103.663 members 4.750 online
Log in Become a member
Qruiser
Brittiske popstjärna…
Brittiske popstjärna…
Brittiske popstjärna…
Brittiske popstjärna…

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Fruity

All entries from 14 May


Obama och bögar på teve

IamShiva  (updated by IamShiva)
Så har Obama äntligen bestämt sig för att berätta att han personligen tycker att samkönade par ska ha rätt att ingå äktenskap. Han nämner att för hans döttrar är det självklart att alla bögar och lebbor ska ha samma rätt som heteros. I pressen nämner man, kanske lite cyniskt, att väljarundersökningar redan visar att tidpunkten då en majoritet av amerikanska väljare säger sig vara för samkönade äktenskap infallit redan tidigare. Obama må vara modig som ställer sig på hbt-folkets sida men majoriteten var redan där. När Obama nämner sina döttrar är det nog just dessa väljarundersökningar han egentligen till luta sig tillbaka emot. Bland yngre väljare är det en betryggande majoritet som är positiva till lika rättigheter, där det bland hela folket bara just tippat över till rätt sida om historien. Visst spelar det roll var Obama står i frågan, men personligen tror jag att bögar på teve har spelat och spelar en större roll i frågan.
Bögar på teve. Luke och Noah.
Något mer ängsligt och anpassligt än amerikansk daytime tv lär det inte finnas. Ändå är det här det hände först. Möt Luke Snyder och Noah Mayer, bögparet från nu nedlagda As the World Turns som var en del av serien från 2007 till nedläggningen av serien 2010. Amerikansk daytime teves första bögkyss i augusti 2007. Jajjamen, så sent var det. Amerikanska daytime såpor är det segaste och tråkigaste man kan titta på men de når ut till alla dem som behöver se positiva skildranden av bögar allra bäst. Rätt in i mörkrets hjärta ta mej fan.
Jag skulle aldrig orka titta på en serie som As the World Turns. Amerikanska såpor går i extrem slow motion, man tuggar om och om. Mycket beroende på att man måste repetera där man slutade före senaste reklamavbrottet. Tack gode gud för bögar, för redan när serien gick på teve kunde man se redigerade varianter av serien där man BARA tagit med det som handlar om Luke och Noah. Vips kan intresserade över hela världen se berättelsen om Luke och Noah, även i länder som aldrig kommer att visa serien. Själv är jag fixerad av bögar på såpor, men jag ser bara de klippta varianterna på youtube.
Tillbaka till Luke och Noah, som efter två kyssar i rask takt nästan försvann från serien. Samtidigt gav gayberättelsen serien mycket pubilicitet och gick från att vara nedläggningshotad till att vara tredje mest populära daytime såpan. Luke och Noah eller Nuke som fansen kallar dem blev en viktig orsak till seriens nyvunna popularitet och när killarnas kyssar helt plötsligt undveks att visas i bild startade fansen kampanjer på nätet för att få tevebolaget att visa mer av Nukes böghångel. Hela historien är fascinerande och finns bland annat att läsa i sammandrag på Wikipedia.
Annars är det brittiska såpor som får mig att sitta klistrad på youtube.  Jag är allvarligt fixerad. Såg senast på klipp från British Soap Awards där man delar ut sina egna såpiga priser i en lång rad ostiga kategorier. Brittiska såpor, jag säger bara GAY. ALLA såpor som var representerade på prisgalan har gay storylines, flera av serierna har flera parallella hbt-storylines. Även de alltför osynliga transgender finns med i de engelska såporna. Det ibland förvånande homofoba Storbrittanien älskar sina bögar och British Soap Awards är en uppvisning i camp och böginnuendon flödar över alla breddar. Underbart helt enkelt.
Chryed, Christian och Syed från Eastenders, ett av exemplen på vad jag inte kan motstå.
Som sagt, tack gode gud för bögar som med religiös iver lägger ut allt, ofta färdigredigerat med böginnehållet prydligt ihopklippt. Andra entusiaster översätter och lägger till texter på andra språk och serierna sprids långt utanför de länder där de visas.
Det som kan vara farligt med youtube är annars hur väl sajten sorterar åt dig. Efter att ha tittat på bögsåpor i några år, lagt upp mina favoritkanaler och gett tummen upp för ett antal klipp väljer youtube åt mig så effektivt att det blir lätt för mig att inbilla mig att youtube är en sajt av kyssande bögar och It Gets Better. Youtube är självklart fullt av rabiata böghatare också. Anders Behring Breivik kunde ju också innbilla sig på nätet att hans åsikter var normala.
Tummen upp för Obama.
Visst spelar det roll när Obama säger att han ställer sig på HBT:s sida, men personligen tror jag mer på bögar på teve.

Tags: religion

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report