104.249 members 5.332 online
Log in Become a member
Qruiser
MidoSweden
Instagram and…
Blogg
Bath 12/20
Leigh House
Gaymap
London 12/20
Comptons of Soho
Gaymap
Birmingham 12/20
The Village Inn
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 berättade jag i media om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare headhuntad av RFSL och 1996 kom miraklet hivmedicinerna. 2008 flyttade jag till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse.

Brinner för öppenhet och att sy och designa mina egna kläder.

Utbildad inom NLP, ACMC Meta-Coach och Executive coach. Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat, liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Om inte om ...

Rebus  (updated by Rebus)

Under inspelningen av realityserien “Det store symesterskapet” upplvede jag gång på gång hur jag hamnade utanför tryghetszonen eller  myssoffan som jag kallar min komfortzon. Särskilt tydligt var det när vi fick i uppgift att sy en nattkjol i silke med franska sömmar.

 

“Ingen aning” tänkte jag. Och sen kom jag ihåg devisen från Anonyma Narkomaners 12 stegs program “Håll dig til vinnarna”  Sagt och gjort. Jag tittade och frågade Anne, Solveig och Kristin allteftersom jag arbetade mig fram i övningen. Även om det inte gav en toppplacering gav det mig självförtroende och en god självkänsla. Jag lyckades restera en schysst nattkjol.

Jag har sån lust ... men

Hur många gånger har du tänkt en tanke, fått en idé att göra något? Känt inspiration och lust… Och sen så blev det inget mer. Välkommen till "om-inte-om-klubben" Vi skjuter upp, finner bortförklaringar och undanflykter för allt det där som inte blir gjort. vi skapar våra borde och måste och sänker oss bokstavligt talat under vårt eget negativa självsnack.

Det fina i kråksången är att bli medveten om sina bortförklaringar, för då finns det sätt att förändra snacket på  - det handlar om att uppskatta sitt eget värde.

Självförtroende och feiltastisk

Självförtroendet kommer från mina tidigare erfarenheter som jag omvandlat till möjligheter. Självförtroendet mår bra när min positiva röst “Babba” får mig att känna mig go och härlig. En sådan känsla bottnar i vissheten att jag trots att jag gör misstag, ändå gör mitt bästa och att jag lär mig av mina fel. Jag är feltastisk med andra ord.

Ju mer jag lyssnar på min uppskjutande inre röst desto svagare blir självförtroendet. Det är bara så. Och ett svagt självförtroende leder sakta men säkert till att jag inte vågar ta på mig några större uppgifter eller utmana mig själv. Är det så vi vill ha det när vi ser tillbaka på våra liv…

Mysssoffan

Det är när jag beger mig ut på okänd mark som det kan bli problem. Jag stöter på inre motstånd. Jag vet vad jag har men jag vet inte vad jag får  - och är det verkligen värt allt slit? För varje steg jag tar och testar saker utanför min myssoffa ju större chans att bli mitt bästa jag lite oftare. Paradoxen är att vi samtidigt som vi prövar kan åka på en eller annan smäll. Om du inte gör det, är det något som är fel. Alla begår misstag, alla är feiltastiska!

Motstånd vad är det?

Det som hindrar mig att komma vidare i min vardag kallas kort och gott för motstånd. Och om jag vill kunna plocka fram mitt bästa jag lite oftare behöver jag lyssna till hur jag snackar med mig själv. Motstånd är lätt att identifiera och kan låta något i stil med det här;

Så vem har fått dig att tro att du ska kunna leva av workshop,seminarer och livsstilscoaching? Du menar väl ändå inte att du tror på dig själv?

Det här är början på ett negativt självsnack som drar oss ner i en virvel av nedvärderingar. Jag måste alltså handla! Och det nu! Ju mer jag föringar det jag egentligen önskar ju mindre betydelse får det och till slut har jag skapat en sanning bygd på ett negativt självsnack som inte har någon grund överhuvudtaget.

Motivationen sjunker och motståndet växer. Mitt motstånd kommer från mina värderingar eller snarare bristen på mina värderingar eller min oklarhet kring vad som är viktigt och betydelsefullt för mig.

Gör det livet till en fest att skuta upp saker och komma med “smarta” bortförklaringar?

I grund och botten handlar det om att det tomrum som kommer emellan mig här och nu och den jag önskar vara – motståndet – fylls upp med oväsentligheter som blir viktigare än det vi egentligen önskar. Så det kan till  exempel bli viktigare att städa, kolla facebook och twitter och Netflic – än att faktiskt gå ut och gå en timme varje dag för att slippa bli överviktig.

Lura gärna nån annan men du lurar dig själv.

Vad är det som hindrar oss från att bli vårt bästa jag oftare? Vad är det som får oss att tro att det är viktigare att sitta i soffan och äta feta chips och sockerbombad cola än att bli den bästa utgåvan av oss själva?

Egentligen har jag inte dålig karaktär, det är härnan som lurar mig. Mitt omedvetna jag vill mig väl och söker enkla kortsiktiga lösningar med så liten insats som möjligt. Vi lär oss eller snarare programmerar vi oss till att vara nöjda och glada för det vi har och tacksamma för de korta stunderna av lycka vi får. Samtidigt blir vi frustrerade.

Frustration uppstår i dragkampen när den självnedvärderande inre rösten Bubba möter den del av mig som verkligen vill och önskar något annat – Babba.

 

Det enda som ligger mellan mig och mitt bästa jag är uppfattningen om mitt eget värde. Mitt värde tar sig uttryck antingen som motstånd eller stöd. Det beror helt och hållet på min inre röst.
Mer om Babba och bubba och att bli sitt bästa jag oftare får du på workshopen söndag 25 januari i Oslo
För mer information:
walterheidkampf(at)live.no
www.nytenk.no

 

 


Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Hvis ikke hvis ...

Rebus  (updated by Rebus)

Under filmingen av reality-serien "Det store symesterskapet" i NRK 1 opplevde jeg gang på gang hvordan jeg endte opp utenfor tryghetszonen eller kosesofaenn somjeg liker kalle min komfortsone. Spesielt tydelig var det da vi ble bedt om å sy en nattkjole i silke med franske sømmer.

"Ingen anelse", tenkte jeg. Og så husket jeg mottoet i Anonyme Narkomaners 12 trinns program ."Hold deg til vinnerne" sagt og gjort. Jeg så på og spurte Anne, Solveig og Kristin samtidig som jeg jobbet meg fremover i øvelsen. Selv om denne oppgaven  ikke gav meg en topp plassering fikk jeg  selvtillit og god selvfølelse. Jeg klarte å lage en nattkjole uten større feil!

Jeg har et ønske ... men

Hvor mange ganger har du tenkt en tanke, hatt en idé å gjøre noe? Kjent inspirasjon og ønske ... Og så ble det ikke noe mer. Velkommen til "hvis-ikke-hvis-klubben" Vi skyter opp, finner unnskyldninger og unndragelser for alt det der som vi ikke får gjort. Vi skaper våre bør og må samtisig som det  senker oss bokstavelig talt ner i lav selvfølelse.

Det fine med det er å bli klar over sine unnskyldninger, fordi det da finnes måter å endre skravlinga  - det handler om å sette pris på sin egen verdi.


Tillit og feiltastisk

Selvtillit kommer fra mine tidligere erfaringer som jeg konvertert til muligheter. Selvtillit føles bra når min stemme "Babba" gjør at jeg føler meg gå og nydelig. En slik følelse er forankret i vissheten når jeg gjør feil, fortsatt gjør mitt beste og at jeg lærer av mine feil. Jeg er feltastisk med andre ord.

Jo mer jeg lytter til mine unndragelser svekker det selvtilliten. Det er bare så. Og en svak selvfølelse fører sakte og sikkert til at jeg ikke tør ta meg noen utfordringer som får meg til å vokse. meg selv. Er dette slik vi ønsker det, når vi ser tilbake på livene våre ...

Kosesofaen

Det er når jeg går ut på den ukjente veien at det kan oppstå problemer. Jeg møter intern motstand. Jeg vet hva jeg har, men jeg vet ikke hva jeg får - og er det virkelig verdt alt arbeidet? For hvert skritt jeg tar og gjør ting utenfor min kosesofa, jo større er sjansen for å bli mitt beste jeg oftere. Paradokset er at mens vi prøver oss frem, går på en eller annen klask. Hvis du ikke gjør det, er det noe som er galt. Alle gjør feil, alle er feiltastiske!


Motstand hva er det?

Det som stopper meg å komme videre i min hverdag er ingen ting annet enn motstand. Og hvis jeg ønsker å være i stand til å plukke opp mitt beste jeg oftere vil det være lurt å  lytte til hva jeg sier til meg selv.  Motstand er lett identifisert og kan høres slik ut:

Så hvem har fått deg til å tro at du kan leve med workshops, seminarer og livsstil coaching? Du mener sikkert at du ikke tror på deg selv?

Dette er begynnelsen på en negativ selvfølelse som trekker oss inn i en virvel av nedgraderinger. Så jeg må handle! Og det nå! Jo mer jeg bagatelliserer det som jeg virkelig ønsker, jo mindre viktig blir det, og til slutt har jeg laget en virkelighet lagd på  en negativ selvfølelse som ikke har noe grunnlag overhode.

Motivasjonen synker og motstanden vokser. Min motstand kommer fra mine verdier eller snarere mangelen på min manglende klarhet om hva som er viktig og meningsfullt for meg.


Gjør det livet til en fest å utsette ting gjennom "smarte" unnskyldninger?

I utgangspunkt er det tomrommet som kommer mellom meg her og nå, og den jeg ønsker å være - motstand - som fylldes opp med bagateller, som blir viktigere enn hva vi egentlig ønsker. Så det kan for eksempel være mer viktig å rydde skapet, sjekke facebook og twitter og se på Netflix - enn å faktisk gå ut og gå en time hver dag for å unngå å bli overvektig.


Lure gjerne noen andre, men du lurer kun deg selv.

Hva er det som hindrer oss fra å være vår beste jeg oftere? Hva er det som gjør oss til å tro at det er viktigere å sitte i sofaen og spise feite chips og sukkerbombet Cola, enn å bli den beste versjonen av oss selv?


Egentlig har jeg ingen dårlig karakter, det er hjernen som tuller med meg. Mitt ubevisste jeg ønsker meg i utganspunkt godt, og ser etter  enkle kortsiktige løsninger med så lite arbeid som mulig. Vi lærer eller snarere vi programerer oss selv å være glad og tilfreds for hva vi har og takknemlig for de korte øyeblikkene av lykke vi får. Samtidig blir vi frustrerte.


Frustrasjon oppstår i tautrekking når selvnedsettelsens indre stemme Bubba møter den delen av meg som virkelig vil og ønsker noe annet - Babba.
Det eneste som er mellom meg og mitt beste Jeg, er opplvelsen av min egenverdi. Min verdi uttrykkes enten som motstand eller støtte. Det hele kommer an på mine indre posirtive eller negtive stemmer.
Mer om
- Babba og Bubba
- verktøy og være sitt beste jeg oftere
- målsetting...
... får du på workshop i Oslo
Søndag 25 januar
kl. 10.00-17.00
Mer info og påmelding:
walterheidkampf@live.no

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Gästblogg: Du är frisk va?!

Rebus  (updated by Rebus)
Gästbloggare: "Du Är Frisk Va"  medlem på qruiser
För ett par år sedan sprang en kille i panik raka vägen från min säng till sös-akuten. Jag fick också panik. Inte för att han skulle fått min hiv, det hade varit omöjligt, utan för alla som nu skulle få veta. Mycket riktigt, länge efteråt var hans favoritsamtalsämne på fester att prata om mig och min status.
I min frustration över svenska bögars okunskap kring hiv skrev jag detta blog-inlägg. Gå med i min klubb och visa att du är bright och har fattat att den riktiga faran är inte en positiv person, utan hur du förhåller dig till de som tror sig vara negativa.
Du är frisk va?!
Frågan ställer du alltid efteråt. När upphetsningen lagt sig och samvetet kickar in. Kanske de första orden vi utbyter. Det du precis gjort är att koppla på din förnekelse.

Hade jag varit sjuk hade jag haft en febertermometer i röven i stället för din kuk. Syftar du på könssjukdomar? Allt var grönt på förra kollen. Men vill du verkligen veta så måste du även fråga killen jag sög av nyss. Och snubben jag satte på i går. 
Sanningen är att frågan du ställer inte går att svara på. Framförallt så kan inte DU vara säker, oavsett vad jag svarar. Så med din fråga tvingar du mig till att svara ett kort litet ja. Precis det svar du vill höra så du kan fortsätta din förnekelse.

Oftast kommer frågan just när jag drar upp kalsongerna efter bareback analsex. Du vill inte prata om det, men innerst inne är det nog så att din fråga i förnekelsen handlar om HIV.
Så därför kommer här lite fakta till dig:

-Du får inte hiv av en person känner till sin status och står på fungerande behandling.
-Hiv kan du få av en person som inte känner till sin status.
-En positiv person på behandling behöver numera inte nödvändigtvis informera dig om sin hivstatus.
-En positiv kollar sig ca fyra gånger per år och då ofta även för könssjukdomar. Andra personer kollar sig inte alls lika ofta.
-Din negativa pojkvän kan vara otrogen, få hiv och sedan smitta dig. En redan positiv person kan det inte.
-Vid fungerande behandling smittar inte hiv; absolut inte vid oralsex och ej heller vid analsex**
-Det finns andra saker än hiv att fundera över. Gonorré med antibiotika-resistens och hepatit-c.

"Hur kan du som poz vara frisk?! Jag är i alla fall frisk och tänker så förbli!"
Oräkneliga gånger blir ärliga hivpositiva dissade med ovanstående kommentar av personer som regelbundet har analsex bareback med okända personer. Denna inställning är definitivt mer sjuk än någons hiv-status någonsin kan vara.

"Varför sade du inte att du hade hiv innan?"
Därför att det är ointressant första gången(rna) vi ses. Men nu när du vill börja ses regelbundet så känns det schysst att berätta.

Till sist några goda råd:
-Om DU väljer att köra bareback så har du SJÄLV gett dig in i leken och får leken tåla.
-Om du är rädd för hiv så borde du egentligen bara ha sex med hivpositiva personer som står på en fungerande behandling eftersom det är de enda personerna du garanterat kan veta inte smittar dig med hiv.
-Om du är rädd för könssjukdomar så ska DU ta fram en kondom (vilket du ju borde).
-Ge inte den hivpositive som berättar för dig om sin status skuld för detta. Och låt honom inte bära den rädsla du plötsligt får över alla okända du knullat tidigare. Ta ditt eget ansvar.

Tags: Gästbloggare

Comments (2)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Finale! Top 3! Minst brons!

Rebus  (updated by Rebus)
Fy faen og jævlar i helvetet ! Jeg er i finale i Det store symesterskapet! Hørte dere? Jeg har tatt meg frem til top 3 !!!  Herregud. Hvordan er det mulig?
Jeg mener at det handler om at jeg så langt mulig holdt meg til min egen stil, ikke feiga ut, aldri "sæjfa" og har en kreativitet som ikke likner grisen. I tilegg har det handlet om å mentalt forberede meg hver gang - gå igjennom alle momentene i de frie oppgavene, ha en plan og tørre lytte på intuisjonen som flere ganger sa at gjøre noe anet enn planlagt.

Underklänning i siden med franska sömmar. En utmaning som fick mig att stänga munnen så att hjärtat inte skulle hopa ut. Tunna axelband, tyg som glider iväg och något jag aldrig tidigare gett mig in på. Supernöjd med resultatet. Än finns det chans til finalplats.
Redesign. Plassering 1.
Här smäller jag till och får domaren Andreas att gå ner i spagat. Kreativiteten flödar. Kör på utan säkerhetsbälte. Det får bära eller brista. Nu luktar det final.
Benen på långkalsongerna klipptes i tre lika stora delar. sydde sedan på band på varje del, flätade dem samman och snurrade dem som en kanelbulle och fäste vid sidan.
Grenen på kalsonerna blev som en uform baktill- pricken över i:et.
Mitt på huvudet ett guldliknande nät hårt tvinnatoch format till en sockertopp.
Skjorta i piratinspirerad stil. två olika machetter, assymestrisk krage, manchettknappar istället för vanliga knappar och blixlås i ärmarna. Kul idé .
Utmaningen här var mönsterprovningen. Killen var 3 storlekar mindre än mönstret och mönsterprovning är något jag heller inte ägnat mig åt tidigare. Bet ihop körde på och det var på håret att modellen fick på sig skjortan - lite väl trång.

Walter Heidkampf er NLP og Metacoach og tilbyr en-til-en coaching for å bidra til ditt beste jeg oftere.
Videre har Walter foredrag og workshop rettet mot Bedrifter, organisasjoner og andre grupper som er intresserte.

Tags: SØM & FASHION

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

De 4´s gäng -Det store symesterskapet

Rebus  (updated by Rebus)
Åtte har blitt til fire og ikveld skal fire bli til tre.Tidspress, maskiner som kranglet, humør som svinget høyt og lavt og til synes umulige oppgaver. Så langt har fire tatt seg gjennom nålsøyet i Norges Det store symesterskapet NRK 1 ikveld kl. 19.45
Hvis Solveig slå til og bli ferdig i tide kan hun briljere seg frem til en finaleplass.
Kristin med mer enn 15 års erfaring som sylærer virker ha sitt på det tørre, MEN Usein Bolt klarte det ikke når det kom til finale en gang. Hva skjer med Krisitn ikveld?
Så er det Anne. I ryggen har hun en flott toårig utdanning og elsker utfordringer i å sy vansklige stoffer. Sæjfer hun og sikrer seg en plass i finalen? Og hva slags blomster vil hun ha i håret?
Til sist Walter, mannen som syr som de blinde i slåsskamp. Aldrig gått et kurs, kunn 3 år i grunnskolen. Ibland slår han til og glimrer og neste stund ligger han på bunn og kravler i feilsydde sømmer. Hans sterkeste kort er kreativitet og det har han vist gang på gang og vil det være den som redder han til finale ikveldens episode av Det store symesterskapet?  Heng med kl. 19.45 i NRK 1.
Og når det står klart hvilke finalistene er blir det mulighet å chatte live med dem...

Walter Heidkampf er foredragsholder og holder foredrag og workshop kring det å bli sitt beste jeg oftere. Som ekempel bruker han sine erfaringer fra Det store symesterskapet, leve med en dødlig sykdom og det å ikke være hetero.
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Jeg har tatt overdose!

Rebus  (updated by Rebus)
Lyst på overdose av stoffer, farver og glitter? SAAB Tekstil, Smalgangen 8 i Oslo har alt jeg tidligere bare kunne drømt. Dette er et  "must" for oss som liker stoffer i allae fasonger..
Dette er ett sted jeg handlet stoffet til min vinnende kreasjon i første episoden av symesterskapet - statementskjørtet, kåpen og barnkjolen.
När jag tar mig tid, går omkring luktar, känner och ser på de olika tygerna så hittar jag mina guldkorn. Allt från enkla bomullstyger till vildaste tyger med fjädrar. supertunna chiffonger till grova ulltyger. inget verkar vara främmane för den här butiken. Och gillar man band av olika slag är det här drömfabriken.
Överdosen är kännbar och ibland går jag in i butikken för att återkomma en stund senare när jag fått perspektiv på alla intryck.

Walter Heidkampf er utdannet NLP og metacoach og sertifisert i Den Norske Coahforening. Walter tilbyr coachng til enkeltepersoner og foredrag, kurs og seminar  til organisasjoner, bedrifter og andre intresserte.
For mer info klikk på denn linken: nytenk.no

Tags: fashion SØM & FASHION Det store symesterskapet SAAB tekstil stoff søm Det store symesterskapet, Hela Sverige syr, fashion, sø, Wal

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Moodboard 2015 - Fashion

Rebus
Names,names, names. Botaniserat bland sommerens herrkolleksjoner. Her er noen spontane bilder av det jeg liker og som minner på stoffer og idéer jeg fått når jeg vært ute på jobb i Europa i høst ; Warsawa, Riga, Køpenhamn, Helsingfors och Stockholm.
Uppe fra venster: KTZ, Dolce & Gabbana, Bilionaire Couture, vivenne Westwood, Siki Im,
Nede fra venstre: Leitmotiv, Siki Im, Vivenne Westwood, Burburry Prorsum .
Kilde: UomoVogue

Tags: SØM & FASHION moodboard

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Finland here I come

Rebus  (updated by Rebus)
Helsearbeid og sying -  går det å kombinere.? Absolutt, ingen problemer i det hele tatt. Det er bare å gjøre enn ting ad gangen. Jobb først deretter sying.

Finland et land med flere kontraster. På de ene siden produseres sengtøy med  hotte Tom of Finland menn og på den andre siden leser vi om Mumindalen och dess innbyggere.
Marimekko, Italla, Alvar Alto... Her finnes masse å hente  og når jeg besøkte Helsingfors med jobben forrige uke, ja da var selvfølgelig en tur i  stoffbutikkene et must.
Eurokangas - en heidundrende butikk med så mye stoffer og syting. Her gikk jeg bananas. En avdeling fyllt opp med stoff å kjöpe per kilo!  Det meste er rester fra skikkelig fine stoffer og merker som Armani.
Denne gangen blev det mest stretchstoffer til T-skjorter. Og hva er det egentlig med meg? Det holder liksom aldrig å kjöpe kun et eller to forskjellige stoffer. Nei da, mye og enda mer er greia. Nå har jeg omtrent en 2 meter høy søyle kun av stoff. Så deilig og akkurat ikke helt nødvendig. Men det kommer godt til pass når kreativiteten slår til og bestillingene raser inn.

Tags: SØM & FASHION

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Vad händer?

Rebus  (updated by Rebus)
Vad är det som händer därborta i Norge egentligen? Bara sådär skriver jag blogginlägg på svorsk (blandning av svenska och norska) och pratar på om "Det store symesterskapet" som om hela norden visste vad det är frågan om.
Det store symesterskapet är Norges version av originalutgåvan från england "The sewing bees." I Sverige har samma koncept körts som "Hela Sverige syr."
Vredesutbrott
Några kanske har fått med sig den korta filmsnutten NRK lagt ut på face där jag får ett utbrott. Scenen är hämtad ur realityserien "Det stora symesterskapet" som rullar på i bästa sändningstid på onsdagar i NRK 1.
I blogginlägg kopplar jag ihop händelser med sådant som här ihop med beteende, tänk och förhållningsätt som i sin tur går igen i mina en till en coachningar och workshops/föredrag jag håller i personlig utveckling.  Gör det också i Sverige om det är någon som undrar :)
Bättre fly än illa fäkta
Vi - du och jag, är skapade för att överleva. Jag och andra med mig kommer förmodligen så långt det är möjligt att söka efter att undgå obehag. Det är ett av skälen tilltill att vi sällan söker upp extrema situationer av fri vilja.
Förbereda sig innan det händer
När jag i förväg har förberett mig på vad som kan hända, kunna ha några principer att relatera till, så skapar jag ett förtroende till mig själv - något att falla tillbaka på när panik eller stress är på väg att ta över. Sannolikheten att faktiskt agera på vad jag tänkt är större när jag gjorde dessa förberedelser i förväg.
Feiltastisk
Det mina damer och herrar är vad jag tar med mig från fjärde episoden av Det stora symesterskapet. Jag behöver alltid komma ihåg att jag är feiltastisk, vad som än händer. Och när jag tänker efter var denna strategi min vägledare Mikael Westrell  talade om när jag hade dippar med kondom i samband när jag drack alkohol i mitten av  90-talet.
hmm.....
Comments (0)  
 Report  

Klar till semi symesterskapet Del 4.

Rebus  (updated by Rebus)
Nå var det spennende. Sømmene er fortsatt ikke helt hva dommerne ønsker samtidig som jeg skårer på kreativitet. Kristin fortsetter sitt seirtåg tett følgt av Anne og Solveig som man kan tro er født 15 minutt for seint, overrasker skikkelig denne gangen.
Plassering vest: sist (5)
Bare det å få en tilbakemelding som assosierer til Gaultier får hårene på hode å resie seg - hvis jeg hatt noe. Mine sømmer ble skikkelig stygge fordi jeg sydde for tykkt. Maskinen orket rett og slett ikke. Hvis jeg brukt min Pfaff selcet 3.2 hade det fungert bra.  Her tenkte jeg at reisen var over for min del.
Plassering redesign (4)
På kvelden i hotelsengen og med tre 100 gram sjokolade tok jeg meg sammen og obestemte meg. Jeg kjører og har trua til siste søm er sydd, tenkte jeg for meg selv. Fant på en helt ny kjole under nattsøvnen og våkna med piratkjole a la Vivenee Westwood i tankene o skåret 10 av 10 i kreativitet. For en dag. Og nå er det seminfinale - Herregud, er det mulig?

Walter Heidkampf är sertifiserad NLP- og Metacoach i Den Norske Coachforening og tilbyr livsstilscoachning både i Sverige og Norge en til en, fordrag og workshop till bedrifter, organisasjoner og andre intresserte.
mer kan du lese på www.nytenk.no

Tags: KREATIVITET SØM & FASHION Det store symesterskapet Vivenne Westwood Gaultier vest herrväst

Comments (0)  
 Report