102.326 members 4.508 online
Log in Become a member
Qruiser
London 10/21
Escape Bar
Gaymap
Manchester 10/21
Taurus Bar & Rest…
Gaymap
Manchester 10/21
Tribeca
Gaymap
Manchester 10/21
Coyotes Bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
En bögjävels betraktelser
Ser mig i första hand som människa. Andra hand som man och i tredje hand som bög. Gör inte så mycket väsen om att jag är homosexuell. Men i detta är en bög-blogg på en bög-site så då får man väl vara lite bögaktig när man skriver.
Guy, 41, Enskede
 
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Widgets
Statistics
Blog id: 162

I went berserk

cigarbear  (updated by cigarbear)
Today we played our last game for the season. Tow days ago, I was laying in my bed with a terrible cold. I thought I would not recover before the game. To be honest, I was hesitating to play at all today.
But I played and I think it was the roughest and the best game ever. We lost with 24 - 50 so we gave them a hell-of-a fight. When I limped home from the pitch, with a lot of thoughts and feelings passing through my head. I needed to get them out, so I wrote them down.

Today I played the hardest game of them all.
Today I gave everything I had
Until all that was left was rage and the will.
My body screamed "NO!", but I still went on,
To hunt the ball,
Take the tackles
And to push into every ruck and scrum.
I played so hard that every breath I took hurt.
But I played on.
When the referee's whistle ended the game

I realized that this is how the Vikings must have felt,
When they fought so furiously and fiercely on the battlefield,
When they went berserk.
To fight to the end and never give up.
Today I went berserk,
And I have never ever felt so alive and so proud.
To play in a such a great team
Which plays as one mind,
filled with vigour and passion.
This game was the best ever.
I am already looking forward to next season
So we can do this all again.

Short you can say I was pretty satisfyied of my performance today. Especially, when I thought I would not manage to play the whole first period.
And I very proud to be playing in such a awesome team with such a great coaches.
Thanks for everything.

Tags: rugby STHLM BERSERKERS RUGBY FC

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Match idag mot Uppsala / Sandviken

cigarbear
Idag är det säsongens sista match mot Uppsala / Sandviken. Vi vann den förra matchen mot Åland och så nu är vi taggade.
Avspark idag söndag 21/9 kl 15:00 på Årstafältet. Kom och heja om ni inte har något annat för er. Och ta med er ev regnkläder ifall det blir regn.
Nej, vi ställer inte in matchen på grund av regn. Det blir bara roligare då! Och lerigare.
Sista matchen och vi kommer ge allt och lite till för vi vill verkligen vinna denna match.
NOTE: Bild från förra matchen

Tags: rugby STHLM BERSERKERS Årstafältet Uppsala Sandviken Rugby

Comments (0)  
 Report  

Arga vita män, Del 2

cigarbear

Det är den vita mannens fel för häxprocesserna, krigen, rasism, korstågen, kvinnohatet, fascismen, det meningslösa våldet och miljöförstöringen genom årtusenden. Han bär ett kollektiv ansvar och skuld för detta och han ska bära det tills PK-Sverige säger att det är förlåtet. Och fram till dess så ska han bara hålla tyst!!

Vill poängtera att jag inte tycker att PK-åsikter är fel, utan det är den bristande respekten för folk som inte har PK-åsikter jag stör mig på. Hur odemokratiskt vi behandlar dem som har dessa åsikter.

Så den vita mannen är längst ner på skalan. Vad händer då? Från yttersta högen växer kommer ett parti som säger, ”Vi lyssnar på dig, du vita man. Vi är en grupp människor som också har känt sig kränkta för våra åsikter så nu har vi bildad ett parti som tar upp just dina frågor. Vill du vara med?”. Den vita mannen tvekar kanske i början men sedan inser han att detta parti tar upp alla de politiskt icke-korrekta frågorna och åsikterna han har. Han behöver inte var tyst längre. Den vita mannen har känt sig kränkt men nu har han stöd och han är arg för den behandlingen han har fått. Den vita mannen är inte tyst längre utan tar upp de frågor som ingen annan vågar ta upp. Typ tiggarna eller invandringen. Han har ju stöd nu. Och efter fyra år av tystnad så växer stödet för den vita mannens parti eftersom ingen annan vågar prata om det som den vita mannens parti pratar om.

Och stödet kommer främst från ”Folket”, de som har tröttnat lite på PK-åsikter i Sverige vill prata om åsikter som den vita mannen har. För ingen annan pratar ju om dem.

Ta nu denna beskrivning av Sveriges debattklimat och titta på valresultatet från årets val. Kan det här vara ett svar på varför Sverigedemokraterna blev så stora som de blev? Att det fanns bara ett parti som tog upp frågor som ingen annan vågade ta upp. Ett parti som företräder den vita mannen där han slipper känna sig kränkt? Ett parti där han inte behöver hälla käften om sina åsikter?

Jag har varit i nästan alla grupper i hackordningen. Som politiker, homoaktivist, halv-dan hipster som bakar eget bröd och odlar örter på balkongen, vanlig Svensson och umgåtts med en massa vita män på hårdrocksfestival. Jag har vänner inom ALLA grupperingar som jag pratat med och när jag summerar det så inser jag tyvärr att så här är det. Det var först artikeln om den avhoppade högerextremisten som fick mig att se helheten.

Rädslan i PK-Sverige att prata om vissa ämnen samt att man har en slags hackordning vems åsikter som är ”rätt” skapar en motpol för folk som är emot allt vad PK-Sverige står och är. Sverigedemokraterna pratar gärna invandrarfrågor och det är deras rätt att göra det. De andra partierna undviker att göra det och på så vis blir det aldrig en diskussion. Typ ”Om vi inte pratar om problemet så är det inget problem.”. Den vita mannens frågor blir ignorerade, men han ger sig inte utan går på det igen.

Nu är Sverigedemokraterna det tredje största partiet i Sverige. Folk börjar ledsna på det politiskt korrekta i det här landet. I andra länder har man kommit längre. De extrema partierna har vuxit sig stora där och fått mer utrymme än vad man jämför med i Sverige. Deras PK samhällen frös ute både åsikter och partier som den vita mannen tillhörde. Det gick åt helvete där. Sverige är inne på samma spår.

Så vad kan svenska folket göra för att undvika att vi ska gå åt samma extrema håll som andra delar av Europa? Det är inte lätt men det finns två saker som jag ser det.

Först så börja prata om den vita mannens frågor. Våga diskutera dem på ett sakligt sätt. Sno frågorna från Sverigedemokraterna. Visa ett genuint intresse att försöka lösa problemen. Då ökar man förtroendet i de etablerade partierna och SD tappar stöd.

Den andra delen är svårare. Säg till den vita mannen att hans 1000-åriga skuld nu är över och att vi säger han är förlåten. Han behöver inte längre hålla käften utan hans åsikter ska också få höras och få debatteras på ett sakligt sätt. Välkomna honom in i värmen som den människa han är, och inte för de åsikter han har. En arg och kränkt vit man blir ju knappast gladare om han fryses ute av samhället?

PK-Sverige som säger sig vara så fördomsfritt, osar av fördomar mot dem som inte är så politiskt korrekta. Det är det som orsakar denna polarisering. Fler och fler debattörer, statsvetare och liknande börjar nu inse detta försöker försiktigt uppmana oss att börja prata om det förbjudna ämnena. Allt för att det inte ska så illa som i övriga Europa.

Vill nämna att jag som vit man många gånger har känt mig kränkt av PK-Sverige. Mitt utseende är till nackdel för att få komma till tals. Spelar ingen roll att jag är bög, miljöpartist och en man som erbjuder sig att gömma utvisningshotade flyktingar.Folk dömer mig eftersom jag är en stor skäggig, vit man, klädd som en kriminell biker från Helsingborg och har då troligen högerextrema åsikter. Det så fördomsfria PK-Sverige dömer mig på förhand efter mitt utseende innan jag ens hinner öppna munnen.Inte så fördomsfritt när det väl kommer till kritan?!

Dock, vill jag bara säga att jag inte är en vit arg man. Bara ledsen över att det blivit som det blivit och hoppas att någon ”PK-prästinna” eller ”homo-inkvisitor” inser att man måste tänka om. De har skapat detta samhälle vi har idag. Det känns som endast de kan rädda det igen eftersom vad de säger påverkar hela samhället.

Vi får se vad som händer de kommande fyra åren.

NOTE: Nej, jag sympatiserar inte med SD eller deras åsikter.


Tags: politik HBTQ politisk korrekt feminister val2014

Comments (1)  
 Report  

Arga vita män, Del 1

cigarbear  (updated by cigarbear)

Tänkte först skriva ett inlägg om varför val-resultatet blev som det blev med en infallsvinkel på att politikerna aldrig diskuterade vissa ”tabu”-belagda frågor. Sedan hittade jag den här artikeln och insåg att det var mycket mer komplicerat än så.

Efter att begrundat innehållet i artikeln länge, samt läst kommentarerna så insåg jag att det är ett strukturellt problem i det politiskt korrekta Sverige. Det finns en hackordning om vem som har rätt att kritisera vem i det politiskt korrekta Sverige. En hackordning så får man bara hacka på gruppen som är under en själv. Glöm att du får kritisera den som är över dig.

Denna modell är inte vetenskaplig på något sätt utan bygger på mina betraktelser på nätet, media och i verkligheten i över ett decennier. Jag har haft tur att kunna röra mig relativt fritt i hela hackordningsskalan pga. mitt utseende, min sexuella läggning och mitt musikintresse.

Högst upp i hack-ordningen i det politisk korrekta Sverige är ”PK-prästinnorna”. Deras religion är genusvetenskapen och feminism. De står högst på skalan eftersom de berättar för oss alla andra vad som är ”rätt”, ”mindre rätt” och det som är helt fel att tycka. Och det är nästan omöjligt att säga emot dem eftersom de faktiskt HAR RÄTT i de flesta frågor. De är bara radikal-feminist-prästinnorna som ibland säger korkade saker som ”Män är djur!” där man kan argumentera emot dem. Exempel på en sådan PK-prästinna är Gudrun Schyman.

PK-prästinnorna” måste ha stöd och det får de från ”hbtq-inkvisitorerna”. (Bygger vidare på det religiösa temat.). Dessa är inte alla hbtq-personerna utan homo-eliten, proffs-bögar, homo-lobbyn. De vet vad som är rätt och fel ur ett hbtq-perspektiv. Självklart så sammanfaller detta med ”PK-prästinnornas” läror, men den stora skillnaden här är att i denna grupp så finns det MÄN och T-Personer. Det finns inga män bland ”PK-prästinnor” eftersom mannen har en ganska låg ställning i PK-Sverige. Exempel på ”homo-inkvisitorer" är RFSLs styrelse.

Nästa grupp i hackordningen är ”Hipster-pöbeln”. De här är intellektuella, välutbildade män och kvinnor som tycker som precis som ”PK-prästinnorna” och ”homo-inkvisitorerna”. De lever som efter de riktlinjer som PK-prästinnorna och hbtq-inkvisitorerna tagit fram. Har finns alla kön, sexuella läggningar, hudfärger ett brett spektra av politiska åsikter. Dock ej KD eller SD. De bloggar och tävlar nästan om vem som är mest politisk korrekt samtidigt som de ska vara snygga och hippa. Alla är lyckliga och ingen känner sig kränkt. Exempel är unga Södermalmsbor.

Nästa grupp är ”Folket”. De kan inte leva som ”Hipster-pöbeln” pga. av tidsbrist eller andra orsaker. Det är inte heller så engagerade i feminism eller i homofrågor. De håller med åsikterna i stort men kan inte debattera för dem. De är det snälla folket som gör så gott de kan för att vara PK men ibland blir det fel eller lite klumpigt. De är ofta det perfekta intervju-offret för media. De ler och säger alltid de rätta sakerna som inte upprör folk.Exempel: Din granne kanske.

Här klämmer vi in en liten grupp i hack-ordningen. ”Borgmästarna”. Här är våra folkvalda politiker utom SD. De styr visserligen vårt land och det är folkvalda. De har visserligen stor reell makt, men det är också fritt byte för alla. Allt det du gör, tänker eller tycker synas av alla som sitter högre upp i hack-ordningen. Gör du fel så lynchas du av ”Folket” eller ”Hipster-pöbeln”Exempel: Våra folkvalda politiker.

”De troende” kommer sen på listan. I PK-Sverige så står inte religion så högt upp i vårt samhälle eftersom de moraliska reglerna ofta strider mot kvinnans rättigheter och homosexualitet. I PK-Sverige uppmanas troende att sköta sin religion privat och försöker man hävda religiösa budskap så blir man snabbt nedtryckt i skorna av duktiga ateistiska debattörer. Kort kan man säga att religion är fult i Sverige. Bland de troende så finns det en hackordning också. Buddister står högst upp eftersom de inte klankar ner på andra. Sedan är det judar eftersom vi bär med oss en skuld från andra världskriget. Sedan kristna. Och sist muslimer. Det här är ett PK-minfält att diskutera så jag gör inte det.

Längst ner på hack-ordningsskalan i PK-Sverige är ”Den vita mannen.”. Bara att han har en kuk gör honom underlägsen. Att han sedan är vit gör inte saken bättre. Kan en vit man diskutera feminism? Ja, om han uppför sig som en bög eller hipster. Är han däremot stor, stark, hårig, skäggig och går klädd som en biker, då är det tveksamt. Han måste alltid jobba för att få förtroende i alla sammanhang för att ens kunna öppna munnen i en feminist-fråga. Och delar han inte de PK-åsikter som gäller så har han ingen yttranderätt alls. Då ska den vita mannen bara sitta snällt i soffan hemma och hälla käften! För ingen vill höra hans icke-politisk korrekta åsikter om kvinnor, bögar, hipsters, politiker eller muslimer. Det som genom årtusendet har varit den kvinnliga arvsynden och idag blivit den vita mannens arvsskuld. Exempel på en ”vit man” är Sverigedemokrat eller deras sympatisörer.

 

Tags: politik feminism HBTQ politisk korrekt Val 2014

Comments (0)  
 Report  

Alla pratar siffror

cigarbear  (updated by cigarbear)

Det är val i år och det är inte så lätt att veta hur man ska rösta alla gånger. Politikerna säger olika saker och det är svårt att veta vem som talar sanning och vem som ljuger. Speciellt när man är en vanlig medborgare utan större insyn.

Reinfeldt säger att Alliansen har satt fler i arbete under deras mandatperiod.

Löfven säger att arbetslösheten aldrig varit större än nu.

Vem har rätt?

Faktiskt så har båda rätt. Min kollega på jobbet tröttnade också på dessa påståenden och tog själv fram siffror från SEB och SCB. (Länk till pdf-fil. Ny version.)

Enligt dessa siffror så har antalet offentligt anställda minskat med ca 50 000 sen 2006. Men ökat inom den privata sektorn med nästan 250 000?! Reinfeldt har rätt.

Sedan ser vi att arbetslösheten har ökat med ca 1 % enhet. Löfven har också rätt.

Lite av det här siffertrolleriet beror på att Sveriges befolkning har ökat med nästan en 500 000 sedan 2006 varav ca 200 000 är arbetsföra.

Om jag ska vara brutalt ärlig med denna statistik så har skatteintäkterna ökat, skattetrycket minskat, fler fått jobb samtidigt som befolkningen har ökat så har ca 50 000 blivit arbetslösa inom den offentliga verksamheten.  
Ja, vi har fått mer pengar i plånboken men vi har också fått ett kallare Sverige där tid och omtanke inom det offentliga rationaliseras bort eftersom det inte finns något affärsvärde i det.

Jag vill inte lobba för den ena eller andra sidan, utan folk få avgöra själv. Statistiken säger att båda blocken talar sanningen, så inte blev man så mycket klokare...

Ska erkänna att jag var själv väldigt villrådig inför valet. Jag har förtidsröstat och det blev lite av varje. Men jag tänker inte bara ekonomi utan vilka som är mest lämpade att LEDA landet och driva de frågor som jag anser är viktiga. Så det blev som det blev.

NOTE: Tavlan "Blir du lönsam, lille vän?" av Peter Tillberg är väldigt talande för det här valet. Lyckas du inte så blir du arbetslös. Det värsta med den tavlan var att exakt så där såg våra klassrum ut på högstadiet. Lika dystert också ibland...

Tags: politik Statistik val2014 siffror

Comments (1)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

VI VANN!!

cigarbear  (updated by cigarbear)
April 2011 så bildades STHLM BERSERKERS RUGBY FC. Vi hade inte ens ett namn då eller någon tränare. Vi visste inte alls om vi skulle bli ett lag eller hur länge vi skulle hålla på.
2012 så åkte vi till Bingham Cup och vann gruppspelet in "Challanger Group", helt oväntat. Samma år började vi spela i utvecklingsserien i Stockholmsområdet.
Bara för att vi vann i Manchester betydde inte att vi var bra. Vi vann aldrig på hemmaplan.
Förrän idag.
En returmatch mot Åland's The Stags Rugby. De spöade skiten ur oss när vi åkte dit i somras. Idag fick vi visa vad vi kunde. Inte nog att de gav oss en seger, utan vi spelade bra rugby. Riktigt bra rugby.
Alla dessa timmar av svett, blåmärken, skador som rugbyn orsakat så det värt det. Speciellt idag. Man är stolt, glad, rörd och tokglad på samma gång. (Nu sitter man och lipar framför datorn...).
Nu ska man vara ärlig och nämna att våra motståndare var inte fulltaliga. Vi fick låna ut några spelare till dem. Men tro mig, de höll inte igen utan körde stenhårt i sitt nya lag. The Stags är ett yngre lag än vad vi är men vi fick kämpa. De är duktiga. Riktigt duktiga. Och så har de ett varmt rugby-hjärta. De är så jäkla trevliga efter en match. Precis så det ska vara.
Stort tack till alla berserkers som kämpat fram till denna seger.
Tack till alla Berserkers Ladies som har tränat med oss.
Tack to John, vår senaste coach.
Louise. Vet inte hur man kan tacka dig. Det finns inte så många kramar i världen som kan väga upp allt det du gjort. Kanske en chokladtårta till hela familjen? Tack!
Simon Gilbert. Thanks for time as our coach and everything you did for us. You have a special place in our hearts! Thanks!
Tack Krister Eriksson som var vår tränare ett kort tag. Du hjälpte oss att tag flera steg i vår utveckling. Hoppas du såg matchen från bästa platsen där uppe och är stolta över oss?
Special Thanks to Carl och Jay, who have been with us from the beginning. If you just have waited one more week with your move to Israel, you could have seen our victory! We miss you both! Big hug! (And take care of you down there!).
NOTE: Sugen på att börja träna rugby så kom ner till Årstafältets rugbyplan Måndagar och Onsdagar mellan kl 18:30-20:00. Tjejer som killar.

Tags: sport Åland rugby STHLM BERSERKERS RUGBY vinst BERSERKERS Ladies The Stags

Comments (0)  
 Report  

SEKO raggar röster, del 2

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Började snoka lite mer i det här med varför SEKO hade ringt upp min man på hans jobb-mobil och bett honom rösta Socialdemokraterna.

 

Kom på att det fanns samtalshistorik på hans jobbmobil och fick fram telefonnumret 0702082185, vilket ledde till LO Servicecenter?!

LO Servicenter är ett litet dotterbolag till LO media som sysslar med Telefoni/Contact Center Services, Ekonomi, Löner och Övrig Support för medlemsorganisationerna.

Egentligen är det smart att LO har en hel jäkla stab som även inkluderar ett callcenter! Det är ju effektivt som bara den.

Det som stör mig är att NÅGON FACKLIG SEKO-OMBUDSMAN PÅ SJ HAR LÄMNAT UT ALLA SEKO-ANSLUTNA SJ-ANSTÄLLDAS JOBBMOBILNUMMER TILL LO SERVICECENTER, för att uppmana dem att rösta på Socialdemokraterna!! Antagligen helt utan att SJs ledning kände till detta!!!

Jag kokade av ilska när jag fick reda på detta idag. Ska man inte ens kunna lita på facket, eller SJ? Var finns integriteten.

Min man berättar att han vid upprepade tillfällen har lämnat in kontaktuppgifter till SJ hur man kan nå den närmaste anhörig men SJ har alltid slarvat bort uppgifterna så nu delar han inte ut dem längre. Och tacka f-n för det. Tappar man inte bort viktiga telefonnummer till de anställdas anhöriga så delar man friskt ut dem till organisationer!!

Men SEKO, kan ni inte sälja ut telefonnumren till alla telefonförsäljare när ni ändå håller på? Det är ju bara SJs jobbmobiler. De används ju ALDRIG till något viktigt ändå så varför inte sälja dessa uppgifter så tjänar ni en slant till propagandabyrå!!

Jag har aldrig, eller kommer aldrig rösta på Socialdemokraterna. Det är ett så stort, hjärntvättat och ett sådant inavlat parti att de själv har glömt vad demokrati egentligen innebär. Demokrati handlar inte bara om rätten att tala för sin sak i en politisk församling. Demokrati handlar också om att värna om andras LIKA rätt att få yttra sin åsikt på LIKA villkor.

SEKO kan dra åt helvete för att de delar ut jobbmobilnummer hur som helst.
Socialdemokraterna kan dra åt helvete bara för att de glömt vad demokrati är för något.
SJ AB kan också dra åt helvete, eftersom de inte värnar om sina anställdas integritet. Denna misstro har lett till att jag kommer aldrig få reda på om min karl råkar illa ut, eftersom han inte vågar lämna ut mitt telefonnummer till er.

NOTE: Partier som hamnat på svarta listan hos mig är F!, Piratpartiet, Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Vänstern.

 

Tags: politik socialdemokraterna SEKO SJ AB LO

Comments (1)  
 Report  

SEKO raggar röster för S

cigarbear

Min kära make berättade för under frukosten att han i onsdags hade fått ett telefonsamtal på sin jobb-mobil från SEKO. De undrade om han hade bestämt sig vilket parti han skulle rösta på? Om han inte hade bestämt sig ännu så rekommenderade de honom att rösta på socialdemokraterna och gärna kryssa i en speciell person på valsedeln inför riksdagen.

Min man sa att han redan hade bestämt sig och det var inte sossarna han tänkte rösta på.

När min make berättade det här för mig så blev jag riktigt förbannad. Dels att facket uppmanar sina medlemmar att rösta på ett visst parti. Facket ska SKITA i mina, min makes politiska åsikter. Det ska bara finnas till hand och försvara min makes rättigheter på sitt jobb.

Att sedan använda hans och alla andras kollegors arbetsmobil för att uppmana folk att rösta på ett speciellt parti och till och med en speciell person är helt sjukt. Min make jobbar på SJ och deras arbetstelefoner är till för enbart jobb. Telefonnumren får endast spridas till en ytterst begränsad mängd personer, typ närmaste anhörig samt andra delar inom SJ. Begränsningen är till för att man inte ska använda telefonen till icke-jobbrelaterade samtal.

SEKO facket på SJ har tillgång till alla SJ-anställdas telefonnummer. När någon på SEKO använder sig av dessa telefonnummer för att ragga väljare till socialdemokraterna, så kan man knappast kalla det för jobbrelaterat?!

Jag vet om att facket och socialdemokraterna har varit mer eller mindre samma skit tidigare. Var du med i facket så var du automatiskt med i socialdemokraterna. Men idag är det 2014 och fast man är medlem i ett fackförbund så har man rätt att rösta på vilket parti man vill. Men det verkar SEKO på SJ ha glömt bort.

Jag gillade SEKO tidigare men efter det här så finns det INGET förtroende kvar. Det här är fult och odemokratiskt. Man gör bara inte så.

Tags: demokrati facket socialdemokraterna Val 2014 SEKO

Comments (0)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report  

Selektiva protester

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Det är tydligen en Östersjöfestival i Berwaldhallen nu där länder runt Östersjön samlas för att dela med sig av sin kultur samt öka samförstånd mellan länderna. Eller något liknande. Östersjöfestivalen är mer inriktad på klassisk musik och balett.

Det som är lite förvånande är att den ryske dirigenten Valerij Gergijev kommer att medverka. Det som är lite kontroversiellt med Valerij är att han ställde sig bakom Putins anti-gaylag samt visade sitt stöd då Ryssland tog över Krim-halvön.

Ska vi gå tillbaka till 2012.

Det var då som reggae-artisten Sizzla skulle spela i Stockholm, vilket ledde till högljudda protester bland hbtq-personer. Han hade ett par låtar på sin repertoar som uppmanade till våld och död på hbtq-personer.

Är det någon större skillnad mellan Sizzla och Valerij? Sizzla är väl mer rättfram med sina budskap, då Valerij är mer elegant. Men båda verkar dela på samma typ av åsikter. Valerij är en mäktig person i Ryssland och bäst i världen på det han gör. Man vågar liksom inte bråka med honom. Sizzla är bara en reggae-artist i mängden som spelar på små klubbar.

Valerij är egentligen en lika liten skit som Sizzla men ingen vågar protestera. Han kan komma hit till festivalen som den världsstjärna och bli behandlad därefter.

Jag protesterade inte utanför Slakthuset när Sizzla skulle spela och jag tänker inte protestera utanför Berwaldhallen nu heller. Jag bara betraktar bara dessa ilskna människor som så selektiv väljer vem de ska protestera mot. De verkar som dessa ilskna människor bara tar de fajter de kan vinna? Sizzla tänkte uppträda på Slakthuset. De ilskna människorna gav sig inte bara på Sizzla utan ägarna till Slakthuset.

Hur ger man sig på Sveriges Radio som äger Berwaldhallen? Eller hur ger man sig på Valerij som är bästa polare med Vladimir Putin? Svaret är enkelt. Man kan inte göra det. Skulle man försöka så blir det bara en liten parantes i tidningen om ens det. Det är för stort helt enkelt.

Så vad säger det om oss människor?
- Att de som brukar protestera, väljer ut sina plågoandar men omsorg och bara ger sig in i fajter där de har en chans att göra skillnad.

- Att om du är tillräckligt stor, rik och har mäktiga vänner kommer du alltid undan oavsett vad du säger eller gör.

- Att jag som människa sitter tryggt bakom min skärm och varken orkar eller vågar ta ställning mot dessa konservativa skitar. Jag känner mig som de tyskar som under andra världskriget, som tittade åt ett annat håll då nazisterna samlade in judarna för att forsla bort dem till koncentrationsläger. De som inte gjorde något förrän det var för sent.

Man skäms lite.

Tags: Valerij Gergijev Östersjöfestivalen Sizzla Slakthuset protester

Comments (0)  
 Report  

JA till tiggeri!!

cigarbear  (updated by cigarbear)

 

Självklart tycker jag att folk från länder ska få komma hit från fattiga områden i EU och tigga på våra gator, så länge de har ett TILLSTÅND att tigga!!

 

”Vaddå tillstånd?!!”, tänker ni nu? "Man behöver väl inget tillstånd för att tigga i Sverige.”

Sant, men det vore väl inte så dumt. Vi kräver ju nästan tillstånd, licens och certifiering för nästan allt vi gör idag i det här landet så varför inte kräva tillstånd för tiggeri?

Vad skulle ett tillstånd för tiggeri innebära för den som söker ett sådant? I grund och botten så ställer man krav på den som söker ett sådant tillstånd. Man måste kunna säkerställa att personen uppfyller vissa kriterier.

Hur kan man då ställa krav på någon som knappt har någonting?

Bra fråga, men vi tar och försöker göra ett förslag för hur dessa krav på en tiggare borde vara.

Förslag på vilka krav som måste uppfyllas för att få en tiggarlicens I Sverige.

1. Personen måste vara juridisk (Måste ha pass eller liknande) och ha ett boende (Adress i den kommunen som person tänker bedriva sitt tiggeri) där man kan vila/sova och sköta sin personliga hygien samt sina toalettbestyr. Det kan vara ett hotell, härbärge eller camping.
2. Personer som tigger på fast plats får ej lämna skräp efter sig.
3. Om innehavaren av licensen inte kan uppfylla dessa regler så fråntas licensen och personen kan tidigast söka ny först efter 12 mån.
4. Om en person tigger utan licens eller ej uppfyller punkt ett och två, så utfaller xxx kr I dagsböter.

Ansvaret för att kontrollera så att tiggaren uppfyller dessa kriterier ligger hos socialtjänsten hos varje kommun. Att se om varje tiggare har ett gilltlig licens kan kontrolleras av polis och väktare. De ska också ha möjlighet att utfärda böter på plats om kraven inte uppfylls.

Är detta lite väl hårda krav? Klart det är, men ska man hålla på med denna ovärdiga sysselsättning så kan man ändå göra det under värdiga förhållanden. De som tigger får I alla fal bo drägligt medan de "arbetar". De har tak över huvudet, en sovplats och tillgång till toalett och rinnande vatten. Och detta är ju ett av de mer kritiska problemen som socialtjänsten i kommunerna har med tiggarnas kåkstäder idag. Det är kallt, blött, saknar toalett och det skräpas ner vilket kommunerna sedan får städa upp.

Har de ingen bostad när de vistas här för att tigga så får de ingen licens för att tigga, och utan licens är det bara att åka hem igen.

Licenskravet kommer troligen skrämma iväg många tiggare med tiden. Och de som kan upprätthålla en bostad åt dessa utsatta människor under tiden de tigger, är välkomna att göra det.

Nu tycker säkert folk att jag är en vedervärdig människa som ens kommer med detta förslag, men då vill jag att ni tänker efter lite till.

Tiggeri-frågan är en politisk tickande bomb. Ingen av de äldre partierna vågar eller vill förbjuda tiggeri eftersom det är så politiskt inkorrekt. Det är bara SD som har detta som en valfråga vilket gör att de vinner väljare genom att förespråka ett förbud mot tiggeri.

Genom att licensiera tiggeriet, så säger man JA till tiggeri, fast på våra villkor. Inget förbud, däremot så ställs krav på de som ska tigga i Sverige. Kan de inte uppfylla kraven, så får de inget tillstånd och då får de åka hem eller hitta ett riktigt jobb.

Genom dessa tillståndskrav så bor i alla fall tiggarna drägligt. De slipper frysa om natten.

Genom att kräva tillstånd för att tigga, så löser vi många lokala problem utan att förbjuda tiggeri. Och den troliga följdeffekten blir att det blir färre tiggare i Sverige på sikt. Eftersom alla inte kan uppfylla kraven och kan då inte utföra sitt tiggeri.

Självklart så löser det bara den lokala symptomen av problemet i Sverige. Tiggarna har från Rumänien och Bulgarien fortfarande usla levnadsförhållanden men det arbetet måste bedrivas i deras egna hemländer och på EU–nivå. Att låta de fortsätta tigga löser INGA problem. Och att INTE göra något kan sluta i ökat hat mot tiggare och fler SD-sympatisörer, något som vi verkligen INTE behöver just nu.

Så det här är ett förslag som de etablerade partierna kan driva utan att skämmas. Då visar man på handlingskraft i frågan och vågar göra detta till en valfråga så snor man röster från SD, vilket är jättebra!!

Så jag röstar för ett JA till tiggeri. Licensierat tiggeri!

NOTE: Nej, jag röstar inte på SD eller sympatiserar med dem. Jag skänker bara pengar till min egen lilla tiggare.

Tags: politik Val tiggeri tiggare licens

Comments (3)  
Digg entry (0 memb.)  
 Report