94.995 members 3.959 online
Log in Become a member
Qruiser
Manchester 10/24
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Manchester 10/24
Axm bar
Gaymap
Manchester 10/24
Cruz 101
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Guy, 43, Kramfors
 
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Widgets
Statistics
Blog id: 162

Uppföljning, del 1 ”När DN mörkar”.

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Föga förvånande så fick mitt förra blogg-inlägg ett svalt mottagande. Klart att folk tittar snett på mig när jag dels hänvisar till en webbtidning som ligger väldigt mycket åt höger, samt att jag säger att Sveriges största dagstidning mörkar händelserna i Kungsträdgården.

Men jag står på mig. Jag skulle aldrig skriva om något sådant om jag inte ansåg att det fanns belägg för att DN medvetet mörkar sin vetskap om händelsen. Och det här väldigt lätt för vilken journalist som helst att kontrollera om vem som pratar sanning.

Den person som var redaktör för DNs Stockholmsdel den 17 augusti 2015. Hen som enligt Hanne Kjöller kallade tipsarens (I det här fallet en anställd på polisen) tips för SD-fabrikationer och SD -falsarium ville inte gräva vidare i sanningshalten tipset. Hen kan antingen bekräfta eller dementera om detta påstående är sant. Om det blir dementi, så ljuger Hanne Kjöller. Blir påstående bekräftat, så vet man att DN visste om övergreppen, men valde att medvetet mörka vem som låg bakom övergreppen i Kungsträdgården.

Hanne Kjöller. Några enkla frågor till henne kan antingen bekräfta eller dementera trovärdigheten i Chang Fricks artikel. Nu finns det SMS och e-post som tydligt ger uttryck i att DN kände till vad som hade hänt.

Polismannen. Polismannen som försökte nå Hanne Kjöller i 4 dagar för att berätta om vad som hade hänt och vem som hade utfört övergreppen.

Mejlen. På DN’s mejlserver finns de mejl som skickades till Hanne Kjöller från vittnet. Det är bara att gräva fram dem.

Vittnet. Psykologen som var anställd hos polisen och blev vittne till den del övergrepp och vem som utförde dem. Tyvärr, så vill denna person inte gå ut i offentligheten med sin identitet med hänvisning till sitt yrke. Så det är nog svårt att få något av honom.

Det som gör detta så suspekt är DN’s utspel om att det är polisen som mörkar övergreppen, är att DN först börjar skriva om detta DAGEN EFTER att Chang Fricks artikel börjar cirkulera på nätet i sociala medier. Det hela kändes som ett desperat försök att rädda sig själva och peka ut en annan syndabock. Nämligen polisen.

Tråkigt nog så sväljer de flesta svenska medier, opinions-bildare och makthavare precis allt vad DN säger. Och de få artiklar i media där man tar upp Chang Fricks artikel så dementerar man den starkt och kallar det för lögn. Lögn utan några som helst motbevis till påståenden i hans artikel.

Viralgranskaren, Jack Werner i Metro, försöker lära ut att vi inte ska sprida artiklar som kan innehålla osanningar och man ska försöka ta reda på fakta. Det verkar inte vara någon, förutom Chang Frick som har gjort det i denna soppa. Alla andra litar blint på vad DN säger och ställer sig gärna på deras sida utan att ha kollat upp fakta själv.

DN bedriver alltså dålig journalistik och medvetet smutskastar polisen, bara för att de har ett sådant stort förtroendekapital. Alla tror på vad de säger, och de som inte håller med har automatiskt fel.

Det är detta jag tycker är så vidrigt och det är därför jag driver denna fråga så hårt. Tidningar med stor makt, ska INTE tumma på sanningen till sin egen fördel. Hur ska man annars kunna lita på dem i andra artiklar som de publicerar? DN bedriver inte bara dålig journalistik utan bedriver ett maktmissbruk av värsta sorten.

Visst finns det en liten chans till att Chang Frick har ljugit ihop allting och DN, samt alla andra media har rätt. Men jag har personligen svårt att tro detta när det finns utdrag av mejl och ljudinspelningar om händelsen. Om nu Chang ljugit ihop detta så ska han ha en stor eloge för detta arbete då det är tekniskt svårt att få ihop en sådan historia. Och jag skulle be om ursäkt för att jag skällt på DN och alla andra medier. Men då får faktiskt DN motbevisa Chang Fricks alla bevis.

Expressens chefredaktör, Thomas Mattsson, skriver i sin blogg den 11 januari, ” Påståenden om att de etablerade medierna ”mörkar” relevanta sanningar är fullständigt felaktiga, anser jag mig väl skickad att kunna slå fast, och det är rätt sorgligt att hatsajter och främlingsfientliga opinionsbildare försöker kidnappa en så allvarlig sak som kvinnovåld och sexövergrepp.”.
Det skulle kunna vara sant det han skriver, men nu som sanningen verkar vara så är det DN som kidnappade den så allvarliga frågan om kvinnovåld och sexövergrepp. DN visste om vem som gjorde vad, men valde att tiga om det. Thomas Mattsson litar blint på den svenska etablerade media att den alltid har rätt. Men hade han ägnat ett par timmar på att kolla upp fakta så hade han kanske insett att DN inte är så trovärdig i denna fråga.

De sexuella övergreppen mot kvinnor som begås av unga invandrarkillar är något som polis, väktare arrangörer och delar av media verkar ha känt till i ett par år men ingen har vågat skriva om det, med rädsla att gå främlingsfientliga krafter till mötes. Hade man tagit upp problemet i media redan för ett par år sedan så kanske man hade undvikit ett antal sexuella övergrepp mot dessa kvinnor.

Dagens Nyheter har tappat sin trovärdighet rejält hos mig efter den här historien. Och resten av den etablerade median i Sverige också som blint följde efter DNs påstående. Det är så enkelt att kolla upp vem som har rätt i Chang Fricks artikel, innan man yttrar sig, men ingen gjorde det. Det hela tyder på att den etablerade median i Sverige har blivit förslappad och litar mer på varandras påstående än att kolla upp fakta.

Tror jag då mer på dessa främlingsfientliga media som avpixlat, Fria Tider och Nyheter Idag? Nej, jag gjorde det inte innan och jag gör det inte nu heller. Dock är detta ett undantag. Artikeln är bra och Chang Frick har gjort ett riktigt bra jobb.
Jag kommer att fortsätta läsa en massa dagstidningar varje dag på nätet, men mitt förtroende till dem har minskat rejält.

Slutligen, så hoppas jag att någon journalist bland de etablerade medierna börjar rota i denna fråga och försöker ta reda på sanningen. Vem som egentligen mörkar och varför? Bara så att vi har sanningen på bordet och kan börja arbeta med förtroendet igen.

Vill slutligen tacka min gamla SO-lärare, Sven ”Budda” Nylén, som lärde oss att granska medier redan på högstadiet i slutet av 80-talet. Du må har varit barsk och skrämmande men du var en jävligt bra lärare. Tack för allt.

Tags: media Kungsträdgården DN Dagens Nyheter Nyheter Idag Chang Frick DNgate Expressen Thomas Mattsson Hanne Kjöller

Comments (1)  
 Report  

När Dagens Nyheter mörkar

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Det är inte ofta som jag blir arg på media men denna gång så har det gått lite för långt. Jag pratar om Dagens Nyheter (DN) som mörkade att unga kvinnor blir utsatta för sexuella övergrepp av ungdomar med utländsk härkomst, under en Stockholmsfestival.
Ja, det är DN som mörkade händelsen främst och inte Polisen, så som vi hör i media idag.

 

Vad bygger jag detta påstående på, undrar ni säkert? Det hela började med en länk till en artikel som dök upp på Facebook.

Artikeln gick till en nättidning som heter ”Nyheter idag” och är en av de mer suspekta tidningarna på allra yttersta högern. Alla artiklar är invandrarfientliga av någon form och att läsa artiklar på sådana siter är ganska enformigt eftersom alla genomsyras av främlingsfientlighet, islamofobi och är dåligt skrivna och har luddiga källförteckningar. Men denna artikel skilde sig från mängden då den var hyffsat välskriven, samt det fanns ljudinspelningar.  Ska försöka återberätta det viktigaste från artikeln.

15 augusti 2015 så är det stor festival i Kungsträdgården i Stockholm. Ett 90-tal ungdomar antastar flickor som är där för att dansa och har kul, men dessa avvisas väktare och polis. Detta har även media i dag rapporterat om. Bland ögonvittnen så finns en psykolog (P) som arbetar för polisen. Han ser att många av ungdomarna är invandrarkillar, många är ensamkommande och asylsökande. Detta finns i polisens interna rapport.

17 augusti 2015 så mejlar P till journalisten Hanne Kjöller på DN, som visar ett stort intresse i början när han berättade om övergreppen, till P nämnde att alla omhändertaganden var ensamkommande från Afghanistan och Syrien. Kjöller fick även ett telefonnummer till en polisman som var i tjänst under denna kväll så hon kunde få mer direkta uppgifter.

Polismannen hade tydligen bara fått ett kort SMS av Kjöller där han skulle ringa tillbaka. Polismannen lyckades inte få tag i Kjöller under 4 dagar som han försökte nå henne. Det hela rann ut i sanden och polisens officiella uttalande om festivalen var att det hade gått lugnt till med få ingripanden.

1 januari 2016 är det massiva sexövergrepp på kvinnor under nyårsfirandet i Köln av unga invandrarkillar. Detta blir rubriker världen över.

7 januari 2016 kontaktar Hanne Kjöller psykologen P igen för att följa upp tipset som hon hade fått i ett mejl av honom den 17 augusti. P undrade då varför man inte tog upp frågan i augusti då han hade tipsat henne. Kjöllers ursäkt var då att DN’s Stockholmsredaktör hade tagit tipset och kallat det för SD-fabrikationer och sådant ska inte DN sprida vidare. Dialogen mellan ”Nyheter idag”, P och Hanne Kjöller kan man följa i artikeln där även ljudinspelningar finns.

9 januari 2016 så publicerar Anders Wierup en artikel i DN om händelsen i Kungsträdgården. Han undrar också hur det kom sig att denna information hamnade utanför medias kännedom.

10 januari 2016 skriver Chang Frick artikel om hur DN mörkade de sexuella övergreppen i Kungsträdgården ovan i Nyheter Idag. Denna artikel hamnar i mitt Facebookflöde. Denna artikel får enorm spridning på nätet och DN chefredaktör kallar det för lögner, fast det finns ljudinspelningar som tyder på annat.

11 januari 2016. DN skriver att Polisen mörklade händelserna i Kungsträdgården i augusti förra året. Och alla andra media hakar på eftersom de utgår att DN är en tillförlitlig källa. Nu har även denna incident blivit en världsnyhet.

Hade jag inte fått länken till artikeln i Nyheter Idag, så hade jag trott på det som DN hade skrivit. Nu hade jag fått informationen vad som hänt innan DN börjar skylla på att polisen hade försökt mörka det som hände i augusti. Det var inte BARA polisen som mörkade utan främst var det DN.

Det som DN gör nu är nog bland det vidrigaste jag varit med om någonsin. Inte nog med att de VÄLJER att INTE peka ut en viss grupp personer som begår sexuella övergrepp mot unga kvinnor, utan de skyller sedan på att det var polisen som främst gjorde fel.

Varför kan inte DN erkänna att de kände till övergreppen redan i augusti men att de då valde att inte skriva om detta då de ansåg att tipset räknades som ett påhitt från Sverigedemokraterna och dess sympatisörer? Nej, de försvarar hellre en av sina egna journalister och skyller den bristande informationen på polisen.

Hela historien väcker en hel del frågor. Vilka offren är vet vi redan. Det är alla dessa kvinnor som blivit sexuellt ofredade under festivaler och liknande då ingen vågade skriva om det. Hade man tagit upp problemet tidigare så kanske man hade sluppit en hel del övergrepp. Varje sexuellt övergrepp som har skett i medias/polisens vetskap om vilka förövarna är ett misslyckande av hela samhället.

Varför det var så viktigt för DN att skydda sig själva kan nog bara DN svara på. DN hade all information och kunde få den bekräftat, men valde att inte göra något förrän nu. DN väljer istället att ställa polisen i dålig dager, fast de själva är skyldiga till att undanhålla information.

Har polisen gjort något fel? Polisen har ju vetat om detta under ett par år men det verkar som det finns en policy hos dem att inte gå ut med misstänktas etnicitet vid ett brott då man förespråkar likhet inför lagen. Oavsett hudfärg och härkomst. Att man väljer att inte gå ut med förövarnas etnicitet är nog mer än vanesak. Samt så spär man på xenofobin i landet om man hela tiden måste gå ut med de brottsmisstänktas härkomst.

Hur blev det så här illa egentligen där ingen vågar prata om problemen som dyker upp i samband med de ett ökat flyktingmottagande? Att ta emot 1000-tals flyktingar är enkelt. Att sedan få dem integrerade i samhället är så oändligt mycket svårare. Vi var ganska dåliga på det före kriget i Syrien och vi är ännu sämre på det nu. Istället för att prata om integrationen på ett kritiskt och konstruktivt sätt så väljer media att mörka så mycket som möjligt om det. Varför?

Det är nu som det mest osannolika händer. En artikel som just beskriver tar upp detta ämne publicerades den 11 januari 2016 i DN av Jasenko Selimovic ”Därför vågade ingen tala öppet om flyktingkrisen”. Jasenko beskriver hur Socialdemokraterna och Aftonbladet satte ribban om vad man får skriva om och inte i pressen. Och hur fel att blev sen.

Jag är arg och besviken på media idag. Varje dag så läser jag rubriker och artiklar på 6 – 12 olika nyhetssiter på nätet. Jag jämför innehållet hur de olika media rapporterar om samma händelse, bara för att få en så bra bild som möjligt av en händelse som intresserar mig. Men vad ska man göra då en källa ljuger och sprider lögnen till alla andra media? Hur ska man kunna lita på den källan då, då INGEN annan nyhetssite försöker att ta reda på sanningen?!

Vad kommer hända nu? Troligen så kommer polisen i Stockholm få massivt med skit för detta. Kvinnor kommer att tappa förtroende för polisen eftersom de uppfattas som fega som inte vågar ta tag i problemet. Ministrar kommer att verka upprörda och försöka visa handlingskraft genom att kanske omplacera någon chef här och där. DNs chef kommer att pusta ut eftersom alla kommer heja på dem för att de tog upp ämnet. Hanne Kjöller kommer ligga lågt ett ta då hon tyvärr blev mordhotat efter att hon inte tog upp ämnet i höstas då hon först fick tipset. Nyheter Idag kommer få fler läsare eftersom många nu har fått nog av DN och andra tidningar som inte vågar prata om problemen med flyktingars och invandrares integration i samhället. Främlingsfientligheten kommer att öka överlag i hela landet som grädde på moset.

De stora vinnaren är Sverigedemokraterna. De kommer få så mycket sympatier efter den här incidenten och det har inte lyft ett finger för att marknadsföra sig.

Finns det ingen ljusglimt i denna soppa? Jo, jag hittade faktiskt en liten positiv rad i Jasenko Selimovics artikel i DN.  ”Åsiktsmångfald är vår enda garanti till ett moraliskt rimligt samhälle.”. Det är inte mycket men det verkar vara en ledstjärna som vi borde följa. Och jag tycker att DN ska börja och föregå med gott exempel.

NOTE: Nej, jag är ingen rasist, främlingsfientlig mupp eller liknande. Men det som DN gjorde är fel på så många plan.

Tags: Polisen media svergiedemokraterna främlingsfientlighet integration Dagens Nyheter Nyheter Idag sexuellt ofredande ensamkommande kvinnosyn

Comments (0)  
 Report  

Test av skäggprodukter, Del 2

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Nu har jag testat både skägg-schampot och skäggoljan under hela jul- och nyårshelgen då jag inte har haft så stora möjligheter att gå till gymmet.

Min hud har varit väldigt torr under denna period och jag har fått smörja ansiktet med fuktkräm i omgångar. Till min stora glädje så har skägget hållit sig ok tack vare dessa produkter. Visst har det fnasat lite mer från skägget då man inte har tränat och bastat, men det är fortfarande märkbart mindre än vad det skulle gjort om jag hade använt mina vanliga produkter.

Både schampot och oljan känns väldigt bra. Efter duschen så har inte ansiktet känts stramt och torrt så som det gjort i ibland då man använt vanligt schampo.

Oljan har fungerat. Man lägger gärna lite extra tid på att massera in oljan i hårbotten och de kvarvarande resterna av oljan som jag har på händerna, smörjer jag på mina torra partier i ansiktet. Detta har gett ett mycket bra resultat.

Summering: Jag var väldigt skeptisk till skäggschampot men det fungerar över all förväntan. Visst kan man tycka att 150 SEK är mycket pengar för en liten flaska schampo, men det är väldigt drygt och personligen så tycker jag det är väl investerade pengar.

Skäggoljan var lite svårare att bedöma. Den är väldigt tunn av sig och är lätt att applicera. Den gör gott för huden och ger skägget en fin lyster. Oljan från Mr. Bear Family har visserligen en trevligare doft, men den här oljan är lättare att applicera och så kommer den i en plastflaska, vilket är ett stort plus. Fick höra historier från Facebook-vänner där deras glasflaska med skäggolja har gått sönder i badrummet eller på en resa och orsakat en hel del problem. Plastflaska är att föredra.

Visst är det lite hipstervarning på skäggschampo men det fungerar faktiskt och jag kan rekommendera den varmt. Och skäggoljan är inte så dum den heller.

Vill tacka Nils på SLIQHAQ som lät mig testa dessa produkter.

NOTE: Direkt från duschen med nyrakad på skallen och nytvättat skägg.

Tags: skägg skäggvård skäggolja sliqhaq skäggschampo

Comments (0)  
 Report  

Test av nya skäggprodukter

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Fick förfrågningar om från SLIQHAQ om att testa nya skäggprodukter. Varför inte, tänkte jag? Gratis är gott.
Först fick jag förfrågningar om att testa skäggolja från Mr Bear Family. Den oljan har jag kört i ett par år redan och den är ganska trevlig. Så jag undrade om de hade andra produkter man kunde testa.

Nu fick jag skäggschampo från Dr K och skäggolja från Recipe for Men.

Första intrycket av produkterna var positivt. Båda behållarna var i plast vilket är praktiskt då man reser mycket. Skäggoljan från Mr Bear Family kom i en liten glasflaska och jag var alltid orolig att den skulle gå sönder när jag reste.
Skäggschampot doftade sura godisnappar, vilket gav den en lite barnslig touch. Skäggoljan hade en mer sträv doft som gjorde mig lite tveksam till en början.

Innan jag slänger mig över dessa produkter så vill jag nämna lite bakgrund om skägg och huden under skägget. Allt handlar inte bara om skägg utan skägget är helt beroende av din hud också. Även om du har ett fantastiskt schampo och balsam som gör att ditt skägg lyser som om det skulle tillhöra Tingeling, så kanske din hud under skägget inte mår så bra. Och när huden inte mår så bra så kliar den, torkar ut och du mjällar som ett lokalt snöfall. Hur kul är det då att ha skägg som bara kliar och lämnar ett snöspår efter sig?

Lösningen till detta problem är att hitta produkter som är både snäll mot huden och får ditt skägg att se fantastiskt ut. Nu är detta bara halva lösningen på problemet. Eftersom vi män inte har samma hudtyp eller skäggkvalitét så kan man inte använda samma produkter för alla. Sedan så vistas vi inte heller i samma typ av miljö. För min del så sitter jag på väldigt torrt kontor hela dagarna och min hud vill ha fukt. En fiskare i Nordsjön behöver inte lika mycket fukt till sin hud.

Så mitt råd är att prova sig fram vad som fungerar bäst för just dig. Det senast halvåret så jag kört lågprisvarianten med Head & Shoulders Schampo for Dry Scalp som schampo och babyolja som skäggolja. Inte optimalt. Schampot är ok men lite för starkt för min hud. Babyoljan fungerar sådär eftersom den är för tjockflytande. Men det är ett billigt alternativ som man kan köpa produkterna i nästan alla butiker.

Men nu när vintern är här och min hud är extra torr så funderade jag starkt på att införskaffa lite mer riktiga skägg-produkter. Så hörde SLIQHAQ av sig och undrade om jag vill testa ett par produkter.

Det här testet kommer ske under två förutsättningar. Dels är att jag tränar och bastar 4 ggr i veckan vilket skapar en naturlig fukt i skägget. Under helgerna är huden extra torr då jag inte tränar eller bastar, vilket är en annan förutsättning.

Så idag var premiären för produkterna. Efter att kört en timmes konditionsträning på morgonen och en rejäl bastu, så var det dags för skäggschampot. Det påminde väldigt mycket om lösgodis till doften, men man kände att det var milt. Efter att man torkat sig så kändes skägget lagom mjukt utan att ha någon överdriven lyster.

Sedan var det dags för skäggoljan. Några droppar masserades in noga överallt i skägget. Sedan kammande jag till det. Inget vax eller något utan bara skäggolja. Det doftade inte så strävt som jag trodde utan var ganska milt.

Resultatet skulle upptäckas senare under arbetsdagen och jag måste erkänna att jag var skeptisk. Normalt sett så får man inte ett mirakelresultat under en dag, men det här var inte så tokigt.

Skägget höll sig mjukt hela dagen och mjällandet var nästan helt borta. Inte illa alls. Men det behövs testas mer så det kommer en del två.

Tags: skägg skäggvård skäggolja hud sliqhaq skäggschampo

Comments (0)  
 Report  

När jag var liten…

cigarbear

… så byggde jag kojor i skogen med mina kompisar. Något som vi alla gjorde. I början var de bara lite granris och kvistar men ju äldre man blev så försökte vi bygga med skräp vi hittade. Plast, trä och gamla mattor. Vi försökt göra kojorna så beboliga som möjligt. Vi hoppades att övernatta så fort vi hade löst hur vi skulle få den vattentät och få i ordning en brasa.

När vi väl skulle tända vår fösta brasa så kom vuxna och sa att vi inte fick elda i skogen eftersom vi var barn och hela skogen kunde brinna upp. Och man måste be om tillstånd för markägaren om sådant. De vuxna såg till att vi släckte vår eld samt såg till att vi lämnade tillbaka ”skärpet” vi tagit från soprummet. Man ska ju inte skräpa ner i naturen.

Jag kommer ihåg att jag var arg på de vuxna med deras korkade regler som bara förstör för oss barn. Och tydligen gällde dessa regler bara de som var barn på tidigt 80-tal.

Idag är det tydligen ok att bygga hyddor och kojor i skogen av skräp, samt elda som man vill. De är inga ”vuxna” som kommer och säger att så får man inte göra. Eller en del vuxna försöker väl men de blir ignorerade. Inte ens kommunen eller polisen verkar bry sig längre.

Tydligen har det något att göra med ”mänskliga rättigheter” som står över de vuxnas tillrättavisning. Så när jag var barn och byggde koja i skogen så gällde inte de mänskliga rättigheterna. Men 30 år senare så gäller de. Märkligt det där.

Jag funderar på vad som skiljer mig som litet barn och rumänska tiggare. Egentligen inte mycket. Varför får då dessa personer göra saker och ting som vi svenskar aldrig fick göra, eller blev lärda att så här får man inte göra. Vi får inte göra detta eftersom det finns kommunala/statliga regler som berättar om vad man får och inte få göra. Och bryter man mot dem så kommer man bli straffad.

Men de rumänska tiggarna blir aldrig straffade för att de bryter mot dessa regler. Varför, vet jag faktiskt inte. Men det känns inte rätt. Vi har förlitat oss på våra svenska myndigheter tar fram regler och lagar som vi som medborgare ska följa. Resultatet är ett fungerande samhälle. Men när folk börjar bryta mot regelverket och ingen myndighet gör något åt det, vad ger det då för signaler? Att det är ok att bygga upp kåkstäder av skräp, kojor i skogen och starta en brasa utan att fråga markägaren. Det är ok för samhället kan inte straffa dig eftersom myndigheterna verkar ha slutat bry sig.

Regler finns för att samhället ska fungera. Slutar vi följa reglerna så slutar samhället att fungera, samt så tappar folk tilltron till de som sätter upp regelverken. Gör vi undantag från regelverken så måste vi kunna motivera det väl varför vi gör det. Så väl så att ett barn förstår varför hen inte få bygga någon koja i skogen och tända en brasa, medan andra får göra detta.

Nu tycker många av er att jag är löjlig som hänger upp mig på en liten orättvisa som handlar om att jag sparkar på de som redan ligger ner. Men det handlar om principer. Våra svenska regler och lagar som myndigheterna har fattat är något som vi svenskar värnar mest om. De är nästan som vår religion. Vi förlitar oss på att de är fattade för samhällets bästa och därför följer vi dem. Som tack för att vi följer dessa regelverk så har vi ett samhälle som fungerar för det mesta.

Men nu som börjar folk bryta mot reglerna och vi gillar det inte. Och när myndigheterna står handfallna inför dessa regelbrott så ogillar vi inte bara de som bröt mot reglerna utan även DE som inte gör något mot de som bryter mot reglerna. Vi tappar tron till myndigheter och politiker, och funderar starkt på att rösta på det enda parti som tänker göra allt för att upprätthålla regelverket.

Visst låter det löjligt, det jag skriver men det är nog så här tankegången går hos många svenskar idag. Vi får hoppas att någon gör något åt det före nästa val. Annars kanske våra barn också börja bygga kojor i skogen och starta "farliga" brasor. Och så kan vi ju inte ha det.

Tags: politik gnäll barn Sverigedemokraterna tiggare missnöje

Comments (1)  
 Report  

Denna vecka så blir man kändis

cigarbear  (updated by cigarbear)
Pride är här för att lysa upp i denna blöta sommar. Jag trodde det skulle bli en lugn pride men där hade jag fel. Det började med nya qx numret där jag och mina lagkamrater poserar på en hel sida (Sida nr 6). I min enfald så trodde jag att det bara skulle bara en liten notis i QX, men istället blev det en helsida. Känns lite underligt.
Och som inte inte det vore nog så ska SVT sända en hel timmes dokumentär om rugbylaget på onsdag kl 20:00 SVT1. Jag har inte sätt dokumentären så jag vet inte alls vad som kommer. Är lite nervös över hur laget kommer att framställas. Lite sent att ändra något nu...
Hålltider för er som vill kolla på vad BERSERKERS gör i veckan.
Tisdag: 18:00 - 20:00. Mixad träning på Årstafältets rugbyplan som vanligt.
Onsdag - Lördag så finns vi Pride Park tillsammans med Snipers och Dolphins.
Onsdag: 20:00 - 21:00 . "Hårda Bögar" på SVT1
Torsdag: 16:00 - 19:00. Prova-på-rugby utanför Pride Park. (OBS! Ny tid.)
Fredag: 21:00 - 03:00. Stora björnfesten. Den har inget med rugby att göra men det är faktiskt den bästa festen under Pride och jag ska dit.
Lördag: Paraden. Sveriges största Pride Parad.
Det är en sak att vara med i QX-tidningen och en annan sak att synas på TV över hela lSkandinavien. Hoppas bara det blir fokus på rugbyn i dokumentären och inte bara fokus på att vi är bögar som spelar.

Tags: Stockholm Pride rugby björnfest STHLM BERSERKERS RUGBY Hårda Bögar

Comments (2)  
 Report  

Almedalen 2015

cigarbear

Jonas Gardell twittrade detta och det ligger mycket i vad han säger. Vi bryr oss egentligen inte så mycket om vad våra folkvalda säger. De håller sällan vad de lovar och ägnar sig mestadels åt att skylla på varandra. Samt undviker att ta tag i frågor som det svenska folket vill att de ska göra något åt. Med andra ord så bryr vi oss inte så mycket om vad de säger i Almedalen.

Men man skulle kunna ändra på detta väldigt enkelt. Tänk om våra partiledare plötsligt slutade ljuga utan var ärliga om deras budskap. Typ om Stefan Löfven säger, ”Vi har inte en chans i helvete att lösa ungdomsarbetslöshetsproblemet under denna mandatperioden.”.

Eller att Lars Björklund säger, ”Det var inte sossarna som försämrade skolan utan det var vi i Alliansen som bär huvudansvaret. Förlåt för allt elände vi orsakat. Jag är villig att samarbeta med miljöpartiet och socialdemokraterna till 110% för att bygga upp skolan igen.”.
Sådana här uttalanden skulle få oss som inte bryr oss att sätta kaffet i fel strupe. Ärliga politiker som slutar med pajkastning och som hellre vill lösa problem. Det skulle vara för bra för att vara sant!

Så den politiker som är helt ärlig, tydlig och slutar peka på andra som syndabockar utan försöker göra något vettigt år situationen, den politikern får min röst.
Tyvärr så är det bara en dröm eftersom dagens politiker hellre ägnar sig åt att lova saker de inte kan hålla, skylla på varandra och älta gamla floskler.

Jonas Gardell har rätt. Vi bryr oss inte ett dugg om vad ni säger i Almedalen.

Tags: politik Jonas Gardell Almedalen

Comments (2)  
 Report  

Jag känner mig levande

cigarbear  (updated by cigarbear)

Folk undrar säkert om jag fortfarande spelar rugby och svaret är ja, det gör jag. Kanske inte så aktivt just nu då jag råkade sträcka ljumsken i en match. Gjorde satans ont och nu måste jag vila minst en månad. Skadan gjorde att jag inte kunde spela under Union Cup nere i Bryssel men jag hängde med ändå eftersom jag redan hade betalat för allt.

Och jag ville inte för allt smör i Småland missa chansen att träffa alla gamla rugby-polare igen. Samt träffa nya.

Vad som hände nere i Bryssel kan ni se i denna video (Klicka här). Den sammanfattar det mesta. Eftersom vi inte var en fulltaligt lag så slog vi oss samman med det spanska Madrid Titanes Rugby. Underbara killar. Själv fick jag det viktiga jobbet att vara vattenpojke åt spelarna. :o)

Folk försöker förstå varför man håller på med en sådan våldsam sport som rugby. Speciellt när man är lite äldre. Fick frågan och jag fick fundera en stund innan jag svarade, ”Rugby gör att jag känner mig levande.”.

Rugbyn får mig aldrig att känna mig ensam.
Rugbyn hjälper mig att få utlopp av min frustration och vardagsstress.
Rugbyn ger mig fysisk styrka och uthållighet.
Rugbyn ger mig focus och motivation.
Rugbyn ger dig vänner för livet.
Rugbyn gör att jag känner mig levande.

Om du är rädd för att skada dig pga. ditt jobb så säger jag att det är bara en fråga om prioriteringar. Själv är jag dataingenjör och behöver mina fingrar. Vår klubbs ordförande spelar tvärflöjt och är i stort behov av fungerande fingrar. Ändå spelade han ett soloparti i Berwaldhallen i helgen. Se 1.21min in i videon.

Visst är rugby farligt men det är livet också. Så jag väljer att leva mitt liv på bästa möjliga sätt. Genom att spela rugby. För det är då jag känner mig som mest levande.

Är du nyfiken att pröva så är det bara att komma ner till Årstafältet. Kolla tiderna på vår hemsida.

NOTE: Vi spelade i både deras match-kit och i vårat. Den sista matchen spelade vi med deras jersey och våra byxor. Bilden är tagen efter

Tags: rugby STHLM BERSERKERS RUGBY Union Cup

Comments (0)  
 Report  

Det är inte EU-migranternas fel

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Ett tiggeriförbud skulle leda till ökad antiziganism.”, är något man får höra ganska ofta. Och så är det nog också men något måste göras eftersom tålamodet börjar tryta hos många av oss.

 

Jag har funderat på varför jag personligen stör mig mer på dem än jag stör mig på de svenska hemlösa? Vad är det som skiljer en hemlös svensk mot en hemlös rumän med romskt ursprung? Är det rasistiska tankegångar som ligger bakom? Efter en del funderingar samt bollande med min make i dessa frågor så började bitarna falla på plats.

Det hela handlar om att göra rätt för sig i det svenska samhället. Något som jag i min familj är strikt uppfostrad till. Du ska arbeta så att man kan ta hand om sig själv och sin familj, så att du inte ligger samhället till last och kostar pengar. För kostar du pengar så har samhället inte råd med skola och sjukvård.

Detta är faktiskt sant i stora drag. Vårt samhälle bygger på att folk arbetar. Och kan man inte arbeta av olika orsaker så ska samhället hjälpa till. Det sociala skyddsnätet. Det finns rutiner, processer uppsatta av våra myndigheter som ska ta hand om dessa personer som inte klarar att arbeta, eller som inte har jobb. Det är ganska logiskt och enkelt i teorin. Gör folk rätt för sig så fungerar hela samhället.

Tyvärr så finns det många glapp i myndigheters rutiner som gör att folk faller mellan stolarna, men det är inte svårare än att man borde kunna fixa till dem. Vi har rutiner för de mesta. Till och med för flyktingar och invandrare.

Men de svenska samhället har inga rutiner för rumänska EU-migranter som tigger på våra gator, så därför låter vi dem hållas. Det kan väl inte vara så farligt? Eller?!

Det är just där skon klämmer. Vi låter dem bygga små kåkstäder i skogen, sova under broar, tjuvåka i kollektivtrafiken, hämta kaffe på pressbyrån utan att betala. Bara för att vi tycker synd om dem samt att samhället inte har några regler för hur vi ska hantera dem.

När jag var liten och byggde en koja i skogen med lite skräp man hittat, då skräpade man ner i naturen fick jag höra. Det var bara att städa upp efter mig eftersom man skulle respektera naturen. Eller när man skulle campa med kompisar, så var man tvungen att fråga markägaren om lov, annars blev det strul. Och det där med att sätta upp en brasa gick ju inte för sig hur som helst heller. Noggranna regler skulle följas där med. Tjuvåka i kollektivtrafiken eller ta en dricka utan att betala, fanns inte ens i min sinnevärld.

Så varför ska EU-migranter för göra allt det som jag blev uppfostrat till att man inte ska göra?!

Det är därför jag stör mig på de rumänska EU-migranterna. De får en frisedel till det svenska samhället eftersom ingen vare sig kan eller vågar göra något åt det. Det är de svenska politikernas tafatthet i frågan som är en del av problemet. Rädda att bli kallade rasister. Resten av problemet är EU och Rumänien som systematiskt diskriminerar romerna.

Det jag vill säga är att det inte är de rumänska romerna jag ogillar som människor. Hade jag varit i deras situation så hade jag troligen gjort samma sak som dem. Börja tigga i ett annat EU-land. Jag är arg på politikerna som inte vågar eller vill göra något åt det. Inte ens ha en vettig diskussion om hur vi ska lösa problemet. Debatten handlar mycket om hur synd det är om dem kontra ett förbud. Att tycka synd om dem och ge dem lite pengar löser inget problem. Att förbjuda tiggeri är inte heller en lösning då det skadar folk som hamnat helt utanför det svenska samhället.

Den politiska tafattheten i denna fråga gör en förbannad. Och du som medborgare kan inte göra något för att förändra situationen. Inte ens en när det är val, om du då inte vill rösta på SD. Och vem vill göra det? Så det är klart att man är arg och frustrerad.

Tags: Romer tiggeri tiggare EU-migranter

Comments (0)  
 Report  

Toaletterna språk

cigarbear

Jag funderar väldigt mycket på det här med kommunikation. Hur vi människor kommunicerar med varandra. Men ibland så kommunicerar vi indirekt via en tredje part. Som med toaletter. Toaletter är som en slags förmedlare av information från den förra besökaren. Beroende på hur han, hon hen har hanterat toaletten och dess utrymme.

Det jag kommer nu beskriva är otroligt subjektivt och är endast applicerbart i en arbetsmiljö där det finns gemensamma toaletter för både män och kvinnor.

Den perfekta toaletten.
Den är helt nystädad. Det luktar i princip inget, inga papper i papperskorgen och toalettlocket är uppfällt. Den säger ”Jag är redo för dig. Jag är bara din för 2 min eller 10 min. Gör vad du vill med mig.”. Och det är det du gör. Du besudlar den och känner en otrolig känsla av tillfredställelse.

Den mystiska toaletten.
Du kommer in och locket till toaletten är nerfällt. Du vet inte vad som väntar dig om du lyfter på locket. Är det rent och snyggt? Eller är det någon som glömt att spola. Om det är fullt i holken, kommer du att spola eller klarar du inte av att se en hög med bajs utan springer panikartad ut därifrån. Du springer ut och naturligtvis står din chef utanför och väntar på att det ska bli ledigt. Och du spolade inte.
Hur ska du förklara för din chef att ”Det var inte jag som lämnade toaletten full med bajs.”. Du kommer aldrig undan. Så är det en obehaglig överraskning, spola efter dig, annars är det du som får skulden.

Det manliga spåret.
Både ringen och toalocket är uppfällt. Jaha, det har varit en man här. Han hade i alla fall vettet att lyfta upp ringen. Du suckar och fäller ner ringen då du upptäcker ytterligare spår från mannen på toagolvet. Och du har trampat i det. Nu svär du tyst för dig själv att alla män är äckliga som inte städar upp efter sig. För att inte DU ska få skulden för dropparna så försöker du torka upp dem. ”F-n ta alla män!”.

Det djupa spåret.
Du kommer in för att göra dina behov och du ser att någon har missat att använda toaborsten längst ner i skålen, under vattenytan. Är det lathet eller missade den förgående personen detta? För män som ska lätta på trycket så kan det bruna spåret vara till hjälp då man siktar. Andra störs av det och använder toaborsten först INNAN de själva använder toaletten. Man vill ju inte få skulden att det är en själv som smutsat ner toaletten.

Gasattacken.
Du öppnar dörren till toaletten och känner med en gång lukten av något som dött, blivit uppäten, uppspytt och sedan utskitet. Odören får dina ögon att tåras och du funderar på vad personen innan har ätit för att kunna skapa denna obeskrivliga lukt. Men toaletten är ren och snygg. Du sätter dig och börjar spola vatten i handfatet för att få bort doften, men det lyckas inte. Och naturligtvis så finns det bara handtvål utan parfym som inte heller döljer doften. Som grädde på moset så står den där snygga kollegan utanför och väntar på att du ska bli klar, och allt du har att erbjuda är en toalett som luktar två veckor djurkadaver.

Piss-fantomen.
Jag vet inte vad varför personen lämnar detta spår efter sig men det har förkommit på mitt jobb. Du kommer in på toaletten och det är piss på golvet, toalettringen och på väggarna. Är det någon som tror att han är en hund och måste meddela alla andra att han varit där? Vi fick aldrig reda på vem det var men det var obehagligt och jobbigt, då man inte kunde torka upp det på normalt sätt och man kunde inte heller lämna toaletten då det ofta stod någon annan på kö utanför. Då skulle man ju själv bli dömd som ”piss-fantomen”. Tydligen har piss-fantomen slutat hos oss för vi har inte detta problem längre.

Den besudlade toaletten.
Det här är nog en av det mer otrevliga toaletter man kan få. Ofta är toalettlocket nerfällt och när man lyfter det så får man se ett konstverk som påminner om en blandning av Monet och Van Gogh. Allt målat i brunt runt hela toalettskålen. Detta är inte lathet utan något annat. Skaparen av detta konstverk hade inte ork att göra ren toaletten men däremot ork att dölja det genom att fälla ner toalettlocket. Det finns en otrevlig medvetenhet med denna typ av toaletter. Jag ska djävlas med nästa besökare, säger den. Du ska få smaka mitt anala vrede.
Hur reagerar vi på detta ”språk”? Det hänger på hur nödiga vi är. Har vi tid, så städar vi upp toaletten innan vi gör våra behov. Är det akut så gör vi dem i denna sörja och tänker på färgglada blommor en sensommardag under tiden. Sedan låter vi vår vrede göra rent toaletten efter bästa förmåga.

Det finns ett otal andra toaletter man kan bli bemött av och vi regerar olika på dem. Men toaletten har sitt alldeles tydliga sätt att förmedla saker och ting. Från en individ till en annan. Och det spelar ingen roll hur många smarta nya sätt vi kan kommunicera på. Toaletten var före alla smartphones och den kommer finnas kvar när all teknik har försvunnit. Så om ni har tid nästa gång ni går på er arbetsplats toalett, fundera på vilka signaler som den sänder ut och vad vill den föregående besökaren säga dig?

Och läma gärna toaletten i ett snyggt skick efter er.

Tags: Toaletter etikett

Comments (2)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report