110.095 members 2.688 online
Log in Become a member
Qruiser
Edinburgh 5/23
G H Q
Gaymap
Manchester 5/23
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Manchester 5/23
Legends & The…
Gaymap
London 5/23
Eagle London
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Guy, 41, Enskede
 
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Widgets
Statistics
Blog id: 162

Det är inte EU-migranternas fel

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Ett tiggeriförbud skulle leda till ökad antiziganism.”, är något man får höra ganska ofta. Och så är det nog också men något måste göras eftersom tålamodet börjar tryta hos många av oss.

 

Jag har funderat på varför jag personligen stör mig mer på dem än jag stör mig på de svenska hemlösa? Vad är det som skiljer en hemlös svensk mot en hemlös rumän med romskt ursprung? Är det rasistiska tankegångar som ligger bakom? Efter en del funderingar samt bollande med min make i dessa frågor så började bitarna falla på plats.

Det hela handlar om att göra rätt för sig i det svenska samhället. Något som jag i min familj är strikt uppfostrad till. Du ska arbeta så att man kan ta hand om sig själv och sin familj, så att du inte ligger samhället till last och kostar pengar. För kostar du pengar så har samhället inte råd med skola och sjukvård.

Detta är faktiskt sant i stora drag. Vårt samhälle bygger på att folk arbetar. Och kan man inte arbeta av olika orsaker så ska samhället hjälpa till. Det sociala skyddsnätet. Det finns rutiner, processer uppsatta av våra myndigheter som ska ta hand om dessa personer som inte klarar att arbeta, eller som inte har jobb. Det är ganska logiskt och enkelt i teorin. Gör folk rätt för sig så fungerar hela samhället.

Tyvärr så finns det många glapp i myndigheters rutiner som gör att folk faller mellan stolarna, men det är inte svårare än att man borde kunna fixa till dem. Vi har rutiner för de mesta. Till och med för flyktingar och invandrare.

Men de svenska samhället har inga rutiner för rumänska EU-migranter som tigger på våra gator, så därför låter vi dem hållas. Det kan väl inte vara så farligt? Eller?!

Det är just där skon klämmer. Vi låter dem bygga små kåkstäder i skogen, sova under broar, tjuvåka i kollektivtrafiken, hämta kaffe på pressbyrån utan att betala. Bara för att vi tycker synd om dem samt att samhället inte har några regler för hur vi ska hantera dem.

När jag var liten och byggde en koja i skogen med lite skräp man hittat, då skräpade man ner i naturen fick jag höra. Det var bara att städa upp efter mig eftersom man skulle respektera naturen. Eller när man skulle campa med kompisar, så var man tvungen att fråga markägaren om lov, annars blev det strul. Och det där med att sätta upp en brasa gick ju inte för sig hur som helst heller. Noggranna regler skulle följas där med. Tjuvåka i kollektivtrafiken eller ta en dricka utan att betala, fanns inte ens i min sinnevärld.

Så varför ska EU-migranter för göra allt det som jag blev uppfostrat till att man inte ska göra?!

Det är därför jag stör mig på de rumänska EU-migranterna. De får en frisedel till det svenska samhället eftersom ingen vare sig kan eller vågar göra något åt det. Det är de svenska politikernas tafatthet i frågan som är en del av problemet. Rädda att bli kallade rasister. Resten av problemet är EU och Rumänien som systematiskt diskriminerar romerna.

Det jag vill säga är att det inte är de rumänska romerna jag ogillar som människor. Hade jag varit i deras situation så hade jag troligen gjort samma sak som dem. Börja tigga i ett annat EU-land. Jag är arg på politikerna som inte vågar eller vill göra något åt det. Inte ens ha en vettig diskussion om hur vi ska lösa problemet. Debatten handlar mycket om hur synd det är om dem kontra ett förbud. Att tycka synd om dem och ge dem lite pengar löser inget problem. Att förbjuda tiggeri är inte heller en lösning då det skadar folk som hamnat helt utanför det svenska samhället.

Den politiska tafattheten i denna fråga gör en förbannad. Och du som medborgare kan inte göra något för att förändra situationen. Inte ens en när det är val, om du då inte vill rösta på SD. Och vem vill göra det? Så det är klart att man är arg och frustrerad.

Tags: Romer tiggeri tiggare EU-migranter

Comments (0)  
 Report  

Toaletterna språk

cigarbear

Jag funderar väldigt mycket på det här med kommunikation. Hur vi människor kommunicerar med varandra. Men ibland så kommunicerar vi indirekt via en tredje part. Som med toaletter. Toaletter är som en slags förmedlare av information från den förra besökaren. Beroende på hur han, hon hen har hanterat toaletten och dess utrymme.

Det jag kommer nu beskriva är otroligt subjektivt och är endast applicerbart i en arbetsmiljö där det finns gemensamma toaletter för både män och kvinnor.

Den perfekta toaletten.
Den är helt nystädad. Det luktar i princip inget, inga papper i papperskorgen och toalettlocket är uppfällt. Den säger ”Jag är redo för dig. Jag är bara din för 2 min eller 10 min. Gör vad du vill med mig.”. Och det är det du gör. Du besudlar den och känner en otrolig känsla av tillfredställelse.

Den mystiska toaletten.
Du kommer in och locket till toaletten är nerfällt. Du vet inte vad som väntar dig om du lyfter på locket. Är det rent och snyggt? Eller är det någon som glömt att spola. Om det är fullt i holken, kommer du att spola eller klarar du inte av att se en hög med bajs utan springer panikartad ut därifrån. Du springer ut och naturligtvis står din chef utanför och väntar på att det ska bli ledigt. Och du spolade inte.
Hur ska du förklara för din chef att ”Det var inte jag som lämnade toaletten full med bajs.”. Du kommer aldrig undan. Så är det en obehaglig överraskning, spola efter dig, annars är det du som får skulden.

Det manliga spåret.
Både ringen och toalocket är uppfällt. Jaha, det har varit en man här. Han hade i alla fall vettet att lyfta upp ringen. Du suckar och fäller ner ringen då du upptäcker ytterligare spår från mannen på toagolvet. Och du har trampat i det. Nu svär du tyst för dig själv att alla män är äckliga som inte städar upp efter sig. För att inte DU ska få skulden för dropparna så försöker du torka upp dem. ”F-n ta alla män!”.

Det djupa spåret.
Du kommer in för att göra dina behov och du ser att någon har missat att använda toaborsten längst ner i skålen, under vattenytan. Är det lathet eller missade den förgående personen detta? För män som ska lätta på trycket så kan det bruna spåret vara till hjälp då man siktar. Andra störs av det och använder toaborsten först INNAN de själva använder toaletten. Man vill ju inte få skulden att det är en själv som smutsat ner toaletten.

Gasattacken.
Du öppnar dörren till toaletten och känner med en gång lukten av något som dött, blivit uppäten, uppspytt och sedan utskitet. Odören får dina ögon att tåras och du funderar på vad personen innan har ätit för att kunna skapa denna obeskrivliga lukt. Men toaletten är ren och snygg. Du sätter dig och börjar spola vatten i handfatet för att få bort doften, men det lyckas inte. Och naturligtvis så finns det bara handtvål utan parfym som inte heller döljer doften. Som grädde på moset så står den där snygga kollegan utanför och väntar på att du ska bli klar, och allt du har att erbjuda är en toalett som luktar två veckor djurkadaver.

Piss-fantomen.
Jag vet inte vad varför personen lämnar detta spår efter sig men det har förkommit på mitt jobb. Du kommer in på toaletten och det är piss på golvet, toalettringen och på väggarna. Är det någon som tror att han är en hund och måste meddela alla andra att han varit där? Vi fick aldrig reda på vem det var men det var obehagligt och jobbigt, då man inte kunde torka upp det på normalt sätt och man kunde inte heller lämna toaletten då det ofta stod någon annan på kö utanför. Då skulle man ju själv bli dömd som ”piss-fantomen”. Tydligen har piss-fantomen slutat hos oss för vi har inte detta problem längre.

Den besudlade toaletten.
Det här är nog en av det mer otrevliga toaletter man kan få. Ofta är toalettlocket nerfällt och när man lyfter det så får man se ett konstverk som påminner om en blandning av Monet och Van Gogh. Allt målat i brunt runt hela toalettskålen. Detta är inte lathet utan något annat. Skaparen av detta konstverk hade inte ork att göra ren toaletten men däremot ork att dölja det genom att fälla ner toalettlocket. Det finns en otrevlig medvetenhet med denna typ av toaletter. Jag ska djävlas med nästa besökare, säger den. Du ska få smaka mitt anala vrede.
Hur reagerar vi på detta ”språk”? Det hänger på hur nödiga vi är. Har vi tid, så städar vi upp toaletten innan vi gör våra behov. Är det akut så gör vi dem i denna sörja och tänker på färgglada blommor en sensommardag under tiden. Sedan låter vi vår vrede göra rent toaletten efter bästa förmåga.

Det finns ett otal andra toaletter man kan bli bemött av och vi regerar olika på dem. Men toaletten har sitt alldeles tydliga sätt att förmedla saker och ting. Från en individ till en annan. Och det spelar ingen roll hur många smarta nya sätt vi kan kommunicera på. Toaletten var före alla smartphones och den kommer finnas kvar när all teknik har försvunnit. Så om ni har tid nästa gång ni går på er arbetsplats toalett, fundera på vilka signaler som den sänder ut och vad vill den föregående besökaren säga dig?

Och läma gärna toaletten i ett snyggt skick efter er.

Tags: Toaletter etikett

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Och nu blir det reklamfilm

cigarbear
Inte riktigt men nästan.
Kom tillbaka från Indien och såg detta ligga i min inkorg.
Gillar initiativet och därför gör jag lite reklam för det på min blogg.
Nedan är en kopia på mejlet jag hade fått. Läs det och avgör själv om ni vill sponsra.
Själv orkar jag inte läsa ångestfyllda böcker eller se sådana filmer. Har varken sett eller vill se "Brokeback Mountain" eller "Torkar aldrig tårar utan handskar".
Ha det
-------------------------------------------------------
Hej,
Hur mår du?
Jag har skrivit en bok, översatt den till engelska och har nu startat ett projekt på Kickstarter där jag efterlyser investerare för att kunna publicera boken. Från idag har jag 20 dagar på mig att få ihop 21000 kr.

Huvudkaraktären heter Mikael och han är bög, men det är ingen ”komma-ut”-historia, faktum är att han aldrig kommer ut i boken utan att det bara är en del av honom. Det är en historia om kärlek och vänskap. Om familjerelationer, hitta kärleken och förlora kärleken, och en historia om jakten på lycka.

Den är baserad på en sann historia och kretsar kring fyra vänner. Om Mikael som har en väldigt komplicerad familjehistoria, där allt startar när hans pappa vill skilja sig. Det handlar om hans bästa vän Bella vars åsikter är otroligt starka tills den dagen hon lär sig en värdefull läxa, om osynliga Kasper som vill mer än att bara vara den alla kan räkna med och till sist handlar den om Erik som upptäcker den mörka sanningen om hans förflutna.

Du kan läsa mer om projektet och bokens första kapitel här: https://www.kickstarter.com/projects/1842125736/shattering-glass

Jag skulle verkligen uppskatta om Du kunde skriva något om det här på din blogg så att boken kan bli publicerad. Blir projektet lyckat får du en bok av mig.

Skriv gärna tillbaka om du har några frågor.

Hoppas att allt är bra,
Marcus

Tags: reklam kickstarter

Comments (0)  
 Report  

Religionen som sjukdom?

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Frågan kan verka knäpp men frågan kom upp på jobbet. Efter lite diskussion kom vi fram till att religion skulle kunna klassas som en sjukdom. Eller om vi ska vara petiga, en person som håller på med religionsutövning kan ha samma egenskaper som en person med psykisk sjukdom. En jämförelse skulle kunna personer mer tvångssyndrom (Obession-Compulsive Dissorder OCD).  Personer som måste göra något, typ tvätta händerna 50 gånger om dagen eller öppna och stänga alla dörrar i bostaden innan man går till jobbet. Eller tända och släcka en lampa 5 gånger innan man går in i rummet.

Personer med OCD gör dessa handlingar för att mildra den ångest som de har. Får de inte göra detta så ökar deras ångest.

Nu över till religioner och hur folk utför dem. Olika religioner har regelverk som berättar hur vi ska tro för blidka den gud/gudar. Dessa regelverk är ofta skrivna i en form av en helig bok. Om det inte finns någon helig bok med dessa regler så har regelverket uppkommit ur samfundet av någon religiös ledare och sedan har det gått i arv genom generationer.

Det gemensamma är att alla de troende i det specifika samfundet måste utföra denna religiösa handling. Det kan vara allt från att gå till kyrkan på söndag, bordsbön före varje måltid eller fredagsbönen. Att INTE genomföra denna religiösa handling för dessa personer, KAN ge upphov till ångest hos personen. De religiösa handlingarna lindrar alltså denna ångest.

Fanns det en religion där den religiösa handlingen var att alltid tända och släcka en lampa 5 ggr innan personen gick in i rummet så skulle vi tycka att det var ok. Men om det inte fanns en religion som stödjer handlingen, så anses personen inneha en psykisk störning.

Det är lite grovt att jämföra en religion med en sjukdom, men man bör få ställa sådana frågor. Speciellt när vi i Sverige får minskad acceptans och tolerans mot dem som är annorlunda.

”Folk får tro på vad de vill, så länge de inte de prackar på mig med deras religion.” är ett vanligt uttryck man får höra.

Men om någon börjar tända och släcka lampor på jobbet hela tiden så kan det låta, ”Jag men hen har ju problem och måste till en doktor för att få hjälp.”. Vi är hjälpsamma, förstående och rationella i sådana situationer. Men om Jehovas vittnen knackar på dörren så blir vi förbannade.

Den stora skillnaden mellan religionsutövning och psykiska sjukdomar är att religionen är skyddad genom grundlagen, och det är inte psykiska sjukdomar.

Nu låter det som om jag anser att religion är roten till allt ont här i världen, och lite så tycker jag faktiskt att det är. Kristendomen är (eller rättare sagt var) värst med alla sina korståg, häxbränningar och andra förföljelser av folk som varit annorlunda genom årtusenden. Religionen har används för att ena folk, eller för att hålla folk schack genom att skrämma dem med skärselden om de inte gör vad deras andliga ledare säger. Många krig genom historien har en religiös bakgrund. Så nej, jag gillar inte religioner när det används på ett destruktivt sätt.

Men religioner kan också hjälpa. Många i samhället känner sig utfrysta, har ångest eller andra problem. Då kan ett religiöst samfund vara till hjälp där man kan söka samhörighet och stöd. Det finns en före detta missbrukare på mitt gym som ”funnit Gud” och nu är han ren. Han pratar ganska öppenhjärtigt om detta och jag bara nickar tyst, då jag inte vill förstöra hans tro genom att säga något dumt. Han kanske börja gå tillbaka till sitt missbruk då så varför skulle jag säga något sådant korkat?

Det är även sådana här anledningar till varför jag fortfarande är med i Svenska Kyrkan och betalar kyrkoskatt. Svenska kyrkan gör så mycket gott i samhället i dag så de behöver allt stöd de kan få, så även mitt stöd.

För att summera så tror jag att man kan klassa viss form av religionsutövning som en psykisk sjukdom. En sjukdom som man skulle få terapi och anti-depressiva mediciner mot, precis som tvångssyndrom.

Men detta inlägg vill jag få folk att tänka till lite vad vi själva tycker är ok i samhället och inte. Varför vi tycker det är ok att ta nattvarden i kyrkan, men vi blir arga inombords när det sitter en muslimsk kvinna framför oss på tunnelbanan som är på väg till fredagsbönen. Varför vi tycker synd om mannen på gatan som pratar högt med alla parkerade bilar, bara för att han inte får vård.
"Min religion är rätt och din religion är fel. Men den psykisk sjuka, icke-troende mannen på gatan med samma beteende som vi själva har tycker vi bara synd om .". 
Det är ett konstigt samhälle vi lever i.

NOTE: Om ni känner er kränkta av detta inlägg så får jag be er ta kontakt med Statliga Kränkningsnämnden. www.krankningsnamden.se . Fyll i formuläret på deras hemsida så kommer de ta upp ert ärende inom tre månader. Tack på förhand.

Tags: religion psykiska sjukdomar tvångssyndrom OCD religionsfrihet kränkningsnämnden

Comments (3)  
 Report  

Det är bara att bita ihop

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Det är vecka tre nu, den 12 januari. Det är nu "Oxveckorna" börjar. Oxveckorna är de veckor från trettonhelgen och fram till påsk eftersom det inte finns några extra helgdagar. Inte förrän långfreddagen den 3 April. Det är alltså 11 veckor med hårt arbete, från morgon till kväll, 5 dagar i veckan. (För oss som jobbar kontorstider.).

 

Som tröst kan jag säga att vintern är över och vi här gått över till sommartid då nästa ledighet inträffar.

Det blir både ljusare och varmare efter dessa oxveckor så det är bara att bita ihop.
Sedan börjar ju rugbysäsongen också! Yeee-Haaaa!

Tags: rugby oxveckor ljusare sommartid

Comments (0)  
 Report  

Skit i nyårslöftet

cigarbear  (updated by cigarbear)

Där stod du säkert under tolvslaget, berusad och förhoppningsfull inför det kommande året, att det är det här året då du ska ta tag i ditt liv. Du ska börja äta nyttigt och du ska börja träna. Och så fort du har återhämtat dig från din bakfyllan så ska du spendera din surt förtjänade lön på ett svindyrt träningskort på SATS.

Vad som händer sen kan vi alla räkna ut med rumpan. Du kommer träna 3-4 ggr i veckan i januari för att sedan tröttna, och du kommer kanske träna lite sporadiskt resten av året. Ditt träningskort i plånboken kommer bara ge dig skuldkänslor så fort du ser det. ”I morgon går du till gymmet.”, tänker du, men du skjuter bara upp det tills nästa dag. Och nästa dag.

Ditt nyårslöfte kommer gå åt helvete. Det är bara att inse. Så varför inte angripa det hela på ett nytt sätt? Varför ens ta ett nyårslöfte när man ändå inte kan hålla det, samt att det bara kommer kosta en massa pengar??! Borde man inte titta på det här med att börja träna under helt andra förutsättningar. Kanske kolla in varför och hur man ska ska träna för att det ska fungera för en.

Grunden med lyckas komma igång med träning är att de ska vara kul. Så kul att man inte tänker på att det är jobbigt. Att träna ska inte kännas som att gå till tandläkaren, då du vet om att det kommer göra ont och du kommer få ett hål i plånboken. Bra träning är kul, lockande och billig. (Som rugby.).

Vill bara klargöra att det inte finns en universalmetod att få folk att börja träna. Kanske ett ryskt fångläger där man inte kan smita undan, men då räknas det som tortyr. Och sådant ska vi försöka hållas oss bort från. Men vi måste först inse att man måste börja träna, och varför all den där goda maten och drycken inte är bra för oss i för stora mängder.

Så vi börjar med den enkla fysiken och den så kallade energiprincipen. Den låter ungefär så här, ” Energi kan varken skapas eller förstöras. Bara omvandlas.”. Våra kroppar är en biokemisk motor som kräver bränsle. Bränsle får vi i oss via maten. Mycket förenklat kan man visa på förjande formel.

Mat = materia - > Bränsle = energi.

Vad händer med den energi som vi inte förbrukar?

Mat = materia - > Bränsle =energi + materia = fett.

Japp, maten blir till vår energireserv som kallas för FETT!! Det är det som är orsaken till att vi måste köpa större storlekar på våra kläder.

Så vi är faktiskt vad vi äter. Äter vi för mycket god mat och rör oss för lite, så blir vi feta eftersom vi inte förbrukar den energin som vi äter. Och för att förbruka den energin vi stoppar i oss så köper vi dyra gymkort och tränar på gym. Tyvärr så fastnar många av oss just på att köpa dyra gymkort. Men ibland så kommer vi inte kommer inte längre. För att göra detta så behövs motivation.

Motivation har ingen enkel matematisk formel. Det är väldigt individuell. Men som tekniknörd som jag är så har jag hittat min motivation (Förutom rugbyn.). Har skaffat ett pulsband som mäter min puls då jag tränar och skickar data till min mobil, där en app räknar ut hur många kalorier jag har förbrukat under träningspasset. Jag mäter alltså min energiförbrukning.

Som idag, så förbrukade jag 500 kalorier på en timmes styrketräning. Det är inte så mycket egentligen men det är ett mätvärde. Nu vet jag att jag borde förbruka minst 500 kalorier i nästa träningspass för att kunna göra bra ifrån mig. Att gå till gymmet och bara slappa sig igenom 300 kalorier är inte ok. Jag vet att jag bör förbruka minst 500 kalorier innan jag kan lämna gymmet. Jag har hittat min motivation. Samma sak gäller löpning på löpbandet. Kolla hur många kalorier man förbrukar första gången och ha det som mål tills nästa gång och försök bli bättre.

Om man gillar tekniska prylar som jag och vill mäta sina faktiska framsteg så är ett pulsband en fantastisk lösning. De flesta appar håller även koll på hur ofta du tränar och om du har gjort någon förbättring. Ju mer du tränar desto mer energi förbrukar du och du blir starkare, piggar och smalare. Samt så kan du njuta av den där goda maten lite mer.

Men jag har inte råd med en massa tekniska prylar om jag ska köpa träningskort.”, säger du säkert nu. Då ska jag ge dig några prisexempel.

Jag utgår ifrån att du har en smartphone av något slag redan så den behöver du inte köpa.

Årskort på Friskis & Svettis: 2 950 SEK
Pulsband Wahoo (Kjell & Co) som fungerar för både Iphone och Android: 499 SEK
Fördel: Billigt
Nackdel: Ingen aning.

Årskort för bad och gym på Stockholm Stads simhallar: 3 500 SEK
Pulsband Wahoo (Kjell & Co) som fungerar för både Iphone och Android: 499 SEK
Fördel: Du behöver inte träna i de dyraste och hippaste träningskläderna. Du kan simma också
Nackdel: Finns inte på så många ställen i stan

Årskort på SATS i en storstad: ca 7 000 SEK.
Pulsband Wahoo (Kjell & Co) som fungerar för både Iphone och Android: 499 SEK
Fördel: Finns i varje gathörn. Frächa lokaler
Nackdel: Du behöver nästan vara vältränad, snygg och trendig för att träna där.

Medlems och spelaravgift i STHLM BERSERKERS RUGBY: 1 800 SEK (Försäkring ingår)
Utrustning: Skor och munskydd ca 700 – 1000 SEK
Fördel: Du får skitbra kondition, styrka och en otrolig härlig gemenskap. Du blir en gladare människa.
Nackdel: Du kan ev få ont, men det går över och gör dig bara starkare samt mer stryktålig. Du kan bara utöva sporten under sommarhalvåret.

Har du problem att hitta motivationen och rutinen för din träning så kan ett pulsband hjälpa dig. Det skapar en medvetenhet om att du måste träna, samt bli en drivkraft till att förbättra dig. Och för att få ytterligare en morot är att du kan räkna ut hur mycket du har betalat för varje träningstillfälle.

Säg att du köper pulsbandet och träningskort på Stockholm stads simhallar för ca 4 000 SEK. Om du bara utnyttjar detta 10 gånger på ett år så har du betalar 400 SEK per tillfälle du tränat. Inte så billigt, eller hur? Tränar du 40 gånger på ett år så har du betalat 100 SEK per tillfälle. Det är bättre men ändå dyrt. Du kan lätt räkna ut vad motsvarande kostnad blir för ett SATS-kort.

Det här är en ångestfylld kalkyl men den är tänkt att skapa en medvetenhet vad vi egentligen betalar för vår träning. Men det finns en stor anledning till att träna mer än 40 gånger på ditt gym. För varje gång du tränar och anstränger dig lite extra, så kräver kroppen mer och mer energi, även när du inte är på gymmet. Du förbrukar alltså mer energi mellan träningarna också. Dett gäller bara om du tränar regelbundet, vilket är en anledning till att träna mer än dessa 40 gånger.

Summerat så tycker jag att du ska skita i ditt nyårslöfte och börja istället pröva dig fram till den träningsmetod som passar just dig, med hänsyn till jobb, ekonomi och så vidare. Det är inte alltid så lätt att hitta en träningsform som är kul och givande, men ge inte upp. Du kanske hittar den där du minst anar det.

Min träning idag består utav ett årskort på Stockholm Stads simhallar samt rugby. På sommarhalvåret är det rugbyträning 2 ggr/veckan på 120 min samt match nästan varje helg på 2 x 40 min. Mellan träningarna så simmar jag för att mjuka upp musklerna. På vintern är det träning 4 ggr i veckan på gymmet. Styrketräning varvat med kondition. Kanske mycket för en 40-åring men det är så jäkla roligt med rugbyn och jag måste träna så här mycket för att hålla mig i form.

När det gäller det tekniska så har jag en LG smartwatch R, pulsbandet Wahoo och en Nexus 5 mobil. Jag kör appen Endomondo som visar puls och kaloriförbrukning på klockan. För att maxa träningen på gymmet så kör jag nästan alla övningar i tabata form med hjälp av en annan app. Detta för att få en explosiv och maximal träning. Så jag lyssnar på hårdrock via spotiy samtidigt som en tabata-app håller koll på träningintervallerna. Och Endomondo-appen mäter min puls och energiförbrukning under träningspasset. Allt detta gör att jag inte slarvar på gymmet, vilket är lätt hänt annars. Inget av dessa tekniska prylar är nödvändigt men det är kul, tycker jag och det är min motivation. Du som läser detta har säkert en annan motivation.

NOTE: Bilden föreställer Lucas Parker. En Cross-Trainer atlet. En dag kanske man har en sådan kropp. Och skägg!!

Tags: gym träning sats rugby gymkort Lucas Parker FRISKIS nyårslöfte pulsband energiprincipen Endomondo Wahoo

Comments (1)  
 Report  

Stabilt men odemokratiskt

cigarbear  (updated by cigarbear)

Är lite vintertrött så det blir ett kortare inlägg om den här historiska decemberöverenskommelsen mellan Sossarna – mp och alliansen.

Det positiva
-          Den sittande regeringen kan få igenom en budget och få åter styrfart för landet Sverige.
-          Ett omval skulle troligen orsaka stora kostnader och mera kaos då SD troligen skulle gå starkt framåt.

Det negativa
-          Överenskommelsen är ganska odemokratisk i grunden. Målet är att få igenom en budget utan att ha något med SD att göra.
-          SD kommer att växa sig väldigt starka under denna valperiod om inget drastiskt görs. Folk är fortfarande sura på de etablerade partierna för deras tafatthet i integrationsfrågor och då röstar man på SD eftersom det är det enda partiet som vågar diskutera saken. Överenskommelsen fryser ute SD och gör dem istället till populära martyrer. Alla utom SD förlorar i längden på denna.

Det ganska odemokratiskt för de väljare som röstade på något borgerligt parti nu. Deras röst hamnar mer eller mindre på en röd-grön budget. Något som man absolut inte ville ha. Inte så schysst mot dessa väljare. Det hade varit lika illa om sossarna och mp hade tvingat släppa fram en borgerlig budget under samma villkor.

Allt detta bara för att SD är för stora och förstör för alla andra. Hade man i den förra mandatperioden och under valet vågat ta integrationsproblematiken på stort allvar, så hade troligen inte SD blivit så här stora och vi hade inte haft dessa problem.

Sveriges regering kommer få det tufft fram tills nästa val. De regerar på nåder med stöd av Alliansen. Det är rejält hatad av Sveriges tredje största parti. Att få igenom viktiga beslut som inte finns med i Decemberöverenskommelsen är svårt eller kanske helt omöjligt. Och det jobbigaste är nog det politikerförakt hos det svenska folket som denna överenskommelse har orsakat.

Så värsta scenariot vid nästa år är att SD kanske blir det näst största eller det störta partiet i riksdagen om det här fortsätter. Lägg till då att erfarna politiker flyr sitt gamla parti till SD bara för de tröttnat på det politiskt korrekta och interna svek mot väljarna.

Decemberöverenskommelsen gjorde Sverige stabilt igen, men det var väldigt odemokratiskt och oschysst mot våra väljare.

Jag är inte road.

NOTE: Jag googlade på ordet "odemokratiskt" och detta var den andra bilden som kom upp. Det säger en hel del.

Tags: politik Sverigedemokraterna odemokratiskt Decemberöverenskommelsen

Comments (0)  
 Report  

Nej, till nationalstaten Sverige!

cigarbear  (updated by cigarbear)

Nu ska jag, den lilla homofil-rasisten, ta till orda igen och nu ska jag kommentera intervjun av Björn Söder i DN där han anser att samer, judar och Tornedalsfinnar inte är svenskar.
Egentligen är det dumt att kommentera att bara ett par rader ur hela intervjun utan ska försöka ta och kommentera helheten. Kontentan är att SD vill skilja på svenska medborgarskap och tillhörighet till nationalstaten Sverige. Alla kan bli medborgare i landet Sverige men bara det som är till fullo assimilerade till svenskar och har tagit till sig den svenska kulturen till full, kan tillhöra nationalstaten Sverige.

Björn Söder och SD pratar inte om integration av invandrare och flyktingar, utan assimilation. Assimilation innebär att man anpassar sig helt (Juridiskt, språkligt och kulturellt) till den folkgrupp som är i majoritet där man befinner sig. Integration innebär att man försöker anpassa sig till varandra till en ny helhet.

SD vill bedriva en assimilationspolitik i Sverige för de invandrare och flyktingar som kommer hit. Kan de inte assimileras i det svenska samhället så ska det ut ur landet. Så är det bara. Frågan som man nu ställer sig är, ”VEM ÄR EGENTLIGEN SVENSK?”.
När jag jobbade på Ericsson så hade jag en manlig kollega som kom ursprungligen från Syrien. Han hade bott i Sverige i 7 år och pratade svenska utan brytning. Jag trodde först att han var född och uppvuxen här på tanke att han pratade svenska utan brytning, men han och hans fru var stenhårda på att lära sig svenska. De pratade aldrig arabiska hemma, och de hade en svensk-arabisk ordbok i varje rum. Ifall de inte kom på det svenska ordet så kunde de alltid slå upp ordet.
Min kollega var en av de trevligaste och vänligaste personer jag träffade under min tid på Ericsson. Men svenska var han knappast. Han och hans familj tillhörde Jehovas vittnen och de firade varken jul eller midsommar. Under årets mörkaste tid så hade de inga stjärnor eller ljusstakar i fönstren, utan vanlig belysning. Och runt midsommartid så ignorerade de att dansa kring en lövad stång. Så jag tror inte han kan räknas som svensk, fast han var väldigt svensk på så många andra sätt.

Min man är tillbringade sina första åtta levnadsår i norra Karelen i Finland. De är hårdhudade och stolta de som kommer därifrån. Så även min man. Nu har han bott så länge i Sverige att han har bara det svensk medborgarskap. Inför det här blogginlägget så frågade jag honom om han känner sig som svensk eller finne. Han svarade mig, ”När jag kommer till Finland så känner att nu har jag kommit hem. När jag sedan kommer tillbaka till Sverige så känner jag att nu har jag kommit hem. Båda mina länder är mina hem. Jag är svensk medborgare men mitt hjärta det klappar för Finland.”.
Inte ens min man är svensk enligt SD.

Sverige är ett stort land och varje landsända har olika kulturer och ibland olika språk. Skåningar, Smålänningar, Gotlänningar, Hallänningar, Bohuslänningar, Göteborgare, Dalmasar och Norrlänningar. Skåningar tycker inte om resten av Sverige utan vill helst tillhöra Danmark, samt så har övriga Sverige svårt för Skåningar. Stockholmare ogillar lantisar och ingen tycker om Stockholmare. Små nationer i nationalstaten Sverige. Vi har alltid haft olika kulturer och därför smågnabbas vi alltid. Men vi är alla svenskar på vårt eget lilla sätt.
Det SD verkar vilja göra är att sätta upp riktlinjer för vad svenskhet är och hur man blir svensk. Samt göra allt för att ta bort svenskfientliga inslag i samhället. Syftet är att skapa nationalstaten Sverige. Ett land med gemensam kultur, språk och värderingar, samt total lojalitet till staten Sverige.
Det är en otrevlig samhällsutveckling måste jag säga. Speciellt med tanke på att det inte finns någon entydighet på vad som är svenskt. Någon måste alltså definiera detta först innan vi SD kan börja sortera ut vem som är svensk nog. Och det som inte är tillräckligt mycket svensk kan få chansen att assimileras in i den svenska nationen. Villkoret är att lämna hela din kultur och allt annat icke-svenskt bakom dig.

Som en ur-arisk, über-svensk ”rasist-fjolla” så känner jag att jag inte vill bli kollad om jag är svensk nog för att passa in i nationalstaten Sverige. Det är lika dumt som att RFSL skulle behöva testa mig för att se om jag var tillräckligt mycket homo. Eller att Sweden Rock Festival skulle bara släppa in de som är tillräckligt mycket hårdrockare. Hur testar man ens en sådan sak?

13 % av landets väljare röstade på SD för att de tyckte att Sverige har tagit emot för många flyktingar. De protesterade mot att den dåvarande regeringen var för givmild mot de som verkligen behövde någon stans att ta vägen.
Och det kanske inte är så smart att ta emot många flyktingar, när vi INTE har en fungerande integrationspolitik. Det skapar bara frustation och irritation hos alla. Och att varken våga erkänna eller prata om problemen med dagens integrationspolitik, gör ju inte saken bättre.
Fortsätter det så kommer det inte finnas någon integrationspolitik kvar utan bara assimilationspolitik á la SD. Bli assimilerad eller lämna nationalstaten Sverige.
Jag har bloggat om att man ska följa regelverk och dylikt men ibland måste man säga ifrån. Så som Rossana Dinamarca (V) gjorde i riksdagen åt Björn Söder. ”Du är inte MIN talman!”.
Jag spelar upp Youtube-klippet om och om igen. Rosanna talar inte bara med SIN röst, utan för de 87 % som inte röstade för någon assimileringspolitik av icke-svenskar. Nä, Björn Söder, du är inte min talman heller. Du är ingenting jag vill ha eller ha att göra med.

"Men då sa Jonatan att det fanns saker som man måste göra, även om det var farligt. ’Varför då’, undrade jag. ’Annars är man ingen människa utan bara en liten lort’, sa Jonatan." - Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren

Rossana är verkligen ingen liten ”lort” eftersom hon gjorde något förbjudet/farligt genom att säga ifrån i maktens heliga boning. Vi borde kanske alla vara lite mer ”människor” och lite mindre ”lortar” genom att börja tala om den ”farliga” så som integrationspolitiken som inte fungerar. Om vi inte säger ifrån, så blir vi kanske så småningom ”lortar” i SDs nationalstats-Sverige.
Och vem vill bli det?

Så jag kommer rösta "NEJ" till nationalstaten Sverige nästa år.

Tags: RFSL Sverigedemokraterna SD Sweden Rock Festival Björn Söder rasist nationalstaten integration assimilering Astrid Lindgren Rossana Dinamarca

Comments (0)  
 Report  

Jag är rasist!

cigarbear

Det kanske inte är min egen definition men det är andras definition på mig, och jag kan leva med den stämpeln om folk tycker det är viktigt att smutskasta personer som tar upp "obekväma" frågor. För jag kommer ta upp en "tabu"-belagd fråga och då får jag finna mig i att bli kallad rasist. Det är så vårt svenska samhälle fungerar.

Jag går rakt på sak. Jag tycker inte att den svenska integrationspolitiken fungerar. Vi har en massa invandrare/flyktingar som sitter fast i trånga flyktingförläggningar i åratal, som bara går och väntar på ett uppehållstillstånd. Sedan hamnar de i förorten bland andra som inte kan så bra svenska och får därmed stora svårigheter att komma in i det svenska samhället. Framför allt så tar denna process väldigt lång tid, och det är väldigt psykiskt knäckande för de som går i väntans tider.

Det är inte ovanligt att barn till dessa flyende familjer, lär sig flytande svenska och sedan tvingas tillbaka till ett land som de vare sig kan språket eller känner sig hemma vid.

En mycket vanligare bild är alla högutbildade nysvenskar som varit i Sverige i flera år och bara väntat på ett uppehållstillstånd. När de sedan väl fått ett, så måste de lära sig svenska och troligen få gå om samma utbildning igen för att få godkänd examen i Sverige för att utföra sitt yrke. De flesta tröttnar och blir taxi-chaufförer eller pizzabagare.

På allt detta, så tvingas kommuner att ta emot fler flyktingar bara för att regeringen säger detta. Samtidigt som kommunerna har inte resurser eller möjligheter att ta hand om dem på ett värdigt sätt. Säger något kommunalråd "Nej, vi klara inte av att ta emot fler.", då räknas hen som rasist.

Börjar någon i media tar upp frågan om den dåliga integrationspolitiken så stämplas hen omedelbart som rasist. Det hela slutar i att ingen vågar ens diskutera frågan.

Men jag vågar. Och jag tar frivilligt på mig stämpeln som "rasist". Är gärna rasist om det är det som krävs för att man vågar "ta bladet från munnen och säga som det är.".

För den svenska integrationspolitiken fungerar inte så bra, och när en sådan viktig samhällsfunktion inte fungerar så varför säger våra ledande politiker att vi ska ta emot FLER flyktingar och invandrare?

Borde man inte lösa integrationsproblemet först, innan man yttrar en sådan åsikt?

Nu säger säkert många att vi inte har problem med den svenska integrationspolitiken och att jag bara överdriver. Tror inte det. Vi har normalt högt i tak när det  gäller politiska frågor. Vi kan prata om all inom politik. Det som fungerar bra och det som inte fungerar alls, men vi får inte prata om invandringspolitik eller integrationspolitik. Det är helt "tabu"-belagd ämne och det är bara rasister som pratar om det. Rasist eller inte, så måste vi prata om det eftersom det inte fungerar idag.

Säg om vi gjorde samma sak om storleken på skolklasser och förskoleklasser. Att vi inte fick prata om att det var för många barn i skolsalen eller förskolegruppen. Och att staten bara krävde att kommunerna måste kunna ta utbildingsplatser till den växande andelen barn. Men föreställ er att det är "tabu"-belagt ämne och man kommer bli kallad för motvalls kärring om man tog upp ämnet?

Eller säg om man hanterade jämställdhetsfrågan på samma sätt som med integrationspolitiken. Att man inte vågade prata om det med risk att bli kallad "mjukis" eller "fjolla". Att feminism var ett ämne man undvek att ta upp. Det var förknippat med skam.

Nu pratar vi väldigt mycket om de stora barngrupperna och vi pratar dagligen om feminism och jämställdhet. Vi pratar om dessa saker för att BELYSA problematiken, så att vi sedan kan göra något åt det som inte fungerar så bra.

Vi måste våga prata om integrationsfrågan på ett konstruktivt sätt. När vi börjar prata om de problem som finns med integrationen så kan vi kanske lösa dem, tillsammans? Och när vi har fixat till integrationsproblemen, de är då som politikerna med gott samvete kan säga att "Sverige kan ta emot fler flyktingar". När de säger så idag så är det bara floskler.

Jag blev nyligen avstängd från ett diskussion på nätet för att jag tog upp detta ämne. Jag hade "en olämplig ton", hette det?! Själv tyckte jag det bara var svagsint och sjukt att vi ens har tabu-belagda ämnen inom svensk politik.

Men om priset för att våga prata om den svenska integrationspolitiken är att bli kallade rasist, så är jag gärna det. Och en stolt sådan.

Tumme upp för: Malala Yousafzi. En liten tjej från Pakistan som kämpar för flickors rätt till skola. Inte ens talibanerna kunde tysta henne. Var får hon all sin kraft och mod ifrån?

Tumme ner för: Svenska politiken.  Extra val och allt. Vad trött man blir.

NOTE: Bilden är från 2011. Det var någon sur människa som sprayade detta på Dennis Maglics dörr bara för att han skrev i sin blogg att han var stolt över att vara svensk. Det är alltså inte vår dörr.

Tags: politik Sverige invandrare rasist flyktingar integrationspolitik

Comments (0)  
 Report  

Vad är målet med feminismen?

cigarbear  (updated by cigarbear)

Min fundering började när rymdsonden Philae landade på kometen P67 efter att ha rest i rymden i nästan 11 år. Landningen blev inte helt lyckat som alla vet men rymdsonden landade och den började sända ut data. Det är som att köra en radiostyrd bil i nästan 11 år och sedan fickparkera på en gata i Peking. Med andra ord så är det ingen dålig bedrift.
En av de forskarna som var med i projekten och som var väldigt glad över landningen var den brittiske vetenskapsmannen Dr Matt Taylor. Matt är lite speciell människa som föredrar lite ungdomligare kläder och bryr sig inte så mycket om att dölja sina tatueringar.

Så intervjuades han när han bar en bowlingskjorta med halvnakna kvinnor. Istället för att världen skulle dela den bedrift de hade gjort, så blev en stor del av den kvinnliga delen av världen förbannade över hans skjorta. Den vetenskapliga bedriften var inte högt värderad pga. hans sätt att klä sig och hans förmodade snedvridna kvinnosyn. Internet alla feminister var vansinniga att ESA kunde låta denna man visa sig i denna skjorta.

Det var då jag undrar om inte den feministiska kampen har gått lite för långt?!

Innan jag fortsätter så vill jag poängtera att jag är för jämställdhet på alla på alla plan. Lika lön för lika arbete är en självklarhet. Anser att det finns en könsmaktsordning i samhället och att det tyvärr är ganska snedvridet där männen får ta mycket mer plats.

Men jag anser mig inte vara en feminist eftersom det är idag ett så politiskt korrekt begrepp att man mår illa. Alla är feminister men ingen vågar ifrågasätta den eller diskutera dess syfte.

Nu tänkte jag att jag måste vara korkad som inte fattar vad målet med feminismen är, så jag googlade detta och fann följande förklaring:

Jämställdhet = MÅLET
Feminismen = VERKTYGET

Källan berättar att feminismen innebär att PRATA om allt ont som MÄN gör mot KVINNOR för på detta sätt SYNLIGGÖRA alla bristerna vi har när det gäller jämställdhet mellan könen.

Plötsligt så trillade polletten ner och jag fattade det här med feminismen. Eller rättare sagt så fick jag en stor förståelse varför den feministiska rörelsen beter sig som den gör. Att den hela tiden är kritisk mot allt som kan verka som ett hot eller en kränkning mot kvinnor. Man vill ju prata om bristerna för att synliggöra problematiken.

Men sedan då? När vi ser problemen kan vi då inte bara få lösa dem?

Här uppkommer nya problem. För att kunna lösa ett problem så måste man definiera problemet. Sedan ska man se till att lösningen på problemet är så pass stabil att man inte behöver lösa problemet igen. Och vad händer om man inte tycker att lösningen på problemet inte var tillräcklig. Att vi måste vara ännu mer jämställda i allt vi gör, ser och tänker. Att det helt enkelt inte FINNS någon slutgiltig lösning på jämställdhet. Kan det bara vara så att feminismen är en väldigt giltig orsak att få kritisera män? Att man kanske bara ska prata om problemen, inte lösa dem?

För om feminismen till sist löser problemet med jämställdheten, vad ska då kvinnor prata om sen?

Eftersom jag är bög så vet jag inte om det här är sant, men jag har fått uppfattningen att många kvinnor bara vill prata om sina problem. Män ska då bara lyssna och hålla med. Inte lösa kvinnornas problem, för då anses de som klumpiga idioter som inte fattar bättre.

Personligen så tycker jag att feministerna gick för långt när de mer eller mindre dödade Dr Matt Taylors glädje över att landad på en komet som färdats i rymden i nästan 11 år. Hans kvinnorkränkande skjorta var större nyhetsstoff än att han var med och gjorde en nästa overklig bedrift. Skjortan var ju kvinnokränkande och det måste feministerna påpeka. Det är ju så feminsiter arbetar?!

 

Dr Matt Taylor är ingen man med sned kvinnosyn. Han är en stolt tvåbarnsfar som gillar att klä sig bekvämt i hårdrockskläder och visa sina tatueringar. Skjortan då? Den var en present från hans vän Elly Prizeman som hade designat den och han bar skjortan med stolthet. Skjortan är alltså haute couture (skräddasydd för en modell) och är designad av en kvinna. Det som han bar med stolthet som en present av en kvinnlig vän under en av hans karriärs viktigaste ögonblick, var i själva verket kvinnoförnedrande för resten av världen.

Det hela slutade med att han gråtande bad om ursäkt för något han inte visste var så fel. Han hade ju sina tanker på något helt annat än på skjortan.

Så gick feminismen för långt denna gång? Slå först, fråga sen. Är det så här de självutnämnda feministerna ska arbeta? Agera först, innan man tänker till.

Feminismen är jättebra att ha när det gäller att belysa orättvisor mellan könen. Men att debattera om feminism och jämställdhet är omöjligt i Sverige idag. Är du kritisk så är du automatiskt en kvinnohatare och ska häcklas och förtryckas till varje pris.

Alla män hatar inte kvinnor och alla kvinnor hatar inte män. Det är bara en liten minoritet på båda sidor som beter sig som legitimerade rövhål och som förstör för alla andra då det får väldigt mycket utrymme i media.

Kan man inte respektera det motsatta könet och föra en debatt på ett anständigt och respektfullt, sätt så ska man enbart hålla käften, anser jag. Det är hatet från er som har förstört hela debatten. Det gäller både män och kvinnor.

Så vad är målet med feminismen? Det är i alla fall inte ett verktyg för jämställdhet. Hade det varit det så hade vi haft en konstruktiv och levande debatt om jämställdhet mellan könen.

Istället har feminismen blivit ett uttryck för att kritisera allt som männen gör fel enligt kvinnor och man ska bara som man sitta tyst och hålla med.

Om jag har fel så låt mig få reda på det i så fall. På ett anständigt och respektfullt sätt tack!

Tags: feminism debatt kvinnohat manshat Matt Taylor Elly Prizeman Rosetta project ESA

Comments (0)  
 Report