105.333 members 3.925 online
Log in Become a member
Qruiser
London 4/16
Madame JoJo's
Gaymap
London 4/16
Escape Bar
Gaymap
London 4/16
Village Soho
Gaymap
Manchester 4/16
Axm bar
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Bexton
QX-Ronny klänger kvar vid sitt gamla Qruisernamn och startar på chefernas uppmaning en blogg.
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Widgets
bloglovin
Blogg listad på Bloggtoppen.se
Statistics
Blog id: 595

Idol - vilka kniper platserna?

Bexton  (updated by Bexton)
Ja, det där gick inte riktigt ända fram. Mina andrahansgissningar, Linnea & Geir tog hem de två sista ordinarie Idolfinalplatserna. Inte alls överraskande även om Olle var typ tusen gånger roligare än trista Geir. Varför ska han vara med? Vad ska de göra med honom efter Idol? Vem är han för?
Och jag har väl aldrig varit med om en Idolkval-vecka där så mycket låtit mediokert och i princip alla valt gamla skitlåtar. Ska vi inte skapa en ny popstjärna? Varför sjunger de flesta gammal dynga som Crying, Nobodys Wife, Burning, Highway to Hell osv? Varför tvingas de inte sjunga lite nyare låtar som inte får den att framstå som karaokeartister redan nu?
Hursomhelst. Nu ska juryn ta ut fyra personer som får en ny chans, och vi tittare får också ge någon en jokerplats innan tv-tittarna röstar fram startelvan som ska börja tävla i de direktsända fredagsfinalerna nästa fredag.
I kväll tippar jag att juryn på killsidan ger Daniel och Olle en ny chans. Båda två har gjort VÄLDIGT bra ifrån sig under sina kval och skulle ha kommit vidare om inte platserna könskvoterats. Båda två har dessutom bra chans att ta sig vidare till nästa fredag eftersom de är duktiga, likeable, snygga och har visat sig vara bättre än de flesta andra i startfältet.
På tjejsidan är det svårare. Ingen har varit rasande bra, men flera har varit bra. Men kanske valt fel låtar, som brottaren Michaelas urtrista Miley Cyrus-ballad. . Jag tror helt enkelt att juryn går på vilka de ser starqulity i, och då gissar jag att fnissiga Madeleine Finck-Björgen, finska Elin Blom, avslappnade Freja Sterner och just brottaren Michaela Osberg ligger bra till.
I en perfekt värld tar juryn vidare Madde och Michaela. Men jag tror tyvärr att det blir Elin och Freja som får chansen. De två förstnämnda är mer popstjärnematerial och kan växa under hösten. Elin fattar jag inte alls grejen med, och Freja var ju astrist igår. Hm.
Dessutom har ju vi tittare en joker. Vem det blir ska bli intressant att se. Jag är LIVRÄDD att småbrudarna röstar fram svaga Sebastian till final. Och då har vi ytterligare en söt(?) taffligt sjungande kille i Idol. Men det hör väl till antar jag. Fast förhoppningsvis kan tittarjokern Madeleine utmana. Hon tog ju Jamilla i måndags och kan anses vara tillräckligt likeable för att få tittarnas röster.
Comments (4)  
 Report