103.202 members 2.757 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 11/26
The New Union…
Gaymap
London 11/26
Escape Bar
Gaymap
London 11/26
Happy Gay Travel
Gaymap
London 11/26
Ku Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 berättade jag i media om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare headhuntad av RFSL och 1996 kom miraklet hivmedicinerna. 2008 flyttade jag till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse.

Brinner för öppenhet och att sy och designa mina egna kläder.

Utbildad inom NLP, ACMC Meta-Coach och Executive coach. Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat, liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

7 ska bli 6 - Symesterskapet

Rebus  (updated by Rebus)
Her hang det skikkelig på tråden, men jeg er videre. Episode 2 er over og jeg er fortsatt med i konkurransen. Helt fantastisk! Over alle forventninger. Kveldens oppdrag var å lage tights, en kjole av en skjorte og en kappe med kreativ lomme.  Kjempegratulasjoner til deg Anne! Veldig bra jobbamed jakken!!!
For første gang fikk jeg prøve meg på å lage tights. Før Symesterskapet var det å sy i jersey og stretch noe jeg ikke gjorde fordi jeg ikke hade rett utstyr. Nå vet jeg bedre og overlock er svaret på å kunne lage flotte plagg i "t-shirt material".
Jeg syns det er gøy prøve sette sammen forskjellige mønster og stoffer. Det er min greia og hvorfor ikke gjøre det på TV også. Jeg holder meg til min stil langst mulig jeg :) 4 plass i første oppgaven.
Oppgave 2 var  redesign og denne gangen fikk vi en skjorte som skulle forvandles til en kjole.  Når jeg fikk øye på den vite skjorten tenkte jeg direkt på ett rutete stoff, Adam Ant, Punkchic med inslag av Vivienne Westwood.
Fikk kreativt hjerneslag og slengte meg ut på bakken og hentet in sand som jeg kladdet over skjorten som var altfor hvit for å være punk.  Noe som dommeren Andreas ikke likte. Lit for skittent for han sin smak.
Hvis jeg fikk gjøre noe annerledes ville jeg satt et sort glidlås frem og vikt in kantene runt ermene. Elles kjempefornøyd. 5 plass
Så "freestyle oppgaven hvor temavar kåpe med kreativ lomme. Her fikk jeg litt av hjernstillestand når jeg ikke skjønte hvordan få til kragen.
Valgte avigside på kåpen og rætside på ermene. Ett fantastisk stoff fra SAAB tekstil oslo.
Nedre delen av ermene blev improvisert og min kreative side oppdaget et litt stykke pels - yes! Elsekr pels og det blev bare så bra. prikken over det hele.
Dommerne syntes jeg burde lagt akselsømmen høyre opp og hvis ermene skulle være hengende burde det være tydligere. Ikke noe mellomting . Tusen takk Trine og Andreas, deres tilbakemeldinger har virkelig hjulpet meg fremover i min egen sying etter symesterskapet.
Nå gleder jeg meg til episode 3. Ses om en uke - samme tid - samme kanal
Hadet best.

Walter Heidkampf er sertifisert coach i Den Norske CoachForening - DNCF - og tilbyr en-ti-len coaching, workshop og foredrag til organisajoner og bedrifter.

Tags: Möte tights SØM & FASHION kåpe Vivenne Westwood DNCF nytenk

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Segerkjolen

Rebus
Fy fader!  Da blir det også en bok av programmet "Det store symesterskapet"
Hvor kult er ikke det?
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Hvorfor delta i symesterskapet?

Rebus  (updated by Rebus)

Jeg ønsket melde meg på "Det store symesterskapet" som går hver onsdag kl. 19.45 i NRK 1 og se hvor langt jeg ville komme i utvalget av deltakere. Selvfølgelig fantes det en frykt og gledeblandet håp om å være med i selve programmet. På forhånd coachet jeg meg selv på lik linje som jeg coacher mine kunder.

 

Nye mål og utfordringer som er litt hårete er noe som driver meg fremover og gir mening i hverdagen. Nå etter Symesterskapet har jeg for eksempel startet opp med personlig trener og driver med å trimme kroppen min enda mer.

Hvis jeg kom med i konkurransen forestillte jeg meg at mitt coahingfirma Mål & Mening ville bli mer kjent og jeg som livsstilscoah.

En annen ting var også å utfordre meg og andre på våre overbevisninger om hvordan en mann på 55 bør se ut, gjøre og være.

Det var også noe med å få være med dyktige syere, lære meg mer og få et bilde av hvor jeg ligger an som syer.

Viktighet av synliggjøring, utfordre meg selv og andre og lære mer

Jeg har behov for å forankre meg i troen at jeg kan gjøre omtrent det jeg ønsker som en mann på 55 år uten å tenke for mye over hva andre vil synes og tenke om det. Det er en form for frihet. Og så liker jeg rampelyset J

Jeg hører menn og kvinner i coachingen si til meg at de lar seg styres mer  av hva andre ønsker av dem enn å lytte til hva de selv ønsker. Vi har et liv og det er nå tenker jeg. Et godt spørsmål å stille seg kan være; Hva vil du si til deg selv den dagen du oppsummer livet?

Hvordan jeg forestilte meg det ville se ut å være med

Når jeg såg en episode av den brittiske utgaven ”The sewing bees” syntes jeg det var så koselig og hyggelig. Tenk å få være i en systudio med ubegrenset tilgang til alt innom sying og få sy dagene i ende, lære nytt og dele erfaringer med andre og lære kjenne nye mennesker. Alle soffene, luktene, bånd, tråd..... wow så deilig.

Hvor viktig var det for meg å komme med til innspillingen av programmet?

Jeg må si at når jeg kom til runde 2 selve intevjuet – vektes et håp og en lyst å komme med. Likevel var jeg veldig usikker på om mine kunnskaper ville rekke til.

Så når jeg blev utvalgt til arbeidsprøven sammen med 15 andre menn og kvinner skjønte jeg at nå har jeg faktisk en mulighet å komme med.

Jeg  gjorde en bra karaktær på den dagen – syprøven var ok, samtalen med produksjonteamet og psykolog var også bra.  Var kjempefornøyd of for første gang i livet tenkte jeg at nå har jeg gjort det beste jeg kan akkurat her og nå uten å lure på hva jeg kunne gjort annerledes.

Tenkte omtrent; Bra jobba! Kommer jeg blandt de 8 utvalgte kjempegøy, hvis ikke helt greit.

Ha det gøy, bruke talenter og ferdigheter

Jeg tenkte at produktionsteamet ønsket en bukett av blomster – 8 forskjellige personer. Det er også en tv show og det betyr for meg at det handler ommer enn å være flinkest til å sy. Å bruke alle mine talenter og ferdigheter ville nok hjelpe meg på veien.

Bestemte meg tidlig for å ikke legge bånd på meg selv eller begrense meg. Det som skjer skjer. Mitt tilstand var å ha det gøy som en 5 åring.  Latter, lage spøk, gråte om nødvendig, tålmodig, ta en ting at gangen hvis problemer oppstod, gjøre mitt beste og ikke slå på meg selv, spørre om jeg trengte hjelp, ikke føle meg dum hvis jeg ikke forstod ting. Helt enkelt vise frem alle mine sider gode som dårlige.

Overbevisst å klare utfordringen

Jeg hade en overbevsning om at jeg kunde gjøre dette og i hvert fall komme meg igennom første episode. Etter det ville det bli skikkelig vanskelig, det var hva jeg tenkte når jeg blev spurt om jeg ville delta.

Jeg har ikke vært med på realityserie tidligere bare Wipe out som var helt forferdelig.

Media har jeg god erfaring av da jeg hvert litt av en posterboy for personer som lever med hiv både i Sverige og Norge. Har også deltatt i Mr gay norway,Mr gay  Europe og Mr gay world hvilket har hvert en bra skole i å håndtere det å bli vurdert og håndtere stress.

Lage en plan og ha en srategi

Mitt utgangspunkt var  å jobbe meg frem skritt for skritt samtsig som jeg hade et hårete mål og drøm om at kanskje kanskje ta meg til finale.

Skritt 1 var å melde meg på den  24 april. Deretter vente på Intervju som blev i begynelsen av mai. Deretter arbeidsprøve sammen med 7 andre i Bergen 27 mai og til sidst inspilling 15-28 juni på Olena fabrikken 20 minutt utenfor Bergen,

Drømme er aldrig farlig

Når jeg blev valgt ut som en av 8 ldeltakere lagte jeg meg et nytt mål som handlet om å ta meg gjennom episode 1 og deretter oppgave for oppgave og en episode av gangen.

 

Kun sykdom ville vært en hindring

Jeg var hele tiden bevisst på å holde meg til min stil så langt det var mulig, hvilket jeg tror var en styrke. De å komme til finale  var så hårete og utenkelig men likevel la drømmer om det. Det er jo ikke farlig å drømme, ikke sant?

DEt eneste jeg tenkte som kunde stoppe min deltakelse var sykdom eller ikke få fri fra jobben da inspillingen krokket med europrideuken i Oslo.

Tilbakemeldinger var kvitteringen på utvikling

Min utvikling ville jeg se på tilbakemeldinger fra dommerne og på plasseringene de gav. Lytte på tilbakemeldingene og følge råden og forbedre meg underveis og i tilegg unngå gå i forsvar på tilbakemeldingene - helt enkelt være feiltastisk.

Verktøysboksen

For å delta hade jeg grundleggende sykunnskaper. Jeg kan sy og lese mønster og i tillegg er jeg en kreativ natur når det kommer til klædesign og stoffvalg.

Da jeg opplever meg som en person som kan reflektere over hva som skjer, ville det være en inre resurs jeg hade bruk av. Er også flink på å lage mentale bilder og forestille meg gjennomfring av oppgaver på forhand og hvordan det vill se ut hvis jeg kommer meg videre.

Jeg trente også på og lytte til min indre stemme Babba og Bubba. Babba er den positive stemmen mens Bubba er den negative jæveln. Det var også viktig huske att uansett hva jeg fikk til ville jeg være like mye vert. Jeg er mer enn mine prestasjoner

Bevis på at jeg nådd mitt mål er en viktig del av å jobbe med utfordringer. Hvordan vil jeg elelrs vite når jeg er i mål? Mitt bevis var når en av mine 7 konkurrenter blev valgt ut i første episoden.

Tags: fashion Coaching Det store symesterskapet søm Mål

Comments (2)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Ny seier før sycoachen

Rebus  (updated by Rebus)
I lørdags 22 november deltok hele symesterskapsgjengen på Symesse i Lillestrøm. Der blev det Redesignkonkurranse - sy noen av en grå sweatgensere på en timme.
Publikum fikk røste og vinneren blev ingen mindre en - ja akkurat Walter Heidkampf.
Ny symaskin 1500 kr

Tags: fashion SØM & FASHION sy Walter Heidkampf Det store symesterskapet Janome

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Cogito ergo sum

Rebus  (updated by Rebus)
Tänk om det var så att det enda som hindrar mig för att uppfylla det jag önskar i mitt liv och vardag var mitt självsnack? Under inspelningen av "Det store symesterskapet", en realityserie på NRK 1 med start 19 november kl. 19.45 arbetade jag flitigt med mitt inre självsnack.

Babba kallar jag självsnacket, min inre röst, mina tankar som vill mig väl, tar hand om mig och pushar på.  Bubba är den mindre upplyftande rösten som är tveksam och inte alls har tro på att jag kan. Babba säger ”kom igen!” och Bubba säger ”Gör det inte!”

Är det möjligt att hantera Babba och Bubbarösterna? Klart det är. Det enda som som behövs för att få kontakt med självsnacket och bli sitt bästa jag oftare handlar om Motivation, Inflytande, Ledarskap och Kunskap. Med andra ord mer M.I.L.K. i tillvaron.

Vad är Babba och Bubbasjälvsnacket?

Självsnacket är allt tjatter som pågår i mitt huvud och kan låta både logiskt och förnuftigt och det är just det som kan vara förledande.  När jag lyssnar för mycket på självsnacket eller tänket, kan det sluta med att jag faktiskt tror på det och goda möjligheter går mig förbi. Självsnacket är det undermedvetna som talar till mig och summan av alla mina erfarenheter och råd jag samlat på mig genom livet.

Jag bär på massvis av minnen och tankar, men det är inte så att jag funderar på dem hela tiden. De ligger bak i det omedvetna tills någon eller något triggar fram dem. Det är som att trycka på olika appar på smarttelefonen.

Spåra rädslan - självsnacket

När jag hör mig själv tänka eller säga till mig själv att undvika en möjlighet, behöver jag ställa mig några frågor först. När jag ställer de här frågorna kommer de mindre bra rösterna att försvinna så småningom. Varifrån kom den här rösten? Vad är problemet egentligen?

Det är lättare att se andras problem än sina egna

Det är lättare att hjälpa andra än att hjälpa mig själv av det enkla skälet att jag kan vara alltför insnöad och inblandad i mina egna känslor och tankar för att se saken ur en neutral position. Då är det hur lätt som helst att börja tro att självsnacket är den enda sanningen!

Gilla läget - feltastisk

En regel för att kunna granska Bubbasjälvsnacket är att ta ett steg tillbaka och lyssna till vad som pågår i mitt huvud och erkänna att jag har gjort fel, begått ett misstag eller trasslat till det.

Stopp

I samma ögonblick som jag säger ”Stopp” blir jag medveten om mitt Bubbasjälvsnack Tyvärr så är det inte möjligt att radera Bubba och ha kontroll över det som händer runt omkring oss hela tiden. Poängen är att vi kan lära oss hantera den och minimera dess effekter.

Min del

Att knäcka koden och komma åt ett begränsande Bubbasnack handlar också om att få förståelse för att det rör sig om mina felsteg, mina misstag, mina demoner. När jag kan vända en situation och se min del i det som händer, då har jag ännu en nyckel i min hand.

Mät framgången

Att mäta vad jag får till och inte bara gå efter hur jag känner mig bidrar till att jag kan skilja det nedbrytande Bubbasnacket från det uppbyggande Babbapratet.

Det enda som står i vägen för mitt bästa jag oftare är det jag har mellan öronen.

En sak i taget

Det kanske allra svåraste jag vet är att möta mig själv när stressen tagit över eller motgången hopar sig över mig.  Jag tror att lösningen på hur jag kan återfå den kraft, styrka och det mod jag vill ha, kommer när jag tar ett problem i taget och när de uppkommer.

Spegel spegel

Att ta sig en funderare och ställa sig några frågor är en bra start i vägen mot ett bättre jag oftare. Varför inte gå in på badrummet, fästa blicken i din egen spegelbild och ställa följande frågor och lyssna till dina tankar som ploppar upp.

Vad är jag nöjd med? Vad skulle jag vilja förändra? Vad tänker jag? Vad ser jag? Vad hör jag?

Feltastisk

Tro det eller ej, men varje gång det skiter sig för mig är jag faktiskt ett steg närmare att bli mitt bästa jag. Genom att vara ”feltastisk” – våga göra misstag och se dem som erfarenhet och lärdom, kan jag korrigera min väg mot mitt bästa jag.

Finna min uppgift

Min utmaning ligger i att komma på vad min uppgift i livet är och sedan träna på det, göra misstag, träna ändå mer, göra fler misstag och sim salabim så blir jag en smula härligare sakta och säkert. För mig handlar det inte om brinnande buskar och ett plötsligt uppvaknande. Nej, personliga förändringar har tagit tid och växt fram sakta och säkert och det är först efter en viss tid jag och min omgivning märker ändringarna. De smyger sig liksom på.

Jag är min största fiende

Med åren och massor av erfarenhet har jag förstått att jag är både och, inte det ena eller det andra. Vi är Vinnare och förlorare, änglar och djävlar eller hjältar och skurkar.

Vad är det då som hindrar mig i att gå från att vara en blek kopia av mig själv till att bli ett bättre jag oftare? Svaret är enkelt: Jag själv. Just det, du läste rätt; Jag själv! Det är en helt fantastisk upptäckt för det betyder att jag kan göra något åt mig själv.

Parkera ursäkter

Är du som jag och finner på flera ”måsten”, bortförklaringar, skjuter upp och gör annat istället för det som jag egentligen vill och som på sikt gör mig till mitt bästa jag oftare?

Ett tips är att parkera ursäkterna, det är Bubba som snackar igen – fråga sig själv vad uppskjutandet har för syfte och om det leder mig i rätt riktning.

Sluta jämföra mig med andra

När jag hör eller läser om andra som uppnått framgång kan jag antingen bli sporrad och ibland märka en viss missunnsamhet. Viktigt är undvika att jämförelsen leder till neggosnack om min egen oduglighet.

Jag är unik

När jag väljer Babbas röst och tar mig själv på allvar resulterar det i att min självkänsla blir bättre. Mitt självförtroende stiger och jag blir tryggare på att jag har något att erbjuda även om andra redan gjort något liknande. Jag har min egen tvist och mina idéer kan tilltala andra som gillar mitt sätt att presentera saken.

 


 

Walter Heidkampf är NLP och ACMC Metacoach, certifiserad medlem i den norske coachforeningen DNCF och arbetar med mentalträning en till en, workshops och föredrag.

Før mer information kolla nytenk.no

Foto:Betzy A K Thangstad/BLIKK

 

 

Tags: Meta-Coach SØM & FASHION Det store symesterskapet, mote, fashion, söm, søm, coach, AC

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Publiksucce för Symesterskapet

Rebus  (updated by Rebus)
En halv miljon såg førsta avsnittet av "Det store symesterskapet" på NRK1. Produktionsteamet jublar.
I kölvattnet av programserien börjar anbud trilla in och först ut är Julexpo i Lilleström strax utanför Oslo.
En spännande helg alltså. på mässan ska jag hålla foredraget "Fra mot til Mote"  vid tre tillfällen och hela mästerskapsgänget ställer upp i en redesigntävling där publiekn får rösta fram bästa plagg.

Tags: SØM & FASHION Det store symesterskapet. Walter Heidkampf foredrag selvsnakking självsnack

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Vann och vidare i symesterskapet Norge

Rebus  (updated by Rebus)
Yes! Första delen avklarad. Vidare till nästa episod. Vem kunde tro det med den usla starten?
Efter första uppgiften sweatshirt, var jag så osäker på hur det skulle gå.
Mitt mål att komma til andra avsnittet verkade som bortblåst. Var nöjd med mitt val av mönsterkombinationer, tänkte på hur en galen designer Jeremy Scott skulle ha gjort och så blev det en kaskad av olika sammansättningar. Kul idé men desvärre dåligt sytt.  Sist i första ronden. uff!
Foto/Genser: Sindre Skrede/NRK.
Bildtext: NRK´s fantastiska Produktionsteam som bidrog till en  fabelaktig upplevelse.
Vår andra uppgift redesign av röd klänning. Här var jag på förhand orolig att jag skulle få hjärnsläpp och bli helt blank. Men nej då. På en gång fick jag idén till min spanskinspirerande top. Kul och inspirerande. Slutade på en 5:e plats.  Det kan betyda att om jag i sista uppgiten "Statement skirt" presterar fortfarande har en chans att gå vidare.
Min styrka i den här episoden var att jag lätt kunde släppa delmmenten och fokusera på nästa. Brydde mig lite i vad de andra deltagarna sysslade med och höll ögononen på mig och mitt.
Foto: Sindre Skrede/NRK.
"Statementskirt"
Efter 5 timmars stress och syande in i det sista höll jag på att svimma av utmattning. Var skitsur över att en söm blev felsydd, tvingades sprätta upp och fick en 3 cm reva i pälsen. helvete. Då kändes det helkört. När så modellen glider in framför domaren blev jag helt stum. Fan, är det möjligt? Har jag gjort den där?
Foto: Sindre Skrede/NRK. Bildtext: Tyger köpta på SAAB tekstil i Oslo Hit går jag ofta inte alltid jag handlar men suger i mig av alla fantastiska tyger. Här finns allt som inte finns i svenssontygaffären.
Foto: Sindre Skrede/NRK.
Bildtext: 8 sköna kjolar och veckans plagg ? yes mig!
Bildtext: Moodboard till min Statement skirt"
Bildtext: Här på SAAB tekstil finns allt du inte trodde var möjligt att producera. färgsprakande, glittrande och mycket av allt och ändå mer. Klar favvorbutikk!

Tags: SØM & FASHION SAAB tekstil, Oslo, Tyger, stoff, det stora symesterskapet,

Comments (2)  
 Report  

Det Store Symesterskapet

Rebus
6 episoder - 8 deltakere - 2 domare- 1 programledere.
3 oppgaver i hver episode. 1 deltagare måste forlate konkurransen etter hver episode.  Hvem ryker först?
Blir det åldermannen och tillika livsstilscoachen Walter?
Eller kanske Krisitin redesignens okrönta drottning?
Hmm, vem vet, det kan vara den Anne med sinne för openminds?
Solveig den skrattande och levnadsglada?
Julie den lite buttra och hon med bägge fötterna stadigt på backen?
Maijken den lilla blonda väna?
Vegard skicrazy mnnen som lever on the edge of danger?
eller Willy som dragit sig tillbaka i Prag och lever ett för oss okänt liv?
Efter månader av väntan är vi äntligen på startlinjen. Och nu är det bara att sätta sig tillrätta i sofforna och hänga på, för nu kommer det att gå undan.
Efter programmet kl 21.oo publiceras de första bilderna från avsnitt 1 här på bloggen.

Walter Heidkampf er sertifisert coach iDNCF og tilbyr en-til-en coachning, workship og foredrag til organisasjoner og bedrifter.
Les mer på nytenk.no
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Den nakne amatørsyeren

Rebus
Hur sexigt er det med en mann som syr? Terningkast 6 spør du meg. Men en god fysik tar jeg meg an  sykonkurranse Det store symesterskapet i regi av NRK 1 onsdag 19 november kl. 19.45
Damene besvimmer og mennen tørker seg om munnen nårjeg entrer pulten til maskinen min i kun hjemsydde bukser.
Er det den nakne kocken? neei. Er det superman?  Neeii det er den nakne syeren Flört
#nrksy #symesterskapet

Walter Heidkampf er utdannet ACMC metacoach og din Mentale trener (MT) og tilbyr en til en coaching, foredrag og workshop.

Tags: SØM & FASHION Det store symesterskapet, pfaff, mote, hela sverige syr,

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Syr mig medvetslös

Rebus  (updated by Rebus)
Nålar ryker, tyg rivs i trasor, symaskiner slängs genom fönster. Frustration, glädje och spänning. Det store symesterskapet på NRK 1 onsdag 19 november kl. 19.45 rockar fett. Inspelningen av realityserien var en resa jag sent kommer att glömma.
Idag publicerar Blikk.no en artikel "Syr på kommando"

Här hänger en del av den kollektionen jag sytt upp sedan i somras. När det gäller mig är det gärna allt eller inget. Något mellanting är sällan aktuellt och att leva i lagomträsket kan vara obehagligt, något jag jobbar med varje dag.

Tags: mode fashion Möte SØM & FASHION Hela Sverige syr NRK 1 Det store symesterskapet, Hela Sverige syr, fashion, sø, Wal

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report