104.624 members 4.743 online
Log in Become a member
Qruiser
Katja fixar Pre-Prid…
Katja fixar Pre-Prid…
Katja fixar Pre-Prid…
Katja fixar Pre-Prid…

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Fruity

All entries from 25 May


Magnus Betnér, frukt och kuk

IamShiva
Camp är det som alla drugor önskar att de hade. Camp är det som alla bögar tror att de har en lördag kväll efter några rediga drinkar. Tyvärr, camp är svårt, det kräver både talang och lång träning. Camp är inte heller riktigt kompatibelt med vårt svenska kynne tycks det mig, för inte ser man mycket av det här uppe i norr.
Drugor har som sagt camp högst upp på sin önskelista. Vår svenska Babsan påminner mer om en faster som klär sig lite för avancerat och som dricker för mycket på släktträffarna, men camp? Nä.
Babsan, din fulla faster eller camp?
Den som har camp är Simon Doonan. Han skulle kunna vara definitionen av camp. Simon Doonan som skrev den sjävbiografiska Beautiful People som senare blev en BBC-teveserie med samma namn nämner sin mamma Betty Doonan som förebild för sin camp. Hon hade alltid en skål med frukt i vardagsrummet. Inte för att hon eller någon annan i familjen var särskilt intresserad av att äta frukt men helt enkelt för att en skål med frukt är "Life enhancing".
Simon Doonan. Camp? Oui!
Doonans bok skiljer sig rätt mycket från teveserien Beautiful People. Teveserien, som också är utsökt camp, är just Life enhancing och skulle kunna göra minst lika mycket nytta som It Gets Better-kampanjen. Teveserien kan bäst beskrivas som bedårande. Boken beskriver den lite sjaskigare verkligheten men är likväl underbar. Doonan som nyligen gav ut boken Gay Men Don't Get Fat är ärlig med att hans smärta figur i ungdomen nog mer berodde på att han inte hade pengar till mat. Delvis beroende på att pengarna gick till kläder och alkohol. Idag är det broccoli och en gymfixering som tagit över.
Bedårande.
Mest potential för att uppnå det zen-lika tillståndet Camp i Sverige har lite oväntat Magnus Betnér. Det han säger har en hel del camp men sen när man ser honom, ack, det är en bit kvar helt enkelt. Betnérs mycket sammanbitna och surmulna machostil gör ingen glad. Camp missförstås ofta med bitchighet. Det krävs hjärta och glädje också. Magnus Betnérs ser så arg ut att mjölk måste surna i hans närvaro. När jag ser honom tänker jag på Betty Doonan. Jag tror att Magnus skulle behöva en fruktskål.
Titta, han kan le. Personligen rekommenderar jag en Hello Kitty-T-shirt till det där.
Sen behöver Magnus Betnér ta lite mer kuk i sin mun. Nej, kära bögläsare,nej, jag menar inte på det sättet. Jag menar att han behöver s ä g a kuk lite oftare. Bokstaven K får dig nämligen att dra på smilbanden. Eftersom vi människor är sociala varelser tror vi att det en leende person säger är roligare än det någon med Betnérs vanliga uppsyn säger är.

Tags: familjeliv

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Lesbiska strategier: Ellen DeGeneres

IamShiva  (updated by IamShiva)
Ellen : från ärkelebba till svenssonlebba
Jag tror inte bara på bögar på teve. Jag tror på lebbor på teve också. Är det nån som kan slå Ellen DeGeneres? Hon kom ut både i verkligheten och som rollfigur i sin egen sitcom Ellen 1997. Det låter inte så länge sedan, eller hur? Men stort var det och oj vad hon var först. Dessvärre kanske lite för stort. Serien störtdök, sponsonerna fegade ut och serrien försvann 1998. Men Ellen försvann inte.
Idag är hon nog mest känd för sin talk show The Ellen DeGeneres Show.  Hennes talk show är vanilj in i hjärtat. Fler gäster har vittnat om hur hårt grepp E håller om sitt program. Våga inte svära eller säga något som inte faller inom den mysiga familjevaniljen, då är du körd. Inget som egentligen sticker i ögonen på en konservativ amerikansk tevepublik. Det betyder ju inte att hon för den skull tänker tona ner det faktum att hon är lesbisk och en äkta förkämpe för HBT-rättigheter, allt på bästa talk show-sändningstid. Passa in men att inte be om ursäkt, är det en lesbisk strategi? Kanske är det bara Ellens strategi. Allt är välkammat och rart, allt är folkligt och inget sticker ut. Men lesbiskt är det, ta mej fan. (Oops! Ellen hörde väl inte det där?)
Hon har vunnit drösar med Emmys, hon har varit värd för Oscarsgalan. Hon är folkkär och etablerad, en lesbisk Oprah Winfrey, fast med humor.
Är du en amerikansk politiker som vill begränsa HBT:arnas rättigheter eller som spyr hat omkring dig. Det är Ellen som kommer att slita dig i stycken. Tydligt men artigt och utan svordomar.
Jag tror på lesbiska strategier.

Tags: religion

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report