102.137 members 4.771 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/30
Coyotes Bar
Gaymap
London 10/30
Madame JoJo's
Gaymap
Manchester 10/30
Vanilla
Gaymap
London 10/30
Escape Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 berättade jag i media om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare headhuntad av RFSL och 1996 kom miraklet hivmedicinerna. 2008 flyttade jag till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse.

Brinner för öppenhet och att sy och designa mina egna kläder.

Utbildad inom NLP, ACMC Meta-Coach och Executive coach. Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat, liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Svensk HIV kampanj rett til tops

Rebus  (updated by Rebus)
Høst. fortsatt varmt her i Tigerstaden og inatt kom et skikkelig regnvær skytende ner fra en gra sky. Snart er det 1 desember og verdens AIDSdag et arrangemang jeg har en del issues kring.
Likevel så leste jeg her på  på QX.se at House of Wallenbegs prisbelønats før sin låt i en hivkampanj fra forrige år i Sverige. Kult. skikkelig rompegung.
Det svinger skikkelig og det lille som er kvar av virus i kroppen med er danset vekk akkurat i det jeg skriver her på bloggen.
Siden jeg tog min NLP og ACMC Metacoach utdanning har hverdagen tatt nye vendinger. Og det illustreres gott når jeg danser runt her i min lille 32 kvadrat lellighet. Jeg er gla, kan ofte ta grep om mentale spøkelser som dukker opp og jeg vet når jeg trenger ta meg åndrom og vile litt. Det er vel det mindfulness handler om. Samtidig er jeg ikke redd for å jobbe hart og målrettet.
Livet er Her og det er NÅ! Imorgen vet vi ingen ting om. Det minner jeg om hver dag.
Gleder meg nå til 19 november kl 19.45 NRK 1.

Walter Heidkampf er sertifisert DNCF coach og har en egen nettside nytenk.no
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Min åpenhet gir andre med hiv muligheter

Rebus  (updated by Rebus)

Tenke seg at jeg sitter her og snart feirer min 55 bursdag! Jeg hadde bare forventet å bli 40 før AIDS-relaterte sykdommer ville fått et grep om kroppen min og sakte men sikkert trekke meg til Hades - dødsriket.

 

 

Tenkte på dette her om dagen da jeg snakket med en fyr på som levd med viruset i 10 år. Han har vært svært syk og siden to år tilbake når han byttet medisiner, kommet til et nytt land og fikk seg en ny start, er han i dag i toppform.

Han var glad og overrasket da jeg fortalte ham at jeg levd med hiv siden 1989, og i dag har jeg et godt liv både fysisk, mentalt og når det kommer til sex.

Noen av hans redsler er frykten for å bli anmeldt til politiet når han har sex med andre menn utan å fortelle at han har hiv. Frykten for å overføre viruset til noen er et scenario han knapt klarer å tenke på.

Jeg spurte hva det egentlig var som gjorde han så redd - Hva er det du faktisk du og din sekspartner driver med? Han så på meg, smilte i forlegenhet og fortalte at han ikke har analt samleie i det hele tatt, ok en gang da, men bare suger og blir sugd. Og snakker om sin HIV, gjør han ikke. HIVbehandlingen fungerer godt og fyren er så lite smittsomt som man kan være med 0 virus i blodet, og ingen ubehandlet kjønssykdomer.

Etter vår samtale om sex, relasjoner han oppsummert slik:"Så hvis jeg forstår deg riktig, så er sjansene at jeg smitter noen under oral sex minminal fordi jeg står på behandling. Og jeg unngå sprøyting mine partnere i munnen gjør det tryggere fortsatt. Hvis jeg har analsex bruker jeg kondom og så lenge jeg gjør det beste jeg kan, så vil det trolig ikke være noen søksmål hvis en partner ville få ideen til å melde meg til politiet, på betingelse av at jeg ikke har en smittsom adferd eller smittet vedkommende. "

Lettet fikk jeg en kjempeklem og en stort smil. Tenk hva det å fortelle at jeg har hiv kan lede til.


 

Walter Heidkampf er sertifisert DNCF og Metacoach i Norsk coachforening. Den 19 november deltar han i "Det store symesterskapet i NRK 1 kl. 19.45.
Hvem blir Norges beste amatørsyere?
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Min Öppenhet skapar möjlighet för andra

Rebus  (updated by Rebus)
Tänka sig att jag sitter här och fyller snart 55! Jag hade kalt räknat med att kanske hinna fylla 40 innan AIDS relaterade sjukdomar skulle få grepp om min fysik och sakta men säkert dra mig til Hades - dödens rike.
Tänkte på det här häromdagen när jag pratade med en kille i 25 årsåldern och som levt med viruset i 10 år. Han har varit väldig sjuk och sedan 2 år tillbaka med nya mediciner och en nystart i ett nytt land är han i toppform.
Han blev glad och förvånad när jag berättade att jag levt med hiv sedan 1989 och att jag idag har ett bra liv både fusiskt, mentalt och på kärleks och sexfronten.
Några av hans hjärnspöken handlade om rädslan att bli polisanmäld när han har sex med andr amän utan att berätta om sin hivstatus. Rädslan att öveföra hiv till någon är ett scenario han knappast orkar tänka på.
Jag frågade hur det kom sig att han var så rädd - vad är det du faktiskt du och dina sexpartners gör? Han tittade på mig, log generat och berätade att han inte har anala samlag överhuvudtaget utan bara suger och blir sugen. Och berättar om sin hiv gör han inte. Hivbehandlingen fungerar utmärkt och killen är så lite smittsam som man kan vara med 0 virus i blodet och inga obehandlade kjönssjukdomar.
Han bor dessutom inte i Sverige, så någon informationsplikt har han inte.
Efter vårt samtal om sex, relationer summerade han ungefär såhär:
"Så om jag har förstått dig rätt, så är chansen att jag smittar någon vid oralsex minminal tack vare att jag står på behandling. Och att jag undgår att spruta mina partners i munnen gör det ändå säkrare. Om jag har analsex använder jag kondom och så länge jag gör så gott jag kan så lär det inte bli några rättegångar om en partner skulle få för sig att anmäla mig under förutsättning att jag inte har ett smittfarligt bettende elelr smittat någon."
Lättad kramade han om mig och avslutade med att en person som har en ledande position i ett av landets patientorganisationer skrämt upp honom rejält med det han nu förstår är rena sjörövarhistorierna baserade på den enskildes egna rädslor.  för vem vet vad den personen har för beteende...
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Mer enn hivpositiv

Rebus  (updated by Rebus)
Nå har bevåkningen av "Det store symesterskapet" i NRK 1 onsdag 19 november begynt.  Gled dere når jeg og de andre syr så det ryker ur maskinene.

Tags: SØM & FASHION

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

I väntan på ...

Rebus  (updated by Rebus)
"Det store symesterskapet" en realityseriesom i Sverige heter "hela Sverige syr (tv4) är framskjutet och startar 19 novemer kl 19.45
I väntan på det har jag gjort mig en tur tlll Køpenhamn. Där fann jag äntligen slitna denimtyger, som jag har letat både live och på nätet. Äntligen!!!
Så nu blir det jeans som ser ut som jeans ska se ut. Med det vanliga hänget givetvis :)

Tags: mode fashion SØM & FASHION Det stora symesterksapet Hela Sverige syr sy nytenk.no

Comments (0)  
 Report  

Smittfarligt beteende frias ...?

Rebus  (updated by Rebus)
Som  stark förespråkare för borttagandet av informationsplikten isamband med hiv är det glädjande att HD valt att bortse från plikten i fastställandet av den friande domen mot en 23 årig heteroman. Och grunden till det är god följsamhet av medicinerna, som enligt HD innebär att mannen inte längre kan anses vara smittsam.
Det man inte verkar ha tagit i beaktning är 23 åringens sexuella beteende. Vid upprepade tillfällen, ivart fall fyra gånger, har mannen haft sex utan kondom. Tillsynes inga  tillfälliga "glippar". Trots effektiv behandling är kondom fortfarande smart att använda för att begränsa syfilis, gonorré med flera infektioner. Hur ställer sig HD till det? Kontentan av domen tolkar jag som att så länge en person inte tros kunna överföra hiv på grund av hivbehandling är ett smittfarligt beteende helt ok.
Bra behandling = Låg smittsamhet=Normalisering
Samtidigt är det fantastiskt att vara med om den förändring som nu kan skönjas. Normaliseringen av hiv gör små framsteg både i domstolar och i bögars vardag. Och det är tack vare effektiva mediciner och dem av oss som för det mesta är öppna och berättar om sin hiv för  sexpartners och orkar ta diskussionen med trångsynta sexraggare på olika sociala medier. Sen att jag kan bli "övergiven på sängkanten" som Joakim Berlin säger i en intervju här på QX.se . är en del av den sexuella jakten. Some win and some loose. Att kräva att ens partner ska ha sex med mig när jag berättar att jag har hiv är väl ingen mänsklig rättighet stiftad av WHO, eller ?
Homo eller straight att ta en hivtest er greit
"Vår kamp mot kriminalisering av hivpositiva har gett resultat, säger Joakim Berlin som jobbar på Positiva Gruppen i Västsverige vidare. Är det verkligen så att hivpositiva kvinnor och män kriminaliseras och kan straffbeläggas bara för att vi har hiv? Näppe! Är det inte snarare vårt eventuellt smittfarliga beteende som kan föra till straff?
Joakim använder sig av den seglivade myten att  en orsak till att bögar inte testar sig är på grund av smittskyddslagens informationsplikt. Det finns inte vad jag vet någon forskning som ger belägg för detta. Det är bara tyckande och menande precis som normen om friskhet som en anledning att inte testa sig.
Jag är övertygad om att bögar flest inte känner till informationsplikten men har en klar moralisk uppfattning att envar som känner till att han eller hon är smittad bör berätta om det. Tacksam för att bli överbevisad om detta.
Infoplikten ett minne blott
Och nu kan alltså hivpositiva kvinnor och män med en välfungerande behandling med omätbara virusnivåer bli friskrivna från informationsplikten - det är ett steg framåt. Tack för det! 
Kom ihåg att få det inskrivet i din patientjornal annars gäller det inte!
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Släpp loss!!!

Rebus
Yeah i mars drar jag äntligen för att se mannen, myten, legenden in action: Unleash the power within 2015
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Vad hände sen...

Rebus  (updated by Rebus)

Vad vill du bli när du blir stor?  Alla har säkert fått den frågan som barn. Drömmarna var stora og utann ågra men, ursäkter eller hinder.

När jag flyttade til norge og var i brytningspunkten att fylla 50, drog en massa tankar runt i hvudet på mig. Vad vill jag göra resten av mitt liv? Var det så här det skulle bli? singel, gammal och bo på 32 kvadrat mitt i Oslo? Vad mer finns det att göra efter 50? Är det möjligt att starta om...

3 november fyller jag 55. Och vad hände med mina självreflekterande frågor. Svaren kom, inte på en gång men damp ner lite då og då.

Kort sammanfatt har detta skjett:

2009 Tilldelas HIV-Sveriges Red ribbon för min anmälan som ledde till rättegång mot en kursgård som diskriminerar personer med hiv.

2009  anmäler mig till Mr Gay Norway – vinner hela skiten!

2009  Representerar Norge i Mr Gay Europe – slutar på en hedersvärd 12 plats av 24 deltagande.

2009   Representerar SLM i Mr Leather Europe i Rom  – blir sist!

2010  Representerar Norge i Mr Gay World – blir 7:a og tilldelad en utmärkelse för mitt synliggörande av personer som lever med hiv.

2010  Går in i en formsvacka med depressionslikannde tillstånd. Går i kognitiv beteende terapi og vardagen förändras drastisk.

2010 Börjar en NLP coach utbildning.

2012  Blir certifiserad ACMC Meta Coach.

2013 Registrerar företaget Mål & Mening.

2014 Blir certifiserat coach i Norsk Coachforening.

2014 blir antagen til TV-serien ”Det store symesterskapet” som börjar sändas på NRK1 19 november kl 19.45.

I dag, här och nu har jag en bra vardag. Jag har tagit till mig nya sätt att hantera mina beteenden, förhållningssätt og tankar och återupplivat den gamla verktygslådan.

Jag har satt mig långsiktiga mål såväl som kortare delmål och sakta men säkert närmar jag mig.

Med mental träning har jag lyckats vända en negativ trend till att peka uppåt.

Jag är den jag är og så länge jag inte trampar någon på fötterna tänker jag fortsätta mitt race mot 80 bast!

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Definere meg den som kan...

Rebus  (updated by Rebus)

Hva definerer et menneske? Hva betyr det å være en mann av kjøtt og blod? På workshops jeg har med unge jenter og gutter er det flere som sier at de syns det er vanskelig å sette seg i en boks som homo-, hetero- eller bisexuell.

 

Jeg er et menneske i første hånd, ikke homofil, sier de og kvir seg for å  ta stilling. Dette utsagnet har jeg tenkt på og det ligger mye i det. Når jeg spør; Hva er du mer da? Hvem er du mer enn den homofile gutten? Ja da tar det helt av...Da blir det liv i øyene på vedkommende og svarene kommer ut av munnen som store såpebobbler reflektert med regnbuens farver.

Hva skiller meg ut?

jeg tror på åpenhet og mener at det er få hemmligheter som ikke tåler dagens lys.

Åpenhet om homosexulitet, hiv og drogmissbruk har bidratt til at jeg blitt et mer reflektert menneske, med tro på meg selv og det jeg gjør. Det gir meg kraft og styrke å møte det som andre kanskje syns er flaut eller miskrediterende. Jeg driter i det rett og slett.

Når jeg er sann med meg selv, blir jeg lyckkligere. Och når jeg er lykklig kan jeg leve hverdagen med mindre frykt og skam, og når jeg lever med mindre frykt og skam blir jeg motivert og kreativ. Det er da jeg har flow, det er da jeg skinner, det er da jeg er solen i mitt univers. Det er da jeg definerer meg, det er da jeg er Walter.

Gjennom å speile mine med- og motganger mot hverandre får jeg en blueprint på hva jeg er og kan bli. Grensene sitter kun i mine tanker. Og når jeg oppdager det, ja da er det ikke mulig stoppe meg!

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Kick ass!

Rebus  (updated by Rebus)

Min komfortzon – min myssoffa – det mentala området där jag upplever att jag har kontroll - är bekväm, trygg men  knappast stället att befinna mig i hela tiden. Jag har lagt märke till att när jag vill ha något annat än det jag har, så kan jag fortfarande göra samma invanda saker som håller mig kvar i myssoffan. Det gör att jag inte får det jag vill ha, min ändring kommer aldrig till stånd.

 

Det finns ett uttryck som säger; ”Bättre ett känt helvete än ett okänt paradis”. Det är desamma som att stanna kvar i det gamla oavsett om jag har det bra eller inte, för det är det enda jag känner till. Allt annat är okänt och otryggt.

Känn rädslan och gör det ändå

Förändring kräver mod. Mod att kliva upp och ur den trygga myssoffan. Livet kräver av mig att bli något mer, att använda min fulla potential och skapa den bästa versionen av mig själv. Att bli mitt bästa jag lite oftare!

För mig är meningen med livet bland annat att utforska vem jag är och sättet att göra det är att vidga och spränga mina mentala gränser för vad som är möjligt. Jag har fått lära mig att universum expanderar hela tiden. Om jag föreställer mig att jag är en del av universum så är min uppgift att utveckla mig mer och mer. Det är en ständigt pågående kraft som jag är en del av. Och det är den kraften som är med på att skapa min lycka. Det är när jag går framåt som jag också kan känna det där härliga flytet och till och med kärlek till mig själv andra och det jag gör. Förändringens kraft kittlar, skapar spänning och får mig också att känna rädsla, för det kan vara riktigt obehagligt att vara på en plats där jag inte vet vad jag kan förvänta mig.

Det undermedvetna vill mig väl

Det finns också en annan kraft som letar efter balans och mys. Det omedvetna sinnet regulerar och styr våra kroppsfunktioner bland annat hjärtslag och andning. Och allt detta hålls inom strikta gränser. Det är grundläggande funktioner för liv. Och likaväl behöver det omedvetna förhålla sig till ändring likt en termostat. Det vill behålla funktionerna som de är. Den här delen av det omedvetna vill oss bara gott, gör ingen skillnad på bra/dåligt eller positivt/negativt och vi kan näppe överleva utan den organiseringsförmåga vårt omedvetna sinne har. Och när det kommer till mina överbevisningar om hur världen ser ut ur min synvinkel, tillhandahåller det undermedvetna en fast grund att stå på. Vad skulle hända om allt som du tror på plötsligt skulle förändras eller upphöra och försvinna?  Du vågar knappt tänka tanken eller hur? Och det är orsaken till att en del överbevisningar håller oss på plats trots att vi egentligen önskar något annat.

Master and servant

Som en fångvaktare håller mig det undermedvetna på plats av det enkla skälet att jag vet vad jag har men jag vet inte vad jag får. Det omedvetna gör vad som helst för att undvika ändring. Det använder rädsla, tar avstånd, undertrycker och dömer. Det är min inre kritiker. Den får mig att känna mig liten och värdelös. Det kan vara den grundläggande orsaken till en mindre bra självbild och det omedvetna är bra på att hålla mig på plats och undvika ändring.

Det är grundläggande att jag lär mig att mitt undermedvetna är min tjänare och att jag är chefen. Ändå är det lätt att det är omvänt. Det omedvetna är användbart men behöver veta sin plats. Och jag behöver veta min plats. Det är jag som kör bussen - jag är busschaffören. Og mitt undermedvetna är passageraren som kangöra allt för mig när den får rätt instruktioner.

Rädsla är inte skriven i sten

Jag behöver påminna mig om att rädsla inte är skriven i sten och att jag är trygg och säker. Som busschafför behöver jag veta vart jag ska. Veta vad jag vill är det första steget till att ta kontroll över det omedvetna sinnet.

Att skapa en mening och mål ger bränsle till min längtan, min passion och det jag brinner för. Det ger mig kraft att orka ändra.

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report