103.800 members 3.526 online
Log in Become a member
Qruiser
Bilder från Déjà Vu…
Bilder från Déjà Vu…
Bilder från Déjà Vu…
Bilder från Déjà Vu…

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Guy, 40, Enskede
 
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Widgets
Statistics
Blog id: 162

JA till tiggeri!!

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Självklart tycker jag att folk från länder ska få komma hit från fattiga områden i EU och tigga på våra gator, så länge de har ett TILLSTÅND att tigga!!

 

”Vaddå tillstånd?!!”, tänker ni nu? "Man behöver väl inget tillstånd för att tigga i Sverige.”

Sant, men det vore väl inte så dumt. Vi kräver ju nästan tillstånd, licens och certifiering för nästan allt vi gör idag i det här landet så varför inte kräva tillstånd för tiggeri?

Vad skulle ett tillstånd för tiggeri innebära för den som söker ett sådant? I grund och botten så ställer man krav på den som söker ett sådant tillstånd. Man måste kunna säkerställa att personen uppfyller vissa kriterier.

Hur kan man då ställa krav på någon som knappt har någonting?

Bra fråga, men vi tar och försöker göra ett förslag för hur dessa krav på en tiggare borde vara.

Förslag på vilka krav som måste uppfyllas för att få en tiggarlicens I Sverige.

1. Personen måste vara juridisk (Måste ha pass eller liknande) och ha ett boende (Adress i den kommunen som person tänker bedriva sitt tiggeri) där man kan vila/sova och sköta sin personliga hygien samt sina toalettbestyr. Det kan vara ett hotell, härbärge eller camping.
2. Personer som tigger på fast plats får ej lämna skräp efter sig.
3. Om innehavaren av licensen inte kan uppfylla dessa regler så fråntas licensen och personen kan tidigast söka ny först efter 12 mån.
4. Om en person tigger utan licens eller ej uppfyller punkt ett och två, så utfaller xxx kr I dagsböter.

Ansvaret för att kontrollera så att tiggaren uppfyller dessa kriterier ligger hos socialtjänsten hos varje kommun. Att se om varje tiggare har ett gilltlig licens kan kontrolleras av polis och väktare. De ska också ha möjlighet att utfärda böter på plats om kraven inte uppfylls.

Är detta lite väl hårda krav? Klart det är, men ska man hålla på med denna ovärdiga sysselsättning så kan man ändå göra det under värdiga förhållanden. De som tigger får I alla fal bo drägligt medan de "arbetar". De har tak över huvudet, en sovplats och tillgång till toalett och rinnande vatten. Och detta är ju ett av de mer kritiska problemen som socialtjänsten i kommunerna har med tiggarnas kåkstäder idag. Det är kallt, blött, saknar toalett och det skräpas ner vilket kommunerna sedan får städa upp.

Har de ingen bostad när de vistas här för att tigga så får de ingen licens för att tigga, och utan licens är det bara att åka hem igen.

Licenskravet kommer troligen skrämma iväg många tiggare med tiden. Och de som kan upprätthålla en bostad åt dessa utsatta människor under tiden de tigger, är välkomna att göra det.

Nu tycker säkert folk att jag är en vedervärdig människa som ens kommer med detta förslag, men då vill jag att ni tänker efter lite till.

Tiggeri-frågan är en politisk tickande bomb. Ingen av de äldre partierna vågar eller vill förbjuda tiggeri eftersom det är så politiskt inkorrekt. Det är bara SD som har detta som en valfråga vilket gör att de vinner väljare genom att förespråka ett förbud mot tiggeri.

Genom att licensiera tiggeriet, så säger man JA till tiggeri, fast på våra villkor. Inget förbud, däremot så ställs krav på de som ska tigga i Sverige. Kan de inte uppfylla kraven, så får de inget tillstånd och då får de åka hem eller hitta ett riktigt jobb.

Genom dessa tillståndskrav så bor i alla fall tiggarna drägligt. De slipper frysa om natten.

Genom att kräva tillstånd för att tigga, så löser vi många lokala problem utan att förbjuda tiggeri. Och den troliga följdeffekten blir att det blir färre tiggare i Sverige på sikt. Eftersom alla inte kan uppfylla kraven och kan då inte utföra sitt tiggeri.

Självklart så löser det bara den lokala symptomen av problemet i Sverige. Tiggarna har från Rumänien och Bulgarien fortfarande usla levnadsförhållanden men det arbetet måste bedrivas i deras egna hemländer och på EU–nivå. Att låta de fortsätta tigga löser INGA problem. Och att INTE göra något kan sluta i ökat hat mot tiggare och fler SD-sympatisörer, något som vi verkligen INTE behöver just nu.

Så det här är ett förslag som de etablerade partierna kan driva utan att skämmas. Då visar man på handlingskraft i frågan och vågar göra detta till en valfråga så snor man röster från SD, vilket är jättebra!!

Så jag röstar för ett JA till tiggeri. Licensierat tiggeri!

NOTE: Nej, jag röstar inte på SD eller sympatiserar med dem. Jag skänker bara pengar till min egen lilla tiggare.

Tags: politik Val tiggeri tiggare licens

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Tack Siewert Öholm, för allt du gjort!

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

 

Jag vill faktiskt tacka dig för allt du gjort genom dina år som journalist och debattör, för du har verkligen påverkat mig och många andra.

Jag vill tacka dig för den ytterst krystade och konstiga intervjun du hade med Anders Tegner i "Svar Direkt" angående hårdrock och bandet W.A.S.P. Den gav mig insikt om att vissa religiösa människor är villiga att gå hur långt som helst för sina kristna värderingar. Du hade en egen TV-show och vem kunde gaffla emot dig där? Nu är ju ungdomar smartare än så och W.A.S.P. blev populärare än någonsin, och är det fortfarande. Och du blev en pajas som vi fortfarande hånar efter 20 år.

Jag såg W.A.S.P. och Anders Tegner på Sweden Rock Festival 2014. Anders är fortfarande hjälten från denna TV-debatt och hårdrocksbandet W.A.S.P. är fortfarande lika grymma. Tack, för denna insikt Siewert.

Sedan vill jag tacka dig för din fantastiska debattartikel på SVTs hemsida. Den lärde mig att DINA kristna värderingar står över alla andra religiösa värderingar. Den lärde mig att mänskliga rättigheter som, religionsfrihet, kvinnors rätt till sin kropp samt samkönade äktenskap, inte gäller under DINA kristna värderingar. Så tack för du berättar för svenska folket hur farligt det kan vara med religiösa värderingar. Tack!

De ENDA i det här landet som ens skulle få definiera de kristna värderingar måste i så fall vara en grupp hbtq-präster av båda könen samt helst med 50 procent utländsk bakgrund. Människor som förstår hur fel bibeln kan tolkas, hur ont Gud’s ord kan brukas och hur mycket hat som kan komma från dem tror fanatiskt på en Gud. Dessa präster är de enda som är värdiga nog att definiera kristna värderingar. Om vi nu måste ha sådana.

Så tack Siewert Öholm, för att du gav oss insikt om hur FEL kristna värderingar kan vara.

Tags: debatt kristna värderingar Val 2014 Siewert Öholm W.A.S.P.

Comments (5)  
 Report  

Tyck till, Stockholmare!

cigarbear

Stockholm Stad lanserade en app som man kan använda för att ge feedback till staden. Det kan gälla beröm eller klagomål, typ klotter, trasiga offentliga toaletter eller överfulla papperskorgar.

Jag installerade den på min Nexus 5 mobil för att testa och se om det var något att ha. Tanken är briljant men, en sådan app är värdelös om man inte har en fungerande process för att te emot alla klagomål. Så det var med stor skepsis jag testade den.

Det första tillfället som jag testade den var på läktaren vid rugbyplan. Den var halvrutten och det stack ut spikar lite här och där.

Jag felanmälde läktaren via Stockholm Stads app. Beskrev problemet, lät mobilen positionera VAR läktaren fanns och tog även bild på den där det var trasigt. Sedan skickade jag in det.

Efter lite mer än en månad så kom jag ner till träningen och ALLA läktarna vid rugbyplanerna var reparerade!!!

Självklart kan jag inte svara på om det var min anmälan eller någon annan som fick för sig att göra jobbet, men det inger hopp om att inte är så besvärligt att få något fixat.

Så igår använde jag appen igen. Vi såg två kids klottra ner bänkar i parken nedanför oss. Fotade både kidsen och bänkarna och skickade in det via appen. När jag ändå var i farten så sprang jag ner till rugbyplanen och fotade bajamajan som legat vält i ett antal veckor.

Jag tror på den här Stockholm Stads app “Tyck Till”, som den heter. Det är ett fantastiskt koncept som skapar en interaktion mellan stadens medborgare och staden. Istället för att sura över att staden aldrig fixar saker som är sönder, och vi inte alltid vet vart vi ska vända oss för att klaga, så kan vi alla enkelt felanmäla saker vi stör oss på.

Installera den på er telefon och testa den. Vi kanske får en ännu snyggare stad så småningom.

Och till er alla icke-Stockholmare, föreslå att ER kommun tar efter detta koncept. Det är faktiskt inte så dumt.


Tags: app felanmälan Stokholm Stad

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Ska vi gå vidare, Stockholm Pride?

cigarbear  (updated by cigarbear)

Jag och många är kritisk till Stockholm Prides kampanj #jagfestarmot. Tyvärr har Stockholm Pride vare sig bett om ursäkt eller besvarat kritiken. De har bara viftat bort allt och låtsas som det regnar. Lite tråkigt måste jag säga.

Nu vill jag klargöra en del saker. Är en känd Pride-kritiker men jag är inte alls emot Pride. Tycker Pride är både viktig och kul. Men ibland så blir det lite fel från Stockholm Pride och då borde man kunna påpeka det. Och det gäller att inte bara komma med kritik utan mottagare ska kunna lyssna också. Tyvärr, så gör inte Stockholm Pride det.

Situationen just nu är lite trist. Folk är negativ till själva kampanjen och Stockholm Pride låtsas som det regnar. Många tappar liksom sugen för hela Priden, vilket är synd då det kanske inte blir den folkfest som vi är vana vid.

Kan man då göra något åt det? Klart man kan! Det är bara att följa stegen i listan.

1. Dumpa PR-firman isobar. De är säkert jätteduktiga, men eftersom de hjälpte Panasonic under vinter-OS i Ryssland så är de ingen lämplig samarbetspartner. Samarbetet med isobar urholkar den lilla påtryckning som vi hbtq-personer har skaffat oss.
2. Be om ursäkt för kampanjen samt be om ursäkt att ni inte kollade upp firman isobar så noga innan ni valde att samarbeta med dem. Det är viktigt att man visar lite ödmjukhet.
3. Ämnet är viktigt men kampanjen är fel. Bjud in de främsta kritikerna så att de kan hjälpa till att få fram budskapet utan att man sårar någon. Vi fixar helt enkelt till den! Ingen av oss kritiker vill förstöra för Pride utan vill verkligen se till att det blir både samtal och fest.

Jag/vi kritiker sträcker ut en hjälpande hand till er för att få denna kampanj på rätt köl igen så att det blir den folkfest som det brukar bli. Ta denna chans nu, för om ni viftar bort även detta erbjudande så är det mycket stor risk att det ett jättefiasko av hela Stockholm Pride då folk tappar sugen att vilja festa med er.

I en värld där egoism, ignorans och divaliteter råder så är en ursäkt och ett erkännande att man gjort fel, det största man kan göra idag. En ärlig ursäkt från Stockholm Pride är ett måste. Sedan kan Stockholm Pride sparka in kulorna på det heteronormativa samhället och jag kommer stå bredvid och jubla! Jag lovar!

Tags: kampanj Kritik Stokholm Pride #jagfestarmot ursäkt

Comments (1)  
 Report  

Hur tänkte Stockholm Pride nu?

cigarbear  (updated by cigarbear)

I mitt tidigare blogginlägg så störde jag mig på årets kampanj från Stockholm Pride #jagfestarmot så jag tänkte undersöka lite närmare varför de valde just denna kampanj.

Började med att kolla upp reklamfirman som de anlitat vid namn isobar.

Det första som kommer upp när jag besöker sidan är en flashig reklam för Panasonic under vinter-OS i Sochi?! Trodde först jag kommit fel men när jag undersöker saken närmare så gjorde isobar ett jättejobb åt Panasonic under vinter-OS. Panasonic var en av huvudsponsorerna under vinter – OS.

Efter en del letande så hittade jag även uppdraget det utför åt Stockholm Pride. Hur som helst så sätts allt i ett nytt ljus nu.

Före och under vinter-OS så uppmanades hbtq-personer och supporters att bojkotta produkter från huvudsponsorerna. En av organisationen var AllOut.org. En organisation som driver många kampanjer runt om i världen för hbtq-rättigheter.

Jag drog mitt mikroskopiska strå till stacken och köpte inga Coca-Cola produkter, ingen McDonalds mat, bytte ut min Gilette-rakhyvel och köpte ingen Samsungtelefon eller Panansonic-TV.

Men nu så anlitar Stockholm Pride en reklamfirma som har arbetat FÖR en av huvudsponsorerna under vinter-OS?!

Det kanske inte är hela världen tänker ni, då det kanske fick en bra deal? Till saken är att om man i ena stunden ska protestera och markera sitt ogillade mot något, och i nästa stund anlita dem som man kämpade emot, urholkar man då inte kraften i sådana protester. Det blir ganska menlösa då.

Hptq-personer är en stark ekonomisk grupp i västvärlden. Vi påverkar verkligen den ekonomiska marknaden markant. Mer om detta går att läsa i detta inlägg. Då ska vi inte urholka denna makt som vi fått genom att bryta mot våra egna principer.

Nu skulle jag verkligen vilja ha svar från Stockholm Pride, om de verkligen kollade upp firman isobar INNAN de anlitade dem? Visste de om att de hade samarbetat med en av huvudsponsorerna under vinter-OS i Sochi? Och tyckte de att det var ok att ”rucka” på principerna lite?

Kampanjen är usel men att bryta mot dessa principer är mycket värre. Det förstör mycket av arbete som alla andra frivilliga gör!

Tags: Stockholm Pride Ryssland bojkott kampanj #jagfestaremot allout vinter-OS isobar

Comments (0)  
 Report  

Jag festar emot

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Stockholm Pride är väl inte de smartaste när det gäller att driva kampanjer. Förra året var det ritade snoppar i tunnelbanan. I år har de klumpat ihop HBTQ-hatbrott med partyn i kampanjen #jagfestaremot?!

 

Efter lite eftertanke så greppar man vad kampanjen vill förmedla, men den är väldigt provocerande och smaklös, då den förminskar hbtq-hatbrott. Vid första anblicken så säger den ”Det är ok att slå ner en bögjävel i tunnelbanan eftersom han går bara ut på kvällen för att DANCE THE PAIN AWAY på någon klubb!!”.

För att inse vad kampanjen vill förmedla så bör man vara lite insatt i homo-världen och vad Pride är för något. Det är en fest av HBTQ-personer för HBTQ-personer. Normala och onormala heteros är välkomna så länge de gör så mycket väsen av sig. Pride är både för seriösa debatter och diskussioner likväl hejdlöst festande. Nu har vi alltså hittade party-delen i Prides kampanj.

Under dessa diskussioner så sitter oftast hbtq-personer och pratar med andra hbtq-personer om olika ämnen. Jättebra. Men tillbaka till kampanjen. Har raddas olika graders hatbrott mot hbtq-personer upp på ett löpande band och de ska väl alla mer eller mindre diskuteras under pride internt inom hbtq-familjen. Det låter väl ok. Det här är den seriösa delen av Pride.

Men de som begår hbtq-brotten, ska inte dessa komma till tals? Ska inte dessa få en chans att förklara sig? Få en chans att berätta VARFÖR de tycker det är ok att knacka bög en lördag-kväll i tunnelbanan?!

Svaret är Nej! Dessa individer har ingen större lust att komma till den svenska hbtq-familjens högborg och stå till svars för sina åsikter och handlingar. Så summan är menlösa diskussioner med dem som redan tycker som de själva. Och skulle någon bli nedslagen till eller ifrån Pride-park så är det inte hela världen eftersom man bara kan festa bort alla bekymmer, för det är ju detta budskap ni förmedlar.

Till Stockholm Pride och alla andra som älskar kampanjen:

Hbtq-personer är inga löjliga slagpåsar som homofober kan nita till i tid och otid. Vi är inte okrossbara. Vi är inga superhjältar med superkrafter. Och vi kan inte heller festa bort smärtan. Förmedla då inte ett sådant budskap till resten av samhället!

Jag förnekar inte att det finns hatbrott mot hbtq-personer, och vill inte ens förminska problematiken. Men kampanjen är så fel på så många sätt och helt plötsligt så känns förra årets ritade snoppar i tunnelbanan så mycket bättre. Varför kan inte Stockholm Pride ha en positiv, konstruktiv och innovativ kampanj någon gång?

Så svårt kan det väl inte vara?

Tags: Pride Stockholm Pride HBTQ hatbrott #jagfestaremot

Comments (1)  
 Report  

Det obekväma

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Tittade lite Kodjos kval på SVT i eftermiddag där han försökte förstå EUs ekonomiska krishantering när det gäller banker i vissa länder. Under en presskonferens så ställde Kodjo en ganska fundamental, men obekväm fråga till chefen för EUs centralbank: ”Kan EUs centralbank få slut på pengar?”. Svaret var svävande men det blev ett enkelt ”NEJ” till sist. Var pengarna kom ifrån framgick inte. För att vara säker på att frågan inte var korkad så kollade han med en ekonomijournalist från en Brittisk tidning och hon svarade att det är den frågan ingen vågar ställa men som alla vill ha ett svar på.

Så finns det tabubelagda frågor, egentligen? Nu pratar jag inte om när ens barn frågor om hur barn kommer till världen utan frågor i vardagen som är så känsliga att vi inte ens vågar ställa dem. Kanske för att vi är rädda för svaret ska nästan tvinga oss att ändra åsikt?

Nu pratar jag om den svenska invandrar- och integrationspolitik. Idag har Sverigedemokraterna det som SIN fråga. Och det är det enda partiet som pratar om det. Alla andra partier undviker att prata om det eller ens debattera om det mot SD. Typ som ”Rör jag inte i skiten så luktar det inte. Och luktar det inte så störs ingen av det. Störs ingen av det så behöver jag inte torka upp skiten.”. Man förnekar frågan helt och gör allt för att ignorera SD som har detta som sin enda fråga. En fråga som ingen vågar ta tag i, med rädsla för att bli klassad som rasist.

Det är jättelätt att vara emot det som inte är politiskt korrekt men hur långt får man dra det. Hade nyligen en diskussion på facebook där en vän exploderade över att SL hade tillåtit Nazister att annonsera i tunnelbanan. Nu var det inga nazister utan SD. Spelar ingen roll om det var Svenskarnas Parti eller SD, de var ”rasister/nazister” och det var fel av SL att göra reklam för dem. Så var åsikten.

Bland kommentarerna så nämndes de demokratiska rättigheterna men det gav inget gehör. Fast jag länkade till de Svenska grundlagarna så var det inprogrammerat att reklamen var fel och SD verkar för ett odemokratiskt samhälle och måste bekämpas. Fick frågan om vi måste vara så demokratiska att tillåta ett odemokratiskt parti?

Mitt svar blev följande:

Svar: Ja. Vår demokratiska princip väger mer än vårt odemokratiska sätt att frysa ute partier som vill verka mot ett mer odemokratiskt samhälle. Om vi agerar så där så bryter vi mot våra egna demokratiska principer. Om vi inte kan följa våra egna demokratiska principer, vilka ska vi då följa?"

Vi verkar ha glömt att grunden i det svenska samhället och lever istället på någon form av moralisk instinkt på vad som ”känns rätt” och vad vår grupp säger vad som ”ÄR” rätt. Inte vad som är demokratiskt rätt.

Jag tycker inte alls om SD, men det är fel att sabba deras torgmöten. Det är fel att riva ner deras valaffischer. Vi verkar tillämpa alla odemokratiska metoder vi kan hitta för att bekämpa dem för att det ”känns” moraliskt riktigt. Men vi har inte ryggrad att ta debatten med dem. Vi är skitskraja att ställa de där obekväma frågorna till dem ifall SD har rätt och vi har fel. Måste vi då ändra vår politik och våra åsikter?
Så istället slänger vi tårtor, pizzor och ägg på dem för att det ”känns” rätt. Om det är i linje enligt den svenska demokratin, ger vi blanka f-n i!!

Sverigedemokraterna kan bara besegras på ett sätt och det är i offentliga debatter, där man har ett helt arsenal med fakta som smular sönder deras argument till stoft. Men det måste ske enligt de demokratiska spelreglerna. När vi spelar efter våra demokratiska spelregler så visar vi att vi värnar om dem och respekterar dem. Som om våra partiledare kan visa lite ryggrad och ta debatten med SD på ett konstruktivt och anständigt sätt istället för att frysa ute dem hela tiden så kanske man kan visa vilka puckon det är. Var som Kodjo och ta ställ de obekväma frågorna som alla vill ha svar på. Jag tror att det är så mycket effektivare än att kasta ägg på Åkesson.

Note(i): Maud Olofsson gjorde rejält bort sig i Aktuellt när hon frågades ut angående Nuon-affären. Pinsamt värre.

Note(ii): NEJ! Jag sympatiserar inte det minsta med SD. Men jag tror starkt på vår åsiktsfrihet i det här landet och respekterar den.

Tags: politik Sverigedemokraterna SD demokrati politisk korrekthet Kodjo Akolor Maud Olofsson Nuon

Comments (5)  
 Report  

Hur vill ni ha det?

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Vi har i omgångar den senaste tiden blivit medveten om olika politiska våldsamheter. En del från högerextrema grupperingar men även från vänsterextrema grupperingar. Och är det inte politiskt våld så är det religiöst våld eller ännu simplare. Ren supportervåld vid olika idrottsevenemang.

Jag är inte så förtjust i sådant här okontrollerat våld. Rugby är en annan sak. Våldet som sker på planen har ett tydligt mål, en avgränsande plan, ett rejält regelverk och en enväldig domare. Efter en match så kan man ta en öl med motståndarlaget. Det här kan du inte göra med två politiska extremist grupperingar. Ta en öl med varandra efter en demonstration som urartade. Det skulle vara en syn.

Men den här politiska extremismen känns inte så hälsosam ur ett demokratiskt perspektiv. I skolan har jag lärt mig hur den Svenska demokratin fungerar. Har även praktiserat den när jag var folkvald i kommunfullmäktige. Och den berättade inget om den politiska extremismen som vi ser idag. Visst fanns dem då under 90-talet men det var mer ett gäng bråkmakare som var bittra på samhället i sin helhet. Inget att bry sig om.

Idag känns det som om det är det enda vi bryr oss om. Är det inte högerextremister i Kärrtorp så är det vänsterextremister som pucklar på folk som har högerextrema åsikter. Och jämfört med decennier av relativ lugn och slätstruken politik så har jag förståelse att folk lockas till dessa extremgrupperingar för att det mer är en frisk fläkt på den politiska arenan.

Men dessa extremgrupperingar verkar bara ha kortskitliga mål. Att besegra dem som har avvikande åsikt än de själva med våld och hot. Har ni någon gång undrat över vad Svensk Motståndsrörelse eller Revolutionära Fronten vill ha för samhälle. Deras visioner. Och vad är deras lösning till de personer som inte delar deras politiska värderingar? Omskolningsläger, arkebusering eller koncentrationsläger? Det här låter ju inte så lockande alls.

Vi har sluppit sådant här ganska länge i vårt land och det är något som vi ska vara stolta över. Och detta tack vara våra lagar. I den första av våra grundlagar, som också är en del av regeringsformen står det följande.

1 § All offentlig makt i Sverige utgår från folket. Den svenska folkstyrelsen bygger på fri åsiktsbildning och på allmän och lika rösträtt. Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick och genom kommunal självstyrelse. Den offentliga makten utövas under lagarna.

Den här paragrafen som gör det möjligt för oss att gå och rösta var fjärde år under väldigt demokratiska former. Det är den här paragrafen som ger oss rätt att ha vilken politik åsikt vi vill. Men det som dessa extremgrupperingar vill är att gå emot denna lag. Du får ha inte ha vilken åsikt du, utan du måste ha ”rätt” åsikt. De hotar dig med våld om du inte röstar på ”rätt” parti.

En annan del i paragrafen står det ”Den förverkligas genom ett representativt och parlamentariskt statsskick.”. Vad denna mening säger är att den folkvalda församlingen ska vara representativ av det Svenska folket. Så om Sverigedemokraterna får 10 % av alla röster i riksdagsvalet så kan man inte bara frysa ute 10 % av Sveriges befolkning i alla politiska beslut. Det är ju inte så demokratiskt?

Tycker att vi alla ska en funderare på vilket styrsätt vi vill ha i Sverige. Tycker vi att vårt nuvarande styrelseskick är tråkig och tramsig så kan vi ändra på det till något mer diktatoriskt. Det tar bara två efterföljande regeringar för att ändra grundlagen, alltså minst 8 år. Sedan kan vi köra lite vänster- och höger- extremism. Eller varför inte lite religiöst våld?

Jag tror att vi ofta glömmer varför vi har det styrelseskick som vi har och det borde nog vara på sin plats att folk läste Regeringsformen så vi inser hur Sveriges demokrati ska fungera. Och kanske vi kan börja respektera den.

För det känns som vi har börjat skita i vår demokrati. Vi börjar använda mer och mer odemokratiska metoder samt våld för att hävda vår åsikt. Tänk om man gjorde samma sak på rugbyplan. Struntade i reglerna. Föreställ er att jag sparkar undan benen på en motståndare, stampar på hans huvud med mina hundra kilo, tar bollen för att sedan springa mot försökslinjen. På vägen mot försökslinjen så blåser domaren åt mig men jag ger honom en smäll på käften innan jag lägger ner bollen bakom försökslinjen. Om jag bryter mot alla reglerna så skulle jag troligen in få spela rugby mer, ingen klubb skulle vilja ha mig och ingen skulle vilja dricka öl med mig efteråt.

Så jag respekterar rugbyreglerna, domaren, mina lagkamrater och mina motståndare för det ska bli ett schysst spel och det ska bli kul. "Sportmanship" kallas det och är en av rugbyn värderingar. Så varför ska det vara så svårt att följa våra svenska demokratiska lagar och regler?

Den 25 maj är det val till EU parlamentet och den 14 september så är det val till riksdag, landsting och kommun. Visa vilken politisk sida du representerar och gör din röst hörd genom dessa parlamentariska val. Gå och rösta. Och tycker du att politik är skit så rösta på något parti om vill ta bort dessa demokratiska möjligheter. För det är din rätt att göra så.

INFO: Match på söndag den 11 maj på Årstafältet mellan BERSERKERS och Erikslund. Avspark kl 14:00. Kom och titta.

NOTE: En gammal bild på STHLM BERSERKERS och Örebro rugbyklubb.

Tags: demokrati Val 2014 svensk motståndrörelse Revulotionära Fronten

Comments (0)  
 Report  

Spara på ditt mobila internet

cigarbear  (updated by cigarbear)

Idag har många mobilt internet till sina datorer och surfplattor. De kan ha en liten 3G/4G router som hela familjen delar med. Har de otur så har de bara ett begränsad mängd data som de kan ladda ner innan internetet tar slut eftersom folk ska lyssna på musik och se på film på Netflix eller Youtube. Eller så vill de se på SVT play. Det krävs inte många timmar innan månadens mobila internet är förbrukad. Och man blir ju säkert besviken då man har köpt det senaste 4G routern för att man ska få så snabbt internet som möjligt, då internet plötsligt tar slut?!

Det som folk glömmer är våra datorer och surfplattor. Jag har inte fått något klart bevis på det men det verkar som om mjukvaran anpassar UPPLÖSNINGEN på all strömmad media, beroende på hur snabbt internet du har. Många program som typ SVT Play, YouTube och Netflix är inställda på ”Automatiskt”. Det innebär att du alltid får bästa möjliga kvalité på den media du tittar på, beroende på hastigheten på ditt bredband.

Så om du har ett 4G (Eller LTE som det egentligen heter) så har du en teoretisk hastighet på 100Mbit/s, så försöker dina program i datorn och surfplattan, visa allt i största möjliga upplösning. Om du inte i förväg har valt en lägre upplösning, vilket man sällan har gjort.

Har du däremot 3G, så kan du endast komma upp i 2Mbit/s (eller om du har Turbo 3G/HSDPA som ger 14Mbit/s), vilket är tillräckligt om du ska surfa vanligt och kolla mejl. Visst kan du titta på film, men då ANPASSAR programmen till de lägre hastigheterna så att UPPLÖSNINGEN blir lägre. Den blir bara lite lägre eftersom programmen i datorn är smarta och anpassar sig.
(Jag har alltså inte fått detta fullt bekräftat av någon annan men efter att ha undersökt alla dessa program så börjar jag inse att snabbt internet blir kortvarigt om man gillar titta på strömmande media.)

Med andra ord så sparar du på ditt mobila internet.

Så om du nu har ett 4G modem och inser plötsligt att ett 3G vore kanske lämpligare, då ditt internet kommer att räcka längre, gå inte tillbaka till operatören med ditt nya fina 4G modem. I princip så kan all 4G modem konfigureras till att enbart köra på 3G. Du stryper helt enkelt hastigheten på ditt mobila internet så att det räcker längre.
Kontakta din mobila internet-operatör för att få hjälp hur man surfar på endast 3G med ditt 4G modem.

Jag har hjälpt så många icke-tekniska personer med sina datorer och många köper en alldeles för kraftfull dator än vad de behöver. Sedan köper det för mycket internet än vad de behöver. Kolla först vad ni behöver nu och ca tre år framåt. Köp en dator som passar era behov därefter. Det blir så mycket enklare för både er och de som är er tekniska support i er omgivning.

Tags: Spotify youtube mobilt bredband 3G 4G LTE Netflix SVT Play

Comments (1)  
 Report  

När demokratin spårar ur

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

 

Har följt nyhetsflödet då sverigedemokraternas (SD) Jimmie Åkessons röstraggande genom Sverige. Det som skapar rubriker är inte hans besök i sig utan då folk hindrar att han kommer på besök. Det brukar bli väldigt mycket nyheter runt det hela då.

Visst blir det rubriker när folk hindrar folkvalda politiker att komma fram. SD anser att det är ett odemokratiskt beteende, medans folket so protesterar anser att SD är odemokratiska i sin politik. Men det är inte det här jag tänker lägga fokus på utan vad som händer efteråt.

Då kommer hoten mot de som protesterat mot SDs besök. Inga barnsliga hot utan rejäla mordhot mot vederbörande och hens familj. Även personer som är indirekt inblandade råkar ut för dessa hot.

Om det hände en gång och ett hot så hade man inte reagerat men nu uppkommer ett mönster. Så fort Jimmie Åkesson har blivit hindrad eller portad så hotas personerna som har försökt hindra honom. Det börjar bli ett mönster, ett mönster som vi känner igen från mindre demokratiska länder från öst.

Man kan spekulera i om den planlagt eller om det är enskilda tokar som håller på att hota folk som protesterar öppet mot SD. Det är egentligen inte det viktiga. Det viktiga är att det finns ett politiskt parti i Sverige som mer eller mindre, har en form av milis, vars uppgift är att markera eller hota alla de personer som uttrycker motvilja mot Sverigedemokraterna.

SD är precis som Hells Angels. Bråkar man med dem så får man dubbelt upp tillbaka. Om myndigheter inte kan göra något så får väl folket säga ifrån?!

Vet inte vad Jimmie Åkesson vill uppnå med sina besök på vårdinrättningar. SD har en politik där man vill hindra papperslösa att få vård och försöker ragga väljare bland människor som ska lovat att ge vård till oavsett den som söker. Ganska idiotiskt från början.

SD har inte tagit avstånd från hoten som följer i deras kölvatten, vilket man kan uppfatta att SD tycker att det är ok. Och ett parti som tycker att hot om våld och mord är ok, har inget i Sverige att göra. Inte i mitt Sverige. Ni har passerat gränsen för vad som är accepterat i en demokrati nu och förtjänar allt folkligt förakt.

Däribland mitt!

NOTE: Detta är en bild från Gustav Kasselstrands tweet. Han är ordförande i SDU. Det är så här Sverigedemokrater uttrycker sig. Så om de kom till makten ska de skyldiga politikerna fängslas då?

Tags: politik Sverigedemokraterna Hot SD demokrati odemokratiskt

Comments (1)  
 Report