103.282 members 3.321 online
Log in Become a member
Qruiser
Klaus Wowereit avgår…
Klaus Wowereit avgår…
Klaus Wowereit avgår…
Klaus Wowereit avgår…

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Guy, 40, Enskede
 
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Widgets
Statistics
Blog id: 162

SEKO raggar röster, del 2

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Började snoka lite mer i det här med varför SEKO hade ringt upp min man på hans jobb-mobil och bett honom rösta Socialdemokraterna.

 

Kom på att det fanns samtalshistorik på hans jobbmobil och fick fram telefonnumret 0702082185, vilket ledde till LO Servicecenter?!

LO Servicenter är ett litet dotterbolag till LO media som sysslar med Telefoni/Contact Center Services, Ekonomi, Löner och Övrig Support för medlemsorganisationerna.

Egentligen är det smart att LO har en hel jäkla stab som även inkluderar ett callcenter! Det är ju effektivt som bara den.

Det som stör mig är att NÅGON FACKLIG SEKO-OMBUDSMAN PÅ SJ HAR LÄMNAT UT ALLA SEKO-ANSLUTNA SJ-ANSTÄLLDAS JOBBMOBILNUMMER TILL LO SERVICECENTER, för att uppmana dem att rösta på Socialdemokraterna!! Antagligen helt utan att SJs ledning kände till detta!!!

Jag kokade av ilska när jag fick reda på detta idag. Ska man inte ens kunna lita på facket, eller SJ? Var finns integriteten.

Min man berättar att han vid upprepade tillfällen har lämnat in kontaktuppgifter till SJ hur man kan nå den närmaste anhörig men SJ har alltid slarvat bort uppgifterna så nu delar han inte ut dem längre. Och tacka f-n för det. Tappar man inte bort viktiga telefonnummer till de anställdas anhöriga så delar man friskt ut dem till organisationer!!

Men SEKO, kan ni inte sälja ut telefonnumren till alla telefonförsäljare när ni ändå håller på? Det är ju bara SJs jobbmobiler. De används ju ALDRIG till något viktigt ändå så varför inte sälja dessa uppgifter så tjänar ni en slant till propagandabyrå!!

Jag har aldrig, eller kommer aldrig rösta på Socialdemokraterna. Det är ett så stort, hjärntvättat och ett sådant inavlat parti att de själv har glömt vad demokrati egentligen innebär. Demokrati handlar inte bara om rätten att tala för sin sak i en politisk församling. Demokrati handlar också om att värna om andras LIKA rätt att få yttra sin åsikt på LIKA villkor.

SEKO kan dra åt helvete för att de delar ut jobbmobilnummer hur som helst.
Socialdemokraterna kan dra åt helvete bara för att de glömt vad demokrati är för något.
SJ AB kan också dra åt helvete, eftersom de inte värnar om sina anställdas integritet. Denna misstro har lett till att jag kommer aldrig få reda på om min karl råkar illa ut, eftersom han inte vågar lämna ut mitt telefonnummer till er.

NOTE: Partier som hamnat på svarta listan hos mig är F!, Piratpartiet, Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Vänstern.

 

Tags: politik socialdemokraterna SEKO SJ AB LO

Comments (0)  
 Report  

SEKO raggar röster för S

cigarbear

Min kära make berättade för under frukosten att han i onsdags hade fått ett telefonsamtal på sin jobb-mobil från SEKO. De undrade om han hade bestämt sig vilket parti han skulle rösta på? Om han inte hade bestämt sig ännu så rekommenderade de honom att rösta på socialdemokraterna och gärna kryssa i en speciell person på valsedeln inför riksdagen.

Min man sa att han redan hade bestämt sig och det var inte sossarna han tänkte rösta på.

När min make berättade det här för mig så blev jag riktigt förbannad. Dels att facket uppmanar sina medlemmar att rösta på ett visst parti. Facket ska SKITA i mina, min makes politiska åsikter. Det ska bara finnas till hand och försvara min makes rättigheter på sitt jobb.

Att sedan använda hans och alla andras kollegors arbetsmobil för att uppmana folk att rösta på ett speciellt parti och till och med en speciell person är helt sjukt. Min make jobbar på SJ och deras arbetstelefoner är till för enbart jobb. Telefonnumren får endast spridas till en ytterst begränsad mängd personer, typ närmaste anhörig samt andra delar inom SJ. Begränsningen är till för att man inte ska använda telefonen till icke-jobbrelaterade samtal.

SEKO facket på SJ har tillgång till alla SJ-anställdas telefonnummer. När någon på SEKO använder sig av dessa telefonnummer för att ragga väljare till socialdemokraterna, så kan man knappast kalla det för jobbrelaterat?!

Jag vet om att facket och socialdemokraterna har varit mer eller mindre samma skit tidigare. Var du med i facket så var du automatiskt med i socialdemokraterna. Men idag är det 2014 och fast man är medlem i ett fackförbund så har man rätt att rösta på vilket parti man vill. Men det verkar SEKO på SJ ha glömt bort.

Jag gillade SEKO tidigare men efter det här så finns det INGET förtroende kvar. Det här är fult och odemokratiskt. Man gör bara inte så.

Tags: demokrati facket socialdemokraterna Val 2014 SEKO

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Selektiva protester

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Det är tydligen en Östersjöfestival i Berwaldhallen nu där länder runt Östersjön samlas för att dela med sig av sin kultur samt öka samförstånd mellan länderna. Eller något liknande. Östersjöfestivalen är mer inriktad på klassisk musik och balett.

Det som är lite förvånande är att den ryske dirigenten Valerij Gergijev kommer att medverka. Det som är lite kontroversiellt med Valerij är att han ställde sig bakom Putins anti-gaylag samt visade sitt stöd då Ryssland tog över Krim-halvön.

Ska vi gå tillbaka till 2012.

Det var då som reggae-artisten Sizzla skulle spela i Stockholm, vilket ledde till högljudda protester bland hbtq-personer. Han hade ett par låtar på sin repertoar som uppmanade till våld och död på hbtq-personer.

Är det någon större skillnad mellan Sizzla och Valerij? Sizzla är väl mer rättfram med sina budskap, då Valerij är mer elegant. Men båda verkar dela på samma typ av åsikter. Valerij är en mäktig person i Ryssland och bäst i världen på det han gör. Man vågar liksom inte bråka med honom. Sizzla är bara en reggae-artist i mängden som spelar på små klubbar.

Valerij är egentligen en lika liten skit som Sizzla men ingen vågar protestera. Han kan komma hit till festivalen som den världsstjärna och bli behandlad därefter.

Jag protesterade inte utanför Slakthuset när Sizzla skulle spela och jag tänker inte protestera utanför Berwaldhallen nu heller. Jag bara betraktar bara dessa ilskna människor som så selektiv väljer vem de ska protestera mot. De verkar som dessa ilskna människor bara tar de fajter de kan vinna? Sizzla tänkte uppträda på Slakthuset. De ilskna människorna gav sig inte bara på Sizzla utan ägarna till Slakthuset.

Hur ger man sig på Sveriges Radio som äger Berwaldhallen? Eller hur ger man sig på Valerij som är bästa polare med Vladimir Putin? Svaret är enkelt. Man kan inte göra det. Skulle man försöka så blir det bara en liten parantes i tidningen om ens det. Det är för stort helt enkelt.

Så vad säger det om oss människor?
- Att de som brukar protestera, väljer ut sina plågoandar men omsorg och bara ger sig in i fajter där de har en chans att göra skillnad.

- Att om du är tillräckligt stor, rik och har mäktiga vänner kommer du alltid undan oavsett vad du säger eller gör.

- Att jag som människa sitter tryggt bakom min skärm och varken orkar eller vågar ta ställning mot dessa konservativa skitar. Jag känner mig som de tyskar som under andra världskriget, som tittade åt ett annat håll då nazisterna samlade in judarna för att forsla bort dem till koncentrationsläger. De som inte gjorde något förrän det var för sent.

Man skäms lite.

Tags: Valerij Gergijev Östersjöfestivalen Sizzla Slakthuset protester

Comments (0)  
 Report  

JA till tiggeri!!

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Självklart tycker jag att folk från länder ska få komma hit från fattiga områden i EU och tigga på våra gator, så länge de har ett TILLSTÅND att tigga!!

 

”Vaddå tillstånd?!!”, tänker ni nu? "Man behöver väl inget tillstånd för att tigga i Sverige.”

Sant, men det vore väl inte så dumt. Vi kräver ju nästan tillstånd, licens och certifiering för nästan allt vi gör idag i det här landet så varför inte kräva tillstånd för tiggeri?

Vad skulle ett tillstånd för tiggeri innebära för den som söker ett sådant? I grund och botten så ställer man krav på den som söker ett sådant tillstånd. Man måste kunna säkerställa att personen uppfyller vissa kriterier.

Hur kan man då ställa krav på någon som knappt har någonting?

Bra fråga, men vi tar och försöker göra ett förslag för hur dessa krav på en tiggare borde vara.

Förslag på vilka krav som måste uppfyllas för att få en tiggarlicens I Sverige.

1. Personen måste vara juridisk (Måste ha pass eller liknande) och ha ett boende (Adress i den kommunen som person tänker bedriva sitt tiggeri) där man kan vila/sova och sköta sin personliga hygien samt sina toalettbestyr. Det kan vara ett hotell, härbärge eller camping.
2. Personer som tigger på fast plats får ej lämna skräp efter sig.
3. Om innehavaren av licensen inte kan uppfylla dessa regler så fråntas licensen och personen kan tidigast söka ny först efter 12 mån.
4. Om en person tigger utan licens eller ej uppfyller punkt ett och två, så utfaller xxx kr I dagsböter.

Ansvaret för att kontrollera så att tiggaren uppfyller dessa kriterier ligger hos socialtjänsten hos varje kommun. Att se om varje tiggare har ett gilltlig licens kan kontrolleras av polis och väktare. De ska också ha möjlighet att utfärda böter på plats om kraven inte uppfylls.

Är detta lite väl hårda krav? Klart det är, men ska man hålla på med denna ovärdiga sysselsättning så kan man ändå göra det under värdiga förhållanden. De som tigger får I alla fal bo drägligt medan de "arbetar". De har tak över huvudet, en sovplats och tillgång till toalett och rinnande vatten. Och detta är ju ett av de mer kritiska problemen som socialtjänsten i kommunerna har med tiggarnas kåkstäder idag. Det är kallt, blött, saknar toalett och det skräpas ner vilket kommunerna sedan får städa upp.

Har de ingen bostad när de vistas här för att tigga så får de ingen licens för att tigga, och utan licens är det bara att åka hem igen.

Licenskravet kommer troligen skrämma iväg många tiggare med tiden. Och de som kan upprätthålla en bostad åt dessa utsatta människor under tiden de tigger, är välkomna att göra det.

Nu tycker säkert folk att jag är en vedervärdig människa som ens kommer med detta förslag, men då vill jag att ni tänker efter lite till.

Tiggeri-frågan är en politisk tickande bomb. Ingen av de äldre partierna vågar eller vill förbjuda tiggeri eftersom det är så politiskt inkorrekt. Det är bara SD som har detta som en valfråga vilket gör att de vinner väljare genom att förespråka ett förbud mot tiggeri.

Genom att licensiera tiggeriet, så säger man JA till tiggeri, fast på våra villkor. Inget förbud, däremot så ställs krav på de som ska tigga i Sverige. Kan de inte uppfylla kraven, så får de inget tillstånd och då får de åka hem eller hitta ett riktigt jobb.

Genom dessa tillståndskrav så bor i alla fall tiggarna drägligt. De slipper frysa om natten.

Genom att kräva tillstånd för att tigga, så löser vi många lokala problem utan att förbjuda tiggeri. Och den troliga följdeffekten blir att det blir färre tiggare i Sverige på sikt. Eftersom alla inte kan uppfylla kraven och kan då inte utföra sitt tiggeri.

Självklart så löser det bara den lokala symptomen av problemet i Sverige. Tiggarna har från Rumänien och Bulgarien fortfarande usla levnadsförhållanden men det arbetet måste bedrivas i deras egna hemländer och på EU–nivå. Att låta de fortsätta tigga löser INGA problem. Och att INTE göra något kan sluta i ökat hat mot tiggare och fler SD-sympatisörer, något som vi verkligen INTE behöver just nu.

Så det här är ett förslag som de etablerade partierna kan driva utan att skämmas. Då visar man på handlingskraft i frågan och vågar göra detta till en valfråga så snor man röster från SD, vilket är jättebra!!

Så jag röstar för ett JA till tiggeri. Licensierat tiggeri!

NOTE: Nej, jag röstar inte på SD eller sympatiserar med dem. Jag skänker bara pengar till min egen lilla tiggare.

Tags: politik Val tiggeri tiggare licens

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Tack Siewert Öholm, för allt du gjort!

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

 

Jag vill faktiskt tacka dig för allt du gjort genom dina år som journalist och debattör, för du har verkligen påverkat mig och många andra.

Jag vill tacka dig för den ytterst krystade och konstiga intervjun du hade med Anders Tegner i "Svar Direkt" angående hårdrock och bandet W.A.S.P. Den gav mig insikt om att vissa religiösa människor är villiga att gå hur långt som helst för sina kristna värderingar. Du hade en egen TV-show och vem kunde gaffla emot dig där? Nu är ju ungdomar smartare än så och W.A.S.P. blev populärare än någonsin, och är det fortfarande. Och du blev en pajas som vi fortfarande hånar efter 20 år.

Jag såg W.A.S.P. och Anders Tegner på Sweden Rock Festival 2014. Anders är fortfarande hjälten från denna TV-debatt och hårdrocksbandet W.A.S.P. är fortfarande lika grymma. Tack, för denna insikt Siewert.

Sedan vill jag tacka dig för din fantastiska debattartikel på SVTs hemsida. Den lärde mig att DINA kristna värderingar står över alla andra religiösa värderingar. Den lärde mig att mänskliga rättigheter som, religionsfrihet, kvinnors rätt till sin kropp samt samkönade äktenskap, inte gäller under DINA kristna värderingar. Så tack för du berättar för svenska folket hur farligt det kan vara med religiösa värderingar. Tack!

De ENDA i det här landet som ens skulle få definiera de kristna värderingar måste i så fall vara en grupp hbtq-präster av båda könen samt helst med 50 procent utländsk bakgrund. Människor som förstår hur fel bibeln kan tolkas, hur ont Gud’s ord kan brukas och hur mycket hat som kan komma från dem tror fanatiskt på en Gud. Dessa präster är de enda som är värdiga nog att definiera kristna värderingar. Om vi nu måste ha sådana.

Så tack Siewert Öholm, för att du gav oss insikt om hur FEL kristna värderingar kan vara.

Tags: debatt kristna värderingar Val 2014 Siewert Öholm W.A.S.P.

Comments (5)  
 Report  

Tyck till, Stockholmare!

cigarbear

Stockholm Stad lanserade en app som man kan använda för att ge feedback till staden. Det kan gälla beröm eller klagomål, typ klotter, trasiga offentliga toaletter eller överfulla papperskorgar.

Jag installerade den på min Nexus 5 mobil för att testa och se om det var något att ha. Tanken är briljant men, en sådan app är värdelös om man inte har en fungerande process för att te emot alla klagomål. Så det var med stor skepsis jag testade den.

Det första tillfället som jag testade den var på läktaren vid rugbyplan. Den var halvrutten och det stack ut spikar lite här och där.

Jag felanmälde läktaren via Stockholm Stads app. Beskrev problemet, lät mobilen positionera VAR läktaren fanns och tog även bild på den där det var trasigt. Sedan skickade jag in det.

Efter lite mer än en månad så kom jag ner till träningen och ALLA läktarna vid rugbyplanerna var reparerade!!!

Självklart kan jag inte svara på om det var min anmälan eller någon annan som fick för sig att göra jobbet, men det inger hopp om att inte är så besvärligt att få något fixat.

Så igår använde jag appen igen. Vi såg två kids klottra ner bänkar i parken nedanför oss. Fotade både kidsen och bänkarna och skickade in det via appen. När jag ändå var i farten så sprang jag ner till rugbyplanen och fotade bajamajan som legat vält i ett antal veckor.

Jag tror på den här Stockholm Stads app “Tyck Till”, som den heter. Det är ett fantastiskt koncept som skapar en interaktion mellan stadens medborgare och staden. Istället för att sura över att staden aldrig fixar saker som är sönder, och vi inte alltid vet vart vi ska vända oss för att klaga, så kan vi alla enkelt felanmäla saker vi stör oss på.

Installera den på er telefon och testa den. Vi kanske får en ännu snyggare stad så småningom.

Och till er alla icke-Stockholmare, föreslå att ER kommun tar efter detta koncept. Det är faktiskt inte så dumt.


Tags: app felanmälan Stokholm Stad

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Ska vi gå vidare, Stockholm Pride?

cigarbear  (updated by cigarbear)

Jag och många är kritisk till Stockholm Prides kampanj #jagfestarmot. Tyvärr har Stockholm Pride vare sig bett om ursäkt eller besvarat kritiken. De har bara viftat bort allt och låtsas som det regnar. Lite tråkigt måste jag säga.

Nu vill jag klargöra en del saker. Är en känd Pride-kritiker men jag är inte alls emot Pride. Tycker Pride är både viktig och kul. Men ibland så blir det lite fel från Stockholm Pride och då borde man kunna påpeka det. Och det gäller att inte bara komma med kritik utan mottagare ska kunna lyssna också. Tyvärr, så gör inte Stockholm Pride det.

Situationen just nu är lite trist. Folk är negativ till själva kampanjen och Stockholm Pride låtsas som det regnar. Många tappar liksom sugen för hela Priden, vilket är synd då det kanske inte blir den folkfest som vi är vana vid.

Kan man då göra något åt det? Klart man kan! Det är bara att följa stegen i listan.

1. Dumpa PR-firman isobar. De är säkert jätteduktiga, men eftersom de hjälpte Panasonic under vinter-OS i Ryssland så är de ingen lämplig samarbetspartner. Samarbetet med isobar urholkar den lilla påtryckning som vi hbtq-personer har skaffat oss.
2. Be om ursäkt för kampanjen samt be om ursäkt att ni inte kollade upp firman isobar så noga innan ni valde att samarbeta med dem. Det är viktigt att man visar lite ödmjukhet.
3. Ämnet är viktigt men kampanjen är fel. Bjud in de främsta kritikerna så att de kan hjälpa till att få fram budskapet utan att man sårar någon. Vi fixar helt enkelt till den! Ingen av oss kritiker vill förstöra för Pride utan vill verkligen se till att det blir både samtal och fest.

Jag/vi kritiker sträcker ut en hjälpande hand till er för att få denna kampanj på rätt köl igen så att det blir den folkfest som det brukar bli. Ta denna chans nu, för om ni viftar bort även detta erbjudande så är det mycket stor risk att det ett jättefiasko av hela Stockholm Pride då folk tappar sugen att vilja festa med er.

I en värld där egoism, ignorans och divaliteter råder så är en ursäkt och ett erkännande att man gjort fel, det största man kan göra idag. En ärlig ursäkt från Stockholm Pride är ett måste. Sedan kan Stockholm Pride sparka in kulorna på det heteronormativa samhället och jag kommer stå bredvid och jubla! Jag lovar!

Tags: kampanj Kritik Stokholm Pride #jagfestarmot ursäkt

Comments (1)  
 Report  

Hur tänkte Stockholm Pride nu?

cigarbear  (updated by cigarbear)

I mitt tidigare blogginlägg så störde jag mig på årets kampanj från Stockholm Pride #jagfestarmot så jag tänkte undersöka lite närmare varför de valde just denna kampanj.

Började med att kolla upp reklamfirman som de anlitat vid namn isobar.

Det första som kommer upp när jag besöker sidan är en flashig reklam för Panasonic under vinter-OS i Sochi?! Trodde först jag kommit fel men när jag undersöker saken närmare så gjorde isobar ett jättejobb åt Panasonic under vinter-OS. Panasonic var en av huvudsponsorerna under vinter – OS.

Efter en del letande så hittade jag även uppdraget det utför åt Stockholm Pride. Hur som helst så sätts allt i ett nytt ljus nu.

Före och under vinter-OS så uppmanades hbtq-personer och supporters att bojkotta produkter från huvudsponsorerna. En av organisationen var AllOut.org. En organisation som driver många kampanjer runt om i världen för hbtq-rättigheter.

Jag drog mitt mikroskopiska strå till stacken och köpte inga Coca-Cola produkter, ingen McDonalds mat, bytte ut min Gilette-rakhyvel och köpte ingen Samsungtelefon eller Panansonic-TV.

Men nu så anlitar Stockholm Pride en reklamfirma som har arbetat FÖR en av huvudsponsorerna under vinter-OS?!

Det kanske inte är hela världen tänker ni, då det kanske fick en bra deal? Till saken är att om man i ena stunden ska protestera och markera sitt ogillade mot något, och i nästa stund anlita dem som man kämpade emot, urholkar man då inte kraften i sådana protester. Det blir ganska menlösa då.

Hptq-personer är en stark ekonomisk grupp i västvärlden. Vi påverkar verkligen den ekonomiska marknaden markant. Mer om detta går att läsa i detta inlägg. Då ska vi inte urholka denna makt som vi fått genom att bryta mot våra egna principer.

Nu skulle jag verkligen vilja ha svar från Stockholm Pride, om de verkligen kollade upp firman isobar INNAN de anlitade dem? Visste de om att de hade samarbetat med en av huvudsponsorerna under vinter-OS i Sochi? Och tyckte de att det var ok att ”rucka” på principerna lite?

Kampanjen är usel men att bryta mot dessa principer är mycket värre. Det förstör mycket av arbete som alla andra frivilliga gör!

Tags: Stockholm Pride Ryssland bojkott kampanj #jagfestaremot allout vinter-OS isobar

Comments (0)  
 Report  

Jag festar emot

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Stockholm Pride är väl inte de smartaste när det gäller att driva kampanjer. Förra året var det ritade snoppar i tunnelbanan. I år har de klumpat ihop HBTQ-hatbrott med partyn i kampanjen #jagfestaremot?!

 

Efter lite eftertanke så greppar man vad kampanjen vill förmedla, men den är väldigt provocerande och smaklös, då den förminskar hbtq-hatbrott. Vid första anblicken så säger den ”Det är ok att slå ner en bögjävel i tunnelbanan eftersom han går bara ut på kvällen för att DANCE THE PAIN AWAY på någon klubb!!”.

För att inse vad kampanjen vill förmedla så bör man vara lite insatt i homo-världen och vad Pride är för något. Det är en fest av HBTQ-personer för HBTQ-personer. Normala och onormala heteros är välkomna så länge de gör så mycket väsen av sig. Pride är både för seriösa debatter och diskussioner likväl hejdlöst festande. Nu har vi alltså hittade party-delen i Prides kampanj.

Under dessa diskussioner så sitter oftast hbtq-personer och pratar med andra hbtq-personer om olika ämnen. Jättebra. Men tillbaka till kampanjen. Har raddas olika graders hatbrott mot hbtq-personer upp på ett löpande band och de ska väl alla mer eller mindre diskuteras under pride internt inom hbtq-familjen. Det låter väl ok. Det här är den seriösa delen av Pride.

Men de som begår hbtq-brotten, ska inte dessa komma till tals? Ska inte dessa få en chans att förklara sig? Få en chans att berätta VARFÖR de tycker det är ok att knacka bög en lördag-kväll i tunnelbanan?!

Svaret är Nej! Dessa individer har ingen större lust att komma till den svenska hbtq-familjens högborg och stå till svars för sina åsikter och handlingar. Så summan är menlösa diskussioner med dem som redan tycker som de själva. Och skulle någon bli nedslagen till eller ifrån Pride-park så är det inte hela världen eftersom man bara kan festa bort alla bekymmer, för det är ju detta budskap ni förmedlar.

Till Stockholm Pride och alla andra som älskar kampanjen:

Hbtq-personer är inga löjliga slagpåsar som homofober kan nita till i tid och otid. Vi är inte okrossbara. Vi är inga superhjältar med superkrafter. Och vi kan inte heller festa bort smärtan. Förmedla då inte ett sådant budskap till resten av samhället!

Jag förnekar inte att det finns hatbrott mot hbtq-personer, och vill inte ens förminska problematiken. Men kampanjen är så fel på så många sätt och helt plötsligt så känns förra årets ritade snoppar i tunnelbanan så mycket bättre. Varför kan inte Stockholm Pride ha en positiv, konstruktiv och innovativ kampanj någon gång?

Så svårt kan det väl inte vara?

Tags: Pride Stockholm Pride HBTQ hatbrott #jagfestaremot

Comments (1)  
 Report  

Det obekväma

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Tittade lite Kodjos kval på SVT i eftermiddag där han försökte förstå EUs ekonomiska krishantering när det gäller banker i vissa länder. Under en presskonferens så ställde Kodjo en ganska fundamental, men obekväm fråga till chefen för EUs centralbank: ”Kan EUs centralbank få slut på pengar?”. Svaret var svävande men det blev ett enkelt ”NEJ” till sist. Var pengarna kom ifrån framgick inte. För att vara säker på att frågan inte var korkad så kollade han med en ekonomijournalist från en Brittisk tidning och hon svarade att det är den frågan ingen vågar ställa men som alla vill ha ett svar på.

Så finns det tabubelagda frågor, egentligen? Nu pratar jag inte om när ens barn frågor om hur barn kommer till världen utan frågor i vardagen som är så känsliga att vi inte ens vågar ställa dem. Kanske för att vi är rädda för svaret ska nästan tvinga oss att ändra åsikt?

Nu pratar jag om den svenska invandrar- och integrationspolitik. Idag har Sverigedemokraterna det som SIN fråga. Och det är det enda partiet som pratar om det. Alla andra partier undviker att prata om det eller ens debattera om det mot SD. Typ som ”Rör jag inte i skiten så luktar det inte. Och luktar det inte så störs ingen av det. Störs ingen av det så behöver jag inte torka upp skiten.”. Man förnekar frågan helt och gör allt för att ignorera SD som har detta som sin enda fråga. En fråga som ingen vågar ta tag i, med rädsla för att bli klassad som rasist.

Det är jättelätt att vara emot det som inte är politiskt korrekt men hur långt får man dra det. Hade nyligen en diskussion på facebook där en vän exploderade över att SL hade tillåtit Nazister att annonsera i tunnelbanan. Nu var det inga nazister utan SD. Spelar ingen roll om det var Svenskarnas Parti eller SD, de var ”rasister/nazister” och det var fel av SL att göra reklam för dem. Så var åsikten.

Bland kommentarerna så nämndes de demokratiska rättigheterna men det gav inget gehör. Fast jag länkade till de Svenska grundlagarna så var det inprogrammerat att reklamen var fel och SD verkar för ett odemokratiskt samhälle och måste bekämpas. Fick frågan om vi måste vara så demokratiska att tillåta ett odemokratiskt parti?

Mitt svar blev följande:

Svar: Ja. Vår demokratiska princip väger mer än vårt odemokratiska sätt att frysa ute partier som vill verka mot ett mer odemokratiskt samhälle. Om vi agerar så där så bryter vi mot våra egna demokratiska principer. Om vi inte kan följa våra egna demokratiska principer, vilka ska vi då följa?"

Vi verkar ha glömt att grunden i det svenska samhället och lever istället på någon form av moralisk instinkt på vad som ”känns rätt” och vad vår grupp säger vad som ”ÄR” rätt. Inte vad som är demokratiskt rätt.

Jag tycker inte alls om SD, men det är fel att sabba deras torgmöten. Det är fel att riva ner deras valaffischer. Vi verkar tillämpa alla odemokratiska metoder vi kan hitta för att bekämpa dem för att det ”känns” moraliskt riktigt. Men vi har inte ryggrad att ta debatten med dem. Vi är skitskraja att ställa de där obekväma frågorna till dem ifall SD har rätt och vi har fel. Måste vi då ändra vår politik och våra åsikter?
Så istället slänger vi tårtor, pizzor och ägg på dem för att det ”känns” rätt. Om det är i linje enligt den svenska demokratin, ger vi blanka f-n i!!

Sverigedemokraterna kan bara besegras på ett sätt och det är i offentliga debatter, där man har ett helt arsenal med fakta som smular sönder deras argument till stoft. Men det måste ske enligt de demokratiska spelreglerna. När vi spelar efter våra demokratiska spelregler så visar vi att vi värnar om dem och respekterar dem. Som om våra partiledare kan visa lite ryggrad och ta debatten med SD på ett konstruktivt och anständigt sätt istället för att frysa ute dem hela tiden så kanske man kan visa vilka puckon det är. Var som Kodjo och ta ställ de obekväma frågorna som alla vill ha svar på. Jag tror att det är så mycket effektivare än att kasta ägg på Åkesson.

Note(i): Maud Olofsson gjorde rejält bort sig i Aktuellt när hon frågades ut angående Nuon-affären. Pinsamt värre.

Note(ii): NEJ! Jag sympatiserar inte det minsta med SD. Men jag tror starkt på vår åsiktsfrihet i det här landet och respekterar den.

Tags: politik Sverigedemokraterna SD demokrati politisk korrekthet Kodjo Akolor Maud Olofsson Nuon

Comments (5)  
 Report