102.633 members 3.225 online
Log in Become a member
Qruiser
That sad Boy
Black Room Boy
Blogg
London 10/1
Bar Code
Gaymap
London 10/1
Village Soho
Gaymap
London 10/1
Madame JoJo's
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 berättade jag i media om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare headhuntad av RFSL och 1996 kom miraklet hivmedicinerna. 2008 flyttade jag till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse.

Brinner för öppenhet och att sy och designa mina egna kläder.

Utbildad inom NLP, ACMC Meta-Coach och Executive coach. Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat, liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Kick ass!

Rebus  (updated by Rebus)

Min komfortzon – min myssoffa – det mentala området dær jag upplever att jag har kontroll - är bekväm, trygg men  knappast stället att befinna mig i hela tiden. Jag har lagt märke till att när jag vill ha något annat än det jag har, så kan jag fortfarande göra samma invanda saker som håller mig kvar i myssoffan. Det gör att jag inte får det jag vill ha, min ändring kommer aldrig till stånd.

 

Det finns ett uttryck som säger; ”Bättre ett känt helvete än ett okänt paradis”. Det är desamma som att stanna kvar i det gamla oavsett om jag har det bra eller inte, för det är det enda jag känner till. Allt annat är okänt och otryggt.

Känn rädslan och gör det ändå

Förändring kräver mod. Mod att kliva upp och ur den trygga myssoffan. Livet kräver av mig att bli något mer, att använda min fulla potential och skapa den bästa versionen av mig själv. Att bli mitt bästa jag lite oftare!

För mig är meningen med livet bland annat att utforska vem jag är och sättet att göra det är att vidga och spränga mina mentala gränser för vad som är möjligt. Jag har fått lära mig att universum expanderar hela tiden. Om jag föreställer mig att jag är en del av universum så är min uppgift att utveckla mig mer och mer. Det är en ständigt pågående kraft som jag är en del av. Och det är den kraften som är med på att skapa min lycka. Det är när jag går framåt som jag också kan känna det där härliga flytet och till och med kärlek till mig själv andra och det jag gör. Förändringens kraft kittlar, skapar spänning och får mig också att känna rädsla, för det kan vara riktigt obehagligt att vara på en plats där jag inte vet vad jag kan förvänta mig.

Det undermedvetna vill mig väl

Det finns också en annan kraft som letar efter balans och mys. Det omedvetna sinnet regulerar och styr våra kroppsfunktioner bland annat hjärtslag och andning. Och allt detta hålls inom strikta gränser. Det är grundläggande funktioner för liv. Och likaväl behöver det omedvetna förhålla sig till ändring likt en termostat. Det vill behålla funktionerna som de är. Den här delen av det omedvetna vill oss bara gott, gör ingen skillnad på bra/dåligt eller positivt/negativt och vi kan näppe överleva utan den organiseringsförmåga vårt omedvetna sinne har. Och när det kommer till mina överbevisningar om hur världen ser ut ur min synvinkel, tillhandahåller det undermedvetna en fast grund att stå på. Vad skulle hända om allt som du tror på plötsligt skulle förändras eller upphöra och försvinna?  Du vågar knappt tänka tanken eller hur? Och det är orsaken till att en del överbevisningar håller oss på plats trots att vi egentligen önskar något annat.

Master and servant

Som en fångvaktare håller mig det undermedvetna på plats av det enkla skälet att jag vet vad jag har men jag vet inte vad jag får. Det omedvetna gör vad som helst för att undvika ändring. Det använder rädsla, tar avstånd, undertrycker och dömer. Det är min inre kritiker. Den får mig att känna mig liten och värdelös. Det kan vara den grundläggande orsaken till en mindre bra självbild och det omedvetna är bra på att hålla mig på plats och undvika ändring.

Det är grundläggande att jag lär mig att mitt undermedvetna är min tjänare och att jag är chefen. Ändå är det lätt att det är omvänt. Det omedvetna är användbart men behöver veta sin plats. Och jag behöver veta min plats. Det är jag som kör bussen - jag är busschaffören. Og mitt undermedvetna är passageraren som kangöra allt för mig när den får rätt instruktioner.

Rädsla är inte skriven i sten

Jag behöver påminna mig om att rädsla inte är skriven i sten och att jag är trygg och säker. Som busschafför behöver jag veta vart jag ska. Veta vad jag vill är det första steget till att ta kontroll över det omedvetna sinnet.

Att skapa en mening och mål ger bränsle till min längtan, min passion och det jag brinner för. Det ger mig kraft att orka ändra.

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Et spark i ræva

Rebus  (updated by Rebus)

Komfortsonen – kosesofaen - er komfortabel og trygg, men neppe stedet å finne meg i hele tiden. Jeg har lagt merke til at når jeg vil ha noe annet enn det jeg har, så kan jeg fortsatt gjøre de samme kjente tingene som holder meg igjen i kosesofaen. Det betyr at jeg ikke får det jeg vil, noen endring vil aldri skje.

Det er et uttrykk som sier; "Bedre et kjent helvete enn et ukjent paradis." Det er dem som forblir i det gamle uansett om man har det bra eller ikke, fordi det er det eneste man vet om. Alt annet er ukjent og usikkert.

Føl frykten å gjør det likevel

Endring krever mot. Mot til å ta steget opp og ut av den trygge kosesofaen - det mentale sted hvor vi føler vi har kontroll. Livet krever meg til å bli noe mer, å bruke mitt fulle potensial og skape den beste utgaven av meg selv litt oftere.

Min mening med livet betyr blant annet å utforske hvem jeg er. Måten å gjøre det på er å utvide og sprenge grensene. Jeg har lært at universet utvider seg hele tiden. Hvis jeg kan tenke meg at jeg er en del av universet, er det min oppgave å utvikle meg mer og mer. Det er en pågående kraft som jeg er en del av. Det er den kraften som er med på å skape lykke. Det er når jeg går fremover jeg kan føle et kult flyt og elske meg selv og andre. Endringens kraft rister, skaper spenning og får meg til å føle frykt - det kan være veldig ubehagelig å være på et sted hvor jeg ikke vet hva jeg kan forvente.

Det ubevisste vil bare godt

Det er også en annen kraft som er på jakt etter balanse og hygge. Det ubevisste sinn regulerer og styrer våre kroppsfunksjoner som hjerterytme og ånde. Alt dette holdes innenfor strenge grenser og er grunnleggende funksjoner for livet. Og likevel er det ubevisste sinn som en termostat nøtt til å forholde seg til endringer. Det ønsker å beholde funksjonene som de er. Denne delen av det ubevisste vil bare gode ting, og vi kan neppe overleve uten den organiseringevne det ubevisste sinn har. Det ønsker oss så godt at det vil at alt skal være som det er. Her finnes ingen rett eller feil, positivt eller negativt, bra eller dårlig. Her tas kommandoer mot uten vurdering og de sterkeste blir til troer. Og når det kommer til mine troer om hvordan verden ser ut fra mitt ståsted, gir disse troene underbevisstheten et solid fundament å stå på.

Hva ville skje hvis alt som vi tror på plutselig endret seg eller forsvant? Du tørr knapt å tenke tanken, ikke sant? Og det er grunnen til at noen av våre overbevisninger om hva som er sant holder oss på plass selv om vi virkelig vil noe annet. Hvis jeg ikke tar kommando over mine tanker vil noen annen gjøre det og oppfylle sine drømmer. Hvems drømmer ønsker du leve?

Når jeg ruler kommer underbevisstheten gjøre alt for meg.

Som en fangevokter holder meg underbevisstheten på plass av den enkle grunn at jeg vet hva jeg har, men jeg vet ikke hva jeg får. Det ubevisste vil gjøre alt for å unngå endring. Det bruker frykt, avvisning, undertrykkelse og fordømmer. Egot er min indre kritiker. Det gjør meg liten og verdiløs. Egoet kan være roten til lav selvfølelse og er flink til å holde meg på plass og unngå endring.

Det er viktig at jeg lærer at min underbevissthet er min tjener, og at jeg er sjefen. Likevel, er det lett at det er omvendt. Egoet er nyttig, men trenger å vite sin plass. Og jeg trenger å vite min posisjon. Jeg kjører bussen- Jeg er busschafføren.

Frykt er ikke skrevet i stein

Jeg trenger å minne meg selv på at frykten ikke er skrevet i stein og at jeg er trygg og sikker. Som busschaffør trenger jeg å vite hvor jeg skal. Vite jag hva jeg ønsker er det første skrittet til å ta kontroll over det underbevisste.

Skape mening og mål gir drivstoff til mine ønsker, min lidenskap og det jeg er opptatt av. Det gir meg styrke til å forandre.

 


 

Walter Heidkampf - ACMC Meta-coach

Mål och mening

 

Bilde fra: www.produktivitetsbloggen.se

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

No - Norm - Normal - no thanx

Rebus
Fann den här bilden på nätet. Jag sitter och förbereder en workshop till helgen med temat Motiavion & Glädje - Att vara sitt bästa jag oftare. Jag använder egna erfarenheter och när jag konstaterar att mina tre guld; homosexualitet, hivpositivitet och drogeriet är allt annat än innanför normen. Om man därtill lägger till att jag är ett syfreak som älskar fashion och att sy mina egna outfits, ja då inser jag att som 54 -åring att normalitet inte är min starka sida. Åhh det känns så jävla skönt!
Att vara sitt bästa jag oftare handlar om hur vi kan använda oss av våra fem sinnen till att förändra lagrade negativa minnen (bilder) tankar och överbevisningar till att bli kraftfulla personer som själva bestämmer över sin vardag.  Om inte jag tar ledningen i mitt liv, så finns det så många andra som med nöje tar över ansvaret av mitt liv och leder mig dit de vill och inte dit jag jag egentligen önskar vara, men är för bekväm för att göra nåt åt det.
Genom att bli uppmärksam på hur vi tänker och vårt språkbruk har vi en god start till att sjefa i eget liv. Hur cool är inte det?

Walter Heidkampf är ACMC Meta-coach och utbildad inom ramen för NLP.
Här kan du läsa mer: mål och Mening
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Alexander Wang goes H&M

Rebus  (updated by Rebus)

Själv tillhör jag inte den minimalistiska typen. Här är det för ögonblicket mycket mönster stora byxor med häng och mycket rymd som gäller. Helt motsatt till en sober och urban designer som Wang. Mer om min mer eller mindre crazykollektion "Rawmence" vid ett senare tillfälle. Shoppingnerven väcks till liv när jag googlar runt på Alexander Wang och inspirationen kommer som ett brev på posten.
Mens fashion magazine skriver att samarbete är själva grunden för modedesign och att det alltid är en spännande satsning när H&M är involverat.
Så när vi nyheten sprids att Alexander Wang, en ung New York talang, kommer att skapa en ny kollektion för både män och kvinnor i samarbete med H & M , får varje fashionista världen över en rejäl fashionorgasm.
Mens Fashion magasin skriver vidare att det fortfarande råder hemlighetsmakeri bakom satsningen och konstaterar samtidigt att Wangs erfarenhet borgar för att det kommer att bli en unik kollektion.
Klädkåta pojkar, killar och män får ladda upp och ställa sig i kö 6 november då kollektionerna lanseras på en H&M butik nära dig.

Walter Heidkampf är livsstilscoach och utbildad ACMC-coach och driver företaget Mål & Mening.  Läs mer på nytenk

Tags: SØM & FASHION

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Hivdivan i Realitysåpa

Rebus  (updated by Rebus)
Søndag 26 oktober skrivs TV historia. Jag deltar då i "Det stora symesterskapet" NRK 1, en reality serie i 6 delar där 8 mer eller mindre galna syintresserade amatörer tävlar om att bli Norges bästa amatörsyare 2014.
Här kommer en liten teaser! Se efter en man i röda glasögon och lyssna till skriket i slutet av klippet. Detta är bara början mina damer och herrar!

Tags: SØM & FASHION

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Lat latare latast

Rebus  (updated by Rebus)
Finns det människor som är lata?
Eller är det bara så att man inte har tillräcklig inspiration för sina målsättningar?

Walter Heidkampf är utbildad ACMC Meta-Coach. Med företaget Mål &Mening arbetar han med enskild coachig, team, grupper, organsiationer och företag.
Workshop,föreläsningar, en-till en coaching.
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Sex med hivpos? ehh...

Rebus  (updated by Rebus)

Hivpositiv,hivnegativ, man eller kvinn. Alle har vi vel noen gang blitt dumpet. Ibland gjør det vondt og ibland trekker vi på skuldrene og går videre uten større bekymringer. (svensk översättning längre ner)

Det finnes masse av grunner bak et nei og de fleste har ingen ting med meg å gjøre. Dumpingen handler kun om denne fremmede personens egne meninger og jeg kan ikke la meg påvirkes av dem. Vedkommende har bare kjent meg en kort stund og kan umulig bedømme meg rettferdig. Verden er mer enn en fyr som er skikkellig teit!

Bare for di noen dumper meg betyr ikke det at hele verden er emot meg. Og hva er poenget å legge så stor vekt hved en helt fremmeds meninger?

Når jeg får et nei som nettopp handler om meg

Når jeg skal kjøpe meg en ny lenestol eller sofa ser jeg kanskje til å begynne med å se på nettet, før å siden dra ut til Ikea eller annet møbelfirma for å sjekke ut hva som finnes.  Jegu prøvesitter, tester ut og koser meg. for hard, for myk, for liten, farver og så videre. Hvor mange sofaer eller lenestoler tester jeg før jeg bestemmer deg? 2,5 kanskje 10.

Poenget mitt er at når jeg treffer en mann og han ditcher meg, så er jeg rett og slett ikke riktig sofa til hans stue.  Jeg holder ut en bukett med roser og han liker egentlig tulipaner. Vanskeliger trenger det ikke være.

Teste og trene

Jeg har trent masse år på å forholde meg til dumping og diching når hiv blander seg inn i bildet. Og det jeg funnet ut er at mine reaksjoner, følelser og tanker til stor del handler om dagsformen, mitt tilstand og sinnestemning der og da. Også er den egoistiske siden med i bildet. Jeg vil ha han fordi han er så pen, kjekk, muskuløs osv. Når jeg isteden tar utgangspunkt i å treffe et annet menneske, ha en god samtale lære kjenne ham lit bedre, ja da kan jeg også ta et nei mye enklere.

 

Svenska:

HIV-positiv, HIV negativ, man eller kvinna. Alla har väl någon gång blivit dumpad i någon form.  Ibland gör det ont och ibland drar vi bara på axlarna och går vidare utan större bekymmer.

Det finns massor av orsaker bakom ett nej och de flesta har ingenting med mig att göra att göra. Häftigt eller hur? Dumpningen har inget med mig att göra.

Förlora en och tusen återstår

Dumpning handlar enbart om dumparens egna åsikter och jag kan inte låta mig påverkas av dem. Personen har bara känt mig en kort stund och kan omöjligen döma mig på ett rättvist sätt. Vår Värld är mer än denna dumpare!

Bara för att någon dumpar mig betyder inte att hela världen är emot mig. Det är just den här personen som inte vill ha det jag erbjuder - och vad är poängen att lägga så stor vikt vid en helt främlingens yttranden?

När jag får ett nej som handlar om mig

När jag ska köpa mig en ny stol eller soffa börjar med att titta på nätet och sedan kanske jag drar  till Ikea  för att kolla vad som finns där. Jag provsitter sitta, tester  och känner efter hur det känns. För hård, alltför mjuk, alltför liten, fel färg och så vidare. Hur många soffor eller fåtöljer testar jag innan jag bestämmer mig? 
Min poäng är att när jag träffar en man och han dumpar mig, så är jag helt enkelt inte rätt soffa för hans vardagsrum. Svårare än så behöver dt inte vara.

Träning och åter träning
Jag har länge tränat på hur jag kan förhålla mig  till dumpning och diching när hiv är med och stör leken. Och vad jag funnit ur är att mina reaktioner, känslor och tankar till största delen handlar om dagsform och min sinnesstämning och hur jag förhåller mig till mina tankar. Även den själviska sidan är en del av bilden. Jag vill ha honom för att han är så söt, stilig, muskulös, osv.

När jag istället tar utgångspunkt i att lträffa en ny person, ha ett bra samtal, lära känna honom, istället för att ha fokus på att lägga honom, ja då blir också ett eventuellt nej mycket enklare att hantera.

 

 

 

Comments (0)  
 Report  

Fy fan för kondom ?

Rebus  (updated by Rebus)
Är kondom överhuvudtaget ett alternativ när två hivpositiva personer har sex med varandra? Värsta scenariot tycks redan vara ett faktum och allt annat av kjönssjukdomar ses som bagateller och inte minst, de flesta går att bota.
Kan man göra kondom sexig eller är det bara att suga i sig att gummitutan är ett nödvändigt ont? Är det bara klämkäck hurtighet att säga att kondom är en möjlighet till sex mellan personer av olika hivstatus?
Häromsistens träffade jag en mann som faktiskt var bekymrad över det självklara i att det var "bareback" - knulla utan kondom - som gällde när han raggade hiv+ killar och nonchalansen kring konsekvenserna en obehandlad kjönssjukdom kan ge.
Superinfektion
Än mer bekymrad var han av "superinfection" - olika virusstammar som kan överföras mellan personer som har hiv och i värsta fall äventyra behandling och påskynda sjukdomsförloppet. Superinfection är per idag inget stort tema, ivarje fall inte i Norge och knappast något hivläkarna här verkar bekymrade över. Borde vi vara det?
Rökning
Hur som helst. Hälsa var viktigt för vederbörande och han berättade att han både åt hälsosamt, tränade regelbundet och var allmänt skötsam. Jag blev full i skratt;  innan samtalet om virusstammar var den orolige mannen ute på balkongen och tog sig en rök. Att rökning i sig är skadligt för hälsan har vet alla. Att rökning och hiv är en synnerligen dårlig kombination är väl heller knappast nyheter bland oss som har hiv, eller?
Se den stora bilden
I mitt huvud blir det som att vara så vaksam på att  rymdskrot kan ramla ner i huvudet på mig att man hela tiden ser upp i himlen och glömmer se sig om när man ska gå över gatan och blir istället påkörd av en bil. Min poäng är att fokusera mer på de stora farorna, eliminera dem eller förebygg och inte vaa så upptagen av de små eventuella riskerna som till exempel "superinfection".
Kondom inskränker kanske friheten och verkar vara en bastant signal på sjukdom, pesthärd eller smittbomb. Och nu när det finns mediciner, och längtan efter det kondomfria knullet gör att vi läser in det vi önskar när det gäller hivbehandling och smittsamhet, så behöver vi inte använda den jävla kondomen längre... eller ...?
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Tänk om valet var som mello

Rebus  (updated by Rebus)
Tänk om valet var som melodifestivalen. 32 politiker från olika partier väljs ut, 4 delfinaler och sista chansen följt av själva valdagen? Ingen behöver gå till valurnorna, vi kan sms:a vårt val. här och nu! Gud va härligt!!!
Var hos en kompis och sett partiledarutfrågnigarna. Såg Jimmy Åkesson bli intervjuad. Han pratade om "feminsttalibaner". Jag skrattade befriande. Reinfeldt tar inte ordet arbetslöshet i sin mun, jag spydde politkerförakt och centerpartiets partiledare - vad heter hon nu då? - var jordnära och kändes som om hon kunde vara en av mina vänner.
Förra valet röstade jag inte, jag har fortfarande ett politekerförakt som förtärks när Reinfeldt använder sin politikerretorik. "Han måste säga det han säger, sa en kollega till mig. Vadå måste?  Prata rätt ut, var ärlig och sätt på dig ett par träskor så du står stadigt, tänker jag.
Debatterna är oklara, fluffiga och har lite substans. Visioner förstår jag inte om jag nte får en konkret jordnära handling knuten till den.
I år tänker jag rösta iallafall. Förra gången kom Svergiedemokraterna in i riksdagen och jag kan ju på politkervis säga att det var mitt fel eftersom jag låg på soffan.
Världen har blivit dystrare och hotbider växer upp allt närmare vårt trygga skandinavien. Hotfullheten finns redan inbyggd i våra samhällen tänker jag och stänger av datorn. Vill inte se, vill inte höra. Det enda jag vill är att vara fri!
Jag röstar på Vänsterpartiet, för de har samma initial som mitt namn, fast det är ju enklet V förstås.
Så jag tar mig i kragen, går till svenska ambassaden och röstar, trots politkerförakt. Jag röstar av det enkla skälet för att jag har möjlighet att göra det. Min röst om ändå aldrig så liten blir en del av det stora hela i slutändan. Och efter valet kan jag med gott samvete tycka, gapa och skrika hur mycket jag vill, för jag är en del av Sverige.
Comments (2)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

5 saftiga ...

Rebus  (updated by Rebus)

Dagarna går. Jobb, fritidsaktiviteter, familj, vänner, fest. Facebook, twitter, insta och andra sociala medier tar upp en del av vår tid. Om du skulle tänka efter  - hur stor koll har jag på läget, egentligen? Hur stor del av min dag styr jag medvetet och hur stor del är det omständigheter och andra personer som leder mig ?

 

Självledelse - att vara bossen i eget liv - handlar mer om att fokusera och putsa på de färdigheter och egenskaper jag har och mindre om att förändra mig och samtidigt acceptera roller/uppdrag som passar mitt egna sätt att arbeta och fungera.

Vi kan utveckla oss själva genom att ställa några effektiva frågor:

1. Vilka är mina styrkor?

2. Vilka är mina grundläggande värderingar?

3. Hur presterar jag?

4. Var hör jag hemma?

5. Vad bidrar jag med?

 


 

Walter Heidkampf är ACMC Metacoach och förelsäser, håller workshop och coachar en till en. Läs mer på nytenk.no

 

 

Tags: Meta-Coach

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report