104.153 members 3.647 online
Log in Become a member
Qruiser
MidoSweden
Instagram and…
Blogg
Manchester 12/19
Cruz 101
Gaymap
Manchester 12/19
The New Union…
Gaymap
Manchester 12/19
Taurus Bar & Rest…
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Guy, 41, Enskede
 
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Widgets
Statistics
Blog id: 162

Nej, till nationalstaten Sverige!

cigarbear  (updated by cigarbear)

Nu ska jag, den lilla homofil-rasisten, ta till orda igen och nu ska jag kommentera intervjun av Björn Söder i DN där han anser att samer, judar och Tornedalsfinnar inte är svenskar.
Egentligen är det dumt att kommentera att bara ett par rader ur hela intervjun utan ska försöka ta och kommentera helheten. Kontentan är att SD vill skilja på svenska medborgarskap och tillhörighet till nationalstaten Sverige. Alla kan bli medborgare i landet Sverige men bara det som är till fullo assimilerade till svenskar och har tagit till sig den svenska kulturen till full, kan tillhöra nationalstaten Sverige.

Björn Söder och SD pratar inte om integration av invandrare och flyktingar, utan assimilation. Assimilation innebär att man anpassar sig helt (Juridiskt, språkligt och kulturellt) till den folkgrupp som är i majoritet där man befinner sig. Integration innebär att man försöker anpassa sig till varandra till en ny helhet.

SD vill bedriva en assimilationspolitik i Sverige för de invandrare och flyktingar som kommer hit. Kan de inte assimileras i det svenska samhället så ska det ut ur landet. Så är det bara. Frågan som man nu ställer sig är, ”VEM ÄR EGENTLIGEN SVENSK?”.
När jag jobbade på Ericsson så hade jag en manlig kollega som kom ursprungligen från Syrien. Han hade bott i Sverige i 7 år och pratade svenska utan brytning. Jag trodde först att han var född och uppvuxen här på tanke att han pratade svenska utan brytning, men han och hans fru var stenhårda på att lära sig svenska. De pratade aldrig arabiska hemma, och de hade en svensk-arabisk ordbok i varje rum. Ifall de inte kom på det svenska ordet så kunde de alltid slå upp ordet.
Min kollega var en av de trevligaste och vänligaste personer jag träffade under min tid på Ericsson. Men svenska var han knappast. Han och hans familj tillhörde Jehovas vittnen och de firade varken jul eller midsommar. Under årets mörkaste tid så hade de inga stjärnor eller ljusstakar i fönstren, utan vanlig belysning. Och runt midsommartid så ignorerade de att dansa kring en lövad stång. Så jag tror inte han kan räknas som svensk, fast han var väldigt svensk på så många andra sätt.

Min man är tillbringade sina första åtta levnadsår i norra Karelen i Finland. De är hårdhudade och stolta de som kommer därifrån. Så även min man. Nu har han bott så länge i Sverige att han har bara det svensk medborgarskap. Inför det här blogginlägget så frågade jag honom om han känner sig som svensk eller finne. Han svarade mig, ”När jag kommer till Finland så känner att nu har jag kommit hem. När jag sedan kommer tillbaka till Sverige så känner jag att nu har jag kommit hem. Båda mina länder är mina hem. Jag är svensk medborgare men mitt hjärta det klappar för Finland.”.
Inte ens min man är svensk enligt SD.

Sverige är ett stort land och varje landsända har olika kulturer och ibland olika språk. Skåningar, Smålänningar, Gotlänningar, Hallänningar, Bohuslänningar, Göteborgare, Dalmasar och Norrlänningar. Skåningar tycker inte om resten av Sverige utan vill helst tillhöra Danmark, samt så har övriga Sverige svårt för Skåningar. Stockholmare ogillar lantisar och ingen tycker om Stockholmare. Små nationer i nationalstaten Sverige. Vi har alltid haft olika kulturer och därför smågnabbas vi alltid. Men vi är alla svenskar på vårt eget lilla sätt.
Det SD verkar vilja göra är att sätta upp riktlinjer för vad svenskhet är och hur man blir svensk. Samt göra allt för att ta bort svenskfientliga inslag i samhället. Syftet är att skapa nationalstaten Sverige. Ett land med gemensam kultur, språk och värderingar, samt total lojalitet till staten Sverige.
Det är en otrevlig samhällsutveckling måste jag säga. Speciellt med tanke på att det inte finns någon entydighet på vad som är svenskt. Någon måste alltså definiera detta först innan vi SD kan börja sortera ut vem som är svensk nog. Och det som inte är tillräckligt mycket svensk kan få chansen att assimileras in i den svenska nationen. Villkoret är att lämna hela din kultur och allt annat icke-svenskt bakom dig.

Som en ur-arisk, über-svensk ”rasist-fjolla” så känner jag att jag inte vill bli kollad om jag är svensk nog för att passa in i nationalstaten Sverige. Det är lika dumt som att RFSL skulle behöva testa mig för att se om jag var tillräckligt mycket homo. Eller att Sweden Rock Festival skulle bara släppa in de som är tillräckligt mycket hårdrockare. Hur testar man ens en sådan sak?

13 % av landets väljare röstade på SD för att de tyckte att Sverige har tagit emot för många flyktingar. De protesterade mot att den dåvarande regeringen var för givmild mot de som verkligen behövde någon stans att ta vägen.
Och det kanske inte är så smart att ta emot många flyktingar, när vi INTE har en fungerande integrationspolitik. Det skapar bara frustation och irritation hos alla. Och att varken våga erkänna eller prata om problemen med dagens integrationspolitik, gör ju inte saken bättre.
Fortsätter det så kommer det inte finnas någon integrationspolitik kvar utan bara assimilationspolitik á la SD. Bli assimilerad eller lämna nationalstaten Sverige.
Jag har bloggat om att man ska följa regelverk och dylikt men ibland måste man säga ifrån. Så som Rossana Dinamarca (V) gjorde i riksdagen åt Björn Söder. ”Du är inte MIN talman!”.
Jag spelar upp Youtube-klippet om och om igen. Rosanna talar inte bara med SIN röst, utan för de 87 % som inte röstade för någon assimileringspolitik av icke-svenskar. Nä, Björn Söder, du är inte min talman heller. Du är ingenting jag vill ha eller ha att göra med.

"Men då sa Jonatan att det fanns saker som man måste göra, även om det var farligt. ’Varför då’, undrade jag. ’Annars är man ingen människa utan bara en liten lort’, sa Jonatan." - Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren

Rossana är verkligen ingen liten ”lort” eftersom hon gjorde något förbjudet/farligt genom att säga ifrån i maktens heliga boning. Vi borde kanske alla vara lite mer ”människor” och lite mindre ”lortar” genom att börja tala om den ”farliga” så som integrationspolitiken som inte fungerar. Om vi inte säger ifrån, så blir vi kanske så småningom ”lortar” i SDs nationalstats-Sverige.
Och vem vill bli det?

Så jag kommer rösta "NEJ" till nationalstaten Sverige nästa år.

Tags: RFSL Sverigedemokraterna SD Sweden Rock Festival Björn Söder rasist nationalstaten integration assimilering Astrid Lindgren Rossana Dinamarca

Comments (0)  
 Report  

Jag är rasist!

cigarbear

Det kanske inte är min egen definition men det är andras definition på mig, och jag kan leva med den stämpeln om folk tycker det är viktigt att smutskasta personer som tar upp "obekväma" frågor. För jag kommer ta upp en "tabu"-belagd fråga och då får jag finna mig i att bli kallad rasist. Det är så vårt svenska samhälle fungerar.

Jag går rakt på sak. Jag tycker inte att den svenska integrationspolitiken fungerar. Vi har en massa invandrare/flyktingar som sitter fast i trånga flyktingförläggningar i åratal, som bara går och väntar på ett uppehållstillstånd. Sedan hamnar de i förorten bland andra som inte kan så bra svenska och får därmed stora svårigheter att komma in i det svenska samhället. Framför allt så tar denna process väldigt lång tid, och det är väldigt psykiskt knäckande för de som går i väntans tider.

Det är inte ovanligt att barn till dessa flyende familjer, lär sig flytande svenska och sedan tvingas tillbaka till ett land som de vare sig kan språket eller känner sig hemma vid.

En mycket vanligare bild är alla högutbildade nysvenskar som varit i Sverige i flera år och bara väntat på ett uppehållstillstånd. När de sedan väl fått ett, så måste de lära sig svenska och troligen få gå om samma utbildning igen för att få godkänd examen i Sverige för att utföra sitt yrke. De flesta tröttnar och blir taxi-chaufförer eller pizzabagare.

På allt detta, så tvingas kommuner att ta emot fler flyktingar bara för att regeringen säger detta. Samtidigt som kommunerna har inte resurser eller möjligheter att ta hand om dem på ett värdigt sätt. Säger något kommunalråd "Nej, vi klara inte av att ta emot fler.", då räknas hen som rasist.

Börjar någon i media tar upp frågan om den dåliga integrationspolitiken så stämplas hen omedelbart som rasist. Det hela slutar i att ingen vågar ens diskutera frågan.

Men jag vågar. Och jag tar frivilligt på mig stämpeln som "rasist". Är gärna rasist om det är det som krävs för att man vågar "ta bladet från munnen och säga som det är.".

För den svenska integrationspolitiken fungerar inte så bra, och när en sådan viktig samhällsfunktion inte fungerar så varför säger våra ledande politiker att vi ska ta emot FLER flyktingar och invandrare?

Borde man inte lösa integrationsproblemet först, innan man yttrar en sådan åsikt?

Nu säger säkert många att vi inte har problem med den svenska integrationspolitiken och att jag bara överdriver. Tror inte det. Vi har normalt högt i tak när det  gäller politiska frågor. Vi kan prata om all inom politik. Det som fungerar bra och det som inte fungerar alls, men vi får inte prata om invandringspolitik eller integrationspolitik. Det är helt "tabu"-belagd ämne och det är bara rasister som pratar om det. Rasist eller inte, så måste vi prata om det eftersom det inte fungerar idag.

Säg om vi gjorde samma sak om storleken på skolklasser och förskoleklasser. Att vi inte fick prata om att det var för många barn i skolsalen eller förskolegruppen. Och att staten bara krävde att kommunerna måste kunna ta utbildingsplatser till den växande andelen barn. Men föreställ er att det är "tabu"-belagt ämne och man kommer bli kallad för motvalls kärring om man tog upp ämnet?

Eller säg om man hanterade jämställdhetsfrågan på samma sätt som med integrationspolitiken. Att man inte vågade prata om det med risk att bli kallad "mjukis" eller "fjolla". Att feminism var ett ämne man undvek att ta upp. Det var förknippat med skam.

Nu pratar vi väldigt mycket om de stora barngrupperna och vi pratar dagligen om feminism och jämställdhet. Vi pratar om dessa saker för att BELYSA problematiken, så att vi sedan kan göra något åt det som inte fungerar så bra.

Vi måste våga prata om integrationsfrågan på ett konstruktivt sätt. När vi börjar prata om de problem som finns med integrationen så kan vi kanske lösa dem, tillsammans? Och när vi har fixat till integrationsproblemen, de är då som politikerna med gott samvete kan säga att "Sverige kan ta emot fler flyktingar". När de säger så idag så är det bara floskler.

Jag blev nyligen avstängd från ett diskussion på nätet för att jag tog upp detta ämne. Jag hade "en olämplig ton", hette det?! Själv tyckte jag det bara var svagsint och sjukt att vi ens har tabu-belagda ämnen inom svensk politik.

Men om priset för att våga prata om den svenska integrationspolitiken är att bli kallade rasist, så är jag gärna det. Och en stolt sådan.

Tumme upp för: Malala Yousafzi. En liten tjej från Pakistan som kämpar för flickors rätt till skola. Inte ens talibanerna kunde tysta henne. Var får hon all sin kraft och mod ifrån?

Tumme ner för: Svenska politiken.  Extra val och allt. Vad trött man blir.

NOTE: Bilden är från 2011. Det var någon sur människa som sprayade detta på Dennis Maglics dörr bara för att han skrev i sin blogg att han var stolt över att vara svensk. Det är alltså inte vår dörr.

Tags: politik Sverige invandrare rasist flyktingar integrationspolitik

Comments (0)  
 Report  

Vad är målet med feminismen?

cigarbear  (updated by cigarbear)

Min fundering började när rymdsonden Philae landade på kometen P67 efter att ha rest i rymden i nästan 11 år. Landningen blev inte helt lyckat som alla vet men rymdsonden landade och den började sända ut data. Det är som att köra en radiostyrd bil i nästan 11 år och sedan fickparkera på en gata i Peking. Med andra ord så är det ingen dålig bedrift.
En av de forskarna som var med i projekten och som var väldigt glad över landningen var den brittiske vetenskapsmannen Dr Matt Taylor. Matt är lite speciell människa som föredrar lite ungdomligare kläder och bryr sig inte så mycket om att dölja sina tatueringar.

Så intervjuades han när han bar en bowlingskjorta med halvnakna kvinnor. Istället för att världen skulle dela den bedrift de hade gjort, så blev en stor del av den kvinnliga delen av världen förbannade över hans skjorta. Den vetenskapliga bedriften var inte högt värderad pga. hans sätt att klä sig och hans förmodade snedvridna kvinnosyn. Internet alla feminister var vansinniga att ESA kunde låta denna man visa sig i denna skjorta.

Det var då jag undrar om inte den feministiska kampen har gått lite för långt?!

Innan jag fortsätter så vill jag poängtera att jag är för jämställdhet på alla på alla plan. Lika lön för lika arbete är en självklarhet. Anser att det finns en könsmaktsordning i samhället och att det tyvärr är ganska snedvridet där männen får ta mycket mer plats.

Men jag anser mig inte vara en feminist eftersom det är idag ett så politiskt korrekt begrepp att man mår illa. Alla är feminister men ingen vågar ifrågasätta den eller diskutera dess syfte.

Nu tänkte jag att jag måste vara korkad som inte fattar vad målet med feminismen är, så jag googlade detta och fann följande förklaring:

Jämställdhet = MÅLET
Feminismen = VERKTYGET

Källan berättar att feminismen innebär att PRATA om allt ont som MÄN gör mot KVINNOR för på detta sätt SYNLIGGÖRA alla bristerna vi har när det gäller jämställdhet mellan könen.

Plötsligt så trillade polletten ner och jag fattade det här med feminismen. Eller rättare sagt så fick jag en stor förståelse varför den feministiska rörelsen beter sig som den gör. Att den hela tiden är kritisk mot allt som kan verka som ett hot eller en kränkning mot kvinnor. Man vill ju prata om bristerna för att synliggöra problematiken.

Men sedan då? När vi ser problemen kan vi då inte bara få lösa dem?

Här uppkommer nya problem. För att kunna lösa ett problem så måste man definiera problemet. Sedan ska man se till att lösningen på problemet är så pass stabil att man inte behöver lösa problemet igen. Och vad händer om man inte tycker att lösningen på problemet inte var tillräcklig. Att vi måste vara ännu mer jämställda i allt vi gör, ser och tänker. Att det helt enkelt inte FINNS någon slutgiltig lösning på jämställdhet. Kan det bara vara så att feminismen är en väldigt giltig orsak att få kritisera män? Att man kanske bara ska prata om problemen, inte lösa dem?

För om feminismen till sist löser problemet med jämställdheten, vad ska då kvinnor prata om sen?

Eftersom jag är bög så vet jag inte om det här är sant, men jag har fått uppfattningen att många kvinnor bara vill prata om sina problem. Män ska då bara lyssna och hålla med. Inte lösa kvinnornas problem, för då anses de som klumpiga idioter som inte fattar bättre.

Personligen så tycker jag att feministerna gick för långt när de mer eller mindre dödade Dr Matt Taylors glädje över att landad på en komet som färdats i rymden i nästan 11 år. Hans kvinnorkränkande skjorta var större nyhetsstoff än att han var med och gjorde en nästa overklig bedrift. Skjortan var ju kvinnokränkande och det måste feministerna påpeka. Det är ju så feminsiter arbetar?!

 

Dr Matt Taylor är ingen man med sned kvinnosyn. Han är en stolt tvåbarnsfar som gillar att klä sig bekvämt i hårdrockskläder och visa sina tatueringar. Skjortan då? Den var en present från hans vän Elly Prizeman som hade designat den och han bar skjortan med stolthet. Skjortan är alltså haute couture (skräddasydd för en modell) och är designad av en kvinna. Det som han bar med stolthet som en present av en kvinnlig vän under en av hans karriärs viktigaste ögonblick, var i själva verket kvinnoförnedrande för resten av världen.

Det hela slutade med att han gråtande bad om ursäkt för något han inte visste var så fel. Han hade ju sina tanker på något helt annat än på skjortan.

Så gick feminismen för långt denna gång? Slå först, fråga sen. Är det så här de självutnämnda feministerna ska arbeta? Agera först, innan man tänker till.

Feminismen är jättebra att ha när det gäller att belysa orättvisor mellan könen. Men att debattera om feminism och jämställdhet är omöjligt i Sverige idag. Är du kritisk så är du automatiskt en kvinnohatare och ska häcklas och förtryckas till varje pris.

Alla män hatar inte kvinnor och alla kvinnor hatar inte män. Det är bara en liten minoritet på båda sidor som beter sig som legitimerade rövhål och som förstör för alla andra då det får väldigt mycket utrymme i media.

Kan man inte respektera det motsatta könet och föra en debatt på ett anständigt och respektfullt, sätt så ska man enbart hålla käften, anser jag. Det är hatet från er som har förstört hela debatten. Det gäller både män och kvinnor.

Så vad är målet med feminismen? Det är i alla fall inte ett verktyg för jämställdhet. Hade det varit det så hade vi haft en konstruktiv och levande debatt om jämställdhet mellan könen.

Istället har feminismen blivit ett uttryck för att kritisera allt som männen gör fel enligt kvinnor och man ska bara som man sitta tyst och hålla med.

Om jag har fel så låt mig få reda på det i så fall. På ett anständigt och respektfullt sätt tack!

Tags: feminism debatt kvinnohat manshat Matt Taylor Elly Prizeman Rosetta project ESA

Comments (0)  
 Report  

Skäggtävlingen

cigarbear  (updated by cigarbear)
Det pågår en skäggtävling här på Qruiser om vem som har det finaste skägget och där förstapris är en skäggtrimmer från Philips.
Denna tävling är den tredje i raden och den är väldigt populär. Jag har själv deltagit tidigare men inte i år. Av flera anledningar som jag nu ska ta upp.
Tävlingen säger sig handla om vem som har det finaste skägget, men eftersom du inte kan begrunda eller undersöka varje skägg i verkligheten så handlar tävlinge om "Vem som har den finaste bilden på sig själv där man har skägg.".
Förstår ni skillnade?
Det handlar om vem som har den snyggaste bilden där du har skägg. Du kan alltså vara skitsnygg i verkligheten men ha en usel bild som tävlingsbidrag. Eller se lite mindre bra ut men har en kanonbild på dig med skägg, där kameravinkel och ljus ligger perfekt.
Nästa grej som är lite trist men sann, är att om du visar lite hårigt bröst också på bilden så får man fler röster. En man med skägg och hårig bröst är sexigt håller jag med om men att det blir en fördel i en skäggtävling är trist.
Men det som är tråkigast är själva röstningstekniken. Du kan ge betyg från 1 till 5 samt lämna kommentarer. Den som fått högst medelbetyg har 3.5. Då är det 750 personer som har röstat. Man behöver inte vara professor i matematisk statistik för att inse att folk har gett väldigt låga betyg på de som deltager i tävlingen.
Och det är det här som jag retar mig. Många som är med i tävlingen går medvetet in och röstar ner alla andra konkurrenter. Ganska bitchigt måste jag säga.
Så nej, det är ingen kul tävling som den ser ut nu och den borde göras om och bli kallad för "qruisers snyggaste män" och ha flera kategorier så som
- Snyggaste twinken.
- Snyggaste bear/chubby/daddy.
- Snyggaste mannen.
- Snyggaste 50+
- och kanske någon mer kategori.
Man väljer ut en bild som man tävlar med och bilden måste vara max ett år gammalt.
Varje medlem får bara rösta EN gång per kategori på EN person. På det här sättet kan man inte bitcha sig och rösta ner sin motståndare. Då blir det en rättvis tävling där de flesta har en chans.
Nu är det en ganska trist tävling där alla gör allt för att sabba för varandra bara för att vinna och få lite bekräftelse.
Många av de som tävlar har jag träffat i verkligheten och de flesta är så mycket snyggare än vad bilderna visar och skulle man bedömma deras personlighet också så skulle de få väldigt många femmor av mig. 
Andra som deltager i tävlingen är... ...vi lämnar det där.
NOTE: Mannen på bilden har ett fantastiskt skägg. Bilden visar ett stort härligt skägg där det finns tydliga spår av extra-arbete runt mustachen. Tyvärr tar hans blick och muskler mycket av uppmärksamheten och skägget hamnar nästan i skuggan. Men en klar vinnare i skäggtävlingen enligt mig.

Tags: bilder Tävling MÄN skägg skäggtävling rättvis Philips

Comments (0)  
 Report  

En sammanfattning

cigarbear  (updated by cigarbear)
Har inte bloggat på länge, dels för att jag har haft annat för mig med semester och sånt, dels så har jag inte hittat något vettigt att blogga om.
Så här är en sammanfattning vad som har hänt sen sist i kronologisk ordning:
- Fyllde år.
- Åkte till svågerns stuga i Ramvik och med deras två katter.
- Eldat i brasan, klappat katter och spelat tv-spel.
- Lagat god mat och som förtärdes med god dryck.
- Hade en middagsbjudning.
- Mera mat.
- Rökt pipa och cigarr.
- Var på middagsbjudning.
- Hjälpt till att få ut svågerns ut ur Uzbekistan efter att han blivit strandsatt där. (Lång historia som inkluderar mentalsjukhus och mutor.).
- Åkte hem igen.
- Flög till Helsingfors.
- Tog båten hem två dagar senare.
- Rökte fler cigarrer.
- Åkte hem till Uddevalla för att fira att min far fyllde 70 år.
- Tillbaka till jobbet.
- Började träna och upptäckte att konditionen var usel.
- Jobbet och tränar.
- Köpte Italiensk tryffel för 1000 SEK.
- Går på premiären på "Madame Butterfly" på Operan, samt vinkar till Kungaparet. (Fantastisk föreställning. Se den!!)
- Bjuder svåger och sambon på en fantastik middag. (Sjötunga Waleska med massor av champagne).
- Jobbar och tränar.
- Körde en mini-triathlon på gymmet i morse på ca en timme. (20 min löpning, 20 min cykel och simmade 500m. Konditionen är tillbaka!!).
Det är ungefär vad jag har gjort.
NOTE: Jag röker även pipa. Det är kanske inte så hälsosamt men det skiter jag i. Jag gör det så sällan ändå och bara när jag är själv.

Tags: mat jobb träning semester pipa cigarr

Comments (0)  
 Report  

I went berserk

cigarbear  (updated by cigarbear)
Today we played our last game for the season. Tow days ago, I was laying in my bed with a terrible cold. I thought I would not recover before the game. To be honest, I was hesitating to play at all today.
But I played and I think it was the roughest and the best game ever. We lost with 24 - 50 so we gave them a hell-of-a fight. When I limped home from the pitch, with a lot of thoughts and feelings passing through my head. I needed to get them out, so I wrote them down.

Today I played the hardest game of them all.
Today I gave everything I had
Until all that was left was rage and the will.
My body screamed "NO!", but I still went on,
To hunt the ball,
Take the tackles
And to push into every ruck and scrum.
I played so hard that every breath I took hurt.
But I played on.
When the referee's whistle ended the game

I realized that this is how the Vikings must have felt,
When they fought so furiously and fiercely on the battlefield,
When they went berserk.
To fight to the end and never give up.
Today I went berserk,
And I have never ever felt so alive and so proud.
To play in a such a great team
Which plays as one mind,
filled with vigour and passion.
This game was the best ever.
I am already looking forward to next season
So we can do this all again.

Short you can say I was pretty satisfyied of my performance today. Especially, when I thought I would not manage to play the whole first period.
And I very proud to be playing in such a awesome team with such a great coaches.
Thanks for everything.

Tags: rugby STHLM BERSERKERS RUGBY FC

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Match idag mot Uppsala / Sandviken

cigarbear
Idag är det säsongens sista match mot Uppsala / Sandviken. Vi vann den förra matchen mot Åland och så nu är vi taggade.
Avspark idag söndag 21/9 kl 15:00 på Årstafältet. Kom och heja om ni inte har något annat för er. Och ta med er ev regnkläder ifall det blir regn.
Nej, vi ställer inte in matchen på grund av regn. Det blir bara roligare då! Och lerigare.
Sista matchen och vi kommer ge allt och lite till för vi vill verkligen vinna denna match.
NOTE: Bild från förra matchen

Tags: rugby STHLM BERSERKERS Årstafältet Uppsala Sandviken Rugby

Comments (0)  
 Report  

Arga vita män, Del 2

cigarbear

Det är den vita mannens fel för häxprocesserna, krigen, rasism, korstågen, kvinnohatet, fascismen, det meningslösa våldet och miljöförstöringen genom årtusenden. Han bär ett kollektiv ansvar och skuld för detta och han ska bära det tills PK-Sverige säger att det är förlåtet. Och fram till dess så ska han bara hålla tyst!!

Vill poängtera att jag inte tycker att PK-åsikter är fel, utan det är den bristande respekten för folk som inte har PK-åsikter jag stör mig på. Hur odemokratiskt vi behandlar dem som har dessa åsikter.

Så den vita mannen är längst ner på skalan. Vad händer då? Från yttersta högen växer kommer ett parti som säger, ”Vi lyssnar på dig, du vita man. Vi är en grupp människor som också har känt sig kränkta för våra åsikter så nu har vi bildad ett parti som tar upp just dina frågor. Vill du vara med?”. Den vita mannen tvekar kanske i början men sedan inser han att detta parti tar upp alla de politiskt icke-korrekta frågorna och åsikterna han har. Han behöver inte var tyst längre. Den vita mannen har känt sig kränkt men nu har han stöd och han är arg för den behandlingen han har fått. Den vita mannen är inte tyst längre utan tar upp de frågor som ingen annan vågar ta upp. Typ tiggarna eller invandringen. Han har ju stöd nu. Och efter fyra år av tystnad så växer stödet för den vita mannens parti eftersom ingen annan vågar prata om det som den vita mannens parti pratar om.

Och stödet kommer främst från ”Folket”, de som har tröttnat lite på PK-åsikter i Sverige vill prata om åsikter som den vita mannen har. För ingen annan pratar ju om dem.

Ta nu denna beskrivning av Sveriges debattklimat och titta på valresultatet från årets val. Kan det här vara ett svar på varför Sverigedemokraterna blev så stora som de blev? Att det fanns bara ett parti som tog upp frågor som ingen annan vågade ta upp. Ett parti som företräder den vita mannen där han slipper känna sig kränkt? Ett parti där han inte behöver hälla käften om sina åsikter?

Jag har varit i nästan alla grupper i hackordningen. Som politiker, homoaktivist, halv-dan hipster som bakar eget bröd och odlar örter på balkongen, vanlig Svensson och umgåtts med en massa vita män på hårdrocksfestival. Jag har vänner inom ALLA grupperingar som jag pratat med och när jag summerar det så inser jag tyvärr att så här är det. Det var först artikeln om den avhoppade högerextremisten som fick mig att se helheten.

Rädslan i PK-Sverige att prata om vissa ämnen samt att man har en slags hackordning vems åsikter som är ”rätt” skapar en motpol för folk som är emot allt vad PK-Sverige står och är. Sverigedemokraterna pratar gärna invandrarfrågor och det är deras rätt att göra det. De andra partierna undviker att göra det och på så vis blir det aldrig en diskussion. Typ ”Om vi inte pratar om problemet så är det inget problem.”. Den vita mannens frågor blir ignorerade, men han ger sig inte utan går på det igen.

Nu är Sverigedemokraterna det tredje största partiet i Sverige. Folk börjar ledsna på det politiskt korrekta i det här landet. I andra länder har man kommit längre. De extrema partierna har vuxit sig stora där och fått mer utrymme än vad man jämför med i Sverige. Deras PK samhällen frös ute både åsikter och partier som den vita mannen tillhörde. Det gick åt helvete där. Sverige är inne på samma spår.

Så vad kan svenska folket göra för att undvika att vi ska gå åt samma extrema håll som andra delar av Europa? Det är inte lätt men det finns två saker som jag ser det.

Först så börja prata om den vita mannens frågor. Våga diskutera dem på ett sakligt sätt. Sno frågorna från Sverigedemokraterna. Visa ett genuint intresse att försöka lösa problemen. Då ökar man förtroendet i de etablerade partierna och SD tappar stöd.

Den andra delen är svårare. Säg till den vita mannen att hans 1000-åriga skuld nu är över och att vi säger han är förlåten. Han behöver inte längre hålla käften utan hans åsikter ska också få höras och få debatteras på ett sakligt sätt. Välkomna honom in i värmen som den människa han är, och inte för de åsikter han har. En arg och kränkt vit man blir ju knappast gladare om han fryses ute av samhället?

PK-Sverige som säger sig vara så fördomsfritt, osar av fördomar mot dem som inte är så politiskt korrekta. Det är det som orsakar denna polarisering. Fler och fler debattörer, statsvetare och liknande börjar nu inse detta försöker försiktigt uppmana oss att börja prata om det förbjudna ämnena. Allt för att det inte ska så illa som i övriga Europa.

Vill nämna att jag som vit man många gånger har känt mig kränkt av PK-Sverige. Mitt utseende är till nackdel för att få komma till tals. Spelar ingen roll att jag är bög, miljöpartist och en man som erbjuder sig att gömma utvisningshotade flyktingar.Folk dömer mig eftersom jag är en stor skäggig, vit man, klädd som en kriminell biker från Helsingborg och har då troligen högerextrema åsikter. Det så fördomsfria PK-Sverige dömer mig på förhand efter mitt utseende innan jag ens hinner öppna munnen.Inte så fördomsfritt när det väl kommer till kritan?!

Dock, vill jag bara säga att jag inte är en vit arg man. Bara ledsen över att det blivit som det blivit och hoppas att någon ”PK-prästinna” eller ”homo-inkvisitor” inser att man måste tänka om. De har skapat detta samhälle vi har idag. Det känns som endast de kan rädda det igen eftersom vad de säger påverkar hela samhället.

Vi får se vad som händer de kommande fyra åren.

NOTE: Nej, jag sympatiserar inte med SD eller deras åsikter.


Tags: politik HBTQ politisk korrekt feminister val2014

Comments (1)  
 Report  

Arga vita män, Del 1

cigarbear  (updated by cigarbear)

Tänkte först skriva ett inlägg om varför val-resultatet blev som det blev med en infallsvinkel på att politikerna aldrig diskuterade vissa ”tabu”-belagda frågor. Sedan hittade jag den här artikeln och insåg att det var mycket mer komplicerat än så.

Efter att begrundat innehållet i artikeln länge, samt läst kommentarerna så insåg jag att det är ett strukturellt problem i det politiskt korrekta Sverige. Det finns en hackordning om vem som har rätt att kritisera vem i det politiskt korrekta Sverige. En hackordning så får man bara hacka på gruppen som är under en själv. Glöm att du får kritisera den som är över dig.

Denna modell är inte vetenskaplig på något sätt utan bygger på mina betraktelser på nätet, media och i verkligheten i över ett decennier. Jag har haft tur att kunna röra mig relativt fritt i hela hackordningsskalan pga. mitt utseende, min sexuella läggning och mitt musikintresse.

Högst upp i hack-ordningen i det politisk korrekta Sverige är ”PK-prästinnorna”. Deras religion är genusvetenskapen och feminism. De står högst på skalan eftersom de berättar för oss alla andra vad som är ”rätt”, ”mindre rätt” och det som är helt fel att tycka. Och det är nästan omöjligt att säga emot dem eftersom de faktiskt HAR RÄTT i de flesta frågor. De är bara radikal-feminist-prästinnorna som ibland säger korkade saker som ”Män är djur!” där man kan argumentera emot dem. Exempel på en sådan PK-prästinna är Gudrun Schyman.

PK-prästinnorna” måste ha stöd och det får de från ”hbtq-inkvisitorerna”. (Bygger vidare på det religiösa temat.). Dessa är inte alla hbtq-personerna utan homo-eliten, proffs-bögar, homo-lobbyn. De vet vad som är rätt och fel ur ett hbtq-perspektiv. Självklart så sammanfaller detta med ”PK-prästinnornas” läror, men den stora skillnaden här är att i denna grupp så finns det MÄN och T-Personer. Det finns inga män bland ”PK-prästinnor” eftersom mannen har en ganska låg ställning i PK-Sverige. Exempel på ”homo-inkvisitorer" är RFSLs styrelse.

Nästa grupp i hackordningen är ”Hipster-pöbeln”. De här är intellektuella, välutbildade män och kvinnor som tycker som precis som ”PK-prästinnorna” och ”homo-inkvisitorerna”. De lever som efter de riktlinjer som PK-prästinnorna och hbtq-inkvisitorerna tagit fram. Har finns alla kön, sexuella läggningar, hudfärger ett brett spektra av politiska åsikter. Dock ej KD eller SD. De bloggar och tävlar nästan om vem som är mest politisk korrekt samtidigt som de ska vara snygga och hippa. Alla är lyckliga och ingen känner sig kränkt. Exempel är unga Södermalmsbor.

Nästa grupp är ”Folket”. De kan inte leva som ”Hipster-pöbeln” pga. av tidsbrist eller andra orsaker. Det är inte heller så engagerade i feminism eller i homofrågor. De håller med åsikterna i stort men kan inte debattera för dem. De är det snälla folket som gör så gott de kan för att vara PK men ibland blir det fel eller lite klumpigt. De är ofta det perfekta intervju-offret för media. De ler och säger alltid de rätta sakerna som inte upprör folk.Exempel: Din granne kanske.

Här klämmer vi in en liten grupp i hack-ordningen. ”Borgmästarna”. Här är våra folkvalda politiker utom SD. De styr visserligen vårt land och det är folkvalda. De har visserligen stor reell makt, men det är också fritt byte för alla. Allt det du gör, tänker eller tycker synas av alla som sitter högre upp i hack-ordningen. Gör du fel så lynchas du av ”Folket” eller ”Hipster-pöbeln”Exempel: Våra folkvalda politiker.

”De troende” kommer sen på listan. I PK-Sverige så står inte religion så högt upp i vårt samhälle eftersom de moraliska reglerna ofta strider mot kvinnans rättigheter och homosexualitet. I PK-Sverige uppmanas troende att sköta sin religion privat och försöker man hävda religiösa budskap så blir man snabbt nedtryckt i skorna av duktiga ateistiska debattörer. Kort kan man säga att religion är fult i Sverige. Bland de troende så finns det en hackordning också. Buddister står högst upp eftersom de inte klankar ner på andra. Sedan är det judar eftersom vi bär med oss en skuld från andra världskriget. Sedan kristna. Och sist muslimer. Det här är ett PK-minfält att diskutera så jag gör inte det.

Längst ner på hack-ordningsskalan i PK-Sverige är ”Den vita mannen.”. Bara att han har en kuk gör honom underlägsen. Att han sedan är vit gör inte saken bättre. Kan en vit man diskutera feminism? Ja, om han uppför sig som en bög eller hipster. Är han däremot stor, stark, hårig, skäggig och går klädd som en biker, då är det tveksamt. Han måste alltid jobba för att få förtroende i alla sammanhang för att ens kunna öppna munnen i en feminist-fråga. Och delar han inte de PK-åsikter som gäller så har han ingen yttranderätt alls. Då ska den vita mannen bara sitta snällt i soffan hemma och hälla käften! För ingen vill höra hans icke-politisk korrekta åsikter om kvinnor, bögar, hipsters, politiker eller muslimer. Det som genom årtusendet har varit den kvinnliga arvsynden och idag blivit den vita mannens arvsskuld. Exempel på en ”vit man” är Sverigedemokrat eller deras sympatisörer.

 

Tags: politik feminism HBTQ politisk korrekt Val 2014

Comments (0)  
 Report  

Alla pratar siffror

cigarbear  (updated by cigarbear)

Det är val i år och det är inte så lätt att veta hur man ska rösta alla gånger. Politikerna säger olika saker och det är svårt att veta vem som talar sanning och vem som ljuger. Speciellt när man är en vanlig medborgare utan större insyn.

Reinfeldt säger att Alliansen har satt fler i arbete under deras mandatperiod.

Löfven säger att arbetslösheten aldrig varit större än nu.

Vem har rätt?

Faktiskt så har båda rätt. Min kollega på jobbet tröttnade också på dessa påståenden och tog själv fram siffror från SEB och SCB. (Länk till pdf-fil. Ny version.)

Enligt dessa siffror så har antalet offentligt anställda minskat med ca 50 000 sen 2006. Men ökat inom den privata sektorn med nästan 250 000?! Reinfeldt har rätt.

Sedan ser vi att arbetslösheten har ökat med ca 1 % enhet. Löfven har också rätt.

Lite av det här siffertrolleriet beror på att Sveriges befolkning har ökat med nästan en 500 000 sedan 2006 varav ca 200 000 är arbetsföra.

Om jag ska vara brutalt ärlig med denna statistik så har skatteintäkterna ökat, skattetrycket minskat, fler fått jobb samtidigt som befolkningen har ökat så har ca 50 000 blivit arbetslösa inom den offentliga verksamheten.  
Ja, vi har fått mer pengar i plånboken men vi har också fått ett kallare Sverige där tid och omtanke inom det offentliga rationaliseras bort eftersom det inte finns något affärsvärde i det.

Jag vill inte lobba för den ena eller andra sidan, utan folk få avgöra själv. Statistiken säger att båda blocken talar sanningen, så inte blev man så mycket klokare...

Ska erkänna att jag var själv väldigt villrådig inför valet. Jag har förtidsröstat och det blev lite av varje. Men jag tänker inte bara ekonomi utan vilka som är mest lämpade att LEDA landet och driva de frågor som jag anser är viktiga. Så det blev som det blev.

NOTE: Tavlan "Blir du lönsam, lille vän?" av Peter Tillberg är väldigt talande för det här valet. Lyckas du inte så blir du arbetslös. Det värsta med den tavlan var att exakt så där såg våra klassrum ut på högstadiet. Lika dystert också ibland...

Tags: politik Statistik val2014 siffror

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report