98.962 members 3.278 online
Log in Become a member
Qruiser
Sexyrian
Dirty Love Tools…
Blogg
Sexyrian
Which LeSpecs…
Blogg
Manchester 5/29
Coyotes Bar
Gaymap
Manchester 5/29
Taurus Bar & Rest…
Gaymap

blog.qruiser.com
I blog on Scandinavia's largest gay and queer-community site, Qruiser. Be a member too!
Anders
Chefredaktör för tidningen QX på dagarna.
Pojkvän, son, bror, gudfar, kompis och husse på fritiden. Har med mig kameran överallt och plåtar och skriver och tipsar om sånt jag vill dela med mig av, som jag vill uppmärksamma eller som jag tycker gör livet lite bättre. Trams och flams, högt och lågt, vardag och fest. Personligt och privat. Häng med!
Guy, 45, Kungsholmen-Fridhemsplan
 
Latest entry
Calendar
«
Mon Tues Wed Thurs Fri Sat Sun
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Widgets
Statistics
Blog id: 41

Mer regn betyder mer film

Anders  (updated by Anders)
 Svensk regnig sommar betyder att det blir många tillfällen att hyra dvd. Såg Source Code häromdagen, med Jake Gyllenhaal i huvudrollen. Jag tänkte beskriva vad den handlar om men så läste jag Jane Magnussons recension i DN och kände att hon gjorde det så mycket bättre. Jag kunde helt enket inte sagt det bättre själv, så här är delar av den recensionen:

I ”Source code” möter vi Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) som befinner sig på ett pendeltåg på väg mot Chicago. Mitt emot sig har han flickvännen Christina Warren (Michelle Monaghan) som han inte känner igen. När han går på muggen är det en annan mans ansikte han ser i spegeln. Så exploderar tåget och Colter vaknar upp i en ubåtsliknande miljö där en kvinna på en datorskärm förklarar läget. Han måste tillbaka till tåget och har med hjälp av datorprogrammet source code exakt åtta minuter på sig att ta reda på var bomben finns och desarmera den. Colter Stevens hinner inte med så mycket på åtta minuter och måste skickas tillbaka till tåget om och om igen. ”Source code” påminner på så vis en hel del om en MTV-klippt steriod­knarkande version av ”Måndag hela veckan”. Denna gång handlar det inte om att göra Bill Murray trevlig utan om att rädda världen, eller snarare Amerika. I bägge filmer finns dock en spirande kärlekshistoria, men ”Source code” är så snabb, effektspäckad och klaustrofobiskt otäck att vidare liknelser är onödiga.

Comments (5)  
 Report