn?" "Hvorfor blir det slik når jeg ....?"  Hvorfor spørsmål i denne settingen fører meg ikke fremover. Iseden blir det et spørsål som drar meg nedover i spiralen. Er det viktig å vite hvorfor eller kan det være lurt å stille seg ett spørsmål som viser vei fremover, et mer løsningsorientert spørsmål...  Her er noen kraftfulle spørsmål som hjelper meg i ny og ne;
 Hva annet kan jeg gjøre?
Hvis dette var prinsesse Mette Marit, hva ville hun ha gjort?
Hva trenger jeg for å få dette till?
Hvis jeg visste hva jeg trengte hva ville det være?
Ukens Rawmence
Er på vei til Roma. Det skal bli så gøy. Elsker denne byen som er som et ende stort museum. Og når jeg drar til Roma ja då vil jeg være litt kul, ikke sant. Her er en jakke so
m er laget på samme måte som den stripete genseren. Og buksa ja de er de tratisjonelle Rawmene by Walter buksa som er lav i skrittet.
Jakken er gjord i kostymestoff (Ull). Bak en hoodie med lange sløyfer som trekker seg over på fremsiden av jakken som et sjerf.

Walter Heidkampf er en MetaCoach som får øyene dine til år ulle og bakoversveis, Foredragsholder, Kursleder og Finalist i Dets store symesterskapet 2014 i NRK 1.
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Skrytlistan - min historie del 6.

Rebus  (updated by Rebus)

En stor del av våra liv och vardag handlar om att ta val – medvetna eller omedvetna. För min egen del tog jag ett medvetet valt att leva  synligt med hiv och jag har förstått att min öppenhet har betytt något även för andra än bara för mig själv. Det gläder mig och överskuggar de egna fördelarna med att välja kliva ut ur garderboen.

Jag försöker vara ödmjuk och tacksam för den gåva som jag fått – att stå upp för den jag är och vad jag har. Att ångra saker jag gjort leder mig inte framåt även om jag tagit en del risker som jag inte är odelat stolt över. Det jag kan göra är att gotttgöra och göra annorlunda från nu och vara en bra förebild för andra. Idag 24 februari 2015 lever jag det liv jag önskar och arbetar lite grann varje dag på att få till mina mål och drömmar.

-----------------------------------

Jag är en Metacoach som får dina ögon att rulla, föreläsare, kursledare och finalist i realityserien Det store symesterskapet 2014.


Mina största framgångar i livet har varit...

… att lära mig leva med en dödlig sjukdom som övergått till att bli behandlingsbar.

… att hantera och leva med en del människors negativa attityder till hiv och människor som bär på viruset.

… att ta mig ur ett drogmissbruk och leva ett liv utan alkohol och andra droger.

… att använda min öppenhet för mer än min egen skull.

… att hålla mig vid liv och arbeta för en mening med livet trots att det ibland känts tungt och meningslöst.

… att ha förmåga att använda motgångar och vända dessa till min egen fördel.

Stolt är jag också över de utmärkelser jag tilldelats från Noaks Ark, RFSU, HIV-Sverige och Mr Gay World. Utmärkelser som för mig är ett kvitto på att mitt beslut att vara öppen i alla mina angelägenheter är den rätta vägen till frihet från förakt, självförakt och utanförskap.

Jag har skrivit två böcker, diktsamlingen ”Inte utan mina ord” 1999 och ”I sin skugga” 2003 och en rad krönikor i RFSLs medlemstidning ”Kom-Ut” och andra inlägg.

2007 anmälde jag kursgården Mullingstorp för diskriminering av personer med HIV. Det var första gången diskriminering av personer med HIV togs upp i en svensk rättegång. Mullingstorp fälldes.

Från 1 april 2008 bor jag i Norge och arbetarHelseutvalget for bedre homohelse.

2014 deltog jag i realityserien Det store symesterskapet i NRK 1 och gick till final. Helt fantastiskt!

MER SKRYT

2001 Mottagare av Lars Rading priset av Stiftelsen Noaks Ark

2001 Mottagare av RFSU´s hederspris tillsammans med Birgitta Stenström

2007 Utnämnd till Mr Gay Sweden

2007 Nominerad till årets kämpe i tidningen QX

2009 Mottagare av HIV-Sverige´s hederspris

2009 Mr Gay Norway

2009 Top 12 Mr Gay Europe, Oslo

2010 Top 10 Mr Gay World (7:a) och mottagare av the Local Hero Award, Mr Gay World, Oslo

2012-2014 Certificerad NLP coach och Certifiserad ACMC Meta coach

2014 registrerar firma Mål & mening

2014 Går till final i realityserien "Det store symesterskapet" i NRK 1.

Lärdomar av att leva med HIV

Livet är inte en generalrepetition, det är en ständigt pågående föreställning och jag har huvudrollen i det teaterstycke som jag själv skapar. Det betyder att det,är jag som ansvar att forma det livet som jag vill ha det. Jag har alltid ett val och att skylla på omständigheter när det inte går som jag vill är enbart omskrivningar för att inte ta fullt ansvar för mina val och prioriteringar.

Jag har tagit en del risker och gjort misstag, och med facit i hand vill jag hellre se mina tillkortakommanden som erfarenheter snarare än misslyckanden, som jag valt att dra nytta av och som gjort mig framgångsrik både på ett personligt och professionellt plan.

Min erfarenhet efter att ha arbetat med människor i olika faser av sina HIV-positiva liv är att vi alla önskar vara våra bästa jag oftare oavsett om det är som far, bror, vän, arbetskollega, inom någon sport, hobby eller i en styrelse. Det som förenar oss är viljan till den framgång som definierar oss som individer och i alla angelägenheter som vi önskar göra vårt allra bästa.

Mål och visioner

Mitt primära mål är relaterat till personligt ansvar, öppenhet om HIV-status och identitet som ett kraftfullt verktyg mot stigma och diskriminering och att vara en positiv förebild för i huvudsak HIV-positiva homosexuella män.

Med detta i bakhuvudet vill jag utveckla program som medvetandegör negativa beteende, attityder, utveckla färdigheter och öka kunskapen om individens inre kapacitet att utveckla sig och nå sina mål avsett HIV, sexuell läggning eller ålder.

Jag har dedikerat mitt liv till öppenhet kring HIV-status och identitet. Genom mitt engagemang resulterar mitt ställningstagande i en positiv förebild för människor som lever med HIV. Jag är också övertygad om att mitt engagemang kan påverka andra grupperingar i samhället som lever under ojämnställda förhållanden och villkor.

Genom att ta mitt ansvar och leva i öppenhet både vad gäller HIV-status, sexuell läggning och tidigare drogmissbruk i de flesta av mina angelägenheter, visar jag på en grad av deltagande och empowerment som inspirerar och ingjuter mod till andra människor som också står inför de utmaningar ett liv med HIV eller annat utanförskap kan innebära.

Jag har levt över 25 år med olika grader av förakt, självförakt, diskriminering och fördomar mot personer med HIV. Jag är inte längre beredd att kompromissa eller förhandla min rätt till mitt liv min frihet och jämlikhet på alla områden.

Vision

Mitt mål fokuserar sig på synlighet kring HIV-status, identitet och att skapa positiva förebilder. Jag har en vision av ett samhälle där människor med HIV eller andra hinder, kan leva utan stigma, självstigma och diskriminering. Med mina personliga och proffesionella erfarenheter kan jag dela med mig av mina kunskaper och på så sätt bidra till att andra än personer  med hiv kan bli sina bästa jag lite oftare.

Okunskap och fördomar leder till stigma, självstigma och diskriminering. Så länge vi väljer att inte våga prata om våra tillkortakommanden så kommer vi att få leva med förakt, självförakt och utanförskap. Därför menar jag att synlighet är enda vägen till ett absolut erkännande på alla plan.


Walter Heidkampf får får øyene dine å rulle og er Foredragsholder,Kursleder,Sertifisert coach i DNCF og finalist i Det store symesterskapet 2014 i NRK 1.

Coaching, Kurs, Foredrag

Like me on Facebook

LinkedIn

For mer info:  walterheidkampf (at) live.no


Tags: Visioner & Mål

Comments (1)  
 Report  

Utfordringer - min story 5.

Rebus  (updated by Rebus)

 

 

 

 

 

 

 

 

De tre största personliga utmaningar som jag har upplevt var HIV-beskedet vid 29 års ålder,ges en beräknad livslängd på 10-12 år och 7 år senare få höra att  verkligen kunde hoppas att få leva i princip normalt liv tack vare de nya medicinerna som kom. Den tredje utmaningen var att befria mig från drogmissbruket. Under bara något år fastnade jag i ett beroende som sakta men säkert höll på att ta livet av mig.

Irrvägar på öppenhetens altare del 4

Hinder och möjligheter Del 3

Headhuntad Del 2

 

29 år  och "odödlig" hade min frisörkarriär framför mig och livet var härligt. Jag hade planer, ambitioner och förväntningar. Startade ett eget hårkonsultföretag och fick inte långt efter det HIV-diagnos och dödsdom. Läkarna berättade att det inte fanns något hopp eller behandling och jag stod inför en framtid där jag skulle leva mina återstående 10 åren inför den överväldigande rädsla och stigmatisering som sammankopplades med HIV/aids.

Min dödsångest fick mig tidigt att kämpa emot och vägra dö och istället göra mig ”oumbärlig för mänskligheten” så att jag kunde fortsätta leva och vara del av en förändring. Rädslan att dö gjorde att jag tvingade mig att konfrontera den rädslan och för några år befria mig från tanken om ett långt liv. Jag kunde alltmer vila i tanken på att jag kanske inte skulle bli så gammal.

Som 36 åring och överlevt viruset med 7 år, fick jag veta att jag tack vare nya hiv-mediciner nog kunde räkna med att leva tills jag blev en ”gammal pensionär”. Detta var inte väntat och min överlevnadsstrategi att vila i nuet och inte tänka för mycket framåt omkullkastades drastiskt

Mitt drogande som tog fart i början av milleniet, tog bort min låga självkänsla för en kort period, för att sedan i en ond spiral bryta ner mig alltmer. Jag var stark nog att själv inse att jag hade problem, även om jag fortfarande var långt ifrån att acceptera att jag var narkoman, och tog kontakt med min chef på RFSL. Det samtalet ledde till två rehabiliteringsprogram innan jag slutligen kunde ta mitt fulla ansvar för mitt tillfrisknande. Där fick jag insikter och började ett steg i taget leva i NA´s 12-stegs program och Minnesota-modellen. 12 stegprogrammet innebär i korthet att lära sig mer om sina negativa, handlingar, attityder och beteende för att sedan ändra dessa för att ta ledning och ansvar över sitt liv och även hitta en andlighet i sättet att leva och bemöta sina medmänniskor.

55 år gammal har mitt livs resa lettmeg til Oslo, dær jag bott sedan 2008. Jag älskar mitt arbete och inspireras av de människor jag möter och inser nu att dö av HIV i tidig ålder aldrig varit ett alternativ, även om jag haft en stark rädsla för att dö.

Mitt liv består av utmaningar och jag har blivit den person som jag genom att konfrontera mig med min egen dödlighet och rädslor i tidig ålder och tack vare och på grund av att jag lever med HIV.

”Jag kan idag lättare se mina brister och resurser och använda dessa på ett för mig positivt sätt för att nå den framgång i livet jag eftersträvar – att  bidra till att kommande generationer personer med hiv ska kunna ha möjlighet att leva i ett samhälle utan självförakt, förakt och utanförskap.”


Walter Heidkampf er en coach som får øyene dine til å rulle, Foredragsholder,Kursleder,Sertifisert DNCF og finalist i Det store symesterskapet 2014 i NRK 1.

Coaching, Kurs, Foredrag

Like me on Facebook

LinkedIn

For mer info:  walterheidkampf (at) live.noTags: Visioner & Mål

Comments (0)  
 Report  

Yihaaaa!!! - Succeen fortsätter

Rebus  (updated by Rebus)
Först kom Tv-Serien "Det store symesterskapet" med preimär 19 november 2014. Sen kom boken med lansering 10 februari 2015 och tre dagar senare är Realitysåpan utställning på ärevördiga Bogstad gård under hela våren.
Det ena leder till det tredje. I dag förbereder jag mig för en presentation av mitt senaste projekt hos ett bokförlag och ikväll har jag specialaren kreativ worksshop en-till-en.
Här handlar det om att finna det jag brinner för, kreativitet och motivation. Vi bsöker en av Oslos frägstarkaste tygaffärer. Därefter får kunden ett plagg som under 3 timmar ska förvandlas till ...
Vi samtalar diskuter olika lösningar, skapar, syr, skrattar och har det riktigt kul. Laddar helt enkelt batterierna med feel good.
Va fan livet är här och nu!
Igår fick jag höra att en kollegas man fått hjärnblödning och ligger utslagen på sjukhus. Det gav mig en påminnelse om min dödlighet som jag var så medveten om de där första 6-7 åren efter att jag fått min dödsdom. Idag gör jag det jag brinner för. Vem fan vet vad som händer om en minut, en timme, imorgon ...

Walter Heidkampf är en coach som får dina ögon att rulla. Han är föredragshållare, kursledare och finalist i Det store symesterskapet i NRK 1 hösten 2014.
kontakt: walterheidkampflive.no


Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

När ögonen rullar - ukens Rawmence

Rebus  (updated by Rebus)

I AA og NA är definitionen på galskap ungefär såhär: “Göra samma sak om och om igjen och tro att man ska få ett nytt resultat."

För min del har galskapen varit knuten till trening. Jag är bra på att träna, det är inte det det handlar om - styrketränar 4-5 gånger i veckan och mitt mål de senaste 15 månaderna har varit att få bort 50+ ringen runt midjan. Intentionen är att känna mig lite mer sexy och inte minst bibehålla en god hälsa. Helt enkelt lite mindre gubbe.

Trots att jag tränat har jag inte fått de önskade resultaten. Ökat vikterna, lagt til fler set med mindre repititioner, kört flera övningar på varandra utan vila. Och så har jag provat - nota bene -provat -  att promenera på löpbånd. Jag kom till ett tillstånd där träningsakterna blev kortare, motivationen lägre och rumpa och mage började hänge jäms med linoleummattan.

Så tänkte jag till

Jag tänkte tillbaka på förra gången när jag satte mig mål i samband med träning och fick en fantastisk fysisk förändring. Vad var det jag gjorde?

” You want fame. Fame costs in sweat and you start paying today.” Omtrent så sa treningsdama i filmen Fame fra 80-talet.

Tog kontakt med en personlig tränare - PT - en som vet hur man tränar och äter för att få resultat.Jag hade haft ögonoen på Edd och tittat och hört vad han gjorde med sina klienter. Tuff, rå och utan pardon! Fy fan! Så hörde han av sig, vi hade ett inledande samtal, skrev ett kontrakt på 12 PT timmar, gjorde upp ett tränings- och kosthållsprogram. Simsalabim!!! Och under en period av tre månader har magi skapats.

I dag tre månade senare har midjemåtet reducerats med 9 centimeter, kroppkakan blivt mer definerad och kosten förbätrats avsevärt.Och på kuppen har hjärtat fått sig en omgång och konditionen blivit bättre.

M.I.L.K.

Motivationen er på plats. Jag har Inflytande över min vardag, tagit på mig Ledartröjan och nu är jag i kontrollmodus. Det är det jag kallar att ha M.I.L.K. i vardagen. Det är det som är Walters metod.

Det enda jag saknar är det stora "Varför"?

 När du kommer till mig och vill ha mer motivation i vardagen eller gjöra mindre eller större korrigeringar och ändringar, jobbar vi alltid tillsammans med frågan "Varför"?

Varför är en av nycklarna till en förändring som håller på sikt. Det är det som är skillnaden mellan mig som Meta-coach och andra coacher. Det är det jag håller på med - ställer frågor som får dina ögon att rulla.  När rullade dina ögonglober senast?

Det här lärde jag mig:

- Våga be om hjälp
- Hålla mig till vinnarna
- Medveten om att det jag tränar på blir jag bra på
- Sätta mål långsiktiga och kortsiktiga
- Be om hjelp holde meg til vinnerne
- Målmedveten "Jag kan!"
- Jämföra mig bara med mig själv inga andra.
- Hämta inspirasjon från dem omkring mig utan att förminska mig själv samtidigt.

 

Ukens Rawmence

Utsvängd jacka i krackelerad plast skinnlook. Materialet har en tunn fodring med ull som använts till fickor hals och öppning mitt fram.

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Åpenhetens altare - min story 4.

Rebus  (updated by Rebus)

Att leva på öppenhetens altare har inte alltid varit en dans på rosor. I sociala sammanhang har jag bara stött på diskriminering och avståndstagande vid 2 tillfællen Avståndstagande i sexuella relationer är en del av verkligheten och visst finns en liten del av oron før att bli nobbad när jag berättar om min HIV för en tilltänkt partner. Det har jag lärt mig leva med.  

 

Hinder och möjligheter Del 3

Headhuntad Del 2


Med min synlighet möter jag stor respekt från min omgivning och öppenheten har lett mig till ett tillfredsställande arbete på Helseutvalget och ett nytt liv i Norge sedan 2008.
Under några år tappade jag dock fotfästet. Att använda mig själv i arbetet har varit på gott och ont och under en period slet det på min mentala hälsa. Bland annat det  och den ensamhet jag kände som öppet HIV-positiv tillsammans med att samhällets syn på hivpositivas sexualitet som något kriminellt och icke önskvärt, och inte alltid i alla lägen klara av mina förhållningsregler, gjorde att jag tog den enkla vägen och började med droger. Där fann jag självförtroende och inre säkerhet som bidrog till att jag kunde hantera mitt liv – för en kort stund. Den artificiella lyckan bleknade sakta bort och ersattes av ångest, personliga kränkningar och isolering. Livet blev ett helvete.

”Jag ville inte dö, jag orkade bara inte leva längre.”

Idag kan jag utan skam och med bättre självförtroende och självkänsla, se tillbaka på den tiden och hur jag återigen tog ett personligt ansvar för mitt liv och mitt tillfrisknande. Det är jag stolt över. Idag lever jag drogfritt och ber ödmjukt varje dag om att det ska få vara så från nu och framöver.


Walter Heidkampf er Foredragsholder,Kursleder,Sertifisert coach i DNCF og finalist i Det store symesterskapet 2014 i NRK 1.

Coaching, Kurs, Foredrag

Like me on Facebook

LinkedIn

For mer info:  walterheidkampf@live.no

 


 

Tags: Visioner & Mål

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Når motstånd blir till gull -min story3.

Rebus  (updated by Rebus)

HIV är bara ett virus, men till skillnad från andra virus eller kroniska hälsotillstånd, är HIV unikt då det väcker frågor som är mer eller mindre tabubelagda i samhället och som omfattar kön, sex, sexualitet, drogmissbruk och döende.

Min historia, motgångar och framgångar del 1

Det råder ingen tvekan om att HIV är här för att stanna. Utmaningar att leva ett så normaltliv som möljigt handlar till stor del om hur jag förhåller mig till sjukdomen och de utmaningar jag ställs inför. Personligen upplever jag  att självförakt - självstigma-  är en större fiende än själva föraktet - stigmat. Visst, det finns diskriminering och stigma och samtidigt handlar det om hur jag förhåller mig till det som sker och vilka verktyg jag har att hantera exempelvis en diskriminerande situation med.

”HIV-medicinerna minskar virusmängden, får oss att leva nästan vanliga liv. Men pillren tar inte bort fördomar och okunskap.”

Förakt och självförakt

Förakt växer fram ur våra rädslor, okunskap och uppfattningar som finns om till exempel hiv, hur viruset överförs och personer som får hiv. Självstigma - självförakt - bygger på stigmat och uppkommer ur vår rädsla och förutfattade meningar om hur vi tror att andra ska behandla oss eller tänker om oss.

På det hela taget möter jag i stort sett bara positiva reaktioner. Jag kan stöta på avståndstagande i sexuella möten och varit med om ett fall av diskriminering. Genom mitt arbete får jag höra historier från ett mindretal av HIV-positiva personer som berättar för mig om utstötning från den egna familjen, uppsägning från arbetsplatsen, nekande att få lån eller livförsäkringar och ensamhet. Men det är viktigt att poängtera - För det mesta går det bra - riktigt bra!

Mitt bästa jag oftare

Genom att gå emot våra rädslor och ha inflytande, ledarskap och kontroll för våra liv och handlingar är vi en bra bit på väg att hantera förakt och självförakt. Kännedom om egna negativa beteenden och förhållningssätt frigör känslor av hjälplöshet, begränsande tankar om våra förmågor och vad som hindrar oss från att nå framgång och ta personligt ansvar över våra liv och handlingar.

Synen på HIV har förändrats radikalt.

Från fokus på död och döende, hjälplöshet och rädsla, till fokus på optimism och liv och att personer med HIV har en framtid, är hiv idag att räkna som en kronisk behandlingsbar infektion.

Framsteg inom medicin och HIV-behandling visar att personer som behandlas med kombinationsbehandlingar kan förvänta sig att leva i princip ett normallångt liv. Och har vi en väl fungerande behandling över tid anses det i dag som närmast omöjligt att överföra hiv till någon annan. Själv har jag behandlats framgångsrikt medhivmediciner sedan 1996.


Medveten om bristen på positiva förebilder för personer som lever med viruset, har varit en anledning till mitt intresse av öppenhet kring HIV-status och dess positiva effekter.”

Öppenhetens fördelar

Min öppenhet ledde till ett jobb på RFSL. Genom organisationen fick jag en bas att stå på och utveckla och skapa viktiga kontakter i synliggörandet av HIV-positiva bögar. Vidare har jag fått möjlighet att utnyttja mitt intresse för att skriva. När jag blev anställd på RFSL stegade jag in på medlemstidningen Kom Ut´s redaktion och erbjöd mig att skriva krönikor ur ett HIV-positivt perspektiv. Det kom att bli ett återkommande tema i tidningen under mer än 6 år.

Min envishet, min övertygelse om öppenhetens positiva konsekvenser, bidrog till att jag till slut kunde ge ut två böcker med stöd av RFSLs AIDS-fond och FHI (Folkhälsoinstitutet).

Idag kan jag vara stolt över vad jag har och för den jag är. Det har jag öppenheten att tacka för. Att hela tiden konfrontera och inte ge vika för okunskap, dumhet och oförståelse och stå fram med min HIV, har gjort mig ödmjuk, insiktsfull och till en reflekterande person.

 


 

Walter Heidkampf er Foredragsholder,Kursleder,Sertifisert coach i DNCF og finalist i Det store symesterskapet 2014 i NRK 1.

Coaching, Kurs, Foredrag

Like me on Facebook

LinkedIn

For mer info:  walterheidkampf (at) live.no

 


Tags: Visioner & Mål

Comments (0)  
 Report  

Tærningskast ? - Rawmence

Rebus  (updated by Rebus)
Hva er det værste som kan skje hvis...?  DEt spørsmålet stiller jeg meg ibland når usikkerheten pokker på. Som oftest blir det ikke så ille som vi vil gjøre det til. Katastroftenking er noe skikkelig dritt og kan være en stor hindring i å bli sitt beste jeg litt oftere.
Jeg har fått spørsmålet nå etter symesterskskapet av noen personer på gata som tørt stoppe meg og gi komplimanger til deltakelsen i realityserien og hvor inspieert de blitt av oss som var med.
Hvordan tørr du bære e tøffe klærene du lager? Hvor får du modet fra er et liknende spørsmål som dukket opp.
Disse spørsmålene tenker jeg grunner seg i frykt, alt fra liten uro til katastroftenk. Mot for meg handler om å gå emot min frykt. De å være modig er å samtidig också føle på frykten. Og når vi fyler frykten og gjør det vi er redde for er vi modige, ikke sant?
En måte å komme meg videre ur et slikt tilstand er å stille meg et annet spørsmål; Hva er det værste som ville skje?
 Mitt og ditt
Når jeg blir bevisst på og kan ta eieskap og anerkjenne alle mine følelser, tanker, hva jeg sier til andre og meg selv og hva jeg gjør, begynner selvtilliten øke.
Når jeg blir bevisst på dette blir jeg samtidig bevisst på at de du føler,tenker, gjør og sier er ditt ikke mitt. og det som er ditt får du selv ta ansvar for. De kommer ikke over brua, for å si det sånn.
Ukens Rawmence er inspirert fra The Tudors.
Jakke i jaquardstoff, Skjorten i blonde og stripete lavskåret bukser.
Istedenfor å sy ihop ermer og sider på tradisjonel måte brukte jeg bånd og snor. Ermelengden går utover hele hånden for å få en røffere effekt istedenfor manchetter.

Walter Heidkampf er Foredragsholder, Kursleder, Sertifisert coach i DNCF og finalist i reality serien "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014.

Tags: Symesterskapet SØM & FASHION

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Crazy boklansering

Rebus  (updated by Rebus)
I går kveld gikk startskuttet for lansering av boken "Symesterskapet" skrevt av Tine Solheim.
Cappelendamm forlag arrangerte et supert lanseringsfest med vin snacks og god stemning.
Deltakerne Solveig, Anne, Maijken, Kristin og jeg svarte på spørsmål om vår opplevelse, valgte ut et favorittplagg og delte erfaringer fra inspillingen av TV-serien. AnneMargrete fra Cappellendamm holdt i trådene og stilte gode spørsmål som fikk alle sammen å snakke så det løddre seg i munnen.
Lurer du på å delta?
Å ene siden vill du og å andre siden har du fler gode unnskyldninger, ikke sant.
Parkere nå dine forklaringer og send in en påmelding. Den kan du alltid trukke tilbake. Da har du i det minste gjort et litet forsøk.
Det som skiller oss som søker er at vi tør, noe folk flest ikke gjør.
Jeg kan forsikre deg at dette er noe du aldri kommer glemme. :)
Send in en påmelding. Du kan alltid trukke deg hvis du angrer deg. Men du kan aldrig komme med hvis du ikke melder deg på.

Walter Heidkampf er Foredragsholder, Kursleder, Sertifisert coach i DNCF og finalist i reality serien "Det store symesterskapet" i NRK 1 2014.

Tags: SØM & FASHION

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

2. Min story - Headhuntad

Rebus  (updated by Rebus)

I mars 1995 blev jag headhuntad av RFSL – Riksförbundet för homosexuellas-, bisexuellas- och transpersoners rättigheter – för att arbeta med att inkludera HIV-positiva homo och bisexuella män i organisationens HIV-preventiva arbete.

Från början av 90-talet arbetade jag som frivillig i Posithiva Gruppen – en stödförening för HIV-positiva homo- och bisexuella män – både som ordförande och enskild medlem.

Min story del 1.

Engagemanget att synliggöra HIV-positiva personers levnadsvillkor och mitt arbete i RFSL och Posithiva gruppen, har lett till flera utmärkelser. Jag har skrivit två böcker, ett fyrtiotal krönikor i RFSLs medlemstidning ”Kom-Ut” och varit med i ett stort antal nationella TV-program och blivit intervjuad i de största dags- och kvällstidningarna såväl som lokalpress och internetmedia.

Jag har levt genom i stort sett hela HIV-epidemin - före och efter kombinations behandlingarna 1996 - och har förmånen att känna och arbeta med människor som lever med HIV och som inspirerat mig genom sin passion för livet, beslutsamhet och mod.

Personer med HIV har gemensamma nämnare med andra personer med långvariga sjukdomar, funktionshinder och andra tabubelagda "hemligheter". Det gör att jag har möjlighet att dela mina färdigheter, föregå med gott exempel och tillsammans bidra till ett bättre liv för andra, oavsett hivstatus.

Vägen till öppenhet

Min väg till den HIV-positiva öppenheten startade när jag fick mitt HIV-besked 1989 och inte kunde finna några “vanliga” HIV-positiva homosexuella män som förebilder. Jag kommer ihåg att jag kände mig ensam och rädd och den ende jag kände till var Sighsten Herrgård, en känd designer, som öppet gick ut och berättade om sin HIV i mitten av åttiotalet. Jag var en vanlig ”Svensson-bög” från en liten stad i Värmland, inte en kändis, vilket gjorde att jag inte kunde identifiera mig med honom. Dessutom var Sighsten svårt märkt av sin sjukdom och hade utvecklad AIDS.

Samtidigt förstod jag att det måste finnas fler som jag, men var fanns alla?

Min kurator och behandlande läkare rådde mig att ta det lugnt och inte berätta för andra om min HIV-status. Det gjorde mig förundrad. Råden jag fick var i all välmening men gav mig också signaler om skam och skuld. Jag önskade att bli av med min skam, inte bygga på den genom att dölja vad jag hade. HIV var och är en integrerad del av mitt liv och att undanhålla detta faktum att jag bär på viruset, förstod jag tidigt enbart skulle förminska mig och göra mig än mer sårbar än jag redan var.

Jag fann alltså inte någon öppet HIV-positiv bög att identifiera mig eller prata med. Ur denna brist på förebilder växte sig mitt beslut kring öppenhet starkare. Mitt val att inte längre leva i hemlighet med min sjukdom var också en bearbetning av dödsångest och skamkänslor, samtidigt önskade jag bidra till att andra personer med HIV inte skulle behöva uppleva den ensamhet och utanförskap som jag gjorde.

”För att leva ett hyfsat liv med hiv, har det alltid varit viktigt för mig att stanna upp och reflektera, lyssna till andras erfarenheter och få dela med mig av mina egna. Och det måste ju gälla fler än mig.”

Jag tog tidigt kontakt med Positiva Gruppen, en kamrat och stödförening för HIV-positiva homosexuella män i Stockholm. Där kunde jag få svar på frågor, tankar och funderingar jag hade och inte minst dela erfarenheter med andra i samma situation. Även om det här fanns stöd och en bra gemenskap så fanns också en stor rädsla för öppenhet kring HIV-status.

I min önskan att leva öppet bar jag på en stark känsla av att göra något värdefullt och meningsfullt av mitt liv. Jag ville tro att det fanns en mening och ville lämna ett avtryck.

1994 ringde kvällstidningen Aftonbladet till Posithiva Gruppen, där jag satt i styrelsen. Journalisten letade efter en HIV-positiv homosexuell man som kunde kommentera filmen ”Philadelphia” med Tom Hanks, som skulle ha premiär. Jag antog utmaningen – ingen annan vågade - såg filmen och blev inspirerad och bestämde mig för att ställa upp på en intervju.

Jag fick enbart positiva reaktioner – ett stort stöd och mycken uppmuntran av känna och okända människor i min omgivning. Det gav mig styrka och råg i ryggen. Senare samma år ställde jag upp i TV 4 och Maj Fant´s talkshow och berättade om mitt liv med hiv.

Öppenheten om min homosexualitet och HIV-status ledde till att jag blev erbjuden ett arbete på RFSL 1995. Där kom jag som den förste öppet HIV-positive anställde att under drygt 12 år arbeta med synliggörande av HIV-positiva homosexuella mäns levnadsvillkor. Sedan 2008 arbetar jag på Helseutvalget for bedre homohelse i Norge.

Min metod är att använda mig själv som verktyg och dela det personliga och till viss del även det privata. Jag har rört vid saker som en del av oss inte törs eller vill prata om – till exempel att inte berätta om sin hiv, sex utan kondom, smittskyddslagens negativa konsekvenser. Inte minst har jag berättat om mina rädslor och tillkortakommanden. Helt enkelt visat min sårbarhet, som jag också förstod fanns hos andra genom otaliga brev, telefonsamtal och mejl jag fått från andra i samma situation som jag.

Vision och mål

Min vision är ett samhälle där det råder jämlikhet, mångfald, social delaktighet, inflytande och ledarskap. Jag har en dröm om ett samhälle där människor som lever med HIV, funktionshinder och andra medborgare med nedsatt hälsa och försämrade levnadsvillkor kan leva utan självförakt och oro att för förakt och utanförskap.

"Jag är övertygad om att öppenhet om HIV-status och sexuell identitet bidrar till förbättrade levnadsvillkor vad gäller fysisk och psykisk hälsa. En stark drivkraft för mig är att arbeta för att initiera, påverka och skapa jämlikhet och rättvisa förhållanden lokalt, nationellt och internationellt för kommande generationer av HIV-positiva kvinnor och män."


 

Walter Heidkampf er Foredragsholder,Kursleder,Sertifisert coach i DNCF og finalist i Det store symesterskapet 2014 i NRK 1.

Coaching, Kurs, Foredrag

Like me on Facebook

LinkedIn

For mer info:  walterheidkampf (at) live.noTags: Visioner & Mål

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report