94.844 members 2.950 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/28
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Manchester 10/28
Axm bar
Gaymap
Edinburgh 10/28
G H Q
Gaymap
Manchester 10/28
Cruz 101
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Guy, 43, Kramfors
 
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Statistics
Blog id: 162

All entries from 16 October


Kapten Ironfoot kör tabata

cigarbear  (updated by cigarbear)
Det är lite tröttsamt att inte kunna träna lika mycket som man brukar bara för att man har brutit foten. Konditionsträning är inte att tänka på. Och att ta sig till gymmet är jag tveksam till. Alla golv är ganska hala av sig i duschrummet och jag vågar inte riskera att halka och skada mig igen. Så vad gör man?!
Man förvandlar sitt badrum till ett lite gym och kör tabata på morgonen!!
Fick inspirationen från vår tränare Louise, som älskar att avsluta våra pass med lite tabata. Först två timmar rugbyträning och sedan runda av med lite tabata?! Men det är bra att köra slut på kroppen och det ger resultat.
Så jag laddade ner en tabata-app på min smartphone. Plockade fram liggunderlaget som vi egentligen aldrig använt till något. Och min tunga metallstång på 20kg som fungerar bra som skivstång. Liggunderlaget rullar jag ut på badrumsgolvet.
Sedan ner på magen, händerna i axelhöjd och starta tabata-appen. Armhävningar på knäna kan jag faktiskt göra utan att belasta foten. Så många armhävningar jag hinner på 20sekunder, sedan vila i 10 innan nästa set börjar. Håller på så här i 8 repetitioner. Det känns det sista gångerna.
Rullar över på rygg och benen i 45graders vinkel. Sedan crunches 20 sekunder enligt tränare Simon, sedan vila i 10. Reptera 8 ggr.
På mage igen och kör nu back-bends i samma tabata stil. Man börjar bli svettig.
Nu upp på fötterna. Jag har min stödstövel på för sökerhetsskull ifall man råkar tramap fel igen och en vanlig tennissko. Nu tar jag skivstången och kör biceps-curl enligt tabata. Det är inte så jobbigt med så låg vikt men det känns faktiskt till sist.
Nästa övning är att jag lyfter stången framför mig upp till haka. Det känns i rygg och axlar.
Den sista övningen är plågsamt jobbig. En enkel lyft från bröstet och rakt upp över huvudet. De 4 första setten är relativt enkla men sedan bränner det i musklerna.
Morgonträningen är klar och klockan har inte ens passerat 6 på morgonen. Jag rullar ihop liggunderlaget och ställer undan metallstången. Dusch, frukost och sedan iväg till jobbet.
Man kan faktiskt träna även om man har en bruten fot. Det gäller bara vara lite uppfinningsrik...
NOTE: "Ironfoot" är ett namn jag gav mig själv eftersom den där stöveln ser ut som Ironmans stövel. Andra namn jag fått höra är "Igor", "Stromtrooper", "Limpy", "Bigfoot" och "R2D2". Kärt barn har många namn...

Tags: träning fraktur tabata

Comments (0)  
 Report