103.032 members 3.508 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 11/24
Legends & The…
Gaymap
London 11/24
Trash Palace
Gaymap
Douglas 11/24
G&D's Nightclub
Gaymap
London 11/24
Heaven
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En hivdivas bekännelser
1994 berättade jag i media om hur det kan vara att leva med hiv. Ett år senare headhuntad av RFSL och 1996 kom miraklet hivmedicinerna. 2008 flyttade jag till Oslo och Helseutvalget for bedre homohelse.

Brinner för öppenhet och att sy och designa mina egna kläder.

Utbildad inom NLP, ACMC Meta-Coach och Executive coach. Kurs, seminar, föreläsningar och workshop ligger varmt om hjärtat, liksom förändringsarbete och coaching av enskilda, företag och organisationer.
Categories
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Widgets
Bookmark and Share
Statistics
Blog id: 1045

Cogito ergo sum

Rebus  (updated by Rebus)
Tänk om det var så att det enda som hindrar mig för att uppfylla det jag önskar i mitt liv och vardag var mitt självsnack? Under inspelningen av "Det store symesterskapet", en realityserie på NRK 1 med start 19 november kl. 19.45 arbetade jag flitigt med mitt inre självsnack.

Babba kallar jag självsnacket, min inre röst, mina tankar som vill mig väl, tar hand om mig och pushar på.  Bubba är den mindre upplyftande rösten som är tveksam och inte alls har tro på att jag kan. Babba säger ”kom igen!” och Bubba säger ”Gör det inte!”

Är det möjligt att hantera Babba och Bubbarösterna? Klart det är. Det enda som som behövs för att få kontakt med självsnacket och bli sitt bästa jag oftare handlar om Motivation, Inflytande, Ledarskap och Kunskap. Med andra ord mer M.I.L.K. i tillvaron.

Vad är Babba och Bubbasjälvsnacket?

Självsnacket är allt tjatter som pågår i mitt huvud och kan låta både logiskt och förnuftigt och det är just det som kan vara förledande.  När jag lyssnar för mycket på självsnacket eller tänket, kan det sluta med att jag faktiskt tror på det och goda möjligheter går mig förbi. Självsnacket är det undermedvetna som talar till mig och summan av alla mina erfarenheter och råd jag samlat på mig genom livet.

Jag bär på massvis av minnen och tankar, men det är inte så att jag funderar på dem hela tiden. De ligger bak i det omedvetna tills någon eller något triggar fram dem. Det är som att trycka på olika appar på smarttelefonen.

Spåra rädslan - självsnacket

När jag hör mig själv tänka eller säga till mig själv att undvika en möjlighet, behöver jag ställa mig några frågor först. När jag ställer de här frågorna kommer de mindre bra rösterna att försvinna så småningom. Varifrån kom den här rösten? Vad är problemet egentligen?

Det är lättare att se andras problem än sina egna

Det är lättare att hjälpa andra än att hjälpa mig själv av det enkla skälet att jag kan vara alltför insnöad och inblandad i mina egna känslor och tankar för att se saken ur en neutral position. Då är det hur lätt som helst att börja tro att självsnacket är den enda sanningen!

Gilla läget - feltastisk

En regel för att kunna granska Bubbasjälvsnacket är att ta ett steg tillbaka och lyssna till vad som pågår i mitt huvud och erkänna att jag har gjort fel, begått ett misstag eller trasslat till det.

Stopp

I samma ögonblick som jag säger ”Stopp” blir jag medveten om mitt Bubbasjälvsnack Tyvärr så är det inte möjligt att radera Bubba och ha kontroll över det som händer runt omkring oss hela tiden. Poängen är att vi kan lära oss hantera den och minimera dess effekter.

Min del

Att knäcka koden och komma åt ett begränsande Bubbasnack handlar också om att få förståelse för att det rör sig om mina felsteg, mina misstag, mina demoner. När jag kan vända en situation och se min del i det som händer, då har jag ännu en nyckel i min hand.

Mät framgången

Att mäta vad jag får till och inte bara gå efter hur jag känner mig bidrar till att jag kan skilja det nedbrytande Bubbasnacket från det uppbyggande Babbapratet.

Det enda som står i vägen för mitt bästa jag oftare är det jag har mellan öronen.

En sak i taget

Det kanske allra svåraste jag vet är att möta mig själv när stressen tagit över eller motgången hopar sig över mig.  Jag tror att lösningen på hur jag kan återfå den kraft, styrka och det mod jag vill ha, kommer när jag tar ett problem i taget och när de uppkommer.

Spegel spegel

Att ta sig en funderare och ställa sig några frågor är en bra start i vägen mot ett bättre jag oftare. Varför inte gå in på badrummet, fästa blicken i din egen spegelbild och ställa följande frågor och lyssna till dina tankar som ploppar upp.

Vad är jag nöjd med? Vad skulle jag vilja förändra? Vad tänker jag? Vad ser jag? Vad hör jag?

Feltastisk

Tro det eller ej, men varje gång det skiter sig för mig är jag faktiskt ett steg närmare att bli mitt bästa jag. Genom att vara ”feltastisk” – våga göra misstag och se dem som erfarenhet och lärdom, kan jag korrigera min väg mot mitt bästa jag.

Finna min uppgift

Min utmaning ligger i att komma på vad min uppgift i livet är och sedan träna på det, göra misstag, träna ändå mer, göra fler misstag och sim salabim så blir jag en smula härligare sakta och säkert. För mig handlar det inte om brinnande buskar och ett plötsligt uppvaknande. Nej, personliga förändringar har tagit tid och växt fram sakta och säkert och det är först efter en viss tid jag och min omgivning märker ändringarna. De smyger sig liksom på.

Jag är min största fiende

Med åren och massor av erfarenhet har jag förstått att jag är både och, inte det ena eller det andra. Vi är Vinnare och förlorare, änglar och djävlar eller hjältar och skurkar.

Vad är det då som hindrar mig i att gå från att vara en blek kopia av mig själv till att bli ett bättre jag oftare? Svaret är enkelt: Jag själv. Just det, du läste rätt; Jag själv! Det är en helt fantastisk upptäckt för det betyder att jag kan göra något åt mig själv.

Parkera ursäkter

Är du som jag och finner på flera ”måsten”, bortförklaringar, skjuter upp och gör annat istället för det som jag egentligen vill och som på sikt gör mig till mitt bästa jag oftare?

Ett tips är att parkera ursäkterna, det är Bubba som snackar igen – fråga sig själv vad uppskjutandet har för syfte och om det leder mig i rätt riktning.

Sluta jämföra mig med andra

När jag hör eller läser om andra som uppnått framgång kan jag antingen bli sporrad och ibland märka en viss missunnsamhet. Viktigt är undvika att jämförelsen leder till neggosnack om min egen oduglighet.

Jag är unik

När jag väljer Babbas röst och tar mig själv på allvar resulterar det i att min självkänsla blir bättre. Mitt självförtroende stiger och jag blir tryggare på att jag har något att erbjuda även om andra redan gjort något liknande. Jag har min egen tvist och mina idéer kan tilltala andra som gillar mitt sätt att presentera saken.

 


 

Walter Heidkampf är NLP och ACMC Metacoach, certifiserad medlem i den norske coachforeningen DNCF och arbetar med mentalträning en till en, workshops och föredrag.

Før mer information kolla nytenk.no

Foto:Betzy A K Thangstad/BLIKK

 

 

Tags: Meta-Coach SØM & FASHION Det store symesterskapet, mote, fashion, söm, søm, coach, AC

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Publiksucce för Symesterskapet

Rebus  (updated by Rebus)
En halv miljon såg førsta avsnittet av "Det store symesterskapet" på NRK1. Produktionsteamet jublar.
I kölvattnet av programserien börjar anbud trilla in och först ut är Julexpo i Lilleström strax utanför Oslo.
En spännande helg alltså. på mässan ska jag hålla foredraget "Fra mot til Mote"  vid tre tillfällen och hela mästerskapsgänget ställer upp i en redesigntävling där publiekn får rösta fram bästa plagg.

Tags: SØM & FASHION Det store symesterskapet. Walter Heidkampf foredrag selvsnakking självsnack

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Vann och vidare i symesterskapet Norge

Rebus  (updated by Rebus)
Yes! Första delen avklarad. Vidare till nästa episod. Vem kunde tro det med den usla starten?
Efter första uppgiften sweatshirt, var jag så osäker på hur det skulle gå.
Mitt mål att komma til andra avsnittet verkade som bortblåst. Var nöjd med mitt val av mönsterkombinationer, tänkte på hur en galen designer Jeremy Scott skulle ha gjort och så blev det en kaskad av olika sammansättningar. Kul idé men desvärre dåligt sytt.  Sist i första ronden. uff!
Foto/Genser: Sindre Skrede/NRK.
Bildtext: NRK´s fantastiska Produktionsteam som bidrog till en  fabelaktig upplevelse.
Vår andra uppgift redesign av röd klänning. Här var jag på förhand orolig att jag skulle få hjärnsläpp och bli helt blank. Men nej då. På en gång fick jag idén till min spanskinspirerande top. Kul och inspirerande. Slutade på en 5:e plats.  Det kan betyda att om jag i sista uppgiten "Statement skirt" presterar fortfarande har en chans att gå vidare.
Min styrka i den här episoden var att jag lätt kunde släppa delmmenten och fokusera på nästa. Brydde mig lite i vad de andra deltagarna sysslade med och höll ögononen på mig och mitt.
Foto: Sindre Skrede/NRK.
"Statementskirt"
Efter 5 timmars stress och syande in i det sista höll jag på att svimma av utmattning. Var skitsur över att en söm blev felsydd, tvingades sprätta upp och fick en 3 cm reva i pälsen. helvete. Då kändes det helkört. När så modellen glider in framför domaren blev jag helt stum. Fan, är det möjligt? Har jag gjort den där?
Foto: Sindre Skrede/NRK. Bildtext: Tyger köpta på SAAB tekstil i Oslo Hit går jag ofta inte alltid jag handlar men suger i mig av alla fantastiska tyger. Här finns allt som inte finns i svenssontygaffären.
Foto: Sindre Skrede/NRK.
Bildtext: 8 sköna kjolar och veckans plagg ? yes mig!
Bildtext: Moodboard till min Statement skirt"
Bildtext: Här på SAAB tekstil finns allt du inte trodde var möjligt att producera. färgsprakande, glittrande och mycket av allt och ändå mer. Klar favvorbutikk!

Tags: SØM & FASHION SAAB tekstil, Oslo, Tyger, stoff, det stora symesterskapet,

Comments (2)  
 Report  

Det Store Symesterskapet

Rebus
6 episoder - 8 deltakere - 2 domare- 1 programledere.
3 oppgaver i hver episode. 1 deltagare måste forlate konkurransen etter hver episode.  Hvem ryker först?
Blir det åldermannen och tillika livsstilscoachen Walter?
Eller kanske Krisitin redesignens okrönta drottning?
Hmm, vem vet, det kan vara den Anne med sinne för openminds?
Solveig den skrattande och levnadsglada?
Julie den lite buttra och hon med bägge fötterna stadigt på backen?
Maijken den lilla blonda väna?
Vegard skicrazy mnnen som lever on the edge of danger?
eller Willy som dragit sig tillbaka i Prag och lever ett för oss okänt liv?
Efter månader av väntan är vi äntligen på startlinjen. Och nu är det bara att sätta sig tillrätta i sofforna och hänga på, för nu kommer det att gå undan.
Efter programmet kl 21.oo publiceras de första bilderna från avsnitt 1 här på bloggen.

Walter Heidkampf er sertifisert coach iDNCF og tilbyr en-til-en coachning, workship og foredrag til organisasjoner og bedrifter.
Les mer på nytenk.no
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Den nakne amatørsyeren

Rebus
Hur sexigt er det med en mann som syr? Terningkast 6 spør du meg. Men en god fysik tar jeg meg an  sykonkurranse Det store symesterskapet i regi av NRK 1 onsdag 19 november kl. 19.45
Damene besvimmer og mennen tørker seg om munnen nårjeg entrer pulten til maskinen min i kun hjemsydde bukser.
Er det den nakne kocken? neei. Er det superman?  Neeii det er den nakne syeren Flört
#nrksy #symesterskapet

Walter Heidkampf er utdannet ACMC metacoach og din Mentale trener (MT) og tilbyr en til en coaching, foredrag og workshop.

Tags: SØM & FASHION Det store symesterskapet, pfaff, mote, hela sverige syr,

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Syr mig medvetslös

Rebus  (updated by Rebus)
Nålar ryker, tyg rivs i trasor, symaskiner slängs genom fönster. Frustration, glädje och spänning. Det store symesterskapet på NRK 1 onsdag 19 november kl. 19.45 rockar fett. Inspelningen av realityserien var en resa jag sent kommer att glömma.
Idag publicerar Blikk.no en artikel "Syr på kommando"

Här hänger en del av den kollektionen jag sytt upp sedan i somras. När det gäller mig är det gärna allt eller inget. Något mellanting är sällan aktuellt och att leva i lagomträsket kan vara obehagligt, något jag jobbar med varje dag.

Tags: mode fashion Möte SØM & FASHION Hela Sverige syr NRK 1 Det store symesterskapet, Hela Sverige syr, fashion, sø, Wal

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

3 dagar kvar....

Rebus
Äntligen är jag med i en trailer på NRK 1 och inte nog med det så är hela sygänget samlat på omslaget til veckans TV-program.  Hivdivan sover gott om natten nuförtiden Flört

Tags: SØM & FASHION Walter Heidkampf NRK 1 det store symesterskapet, Hela Sverige syr, fashion, sø, Wal

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Ta en chans? Ta en Truvada...

Rebus  (updated by Rebus)
Omätbara virusmängder ger låg nästan ingen smittsamhet får vi höra, samtidigt som kondombruk slängs med i en bisats. Det stämmer liksom inte riktigt helt och hållet, samtisigt som det är klokt, för då minskr ju risken för gonorré och andra små äckliga djur.
PeP ges till sjukvårdspersonal som utsatt sig för risk att smittas med hiv, liksom personer som haft oskyddad analsex med känt hivpositiv man elelr kvinna. Prep är den kontroversiella behandling som hivnegativa personer kan ta för att förebygga smitta. 1 piller om dagen och hiven är borta typ.
MEN... Nu vet vi lite om hur både Pep och PreP funkar. Det jag vet är att Pep innehåller tabletten truvada liksom Prep. Och när jag häromsistens fick den här förfrågan här på QX tänkte jag att här är det ingen större risk för överföring av hiv, men att det ändå är smart att använda kondom utifall att av den enkla orsaken att vi inte hr tillräckligt med kunskap om hur smittorisken ser ut när det gäller analsex.
Ungefär så här stod det i mailet:
"Jag är hivpositiv och har en väl fungerande behandling sedan flera år, det vill säga omätbart virus i blodet. Träffade en kille och han gick på PeP. Vi kom överens om att smittsamheten och risken för att smittas i det närmaste är noll vid ett tillfälle som detta. Jag var aktiv och sprutade i honom. Var det dumt gjort?"

Walter Heidkampf är livsstilscoach och ger workshops, föreläsningar och en till en coachning.

Tags: Truvada, prep, hivrisk, hivmedicin

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Nu brakar det lös

Rebus  (updated by Rebus)
Så här nära premiären av "Det store symesterskapet" har jag aldrig varit. En vecka kvar och spänningen stiger. Har fått napp på mitt pressmeddelande och idag var Betsy från Blikk på besök. Blikk är en norska mix av svenska Qx och KomUt.
Ska bli spännande att se om det händer något mer. Här är iallafall ett urval av min stora klädkollektion jg sytt i sommar och höst. Den som vill se programmet på NRK1 kl. 19.45 den 19 november, kan lasta ner programvaran Hola så hjälper den till så du kan se programemt utan större problem.

Tags: fashion SØM & FASHION Hela Sverige syr Det store symesterskapet Walter Heidkamp

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Jag bestämmer själv!

Rebus  (updated by Rebus)
När jag arbetar efter att bli mitt bästa jag oftare handlar det knappast om perfektion i betydelsen ofelbar; det vill säga att alltid göra rätt, säga rätt saker, äga 5 miljoner kronor och ha värsta sommarstugan med sjötomt. nope det är annat som styr.
Jag har själv inflytande att undgå det jag mår dåligt av. Läs meningen en gång till. Är det inte fantastiskt så säg. För mig är det en befrielse att läsa de elva orden som tillsammans skapar en så stark boost. Den ger mig det jag kallar M.I.L.K. i vardagen - Motivation,Inflytande, Ledarskap och Kontroll.
När jag inser att jag själv i mångt och mycket kan styra hur jag vil må, tänka och förhålla mig till det som sker under en dag, försvinner offerrolltänket. Meningen  "Jag har själv inflytande ..." öppnar för möjigheter istället för att se hopplösa hinder omöjiga att komma över.
Puts och slipa
För min det handlar det om att slipa på diamantens olika facetter. Walter som inte vill gå upp på morgonen, Walter som dömer när han ser en romer sitta på gatan och tigga, Walter som valde att ha sex utan kondom, Walter som skjuter upp saker, Walter som inte törs arrangera en workshop av rädsla för att ingen kommer, är bara några exempel på situationer där jag i första andetaget kan skylla på omständigheter och komma med en serie mer eller mindra bra bortförklaringar.
Lyssna på Babba
Mitt bästa jag oftare är jag när jag kan stanna upp lyssna på min inre stämma,ändra tonläge, vägväl, reflektera och agera på ett bättre sätt än det jag tänkt. Den här neggorösten som säger att jag inte kan, inte duger och borde ligga kvar i sängen isället för att gå och träna kallar jag Bubba.
När Bubba dyker upp har jag ett enkelt tips; säg Stopp! Nu räcker det. Tack för informationen. Det jag behöver göra för att bli mitt bästa jag idag är... då händer det märkliga att min bästa kompis Babba tar över. Babba är den inre rösten som är mitt hejjargäng, som tror, stöttar och peppar.

Walter Heidkampf är certificerad coach i Den Norske CoachForening. Workshops, föredrag og en til en coaching är några infallsvinklar på arbetet.

Tags: Meta-Coach Det stora symesterskapet, NRK1, coaching, personlig utveckli inre röst

Comments (0)  
 Report