94.977 members 3.715 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/22
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Manchester 10/22
Cruz 101
Gaymap
London 10/22
Eagle London
Gaymap
Edinburgh 10/22
G H Q
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Jag, 650 flator och en båt
Nu sticker jag på kryssning tillsammans med 650 flator. Vi avgår från Stockholm, lägger till i Finland och stannar tre dagar i Ryssland. Estland hinner vi också med. Nu är det inte destinationerna i sig som är intressanta, utan var jag som människa kommer landa. Jag har sju dagar på mig. Jag hoppas också hinna med lite fiske. Undrar om man får napp?
Girl, Blekinge
 
Man, 57, Södermalm-Mariatorget
 
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Widgets
Statistics
Blog id: 3482

"Har du pengar är det ok att vara gay"

Unga fröken  (updated by Unga fröken)
Mona kramar om sin fru Elizabeth. Vår vackra ryska guide, Natasha, lyser med sin frånvaro.
Mona tittar ut genom fönstret. Vår ryska guide Natasha i bakgrunden.
På en kanalrundtur i Ryssland träffar jag kryssningens enda skandinaviska par: Mona Aziza Bjorland Omkan och Elizabeth Mathis. De bor i Norge. Elizabeth är ursprungligen från USA, men fick jobb i Norge och träffade då sin nuvarande fru, Mona. Mona är halvnorska och precis som jag, halvegyptiska.

Mona och Elizabeth gör sin fösta Olivakryssning, vilket är ganska ovanligt om man jämför med de andra som är här. Några av paren har gjort upp emot 15 stycken kryssningar. Resan är deras smekmånad.

Elizabeth är ursprungligen från Texas. Hon säger att Norge är ett bra land att bo i för att det är mer gayvänligt än vad USA är.
– Ingen skulle komma på att skrika något efter mig i Norge. I Texas har det hänt att folk ropar ”dyke”. ”It feels like shit”. I Norge kan vi öppet hålla hand, det skulle vi inte kunna göra i Texas.

När vi avslutar resan frågar jag vår ryska guide Natasha hur det är att vara gay i Ryssland. Ett land som nyligen förbjöd Pride och ett land där man kan straffas om man öppet visar homosexuella tendenser.
– Vi har ett gay community, men det är svårt att bryta mot normen. Jag själv är singelmamma, vilket inte är helt accepterat här.

Hur har den nya lagen mottagits?
– Folk har protesterat. Madonna ska uppträda här och vad jag har hört kommer hon komma hit med ett budskap.

Vad tycker du själv om lagen?
– Jag tycker den är dålig. Ryssland agerar dubbelt. Om det kommer hit ett fartyg med 650 lesbiska kvinnor är det okej, eftersom de har pengar. Hade inte kvinnorna haft pengar hade det aldrig varit okej.

I något slags palats. Vet inte vilket eller vad det är känt för (är ju här för att titta på kvinnor och inte palats.) Vår guide Natasha i bakgrunden.
Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report